Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Valszeg eléggé egyértelmű kérdés lesz számotokra, de engem már idegesít nagyon.
Tudnátok nekem segíteni SP háttérkép dologban? Az a helyzet, hogy van egy 720*1280as háttérkép amit be szeretnék tenni, de vmiért nem tudom, pedig ha minden igaz ez a képernyő felbontása. beállítások-megjelenítés-háttérkép-album itt kiválasztom a képet és bejön egy ablak fotókivágás vagy kép vágása és nem lehet kirakni a full képet bárhogy is próbálom húzogatni. ha 720*1280as nem lehet a háttérkép, akkor mekkorát csináljak amit fullra kirak ahogy a gépen látom amikor meg van csinálva? , és nem akarja a teló vágogatni ?
Előre is köszi a válaszokat!
Szerk.: PNG a kép kiterjesztése, hátha ez is befolyásolja.
-
-KP-
addikt
Multitasking esetén szerintetek melyik modell erősebb? Xperia SP vagy Ascend P6? ugye az SP-ben erősebb hardver van, de csak 1gb ram.
-
pudingstyle
tag
válasz
l.skywalker #10594 üzenetére
Nem akarok belefolyni a vitátokba, de ezt a lekezelő stílust szerintem hanyagolhatnád.
-
darvinya
titán
válasz
l.skywalker #10594 üzenetére
Ha nem érted hogyan akarod hanem letudni, javítani, kizárni, .?
Nem érzed ellentétesnek?
Csodaszer nincs és nincs általános eljárás.
Mindenki magának kell megcsinálnia.Az, hogy egyesek azt hiszik az Ő telojuk(márka függetlenül) „jó”, az csak a szerencse (laikusoknál emilíttem) és a saját tudása adja.
-
l.skywalker
titán
válasz
darvinya #10587 üzenetére
"Ne haragudj, de már hogyan értessem meg mi az a átjárós szolgáltatás?"
Látom megint nem sikerült helyesen befogadnod az információt. Épp azt mondtam, hogy nem megérteni akarom, hanem letudni, javítani, kizárni, túl lépni rajta. Ha meg azt akarod mondani, hogy nem lehet, írd azt, nekem ne udvarolj. Más telefonon nincs ilyen, neked meg ilyen telefonod nincs, mégis itt véded, mintha a te gyereked lenne. Ez nonszensz.
@jozso: nincs nagyon elegem. Kicsit frusztrál, hogy épp az SP lett az Android 51-es körzete, de jól bírja a játékokat, így könnyen viselem.@Androidfrissítőknek: 4.3at eddig is tudtuk, 4.4re meg azt írtak, hogy első körben mely készülékek kapják meg. De nem csak azok. Habár szerintem sem lesz SP KitKat..
-
becikem
tag
Sony Mobile has just confirmed that it plans to update ten Xperia handsets to Android 4.3 Jelly Bean from December 2013 onwards. The handsets on the list includes the Xperia Z series (Z, ZL, ZR, Z Ultra, Z1 and Tablet Z) along with the Xperia SP. It also confirmed that a number of older handsets will also get Android 4.3 including the Xperia T, Xperia TX and Xperia V.
-
Sordoran
addikt
Látom ma ilyen szét offoljuk a topikot nap van, szóval elnézést kérek, hogy valami valóban hasznos, új infót osztok most meg az SP-ről.
ITT a kis Sony bejelentés, jövő hónapban kezdik a Xperia Z család és az SP 4.3-as frissítésének kiadását. 4.4-et pedig úgy néz ki nem kapunk. -
darvinya
titán
válasz
jozso1989 #10589 üzenetére
Na itt jön szóba az Op. API és az app API-ja ami nem biztos, hogy azonos.
Sőt legtöbb app megírásakor lévő API-t használja legtöbbször és csak ehhez hozzácsapják az új API-t.
Kész használható, de mégsem jó app.Ennyi és kész a bezárandó, stb. nyalákságok.
FB-t most próbálták újítani, de a nevetség benne, hogy még mindig 2.1 droid API alapja.
(#10588) anderledani
Nem az a Android???...
-
jozso1989
őstag
válasz
darvinya #10587 üzenetére
Én nem akarok beleszólni az eszmecserétekbe, mert nem értek hozzá ilyen szinten. Meg már nem is érdekel. Csak egy kérdésem volna: U-n ilyen hibák miért nem voltak? Az csak 512 RAM. Erre kérek csak választ. Ugyanezek az appok voltak fent, ugyanezekkel a beállításokkal.
Ott leraktam pl. "tálcára" az Asphalt7-et, mert kaptam SMS-t (vagy hívtak), elolvastam, alkalmazásváltóval visszaváltottam és ment tovább a verseny. Itt még a Temple Run-t sem lehet elváltani, mert azonnal bezáródik... Ez a Sony hibája. Túl agresszívan kezeli a telefon az futó alkalmazásokat, vagy nem tudom. Mellesleg lehet én nézem rosszkor, de még egyszer nem láttam tele a RAM-ot.. 200-300 mega mindig szabad. Akkor miért fordulhat elő ilyen?
-
anderledani
őstag
válasz
l.skywalker #10585 üzenetére
API alatt egyébként a Dalvik virtuális gépről beszélünk?
-
darvinya
titán
válasz
Ne haragudj, de már hogyan értessem meg mi az a átjárós szolgáltatás.
Van egy app.
Abban csinálsz valamit, önmagában nem foglal semmit csak amennyit maga az app.Na itt jön csavar az új rendszerekben (és ez már WinXP-től elindult), hogy már nem csak az app dolgozik.
Hanem van egy másik app és nézi, hogy mit csinálsz és ehhez mit tud hozzá tenni.
Ezt segíti elő az API, hogy ne kelljen mindkét app-ba külön beleírni a kép app kommunikációját.És akkor eljutottunk oda, hogy most már maga az Op. beszáll harmadikként.
Végeredményben RAM 3x-a lesz az alap app-hoz képest.
De ez csak egy egyszerű példa, ennél több kapcsolat jön létre.
Ez jobban fokozódik, hogy az app mihez van joga, és milyen szolgáltatást ad.A Sony hiba az amikor utócsörgés van hívásnál, nem tudod felvenni, ész nélkül eldobja a hálózatot, nem működik egyes funkció(pl: S2 JB-n Bluetooth, azaz akkor restart lesz a végeredménye)
-
jozso1989
őstag
válasz
Te most nagyon mérges lettél erre a telefonra...
Akarsz róla beszélni? Én meghallgatlak, itt a Holdbarlangban...
-
l.skywalker
titán
válasz
darvinya #10584 üzenetére
Szerintem a Sony Support oldalán is te válaszolgatsz ebben a témában. Mert ott is hasonlóan nem szól semmiről, megoldási javaslatot pedig végkép nem ad.
Ez nem laikusságon múlik, mert csak kifogásokat írsz.Ez olyan, mintha te piszkosul értenél a kerékpárokhoz. Kijön egy nagyon jó modell, de mindig leesik a lánc róla. Te meg elkezdenéd elmagyarázni a felhasználóknak, hogy miért esik le.
De leszarják, mert őket nem a miért érdekli, hanem az, hogy hogyan oldhatják meg a fenálló problémát.
Mi sem érteni akarunk hozzá b@szki, hanem ki akarjuk zárni a működésből.
Vagy megmondod mit csináljunk vagy produkálsz valami megoldást, ha már ilyen jól értesz a dologhoz.
Ellenkező esetben csak arra tudok gondolni, hogy sz@rt sem értesz hozzá, hanem okoskodsz és közben halvány lila lövésed sincs, hogy miért van ez, ami van, csak találgatsz és elő-előjössz mindig az API-val.
Vegyél egy SP-t és próbáld ki. Elméletben én is autóversenyző vagyok.
-
darvinya
titán
válasz
l.skywalker #10582 üzenetére
Nem szólok már semmit.
(#10583) jozso1989
Én már evolúció emlős szakaszában vagyok, így nem vergődök a parton.
Ennél jobban elmagyarázni laikusnak nem lehet.
-
jozso1989
őstag
válasz
l.skywalker #10582 üzenetére
Én ezt mondom neki azóta, amióta kijött a telefon...
Könnyű megmagyarázni, hogy a hal a parton napozik, nem döglött.
-
darvinya
titán
válasz
l.skywalker #10568 üzenetére
Akkor érhetőbben.
Amikor használsz egy szolgáltatást annak valaminek kezelnie kell.
Mivel egyén függő, hogy milyen szolgáltatást vesz igénybe Op. és app-on belül, ezért a hiba is másként jön elő.Én általában csak akkor indítom újra a telot mikor az említet példám(G.Play szolgáltatás frissítésnél) előjött.
Ezeknél a teloknál már laikusnak csak szerencse kell legyen a készülék vásárlásnál és, hogy mit pakol rá.
Akkor fog működni rendesen igazi hozzáértés nélkül. -
darkmann
őstag
válasz
l.skywalker #10576 üzenetére
Akkor én szerencsés vagyok, mert nekem az SP a céges telóm
(és nem is tartok sajátot)
-
darkmann
őstag
válasz
jozso1989 #10575 üzenetére
Nem sértés akart lenni, bocs.
De érdekes, hogy Samut meg iPhone-t látsz mindenkinél, mert autóknál úgy szokott lenni, hogy az ember vesz egy típust, aztán utána az utakon csak azokat fedezi fel, és csodálkozik, hogy "jéé, hányan vettek ugyanilyet", közben meg előtte is ugyanannyi volt forgalomban. De lehet, hogy ha Samu S3-t meg S4-et, meg iPhone-t látsz mindenütt, akkor a Rózsadombon laksz.
-
darkmann
őstag
válasz
jozso1989 #10570 üzenetére
Akkor az a sok ember, aki itt vett (pl. Telekom akcióban) az biztos a Holdon él.
Vagy te élsz a Holdon, hogy nem láttál még SP-t használó embereket.
Egyébként én nem szoktam figyelgetni az utcán, hogy ki milyen telefont használ, ráadásul annyira megszaporodott a típusok száma akár egy gyártón belül is, hogy szerintem fel se ismerném mindet. Plusz ugye a kisebb gyártók másolják a nagyobbak dizájnját...
-
jozso1989
őstag
válasz
l.skywalker #10571 üzenetére
Akkor legalább tudnánk, hogy az API-opnál, vagy minél jön elő a RAM elfogyás.
-
l.skywalker
titán
válasz
darvinya #10565 üzenetére
Köszi! Bevallom nem értem, mi az üzenete a hozzászólásodnak, de valszeg nálatok Cubiclandben ez teljesen megszokott. Már említetted, hogy az API besorolások okozhatják a kárt, de megoldást sem te, sem senki nem tud adni, még a Sony Support oldala sem és mivel más jobb vagy hasonló kategóriájú készülékek fórumain nem háborognak ezért, így marad az a meglátás, hogy az SP sz#r. Ezt a legkönnyeb kimondani és így még elégtételt is érzek magamban azért, mert néha halvány lila phingom sincs arról amit kvartyogsz.
Ami az újraindítást illeti: naponta 2-3 alkalommal megteszem, de havonta 2-3 alkalommal ujraindítás után 3x gyorsabban szopja le az aksit a rendszer. Majd most jön az, hogy rosszul indítom újra...
@Jozso: ezt is megértük
-
darkmann
őstag
válasz
l.skywalker #10560 üzenetére
Most hogy jött ide a mobilnet?
-
darkmann
őstag
válasz
l.skywalker #10563 üzenetére
Akkor válts ismeretségi kört!
(csak vicceltem). Nekem van 2 kollégám, akik a mobiltárca miatt kapták, de van 2 olyan ismerősöm is, akik viszont az előfizujuk meghosszabbításakor választották ezt a telefont. Mivel jó a szolgáltatói árazása (és mobiltárcában is ezt osztogatták meg az L-t), ezért szerintem sok embernek van ilyen telefonja. Csak nézz körül a fórumon
, és a fórum aktivitása is ezt mutatja, szerintem...
-
darvinya
titán
válasz
l.skywalker #10557 üzenetére
Ha már meg említesz, akkor elmondok 3rd party app-ról és a telo gyártó Op.-ról.
Elsőnek megemlítem, hogy a szolgáltatás átjárást az API biztosítja app-app/Op. között.
pl: Chrome keresőbe írt címre a G.Now kiadja navigációt, stb. infót.
Ezek önmagában nem okoz kárt/akadást/újrarajzolást/stb., de ha azonos szolgáltatás található több app formájában.
Akkor bizony a benne megírt API-Op. API fog elsőként működni, de a feletti és alatti API is bejelentkezik.
Ekkor jön a látványos RAM elfogyás.Van egy pár napos példám mind RAM és akku merülésre.
Frissült a G.Play szolgáltatás app, eddig oké.
De a sok átjárárást nem tudta megoldani egyszerre frissítés közben.
Ezért csak RAM-ot és akkut zabált, és csak az újraindítás segítet.
Azaz rakja rendbe az Op. rendszert. -
jozso1989
őstag
válasz
Itt a teljes igazság... én is így gondolom. Le a kalappal! 100%-ban egyetértek veled, a mondadódba nem lehet belekötni, noha meg fogják majd próbálni.
-
l.skywalker
titán
válasz
darkmann #10562 üzenetére
Ebben igazad van. Az SP a Sony palettáján jó szinten van és valóban én is úgy érzem, hogy foglalkoznak a készülék fejlesztésével. Habár az utóbbi pár hétben kicsit áttevődött a hangsúly az újabbakra. De a 4.3 jön nekünk is. Nézed meg az elmúlt hetek híreit az SP saját FB oldalán ITT. Mindenről szól, csak az SP-ről nem
A hivatalos Twitter Feed szerint is utoljára augusztus 12-én volt SP-vel kapcsolatos hír!
Félek el leszünk felejtve
De az SP tényleg tömegtermék? Én még nem sok embernél láttam. Sőt, az ismerettségi körömben senkinek nincs. Vagy rosszabbak vannak, vagy a slágertermékek (Galaxy S3-S4; Nexus4; LG stb.)
-
darkmann
őstag
válasz
Itt nem a verzióváltásról van szó, hanem arról, hogy az ACE2 is botrányosan betudott lassulni, és a Samsung még csak a fáradtságot sem vette, hogy kiadjon egy optimalizált 2.3-mat, vagy 4.0-t.
A Sony legalább foglalkozik a felhasználókkal.
És ez nem a Samsung ellen szól, mert ott is vannak jó készülékek. De az ACE2 kb. olyan tömegtermék volt a jó ár/érték aránya miatt, mint most az SP. -
l.skywalker
titán
válasz
darkmann #10559 üzenetére
Szerintm nem helyes, ha az itthoni kereskedelmi árak szerint csoportosítjuk be a készülékeket. Itthon azért csúnyán szét vannak árazva a cuccok és még a mobilnet árak is az egekben vannak más országokhoz képest, márpedig ha egy készülék szolgáltatói árát nézzük, akkor mivel okostelefonról van szó, igenis számít az amit bizonyos mennyiségű adatért elkérnek.
Én most limit nélkül használom a 4G-t, így megéri az SP is
-
l.skywalker
titán
válasz
darkmann #10555 üzenetére
(Sorry, lejárt a szerkesztési idő, és éppen szófoschásom van)
Egy valak Sony készülék mostanában kapja meg a 4.2.2-t, nekünk meg be van jelentve a 4.3.
Holott ha komoly háttere lenne az SP-nek, akkor jönne minden sorban, ahogy kell.Nem, mi várjuk a 4.3-at, akkor, amikor már régen a 4.4-ről van szó. Zárt LB-vel CM szóba sem jön. Vannak az indiai Custom ROM-ok, amik semmiben nem változtatnak, csak abban, hogy hány Appot szednek ki meg milyen UI designokat raknak be. Ezeket sima ROOT joggal is meg tudom csinálni. Én az a fajta felhasnáló vagyok, aki szereti totál szétkapni a rendszert. Minden részéhez hozzá akarok férni és ha elcseszek valamit, mert nem értek hozzá, akkor azzal leszek kompetens a témában, ha utána meg tudom javítani. A családban már Androiddal kapcsolatot problémákat meg tudok oldani, nem vagyok sem Linux programozó és nem írok semmilyen kódot sem. Csak átlag feletti felhasználó vagyok és nekem az amit az SP ezzel a konstrukcióval nyújt, kevés. De mivel jobb, mint az eddigi készülékek, nem vagyok elégedetlen, csak vannak terveim a jövőt illetően!
-
l.skywalker
titán
válasz
jozso1989 #10553 üzenetére
Kiderült nem vagyok olyan okos, mint gondoltam: a 3rd party RAM kezelő csak rontott a
A lényeg, hogy csak az segít a gépen, ha "bizonyos" alkalmazások nincsenek fent rajta. Mivel nem tudom mik ezek, a legtöbb dolgot vagy leszedek vagy kompromisszumot kötök. Elégg kezdem unni, hogy vagy minden fent van és sz@r vagy nindent letörlök és voilá, megy a zene+chrome de egy csomó dologról (Skype, Swiftkey, Feedly stb...) le kell mondanom. Ezért érzem úgy, hogy az SP baromi jó készüléknek indult, de valahol elcsesződött és kiadták ezen az áron, mert tudták, hogy 2-3 évet fog megélni a széria. Darvinya meg jól rátapintott a bajára, csak azt nem meri kihangsúlyozni, hogy ilyen hasonló kategóriájú készülékeknél vagy csak el-elvétve vagy egyáltalán nem fordul elő.Mindezek ellenére ki merem jelenteni, hogy az SP az eddigi legjobb készülékem a sorban, mert a hardweres korlátai nagyon tágra vannak szabva, fut rajta szépen minden, főleg olyan dolgok, amik a korábbi foschtalicska készülékeimen (főleg ZTE Blade III) elképzelhetetlen volt. De még mindig nem a legfelső kategória. Eddig belépő szinten ralliztam, az SP-vel betekintést nyertem a magasabb szintekre, de amint lesz lehetőségem, feljebb fogok váltani.
(#10555) darkmann:
Ezzel az erővel összehasonlíthatnám az otthoni mosógéppel is. Képzeld, az nem nyit meg semmit és semmilyen Android alkalmazás nem fut rajta. Ha így nézzük, az SP egy Űrállomás.Az SP egy kifejezetten jó készülék, de nálam (direkt nem általánosítok) előjöttek olyan hibái, amik miatt tudom, hogy sose lesz nekem tökéletes. Ennél egy fokkal stabilabb, jobb rendszerre vágyom és hajlandó vagyok érte többet fizetni. A kategóriájában azonban a legjobb!!!
Egyébként meg az Android frissítésekkel kapcsolatban kicsit el kéne már felejteni azt a trendet, hogy csak jó készülékekre jönnek majd ki friss verziók. Valóban eddig ez volt jellemző, hogy olyan készülékek élveztek támogatást, amelyekkel hosszútávra lehetett tervezni, de ha pl. a 4.4-et nézzük, ott már épp az is egy komoly cél, hogy minnél több készülékre lehessen visszamenőleg is telepíteni, mert ez egy kijelölt cél a Android Smart Innovation csapatánál, ugyanis a jövő nem a készülékekről, hanem a Hordozható Kütyükről fog szólni. Jön a Glass, jönnek az okosórák, amelyeknek a vezérlése a telefonon lesz. Viszont ehhez elengedhetetlen, hogy egy idő után a lehető legtöbb készülék a legújabb verziót futassa. Ennek volt az első lépése az, hogy már több mint a fele készülékeken JB fut. A második lépcső lesz a 4.4 és után nem lesznek ilyen mélységű eltérések csak alverziószámban.
És egyébként pedig: nálam ha egy készüléket sokszor frissítenek verzióugrás nélkül, az azt jelenti, hogy rossz a konstrukció. Nincs igazam? SP kapott már 3 frissítést. Ebből mennyi is volt verzióváltás? Egyem brother.
-
darkmann
őstag
Aki az SP stabilitását és gyorsaságát fikázza vagy megkérdőjelezi az nem használt még Samsung Galaxy Ace2-t. Tudom, hogy kb. 1 év telt el a két készülék közt, de:
-amikor az Ace2 megjelent, akkor az is kb. ebben a középkategóriában indult ugyanilyen áron.
-2.3-mal jelent meg, pedig már bőven volt ICS, sőt talán JB is. Itt már volt egy javítás (vagy kettő) plusz még idénre ígérik a 4.3-mat. (szerintem befoghatjuk a szánkat)
-A 4.1-gyel hitegették a felhasználókat, és tolták a határidőket hónapról-hónapra, végül kb. 1 év telt el a végleges változatig.
-2.3-mal olyan szánalmasan lassú volt a belakás után, hogy még egy névjegyzék megnyitása is kb. 5 másodperc volt
-ahhoz, hogy SD kártyára tudjak menteni azt is rootolni kellett, és megcserélni egy XDA-s trükkel a belső SD-t az SD kártyával (tehát a Samsung sem SD kártyára ment, hanem a belső memóriába, csak úgy hívja).
-üzemideje csak akkor bírt ki 2 napot, ha hozzá sem nyúltam.
-RR3-mat még csak fel sem ajánlotta Play telepítésre (itt meg panaszkodunk, hogy kilépés után újrarajzol a launcher, nyenyenye), pedig 2 magos (STE Novathor U8500=Sony Xperia P, csak ebben ráadásul 800MHz-re butítva) proci és 768 MB RAM volt benne.
Azóta kijött az Ace3, de az se lett sokkal jobb.
Elnézést mindenkitől, de ez kifakadt belőlem a sok rinyálást olvasva.
-
jozso1989
őstag
válasz
l.skywalker #10551 üzenetére
Igazad van, te legalább jól be tudod optimalizálni a RAM-ot! És ne hallgass zenét netezés közben sem!
Sutszi az elégedetlen kijelentéseidért le fogja tépni a fejed. -
l.skywalker
titán
válasz
jozso1989 #10516 üzenetére
Ez azért naponta csak max 2 órára igaz, így annyira nem zavaró. Én nem érek rá egész nap nyomkodni. Persze zavaró, de Chrome b*zi vagyok, nem rakok fel mást. Hülyeségért neked sem kell a szomszédba menned, akkor én minek törekedjek másra. Számomra világosan látszik, hogy ez a telefon miért került ennyibe. Mert egy végső fázisban, már túl későn döbbentek rá pár olyan hibára, mint pl. ez is. Javítani már nem tudták, ezért kiadták középkategóriásként, jóval olcsóbban, mint tervezték. Emiatt gyanítom nem lesz KitKat rá... Tudom, nem mindenki teheti meg, de én 1 év múlva lecserélem valami másra, kicsit drágább stabilabb készülékre. Ha most lenne itthon is Play Store, akkor már a Nexus 5 úton lenne, így meg kell várnom míg külföldre jutok, vagy valaki hoz nekem.
-
jozso1989
őstag
válasz
raziel01 #10548 üzenetére
Bőven van újdonság, csak mi nem látjuk a 90%-át sem. Vagy, mert nem működik itthon (google now pl.), vagy, mert nem rakják be, vagy nem tudják (pl. photosphere). A 4.4 nagyon sok újdonságot hozott, érdemes elolvasni, csak mi megint nem látunk ebből semmit majd, ahogy a beígért smoothságból sem, mert a gyártók összegányolják a droidot.
-
raziel01
veterán
válasz
anderledani #10547 üzenetére
Tud még újat nyújtani?
Kb már a 4.1.2 mindent tud.4.4-ben is kb semmi lényeges újdonság nincs.
-
anderledani
őstag
Érdekesség:
van egy build szám-sorrend, vagy más néven SI szám ami a gyártás során.generálódik. Ezt a hátlap alatt megnézheted, és megkérdezheted akinek már frissült mi az övé.
Lista nincs ahol a sorrend meglenne, gond akkor van ha a te szériád már 2 napja megkapta, de te nem.
A szerverek túlterhelésének elkerülése végett nem egyszerre kapja meg minden SI szám.
(Ezt egy L-el kapcsolatban írták, de általában igaz a frissítésekkel kapcsolatban)Igen azt írják hogy 4.3 lesz az év végéig biztos. 4.4 is lesz de előbb a Z sorozat kapja meg. (feltételezés)
-
jozso1989
őstag
-
SkiDev
őstag
Nem értem a szöveget... Nem tudom ,hogy e szerint kapunk-e KitKatet vagy nem mert valahol olvastam annyit elcsíptem, hogy "elvileg" amelyik készülék 4.3-at megkapja az a 4.4-et is meg fogja...
http://au.ibtimes.com/articles/519213/20131104/sony-xperia-z1-z-zl-zr-ultra.htm#.UnqYfPn3E0I -
törölt tag
Win8 alatt működésre lehet bírni a flashtoolt? Arra gondolok, hogy amikor flashelnék ki kell kapcsólni a telefont. Hangerő gombot lenyova kell tartani és úgy rádugni usb-re. De ugye a valami hibát ír a winfos.
-
Sordoran
addikt
válasz
Tappancs2001 #10537 üzenetére
Szerintem felesleges, én letöröltem. Ha nem teszel rá mindenféle hülyeséget, elolvasod mi mihez kér engedélyt, nem töltesz rá ilyen-olyan fájlokat akkor nem lesz baja.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem. A Telekomos Xperia sp telefonomra Mc Affee Mobil Security van telepítve. Szerintetek érdemes megvásároni a próbaidő lejárta után az éves licenszét 4000 Ft-ért, vagy keressek más internet security progit (pl. f-secure)?
-
Szmoki
senior tag
sziasztok!
csak gondoltam beköszönök,mától én is sp tulaj vagyok,egy 2 és fél éves nexus s készüléket váltott,azt hiszem nem kell mondani,hogy mennyire érezhető a különbség -
P3Te27
csendes tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy hamarosan kirootolom a készülékem, ugyanis ezek a háttérben futó alkalmazások kissé bosszantanak és szeretném én eldönteni, hogy mik fussanak és mik ne
(bár most jelenleg 66%os az akku és játszottam is rajta kicsit és ehhez képest elég jól bírja szűk egy nap után)
Azt szeretném kérdezni, hogy a rootoláshoz milyen program kell ehhez a készülékhez? Olvasgattam, hogy különböző fajta rootoló programok vannak és nem mindegyik kompatibilis akármilyen készülékkel...illetve azt is olvastam egy cikkben, hogy amikor ki lett rootolva a telefon, akkor pár nap múlva elfogyott a ROM a készülékből és ezt úgy oldották meg, hogy a memóriakártyára történt a tárolás...ilyen esettel találkozott e már valaki ennél a készüléknél illetve voltak e valamilyen negatív "élményei" a rootolásnál ennél a készüléknél valakinek?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
anderledani
őstag
A halkság azért lehet, mert a füles impedanciája nagyobb, mint a telefoné. És akkor halk lesz.
-
jozso1989
őstag
válasz
#38464487 #10524 üzenetére
Fejhallgatóval még nem próbáltam, én a sima gyári fülest használom, amit adnak hozzá. Igazából gépen hallgatok zenét, most amíg melóba megyek, meg haza, addig ez így bőven jó. Gyárival se megy iPod minőség, de teljesen jól hallható még metrón is.
Most a kedvedért kipróbáltam a saját Philips SHP2700-as fejhallgatómmal... és kurva hangos. Jó, a fejed nem tépi le, mint egy iPod (ismétlem
), nem fog 1 órát sípolni a füled zenehallgatás után (ez volt eddig a rekord iPodnálXD), de jó a mély, jó a magas és a közép, szóval nagyon jól szól.
Most vagy a fületek rossz, vagy én hallok szó szerint nagyot, vagy nem hallottam még telefont kurva hangosan szólni?
-
arti1121
senior tag
válasz
darkmann #10511 üzenetére
hát ebben nem vagyok biztos, úgy emlékszem hogy nem. de ha egyszer már belaktad a launchert akkor lehet biztonsági mentést csinálni és utánna ha van rom csere akkor is vissza áll a lementett pozícióra. belehet állítani max 11 lapot és 9sor 9 oszlop. lehet a szöveg méretét változtatni meg stb. nekem ez a launcher vált be a legjobban. én xperia v használom ott nem rajzol újra de a lányom sp-jén sem jellemző, mondjuk a fejlesztői lehetőségnel be van állítva a GPU megjelenítés és a HW fedvenyek tiltása. próbáld ki nem vesztesz vele semmit max ha nem jön be uninstall
-
darkmann
őstag
l.skywalker: szerintem ne társalogj tovább lajbi101-gyel, sztem nyilvánvaló, hogy trollkodik.
-
törölt tag
Bocsi lejárt a szerkesztési időm.
Már vásároltam több fülest is de eddig egyik sem vált be sajnos. Csak a gyári sony füles ami jó hangilag.
-
lajbi101
tag
válasz
l.skywalker #10514 üzenetére
Engem te ne oktass! Tudom hogy kell offot írni! Szerintem viszont te meg nem tudod hogyan kell privátot! veréb
-
Space marine
aktív tag
2 hét használat után az alábbi kérdésem lenne: mivel tudom elérni, hogy erösebben rezegjen?
Na és lehetne hangosabb csőrgésnél... amúgy minden szép és jó, még az akku idő is korrekt egy ekkora készüléknél
-
törölt tag
válasz
jozso1989 #10522 üzenetére
Van egy teljesen új Sony MDR-ZX100 fejhallgató powerampal is tetű halk. A erősítek akkor meg torzít a hang.
Maxell retro dj-vel is ezt csinálja tetű halk. A gyári füles meg jó csak azt nem szeretem mert hagyományos azért nem használom.
Franc se tudja mán milyen fülest vegyek ami jó lenne.
-
Willie
őstag
válasz
Tappancs2001 #10518 üzenetére
Szia!
1. Elindítod a kamera alkalmazást.
2. Ott ráböksz a beállítások ikonra.
3. A felugró ablakban rákattintassz a legutolsó lehetőségre: Adattároló -
Chabi
aktív tag
A 4.3 ban elfogadnák szivesen egy 1 gombos multi task killert
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Ha nem gond, feltennék egy primitív kérdést. Hogy lehet beállítani azt, hogy a telefonnal készített fényképek és videók a telefonomban lévő 32 GB-os memóriakártyára mentődjenek?
-
jozso1989
őstag
válasz
l.skywalker #10515 üzenetére
Tégy úgy. Érdekes, hogy Dolphin után nem tölt újra a launcher 10 megnyitott oldallal sem +Poweramp+Viber.
"Én ha zenét halgatok, nem netezek és ennyi"
Ez meg nevetséges kijelentés. Ez már egy k800i-n is működött. Szerintem ezután kiröhögnének téged a WP és iOS userek...
(darvinyának meg továbbra sincs ilyen telefonja)
-
l.skywalker
titán
válasz
jozso1989 #10512 üzenetére
Én változatlanul Chrome-ot használok és ahogy Darvinya korábban rávilágított, csak attól függ, hogy milyen más appok vannak még fent. Érdekes, ha leszedem a sleppet, akkor nem csinálja a rajzolást, meg az FC-t, ha pedig fent van minden, amit fel szoktam rakni, akkor csinálja. Ez egy ilyen sport. Én ha zenét halgatok, nem netezek és ennyi
-
jozso1989
őstag
válasz
MrSealRD #10505 üzenetére
Igen, ahhoz a megoldáshoz kellene root és átírogatni ezt-azt, ahhoz meg hülye vagyok, meg annyira nem is szeretnék belemerülni, hogy aztán megint elrontsak valamit és húzzam újra a rendszert.
De azért köszi!
(#10507) arti1121: Köszönöm, de én Nován szeretném használni...
(#10511) darkmann: Nekem nem rajzol már újra .254 óta (se Nova, se a stock), csak Chrome-nál (ezt le is tiltottam a *csába). Egyedül bekapcsolásnál kínlódik egy picit, amíg betöltöget mindent, utána fasza, smooth a rendszer. Ha neked még ilyen, akkor frissítsd le Sony Update Service-szel.
-
Tamarel
senior tag
Sziasztok.
Emlékszem egy hozzászólásra a garanciális ügyintézésről de nem találom.
Hova érdemes vinni hogy a leggyorsabb legyen az eljárás? A westend elérhető közelségben van és ott van sony és t is. -
MrSealRD
veterán
(#10501) balint005 :
Ez a fekete pont akkor látszik amikor telefonon nézed vissza, vagy ha gépen nézed akkor is ott van?Mivel garanciális a telefon és nem sérült meg ezért neked ez nem fog külön pénzbe kerülni...ha egyáltalán odáig fajulna ez a hiba, hogy szervizbe kellene vinned.
(#10502) jozso1989 :
Annak idején Xperia U-nál mintha láttam volna XDA-s megoldást, hogy megcsinálták más Launcher-re...de nem emlékszem biztosan.(#10503) szabosasito :
Nagyon röviden és sarkosan megéri megvenni. Általánosságban elégedettek az emberek. Egy-két furcsaság tapasztalható...de konkrétumot eddig nem sikerült a hibákkal kapcsolatban kideríteni. Sokszor szubjektív dolgokon problémáznak.
Amivel találkozhatsz, hogy néha a képernyőfeloldás, csak második gombnyomásra megy...kb ez a legnagyobb gondja.
Egyébként egy stabil, jól működő telefon, és minden funkciója, jól működik...
Ha kicsit szeretnél nézelődni akkor Itt írtam róla. -
szabosasito
aktív tag
Köszöntök mindenkit.
Eddig Samsung telefonokat használtam, jelenleg S3 van. De elegem van a Samu hülyeségeiből ( 4.3 frissítés gyalázatos rendszert adtak ki. ) Régebben használtam Sony telefont utoljára ARC S azzal elégedett voltam.
Segítséget kérek az SP vel kapcsolatban. Váltani szeretnék más típusra és a Sony jöhet leginkább szóba, konkrétan az SP-vel szemezek. Csak kivonatosan segítsetek, hogy érdemes ezt a típust beszereznem?
Megvagytok elégedve vele? -
jozso1989
őstag
-
balint005
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy XPERIA SP-t használok, és a problémám az lenne, hogy észrevettem, hogy a fényképeken és videókon egy nagyobb fekete pont látszik. Pár nappal ezelőtt még teljesen jó volt, ma vettem észre. A lencsén semmilyen sérülés nem látszik, illetve a lencse többször is meg lett tisztítva. A készülék még garanciás.Mennyibe kerülhet a javítás? Ilyenkor a teljes főlapot ki kell cserélni? Kinek van ilyen helyzetben tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- Házimozi belépő szinten
- World of Tanks - MMO
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest