- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz
pushalias #161 üzenetére
"Tökéletesen jellemző, hogy Androidra a fújszaracsempe felületet imitáló launchert és az utódját is milliószám töltötték le a júzerek, és elképesztően magas osztályzatokat kap."
Nomeg minden ui a csempéket és a Metro felületet próbálja koppintani mostanában.
Amúgy jó, hogy ez egy surface 2 vs lumia 2520 topic, de a hsz-ek egyik fele winrt vs win8, másik fele meg Windows vs android/ Windows vs ios témában született.
Hogy a témában is legyen valami: úton vagyok Bécsbe, kb másfél óra múlva egy surface 2 birtokosa leszek, nem bírtam kivárni a lumia 2520-at. Na meg az drágább is lesz, és szerintem idén csak az USA-ban, UK-ben meg még esetleg egy-két nyugat-európai országban lesz elérhető. -
-
azopi74
addikt
"Az x86 tabletek pedig inkább ultrabookok. "
x86-asból inkább három kategória jellemző:
1. Ultrabook kategória - Ez a Surface Pro-val kezdődik, jellemzően a 900 -1600 USD közötti árkategóriában
2. Netbook kategória (Atomos, transformer jellegű cuccok, a csúcskategóriás tabletek árszintje felett, erősen herélt speckókkal , billentyűzettel együtt 500-700 USD között)
3. Nem tudom minek nevezzem kategória, 7-8 inches, low-end Win8-as tabok, feltehetően companion device-nak szánt cuccok, 300-400 USD között, a csúcs androidos tabletek árszintjén, és jóval az erősebb speckójó droidos 78 incherek felé lőtt árral, a Retina Mini árának közelében.Ja, és ne felejtsem a 200 USD alatti teljes értékű Win8-as tableteket, amiket régóta várunk, de egyelőre csak az Intel marketingeseinek (és Cairojack) fejében léteznek
-
azopi74
addikt
válasz
Vassili_Zait #121 üzenetére
Igazán nem sok vizet zavar, régi, megtűrt bútordarab, mint az öreg alkeszek a romkocsmában, akik beszélnek magukban minden f*szságot, rendelnek maguknak egy-két kisfröccsöt, de igazán senkit nem zavarnak, amíg össze nem sz*rják és h*gyozzák magukat, és ezáltal nem kezdenek nagyon bűzölögni, ami már a fizető vendégeket is elriasztja. Mert csak ekkor kényszerül rá a házigazda, hogy kib*ssza az ilyeneket, mint macskát sz/rni
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #14 üzenetére
"Hiába a sebesség, ha nincs mit meghajtani. Kicsit olyan, mint F1-es kocsival munkába járni. Lehet, csak értelme nincs..."
Ha a WinRT-s tablet olyan, mint F1-es kocsival munkába járni, akkor egy Win8-as atomos kicsi-ócsó tablet meg olyasmi, mint egy 1.0-s Suzuki Swift-tel zúzni a Nascar pályán....
-
azopi74
addikt
válasz
pushalias #119 üzenetére
Hopp, ez az aranyköpés el is kerülte a figyelmemet
Ez a legjobb:
"
-A fent említett, egyedi, X86-re tervezett progi használat, akár menet közben, az utcán sétálva, kávézóban (RT kilőve)
-Photoshop (adott esetben egérrel, monitorra dugva) - RT kilőve
-Szabadidőmben régi jó Win-es játékok - RT kilőve."-Utcán sétálva, menet közben, kávézóban biztosan x86 only legacy desktop progikat akarok futtatni
- Mert atomhulladékokkal lehet photoshopolni.
- Régi jó Win-es játékokkal meg óriási élmény lehet egy tableten játszani -
azopi74
addikt
Az egész félreértés onnan indult ki, hogy a Dell ennyit írt valami marketing bullshitben:
"With all your favourite Windows 8 apps able to be run on and synced to your Xbox One, now your phone, desktop, tablet and TV can all give you a unified web and entertainment experience"
Ezt értelmezték többen tévesen úgy, hogy az xbone futtatni fog minden Win8 appot. Holott erről szó sincs, nem is állított ilyesmit a Dell, és amúgy is hülyeség az egész, mert se a WP8, se a WinRT nem futtatja azokat (konzolról, TV-ről nem is szólva)...
-
azopi74
addikt
NGA: nekem igazán csak két kérdésem lenne, mielőtt beruháznék egy RT-s tabletbe:
1. : Van olyan médialejátszó RT-re, ami lejátszik minden általánosan használt formátumot, és kulturált módon elboldogul a feliratokkal is ?
2.: Van valami normális ebook reader app RT-re, legalább valami olyasmi szintű, mint a droidos FBReader ?
Csak azért kérdem, mert korábban ezek hiánya tartott vissza az RT-től, ezért érdekel, hogy van-e előrelépés az ügyben.
Köszi előre is....
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #84 üzenetére
"Ha nem létezne X86-os Windows-os tablet 100k-ért, akkor talán indokolt lenne az RT árazása. De mivel léteznek, így nem az."
Könyörgöm, hol? Küldj már nekem egyet 100k-ért. Sőt, ne is csak egyet, rendelek rögtön 100 darabot. De a teljesítménye, felbontása, súlya, üzemideje, kijelzőmérete valahol ott legyen, mint egy hasonló árazású mai RT-s tablet, mondjuk egy Surface 2 32 GB, és legyen hozzá opcionálisan elérhető billentyűzetek/dokkolók hasonlóan széles választéka, hasonló árban, mint touch cover/type cover/power cover trió...
" én pedig egy olyan felhasználó vagyok, aki korlátozott mennyiségű pénzt képes és hajlandó kiadni és cserébe a lehető legnagyobb funkcionalitást várja el."
Hiába van egy korlátlan funkcionalitású OS-ed (Win8), ha olyan korlátozott hardver van alatta, amivel ugyanolyan korlátokba ütközöl, mint WinRT-s cuccok esetében. Márpedig 300 k HUF alatt nem kapsz olyan Win8-as tabot, amivel megtudsz olyan dolgokat is csinálni, amit egy WinRT-s tablettel nem.
Valahol egy 256GB-s Surface Pro 2 van azon a szinten, ami már-már megközelíti egy teljes értékű Windowsos notebook funkcionalitását, de azért ott is durva kompromisszumokat kell kötni, és egy full PC-t az sem fog kiváltani. Cserébe 1.300 EUR-ba kerül szemben egy 430 EUR-s Surface 2-vel (mindkettő billenytűzet nélkül)"78 komment óta egyik RT párti fórumtárs sem tudta megválaszolni az alapkérdésem. Mert nem indokolható. Ennyi. Ők is tudják, de nem ismerik be."
Megválaszolta eddig mindenki, többször is, csak te söpröd le az asztalról a válaszokat
"Nem arról van szó, hogy jó-e az RT, hanem arról, hogy a teljes értékű X86-os Windows JOBB. Ez szimpla tény."
Ebben egyetértek. Tényleg jobb. Sőt, egy Windows Server 2012 Datacenter még annál is jobb... Csak éppen nem tabletre való egyik sem...
"Aki akar vegyen csak semmire sem jó RT-t horror áron, én a magam részéről egy X86-os tabira gyűjtök, és a gyártók is jobban teszik, ha ezt a vonalat erősítik. Ebben van a jövő..."
Esetleg a nagyon távoli jövő. Én nem várok az Intel által régóta ígérgetett, megfelelő teljesítményű/árú/fogyasztású x86-os win-es tabletre tovább, most már nagyon esetékes egy tablet újítása az androidos vacakról, és jelenleg csak WinRT jöhet szóba, Win8 nem. Igaz, fontolóra vettem egy T100-at is, de gyorsan elvetettem az ötletet
Csak az a kérdés, hogy megvegyem most a Surface 2-t 429 USD-ért, vagy várjak még egy kicsit a Lumia 2520-ra.
De ezt hétvégéig még eldöntöm. -
azopi74
addikt
Leginkább úgy lehet jellemezni a helyzetet, hogy az atomos win8as tabletek valójában alsóketegóriás netbookok érintőkijelzővel (kivéve a billentyűzet nélküli 7-8 inchereket, mert azok semmire se jók), a winrt-sek meg csúcskategóriás tabletek billentyűzettel és Office-szal..
Hasonló árban... -
azopi74
addikt
Igazán egyik hasonló teljesítményű win8as tablet sem olcsóbb, mint az annak megfelelő surface RT. Inkább dupla annyiba kerülnek legalább.
Csak azok a 7-8 inch es vackok olcsóbbak, amikre semmi értelme desktop os-t tenni, de még egy winrt is felesleges luxus, egy android bőven elég lenne. Talán a t100 szóba jöhet, bár win8 esetén azért jobban fázok a 2 GB RAMtól és a 32 GB tárhelytől, mint RT esetében...
No meg ne az ASUS lenne a gyártó... Androidos transformerem van jelenleg, sajnos tudom, miről beszélek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- Hővezető paszták
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest