- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A közösség alatt most a rá fejlesztő közösséget értem. Persze a nyílt rendszerekét.
Valószínű, hogy sokak annyira hisznek benne, hogy nem érdekli az sem, hacsak ő használja. De biztos van olyan, aki nem fektet bele (annyi) időt, ha mindenki a zártat választja. Tehát csökken a közösség. Illetve beelőzhet a zárt adott felhasználási területben.
Átlaguser pedig a számára jobbat választja.
És így tovább.Mint fejlesztő sem vagy korlátozva. Azt használsz fel, amit akarsz. Csak ne keress más munkáján te pénzt. Az nem illik a közösség szellemébe. Ha pedig nem akarod eladni, akkor mindegy, h nyílt vagy sem.
-
Ő nem befolyásolhatja, hogy mikor ki mit ír a platformra. Ha emlékeim nem csalnak a platform NYÍLT
Ergo bárki írhat rá bármit. Más kérdés, hogy te mit használsz fel (szívesen), illetve a GNU szellemiséget követve (vagy nem követve).
@bambano: sehogy, de a közösség elhalhat. Új dolgok pedig jöhetnek zártan. Míg végül a zárt megelőzi a nyíltat, a felhasználót ugye nem érdekli (mert nincs benne a GNU szellem), és voila.
-
-
Aki szereti a linuxot, az általában a filozófia miatt szeretheti, ha az nem lett volna, most nincs linux. Megélni nem lehet belőle, de feladni megöl(het)i mindazt, ami miatt szerettük.
Akkor megéri? Megéri azt csinálni belőle, ami elől ide menekültünk?
Persze, ez elég szélsőséges példa. Épp ezért figyelmeztet minket az "öreg", hogy tudjuk, hogy honnan jöttünk. Ha tudjuk, akkor kezelhetjük a dolgot jól. A közösség is megmarad, és a zárt rendszer is élhet, egymás mellett. -
válasz
fordfairlane #384 üzenetére
Nem így. Ő ragaszkodik, mert figyelmeztet.
Viszont az senkinek sem jó, ha a linux elterjed, azon az áron, hogy magán az oprendszeren kívül minden hasznosabb dolog zárt lesz. Ekkor megbukott a linux, pedig úgymond sikeres. -
válasz
fordfairlane #380 üzenetére
Félreértesz.
Szeretném, hogy terjedjen a dolog. Nem vagyok aktivista. De annyit látni kell, hogy az ő célja nem a linux népszerűsítése, hanem a szabadságé és ezen keresztül a linuxé.
Mi, egyszeri felhasználók szeretnénk azt, hogy kicsivel jobban terjedjen, mert akkor nagyobb figyelmet kap, és még jobb(!) lehet a rendszerünk. Vagy akár rosszabb...de bízunk benne, hogy nem.
Ettől függetlenül a zárt programokkal nincs baj, legyenek jók (ez a fontos, mert sokszor csak a pénzt húzzák le..) és elérhetőek linuxra. Csak ez nem egyezik a linux ideológiájával. Erre figyelmeztet minket, hogy a nagy ünneplés közepette ne feledkezzünk meg erről.A másik vitába: aki ingyenes, mások által közösen írt programhoz egy sort beböfög, az ne akarja feltalálni a spanyolviaszt. Vagy összeschmittelve.
De ugyanígy van a zártrendszereknél, rendszerint tanulni ingyen lehet, ha viszont te is pénzt akarsz, akkor ő is. GPL-nél ő nem fog rajtad semmit számon kérni, max a forrást. -
PSen lenne is mit, pl hogy ne tegyen fel annyi szemetet...
@fordfairlane:
Csak tudod az a gond, hogy jelen esetben a közösség előrébb jut közösen, mint a kis csapatok. Mint, ahogy caderyn írja, lehet, hogy kiadsz egy működő terméket, és 2 nap múlva valaki hozzátesz egy gyorsítást. A program gyorsabb lesz, azaz jobb. Neked semmibe se került.
Persze, közvetlenül ebből nem lesz pénz. De lehet másból. -
-
-
-
Milyen drájver hiányzott?
Mint írtam, a témák nem voltak teljesen portolva gnome3ra 11.10ben (inkább unity-re koncentráltak), de ez már ugye LTS, mindennek klappolnia kellett.
Azt hiszem, ha lesz egy köpésnyi időm, akkor vboxra dobok egy mintet (vagy 2t
).
Bár egyelőre a fontosakra sem volt időm, nem tudom a tesztre mikor lesz...Win-only middleware nem fut vboxon? Pl egy xp sokkalta gyorsabban működik nekem, mint fizikaival bármikor.
#335: Analfabétáknak? Szóval aki használni szeretné, de mégse megy neki, az csak hülye lehet. Neked ment, vagy megszoktad. Neki nem. Most is utána néz, keresgél, ezt írja. Szóval tud olvasni, értelmezni.
-
-
Cinnanon-on láttam a menüt anno, volt benne kereső is, meg minden. Így még tetszett is.
Egyébként, ahogy Mint alatt választhatsz felületet, úgy Ubuntu alatt is. Unity lehet, hogy nem a legerőforráskímélőbb rendszer, de (ha nem is feltétlen asztali, inkább laposon) egyre használhatóbb.
Bármire kereshetsz, saját lense-kkel okosíthatod. Vannak olyan helyzetek mikor ez előny.
Asztalin visszateheted a gnome-panelst, 12.04ben a témák is rendbe lettek téve. (11.10ben még nem voltak ennyire a gnome3ra portolva, voltak benne hibák)
Ha ahhoz szoktál hozzá, akkor minek váltani?Bár igaz, ha netcafe-ba kell, akkor az egységsugarú júzer windóz tudására kell alapozni.
-
-
Nincs 1:1 megfelelés?
Milyen superamazing újítás kell? Tesszalláció? Amit az OpenGL is tudott a DX előtt?
Vagy milyen marketing szöveg hiányzik...nem is értem.Egyébként nem mindenkinek kell a highend game (mint az írták is előttem), TF2 / LoL / UnrealEngine (régen bezzeg...) ezek fussanak csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest