- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluigi
senior tag
Igen este kicsit sok tud lenni. (mondjuk ha reflektorral világítanak az arcomba én akkor is tudok aludni) A lényeg hogy az eddigi telefonok nem zavarták a párom, ez igen. Napsütésben csodát ne várj, de nevezzük átlagosnak. Nem egy észrevehetetlen valami. Alap esetben nem világít, nem villog, csak ha esemény van, vagy ha töltésen van, vagy ha lemerül. Változtatni, állítgatni alapból nem lehet, de a playen van pár kimondottan xperiás led vezérlő progi. Én ugyan nem próbáltam mert annyira nem izgat ez a led kérdés, de gyanítom van köztük olyan is ami működik az L-el is.
-
Mate
nagyúr
válasz
hunluigi #895 üzenetére
Köszönöm
Akkor a este kicsit erős, de nappal tökéletes kategóriába sorolnám. Gondolom ha nem nyúlsz a telefonhoz, csak akkor világít, ha email, sms, stb. érkezett. Azt esetleg be lehet állítani, hogy emailnél pl. fehéren, nem fogadott hívásnál sárgán, sms-nél zölden világítson?
-
ataman
aktív tag
Nem a teljes "csík" világít, csak a közepe:
-
apuc
őstag
Tudtok olyan tisztító akkalmazást,ami jó, kevés erőforrást, memóriát köt le, és nem piszkálja az előzőekben leírt módon a fotógalériát?- akár fizetős is lehet.:-)
-
törölt tag
Nekem is volt ilyen, hogy nem jelentek meg a galériában a fényképek. Roppant idegesítő de végül rájöttem, hogy valami tisztitó programnak köszönhetem mert előtte jó volt... és nem jöttem rá, hogyan varázsoljam vissza. Újrahúztam rajta a droidot, galéri jó lett...feltettem a valamilyen cleanert csináltam egy takarítást és eltűnt megint a galéria. Szóval nálam ezt egy app okozta, utána újrahúztam a JB rajta és azóta nem kísérletezek azzal az appal és minden jó.
-
szaki04
senior tag
A galériában nem jelennek meg a fényképek probléma megszûnt? Mert nem tudok háttérképet váltani. Nem látom melyik lenne az.
-
ataman
aktív tag
Azt pl. tudtátok, hogy a Kikapcsolás menüben (bekapcsoló gomb hosszú megnyomása pl. a főképernyőn), ha hosszan rajta tartod a kezedet a Kikapcsolás menüponton, akkor felajánlja az "Újraindítás csökkentett módban" lehetőséget? Ilyenkor újraindításkor letiltja az összes felhasználó által telepített alkalmazást. Újraindításkor ezek visszaállnak.
-
balbekk12
tag
Urak, nagyon várom a frissítést,mert nekem gyakran (napi egyszer) kikapcsol magától a telefon! Amúgy imádom, jó teló!
Viszont az lenne a kérdésem tisztelt Xperia L tulajtársak!
Az alsó gombokat ha megérintem,akkor körülötte szabályos fehéres kör alakul ki, nem tudom,hogy ez disegn vagy valami hiba vagy esetleg beállítás???
-
mateo91
tag
válasz
Keil Walker #858 üzenetére
Használj Nova launchert ott be lehet állítani
-
dokee78
félisten
Xperia M
Cserélhető MicroSD akku kivétel nélkül.Mintha fakóbb lenne az Xperia L-től.
Ha olyan fakó lesz,mint az Xperia Z,akkor nem kellesz.
Akkor marad az Xperia L. -
Mate
nagyúr
Tudna valaki linkelni egy részletes AnTuTu tesztet?
-
mrmarvel
csendes tag
Sziasztok! Két napja én is Xperia L tulajdonos lettem! Még épphogy csak ismerkedünk. Viszont már most az elején felmerült egy kérdés. A telefon elég erősen melegszik, sőt néha forrósodik.
Ez normális, vagy sikerült kifognom egy hibás darabot? Xperia mini pro-ról váltottam, néha-néha ott is volt hasonló, de nagyon ritkán, viszont itt két napból négyszer. Semmi extrát nem csinálok, sokat használom a chrome böngészőt, mellette viber és fb. Szóval nem hiszem, hogy ezek a programok okozzák a melegedést. Előre is köszönöm a segítséget!
Egyébként minden tökéletes, szerintem a kamerával sincs semmi gond. -
vacs
veterán
A kijelző alatt ezen is világít a csík mint az SP-n ?
A sonymobile.com -on a Display & Design résznél van ez a kép, amin igen.
A tesómnak P-je van, melyiket éri meg jobban, esetleg a V ? -
dokee78
félisten
válasz
Keil Walker #863 üzenetére
Az Optimus F5 drágább lesz.
De ha nem akkor nálam esélyes,bár az Xperia M,szerelem első látásra.
Az a Sony logó a hátlapon <3 -
Mate
nagyúr
válasz
Keil Walker #863 üzenetére
Nekem ZTE Grand X in van. Én is most tervezek cserélni
Erősebb nem lesz a telefon, de megbízhatóbb lesz és jobban kielégíti az igényeimet mint a ZTE erőműve.
-
Keil Walker
aktív tag
Köszi.
Egyelőre még csak szemezek a telefonnal. Ha tudná az elforgatást az egy plusz pont lenne, de nem ez az elsődleges szempont :-).
Lww-t cserélném le és mindenképp olyat keresek, ami mindenben veri. Az a helyzet, hogy nem sok ilyen van a középkategóriában. Az L ilyen, de sajna kicsit drága.
Xperia M, Optimus f5 és f3 amik még ütősek, de azok még nem kaphatók :-/ -
Bass
addikt
válasz
Keil Walker #860 üzenetére
Rakd fel pl a nova launchert mennie kell
-
Mate
nagyúr
válasz
Keil Walker #860 üzenetére
Egyéni launcherrel könnyen orvosolható a dolog. Nekem valamelyik tudta, de már nem emlékszem pontosan melyik :/
-
Wynsent
tag
válasz
Keil Walker #858 üzenetére
Nem tud.
Megjegyzés: Az Xperia P-nél néha valamiért összejött...
-
Keil Walker
aktív tag
alcatel ot-995-nél láttam olyat, hogy a főoldal is elforgatható automatikusan. Tud ilyet az xperia L is? Mintha láttam volna ilyen fotót valahol..
-
Wynsent
tag
Sziasztok! Van egy problémám a telefonnal.
Képernyő zár alatt néha bekapcsolódik a kijelző pár pillanatra, aztán újra elsötétedik és ezt egy ideig csinálja , aztán leáll vele és újra sötét marad. Ez JB bug? Lehet tenni ellene valamit? -
Bass
addikt
Egy haverom rootolta a telóját xda-s oldalon talált motochopper nevű progival és azóta ugyan rootolva van a teló de ha valami root jogot igénylő progit elindítana a teló restartol ,találkozott valaki ilyennel
-
darvinya
titán
Idézet:
lithium-polymer batteryKifejezés:lithium-polymer battery
Szinonimák: lítium polimer, Li-Poly, Li-poly, lítium-polimer, Lithium-PolymerJelentés: A lítium polimer akkumulátorok működésükben és felépítésükben nagyban hasonlítanak a lítium-ion társaikra. A legfontosabb különbség, melyből nevük is adódik, hogy a lítium ionok nem szerves alapú elektrolit folyadékban, hanem egy zselé szerű polimer cellákból felépülő anyagban helyezkednek el.
Az eredeti változatban, melyet az 1970-es években terveztek száraz polimer elektrolitot használtak. Azonban az egyszerűbb gyártás és nagyobb biztonság mellett volt egy nagy hátránya a száraz polimer megoldásnak. Nagyobb belső ellenállással rendelkezett, és ezáltal nem volt alkalmas a modern eszközökben való használatra. Ezért később gél állagú elektrolit került a cellákba.Az ilyen típusú akkumulátorok kisebbek és tömörebbek lehetnek, mint a lítium-ion áramforrások, valamint teljesen zárt borításúak. Ideálisak kisméretű digitális eszközök, mint a telefonok vagy PDA-k áramforrásaként.
Előnyök
- Roppant kisméretű, kompakt kialakítás – akár hitelkártya vékonyságú akkumulátorok is lehetnek
- Rugalmas méretezés – a gyártókat nem kötik cella méretezési szabályok
- Kisebb súly – a gél állagú elektrolitnak köszönhetően könnyebb burkolatot használhatnak
- Megnövelt biztonság – kisebb az elektrolit szivárgás esélye, valamint a túltöltés ellen jobban védett.Hátrányok
- Kisebb energiasűrűség mint a lítium-ion akkumulátoroknál
- Magas gyártási költségek
- Nem szabványos méretekEz a leírás részben a SANYO technikai dokumentációi alapján készült.
Vagy [link]
-
apuc
őstag
Az akkuja 1700mAh Li-Polimer
Ki tudja ez miben más, mint a Li-Ionos?
-
mateo91
tag
válasz
Permet Elek #752 üzenetére
Szia HDMI átalakítóval rá lehet kötni a tv-re ??
-
apuc
őstag
válasz
vargapeeti #839 üzenetére
Nem.
-
vargapeeti
tag
Sziasztok! Én is tulajdonosa lettem a készülèknek. Olyat kérdeznék h nektek is kicsit pöttyös a fekete lakkozott rèsz a hátlap ès a kijelző között?
-
apuc
őstag
Imádom.
A kamera is kiváló,csak nem szabad automatán hasznàlni.B-)
Tegnap vettem bele 2490-ért egy 8 gigás MicroSdhc class10-és memókarit,így már teljes a gyorsasága.:-) -
csont
csendes tag
Köszönöm a segítséget, úgy tűnik az akku kiszedésével megoldódott a probléma! Próbáltam előtte a már korábban írt Biztonsági mentés, Gyári állapot visszaállítása, Visszaállítás projektet - de az nem vezetett eredményre. Most, az akku kiemelésével, visszarakásával azt hiszem, helyreállt a rend. A Fejlesztői lehetőségek-nél sem aktív egy almenü sem, illetve nem kapcsolja vissza ezen menüpontot, ahogy elhagyom. Mindjárt vissza is rakom a hátlapot, aztán fel a töltőre. Kissé drasztikus megoldásnak tűnt ez az akkumulátor-kiszedés, de eredményre vezetett. Mi az hogy! Legalább gyakorlatot szereztem hátlap-levételből, hamarosan amúgyis érkezik bele egy microSD-kártya. Még egyszer köszönet!
-
csont
csendes tag
Sziasztok! Nincs valakinek ötlete, hogy miért nem tudom kikapcsolni a telefonomat? Futhat esetleg valamilyen applikáció, amely ezt nem engedi?
-
törölt tag
Ismét van xperia L a T-mobilnál webshopban aki most szeretné megvenni siessen.
-
sittes79
addikt
-
hunluigi
senior tag
válasz
junior11 #819 üzenetére
Nem gondolnám hogy rosszabb lenne a samu supportjánál. Amit vállalnak azt azért tartják. A sola esetében pl 3-4 havonta jöttek a frissítések. Mondjuk árnyalja az összképet hogy sokan várták ott is a JB-t közben egy tökéletesen működő IC-t sem sikerült megszülniük.
Az L-re az első frissítést még mi is most várjuk, így arról nem tudok nyilatkozni. Tökéletes és gyors támogatás csak a nexusoknál van szerintem.
-
junior11
veterán
válasz
hunluigi #818 üzenetére
Köszi. Még megérdeklődnék itt is, ha lehet, hogy mit gondoltok hallottatok arról, hogy a Sony Xperiák új, Android 4.1.2. JB frissítései tele vannak hibákkal, bugokkal /fórumokon, facebookon rengeteget írnak róla/, nem sikerült jól egyáltalán, sok ilyesmit hallottam. Mi igaz ebből? Mi a véleményetek?
Az utolsó 3 telóm mind SE volt, maradnék a Sonynál, de őszintém megvallva, egyre jobban elbizonytalanítanak ilyen infók. Ami még a Sonynál nem tetszik, hogy elég későn jönnek a frissítések a telókra (a Samsunggal ellentétben), gyengébb a support stb... Mit gondoltok ezekről? Köszi!. -
hunluigi
senior tag
válasz
junior11 #817 üzenetére
Fényerő, szín nekem rendben. Napfény mellet is olvasható. Ami még esetleg feltűnő, hogy az automatikus fényerőszabályzás szűken méri a fotonokat (nem kalibrálható). A ppi határon van. Én még éppen nem érzem pixelesnek, ugyanakkor az apró betűk is megfelelően kontrasztosak, jól olvasható. A kijelző viszont veszettül gyűjti az ujjlenyomatokat.
-
hunluigi
senior tag
válasz
junior11 #815 üzenetére
Nálam stabilnak stabil. Nincs leakadás vagy fagyás. A gyengét nem tudom értelmezni mert mihez képest. Talán annyi hogy az asszony SG Advance telója az emeleti hálóban (router földszinten a ház másik felében) a fönti hálózatra áll át inkább mert a földszinti már akad. A SXL-el nincs ilyen gondom. Maximális távolságokat, sebességet nem tudok csípőből mondani. A lényeg: Nem nevezném problémásnak (IMHO)
Ami nálam "probléma"
- A hangerő gomb nekem nincs jó helyen és pici is. Hosszasan tapogatni kell
- A kamera részén van azért még mit faragni. Több van a modulban mint amit most produkálni képes
- A BlueTooth picit bugos. A smartwatch sokszor csak második indításra tud csatlakozni
- Egy hajszállal nagyobb mint nekem kéne. A képernyő bal felső sarkát alig-alig érem el egykezes használatbankb. ennyi
-
junior11
veterán
Sziasztok,
mi a véleményetek az Xperia L wifijéről? Sok teszt kritizálja hogy gyenge, nem stabil stb... És ezt egyre több Xperia telónál hallottam. Mit gondoltok?
-
hunluigi
senior tag
válasz
Permet Elek #812 üzenetére
Mindenre találni példát és ellenpéldát is.
A lényeg hogy a gorilla sem véd minden ellen. Ha nem vigyáz rá az ember, akkor tökmindegy mi az eleje.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
hunluigi #810 üzenetére
Én úgy látom mindenben egyet értünk. A kijelzőn kívűl. Lehet nem plexi, de nem is ér fel a nagyokhoz.
Ezt azzal érvelném, hogy elég sokat biciklizek nem sima tekergetek a városba szinten. És van eset mikor sikerül kinyírni egy telefont ezzel a hobbimmal. SE mini/P. Szóval nem viccből írom, hogy p sorjásodik. +hogy az üveg inkább hasonlít plexire. Kihangsúlyozom hasonlít. És láttam gorillas glasst is 15-20 métert csúszni betonon. Valahogy máshogy nézett ki.
Mivel SE/sony előéletem van. Már egy jó ideje. K800i/SE mini első áldozat/Sony p második áldozat/ majd megint mini/ És most L. Így nem viccből/hasraütésből írom amiket írok.
-
csont
csendes tag
Üdv! Egy hete van meg az Xperia L-em, egészen meg vagyok vele elégedve. Tetszik a formája, a színe (feketét rendeltem), gyorsan működik a menü is. Igaz, kissé megviccelt az üzembe helyezéskor: PC Companion-nal (2.10.155-ös verzió) emeltem át a korábbi telefonomról (Sony Ericsson C510!) a névjegyeket. Illetve azt hittem, hogy átemeltem (PC Companion>Contacts Setup). Ugyanis csak részben végezte el a feladatot. A neveket átvette, de a hozzájuk tartozó telefonszámokat nem mind. Érdekes módon a vezetékes számokat mind, de a mobilszámok közül csak kb. egy harmadát. Úgyhogy maradt a kézi beírogatás. (Tudom, lehetett volna gmailen keresztül is, de új vagyok még az android világában.) De ez még semmi volt ahhoz képest, amit a My Phone Explorer (1.8.4) csinált! Már régóta használom ezt a programot (már a kettővel korábbi K508-hoz is), eddig nem volt vele semmi gondom. De itt, androidon! Csatlakoztatom, kér valamilyen ADB drivert (Sony so0103 ADB Interface Driver). Jó, töltsd csak le a drivert a netről (Win XP SP3). Letöltötte, telepítette, működött. Aztán később, már a számítógépről leválasztva a telefont, jött a gond. Az még hagyján, hogy telepített három új alkalmazást az L-re (MPE Notes, MPE Tasks, My Phone Explorer Driver - vagy valami ilyesmi), de azóta nem tudom kikapcsolni a telefonomat! Leszedtem a fenti három MPE-alkalmazást, hátha ezek kavarnak - de nem. Bejön rendesen a kikapcsoló menü, de amikor a Kikapcsolás parancsra koppintok, nem történik semmi, megy tovább a gép. Úgyhogy most a Biztonsági mentés és Visszaállítás témakörben vagyok kénytelen elmerülni - fontolgatom a Gyári adatok visszaállítását, hátha az megoldja ezt a gondot. Ja, és még valami. A My Phone Explorer-hez való csatlakozás előtt (persze lehet, hogy nem ez a ludas, de nem tudok más bűnösre gondolni) a Fejlesztői lehetőségek alapértelmezetten ki voltak kapcsolva (mind a főmenü, mind az almenük). Azóta viszont állandóan bekapcsolva találom (az USB-hibakeresést is), hiába kapcsolom ki, visszalépés után ismét valami bekapcsolja. Lehet, hogy ez tiltja le a kikapcsolást? Hozzáteszem, azóta nem volt számítógéppel összekötve. Hát ennyi egyszuszra, amúgy számomra szimpatikus kis készülék ez az Xperia L. Ja, és egy érdekesség (persze, lehet, hogy csak számomra az): ha háromszor koppintok a Telefonról menüben az Android verzióra, akkor szemlélteti, hogy mi is az a Jelly Bean.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Permet Elek #806 üzenetére
Csak csipkelődöm...
Nekem is ingyen volt így aztán, hogy mennyit ér vagy mennyit nem... ebbe nem akarok belefolyni. Az "üvegről" kár vitát nyitni... Az elérhető adatok alapján alumínium-szilikát üveg. Ha szerinted "plexi" ám legyen. Nem vitázom. Egy forrás megjelölés azomban továbra is érdekelne, mint ahogy azt annó is jeleztem burkoltan.
Maradjunk annyiban bármi mást is vehettem volna ha akartam volna. Belefért volna a büdzsébe a felsőház is. Csak hát minek... Jól hangzanak a nagy ppi értékek, az erősebb SOC a több Ram. Csak kihasználni nem tudom. Sajnos a koromnál fogva már ehhez is szemüveg kell a kisebb betüméreteknél. A hatalmas mérettel is jól lehet vagizni bizonyos körökben, csak nekem már az L is egy hajszállal nagyobb a kelleténél. Na meg erősen ki is nőttem már ebből.
A lényeg ahova ki akartam lyukadni... Az TÉNY hogy messze nem a legerősebb paraméterekkel rendelkező készülék a mezőnyben. Villogni sem nagyon lehet vele. Ellenben ha tényleg használható, a legkevesebb kompromisszummal (bár ez is relatív) bíró készülék kell valakinek, nem fog csalódni. Nevezzük arany középútnak.
Amiért meg a csipkelődés megíródott, csupán annyi hogy elég sarkos, erős, lesz..ozó véleménnyel voltál az elején, és örömmel látom, hogy ez azért finomodott
-
apuc
őstag
válasz
Permet Elek #808 üzenetére
mikkel?
-
Permet Elek
senior tag
válasz
hunluigi #803 üzenetére
Nem változott meg a véleményem. Árában (80-100e normális garival) hozzá lehet jutni, jobb telefonhoz. És még mindíg fentartom, hogy egy szar, ez a karcálló cucc, amit glassna neveznek rajta. És szerencsére nekem pénzbe se került a telefon, hanem boltoltam. Így jutottam hozzá, ahogy említettem is. Szóval nekem 60-ezret nem érne meg. Mert nem használom semmire. Telefonálok néhanapján, esetleg tolok egy játékot rajta, ennyi
De ez egy dolog.
De 60-70 közt best buy ha azt nézed mik vannak ennyiért. Akár használtan. Akár újjan.
Ráadásul dominós. Normális garival. Bár frissítés terén szívni fogok vele. Ha csak nem veszi meg valaki.
-Egyszóval, t-nél a legjobb vétel, de én még így se hosszabítottam volna meg, az egy éve hűség nélküli előfizumat.
Bár ez a saját véleményem
-
dokee78
félisten
válasz
Permet Elek #793 üzenetére
Nem azt írtam,hogy az Xperia S-t választanám.
Konkrétan a HD kijelzőre céloztam,emellett akkuideje is rossz az Xperia S-nek.
Viszont nem tudtam,hogy ennek erősebb a CPU-ja. -
hunluigi
senior tag
válasz
Permet Elek #793 üzenetére
Nocsak... hogy megváltozott valaki véleménye...
-
apuc
őstag
válasz
Permet Elek #801 üzenetére
Jó lenne.;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest