- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Permet Elek
senior tag
Ez a socia life egy program ami összegyűjti neked azokat a témákat amik, érdekelnek? Elindul, magyarul, de facebokk-ot kér. De én nem használom a face-t telefonon. Meg amúgy se sűrűn. Így nem indítom el ha nem gond. Majd más.
A music unlimitedet meg nem tudom kipróbálni, mert a playen nem találom. Apk-ba meg nem tudom letölteni, mert mindenhol rinyál a nod-om.
-
Permet Elek
senior tag
Megporóbálom megnézni neked. A Playstation ap nekem már nem volt rajta mikor megkaptam. Teljes rendszervisszaállítás után sem. Felraktam, de regisztrálni kell. Na ezen nem jutottam túl, mert nem hagyott semien kódot jóvá. Amit megadtam volna neki Ami elég érdekes volt. Lényege valószínűleg ahogy néztem olyan játékok összegyűjtése a play-ről amikkerl tudsz játszani a ps controllerrel. +pár más ficsőr mint a ps-be. De mondom nem tudtam kipróbálni csak videóklat nézegettem róla a you tube-on.
-
dokee78
félisten
válasz
Permet Elek #996 üzenetére
Neked ment a válasz a hozzászólásodra,de közben a közepén láttam,hogy írtál róla.
Így átszerkesztettem.
Igen az érdekelne pl ezeket a Music Unlimited stb dolgokat lehet-e ininstallálni.
Az is érdekel,hogy ha nincs Playstationom akkor érek-e valamit a Playstation appal,vagy mi a szösz van benne?
Esetleg rá lehet-e tenni a Social Life-t,ami az Xperia SP és Z-ben van? -
dokee78
félisten
válasz
Permet Elek #992 üzenetére
Szóval miket lehet eltávolítani ROOT nélkül?
-
gabee97
tag
Sziasztok!Gondolkodok nagyon a telefon megvásárlásán.Egy olyan kérdésem lenne hogy játékok terén hogy boldogul?
Modern Combat 4,Nova 3 elfut rajta?
-
törölt tag
A másik pozitív csalódásom ezzel a telefonnal kapcsolatban az akksija. Épp most 2 nap 3 órája van töltés nélkül, és az akksi 21%-on áll. Ebben volt telefonálás, fényképezés.. ma egy fél óra gps használat tegnap egy fél óra game, fb meg mail megnézés.... két napot lazán kibírja... 48órát és még most is 21% on van. Ez azért meglepő mert csak 1700mAh-akksi van benne. Vagy talán a stamina mód segít, vagy a lítium-polimer akksi, nemtudom, de tetszik. Ha meg játszani kezd az ember akkor mindegy is milyen telója és mekkora akksi van benne mert egy 4 óra és megadja magát az a telefon is amiben 2200+ os akksi van is. De ez teljesen megelpő volt nekem, hogy 2nap megy neki teljesen életszerű körülmények között.
(szerk.: Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én éjszakára repülőgépes üzemmódban tartom, este ne zaklasson senki !
)
-
Permet Elek
senior tag
Na sikeresen leteszteltem a mini mono és L stereo felvételét. Hát sok különbség nincs. Ahogy említettem is. A mini halkabban vesz fel. Amúgy, sztereo mikrofon 2-ő is van mindkét telefonban. A miniben frissítés óta csak az egyik rögzít. Bár én észre se vettem. Érdekesség még, hogy nem minden stereo mikrofon rögzit 2 sávon, igy monó. De ha érdekel miért katt a linkre.
Bár egy okos, de a témában egyáltalán nem okkult, de hobbiból tevékenykedő sorstársunk, okít itt és privátban. Mert ő azért mert csinálja, tudja is.
Egy kis olvasnivaló. Mono és bi tri mono és stereo közt. Mikrofonok optimális elhelyezése képekkel. Szóval a 10cm-nem optimális, de stereónak csúfolható.
Ez egy oldal. Tankönyvek vannak feltöltve. A digitális világnak/tanulóknak. De ez a netre feltőltött nem hiteles forrás egyesek szerint. Bár az én tankönyvem: [link] Innen a Monofónia és térhatás rész az aktuális akit érdekel. A többi már csak hab a tortán.
Természetesen akit érdekel e-mailre elküldöm a 2 videót összehasonlitásra. Mert you tube híres az eredeti minőség eltorzitásáról, mire feltöltődik.
-
Yodaaa1
tag
Sziasztok! Tényleg senki nem tud megoldast, hogy felismerje a telo a 32gigas 10class sdhc-t?
-
balbekk12
tag
Úgy tűnik probléma megoldva! Levettem a hátlapot, akksi ki, majd be, hátlap vissza és MINDEN OKEY!!!
-
balbekk12
tag
Urak, én idáig azt hittem,hogy telefon magától indul újra, de NEM!!!
Amikor egy picit megkoccintom a hátlapot,akkor indul újra! Elég neki egy kis "ütés" (tényleg egy kis kocc,akár az ,hogy leteszed az asztalra) és már indul is újra!!!
:S :S :S
javaslat???
-
darvinya
titán
válasz
hunluigi #980 üzenetére
Látom mennyire nem értesz hozzá.
Sima sztereó jack most is kompatibilis.
Itt Headset-eknél van variálás a láb kiosztással.Arról nem is szólva, hogy nem kell itt vagdosni semmit.
Elég a kezelőszervnél a kábelek helyesen átforrasztani.A kép csak szemléltetés céljából készült.
(#981) Keil Walker
Rá lesz írva a készülék neve, ha kompatibilis.
De ez inkább Headset-nél érvényes. -
darvinya
titán
válasz
hunluigi #977 üzenetére
Ez nem Samsung füles, ahol 3db hajszál 1 ér, ami 0.03-ast jelent.
0.3-0.5-ős a erek vannak Sony és SonyEricsson-okban.Én nem egyet csináltam meg.
Nem telt bele 5 percbe, és nem került bele 8000Ft-ba(egy jobb Headset innét indul).
(#978) mate3553
Igen ez is egy lehetőség, ha lehet kapni.
De akkor avval is számolni kell.
-
Mate
nagyúr
válasz
Keil Walker #976 üzenetére
Veszel hozzá egy átalakítót és kész. 750-2000 Ft között mozognak az árak. Onnantól kezdve örök életre meg van oldva a probléma.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Keil Walker #976 üzenetére
Szerintem egy kis forrasztgatásra gondol. Annyit azért nem ér az egész. Tapasztalatom szerint nem szokott ezekben komoly huzalozás lenni. 0.2-0.1 jobb esetben, lakk szigeteléssel.
-
Permet Elek
senior tag
De hallom a különbséget. Az egyik egy emeleti teraszon készült a másik a csúcsforgalomba. Még szép, hogy zajosabb. Mivel egyes hangok túllépik a mikrofon tűrését. De még a füledét is. De ugyan az szól mind 2 fülesbe. A mini mono videóját meg az l stereojával, itthon is össze tudom hasonlítani. Nem kell hozzá youtube.
Többire meg
-
darvinya
titán
válasz
Keil Walker #973 üzenetére
Igen, amióta Sony és nem SonyEricsson, azóta áttértek CTIA szabványra.
Aki ügyes ezt könnyen kiküszöbölheti.
-
Zsolto
őstag
válasz
Permet Elek #966 üzenetére
Ha te a két videó hangja között nem hallod a különbséget, akkor neked tényleg mindegy, mit vesz fel az L.
Ha azt hiszed, hogy a Tascam DR-07 MkII egy "diktafon", akkor nincs miről beszélnünk, pláne azzal kapcsolatban, amit a "zajszűrésről" meg a "körben mozgó tanárról" írsz. Látszik, hogy tényleg fogalmad sincs ezekről a dolgokról, de legyen a te hited szerint, a témát én is lezártam, eszemben sincs meggyőzni téged semmiről.Peace
-
atee
őstag
válasz
Permet Elek #970 üzenetére
Pontosan.
-
cudar07
senior tag
sziasztok
jól látom, hogy NINCS füles ehhez a telefonhoz?köszi
-
Permet Elek
senior tag
válasz
hunluigi #967 üzenetére
Az aláírásomat a megbízható ph-s emberek ihlették. Ezért veszek már csak rendes garis cuccot. 1pl: Á 1 hét múlva megvan a gariztatás. Majd 3 hét erőteljes hitegetés. Majd 1,5 hónap elteltével. Még mindig semmi, de adok egy másikat. Mert rontod az üzletemet azzal, hogy feketét adsz. És beírod az annak megfelelő topikba hogy mennyire nem vagyok egyenes és korrekt.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Permet Elek #966 üzenetére
Azon túlmenően, hogy egyet kell értsek, 10 centin szerintem sem lehet natívan értelmes sztereót rögzíteni, kezdem érteni miért az az aláírásod ami.
-
Permet Elek
senior tag
Örülök, hogy ugyan azt leírtad/belinkelted amit én is mondtam.
És a mono még mindíg csak az 1sáv/egy füles. Az meg hogy már két felé van osztva az nem mono. Állstereo és hasonlók. Pl sztereo 5.1-re konvertálása. Bár látszik, hogy te csak olvasod a dolgokat. Az én L-em sztereoba rögzít, így a monos történet L téren nem érint.
Amúgy meg, szélesebb tartományban rögzít?? Több zaj, több egyébb behatás ha nincs zajszűrő algoritmus hozzá.
Azonos hangsávon rögzítve. Na ez pont az élvezhető sztereo megcáfolása/meghurcolása.
Stereo. Két hangsáv. Hogy halld a jobb és bal oldal különbségeit is.
Pl, ha jobbról vagy balról beszél valaki.
Mert amúgy semmi értelme. Lásd 5.1 a stereo továbbfejlesztése.
De örülök, hogy értesz hozzá. Főleg,hogy egy diktafonnal példázol, ahol a hangszűrést hivattot segíteni a több mikrofon. + ha körbe körbe mászkál a tanár akkor se hullámozzon a hang a hallhatatlan és a hangos közt.
A két videó meg jól példázza, hogy semmi különbség. Ugyan az szól mindkét fülesbe. +2 you tube videóról megállapítod melyik sztereo és mono.
Szóval részemről ezt a témát lezárom. 2x leírtam a tényeket te 1x meg is erősítetted, pedig pont nem ez volt a célod.
Szóval mindenki elhiheti. Az L stereoba rögzít. Legalább is a t-s. De zajszűrésen kívűl nem jobb a monosnál.
-
Zsolto
őstag
válasz
Permet Elek #775 üzenetére
Szia!
Azért írok, hogy helyretegyek pár dolgot, amiket leírtál, mert olyan meggyőződéssel írtad, hogy a végén páran még hisznek is neked
Azt írod, hogy "tíz centin nem tudsz két különböző hangsávot produkálni". Nagyon is hogy tudsz, sőt.Az X/Y elrendezésű sztereó mikrofonok például keresztben, effektíve egymásra vannak helyezve, és éppen az a lényegük, hogy ne legyen távolság a két kapszula között.Az egyik kapszula jobbra "néz" (fülel), a másik balra. Az A/B elrendezésnél a mikrofonok szétfelé néznek. Az X/Y elrendezés kiküszöböli a fáziseltolódást, mivel a hang egyszerre érkezik mindkét kapszulába. Az A/B elrendezés pedig szélesebb sztereó tered ad. Mindkettő sztereó, és mindkettőnek megvannak az előnyei. Ez a kép jól illusztrálja a fentieket, egy Tascam DR-07 MkII-es felvevő látható rajta, aminek a mikrofonjait mindkét karakterisztikának megfelelően el lehet forgatni, és bizony még A/B állásban sincs 5-6 centinél nagyobb távolság közöttük:
De hogy a tárgyra térjek: Itt egy videó, ami az L-lel készült, valszeg még a frissítés előtt, hallagasd meg fülhallgatóval, milyen klassz sztereó tere van:
Sztereó hanggal rögzített felvétel az L-lel.
És hallgasd meg ezt, itt már monóban szól. Nyilván az történik, hogy az egyik mikrofon aktív csak, és annak a jelét vezetik rá mindkét hangsávra, így lesz monó a jel.
Monó hanggal rögzített felvétel az L-lel.
A "monó" nem azt jelenti, hogy csak a jobb vagy a bal csatorna szól, hanem azt, hogy "monaural", vagyis egy irányból hallod a hangot. Mivel a csak jobb/bal irányból érkező hang ma már zavaró lenne, rákeverik mindkét csatornára, hogy középről halld a hangot. De attól ez még monó.
Ez utóbbinál egyébként hallani a brutális tömörítésből eredő bugyborékolást is, katasztrofális a hangminősége.
Peace
-
Yodaaa1
tag
Jo reggelt! Tenyleg franko a wifi. Azonban jojjon meg egy kicsi off. Este ratettem toltore. Nem zart le kijelzo, igy hat kezzel zartam le. Nem baj, gondoltam meg egy kicsi javitando bug. Reggel kelek es semmit nem toltott. Na ez mar nem gyenge bug. Te nem talalkoztal hasonlo hibaval?
-
-
darvinya
titán
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
Miért van az, hogyha rádugom a telót a pc-re akkor az intézőben látom de a total commanderben nem jelenik meg? Az X8 asomnál nem volt ilyen probléma. Nem szeretem az intézőt használni.
Van rá vmi megoldás? Köszi.
Üdv. -
ataman
aktív tag
válasz
hunluigi #946 üzenetére
Támogatom, terveztem én is. Köszi, amint lesz időm belerakom...
Én - task killer nélkül - speciel a futó programokra néha-néha rábökök és "kipöckölöm" a nem fontos alkalmazásokat. Általában szinte mindet...
Tegnap egyébként - én is meglepődtem. Kb. 20 óra alatt csökkent 60%-ra az akku. 2-3 beszélgetés volt és kb. 45 perc wifi+netezés.
-
hunluigi
senior tag
Én javaslom ennek a GYIK-ba való beemelését. Tanulságos olvasmány. Én nem mondom hogy felejtse el mindenki a task killereket. Ha valakinek ez a hobbija kik vagyunk mi hogy ezt elítéljük... De(!) Könyörgöm legalább ne favorizáljátok!
-
darvinya
titán
válasz
Permet Elek #944 üzenetére
Lazán félóránként akár 15 dolgot is is kinyír a cucc.
Persze, de a rendszer újrafogja indítani megint.
Ekkor max. az aksi jobban fog merülni az állandó hadakozás miatt.Ez hívom pöckölős játéknak.
Értelme nincs, csak jobban merül és lassítja a telot.
Rosszabb esetben lefagyaszta a telot, összeomlasztja rendszert.
De ne csodálkoz, hogy egyiknap reggel teljes gyári állapotban lesz a telo (még az SD-t is törli), le lesz fagyva, stb. nyalánkságok.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
darvinya #940 üzenetére
Én az adwanced task killert használom és tökéletesen működik a telefonom.
És ahoz képest, hogy eddig csak 3 játék van rá telepítve. És elméletileg a "JB már autómatikusan bezárja a dolgokat." Lazán félóránként akár 15 dolgot is is kinyír a cucc. Amit ugye állítólag bezár a JB.
Szóval ez így elég érdekes. Főleg, hogy így lassabban is merülök.
-
barky
tag
Háhá most nem fogott ki rajtam
mobilnettel egy presszóban (motorola motoluxe) megoldottam miközben a haverokkal söröztem
de bezzeg most mikor haza jöttem még mindig elérhetően lehet rendelni akár most is ( eddig persze egyszer nem jött volna össze)
mind1 egy hét s én is büszke tulaja leszek egy ilyen készüléknek
-
Mate
nagyúr
Gyorsan, gyorsan! Van fehér és fekete is T-nél
-
Becksman
őstag
Az L-ben 8230-as Qualcom van ahogy nézem. Ez mennyire jó processzor?
T-Mobil webshopon a Bluetooth 2.1 elírás igaz?
-
tjb007
nagyúr
válasz
hunluigi #923 üzenetére
"Én úgy tudom 8230 nem azonos a 8230AB -vel"
A kettő között annyi a különbség, hogy utóbbinál a maximális órajel 1,7GHz. Ami pedig a 8230AB-vel egyenértékű (leszámítva az LTE-t), az a 8930AB.
Még két dolog. Olyan, hogy LTE nélküli 8930 nincs, nem létezik. A Qualcommnál a Snapdragon chipek számozásban a 9-es szám minden esetben az LTE modemet jelenti/jelöli, ebből következik, hogy amit te az Alapsávú verzió résznél látsz, az nem az készülékben található SoC pontos típusára utal. -
dsteve1
csendes tag
Üdv!
Tervezem az L vásárlását, főleg hogy egész jókat írtok róla, legalábbis túl rosszakat nem.
Viszont ez a "sufnigsm"-es dolog annyiban fontos, hogy egyrészt nekem függetlenül kellene a teló, mert hamarosan valszeg szolgáltatóváltás lesz és nemtom melyikre, másrészt azért ott már láttam 61-ért csak a vasat. Igaz semmi töltő meg headset (pl.xxl) vagy 71-ért (partnero) dobozban. Kérdésem van e vkinek tapasztalata a pl. a fent nevezett bótokkal vagy tud e olyat ahol tényleg megadják a gyári két évet (és nem szolgáltató) Köszi! -
hunluigi
senior tag
-
csont
csendes tag
Hát igen, a készletértesítő ilyen megtréfálós dolog. Két hete, amikor én is megrendeltem - bő egy óra alatt elfogyott. Utána már azt játszottam, hogy ment a gmail, nyitva a gépen, illetve ugrásra készen a t-mobile honlapja, az L-re élesítve. Amint megjött az újabb e-mail, rögtön ugrottam a t-mobilhoz és hajrá! Így még belefért a rendelésem. Gondolom jó páran lehetnek, akik szintén így figyelik. Ott kell ülni a gép előtt, nincs mese.
-
barky
tag
Lehet hogy hülye kérdés de azért kíváncsiságból megkérdem
péntek óta kb 5 xör vettem már fel készülék értesítőre az L-t azóta 5xör volt is de mikor gép közelbe jutok (haza jővők) sosincs s az érdekelne engem hogy a készülék értesítő most konkrétan abból áll hogy dobnak egy e-mail-t hogy van készleten ?
ami persze el is fogy kb 2-3 óra alatt...vagy én vagyok pancser hogy valamit rosszul csinálok én arra vártam hogy kb be állítom hogy nekem ez meg az a tarifacsomaggal kell s amikor készleten van akkor egyet fognak és elkezdik intézni hogy ki hozzák...de ezek szerint ez nem így van...
-
krmts
csendes tag
Múltkor egy T üzletben közelebbről is megnézegettem egy ilyen telefont, és nagyon tetszik, szerintem be is ruházok egyre a közeljövőben.
Volna viszont egy kérdésem. Jelenleg Xperia mini pro-m van (amire a T pár hónapja megküldte az ICS-t, jobb későn, mint soha...
), és elég sokat használom a beépített japán billentyűzetet. Viszont azt vettem észre, hogy az L-en már csak kínai billentyűzet van a nemzetközi mellett, japán nincs. Vissza lehet valahogy applikálni a japánt, lehetőleg rootolás nélkül? Tudom, hogy a Playen van többféle japán billentyűzet, de ezt már megszoktam, és nagyon kézre áll.
-
dokee78
félisten
Erről a menürészről dobna valaki egy Screenshotot?
-
ataman
aktív tag
Nekem egy ilyen bőrtokom van, annyira azért nem gagyi, viszont pont takarásban van az értesítő led, ha össze van zárva...
-
dokee78
félisten
válasz
hunluigi #897 üzenetére
Ez az Illumination Bar Notification működni fog a többi Xperián is;Xperia L,Xperia M,Xperia SP?
-
mrmarvel
csendes tag
Kedves (fe)L használók!
Nektek mennyire melegszik a telefon? (felső negyed rész) Mert nekem eléggé, néha már forró.. Ez normális??
Másnál mi a tapasztalat?
-
Mate
nagyúr
Most néztem, már megint nincs raktáron készülék... Úgy látszik várnom kell 1-2 hetet, hogy végre legyen nekik biztosan.
-
Mate
nagyúr
Tv-vel kapcsolta már össze valaki a telefont? Mennyire jó az a tükrözés funkció?
Macsjoz Tokokat nem szeretem, fólia meg úgy is védi a kijelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Gitáros topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest