- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferke72
aktív tag
válasz
Nergalos #165 üzenetére
Szia!
erre voltam kíváncsi amit írtál..rt-n tuti hiányozna egy két olyan desktop alkalmazás amit napi szinten használok viszont szép és elég nagy tudású 2520 már csak arra lennék kíváncsi itt ha hívásokat nem is oldották de sms-t lehet küldeni vajon. nem telefonnak használnám hanem notit nem cipelném magammal fölöslegesen. gyári billentyűje ritka és drága sajnos pedig sokban megkönnyíti használatot is. -
Nergalos
aktív tag
Tökéletes gép, rengeteget használom több, mint egy éve. Tényleg nincs sok app rá de az alapok megvannak. Frissítések jönnek és új appok is.
Reggel bemegyek a cégbe, csatlakozik a hálózathoz és minden elérhető vele még nyomtatni is tudok...
Nfc, dlna, 4gLte, gps, hd gorilla glass, nokia extra appok, stb.
Nincs még egy tablet, ami ezeket egyben tudná..és hálóban tudnék vele nyomtatni.
Arra vagyok kíváncsi, hogy megkapja-e a windows 10-es frissítést persze valami rt-t. -
azopi74
addikt
válasz
pushalias #161 üzenetére
"Tökéletesen jellemző, hogy Androidra a fújszaracsempe felületet imitáló launchert és az utódját is milliószám töltötték le a júzerek, és elképesztően magas osztályzatokat kap."
Nomeg minden ui a csempéket és a Metro felületet próbálja koppintani mostanában.
Amúgy jó, hogy ez egy surface 2 vs lumia 2520 topic, de a hsz-ek egyik fele winrt vs win8, másik fele meg Windows vs android/ Windows vs ios témában született.
Hogy a témában is legyen valami: úton vagyok Bécsbe, kb másfél óra múlva egy surface 2 birtokosa leszek, nem bírtam kivárni a lumia 2520-at. Na meg az drágább is lesz, és szerintem idén csak az USA-ban, UK-ben meg még esetleg egy-két nyugat-európai országban lesz elérhető. -
pushalias
addikt
válasz
cairojack #67 üzenetére
„A baj azzal van, hogy az MS nem tudta úgy prezentálni, hogy az vonzó legyen.”
Lósz.rt. A baj azzal van, hogy Magyarországon a jófejség egyik mértéke, hogy mennyire utálsz bármit, amit a MS csinál. Ha az Apple vagy Androidék találták volna ki a metrós felületet, mindenki imádná (jó, persze az Android/iOS haterek akkor is utálnák). Tökéletesen jellemző, hogy Androidra a fújszaracsempe felületet imitáló launchert és az utódját is milliószám töltötték le a júzerek, és elképesztően magas osztályzatokat kap.
Az emberek többsége életében nem fogott a kezében windows-os tabletet, de természetesen tudja, hogy szar.
-
-
DJosef
őstag
55 nap van meg karacsonyig. Szeretet van gyerekek!
-
-
DJosef
őstag
Egyre jobban elhatalmasodik rajtam az az erzes, hogy kell nekem egy Surface 2 vagy egy Lumia 2520.
-
NGA
addikt
válasz
Set-Comment™ #142 üzenetére
Én kérek elnézést akkor.
-
NGA
addikt
válasz
Set-Comment™ #137 üzenetére
Nem értem mi bajod. Ha jó a cucc, az ki fog derülni. Ha meg csak mese a 10 órás üzemidő, akkor meg felejtős. Én azért szivesen látnák egy MA-s tesztet róla.
-
satz18
őstag
Sztem te nem jártál utána ennek a témának rendesen.
http://www.youtube.com/user/th3drow
http://www.anandtech.com/show/7428/asus-transformer-book-t100-review
http://www.notebookcheck.net/Intel-Atom-Z3770-Tablet-SoC.101424.0.html
http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-Bay-Trail.103037.0.html
És ez 64 GB-al 400 dollár magyar ajánlott ár 120k.
Ezek a tesztek egyáltalán nincsenek összhangban a te állításaiddal.
-
azopi74
addikt
"Az x86 tabletek pedig inkább ultrabookok. "
x86-asból inkább három kategória jellemző:
1. Ultrabook kategória - Ez a Surface Pro-val kezdődik, jellemzően a 900 -1600 USD közötti árkategóriában
2. Netbook kategória (Atomos, transformer jellegű cuccok, a csúcskategóriás tabletek árszintje felett, erősen herélt speckókkal , billentyűzettel együtt 500-700 USD között)
3. Nem tudom minek nevezzem kategória, 7-8 inches, low-end Win8-as tabok, feltehetően companion device-nak szánt cuccok, 300-400 USD között, a csúcs androidos tabletek árszintjén, és jóval az erősebb speckójó droidos 78 incherek felé lőtt árral, a Retina Mini árának közelében.Ja, és ne felejtsem a 200 USD alatti teljes értékű Win8-as tableteket, amiket régóta várunk, de egyelőre csak az Intel marketingeseinek (és Cairojack) fejében léteznek
-
Edwin.
csendes tag
Szerintetek még az idén kapható lesz a 2520-as?
-
azopi74
addikt
válasz
Vassili_Zait #121 üzenetére
Igazán nem sok vizet zavar, régi, megtűrt bútordarab, mint az öreg alkeszek a romkocsmában, akik beszélnek magukban minden f*szságot, rendelnek maguknak egy-két kisfröccsöt, de igazán senkit nem zavarnak, amíg össze nem sz*rják és h*gyozzák magukat, és ezáltal nem kezdenek nagyon bűzölögni, ami már a fizető vendégeket is elriasztja. Mert csak ekkor kényszerül rá a házigazda, hogy kib*ssza az ilyeneket, mint macskát sz/rni
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #14 üzenetére
"Hiába a sebesség, ha nincs mit meghajtani. Kicsit olyan, mint F1-es kocsival munkába járni. Lehet, csak értelme nincs..."
Ha a WinRT-s tablet olyan, mint F1-es kocsival munkába járni, akkor egy Win8-as atomos kicsi-ócsó tablet meg olyasmi, mint egy 1.0-s Suzuki Swift-tel zúzni a Nascar pályán....
-
azopi74
addikt
válasz
pushalias #119 üzenetére
Hopp, ez az aranyköpés el is kerülte a figyelmemet
Ez a legjobb:
"
-A fent említett, egyedi, X86-re tervezett progi használat, akár menet közben, az utcán sétálva, kávézóban (RT kilőve)
-Photoshop (adott esetben egérrel, monitorra dugva) - RT kilőve
-Szabadidőmben régi jó Win-es játékok - RT kilőve."-Utcán sétálva, menet közben, kávézóban biztosan x86 only legacy desktop progikat akarok futtatni
- Mert atomhulladékokkal lehet photoshopolni.
- Régi jó Win-es játékokkal meg óriási élmény lehet egy tableten játszani -
adamadd1
tag
válasz
cairojack #31 üzenetére
Egész egyszerűen tudok rá válaszolni
, van egy suzuki swift , de te megteheted hogy vegyél egy audi a5-öst , mi a fenéért vennéd meg az audi a5-öt amikor ugyanarra jó a suzuki swift is
, viccen kívül aki tartalmat akar fogyasztani az vegye meg az rt-s tabletet , aki nem az vegyen olyat ami teljes értékű windows-t futtat.
Én például inkább veszek egy surface 2-őt mivel én tartalomfogyasztásra használnám vagy pont jól jönne h több mint 10 óráig bírja videólejátszásnál ( jó egy hosszú útra) , továbbá eléggé minőségi cuccról van itt szó -
azopi74
addikt
Az egész félreértés onnan indult ki, hogy a Dell ennyit írt valami marketing bullshitben:
"With all your favourite Windows 8 apps able to be run on and synced to your Xbox One, now your phone, desktop, tablet and TV can all give you a unified web and entertainment experience"
Ezt értelmezték többen tévesen úgy, hogy az xbone futtatni fog minden Win8 appot. Holott erről szó sincs, nem is állított ilyesmit a Dell, és amúgy is hülyeség az egész, mert se a WP8, se a WinRT nem futtatja azokat (konzolról, TV-ről nem is szólva)...
-
Warrax
csendes tag
Nem egészen értem a T100 idecibálását. Oké, hogy "rendes" Windows 8.1 fut rajta, de abból pl. a 32 bites. Másrészt a Nokiával nem egy ligában játszik.
Nokiában van:
- igen nagy kontrasztos fullHD kijelző + Gorilla Glass 2
- beépített LTE modem
- USB3 port
- NFC
- kb. Lumia 720-as hátlapi kameraEz szerintem megéri a 100$ különbséget, nekem még a 248-at is meg fogja a Nokia Power Keyboarddal.
Arra a 3rd party VPN kliensre TÉNYLEG kíváncsi lennék, mert pl. se OpenVPN, se Cisco, se Juniper nem használható egyik tablet platformon sem értelmesen (enterprise környezetben ugye nem beszélünk jailbrakeről, illet rootolásról).
-
zeg
őstag
Néhány program, a droidos cuccaimból:
Térfogatszámítás,Áramlátechnika,hőtan (gőz, hőcserélők, hőközlés),hidraulika,csapágykatalógus, csavarkatalógus, fémkalkulátorok(tömeg, térfogat stb.),szelvényekkel kapcsolatos számítások, tartók statikája,lemezhajlítással kapcsolatos számítások,léghűtők,kompresszorok,gázturbinák, szivattyúk és számításaik.Darabonként pár száz forintokért, he nem sürgős leértékelten megvásárolva. Összértékük röhejes, bőven 10ezres alatt van.
Ha majd ezekeből csilliónyi lesz RT-n aprópénzért folyamatos akciókban, a döntés az appok között felhasználói felület alapján fog történni nem előfordulás alapján, akkor majd lehet azt mondani hogy az RT _komoly_ oprendszer. Az előbb említett mérnöki alkalmazások faék egyszerűségűek dizájnügyileg, néhány megásak, hardverügyileg egy 4" kijelző elegendő egymagos procival.
-
blade zte
őstag
Mindkettő trágya az rt miatt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
cairojack #62 üzenetére
Szerintem meg pont a különbségek miatt jobb tartalomfogyasztásra, mint a droid. Komolyan mérlegeltem vásárlás előtt a droidos táblákat is, mégis Surface RT lett belőle. Mert tetszik a széles képernyő, az osztott kép, az usb, a kickstand, az office stb. Nekem már többször kiváltott laptopot isó amikor a szükség úgy hozta, elsősorban az office miatt. Meg hogy rá tudtam dugni a pendriveot, amikor kellett. Lehet ez sokakat nem hat meg, másokat viszont igen. Amikor lehurrogjátok NGA-t, hogy magából indul ki, akkor ti is pont ezt teszitek. Én tökre megértem, kb. ugyanabban a cipőben járok én is. Persze mi úgy nyilatkozunk róla, hogy használjuk, és nem a fórumon olvastuk mások légből kapott véleményét.
-
azopi74
addikt
NGA: nekem igazán csak két kérdésem lenne, mielőtt beruháznék egy RT-s tabletbe:
1. : Van olyan médialejátszó RT-re, ami lejátszik minden általánosan használt formátumot, és kulturált módon elboldogul a feliratokkal is ?
2.: Van valami normális ebook reader app RT-re, legalább valami olyasmi szintű, mint a droidos FBReader ?
Csak azért kérdem, mert korábban ezek hiánya tartott vissza az RT-től, ezért érdekel, hogy van-e előrelépés az ügyben.
Köszi előre is....
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #84 üzenetére
"Ha nem létezne X86-os Windows-os tablet 100k-ért, akkor talán indokolt lenne az RT árazása. De mivel léteznek, így nem az."
Könyörgöm, hol? Küldj már nekem egyet 100k-ért. Sőt, ne is csak egyet, rendelek rögtön 100 darabot. De a teljesítménye, felbontása, súlya, üzemideje, kijelzőmérete valahol ott legyen, mint egy hasonló árazású mai RT-s tablet, mondjuk egy Surface 2 32 GB, és legyen hozzá opcionálisan elérhető billentyűzetek/dokkolók hasonlóan széles választéka, hasonló árban, mint touch cover/type cover/power cover trió...
" én pedig egy olyan felhasználó vagyok, aki korlátozott mennyiségű pénzt képes és hajlandó kiadni és cserébe a lehető legnagyobb funkcionalitást várja el."
Hiába van egy korlátlan funkcionalitású OS-ed (Win8), ha olyan korlátozott hardver van alatta, amivel ugyanolyan korlátokba ütközöl, mint WinRT-s cuccok esetében. Márpedig 300 k HUF alatt nem kapsz olyan Win8-as tabot, amivel megtudsz olyan dolgokat is csinálni, amit egy WinRT-s tablettel nem.
Valahol egy 256GB-s Surface Pro 2 van azon a szinten, ami már-már megközelíti egy teljes értékű Windowsos notebook funkcionalitását, de azért ott is durva kompromisszumokat kell kötni, és egy full PC-t az sem fog kiváltani. Cserébe 1.300 EUR-ba kerül szemben egy 430 EUR-s Surface 2-vel (mindkettő billenytűzet nélkül)"78 komment óta egyik RT párti fórumtárs sem tudta megválaszolni az alapkérdésem. Mert nem indokolható. Ennyi. Ők is tudják, de nem ismerik be."
Megválaszolta eddig mindenki, többször is, csak te söpröd le az asztalról a válaszokat
"Nem arról van szó, hogy jó-e az RT, hanem arról, hogy a teljes értékű X86-os Windows JOBB. Ez szimpla tény."
Ebben egyetértek. Tényleg jobb. Sőt, egy Windows Server 2012 Datacenter még annál is jobb... Csak éppen nem tabletre való egyik sem...
"Aki akar vegyen csak semmire sem jó RT-t horror áron, én a magam részéről egy X86-os tabira gyűjtök, és a gyártók is jobban teszik, ha ezt a vonalat erősítik. Ebben van a jövő..."
Esetleg a nagyon távoli jövő. Én nem várok az Intel által régóta ígérgetett, megfelelő teljesítményű/árú/fogyasztású x86-os win-es tabletre tovább, most már nagyon esetékes egy tablet újítása az androidos vacakról, és jelenleg csak WinRT jöhet szóba, Win8 nem. Igaz, fontolóra vettem egy T100-at is, de gyorsan elvetettem az ötletet
Csak az a kérdés, hogy megvegyem most a Surface 2-t 429 USD-ért, vagy várjak még egy kicsit a Lumia 2520-ra.
De ezt hétvégéig még eldöntöm. -
Glenda
addikt
A PH fórum az a hely, ahol mindenki VS-ban fejleszt, vagy Photoshopol, esetleg CAD-et használ.
Az RT companion device...mint minden tablet. -
azopi74
addikt
Leginkább úgy lehet jellemezni a helyzetet, hogy az atomos win8as tabletek valójában alsóketegóriás netbookok érintőkijelzővel (kivéve a billentyűzet nélküli 7-8 inchereket, mert azok semmire se jók), a winrt-sek meg csúcskategóriás tabletek billentyűzettel és Office-szal..
Hasonló árban... -
azopi74
addikt
Igazán egyik hasonló teljesítményű win8as tablet sem olcsóbb, mint az annak megfelelő surface RT. Inkább dupla annyiba kerülnek legalább.
Csak azok a 7-8 inch es vackok olcsóbbak, amikre semmi értelme desktop os-t tenni, de még egy winrt is felesleges luxus, egy android bőven elég lenne. Talán a t100 szóba jöhet, bár win8 esetén azért jobban fázok a 2 GB RAMtól és a 32 GB tárhelytől, mint RT esetében...
No meg ne az ASUS lenne a gyártó... Androidos transformerem van jelenleg, sajnos tudom, miről beszélek -
correctman
tag
Én meg azt nem értem hogy már megint minek dobálod a fikát.
WP-os berkekben már mindenki tudja hogy a véleményed a platformról azonnal ignorálni kell.
Te is szektatag lennél fikamartyi? -
-
ldave
félisten
válasz
cairojack #84 üzenetére
Nem gondolom hogy személyeskedtem volna, de mindegy, nem ezen van a lényeg. Szerintem mind az ARM-es tablet, mind az Atom-os Windows tablet kompromisszumokkal jár, mérlegelni kell, hogy kinek mi a fontos és mennyit szán rá. Biztos lenne olcsóbb is az RT, ha nem ennyire komoly anyagminősége lenne, hanem valami tucat műanyag tokba csomagolnák, de egyelőre még nincs cég, aki ilyen gépet építene, így marad az MS vagy a Nokia megoldása ezen a téren.
-
cairojack
aktív tag
Oké. A baj az, hogy az iPad az első volt. Nem volt alternatívája. A "baj" az is, hogy Apple vonalon nincs alternatívája az iPadnek, pláne nem féláron, nagyobb tudású.
Ha nem létezne X86-os Windows-os tablet 100k-ért, akkor talán indokolt lenne az RT árazása. De mivel léteznek, így nem az.
A fő baj pedig az, hogy amit te leírsz, arra tökéletesen alkalmas egy Atomos X86-os tablet is. Plusz még egy csomó olyan dolgot is tud, amire az RT nem képes. Mindezt féláron, mint az RT.
Ha jól értem az RT olyan felhasználóknak készül, akik bármekkora összeget képesek és hajlandóak kiadni, egy igencsak korlátoltan használható OS-ért, én pedig egy olyan felhasználó vagyok, aki korlátozott mennyiségű pénzt képes és hajlandó kiadni és cserébe a lehető legnagyobb funkcionalitást várja el.
Szerinted melyik típusú fogyasztóból van több??Egyébként bármennyire is személyeskedsz, 78 komment óta egyik RT párti fórumtárs sem tudta megválaszolni az alapkérdésem. Mert nem indokolható. Ennyi. Ők is tudják, de nem ismerik be.
Nem arról van szó, hogy jó-e az RT, hanem arról, hogy a teljes értékű X86-os Windows JOBB. Ez szimpla tény.No de én nem is akarom itt tovább tépni a szám. Maradjunk annyiban, hogy a Win RT akár csak fele olyan sikeres is lesz, mint az iPad, akkor hajlandó leszek elgondolkozni a véleményem felülvizsgálatán, de ha idén is bukós lesz az RT, akkor talán az MS-nek kéne rájönnie arra, amire az összes partnere rájött már, és le kéne lőnie ezt a projektet (legalábbis jelenlegi formájában).
Aki akar vegyen csak semmire sem jó RT-t horror áron, én a magam részéről egy X86-os tabira gyűjtök, és a gyártók is jobban teszik, ha ezt a vonalat erősítik. Ebben van a jövő...
-
NGA
addikt
Itt is előjön, hoy akik itt fikázzák az RT 8.1-et, azok sok esetben még nem is találkoztak vele, nem használták.
-
ldave
félisten
válasz
cairojack #74 üzenetére
Az a baj, hogy te is csak a saját fejeddel tudsz gondolkozni és azt várod el, hogy mindenki úgy lássa a dolgokat, ahogy te. Az iPad azért tudott olyan sikeres lenni, mert egy valóban átlagfelhasználó géphasználati igényeit 90%-ban képes nyújtani: net, film, zene, email, chat. Az emberek nagyon nagy része tényleg nem használja másra a számítógépét. Az RT pedig ugyanezen a vonalon van.
-
Lambach
tag
ezzel a windows rt-vel az a gondom hogy nem lehet vele rendesen office használni és se nyelvi ellenőrzès se semmi.
Ennyi erővel akár android is lehet rajta.
Meg van egy érzésem hogy minden értelmes program ért fizetni kell -
cairojack
aktív tag
Az első Surface RT volt nálam 2 napig, de nem használtam végig, mert pár óra után idegbajt kaptam...
Úgy kb. 3-4 órát nyomkodtam. Elég volt. Egy életre. Sokkolóan rossz volt, főleg mikor kénytelen voltam az "asztali" felületet használni.Oké, tény, hogy plakátot nem ezeken kell szerkeszteni, ezt elismerem. De akkor had fogalmazzak másképpen.
Ott vagy te, mint user, aki teljesen elégedett az RT-vel. Most nem kérdezem meg, hogy mennyiért vetted, de biztos vagyok benne, hogy a feléből kaptál voltan azonos tudású Anroidos tabletet (az anyaghasználatot leszámítva, mert az tényleg olyan, hogy ebből a szempontból azóta sem volt jobb tabi a kezemben). Az miért nem elég filmezni, stb.
De mondok még jobbat. Tegyük fel, hogy letesznek eléd két tabletet. Egy RT-t meg normális Windows 8.1-est.
A kettő kb egy árban van, és kb. azonos hardverrel szerelt.
Melyiket fogod választani?Semmilyen érv nem szól az RT mellett, mert bár, ha te épp olyan felhasználó vagy, aki nem is nagyon fog/akar asztali alkalmazásokat futtatni a tabletjén, az nem jelenti azt, hogy ez a jövőben nem fog változni.
Általános igazság az, hogy jobb, ha valami VAN de nincs rá szükség, mint ha NINCS amikor kéne.Így van ez a tabletekkel is. Amíg van olyan tablet, ami teljes asztali funkcionalitással bír, miért venne valaki olyan tabletet (ráadásul drágábban), ami ezen funkciókat hírből sem ismeri.
Erre válaszolj nekem! MIÉRT? MIÉRT? -
Ádám16
addikt
Biztosan a Nokiát venném, már csak az sem írható a Surface mellé, hogy mivel a MS gyártja, így jó ideig támogatják, mert belátható időn belül a Nokia is az MS kezében lesz. Egyébként is, Qualcomm tényleg jobb az Nvidia megoldásánál, + tetszik a színes burkolat.
-
NGA
addikt
Mint irtam, a Win 8.1 RT sok újdonságot hozott. Köztük a teljes értékű flash böngészőt, azaz simán futnak a flash-es játékok, és a youtube, online filmnéző oldalak. Ha nem beépülő modulként, hanem máshogy de van adblock is.
"Átlagfelhasználó a csempék láttán frászt kap és az az első, amit le szeretne tiltani, rosszabb esetben még kikapcsolni se tudja azt az izét...(ha nem olvastam volna előre, esélyem nem lett volna)."
Ennek ellenére folyamatosan nő a WP eladások száma, ami szintén szaracsempe.
-
NGA
addikt
válasz
cairojack #62 üzenetére
Most lehet olyan dolgokat mondani, hogy neked 16 giga RAM kell a photoshophoz, viszont az én tapasztalatom az, hogy egy vacak 2010-es Atomon, 1 giga RAM-mal szépen elheggesztgettem a klános honlapot. Igazából csak a monitor felbontása volt kicsit szegényes. Semmi más gond nem volt.
Én sokszor csinálok plakátokat, nagyméretű anyagokat. Azaz használom is a PS-t, nem csak játszom vele. 1 giga rammal be sem tudnám olvasni a képeket. Otthon egy 2 magos t9600-as 8 gigás Sony laptop van ami 2009-es, na ez is simán térdrerogyik. Max csak javitgatni merek az anyagba, komolyabb műveletet el sem kezdek. Erre semmiféle tablet nem lenne jó.
Szóval engem senki nem tud meggyőzni arról, hogy jobb egy Surface RT drágábban, mint egy Z3770 Atommal szerelt tablet, olcsóbban.
Erről senki nem akar meggyőzni. Inkább forditva. Te akarod azt is meggyőzni hogy szar az RT, aki meg van vele elégedve.
Még egy apróság. A három nagy OS közül (IOS, Droid, RT) messze az RT a legmacerásabb kezelés fronton, így még ha olcsó lenne is, hát... gyanítom a többség inkább droidot választana.
Te személyesen melyik RT, vagy Win8 tabletet használtad, és mennyi ideig, hogy problémád van a kezelésével?
-
cairojack
aktív tag
válasz
Napfénysüti #69 üzenetére
Vegyél!
-
Napfénysüti
nagyúr
Tetszik ez a 2520, jó lenne a 720 mellé.
-
vicze
félisten
válasz
Set-Comment™ #66 üzenetére
Igazad van, ezt kihagyhattam volna, csak túl sokszor tapasztaltam.
@cairojack: Ebben igazad van, egyetértek. Túlságosan átcsaptam a másik végletbe.
-
cairojack
aktív tag
Itt egy kicsit védenem kell a Windowst. Akár frászt kap az átlaguser a csempéktől, akár nem, tableten az asztali felület tényleg használhatatlan (oké legyünk őszinték, nem használhatatlan "csak" kvára körülményesen/nehezen/idegesítően használható). Szóval a csempe egy jó koncepció.
A baj azzal van, hogy az MS nem tudta úgy prezentálni, hogy az vonzó legyen. Mert a legtöbb felhasználói visszajelzés szerint (és szerintem is) ronda, unalmas, egysíkú.
És a legtöbb livetile-nak csak marginális funkcionalitása van, vagy még annyi sem.Igazából arról soha senki nem is álmodjon, hogy az asztali felületet valaha is jól fogja tudni kezelni tableten. Arra kéne rájönnie az MS-nek, hogy hogyan lehetne ezt ízlésesen, esztétikailag vonzó módon tálalnia, értelmes funkcionalitással megtoldva.
Szvsz a csempe nem fog elvészni, max átalakul, valami picit vonzóbbá. Legalábbis, ha van eszük...
Mindig is mondtam, hogy a megtor UI alapötlete jó. Mind telefonon, mind tableten, csak a megvalósítása nem lett jó. És asztali gépen sem érdemes erőltetni. -
Set-Comment™
senior tag
-
vicze
félisten
Az a legnagyobb problémád, hogy azt hiszed, hogy te vagy az átlagfelhasználó, csak éppen nagyon rossz a feltételezésed.
Persze az átlagfelhasználó mkv-t és flac-t néz/hallgat, DLNA-n TV-re küldi, nyilván... Meg hát legtöbb user imádja és rajong a változásért, sőt új dolgokat is szívesen tanul, és ha Windowst vesz csempéket akar.
Saját linkeden le van írva, hogy még böngészi se tud a szerencsétlen értelmesen és a macskás videókat nézegetni:
A Windows RT-ben futó Internet Explorer 10 egyetlen fontos funkcióban tér el a hagyományos Windows 8-ban megismerttel: nem telepíthetőek beépülő modulok. Igaz, van beépített flash modul, de ez nem minden weboldalon működik. Márpedig ahol nem működik, ott nincs is megoldás, mert egyedi flash modul nem telepíthető. Ugyanez a helyzet a Silverlight-tal, az ActiveX kontrollokkal és a Java futtatókörnyezetekkel is. Valamennyi böngészőbe beépülő modult igényel, az viszont a Windows RT platformra nem elérhető.Átlagfelhasználó a csempék láttán frászt kap és az az első, amit le szeretne tiltani, rosszabb esetben még kikapcsolni se tudja azt az izét...(ha nem olvastam volna előre, esélyem nem lett volna).
Szép és jó, hogy a valóságot úgy torzítod, hogy igaz legyen az állításod, de ettől még nem lesz az és kész.
-
-
Yokayee
tag
Na épp ezért mondtam, hogy nem értem, miért nem a windows phone-t reszelték rá az ARM-os tabletjeikre. Mert ennyit az is tud, és ahhoz már van is egy csomó app, nem kell mindent a nulláról kezdeni. Ráadásul a telefonokon keresztül elfogadottabb lenne a tabletes oprendszer, nem várna senki full asztali windowst.
-
cairojack
aktív tag
NGA
Az a baj, hogy te magad is elismered, hogy egy RT semmivel sem több, mint egy tartalomfogyasztó droid. Ezzel nincs is baj, a gond ott kezdődik, hogy nem úgy van árazva.
Ami meg a többi általam felvetett opciót illeti: Én ezeket a funkciókat 2-vel ezelőtti Atom procis netbookon is toltam, és tény, hogy közel s távol nem volt akkora élmény, mint asztali gépen, de LEHETETT. És itt ez a lényeg. Hogy ha ma a táskádban van mondjuk egy Asus T100, az az igazán erőforrás igényes alkalmazásokat leszámítva kivált egy laptopot, míg egy RT meg sem közelíti ezt a funkcionalitást.
Most lehet olyan dolgokat mondani, hogy neked 16 giga RAM kell a photoshophoz, viszont az én tapasztalatom az, hogy egy vacak 2010-es Atomon, 1 giga RAM-mal szépen elheggesztgettem a klános honlapot. Igazából csak a monitor felbontása volt kicsit szegényes. Semmi más gond nem volt.
Szóval engem senki nem tud meggyőzni arról, hogy jobb egy Surface RT drágábban, mint egy Z3770 Atommal szerelt tablet, olcsóbban. No Way. Olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy jobb egy kerékpár 10 milláért, mint egy autó 5-ért. Hiába az űrtechnikás anyaghasználat, ha semmit nem ér az egész.
Még egy apróság. A három nagy OS közül (IOS, Droid, RT) messze az RT a legmacerásabb kezelés fronton, így még ha olcsó lenne is, hát... gyanítom a többség inkább droidot választana.
Mondjuk ha ezt helyre teszik, meg ésszerűen árazzák, lenne létjogosultsága, de a jelenlegi helyzet alapján én nem látom.Egyébkén meg még mindig várom az érveket, hogy mivel is tud többet az RT mint a teljes értékű W8. Erre még soha senki nem tudott nekem felelni...
-
NGA
addikt
Egy egész jó összefoglaló, bár a 8.1 több újdonságot hozott.
[link] -
NGA
addikt
Én nem állitottam azt, hogy teljes értékű. Ott volt, hogy kb.
Megmagyarázom, hogy értsed, mert elég sokáig rugózol rajta.Van az átlagfelhasználó. Van neki egy laptopja, amin Windows 8.1 fut. Ezen netezik az IE11-el mondjuk, filmet néz a modern ui-s filmnézővel, képeket a muis képnézővel, zenét hallgat a mius zenelejátszóval, mert ezek is elegek neki, nem kezd keresgetni mindenféle x86 alkalmazásokat. Észreveszi, hogy van áruház, itt feltelepit esetleg pár alkalmazást, pl mkv, flac lejátszót, mert ezek is fontosak. a TV-je dlna-t tud, igy hasznos az is neki, hogy igy át tudja lőni a tv-re a filmet.
Ő egy átlagfelhasználó, ismerek sok ilyet, akinek még az is nehézséget okoz, hogy pendriveról felmásoljon egy képet a merevlemezre.Namármost ennek a felhasználó megkérdezi, hogy ezekre a feladatokra mit vegyen? Ami fontos: az eddig elhangzottakat tudja csinálni rajt, birja 9-10 órát az akksija, jó minőségű legyen. Hallotta, hogy van valami RT. Ha neki el kéne mondani, hogy mit tud az RT, akkor ezt mondanám: "Kb ugyanaz, mint a windows 8.1, csak nem használsz 3rd desktop appokat."
Igy érthető, vagy fürészeljük tovább a fingot?
-
vicze
félisten
Az is olvasd amit írtam: 3rd party VPN kliens, azért ezt hozom fel, mert ez az amibe nem lehet belekötni, mert nem tudja és pont, ahogy a driverek setében (mivel VPN-hez is hálózati driver kell), azt tudja ami beépítve van. Minden más hiányosság esetében jönne a magyarázkodás, viszont ezt tudja a két konkurens "mobil" platform is... Tudok rengeteg minden mondani, ami nem kell a userek 90%-nának, de akkor csukjam be a szemem, hogy az nem is létezik mert az RT nem tudja kezelni?
Egyetlen egy dologra válaszolj, amire elsősorban én is reagáltam.
Ezt igaznak tartod továbbra is?: "Kb ugyanaz, mint a windows 8.1, csak nem használsz 3rd desktop appokat."Nem azzal vitatkozom, hogy mire való egy tablet, hanem azzal, hogy teljes értékű Win 8.1 lenne desktop "nélkül". Mert ez nem igaz semmilyen formában.
-
NGA
addikt
Igen. Egy helyen volt egy rövid időre kiirva.
Microsoft's partial denial isn't a complete retraction, however: Dell never claimed that all Windows 8 applications would run, merely your favourite applications. Likewise, Microsoft doesn't say that no Windows apps will run on the Xbox One, just that not all apps will run. Given the company's attempts to encourage developers to create Modern UI-powered software, which can be quickly ported between Windows 8 and Windows RT, it seems likely that at least a sub-set of these cross-platform packages will make their way to the console.
-
afk22
tag
válasz
cairojack #41 üzenetére
A hasznalatban egyetertunk. Azert azt gondolom az emberek tobbsegenek eleg egy android/RT szintu OS. Nyilvan aki tobbet akar annak nem jo.
Viszont, mivel egyre inkabb felhosodunk, es arra megyunk, hogy minden szinkronizalodjon, igy kevesbe szamit, hogy egy gepre koltozzon be az ember. Nekem elkerulhetetlen, hogy legyen desktop gepem, illetve notebook, amin lehet dolgozni. Viszont mivel szinkornizalodik minden igy egy buta tablet nem igazan nagy munka karbantartani, mert minden alapbol ott lesz. Nyilvan csak akkor eri meg egy RT tablet, ha minosegben, kezreallosagban, uzemidoben, szolgaltatasban (kamera, LTE, GPS, etc.) tobbet tud az x86-nal, ha nem, akkor nyilvan nem eri meg. De ilyen celokra tok mindegy hogy x86 vagy RT.
A kezelhetoseget nem teljesen ertem, mert a surface az win8.X-es, ami teny, hogy egy android utan fura, de szerintem meg van a maga logikaja, es en pl jobban szeretem mint az androidosat, de ez egyen fuggo.
Azert tablet es tablet kozott eleg nagy kulonbseg van. Nem mindegy, hogy mennyire kenyelmes tartani, mennyire jo a kijelzoje, milyen erzekelok vannak benne, milyen hattertar (sebesseg). A Nokia es az MS RT-s tablaja felso kategorias, eleg jo a kijelzojuk, es minosegi anyagbol vannak, mint te is irtad. Raadasul ezek azok amikrol az atlag user azt mondja, hogy tok jo, viszont egy geeket akit meg szoktak kerdezni, az pont hogy tobbsegeben ezeket kevesbe nezi.
Az RT-nek szerintem van ertelme, az teny, hogy az osszes tech oldal es geek azt mondja, hogy ertelmetlen, de szerintem annyira nem. Persze nagyban fugg attol is, hogy az x86-os procik mennyire tudjak felvenni a versenyt az ARM-osokkal szemben. Egyelore ugy nez ki, hogy eleg nagy hatranyt kuzdott le az Intel. A nagy kerdes mit hoz a jovo, ha az ARM tud lepni egy nagyot, akkor ott lesz az RT. Valojaban ahogy en latom, az RT fentartasa minimalis eroforrast igenyel, mivel nem kell neki uj API, egy kis tulzassal csak ARM-ra kell leforditani a win8 egy reszet... Szerintem az RT-s reszleg kb 1% koltsege van a fo win8-as fejleszteshez kepest. Tehat kukazni sok ertelme nincsen.
-
NGA
addikt
Te valahol nagyon el vagy tévedve. Az RT tartalomfogyasztásra való. Arra, mint a többi tábla.
Azaz filmet nézz rajta, netezz, pdf-et olvass, zenét halgass. Ezt kiegészitették azzal, hogy beleraktak egy Office-t, ami igaz korlátokkal, de ellátja egy átlag felhasználó igényeit.
Sajnos nem tudom mi az a VPN, mivel még soha nem kellett, de ez nem az? Windows RT VPNBevallom én nem vagyok Enterprise admin mint Kirk kapitány, igy fogalmam sincs mit kellene tudnia az RT-nek. Csak azt látom, hogy mindenki azt hiszi, hogy minden feladatot tableten kell megoldani, és ha azon nem lehet, akkor az szar.
cairojack:
Én amire használnám:
-Természetesen a klasszikus tablet funkciók, netezés, levelezés, filemzés (youtub, és nem egész estés film), képregény, olvasás, stb - Erre jó az RT-is.Erre való, de mivel simán kikötöm bármilyen hdmi tv-re, és viszi a 15 gigás FullHD mkv-t, igy simán lehet filmet nézni rajt.
-Néha Word, de inkább Excel
Alapfunkciókra tökéletesen megfelel az RT. Ha jól tudom nincs makro.
-A fent említett, egyedi, X86-re tervezett progi használat, akár menet közben, az utcán sétálva, kávézóban (RT kilőve)
Desktop appot nem tudsz rendesen érintőképernyőn kezelni. Semmi értelme nincs. Próbálj meg távoli gépet vezérelni érintőképernyőn, elég nagy szenvedés
Erre mindegyik tablet kevés. Én PS-ezek, és a normális használatához kell legalább 16 giga ram, meg egy jó erős proci, meg kb 1-2 terra merevlemez. Még laptopon is szenvedés.
Egyébként egeret, monitort kezel az RT is.-Szabadidőmben régi jó Win-es játékok - RT kilőve.
Én pl imádok RT-n régi jó kis SNES játékokkal játszani, van rá emulátor. 8.0-ra volt dos emulátor is, ami jól futtatta a régi játékokat is, meg x86 emulátor is. Ha ismét feltörik az RT-t, akkor ezek lesznek ismét.Ezek alapján neked semmiféle tablet nem lenne jó, nem te vagy a célközönség.
-
Vassili_Zait
senior tag
válasz
cairojack #41 üzenetére
Neked egy x200-as tabletre van szükséged... azt már 60-70 körül megkapod hardveraprón... felesleges ilyen vitákba belemenni, mert én is mondhatnám, hogy hülyeség az ipad mert én Catiában rajzolok, és femapot futtatok rajta, arra meg nem jó... de nem is arra találták ki ezeket, hogy te fotosoppoljál rajta monitoron... most ok hogy jobb ezt magaddal vinni mint egy 2kilós laptopot... de akkor a monitort meg honnan veszed? azt is magaddal viszed?
Elég sok ellentmondás van az érveid között... ne abból indulj ki, hogy neked mire van szükséged... mert akkor úgy jársz mint mr. Garrison az it-tel...
-
cairojack
aktív tag
Ebben alapvetően akár igazad is lehetne, a különbség csak annyi, hogy az Apple nem árul olyan tabeletet, amin fut az asztali OS-ük, és fele annyiba kerül, mint egy iPad.
Amúgy nekem kicsit gyanús ez a 120 rugós át, ezt hol találtátok?
BTW ha 70 rugó környékén árulnák a Surface-eket, akkor egy szavam sem lenne. Akkor a tudásához megfelelően lenne árazva a cucc...
-
WinPho
senior tag
válasz
cairojack #41 üzenetére
Az új RT 120 körül van. (Nokia Tabra gondolok.) Amit te mondtál az 170. Ez kicsit ellentmondásos, mert akárhogy nézem, itt az RT olcsóbb. Elismerem, kicsit tényleg túl vannak árazva. De még az első generációs RT sem lenne rossz választás, elmondások alapján 8.1-gyel már hasít a kicsike. Mindez 70-ért.
-
cairojack
aktív tag
Látom nem érted. Sokadszorra. 50-100 rugó környékén lenne értelme az RT-nek. Kevesebbet tud, mint egy teljes értékű OS, kerüljön is kevesebbe. Tehát ha az RT-s eszközök ára mélyen alámegy a legolcsóbb Atomos eszközök árának, akkor lesz létjogosultsága. "Kis pénz, kis foci alapon".
De ha 100 rugóért kapok egy atomos tabletet, ami mindet tud amit az asztali gépem, akkor miért adnék ki 250-et valamiért, ami semmit???
-
cairojack
aktív tag
Igazából nekem mindegy, hogy milyen X86-os tabletről beszélünk, és milyen RT-ről, nálam a legvacakabb új generációs atommal szerelt tablet is magasan veri a legcsúcsabb RT-t.
Egész egyszerűen azért, mert egy X86-os tablettel bármit meg lehet csinálni, amit az RT-vel, pluszban még nagyon sok mindent, amit asztalival, viszont az RT-vel meg szinte semmit.Én amire használnám:
-Természetesen a klasszikus tablet funkciók, netezés, levelezés, filemzés (youtub, és nem egész estés film), képregény, olvasás, stb - Erre jó az RT-is.
-Néha Word, de inkább Excel (aminek tudnia kell együttműködni egy spéci, egyedi progival) - erre már nem feltétlen jó, mert nem teljese értékű az office, nem tudom, hogy mennyire tudna együtt működni az említett céges progival.
-Szabadidőmben régi jó Win-es játékok - RT kilőve.Tehát látható, hogy én gyakorlatilag egy lapotpot váltanék ki egy ilyen tablettel, mert most laptopon intézem ezeket, mégis jó lenne egy 600 grammos tabeltet cipelnem egy 2,5 kilós noti helyett, amit utcán, járművön nem is tudok használni.
Egy ideig erősen tervezgettem az Asus T100 beszerzését (ami 120 rugó), de végül úgy döntöttem, hogy várok egy nagyobb felbontású modellre, amiben Z3770-ea proci lesz.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/asus-transformer-book-t100
Az sem baj, ha T100-as árához hozzácsapnak +50 rugót, de akkor már tényleg harapjon az a tablet.
És akkor nem lesz gond a sebességgel sem, tehát mindenben alázni fogja a legcsúcsabb csúcs RT-t is.Annyit hozzátennék a dologhoz, hogy akinek még nem volt a kezében Surface RT, mindenképp javaslom, hogy próbálja ki. Nálam 2 napig volt egy, és az első másodpercben leesett az állam az összeszerelési minőségtől, a hihetetlenül kemény, masszív, elképesztően minőségi háztól, a Kickstander hangjától, stb.
Aztán 5 perc múlva már legszívesebben berúgtam volna a sarokba, hogy ott rohadjon meg, mert annyira kezelhetetlen. És ha a kezeléstől eltekintünk, akkor sem alkalmas semire, amire én használnám.
Ha pedig csupa "tablet only" funkcióra vágyom, azt az igényem tökéletesen kielégíti a Nexus7-em (igaz a 7 col nekem kicsi, szal lehet lecserélem valami 10-esre.)Ami a lényeg. 100 rugó alatt lenne értelme az RT-nek, de amíg drágább, mint a legolcsóbb atomhulladék, addig felejtsük el.
Persze hajlandó vagyok újragondolni a nézeteimet, ha valaki megmondja nekem, hogy MIVEL TUD TÖBBET az RT operációsrendszer, mint a jóval olcsóbban kapható X86-os, teljes értékű Windows????
-
WinPho
senior tag
válasz
cairojack #35 üzenetére
Az előbb támasztottad alá, hogy "igen, igényektől függ, neked megfelel" (még ha nem is szó szerint), de egyből kijelented, hogy rosszabb, holott ez embertől függ. Az asztali programok meg... Max a Photosopp programoknak látom értelmét, de akkor nem az atomos gépeken, a gyenge hardver miatt, hanem Surface Pro-n, ami azért... Szerintem drágább! És itt bukik meg az olcsóbb atomos gépek "előnye". Mellesleg milyen asztali programokat használnál te Tabon? Egy érintőképernyőn mit csinálsz pl egy játékkal? Vagy milyen x86-os cuccot vinnél te tabon?
-
legiaap
félisten
Én azt nem ertem, hogy ezt az RT-t miért kell eröltetni.
-
afk22
tag
válasz
cairojack #31 üzenetére
Csak hogy ne eszetlen csapkolodas legyen. Mondjal egy x86-os tabletet, ami szerinted jobb, aztan akkor ossze lehet hasonlitani, hogy tenyleg jobb-e, olcsobb-e, miben kulonboznek stb.. Fogalmam sincsen hogy melyik a jobb, de akkor lealabb konkretumokat lehet mondani.
Nekem van egy "regi" x86-os tabletem 8.1-gyel, utazasoknal szoktam hasznalni, es arra jottem ra, hogy valojaban nem futtatok rajta nem modern UI-s progikat. Nyilvan ha fejlesztenem kell, akkor elokapom a laptopot, es azon 1000szer gyorsabban gepelek, igy alapbol hulyeseg lenne szenvedni a tableten, arrol nem is beszelve, hogy szenvedosen lassul lenne forditasra, debugolasra stb....
-
cairojack
aktív tag
Ezzel az érvvel csak az a baj, hogy ha kihoznak majd egy Atom procis tabletet, magnézium házban, támasztóval, stb, akkor pont annyiba fog kerülni mint a Surface RT (de még az is lehet, hogy olcsóbb lesz), funkcionalitásban meg így is, úgy is köröket fog az RT-re verni.
Tehát megint ott vagyunk, hogy az RT a ROSSZABB választás...Vassili_Zait
Azok meg vesznek 50 ezerért egy droidot és csók. De az gazdagabbja/igényesebbje is inkább Ipadre fog szavazni a jobb kijelző, és az összehasonlíthatatlanul kellemesebb kezelhetőség miatt. A Win RT-t Pain In The Ass kezelni, főleg az asztali felületet, 10 colon... -
vicze
félisten
válasz
Vassili_Zait #33 üzenetére
Lehet kötekedni tovább a végtelenségig.
A kijelentés ez volt: "Kb ugyanaz, mint a windows 8.1, csak nem használsz 3rd desktop appokat."
Ez nem igaz, semmilyen szempontból."Ez nem egy mobilos oprendszer, mint a droid, vagy az ios.", ebbe meg bele se menjünk, mert flame-elni nem szeretnék.
-
Vassili_Zait
senior tag
Hát nem hiszem, hogy ezek az RT-s tabletek a rendszergazdáknak lennének kitalálva... sokkal inkább egy normális átlagembernek, aki csak netezik és filmet néz... valamint be szeretné dugni a pendrive-ot meg a mobilwinyót a gépbe... valamint esetleg néha szöveget, vagy táblázatot akarnak szerkeszteni... belőlük kb 1000-szer több van mint az első kategóriából...
-
cairojack
aktív tag
Figyelj csak! Mi azt értjük, hogy neked mindenre megfelel az RT, és még biztos vannak így vele sokan, de van akinek NEM elég a tudása, főleg, hogy van olcsóbban, teljes értékű Window-os tablet.
Most kérlek, próbáld meg elmagyarázni nekünk, hogy miért kéne 100-150 ezer forinttal többet fizetnem egy Surface RT-ért, mint egy teljes értékű Windows-os tabletért??
Mivel tud TÖBBET a surface RT?
Támaszd már alá racionális érvekkel, hogy miért fizessek kétszer annyit valamiért, amit tized akkora funkcionalitással bír!
-
vicze
félisten
RT-d van csak éppen netezésen és filmnézésen kívül semmire nem használod... (Én meg Enterprise admin szemszögből nézem...)
Na még egyszer nincs 3rd party driver semmilyen, így nincs semmilyen 3rd party VPN support, semmilyen eszköz amihez nincs MS driver nem működik, továbbra se tudod domain-be léptetni, raklap enterpise szolgáltatás teljesen hiányzik.
Így teljesen hülyeség a kijelentés miszerint: "Kb ugyanaz, mint a windows 8.1, csak nem használsz 3rd desktop appokat."
Főleg annak a fényében, hogy vannak desktop appok még mindig az Office"RT" is ott fut meg pár legacy app.Tök jó, hogy mindenki fizette, aki nem a te véleményed van továbbra is, és a valótlan állításokat nem támasztom alá.
-
NGA
addikt
Ennek ellenére sokan azt várják el, hogy egy tablet hozza az asztali gépek szintjét. Nekem megfelel az RT, kiváltja a laptopot otthoni használatban. Amit a laptopon csináltam, pont ugyanazt meg tudom csinálni az RT-n is. Sőt, a laptopon is általában ugyanazokat a modern ui appokat használom, mint a táblán, mert beváltak, jók.
-
NGA
addikt
válasz
Set-Comment™ #25 üzenetére
Nekem RT-m van. Nagyon nem érdekel, hogy nativ vagy nem nativ programok futnak rajta. Egy átlagembernek, akinek fogalma sincs az oprendszerekről, és még életében nem látott RT-t, ugy tudod elmagyarázni mi az RT, hogy egy lecsupaszitott Win8, amin nem lehet külső desktop alkalmazásokat futtatni. Ez kb fedi is a valóságot. A felhasználó szempontjából az a lényegesebb, hogy szinte minden olyan eszközt rá tud kötni, amihez van MS driver.
Azaz "Kb ugyanaz, mint a windows 8.1, csak nem használsz 3rd desktop appokat."
-
NGA
addikt
Nem értem. Milyen külső eszközöket nem használhatok RT-n?
Az USB port teljes értékű. Ami driver megvan Win8-ra, azokat az eszközöket kezeli. Tudok USB nyomtatón nyomtatni, szkennelni, rá lehet kötni USB bill-t, egeret, lekezeli a mobiltelefonokat, nemrég a kollegám Sony Xperia mobilját kötöttük rá, simán vitte háttértárként. Viszi az elterjedt játékkontrollereket, a külsö HDD-t, pendrive-ot, mobilstickeket. Ez már eleve több, mint amit tud a WP. Természetesen nem azonos a Win8-al, de remek eszköz.
(#22) Set-Comment™: Hagyd, ezért fizetik valószinűleg, minden RT-s cikkhez odamegy, és behány pár mondatot. Élvezi nagyon. Én kevésbé, mert értelmes. normális mondandója nincs, csak, hogy mennyire szar az rt.
-
WinPho
senior tag
Olcsóbb?
A Lumia 500$, a Surface 450$, és adnak hozzá 200Gb SkyDrive tárhelyet, plusz egy évnyi Skype beszélgetést (valami ilyesmit, nem tudom pontosan mit) Ez mitől olcsóbb? Javítsatok ki, ha tévedek!Mellesleg én a Surfacet venném.. Az a 200Giga SkyDrive elég jól hangzik!
És ezek szerint olcsóbb is...
-
satz18
őstag
Az asus t100-on rendkívül fürge a metró, nyert CPU teljesítményben a snapdragon 800-al pariban van az atom z3740. Ráadásul LOL-ozni wow-ozni, Chemdraw-zni stb valszeg egyik ARM-es tableten sem fogsz tudni hiába gyorsak.
#12 ilyen szempontból nokia lumia 620-ból is színes a választék, mert lehet kapni pirosban is és fehérben is stb -
cairojack
aktív tag
Hát úgy semmiképpen, hogy csak a hátrányokat örökli a rendszer, a lényeg meg lemarad... mert az RT ennyit tud.
(#13) ldave
Lehet, de ha azt veszem, hogy egy RT annyira sem használható, mint egy droid, egy atomos gépen pedig az összes létező program elmegy, ami windowsra készült (leszámítva az újabb játékokat), akkor ez egy No-Brainer.Hiába a sebesség, ha nincs mit meghajtani. Kicsit olyan, mint F1-es kocsival munkába járni. Lehet, csak értelme nincs...
-
Yokayee
tag
-
Hadrian
tag
Itt egy szép összehasonlító táblázat:
http://www.wpcentral.com/ipad-air-nokia-lumia-2520-and-microsofts-surface-2Különbség a Nokia javára az LTE, NFC, GPS.
-
cairojack
aktív tag
"A Qualcomm termékfelelőse szerint a Nokia táblagépe minden téren jobb ajánlatnak tűnik a Microsoft frissített modelljénél"
Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy mindkét ajánlat lényegesen rosszabb, mint bármely, teljes értékű Windows-al (azaz x86-os procival) szerelt tablet (ami még olcsóbb is akár).
De nem baj, legalább a napi MS/Nokia/RT reklám megvolt...
-
kpal
nagyúr
Nokia megoldás sokkal barátibb és szebb megoldás .
-
vicze
félisten
Igazad van az RT korlátozottabb mint mind a kettő...
(Nem csak azt nem használhatsz, drivereket külső eszközöket és semmi értelmes natív kódot nem használhatsz, és még egy csomó minden nincs...)
Legalább ismernéd midnek a tudását és a korlátozásait mielőtt hülyeségeket írsz megint... -
Yokayee
tag
Szerintem meg tudják, hogy mit csinálnak. Színesítik a választékot, és tesztelik a vásárlókat, hogy melyik márkanév ér többet.
Mondjuk én nem értem, miért nem Windows Phone fut ezeken RT helyett. Sokba fog ez még kerülni a Microsoftnak, az első milliárd dolláros bukta után gondolkozhattak volna egy kicsit. -
-
ldave
félisten
Nekem ez a Lumia nagyon tetszik, amint kapható lesz nálunk, veszem is.
-
Tomy Yayo
senior tag
Mégis mi a fenét mondana mást a Qualcomm embere, ha egyszer a Nokiában qualcomm, a Surface-ben nvidia proci van?
Még ha igaz is (és ha választani kéne, én is a Nokiát venném inkább, főleg ha megpakolják a saját szolgáltatásaikkal, mint a telefonokat), ez így nem valami hiteles az ő szájából. Ez olyan, mintha a Mercinél dolgoznék, és azt mondanám, hogy egy BMW rosszabb.
-
satz18
őstag
Valójában értelmetlen volt mind a kettőt kiadni és házon belüli versenyt nyitni. Egy Snapdragon 400-as, HD kijelzős variánsnak, nettó 199-249 dolláros kezdőárral több értelme lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában - kiváló állapotban!
- iPad Air - 16 GB
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest