- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #11156 üzenetére
-
szegecs-hun
csendes tag
válasz
Koszi az otletet, ha nem jar garivesztessel, illetve ha tudnal irni vagy linkelni egy reszletesebb leirast hogy hogyan kell ezt csinalni, akkor megprobalnam
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #11162 üzenetére
Amúgy szerintem az én "sírásomat" félreértetted, nekem semmilyen bug-om nincs vele, sose volt nem fogadott hívásom, vagy bármi egyéb jelenség, mindig tökéletesen működik, pusztán többször lép le LTE-ről mind a régebbi telóm, és számomra ahogy én használom zavaró. Lényegében se több se kevesebb.
Tudok csinálni térerő grafikont meg mindent, de nagy eséllyel egyszerűen a MIUI6-ban máshogy van a térerő kalibrálva, és kisebb értéken is több pálcikát mutat így nem vált lejjebb. A decibel érteket szépen meg lehet adni amúgy. Nagyon is ez lehet a probléma kulcsa, egyszerűen a Sony túl magasra kalibrálta.Régebben a Desire S-emnek volt ez a nyavalyája wi-fi jellel, de ott a custom ROM-osok rendre átállították a jelerősség szinteket és meg is oldódott ezzel, nem dobálta.
-
vicze
félisten
válasz
Speciel nagyon erősen elgondolkodtam rajta, hogy használjam.
Van pár szélsőséges eset amikor végülis jól jönne nekem, pont LTE jelerősség miatt.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Williamgrant #11131 üzenetére
Nekem van egy nem túl kellemes garanciális sztorim.
Media makrtban vettem egy ilyen telefont. 2 napig használtam aztán egyik reggel melóba mentem, zsebre vágtam a telefont, aztán átraktam a táskámba és mire kivettem be volt repedve a kijelzőn lévő üveg a képen látható helyen. (fogalmam sincs mitől és mikor történhetett ez)
Igen. Jól látjátok a dátumot. 2015. június 30. Leadáskor azt mondták 2-3 hét. Ma 2015 augusztus 24-e van és még mindig nincs meg a telefon. Kedden lesz 8. hete, hogy leadtam a telefont. De annyit már tudtak mondani, hogy kész van, de kézhez majd csak valamikor a jövőhéten kapom. Eddig semmilyen infóval nem tudott a kedves Media Markt szolgálni a telefonról. fogyasztóvédelem annyit mondott, hogy írjak be a vásárlók könyvébe, de azzal sem leszek előrébb. Reménykedem, hogy jövő héten már tényleg visszakapom a telefont.
-
laolaj
aktív tag
válasz
Williamgrant #11128 üzenetére
ROOT nélkül nem megy?
még van rá gari.. -
-Valinas-
senior tag
válasz
Williamgrant #11127 üzenetére
Nekem eddig is vízálló volt, semmi bajom vele, és szerintem nekem a hangszóró kattan.
-
válasz
Jóvammá', kedves Topikgazda bácsi, újra elolvasva a kérdést és a válaszomat én is szervizbe vinném!
-
vazzz
őstag
válasz
Sajna nekem messze van a cordon, (150km), így t-pont lesz belőle... jövő héten le fogom adni mindenképp. T-nél cseretelefonról lehet álmodozni, vagy felesleges?
-
Tacsilaci
tag
válasz
Williamgrant #11085 üzenetére
Köszönöm hogy válaszoltál!Igen, minden müködik, még a 4k videót is simán lehet menteni az sd kártyára!
-
válasz
Williamgrant #11077 üzenetére
Nem egy hülye gyerekről van szó, felnőtt, normális ember. Ismerem, vigyáz a dolgaira. A másik meg, hogy én is megnéztem a telefont és a gumi tömítések ragasztva vannak a fedelekre. Nincs elmozdulva, ebből adódóan akkor se lehetett elmozdulva amikor a vízbe került. A fedelek többször ellenőrizve voltak mielőtt vizes helyre került e telefon. Most az, hogy egy porszem bekerült alá és azért ázott be azt nem tudom, de őszintén szólva nem is érdekel. Ilyenekbe belekötni nevetséges. Véleményem szerint ez az egész tömítéses fedeles megoldás is egy vicc. De ha már rámondják, hogy vízálló akkor legyen is az, ne már az én hibám legyen. Nem ismerem a Cordon működését, én csak arról tudok véleményt mondani ami velünk történt és ezt nem érzem korrektnek. Ezért leírtam a történetet, okuljon belőle az aki akar, én biztos, hogy soha a büdös életbe nem veszek vízálló telefont, mert ez egy nagy baromság jelenleg ebben a formában.
A biztosító ajánlotta egyébként a panasz levelet, szerinte el fogják fogadni. Nyilván egymásra tologatják a felelősséget, a márkaszerviz az ügyfélre a biztosító meg a szervizre. Én is remélem, hogy valami lesz és nem az, hogy mi fizetünk.
-
válasz
Williamgrant #11071 üzenetére
A fedelek egeszen biztosan rajta voltak. Valóban nem lenne mirol beszelni. Miert feltetelezed te is azt, hogy mi voltunk a hibasak? A Cordon nem tévedhet? Ők biztos, hogy jot akarnak nekunk? Hagyjuk mar ezt. En ugy erzem hulyenek probalnak nezni.
-
Viktor77
titán
válasz
Williamgrant #11046 üzenetére
Logó, mennek a kék hullámok pár mp-ig, aztán megállnak, majd újra logó.
-
DANDE22
tag
válasz
Williamgrant #11010 üzenetére
Félreérthető voltam ezek szerint. Nyilván nem a browser-l volt gond, az fent is van, hanem a flash feltelepítésével bármelyik böngészővel próbálkoztam.
-
CragON
aktív tag
válasz
Williamgrant #10962 üzenetére
Nem, igazából én reméltem hogy valaki tud segíteni.... (samsung típustól függetlenül)
-
Ryotadave
újonc
válasz
Williamgrant #10937 üzenetére
Tisztelt uram!
A célom a recoveryvel az lenne csak hogy be tudjak lépni mert ezelőtt egy defym volt és abban a gyáriban is be lehetett lépni és ugye ott lehetett teljesen mindent újra tenni a telón meg bütykölgetni!
-
Kroni1
veterán
válasz
Williamgrant #10925 üzenetére
Az én Z1C-m biztosan nem volt leejtve, csak pár honapos volt, amikor az egyik alkalommal már nem birta a vizet, pedig egy héttel korábban ugyanugy vizben videoztam vele, a különbség hogy már melegebb volt, lehet ez volt a gondja a ragasztásnak.. Szóval ezt a leejtés miatt áznak be dolgot (pedig lenne benne némi ráció) én cáfolnám. Kaptam egy uj Z3C-t gariban, ezt már nem igazán merem tesztelni, félek hogy legközelebb nem lesz ilyen szerencsém a szervízzel.
-
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #10895 üzenetére
+1
én is wsken kábelt használok és teljesen jó cucc. ebayen vettem azt hiszen 2200körül volt -
törölt tag
válasz
Williamgrant #10895 üzenetére
köszönöm
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10884 üzenetére
+B.F.G.
Nyilván a jövőről beszélek, a múltba elég nehéz visszamenni. Amiket mondok azok a jelen készülékei, amit éppen bemutatnak. Szóval nem kell a gyorsan töltő vezeték nélkülit kitalálni, mert már kitalálták és kapható.
Z4 Tablet volt az utolsó mágneses csatlakozóval új készülék már nem lesz ilyen, azaz halott mag a port.
Pont az lett a sorsa, ami lesz 2éven belül a microUSB-nek lesz, szépen leváltja a Type-C. -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10875 üzenetére
"A QI hátránya viszont hogy lassabban tölt."
"The low-power specification used to deliver up to 5 W(typically used to charge mobile devices) but can now deliver up to 15W (for phones that support its "wireless fast charging")" és ez a specifikáció 2010-es. Nincs szükség újra mert már része a szabványnak.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10869 üzenetére
Akkor lemaradtál.
A Note 5-ben már QI gyorstöltő van. Qualcomm pedig demozta a fémen keresztüli töltést. A mágneses csatlakozó gyakorlatilag kihalt. -
válasz
Williamgrant #10869 üzenetére
Ez az álom nem most fog valóra válni szerintem. Sajnos.
-
Foose
addikt
válasz
Williamgrant #10848 üzenetére
Nekem speciel linux van a gépen. Nem tudom arra van-e teamviewer!? De azt írta nemrég, hogy lehet hagyja rajta az 5.1.1-et. Megbékélt a gonddal.
-
Foose
addikt
válasz
Williamgrant #10842 üzenetére
Ja mondjuk az igaz, gyári kitkat rom fel, elvileg attól még gari marad. Az a baj hogy az illető aki vette, tőlem 400 km-re van, csak neten beszélgetek vele, nem biztos hogy meg tudná csinálni.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10832 üzenetére
"Mérd újra!"
Most a tövétől! -
Viktor77
titán
válasz
Williamgrant #10819 üzenetére
Szerintem úgy érti, hogy ki van vágva, de nem öleli körbe a hangszórót a fólia, hanem a fölötte és alul az alatta lévő rész már védtelen marad.
-
Osynho
addikt
válasz
Williamgrant #10786 üzenetére
Köszi! Rootra van valami leírásod?
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #10762 üzenetére
Ezt nem értem pontosan.
Amikor a Z-t kikötöm 1080p-vel csatlakozik, később ez nem változik, mindegy mit játszok le. -
Gez02
tag
válasz
Williamgrant #10741 üzenetére
köszi
-
Uuser
tag
válasz
Williamgrant #10737 üzenetére
Megerősítem, nagy megelégedéssel használom. Úgy vettem észre, a memória kezelés is javult.
-
Tunde55
újonc
válasz
Williamgrant #10734 üzenetére
Köszi szépen!
-
Tunde55
újonc
válasz
Williamgrant #10718 üzenetére
Köszönöm, beütöttem. A szám lecsökkent, ha odatettem a kezem, akkor gondolom nem a szenzorral van baj. A másik két tesztet is lefuttattam, csak ott nem tudom mit kellett volna néznem...
(A gyroscop-nál forgott rendesen a kocka, a másiknál meg gurult a golyó. ha az asztalra tettem, a bal alsó sarokban állt meg.
Ez jó?
Mi lehet a baj?Köszi még egyszer...
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #10711 üzenetére
Megnéztem pontosan.
Az Xperif firmver-ben a letöltő ablakban kell bepipálni az Unpack automatically-t.
Ha végzett a letöltéssel ftf-ben oda teszi ahonnan tudod telepíteni.Win 8.1-en próbáltam. A hetessel ellentétben itt már nem a saját mappájából dolgozik, hanem a dokumentumokban hoz létre egyet magának a flastool is és a xpfirm is.
Lehet ez is közrejátszik. -
viera
őstag
válasz
Williamgrant #10709 üzenetére
De legközelebb inkább így csinálom,úgyis még visszavan a Z3 Tablet.
-
viera
őstag
válasz
Köszi szépen.
Közben megoldódott.
Letöltöttem az XperiaBlog.net-ről.
Az 546-os Baltic Rom-ot szedtem le,gondolom az jó lesz. -
Armahun
addikt
válasz
Igaz, de az egy darab igen-re váló kattintson kívül nem kellett nekem semmit sem csinálnom. Se mezoket kitölteni, se kiválasztani, vagy bepipalni. Nekem ez már automatokusnak számít.
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #10657 üzenetére
kíváncsi vagyok a véleményedre/eredményekre
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10657 üzenetére
"Még sokkos állapotban vagyok."
Milyen szempontból? -
Petikeje
tag
válasz
Williamgrant #10618 üzenetére
Hello,
ahogy nézem a leírás kb u.a. mint ez a video:
[youtube]
2:48-nál látszódik, hogy wipe alatt minden be van kapcsolva.
Nem azt mondom, hogy hiányos a leírás, azt mondom, hogy olyanoknak, akik nem jártasak a flashtool használatában, nem feltétlenül egyértelmű, hogy firmware frissítésnél be kell állítani (ha kell, mert még azt se tudom, hogy minden esetben kötelező-e...).
A leírást pontosan követtem 3-szor, 3. alkalommal ez az egy különbség volt. Addig mindig bootloop, utána tovább tudtam menni, sőt a root is sikerült, csak a /system nem írható, erre már megtaláltam a megoldást, csak most megyünk nyaralni, aztán nem akarok megint nekiugrani.
Üdv:
P!
U.i.: nekem a flashtoolban alapértelmezésben wipe alatt nincs semmi bejelölve. -
Petikeje
tag
válasz
Williamgrant #10558 üzenetére
Szia,
Bekerül bootloopba, de azert, mert nincs bepucukazva flashtoolban, a kernel flashelesenel hogy törölje a data cache app log-ot. 2szer kipróbáltam... -
Wajk
addikt
válasz
kibővítheted, de én is pontosan követve (hogy teszteljem a lépéseket, hogy minden pontosan van-e megadva) mentem végig és nem volt semmi gond.
-
bzs73
őstag
válasz
Leírással szerintem sincs semmi gond, pár ismerősnek már rootoltam a Z3C telóját, fejből megy már lazán, és soha nem volt gond. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a hiba ált a türelmetlenségből adódik.
-
Petikeje
tag
válasz
Williamgrant #10484 üzenetére
Szia,
pfff... nehéz szülés volt, hajnali 5ig toltam.
Szerintem a fórum elején a leírásból hiányzik, a ROOT jog megszerzése KitKat (4.x.x) alapon alatti 7. pontban, hogy törölni kell data, cache, applog (szerintem), így legalább is nem került boot loopba (nekem).A system nekem még mindig nem írható, de lassan kezd leesni mit kell csinálni, hogy működjön:
A 19. pontban kellene egy jó rootolt flashelhető rom, ehhez tudtok linket küldeni (5.1.1 létezik?)Egyenlőre a recovery nem 100-as: úgy tűnik, mintha 1 újrainditást bírna ki, de ez szerintem azért van, mert a /system readonly. Szóval még az lenne a kérdéesm, hogy a 19. pontban a flashelést milyen opciókkal kell indítani?
Hát így visszaolvasva azér még van dolgom :-( .
THX:
P! -
törölt tag
válasz
Átmenetileg ennek is örülnék abban az esetben ha a bloatware nem jönne vissza...
-
Petikeje
tag
válasz
Hát másodszor se...
Pedig nézem-nézem, de nem látom -
Petikeje
tag
válasz
Williamgrant #10467 üzenetére
Hello,
Nagy nehezen vissza tudtam hozni az életbe:
xperifirm-mel letöltöttem a t-mobilos magyar firmware-t
flashtool-lal csináltam belőle tft-t
azt flash-eltem
Így elindult, eljutott a t-mobil logo-ig, ott viszont újraindult (itt leizzadtam...). Másodszorra viszont elindult rendesen.
Az érdekes az, hogy minden adat megmaradt. Nem kellett volna törlődni / törölni?
Még nem adnám fel, ha valaki tud valami javaslatot adni, hogy miért mehetett gallyra a root?
THX:
P!
U.i. Lehet, hogy az álhelyek engedélyezését kihagytam. Az ebben a fázisban számít? -
ViSAS
senior tag
válasz
Williamgrant #10453 üzenetére
Korábban írtam, hogy pl. a Facebook app akár pár perces használata után is újratöltötte a launchert a főképernyőre lépve. Most ez megszűnt, eddig még nem fordult elő. A legutóbb használt appokat is tovább tartja a memóriában. Meg is lepődtem, amikor az Asphalt 8-ból kilépve nem töltötte újra a Chrome a megnyitott oldalakat (Mobilarena, K&H, Időkép) és közben zene is ment a háttérben.
-
Petikeje
tag
válasz
Williamgrant #10467 üzenetére
Driverből először csak a flashmod, fastboot drivert telepítettem és a z3 compactot telepítettem. aztán mindet.
Gyári kábel, és nincs usb hub.
Innen töltöttem:
[link] -
Janaboy
veterán
válasz
Williamgrant #10397 üzenetére
Olvastam..de abban csak a sim ajtója van benne..az USB ajtóról csak annyi, hogy honnan rendelje az ember..
-
ViSAS
senior tag
válasz
Williamgrant #10270 üzenetére
Székesfehérvár, Telenor.
(#10275) vicze1:
Furcsa.Pár éve az S3-asomon én is éltem VOIP-vel és az maximum HSPA+-t tudott, de tartotta stabilan a jelet (mellékesként napi szinten ugyanott használtam, mint most a Z3C-t) és nem volt egy rossz szavam se a minőségére.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #10288 üzenetére
Mit tudom én, ilyen kijelző időhöz mágia kell
-
geccoblaze
aktív tag
válasz
Williamgrant #10278 üzenetére
ÜBER OFF
"A mobiltechnológia Mozart-ja kifejezést köszönöm, szép hasonlat tudva hogy utolsó éveiben süket volt."Azt hiszem, Beethovenre gondoltál.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10278 üzenetére
Nem kell nézd meg stream se, elég ha erre ránézel. Illetve hogy lásd, hogy tényleg nem hülyeséget beszélek.
Kb. addig zöld amíg itthon vagyok az is csak 4 csík, úgy hogy a fejem felett van a cella konkrétan.
Amint kimozdulok otthonról egyből leesik 2-0 csíkra, a sötétzöldek valójában miket látsz, az a 3G-re váltások, nem pedig fullos 4G. Azt azért kiemelném, hogy a 3G-vel semmi gond nincs az mindig fullos. -
vicze
félisten
válasz
Pest T, szóval teljesen más. Én konkrétan másik készülékkel hasonlítom össze. Nekem eddig Pesten szinte mindig fullos LTE volt, ez sajnos már nincs relatíve sokszor vált 3G-re, LTE is többnyire 0 vagy 1-es térerőn van. Vidére utaztam hétvégén és szinte végig volt majdnem mindenhol LTE, a semmi közepén is, ezt nagyon tudom értékelni T-nél, de tényleg olyan mintha a teló nem megfelelően erősítené a 1800-as tartományt sajna.
(#10263) ViSAS: VOIP kizárólag LTE-n működik megfelelően, mert 3G túl nagy a késleltetés és élvezhetetlené válik nagyon rövid idő alatt a beszélgetés mert több másodperces késés lesz, főleg ha mozgok közben és tornyokat kell váltson többször is.
-
válasz
Nana, sehol sem írtam, hogy már eldöntöttem, azt írtam, hogy a döntéshez ez járul hozzá leginkább, ha tudom a negatívumokat is, nem csak az ömlengést.
Jelenleg még mindig nem döntöttem el, mindkettő készülék mellett van bőven pro és kontra is. -
válasz
Williamgrant #10240 üzenetére
Sikerült megoldani gépen.
Nem tudtam,hogy nincs gomb kombó ehhez.
Most már tudom...Köszi a segítséget nektek.
-
93SS
csendes tag
válasz
Williamgrant #10259 üzenetére
"A Wifi vevő inkább átlagos, vagy annál picivel jobb."
Amúgy erre mondhatnám: No way... Vettél egy gyenge Wifi routert?Nálam úgy húzza le az adatot, hogy füstölög a Sony logo.
Viccen kívül, én arra alapozom a véleményem, hogy egyidejűleg van otthon két Sony telefonom. A routertől legmesszebb lévő szobában egymás mellé rakva a régin max 1-2 vonás a jelszint, míg a Z3C-n fullon van. Melóban meg olyan wifin vagyok fent amit a többiek telefonja nem is, vagy csak hébe-hóba lát, pedig van pár átlagbér feletti készülék itt a mérnökségen... Szóval ezért mondom, hogy a wifi vevő szerintem remek. Mondjuk azt nem kétlem, hogy ettől létezik még erősebb. Az mp3-at is biztos egyenesen a Sony Music-tól kapod azért szól annyira
Meg ne sértődj csak hülyülök!
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #10259 üzenetére
Hogy értsd, adott egy HTC-n LTE fullos, átrakom a SIM-et Z3C-be LTE 1 csík. Térerővel másik telefonhoz képest van problémám, és a legnagyobb bajom, hogy ezért nagyon sokszor ledob 3G-re, amitől elszáll az épp folyamatban lévő VOIP beszélgetésem, ami elég frusztráló sajnos. Valószínű a 1800-as sávval van "baja" azaz gyengébb erősítése sajnos.
-
válasz
Egyébként nem tudok belépni a telóba,mert le van kódolva.Azért akartam vmi bill kombót
-
válasz
Köszi
-
szphinx
csendes tag
válasz
Williamgrant #10237 üzenetére
Nem, nem a gyári dokkolót vettem meg. Ez egy utángyártott változat, de köszi a tippeket, úgy néz ki, hogy a töltőfej volt kevés neki
A gyárival még nem próbáltam, de laptopról gond nélkül tölt eddig (kop-kop) Köszi szépen a segítséget!
-
válasz
Williamgrant #10237 üzenetére
A B.nem működik.
3 szor rezeg,de semmi -
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #10169 üzenetére
Megfejtettem, hogy miért adja ilyen drágán a sony a telefonjait!
A sok ingyen cserére/javításra legyen fedezet
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #10026 üzenetére
Volt rá biztosítása, T biztosítás ad beázásra.
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #9936 üzenetére
szia!
egy sort ad vissza... azt, hogy a daemon not cannot.. vagy ilyesmi!
Feltettem a drivereket ( fastboot, flash mod, meg a z3c drivereket)
Root nál is flash módban kell lennie a telefonnak? -
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #9902 üzenetére
OTA frissítéssel mi a helyzet?
Találtam olyan hozzászólást ami szerint frissítés után is megmarad a root, és olyat is ami szerint nem. -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #9920 üzenetére
Folyton EZT dobja ki!
Utána olvastam, én fel sem tettem a sony PC companion és a SUS programokat... Lehet, hogy ez a gond??
Illetve az avast zavarhatja? -
B.F.G.
senior tag
válasz
Williamgrant #9879 üzenetére
Jobb lett volna, de nem is néztem, hogy van csak ennyiért drágábban hosszabb, de nekem olyan helyre kell ahol ez a hossz elegendő
Nekem most itt a minőségi csatlakozón volt a hangsúly csak legyen is az!
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #9902 üzenetére
Olvastam az összefoglalót. Jó leírás, külön + pont a linkek miatt! De még is lenne néhány kérdésem...
Melyik root módszer ajánlott (kezdő számára)?
Leszedtem első körben a szükséges fájlokat ( driverek, .98 firmware, flashtool, giefroot...)
Viszont a 7. pontnál azt írja, hogy kiválasztod a bemásolt .92-es firmware-t... ez elírás?
Még nem kezdtem bele a mókába, még csak infót gyűjtök, amíg nem tiszta minden nem állok neki!
Illetve, hogy mikor mit kell a telefonon és mit a PC-n csinálni az sem egyértelmű számomra... Persze gondolom adja magát, ha elkezdi az ember...
Bocs, ha sokadjára olvasol ilyen sorokat... pedig tényleg elolvastam az összefoglalót ( elég sokszor) és keresőben is utána néztem...
Köszönöm a segítséget! -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #9881 üzenetére
Igen gyorsabban feltolta, de egyáltalán nem a "reklámozott" 30perc alatt, hanem bő 1óra. Pl a Oppo vagy a Samsung gyorstöltő megoldásai jobbak.
(#9882) DonDragonka: Amúgy azért is fontos lenne, hogy a többség béken hagyja a RAM-ot, mert M-mel jön végre valahára az "App standby" és kb. értelmetlenné válik a kilövöldözés teljesen, mert ígyis úgyis szépen "aludni" fog kikapcsolt kijelzőnél, még a beragadt app is.
-
válasz
Williamgrant #9873 üzenetére
+(#9872) bubuka80
Köszi, akkor a wsken lesz.
Erről a tokról (orzly) mi a véleményetek? Szerintetek milyen lehet?
Másik kérdés, hogy aki olaszból rendelt ringke tokot, az eredetit kapott?
Köszi, üdv!
-
DonDragonka
őstag
válasz
Williamgrant #9876 üzenetére
Csak egy picike pontosítást, kiegészítést had tegyek...
A kiegészítés:
Az Android VMM-jében (Virtual Memory Management) a swap file-ok használata nem támogatott rendszer szinten, tehát a szokványosnak vett megoldásokkal nem lehet operálni... viszont leállíthat olyan futó alkalmazást, amelyet éppen nem használ a felhasználó. De ez, így, ebben a formában sem elég pontos...
Az alkalmazások Java alapon működnek, és szemétgyűjtő algoritmus alkalmaznak.
Ez a megoldás a biztonságos memóriakezelés egyik módja, mondjuk ha bezárunk egy alkalmazást megkísérli eltávolítani a memóriából a kihasználatlan objektumokat. Nem feltétlenül(többnyire igen) az egész progit, hanem a használatlan objektumokat...
A kezdeti silány kódolásnak voltak olyan hátrányai, hogy ez az algoritmus, hát finoman fogalmazva is xar volt. A Lollipop-ban lecserélték a futtató környezett Dalvik-ról(ami egy Java runtime clean-room implementáció, elvileg mert az Oracle ezt nem így gondolja, de ebbe már tényleg ne menjünk bele...) ART-ra(ami lecserélte a szaros röp-fordítást, előre-fordításra) és ezzel lehetőség nyílt (többek között) ezen algoritmus "kifésülésére" ami sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a memóriakezelést(is). Persze itt is volt hiba lásd memória szivárgás. Jelzem nagyon sok múlik a programozón. De ez megint egy olyan téma amibe ne itt mélyedjünk el...
A lényeg, hogy azokon az eszközökön amiken Android fut, viszonylag soxor váltunk alkalmazások között. Ezt gyorsan akarjuk megtenni. Fenti megoldás ezt segíti elő így elvben kevesebb az erőforrás igénye is ami hosszabb üzemidőt eredményez...A pontosítás:
A userek fejéből azt kéne kiverni, hogy foglalkozzanak a memória kezeléssel... 2 giga RAM-nál meg pláne... De azért lásd lejjebb(a nem OFF-os részen) a véleményem...(a leírtakkal kapcsolatban Z3C topicon belül nem fogok sem vitázni, sem eszmét cserélni, sem választ adni, minden ide vonatkozó dologgal privát diskuráljunk, mert ez a téma nagyon, borzasztóan OFF...)
Z3C-hez visszatérve... Amint írtam, kb 35-50 mega a tárolt folyamatként lefoglalt RAM (lsd fentiek) NOVA-hoz. Este kipróbáltam, mert válasz nem jött senkitől... A gyári indítón pontosan ugyan azt beállítottam mint a NOVA-n. Vagy is majdnem, mert nagyon kevés dolog fér el rajta de az a pár ikon ami nem fért ki a lényegen nem változtat... Szóval a gyári felmászott egészen 70-90 megáig... Fentiek alapján ennek nincs jelentősége, de ha tudjuk azt, hogy itt kérem végül is kódolásról van szó(nagyon megerőszakolva a fogalmat) a háttérben akkor bizony beszélhetünk optimalizált működésről és ott viszont már fontos, hogy mennyi az annyi...
Őőőő és a konklúzió? Nálam marad a NOVA Z3C-n is... De elsősorban azért mert sokkal, nagyon sokkal jobban testre szabható... És csak másodsorban az optimalizáció miatt, mert ezen a vason lehet bő kézzel bánni az erőforrásokkal... Szóval maradhatna a gyári is csak az nagyon "fapados", NOVA-hoz képest... -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #9876 üzenetére
Nyilván igazad van amúgy. De ez pont olyan, hogy utána járogatás kockázat vs. biztos kész megoldás, Wsken is van 1500-ért, de 4700 Amazonról. Te megkockáztatnád az 1500-öset?
-
DonDragonka
őstag
válasz
Futó alkalmazásként nincs jelen.
Tárolt folyamatként foglal ennyi RAM-ot.
kb. 17 mega tárhelyet foglal. -
bubuka80
tag
válasz
Persze tudom, hogy nincsen gyári Sony mágneses töltő kábel, csak én jókat olvastam róla és gondoltam, akkor megéri a 3500 Ft-ot. És nem
Az Ebay-es olcsóságnak picit talán gyengébb a mágnese, de teszi a dolgát. Lutri."szerintem már azt is hamisítják"
-
jel1
aktív tag
válasz
Williamgrant #9860 üzenetére
köszi
DDD
közben olvastam, hogy átlép vele dock módba. az zavaró bármiben is?
-
forgonati
őstag
válasz
Williamgrant #9785 üzenetére
Nincs itt sértődés egyáltalán, ahhoz túl rövid az életem, csak nem látom értelmét az ilyen kommenteknek. Vannak az olyan emberek mint Te, akik értelmesen tudnak hozzászólni, és adnak értékelhető infót, vagy mondanak normális véleményt. Meg van a másik, aki csak úgy beír valamit aminek haszna nincs, és kb. kitörölhetem vele. Az ilyen csak hsz gyűjtögetésre jó, másra nem, mert hogy segíteni nem segít vele, az fix.
Én a TC-t megelégedéssel használom hosszú ideje, és mindenre tökéletesen bevált eddig. Az összes androidos telefonomat hibátlanul kezeli, és kezelte eddig is. Ez a kártya más telefonba átrakva hibátlan (hirtelen egy S4-be meg egy Moto Razr i-be raktam be) és lehet hogy a Win fájlkezelője ótvarul kezeli az MTP-t de a többi telefonra mégis hibátlanul másol, legalábbis nálam. Szóval nekem annyira ótvarul mégsem kezeli eszerint. Lehet hogy mégis a Z3C slotja "nem szereti" ezt meg viszont nem értem. Kb 4 éve van meg a kártya, vagy 20 telefonban járt, eddig mindegyik szerette. Furcsa hogy ennyire válogatós ez a Sony. Egyre több a bajom vele, lehet hogy váltás lesz, bár még nem tudom mire, mivel normális méretű telefon nem sok van manapság.
Mindenesetre ezt az AirDroidot kipróbálom, kíváncsi vagyok.
-
Attici
őstag
válasz
Nem igaz
, mert akkor még Norton Commander volt.
De ez csak profiknak való, jobb is ha amatőrök nem kontárkodnak vele!
Arninak a Windows Intéző való, mert az már kellően le van butítva. -
B.F.G.
senior tag
válasz
Kérdés: AirDroidot, vagy ShareIT tud írni az sd kártyára? Root nélküli készülékre gondolok persze.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #9644 üzenetére
Az Összefoglaló alapján sikerült a root, köszönöm!
Rögtön jött egy frissítés, 23.0.A.2.98 verziószámmal (egyezik a telefonéval) 0.2 Mb. Ráengedhetem nyugodtan?
A gyárija 23.0.A.5.xx volt, pontosabban nem emlékszem. Viszont a régi rootos verzióval már nem nyomódik el a fülem által beszélgetés közben. (legalábbis eddig) -
levente222
tag
válasz
Williamgrant #9739 üzenetére
Igazad van, de azt gondoltam, hogy valakinek van személyes tapasztalata ezzel a dologgal.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #9721 üzenetére
Akkor SIM fedél alatti na...
Amúgy nem értem, hogy ott miért nincs indikátor, az USB nem ázhat be?
-
Naigen
aktív tag
válasz
Williamgrant #9691 üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
válasz
-
Viktor77
titán
válasz
Te is megnézheted.
Ahova a sim kártyát rakod, azon ajtó mögött alul van egy lyuk (ha álló helyzetben van a telefon), ahol bekukucskálva egy fehér lapocskát látsz. Na, az piros lesz, ha víz éri. [link] -
B.F.G.
senior tag
válasz
Mi az a ghost touch?
Nálam egy időben volt olyan, hogy kijelző fölé (néhány mm-re) tettem az ujjamat és bekarikáztam és nem kellett hozzáérni a kijelzőhöz és tapintást érzékelt, ez hol lehet ki és bekapcsolni?
(ezt mi kapcsolhatja ki automatikusan, mert ki is kapcsolódott nálam) -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Semmi nincs rajta, se tok, se üveg, se fólia. Minden szenzor tökéletesen működik. De még ha szenzorhiba lenne, se logikus, hogy kikapcsolt hívásvárakoztatásnál indít újat. Este felé lesz nálam egy másik készülék, amivel ingyen beszélek, fölhívom, és próbálom szándékosan előidézni a jelenséget.
Beállítottam amit mondtál, de semmi rendellenes. 4.4 van rajta, nem frissítettem. -
TODI1111
veterán
válasz
Williamgrant #9625 üzenetére
Igen simán csak restart. itt leírtam hogy mi a problémám és arra próbálnék megoldást találni. Nem ez az első androidos készülékem és tisztában vagyok vele hogy az xposednek először a keretrendszert kell telepíteni, amit lollipop alatt tudomásom szerint csak recoveryből lehet. Pont itt van a baj, hogy az összefoglaló alapján csináltam mindent de valami mégsem jó. Nincs TWRP. Ezért megkelérlek hogy ha érdemben nem tudsz segíteni akkor inkább ne írj választ a hozzászoláshoz. Azért kérdeztem hogy hol a.telepítője mert valaki azt írta hogy csak telepítette az apk-t és kész. Mivel Sony készüléken még nem használtam xposedet gondoltam lehet hogy itt csak ennyi az egész.
-
TODI1111
veterán
válasz
Williamgrant #9599 üzenetére
Van ördög ikon de nem recoverybe indul újra a készülék hanem simán újraindul. Melyik az az apk amivel telepíteni lehet az xposedet lollin?
-
ferob
őstag
válasz
Williamgrant #9570 üzenetére
Mint az előbb írtam, nincs módosítva és teljesen gyári.
Egy rokonomé a telefon, akinek semmi hasonlóra nincs szüksége, csak használja.Már próbálkoztam neki a gyári visszaállítással, mivel a Lollipop frissítés óta jött elő a probléma, de nem oldotta meg.
Viszont az nem teljesen világos számomra, hogy szerinted a szoftveres hiba mitől lesz javítható a visszaállítással, főleg akkor, ha esetleg nem egy alkalmazás okozza, hanem pl. a gyári forrásban van a hiba.Ezért is érdekelne, hogy más akár egyszer is belefutott-e hasonló jelenségbe, mivel ez nagyjából eddig olyan négyszer fordult elő és én magam nem jöttem rá, hogy mi okozhatja, ha nem hardveres.
Ha hardveres hibáról van szó, akkor nem is szívesen bíznám a Cordon-ra az eddigi rossz tapasztalatok miatt, szóval mindenképp örülnék, ha kizárható lenne az alaplapi hiba a háttérvilágítás és a kijelző vezérlése kapcsán.
-
ferob
őstag
válasz
Williamgrant #9568 üzenetére
Semmi ilyen nem fut, de számomra az is furcsa, hogy kifakulnak a színek, amikor ez előfordul, sőt pl. a gyári Lollipop szín szinte szürkének látszik ilyenkor.
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Williamgrant #9556 üzenetére
Van aki neki megy, pl nálam is előfordul, hogy combommal telibe verem az asztal sarkát... bár én nem tartom zsebben, hanem övre akaszthatós álló tokban. Elég ha egyszer előfordul....
és kész a baj....
V-hez ugyanezt használtam, már a tépőzár sem annyira erős, de tokkal pont passzentos, még kézenálláskor sem esik ki a tokból. -
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #9554 üzenetére
ennek meg az a veszélye hogy az asztal sarka előbb megtalálja a kijelzőt.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #9534 üzenetére
Ez tök jó, hűti is egyben legalább.
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #9501 üzenetére
Szerintem, ha egy nem túlságosan a telefonokhoz értő embernek valami problémája van a készülékével és felkeresi a fórumot.
Akkor vegyük az optimális esetet, hogy észreveszi a téma összefoglalót és meg is nyitja.Akkor először belefut a szoftver frissítésbe, majd a root-ba, amiről lehet nem is tudja micsoda és már be is fejezte az összefoglalónak az olvasását, mert ezekhez ő úgysem ért, és jön kérdez a fórumban.
Viszont, ha megnyitás után az fogadná őt, hogy pl.: a készülékkel előforduló gyakori problémák és megoldásaik, akkor talán nem menekülne el onnan azzal, hogy ide csak szakiknak való dolgok vannak leírva, amikhez én úgy sem értek.
Talán.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #9479 üzenetére
A GPS akkor is meríti, ha nem mozgok? Elég ritkán próbáltam.
Amúgy a GFXBench battery tesztjével merítem.Csak konfliktus van a használnom kell és a le kéne merüljön között, így nehéz belőni, hogy pont akkor legyen üres mikor töltési tesztet akarok csinálni.
-
marilllyo
veterán
válasz
Williamgrant #9456 üzenetére
Na látod!
-
marilllyo
veterán
válasz
Williamgrant #9454 üzenetére
Tehát aki Expansys-ról vette...mindenféle papír nélkül beviheti a Cordonhoz? Imei alapján javítják? Azért valami papír csak kell róla. Ahogy mondod pl számla.
-
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #9381 üzenetére
ehhez hasonló recovery-böl teszem fel kell wipe-olni
Új hozzászólás Aktív témák
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Spring Green Motorola Razr 50 Ultra Garanciális!
- Honor 400 Lite 8/256Gb Dual, Kártyafüggetlen, Új, 24 hónap Garancia
- Samsung Galaxy Z Flip 5 - 512 GB + Galaxy Fit 3 és tartozékok - full pack
- Apple iPhone 13 Pro Max 128Gb, Kártyafüggetlen, Akku:100%
- Apple iPhone 15 128Gb Kártyafüggetlen, Új, Aktiválatlan!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest