- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hurrikan #127 üzenetére
Ezen problémák miatt valószínűleg a Samsung Galaxy S IV január végére pletykált bemutatása is késik.
Rettentő ostoba egy újság ez a mobilport. Két napja írtak egy nettó hülyeséget, (hogy január végén érkezik a SGS4), majd jól megcáfolták azt egy másik hülyeséggel. Köszönjük.
-
hurrikan
addikt
Nem tudom látta e már valaki:
-
Dany007
veterán
válasz
zotyesz66 #122 üzenetére
Passzolok akkor. Az a jelenség amit leírsz, nálam az LG P500-nál jelentkezett. Hogy ki kellett lőni a taskokat mert belassúlt. De itt a P-nél ilyen már nincsen.
Most komolyan elgondolkoztam azon, hogy kéne csinálnom egy bemutató videót a P-ről. Mert még mindig rengeteg helyen olvasok olyan véleményt, mint a tiéd. Mert erőteljesen kétlem, hogy a P lenne az egyetlen kivétel a droidok közül. -
zotyesz66
őstag
Mini Pro: 512 mega RAM, GHz proci, adreno 205, 3" HVGA kijelző. 2011-ben ez nem volt rossz, csak kicsi. Ugyanezzel a vassal megy a Play, a Ray meg az arc is. Gyári ICS van rajta, de GB-vel sem volt gyorsabb. Most vmivel jobb is, de főleg csak akkor ha kilövöldözöm a háttérben levő dolgokat, különben rettenetesen tud akadni.
Stabilitással nincs bajom különben, nem szívesen indítom újra. -
sszekacs
csendes tag
A nyomdai minőség és a képernyő felbontását ne próbáljuk egymáshoz hasonlítani, főleg nem kép esetén.
A nyomda 6 színt használ, a képernyő pár millió színárnyalatot.
Így a nyomdában ugyanazt az árnyalatot több tucat apró tintapöttyből kell "kikevernie", míg a képernyőn 3 sub-pixelből bármilyen árnyalat kikeverhető. -
Dany007
veterán
válasz
zotyesz66 #119 üzenetére
Hát az Xperia Mini pro az egy... nem tudom. Alsó kategória. Szvsz.
Nekem Xperia P-m van, ez sem felső kategória, nincs benne 4 magos cpu meg 5 magos gpu. Gyári szoftverrel használom (2.3.7) és soha egyetlen akadás, laggolás vagy hasonló nem volt benne. Ráadásul gyári élő háttérképpel használom.
Ha rányomok a tárcsázóra azonnal kijön. Ezért nézek bután ilyenkor, mikor valami ennél gyorsabbat akar, mert nem tudom mit lehet ennél gyorsabban? Mert rányomok és abban a pillanatban ott van. És kész. Persze van egy kis becsúszási animáicó azt ennyi.
Rányomok a tárcsázóra és amint elengedem a gombot az ujjammal egyből jön fel a tárcsáző képernyő.És lassan már 3 hónapos telefon, 700+ órája nem lett újraindítva se. Úgyhogy az S3-nál valamit nagyon elcseszhettek az emberek vagy épp a szoftver, mert én még csak hasonlót se tapasztaltam egy jóval olcsóbb és gyengébb telefonon.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Cyberpunk #116 üzenetére
Annyit hízik hozzá a rendszer, hogy nem lesz gyorsabb. Persze az e-pénisz benchmarkok biztosan többet mutatnak majd, de a tárcsázó nem fog gyorsabban feljönni.
Emlékszem még, a Win95 egyszerűen hasított. 90-es Pentiumon is, 16 mega RAM mellett. Rendesen pattogott. A Win98 már belassult, ha meg akartál nyitni egy mappát, arra várni kellett 400-as PII mellett is. A Millenniumot meg inkább hagyjuk. 256 mega mellett GHz-es procival is szenvedés volt. Csak az XP-vel javult a helyzet valamit. -
zotyesz66
őstag
válasz
FuRiONight #107 üzenetére
Az a nem normális, hogy az emberek képesek évente több százezer forintot kiadni gyakorlatilag tök fölösleges dolgokért. És ez egy újabb eszköz arra, hogy jövőre is kihúzhassák a zsebedből. Különben szeretem az okostelefonokat és nem kell félreérteni, semmi közöm hozzá, vegyétek ha ehhez van kedvetek, de ÉN nem értem.
Különben nem lesz gyorsabb, a droid meg a felbontás gondoskodik róla, hogy ne legyen. -
Dany007
veterán
"Még egy utolsó dolgot fűznék a témához, ha ingyen van, ám legyen, de ne felejtsük el, hogy nagyobb felbontás mellé jobb gpu kell, hogy ugyan azt a sebességet elérje, mint az előd, ehhez nagyobb akkumulátor is szükséges és nem utolsó sorban pedig durvább melegedésre is számíthatunk."
Javaslom olvasd el a második 50 hozzászólást is.
"Szerintem sokkal fontosabb egy kijelzőn a színhűség és a kontraszt arány, mintsem a 300ppi feletti értelmetlen felbontás növelés."
És ugyan a fullos színhűség mire jó? Ki mondja meg neked ránézésre, hogy egy ekkora csöppnyi kis kijelzőn a deltaE 0,2 vagy 0,95? Meg mire kell a kiváló színhűség? Netán grafikai / nyomdai előkészítési munkákat végzel mobiltelefon kijelzőn? Mert hétköznapi használatban teljesen totálmindegy hogy az adott képen lévő sárga árnyalat 2-3 fokkal eltér a valóditól. Sőt, ha konkrétan nincs előtted az eredeti akkor meg se tudod mondani, hogy az adott kép színhű-e vagy sem.
Szóval ez is egy olyan dolog, amit sokan hoznak fel szükségletként de érdemleges indokot senki nem tud hozni mellette.Persze azt se mondom, hogy a 400dpi létszükséglet mert nem az. De annak legalább a betűk / olvasás tekintetében lenne észrevehető előnye. Az meg, hogy miért pont 1080p ez a felbontás nagyon jól leírtad, fölösleges is lenne ismételnem. : ) Valószínűleg a tervezőknél sem a 440ppi volt a cél, hanem egész egyszerűen ebben a méretben a 1080p-s felbontás ezt a képpontsűrűséget dobta ki.
Ami pedig az árát illeti. A 1080p-s kijelzőkért maximum az első évben fognak plusz pénzt elkérni a gyártók. Utána pedig teljesen alap dolog lesz, ahogy ma a kamera egy mobiltelefonban. Emlékszelmég anno mikor kijött az első mobil kamera? Úgy kellett csatlakoztatni a telefonhoz és külön is meglehetett venni ~ kb 30 ezer forintért. Valamikor talán 2002-ben? A pontos dátumra nem emlékszem, de jó régen.
-
jacis
nagyúr
válasz
FuRiONight #107 üzenetére
+1
-
=Mentor=
őstag
Mint minden specifikáció hajhászásnak, ennek is egy értelme van, felsrófolja a mobil árát és ebből adódóan több a nyereség, az emberek meg úgyis megveszik mert ez a menő...
-
Vix64
csendes tag
Kedves Blyan, az első 50 hozzászólást olvasva nem találtam meg azt az érvet, ami bennem elsőre megfogalmazódott.
Ha 1080p-s filmet akarsz telefonról nézni, egy full hd-s telefonon 1080p-s felbontásban úgy tudom kevesebb procit eszik, mint 720p-be alakítva. Ráadásul az 1080p nem egész számszorosa a 720-nak, így ha egy full hd-s filmet nézel, torzul a 720p-be való konvertálásra már okozhat olyan torzulást, amit egy sasszemű android fannak már nem a bocsánatos bűn kategóriába esikAmúgy személy szerint (az első 50 hozzászólásban olvasott kommentjeid alapján) teljesen osztom a véleményedet, értelmetlennek tartom a 300dpi fölötti felbontást - valamint a mobiltelefonról való (főleg full hd) filmnézést. Az Apple-t egyetlen cél vezérelte: 300ppi fölötti értéket érjenek el úgy, hogy négyszerezik a pixelszámot, mert így nem csesznek ki a programozókkal.
Valami olyasmit olvastam régebben, hogy az emberi szem 30cm távolságból maximum 300ppi-t lát. Ennél közelebbről nézve talán még a 350-400ppi-t is felfedezhetjük, de ki az az idióta, aki 5cm-ről nézi a készüléket?Szerintem sokkal fontosabb egy kijelzőn a színhűség és a kontraszt arány, mintsem a 300ppi feletti értelmetlen felbontás növelés.
Még egy utolsó dolgot fűznék a témához, ha ingyen van, ám legyen, de ne felejtsük el, hogy nagyobb felbontás mellé jobb gpu kell, hogy ugyan azt a sebességet elérje, mint az előd, ehhez nagyobb akkumulátor is szükséges és nem utolsó sorban pedig durvább melegedésre is számíthatunk.A vicc az, hogy mikor az Apple kijött az iphone 4 és retina ipad koncepcióval, mindenki felhorkant, hogy ezt a hülyeséget, minek ekkora felbontás...és láss csodát, most ebben is mindenki kényszeresen meg akarja előzni (full hd-s telefonok, nexus 10) és szarozza az Apple gyenge felbontását
-
Dany007
veterán
Nem merem bepróbálni. Addig biztosan nem, amíg nem jön valaki ismerős / fórumozó, akár többen is, akik fényképekkel megbízhatóan megmutatják nekem, hogy igen, ők is win desktopot használtak éveken(!) át egy plazma TV-n és nincs 2,5 méterről látható beégés - vagy az seperc alatt eltüntethető.
Mert ha legközelebb TV-t veszek az sem a 80-120 ezres kategóriából fog kikerülni, hanem legalább a duplája.
Márpedig ha elköltök 200+k-t egy TV-re akkor én ott 100%-ig biztosra akarok menni.
Mert ha "véletlenül" mégis beég, akkor nézhetem a windows desktopomat filmezés közben éveken keresztül...
Az ilyenekre mocskosul érzékeny vagyok, 1 pixelhiba esetén is küldtem volna vissza a TV-t és addig cserélgettem volna a készülékeket amíg tökéletest nem kapok (igen megtehettem volna, mert webshopból rendeltem és 8 napon belül azért küldöm vissza amiért akarom).A clouding annyira nem zavaró. Bár bevallom élőben még nem láttam. Viszont láttam egy ősrégi LCD tévét, aminek még hatalmas volt a válaszideje... Szerintem ilyen 20-30ms körül... na az filmezésre jóformán alkalmatlan volt. De szó szerint... Minden mozgás egy elmosódott blure-os fos volt.
Úgyhogy amíg pl az LG hivatalos oldalán a plazma tévék mellett kiemelten leírják, hogy 2 percnél tovább megjelenített statikus felület beégést és egy idő után visszafordíthatatlan beégést okoz, addig én nem próbálkozom ezzel. Tudom a plazma filmezésre való, nem HTPC óriáskijelzőnek,
de én erre használom, ezek az igények... Most is arról írok egyébként, kényelmesen ülve a kanapén, ölemben a wireless bill és nézem a 110-es képernyőn a fórumot... Na meg várom az asszonyt, hogy végre nézhessünk valami esti filmet...
-
mrhitoshi
veterán
Növeljék a PPI-t 1000-re, és akkor talán ugorhatunk egy generációt a kijelzők terén.
-
h4h01
senior tag
Na szal lassacskán szinte teljes képet kapunk a Galaxy S IV specifikációiról. Szal ittvan ez a 4,99 hüvelykes Super AMOLED FULL HD megjelenítő, ami nincs kizárva hogy hajlított lesz, adott a 2GB ram (vagy több), a sammobile oldalon már előtték hogy a samsung egy EXYNOS 5450 chipsetet épít bele ami Cortex - A15-ös magokat jelent - ez egy négymagos bikatöke ahol a magok 2GHz-es órajelen pörögnek (durva), szal megvan a 2013-as év bivaly mobilja (szokás szerint) a qualcomm lecidázhat, a samsung ismét eladási rekordokat dönt Ennyi pff xD már csak a dizájn kérdéses...
-
jacis
nagyúr
Várjuk nagyon.
-
Bayzee5
tag
-
mepet
addikt
Én 42 colos méretben szeretnék egy ilyen kijelzőt!
-
Kapanyél
őstag
Nem, az is dereng azért. A legújabb plazma panelek is kicsit világítanak szürkésen a sötétben és mivel ott meg a fényerő nem túl karaj, így a kontraszt is csak pártízezres nagyságrendű.
Dany007:
Van egy ősrégi (5 éves) LG plazmám, az sincs beégve, pedig kapott korhatár karikát TV adásból bőven.
Ghost-ol kicsit, de azt szinte azonnal megteszi, amíg kiválasztom a listából a filmet, stb. Egyetlen perc hangyák háborúja és tökéletesen le is mosta.
Az új panelekkel már ez is minimális, a beégés meg kizárt. -
Dany007
veterán
"úgy jön ki, hogy minimális háttérvilágítás mellett megmérik a feketét, majd csutka háttérvilágításon a fehéret."
Ez mekkora már!
Erről nem is tudtam.
Márpedig ez így tényleg bullshit - azt tudtam eddig is, hogy a milliós számok azok, csak nem hogy pontosan miért - hiszen menet közben nem tudod a fényerőt folyamatosan változtatni így ez a kontraszt arány semmiképpen sem lehet valós egy időpillanatban. Nem semmi.
@Blyan:
Már beszereztem az LCD-met még tavasszal, úgyhogy most 5-6 évig nem érint a kérdés. De tényleg néztem a plazma felé is. Viszont pl az LG gyári oldalán az ajánlott plazma tévé mellé odavan írva nagybetűkkel, kiemelve, hogy 2 percnél tovább nem szabad statikus képet kint tartani mert beég... Viszont nálam mivel netezésre is használom a gépet, meg sokszor van otthagyva a desktop... szóval így esélytelen. Ha csak filmeznék rajta akkor nem lenne gond. De én pont azt a végletet képviselem akinél a beégést okozó tényezők extrém magas szinten vannak jelen... =/
-
Bayzee5
tag
Hogyha mindenféle vásárlócsalogató trükkök, mérési módszerek nélkül nézzük, akkor a statikus adat LCD/LED esetén 800 - 2000 között, a plazmánál olyan 10.000 - 50.000 (most hirtelen pontosabbat nem találtam).
Az 5.000.000 : 1-hez LCD/LED esetén úgy jön ki, hogy minimális háttérvilágítás mellett megmérik a feketét, majd csutka háttérvilágításon a fehéret. Plazma esetén nem tudom hogy megy a dinamikus kontrasztal a nagy számok hajhászása. -
Bayzee5
tag
Valóban nem kell próbálgatni, mert sokszor próbáltam már. Engem ezzel nyert meg, amikor először sötétben kapcsoltam be a telefont és a nagy fekete semmi közepén megjelent a fehér Samsung Wave felirat. Semmi zseblámpa effektus, semmi szürkülés a környéken. Elég állatul néz ki.
Sajnos ilyet a plazma TV se tud. Muszáj lennie némi feszültségnek, hogy időben reagáljanak a pixelek, így van sötétben némi alap világítása. Nem véletlen, hogy a plazma TV-kre nem írják, hogy végtelen kontraszt arány, hanem olyan 1:50-60.000 körül vannak. Persze az LCD 1:1000-hez képest még így is sokkal jobb(#91) Blyan
Valóban nem annyira feltűnő. Egy Pana G szériás plazmám van, szerintem az jó összehasonlítási alap. A SAMOLED-hez képest észrevehető, a monitorhoz vagy a barátom LEDjéhez képest viszont elhanyagolható. Csak jó sötét szobában veszed észre azt a kis derengést. Szóval van még tér a OLED tv előtt, ha majd egyszer lehet olcsóért venni.
-
Blyan
félisten
Szvsz annyira nem kell már a beégéstől tartani plazmán, mint pár éve, bár ezt nem tudom Neked gyakorlati tapasztalattal alátámasztani. A plazmás tv topikokban biztos megmondják a frankót.Szerintem nem kell jobban félned a beégéstől mint a Samoled esetén.
(#92) Bayzee5
A plazma esetében azért ez közel sem olyan zavaró, mint az LCD esetén (najó ezt én mondom, biztos jön majd egy élesszemű terminátorpityu aki megmondja, hogy a plazmafeketéje úgy világít mint negró a négerszájában, és különben is.).
Az Oled tv meg egyszerűen megfizethetetlen - és valszeg nem is eléggé kiforrott. -
Dany007
veterán
Ejha, ez nagyon komolyan hangzik!
TV-nek sajnos nem tudok Plazmát venni, mivel egy HTPC-ről megy minden a Tv-től kezdve a filmezésen át a netezésig minden... Ott meg tuti beégne... Ezért is reméltem, hogy majd az OLED Tv-knél ezt talán megoldják és talán egyszer lesz megint igazi feketém.Ez amúgy azért fontos meg nagyon durva hatást tud kelteni bizonyos jeleneteknél ha a fekete az tényleg nulla fényerőt jelent, viszont ahol van kép, ott meg van rendesen.
Egyszer buli után még hajnalban az ágyra ledőlve beraktunk egy kis goa zenét lazulásképp és benyomtuk a winampos plug-int hadd menjen... Namármost ez az ágyból feküdve, tökk sötét szobában úgy nézett ki, mintha valami fénypontok repkedtek volna a szoba közepén össze-vissza... Persze a monitor méretein belül, de mivel a háttér alapvetően fekete volt, így olyan érzésként hatott, mintha az a valami tényleg ott lenne a levegőben. Egyszerűen brutális volt. Azóta is ezt keresem... : )
Többet nem offolok, befejeztem, elnézést.@zotyesz66: Okés. Csak azért kérdeztem, mert mindig mondták, hogy az amolednek jó a feketéje. Viszont amit írtok az nem "jó", hanem tökéletes. Annál nem lehet tökéletesebb feketét létrehozni, mint amikor fekete szín esetén egyszerűen nincs fény az adott pixelen.
-
Dany007
veterán
Hadd kérdezzek már személyeset a feketéről.
Kitudnád próbálni, hogy amoled-es kijelzőn bemész egy full sötét helyiségbe, mondjuk egy Wc-be. És kiraksz full screenbe egy teljesen fekete képet. RGB:0,0,0.-t. + Brightness: 0%. Kíváncsi vagyok milyen képet ad? Azt hallottam, hogy jó a fekete szín amoleden. De ha már váltanék és szóba kerülne az amoled az egyetlen ok az a fekete szint lenne.
No, ha tökéletes a fekete, akkor a fenti "kísérletben" nem szabadna hogy lássál bármit is. Ilyen helyzetben a képernyőnek olyannak kellene lennie, mintha be se kapcsolnád a készüléket. Tehát magát a feketét se láthatnád.
Mert jelenleg nálam LCD-n és LCD Tv-n is az a legnagyobb probléma, hogy a fekete is világít. Akármit csinálok vele világít. Minimum brightnessen is. Ez pedig roppant zavaró filmezés közben... Nem olyan élvezet sötét jeleneteknél, hogy az egész háttér is világít, mikor annak nem kéne.
És elvileg ha tényleg képpontonként vannak a pixelek külön világítva, akkor 0-0-0-ás feketénél nulla brightness esetében semmilyen fényt nem szabadna hogy kiadjon a kijelző. -
Oppenheimer
nagyúr
Ez eléggé oda fog b@szni. A 8X utáni következő telefonomban (WP9-es Samu) aztán ilyen legyen!
-
Bayzee5
tag
válasz
zotyesz66 #82 üzenetére
Nokia 800-at nem néztem, arról nem nyilatkozom
Viszont szerintem hiába várod, hogy ne égjen be. Plazma kijelzőkben sem tudták rendesen megoldani, itt sem hiszem, hogy tökéletesen megoldják. Mivel minden képpont külön fényforrás, óhatatlan, hogy a sokat használt jobban öregedjen, mint a többi. Nagyon hosszú élettartamra tervezni mobil kijelzőt meg pazarlás
TV-be szerintem inkább az ára miatt nem raknak OLED-et. De persze aztán lehet, hogy a garanciális élettartamot még nem tudja normálisan hozni. -
zotyesz66
őstag
Valószínűleg nem véletlenül nem tesz a Samu monitorba meg TV-be amoledet, helyette a mobilokban bétatesztelteti, mert azt úgyis kivágják a francba max 3 év után. Én mindenesetre megvárom amíg normálisan fog működni (mármint normális fehér lesz, és nem ég be). Múltkor néztem egy Nokia 800-at valamelyik tépontban, hát úgy be volt égve, hogy nekem elvette a kedvemet bármelyik amoledtől.
-
Bayzee5
tag
Valahogy én sem értem, hogy a kis mobil kijelzőbe miért kell töklétes színhűség egy olyan világban, ahol mindenki LCD/LED tv-t vásárol, mert az a harsányabb az áruházban ....
Szerintem a SAMOLED előnyei (nagy kontraszt, tökéletes fekete, nagy betekintési szög, kisebb fényvisszaverés) jóval többet számít, mint hogy túlszaturált vagy sem.
Beégéstől meg annyira nem kell félni. Két és fél éve használok Wave1-et, egy másodpercig nem foglalkoztam vele, hogy kevésbé égjen be, mégis egyedül a legfelső sor néhány ikonja van csak kissé beégve (akku, térerő, üzemmód) de csakis a kék subpixelekbe. A zölden és a piroson szinte semmi nem látszik, tehát egy fotón szinte észre sem venni. Halott pixelem sincs egy darab se. Szerintem ez ma elegendő élettartam egy telefon kijelzőnek. -
Kapanyél
őstag
válasz
Cyberpunk #77 üzenetére
Zavarhatja, csak itt geekek vannak, akiknek ez nem probléma. A te esetedben különösen érthetetlen a finnyázás, amikor simán szétbuherálhatod a telódat, értesz hozzá.
Egyébként meg nem az AMOLED a túlszaturált, hanem mellé téve az LCD a fakó. Még a piros színbe is jut bőven a kék spektrumból. Csak valaki elkezdte ezt a baromságot, aztán úgy maradt (vagy csak szar volt angolból és "műfordított"). -
Kapanyél
őstag
Hát látod.
Jó ez a nagy febontás, én szeretem. Maga az UI kb. a VGA PDA-kal élvezhető szintre ugrott, szóval egy 480x800-as telefon tökéletesen elég lehet már.
Ha viszont onnan nézem a dolgot, hogy sokat netezek a Note-tal, amin 15-20cm-ről azért látszanak a pixelek, akkor még bőven van hová növelni a pixelszámot.
És a SAMOLED király dolog! Aki szerint túlszaturált, és ez baj is neki, annak még van itt mit olvasgatnia. (gyk. RGB skálán lehet huzigálni a színeket az Androidban, van mDNIe profilból egy raklappal, stbstb...) -
Bone123
HÁZIGAZDA
Persze, de le is kell renderelni, amit kirajzol, és ha csillogó-villogó honlap, látványos átmenet vagy más grafikus infó vár feldolgozásra, akkor van ám dolga a hardvernek. Leginkább a GPU-nak fájhat a pixelduplázódá, és GPU intenzív műveleteknél akad meg néha a DNA, ezért feltételezem nem a CPU vagy az Android a hunyó.
-
Dany007
veterán
Én is az optimalizálatlanságra gondolok.
Az Xperia P qHD kijelzőjén meg se rezzen (nem röccen, olyan szó nincs) az élő háttérkép. Pedig a GPU-ja sehol sincsen a mai csúcskészülékekéhez képest. Ja és mindezt 2.3.7 alatt. Tehát még csak nem is Jelly Bean. Szóval, a vas biztos megvan hozzá csak a szoftvert kell normálisan megírni.@dabdadab: hiányoltam már az ilyen érveléseket!
-
dabadab
titán
"2MP-t hatvanszor kirajzolni egy másodpercben azért nem kis megterhelés egy mobil hardvernek."
Egy Mali 400 GPU alacsonyabb orajelu valtozata 1,1 Gpixel/s sebessegre van hitelesitve, ezzel ezt a 2 megapixelt masodpercenkent hatszazor lehet kirajzolni. Az ember neha hajlamos elfeledkezni arrol, hogy mennyire gyorsak a mai HW-k.
-
falijja
őstag
Hajrá amoled már csak a fényerőt kell emelni.....
-
Bone123
HÁZIGAZDA
-
dabadab
titán
"Kétszer annyi pixelt kirajzolni ugyanakkor alapból sokkal komolyabb GPU teljesítményt igényel"
A pixelkirajzolas egy mai GPU-nak kb nulla kihivast nem jelent, igy annak a ketszerese meg mindig majdnem nulla. Azert mar nem a VESA busos 486-ok korat erjuk, amikor a processzornak kellett a framebufferbe kitolnia a pixeleket egy lassu buszon, itt a GPU sajat maga intezi a renderelest meg valtoztatja a viewportot, az meg nagyon olcso muvelet.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Kétszer annyi pixelt kirajzolni ugyanakkor alapból sokkal komolyabb GPU teljesítményt igényel, így már korlátozott HW-el a görgetés is néha gondot okozhat, a DNA az S4 Pro-val sem mindig folyamatos. A Samsungot azért nem fenyegeti ez a veszély, mert a Nexus 10 1600p-n lényegében lagmentes (kivéve nem optimalizált játékok és elég bugos Chrome). A Galaxy S4 a Nexus 10 CPU és GPU magjainak duplájával jön.
-
dabadab
titán
válasz
WinstonWolf #62 üzenetére
"Szóval kb. a duplája gpu műveletben csak egy kijelző görgetés..."
A gorgetes meg hasonlo muveletek gyakorlatilag elhanyagolhato GPU teljesitmenyt kovetelnek. Igazan addig, amig az ember nem kezd el 3D-s jatekokat futtatni, addig a GPU-nak olyan nagyon komoly dolga nem akad.
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
Cyberpunk #58 üzenetére
"A mai hardver már mondhatni csuklóból kirázza ezt anélkül, hogy nagyon izzadnia kéne"
Persze nem fog izzadni, de azért fogyasztani mindenképpen.. Ha belegondolunk, hogy egy 1280×720 as kijelző 921 600 pixel egy 1920×1080 viszont már 2 073 600 pixel. Szóval kb. a duplája gpu műveletben csak egy kijelző görgetés... A mai világban amikor 60fps körül vannak a user interface-ek frissítése... Azért nem kis számítási teljesítménynövekedés ez...
Én is lefutok 100 métert mint Carl Lewis... Ő is izzad én is, de nekem mégis 60 000 kalóriámba kerül a 110 kilómmal Ő meg a 80-al megoldja 10 000-ből... Kb.
-
hallerlaller
addikt
'értelmetlen', 'felesleges'
-
zdanee
őstag
Az AMOLEDdel a legnagyobb bajom nem feltétlenül a PenTile (ok, WVGA és qHD felbontáson engem is nagyon zavar), hanem a magas pixelhiba-arány, a beégés (mint a régi CRT-ken, ha nem hiszed, nézzél meg egy SGS3-at egy mediamarktban, ahol folyamatosan be van kapcsolva, ott marad a kép) és a rövid élettartam. Tavaly a PenTile-ra azért volt szükség, mert különben a kék alpixelek kb 6 hónap alatt meghaltak volna (ez volt a duma), most ugyanazok a kék alpixelek negyedakkorák lettek...
-
Dany007
veterán
Hagyjátok már a személyeskedést...
Amíg a nyomdai minőséget nem érik el, addig nyugodtan mehet feljebb a ppi szám.
Pedig egy nyomdai szórólapot se 5 centiről nézünk mégis ~ 1200dpi-vel nyomják ki! De nem ritka a nagyobb sem. Úgyhogy ettől még a 400ppi (ppi = dpi) is mocskosul messze van.A kérdés egyedül az, hogy kinek számít ez ennyire? Az iPhone 4 előtti iPhone-ok kijelzője 162ppi-s volt és szvsz elvoltunk ájulva tőle annó. Ma már az kifejezetten csúnyának számít az átlag ~ 300ppi-s telefonok között. Persze plusz pénzt én se adnék érte. De eltelik 1-2 év és már ez is alapfelszereltség lesz, nem kérnek érte majd plusz pénzt. Akkor meg miért ne? A mai 4 magos mobil CPU-k meg 4+1 magos GPU-k korában 1080p-s kijfelző meg se kottyan nekik... Nem tudom miért okoz ez bárkinek is gondot.
Nyilvánvaló az is, hogy mást - jobbat - forradalmibbat nem tudnak kitalálni, ezért próbálják növelni a kijelző felbontást. Az legalább látvány - jobb esetben.
Plusz a 1080p az egy szabvány. Ezért ideális hogy ha már felbontást növelnek akkor valami olyasmire növeljék amit széles körben használ az egész világ! A 1080p pedig pont az. (ha trollkodni akarnék akkor azt mondanám, hogy bezzeg az 1136 x 640 nem az! Az nem szabvány, azt azért találták ki, mert a cégnek így volt kényelmes. Ennél még mindig jobb a 1080p) -
Cyberpunk
félisten
válasz
WinstonWolf #56 üzenetére
Akkora akkut nem pakolnak mobilba, de még tabletekben is ritka, tehát nem kell félni a 300 grammtól. A másik meg a felbontás növelés nem igazán jelent nagyobb fogyasztást, legalább is nehezen lehet ezt majd észrevenni. A mai hardver már mondhatni csuklóból kirázza ezt anélkül, hogy nagyon izzadnia kéne. A kijelzőknél meg a hátérvilágítás a fő bűnös a fogyasztást illetőleg. Ezért írtam, hogy hülyeség. Pont annyival fogják növelni az akkuméretet, hogy szinten maradjanak, néhány esetben meg talán többet is kapunk. pl Note 2, Motorola Razr Maxx.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Emlékszem a nagyokosokra, akik azt mondták, minek a 720p, 800*480 bőven elég, azt' most a 720p bőven elég, minek a fullHD.
Nem kell 1080p-s mobilt venni persze, se 720p-st, se okostelefont. De ha ezeknek valaki szerint "nincs értelme", mégis mit keres itt és beszélget a számára érdektelen témáról? Én nem megyek a Bieber topicba, mert nem érdekel (amúgy van ilyen?).
-
Cyberpunk
félisten
válasz
zotyesz66 #52 üzenetére
Ja mindennél van nagyobb mihez képest a másik egérmozinak hat. De tábláknál is ott a másik ellenpélda a iPad 3, vagy most az új Nexus 10. Mindkét eszköz magas felbontással és ppi-vel bír. Aki hasonlította már össze az elmúlt három iPad generációt kijelzőileg az tudja miről beszélek. Nos ugyan ez van itt mobiloknál is. Azért 5" az még inkább a mobilok felé húz még. A másik meg, hogy nem kell megvenni, hiszen senkinek sem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig mész aztán veszel egy FHD-s tepsit. Persze mindenkinek lehet saját véleménye a dologról, de azért mert nekünk nem tetszik, vagy nem látjuk értelmét az nem jelenti azt, hogy másnak sem kellhet.
WinstonWolf: ez jó teszik.
De mindkettő pont hülyeség.
-
WinstonWolf
senior tag
Ha a felbontást nem is de ezeket mindenképpen észre fogjuk venni:
1. 6000 mAh-akksi 300 grammban
2. Vagy 3 órás üzemidő képernyőhasználatban -
dabadab
titán
"Ez pont az a gondolatmenet, mint amikor az audió fórumokba bepottyan valaki, és elkezdi mesélni, hogy ennek-meg-annak valójában nincs is hatása, az csak beképzelt (placebo) hatás"
Es ezt altalaban olyan probaljak meg cafolni, akik meg csak kiserletet sem tesznek a placebo-hatas kiszuresere
-
zotyesz66
őstag
válasz
Cyberpunk #49 üzenetére
Az 5" még egérmozi nekem. 10" körül már OK közelről, bár olyan már régóta van, ezt nem tekintitek fejlődésnek.
Nekem a mesterséges igénygenerálással van csak bajom, ha ez kiforr és nem lesz már drága akkor olyan mindegy nekem hogy 720p vagy 1080p, de ezért valag pénzeket kiadni... -
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hogy mennyire jól jön az extra pixel: a legtöbb Note 2 teszt mejegyzi, hogy noha a RGB AMOLED elrendezés komoly előrelépés a PenTile mátrixhoz képest, még mindig észrevehető egy iPhone 4S/5 vagy 4,5"-os 720p-s LCD kijelző előnye élességben. 100-ból lehet 80 embernek elég lenne 5,5"-on 1600*900-re felugrani, de technikailag úgy tűnik egyszerűbb a HD szabványokat követni, szóval 720p után jön az 1080p.
Olyan nincs, hogy "már nincs értelme" valami újdonságnak, 10 éves jó kis Nokia telefonoknak úgy örültünk, mintha a mobiltelefónia elérte volna a lehetőségek határát, azt' hova fejlődött a technika. Egy 5"-os S4 és 6"-os Note II-höz a és a remek Samsung helykihasználásukhoz (multi-view etc.) nagyon jól fog jönni a nagyobb felbontás, honlapok apró betűi zoom előtt, fókuszpont fényképezésnél, textúraélesség játékoknál, fotók, videók minősége, minden fronton van értelme feljebb lépni.
zotyesz66: "ingyen van" a fullHD kijelző, egy S4 egy fillérrel nem fog többe kerülni egy S3-nál, ahogy az S3 is az S2 árán startolt, szóval "beszopod" vagy nem, neked nem jobb, ha a következő csúcstelefon dupla felbontással és teljesítménnyel érkezik? Nem éri meg jobban a váltás, ha MINDEN FRONTON komoly előrelépés történik, nem csak kicsit gyorsabb GPU, kicsit rendezetteb OS stb. Ludditizmusba ne forduljunk már át...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
zotyesz66 #46 üzenetére
Igazából nem is egérmozira van értelme ennek. A tepsiken viszont annál inkább, mivel ott a kijelzőméret nagyobb 5"+ra gondolok.
De én is azt mondom mint Bone123 amint megjelenik az első fecske el kell menni azt megnézni, addig felesleges ítélkezni előre én szerintem úgy hogy "felesleges, meg minek ez a xar stb..blablabla....".
-
Ez pont az a gondolatmenet, mint amikor az audió fórumokba bepottyan valaki, és elkezdi mesélni, hogy ennek-meg-annak valójában nincs is hatása, az csak beképzelt (placebo) hatás, meg pszichés. Mindezt teljesen zéró gyakorlattal, úgy, még életében nem hallott semmi normálisat.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
zotyesz66 #39 üzenetére
Nyomdaminőségtől függ, magazinok általában magasabb DPI-n nyomnak, mint a napilapok. Valamelyest természetesen a tinta összefolyik és hozzájárul a betűívek tökéletes kirajzolásához, de végsősoron nem tök mindegy, hogy miért és hogyan jobb a nyomdaminőség a kijelzőknél? A lényeg az, hogy van mit a megjelenítőknek a papírnyomatokhoz képest ledolgoznia, a fullHD 5-6"-on jóval közelebb áll majd ehhez a célhoz.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
-
-
Cyberpunk
félisten
Nem csak amoledről szól ez.
Kicsit bővebben kifejtem, de ezt már párszór leírtam más topicokban is. De látom mindig ismételnem kell magam.
Na szóval fogd meg a mobilod és egy nyomtatott szöveget. Nagyjából egyforma betű méreten melyik lesz jobb, kellemesebb a szemnek? Hát persze hogy a nyomtatott betű. Persze a papír vs kijelző miatt is, de kérlek azért mert habár a nyomtatott szöveg is pontokból épül fel, de jóval többől, mint egy mai átlag 4-5"-os 720p-s kijelzőn. Magyarán a betűk rajzolata szebb lesz, s ezért nem kell vonalsimítást használni, ami meg mossa a körvonalakat. Persze egy felbontás felett már értelmét veszti, de én itt inkább ppi-ről beszélnék már.
Ez az egyik része a dolognak.
-
Blyan
félisten
-
-
zotyesz66
őstag
tán amiatt van értelme, hogy kevésbé veszed észre a szaporodó dead pixeleket
más miatt nem hinném... leszámítva, hogy egy újabb szar, ami miatt lehúzhatnak. -
Blyan
félisten
válasz
FuRiONight #21 üzenetére
Ez volt az érv? Nem Apple miatt mondom droidos fiúkák, hanem kérdezem, és nem volt meggyőző a válasz.
(#22) Bone123
Ez inkább pszichés mint valós érzékelés, szerintem. Kétlem, hogy alaphasználatnál kiszúrod a különbséget egy 340dpis HTC 8X SLCII vagy egy 420 dpis FHD RGB kijelző közti különbséget. Persze ha az orrodhoz emeled, vagy screenshotot csinálsz róla és belenagyítasz, akkor biztosan.
De ez valós használat lenne?Kétlem. Persze impresszív adat, de csak az ilyen fórumlakókat érdekli a dolog és nekik okoz vizuális orgazmust.
(#23) Cyberpunk
Ne használj amoledet, és akkor nem panaszkodsz a betűk miatt.
-
Pete55555
addikt
Várható volt ez a kijelző, kérdésem csak az, hogy most akkor ez lesz az S4 kijelzője? Élég nagy már szerintem az S3 is... Vagy ha nem ez lesz, akkor ezt mibe rakják? Galaxy Note mini ?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Egyszer az Apple kitalálta, hogy 330ppi az a retina, alatta fos, fölötte nincs értelme. Őszintén, érvellel alátámasztva... miért hagyjuk, hogy az Apple döntse el helyettünk a láthatóság határát? Az eddigi HTC DROID DNA tesztetek ugyanis rendre "hazudnak", mert bizony ők észreveszik a különbséget 720p-re visszatérve.
-
XIII Ramses
aktív tag
Természetesen értelmetlen, mert a 720p és az 1080p közötti különbséget egy 5"os kijelzőn úgysem látni. De megcsinálják, mert egyéb irányba egyenlőre nem tudnak haladni. Kell a bevétel.
-
Dany007
veterán
válasz
lionhearted #13 üzenetére
Nem feltétlenül. Mert mikor androidon lapozol jobbra vagy balra, a háttérkép nem egy teljes képernyőnyit ugrik. Legalábbis nekem nem úgy tűnik. Pár screenshottal ki lehetne mérni, de most ehhez sincs kedvem.
Szóval azért nem kell annyi széles kép, mint ahány oldalt lapozunk, de biztos, hogy 1080-nál szélesebb kell.Amit persze lehet találni a neten... de ez a felbontás, mondjuk a 8Mpx már elég ritka. Legalábbis a nem családi képekből, hanem olyanokból amiket általában kirak az ember háttérnek... Na mindegy, majd meglátjuk.
@Blyan:
A 400 vagy 441 ppi már oly mindegy. Azért lett pont 441, mert a full HD ennyit ad ki. Az meg elég sokhelyen szabvány, így adja magát, hogy 1920x1080p legyen a következő lépcsőfok és ne mondjuk 1592,5x 932,3 pixel.
Tehát ezzel nincs semmi gond szerintem. Ez után van az a lépcsőfok ami már szerintem is értelmetlen lenne egy mobilban. A 400 körüli ppi még rendben van nálam.
Elvégre a legtöbb film ma már ebben a felbontásban van, sok kép, játék stb mind erre lett "optimalizálva". Nem hülyeség a 1080p. -
Blyan
félisten
válasz
FuRiONight #15 üzenetére
A technikai fejlődést leszámítva (ami remek dolog), van értelme a 400 és felette lévő dpi-nek? Őszintén, érvekkel alátámasztva.
-
-
spawn21
veterán
Ilyen felbontásban biztosan szép lesz.. pentile ide vagy oda. De mintha ez engem érdekelt is volna
-
FuRiONight
addikt
A hüvelykenként 441 képpontot tartalmazó panel valószínűleg PenTile mátrix elrendezésű lesz
Pont a samsung közölte, h RBG lesz nem pentile...
A végszó remélhetőleg a már önmagában értelmetlen Full-HD felbontás lesz
Ez vicc, miért is volna értelmetlen? A Cikkiró látott már FHD kijelzőt, h igy véleményt alkot róla?
-
Ha 1 "oldalhoz" 1080(szél)x1920(magas) kép kell, akkor minden további oldalhoz 1080al több szélesség kell. (Persze van lehetőség fix háttérre is)
De van egy olyan sejtésem, hogy nincs ember, aki észrevenné, ha mégsem ekkora...Azt nem tudom, hogy a google mit ad rá, de egy 8MP-es kép (ez ugye nem is olyan hűdesok) méretei:
3264x2448. Nahmármost ebbe szerény számításaim szerint, akár 3db "oldal" is belefér (3240x1920), és alulfelül marad még 500px is.És nem hiszem, hogy lesz S4, Koreában nem szerencsés szám a négy.
-
Cyberpunk
félisten
Pentile.
Egyébként felcsillant a remény még, hogy dobják az AMOLED-et, de ezek szerint mégsem. De szerencsére van más gyártó is.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Jó lehet ez az S4, flexibilis kijelző is lehet h lesz benne?
-
Kapanyél
őstag
Jövőre biztosan akad olyan, akit zavarni fog a pentile mátrix. Egy sört rá!
-
Dany007
veterán
De mostani cikkben sokkal jobb a beszúrt kép is!
Jó ez a full HD felbontás... De hogy találok majd rá háttérképet? : o Most is ugye a magasság adott. Vagyis 1080p esetében gondolom az 1920 lenne a telefon kijelző magassága. 1080p a szélessége.
De ugye Androidon lehet húzni balra - jobbra még legalább 2-2 képernyőt. Ahol a háttérkép ugye folytatódik. Ergo a 1080p nem lenne elég. Nem tudom pontosan milyen szélesség kell, de biztos, hogy 1080-nál több kell majd. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Hat napja már leközöltétek ezt a hírt.
Jó lesz az S4 és Note III amúgy, főleg fogyasztás terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest