- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
Üdv!
Gyerek elintézte a telefont...
Látott már valaki ilyet?
Bekapcsolás után sem sony logó sem hullám animáció csak ez az adás szünet. Eljut a zárképernyőig a háttérben ha türelmes az ember de kifagy a kép. A hangok alapján a háttérben mintha feloldható lenne és működne a teló, de a kép a zárképen kimered. Gyári vissza majd rom újra rakás is volt, de nem segít.
Valakinek valami ötlet?
-
hunluigi
senior tag
Valóban nem egy ász a sony a támogatásban, bár mennyi frissítés is jött? (attól most tekintsünk el, hogy sikeresen elb@szták majd mindegyiket). Én a szándékot azért érzem, az más kérdés, hogy fakezűek. Ha gyári függetlent vettem volna, legalább romolni tudtam volna (mondjuk nem ez a kedvenc elfoglaltságom, de ez mellékes. Az elvi lehetőség adott lett volna). Na mind1... Az L ment a levesbe. Feláldoztam az elveimet és vettem egy független szarszungot. Na itt meg megy a knoxos szivatás. Egy normális root sincs rá ami nem ugrasztja, a garanciát, és mindeközben nem tesz a telóra vagy 3-4 bogarat.
Maradjunk annyiban össze lehet azért ezt a készüléket fésülni szoftveresen hogy teljesen jól használható! Nyugodt szívvel adtam oda a gyereknek én is az enyémet, mert nem fog rohangálni, hogy ez sem jó az sem jó. Más gyártók készülékeiről ez viszont nem feltétlen mondható el, még akár a felső házból sem.
-
hunluigi
senior tag
válasz
takessz #12520 üzenetére
...és ha az L-nek jár akkor jár a solának, és ha a solának jár... stb.stb. Nem értek egyet a Sony támogatási rendszerével, de valahol meg kellett húzni a vonalat. Hát az L centikkel de a vonal mögött maradt. Iszonyat dühítő de ez van. Volt itt a fórumon pár mérsékelt ember aki nem dőlt be a kb havi rendszerességgel felbukkanó hivatalosnak mondott hírnek és megmondta előre, hogy ennyi volt!
Én sokáig kitartottam a Sony mellett, de nem volt más hátra mint előre. Kategória és gyártó váltás történt. El kell fogadni, hogy több törődésért (több frissítésért) többet kell fizetni. És igen egy jogos igény, hogy akkor a hibákat javítsák legalább, de el kell mondanom, hogy a csúcskészülékek sem hibátlanok (friss tapasztalat).
-
hunluigi
senior tag
Hát akkor én megköszönöm mindenki eddigi segítségét.
Nagyobb vasra váltottam. Azért fél szemem rajta tartom a topicon, tekintve, hogy az XL is családon belül marad.
-
hunluigi
senior tag
A facebook xperia L csoportban csapták fel falra (szerintem a link is onnan van.
"if any one want's to have the new update center 2.1.1.A.0.10.3 download the apk from here..install as a normal app..no root required. currently our Xperia L has the old update center while other devices running Android 4.3 or above has this one so enjoy it."
Nem sokat tudni róla, én óvatos lennék.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Kecskenyak #11965 üzenetére
Én azért megnézném a helyedben service módban, hogy komplett pixel vagy csak sub ragadt be. Ha csak az, és mázlid van test módban pár perc gyors pötyögtetéssel vissza is hozhatod. Mondjuk nem tudom a mai TFT-k mennyire hajlamosak beakadni.
service mode: *#*#7378423#*#* ezen belül service test és ott a display
Ezt indítsd el teljes képernyőn és hagyd végig futni. Ha vége ellenőrizd, ha nem jött helyre még párszor próbálkozhatsz, de akkor szinte biztos nem fog segíteni. A pixel préselős módszer nem hiszem, hogy működne, így aztán szerviz (ahol minden bizonnyal el fognak hajtani), vagy megbékél ezzel a hibával.
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
1.17 frissítés elérhető... Már kúszik fel a telómra
-
hunluigi
senior tag
Újra raktam a romot és belefutottam egy idegesítő problémába... Eddig gyönyörűen csatlakozott a telefon az autóm fejegységéhez (kihangosítás illetve a média tartalmak elérése) bluetoothon. Az rom újra rakása óta viszont egyszerűen nem hajlandó megtartani a párosítást. Beülök a kocsiba jön az értesítés a telefonon hogy párosítási kérelem a CARKIT részéről. megkapja a pin-t és csatlakozik, illetve utána kéri a hozzáférést a névjegyzékhez. Megkapja azt is és ennyi. Az autó következő újra indításánál (ezzel együtt fejegység újraindulása is) kezdődött az egész elölről.
Na akkor szemügyre vettem mi történik...
Párosításnál a CARKIT bekerül a párosított eszközök közé, és a fejegység kikapcsolás után ott is marad. Amikor megint bekapcsolom viszont eltűnik a párosítottak közül (na ezt hogy????) és bekerül az elérhetők közé, és jön a párosítási kérelem.
MEGŐŐŐŐRÜLÖK TŐLE!!!
Pláne hogy eddig hibátlanul ment ugyan ezzel a német .14 végű rommal.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Esetleg megoldás?
-
hunluigi
senior tag
válasz
Seraph 16 #10356 üzenetére
Bizony...
Megőrjített a random újra indulással, de miután kivettem, megpucoltam a SIM kártyát, azóta rendben van. Az a gyanúm, hogy valahogy mégis csak oxidálódik a kártya érintkező felülete (elméletben nem szabadna) és időnként ezt meg kell ismételni sajnos. Szerintem okozhat ez még pár más anomáliát is az újrainduláson kívül...
-
hunluigi
senior tag
válasz
Ricardo823 #8832 üzenetére
Szerencsés volna, ha mindenki a téma összefoglaló elolvasásával kezdené, és olyan kérdéseket rakna fel a továbbiakban ami
1. nincs benne az összefoglalóban
2. nincs benne a használati utasításban
3. nem válaszolható meg egy gyors kereséssel akár itt a fórumban vagy a googlenSzétdarabolódik teljesen a fórum, és ugyan azon (és ezt most tényleg ne vedd magadra) lame kérdések kerülnének elő, újra és újra.
Hogy segítsek is mert most meg jön, hogy de gczy vagyok és ha nem segítek kussoljak
:
beállítások / Továbbiak... / NFC pipát vedd ki
(bocsi csak besokalltam kicsit...)
szer: meg meg is előztek toleránsabb, türelmesebb kollégák
-
hunluigi
senior tag
8.1.A.0.3. a legfrissebb. Nekem is most tolja fel.
-
hunluigi
senior tag
válasz
steveboy86 #8529 üzenetére
Szerencsés volna mondjuk video felvételen rögzíteni egy ilyen újra indulást. Ha ez megvan akkor kiírni egy lemezre. Ezután írni egy panaszt, amiben rögzíted mikor, hova, hányszor volt beadva a készülék javításra, ahol az érintett hibát nem sikerült orvosolni, egyben kérve a hiba 15 napon belüli elhárítását, amennyiben ez nem lehetséges a készülék cseréjét. Az egész pakkot leadod a szervízben a levélből egy példányt átvetetsz (pecsét aláírás érkeztetési dátum -tiltakozni fognak de fogyasztó védelemmel fenyegetőzve alá fogják írni-) A következő javítás után ha a hiba továbra is fent áll, hibás teljesítésre hivatkozva követelni kell a cserét.
-
hunluigi
senior tag
válasz
dzoli87 #8376 üzenetére
1.14 SUS gyalult technikás telepítéssel, már belakva, chrome lefrissítve, működik rendesen.
szerk:
Töröm a fejem azon, hogy a telefon megléte óta, a több tíz felsorolt bug közül nálam talán ha kettő jelentkezett, és nem gondolnám, hogy csak nekem sikerült kifogni valami kivételesen hibátlan darabot... Szerintem a frissítések környékén történik valami baki, vagy van valami app amit nagy tömegében használ a többség, én meg nem.
-
hunluigi
senior tag
Na feldobta az 1.14-es frissítést a campanion. Valahol örülök, hogy ennyit foglalkoznak a készülékkel odafent és sorozatban jönnek az új buildok csak az asszony hülyének néz, hogy havonta újra rakom a telefont, miközben semmi bajom vele. Na még estig átgondolom végig csinálom-e a tortúrát megint, mert a szűz telepítéshez ragaszkodom.
-
hunluigi
senior tag
Soláról váltottam. Nyugodtan cseréld le! Ég és föld a kettő. A fotók videók minőség viszont tényleg visszalépés. Minden másban jobb, rendszer gördülékenységben pedig megváltás. Elkezded használni, és utána a solát oda adod a kutyának játszani, mert az ellenségednek sem lesz szíved elajándékozni.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Tidzsimon #7564 üzenetére
Akkor egy kis okítás deodex ügyben...
(Főként) a stock romok sajátossága, hogy egy egy rendszer szintű app-nak van egy vagy több odex kiterjesztésű nevezzük (helytelenül) chace fájlnak... Ezek szerepe annyi, hogy már booot alatt is be lehessen tölteni az erőforrás igényes modulokat, illetve helyet takarítsanak meg. A probléma annyi, hogy az apk fájlok módosítása macerás innentől kezdve, mert egy apk-hoz tartozó odex az apk elválaszthatatlan része (általában többnek is) Nem nyúlhatsz hozzá, mert több appra is hatással lehet, de az app sem indul a saját odex fájljai nélkül
A deodex semmi mást nem jelent mint az odex fájlok apk-ba integrálása. Így hozzá értő kezek, már könnyebben tudnak az appokon módosítani.
-
hunluigi
senior tag
válasz
-HajTömeg- #7525 üzenetére
Szerintem a gyári csomagoló protektor fóliát (füles fólia) szedd le, és utána próbáld újra.
-
hunluigi
senior tag
SZVSZ ezt most hagyjátok abba...
-
hunluigi
senior tag
BUÉK
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!
Privátban írtak többen is, hogy volt akin kifogott a link... Tehát
C2105_15.3.A.1.12_GenericDE.ftf
Total commanderrel van darabolva (viszont a két darab nem egyező nevű, ezt javítani kell, különben nem tudja egyesíteni. Nem én töltöttem fel, nem tudom miért így rakták fel)Flashtool linkje és leírás az összefoglalóban megtalálható. (Igen fel lehet raknia romot Telekomos Telenoros Vodás és független készülékre is! Ha ki van nyitva a BL -ez nem azonos azzal, hogy nyitható- akkor viszont felejtős. Téglázza a készüléket!
Aki ezek alapján sem tudja megoldani, az inkább várjon és nézegesse rendszeresen a campaniont.
Köszönöm ennyit akartam...
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
Telemata rom SUS frissítés elindult.
(illetve még tölti lefelé... elég lassú / túlterhelt a szerver)
egyébként 717,5 Mb
-
hunluigi
senior tag
Kicsomagoltam bele néztem... Nem vagyok benne biztos de úgy néz ki hogy a .12 végű érkezőben lévő build fejlesztői forrása. Ezzel az egyszerű user semmit nem tud kezdeni.
mea culpa. Elkapkodtam kicsit és feldobtam ide a linket még mielőtt bele néztem volna, és ellenőrzöm.
-
hunluigi
senior tag
Ezt az előbb osztották meg: 15.3.A.1.12
-
hunluigi
senior tag
Na felraktam a CWM-et (Zárt BL telenor függő). A grafikai hiba léptetéseknél elcsúszik a kép. Nem vészes teljesen használható.Maga a recovery semmi extra csak a szokásos CWM menü...
További tudnivalók röviden:
A feltelepítés után már a következő boot alatt az értesítési led világítani kezd, ekkor kell bármelyik hangerő gombot megnyomni. Itt van egy csavar, mert nem egyből CWM-be ugrik, hanem csak átírja szerintem a bootroute-ot. A készülék újra indul, immáron CWM-be lépve. Elméletileg kilépni a rebootal lehetne, de nem írja vissza a route-ot. Csak újra indul ismét CWM-be (beragad).
A megoldás a Power off menüpont. Ott működik rendesen minden és vissza áll a rend.
Ez valami trükkös megoldás lehet, kb mint a 2ndInit volt annó, de sokat nem tudni.
Egy a lényeg: működik
-
hunluigi
senior tag
válasz
-HajTömeg- #7082 üzenetére
A video driver környékén van valami elkefélve, ami több anomáliát is okoz. villódzás, kép szétcsúszás, youtube, cwm nél elő kerülő kép hiba, stb... A .27-ben elméletileg igazítanak rajta (valahol olvastam)
-
hunluigi
senior tag
A bug továbbra is fent áll (és ez a nyitottat is érinti) ami grafikai problémákban jelentkezik. A leírás alapján továbbra sem tökéletes, de ezt írja is. Zárt BL mellet sehol nem lehetett kernelt cserélni, eddig sem. A kernelt a nyitott készüléken is flashtool-al cserélik, és nem CWM-ből.
dokee megelőzött
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
Na kartársak... nem mintha bajom lenne az L-el, de körvonalazódik az utód
Végre érkezik egy készülék ami nem tepsi méretű, és mégis benne van minden földi jó.
-
hunluigi
senior tag
válasz
dokee78 #6663 üzenetére
Nyilván való, hogy nem csinálnak házon belüli konkurenciát... még jön a .27, aztán ha abban nem baltáznak el valamit akkor szerintem ennyi volt. Ami még érdekes lehet az az AOSP forrás, és amit abból még főzni lehet. Illetve kb egy hónapja feltűnt a CM hivatalos oldalán is a készülék amiről nincs további infó. Ez azért lehet érdekes, mert nemrég kiadták a CM-es srácok a desktop telepítő motort, ami a leírás alapján CBL mellet is működik.
DE
Ha semmi nem valósul meg a fentiekből, akkor sincs ok panaszkodni. Szerintem ez a rom is majdnem tökéletesen jó ahogy van. Nyilván vannak hibák, de melyik romban nem...
-
hunluigi
senior tag
Hát nincsenek jó hírek a jövőbeli frissítések tekintetében.
-
hunluigi
senior tag
válasz
-HajTömeg- #6368 üzenetére
Na csak nem bírtam cérnával és kijövök readonly üzemmódból...
Én követem a fórumot a kezdetek óta, és az a tapasztalatom, hogy segítőkészek egymással az emberek. Azt sem tudnám kijelenteni, hogy elvakult Sony hívekkel vagyunk itt tele, akik homlokára van tetoválva a logó, és a leg nyilvánvalóbb hibákat is képesek feature-nek tekinteni. Itt a legkisebb hibától a legnagyobbig a társaság az ideje és hozzá értése függvényében kitárgyal és keresi a megoldást.
Leegyszerűsítve: Túlnyomó részt tisztelet tudóak, és segítőkészek.
Ami kezdi egy két fórumtársnál kiverni a biztit a te esetedben, az a stílus. Ha egy kicsit kultúráltabban fogalmaznál, kerülnéd a személyeskedést, az általánosítást, szerintem többre jutnál. Már csak azért is, mert mint írod nem vagy programozó, ellenben "belerúgsz" olyan emberekbe, akik mélységében ismerik az droid lelkivilágát, és segítséget tudnának nyújtani. Na ezek az emberek amíg a modoron egy picit nem csiszolsz nem fognak segíteni... Amúgy meg igen ez egy fórum amin mindenki elmondhatja a véleményét pro és kontra, de azért vannak írott és íratlan szabályok. Ne kezeljük már ezt a felületet óvodai játszótérnek.
readonly
N
-
hunluigi
senior tag
Úgy néz ki van remény Custom FTF faragására. AOSP forrás közzé téve.
-
hunluigi
senior tag
Nem tudom most a nokia hol tart... 6110 óta nem volt nokiám. Szerintem a lényeget le lehet szűrni a linkelt tesztből. Én nagyon sokáig a PDA-s időszakban WP-oztam. Csupán azért váltottam androidra, mert akkoriban szolgáltatásokban, tudásban elhúztak mellette. Ha a saját véleményemre vagy kíváncsi, szerintem nyugodtan választhatsz most már bármely oprendszerből. Behozták a lemaradást... (olyannyira hogy a következő készülékem megint WP lesz) Nem nagyon lesz eltérés. Manapság a kardinális fontosságú appok mind multiplatformosak. Vibert nem használok androidon sem, így arra nem fogok tudni megnyugtató választ adni, de a honlapjukon biztosan találsz erre infót.
-
hunluigi
senior tag
válasz
dokee78 #5266 üzenetére
"1 főverziót megkapta oszt cső."
Ezt mondjuk sosem tudtam egyértelműen mi számít főverziónak. Én eddig azt gondoltam az édesség váltás lesz az... Ezen analógia mentén a zselés cukorka --> csokicsík volna a főverzió csere (jelzem tényleg nem tudom...)
Pl: sola esetében mentünk a gyömbérről a jégkrémre (nem mintha a végeredmény örömre adott volna okot, úgy elkefélték)
Ténykérdés ugyanakkor hogy a lépesméz ha jól emlékszem megért vagy 4 (az én olvasatomban) alverziót ugyanazon főverzió számon ellenben a 2.X 3 névvel is futott talán... A fene sem igazodik ki... Mennyivel egyszerűbb volt WM alatt
-
hunluigi
senior tag
Ha tudná(n)k akkor megoldást is lehetne találni... Azért én titkon egy 2nd Init megoldásban még bízom...
Nem mintha lennének olyan eget rengető problémák a gyári rommal, ami azonnali romolásra késztetne. Az official CM -nél még lehetnek érdekességek. Én most egyenlőre inkább abból az irányból várom a fejleményeket.
-
hunluigi
senior tag
Kicsit kevered... a SIM lock meg a Boot Loader lock-nak semmi köze egymáshoz. Annyi elmondható általánosságban, hogy a szolgáltatók által árusított sony készülékek, kivétel nélkül nem nyitható BL-el kerülnek forgalomba. A független készülékek BL-e is zárt alapból, de nyitható (mondjuk így is csöcsre lehet futni, sufni gsm-ben vásárolt készülékekkel amiket függetlennek árulnak, de előéletét tekintve, függetlenített szolgáltatói)
A service menu-ből ellenőrizhető a BL státusza. Hacsak nem a Sony Centerben veszed, érdemes ránézni.
A szolgáltató is szívesen nyitja a SIM lockot, (némi KP-ért) de ettől a BL nem nyitható státuszban marad (tapasztalat xperia Sola)
Azt, hogy illegálisan hogy ütteted ki a SIM lockot, azt nem tudom szolgáltató mennyire figyeli, de tekintve hogy ez itt warez, hagyjuk is. Pláne, hogy az alap kérdés szempontjából a fentebb vázoltak miatt érdektelen is.
Jelen állás szerint, ha a BL zárva, és nem nyitható státuszban van az úgy is marad. Senki nem tudja nyitni (sajnos)
Amennyiben nyitható státuszú, és ki is nyitod, akkor viszont garancia vesztéssel kell számolnod.
Amúgy vannak / lesznek romok zárt BL-hez is, viszont ezek csak a gyár romra építkeznek. Ahhoz, hogy komolyan bele lehessen a lelki világába mászni, nyitott BL kell. Az official cyanogenmod pedig szerintem ilyen lesz.
SZERK: Közben látom, nem a készülő CM romra reagáltál...
Mind1... most már így marad. A válasz a te kérdésedre is benne van
-
hunluigi
senior tag
Na erre kíváncsi leszek... csak gyanítom oBL only...
-
hunluigi
senior tag
Se memória kártyát, sem fülest nem adott a telenor.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Norberto666 #5082 üzenetére
Beállítások/Alkalmazások Rámész arra az appra amelynél a hozzárendelést meg akarod szüntetni (pl. pdf fájlok hozzá lettek rendelve az Acrobat reader-hez és ezt meg akarod szüntetni akkor arra)
Legörgetsz oda hogy indítás alapértelmezés szerint és ott nyomsz egy alapérték törlés gombot
Ezután ha nyitsz egy pdf fájlt, megint rá fog kérdezni hogy mivel nyissa...
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
válasz
nyikszi #5062 üzenetére
A duplázódó SMS-el nem találkoztam eddig, mondjuk én telenoros vagyok. Ott valami szolgáltatói gubanc lesz inkább. Az egyetlen hiba amire jelenleg személy szerint megoldást várnék, hogy ne kapcsolgasson ki a telefon úgy kb. egy héten egyszer minden előzmény ok nélkül. Ha ezt megoldják, én teljesen elégedett leszek. Sony fan nem vagyok. Ha már választani kell, akkor én a HTC-t siratom. Mondjuk a sony órám miatt, tény hogy előnyt élvez...
-
hunluigi
senior tag
Nem tudom mi ez a frissítés fétis... szerintem egy két apró hibától eltekintve teljesen jól működik a készülék a jelenlegi droiddal. Ha verzió váltás nem is lesz szerintem csiszolgatás, foltozás biztos lesz még. Ne feledjük elméletileg 18 hónap a support. Amúgy mit hoz pluszban a 4.3, 4.4 ami akkora eget rengető változást jelentene? (tényleg nem tudom nagyon nem olvastam utána) Személy szerint ha így marad nekem az sem gond. Az eddigi legolajozottabban működő android készülékem.
-
hunluigi
senior tag
(no offensive ON)
Én nem gondolnám, hogy pl. a mobilarénás teszt elfogult volna. Csupán a pillanatnyi állapotot tükröz. A fotók amiket akkori romal lőtt a gép pedig éppen hogy csak vállalhatók voltak (vagy mondjuk ki pocsék). Nálam az előd xperia sola kategóriákkal jobban teljesített. Szerintem a mostani képek sem jók, pláne annak fényében hogy a sony külön kiemelte ezen képességeit anno, de ez ugye szubjektív vélemény, mint mindenki másé aki itt nyilatkozik a telóról. A emlegetett samu készülékeket nem ismerem, nem tudom össze hasonlítani őket.
Summa summárom az okos ember elmegy és kipróbálja a jelölt készülékeket és az alapján dönt nem amit írnak... (mondom ezt én aki first-time buyer voltam az L esetében...
)
szerk: mielőtt félre érthető lennék... én teljesen elégedett vagyok a telóval és biztosan jó darabig marad és nem cserélem le. A fényképei meg olyanok amilyenek. Nálam ez nem akkora probléma, hogy ne tudnék vele együtt élni...
-
hunluigi
senior tag
válasz
bigzee1977 #4846 üzenetére
Amikor kristály tisztának hallod valószínűleg HD üzemben telefonálsz... ITT egy kis ismertető. Ugyan ez magentás de a többi szolgáltatónál is így meg ha igaz. A lényeg, hogy a másik félnek is HD képes telefonja kell hogy legyen. Ezért van az hogy egyszer jobb egyszer rosszabb a minőség.
-
hunluigi
senior tag
válasz
spiky03 #4430 üzenetére
Hát igen... kilő egy csomó mindent ami nem véletlen van bent a memóriában (energiát pocsékolsz 1.) így aztán a droid a beavatkozás után újra betölt mindent amit a killerrel kidobáltattál (energiát pocsékolsz 2.) Magyarul nem csináltál semmit csak pár percig nézegetheted, hogy mennyi szabad memóriád lett ami pont nem jelent semmit. SŐT! Egy bizonyos szintig nem is jó ha túl sok a szabad memória...
Az X.L memória kezelése meg amúgy is példás.
Ezt érdemes elolvasni.
Volt egy bővebb leírás is az android memória kezelési lelkivilágáról, de azt most az istennek nem találom...
-
hunluigi
senior tag
válasz
kevinhorvath #4418 üzenetére
A xperiákhoz meg 50Gb box tárhely örökre...
szerk:
Annyiban módosítok, hogy nem tudom megy e még a promóció... ki kell próbálni. LINK
-
hunluigi
senior tag
Feltöltő kártyásoknak is van net. Egy doboz cigi áráért már elérhető. Igaz ezeket a csomagokat hamar belassítják, de navi programok szempontjából általában ez irreleváns... Nem akarlak rábeszélni semmire, de manapság net nélkül eléggé meg vagy kötve.
Amúgy én a waze-t ajánlom. Nem offline, de minimális adatforgalmat generál. A térképet folyamatosan frissítik a felhasználók, és realtime forgalmi adatokat közöl (illetve közölhetsz te is a többiekkel) torlódás, baleset, rendőr stb... Amúgy google tulajdon most már ez is. Ez szerintem sokat elmond, hogy a meglévő maps mellé fontosnak tartották megvenni.
-
hunluigi
senior tag
Ugyan bőr tokban tartom a telót, de amikor kint van sem vigyázok rá kiemelten. Pont csak annyira mint minden más cuccomra. Esett már pofára is, hosszasan csúszva a kövön. Karcolás sehol. Kulcsal, papírvágóval, és egyéb kínzó eszközökkel nem esnék neki, azt meghagyom a youtube huszároknak.
-
hunluigi
senior tag
válasz
dokee78 #3580 üzenetére
Az tény kérdés hogy ez semmilyen formában nem tekinthető hivatalosnak de, pl a sonynál tényként kezeli a cikk a felsorolt típusok tekintetében " Android 4.4 KitKat is expected soon to arrive to the following devices:"
Nyomatékosítom én is, hogy hiszem ha látom!
Legalább egy hivatalos sony csatornáról érkező megerősítés azért kéne, hogy egyáltalán bizakodni kezdjek.
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
Olvassatok már utána egy kicsit az akku, és a töltés témának, kiemelten a modern akkumulátorok (beépített!) töltésvezérlő elektronikájáról!
Esetlegesen egy kis "szakirányú" kutakodás is segítene. Kezdésképpen egy I=U/R összefüggés megértésével.
Na jóóó bekussoltam és vissza váltottam readonly-ra
(na meg lettem előzve...)
-
hunluigi
senior tag
válasz
Péter747 #2978 üzenetére
Nem túdgyom Sp mijen tellefónt hasznnáll iggy nem túdni mijen a wifi-ja
A smusung nem hassznál egzóti kuss felbóntásokat.
Seretik csak nemkapní
Azalja villágit sok szinel, a füles ujsáág öszes szinét probáltam és a fekete kivételével míndet tuddta
Lasú számoknál akáőr diszkozni is lehhet vele
Olyan funkchoz nem lehet
Atól füg hogy a külsö vakku raja vanne mega ájfonos eksztra opitka.jaj meghalok...
-
hunluigi
senior tag
Te jó ég... Egy ideje már readonly-ban vagyok de ezt is újra kell gondolnom.
-
hunluigi
senior tag
válasz
nobiand #2517 üzenetére
Véleményem szerint nem sok mindenre jó sajnos... A gyári visszaállítás, vagy egy rom flash után pont nem ér semmit. Ráadásul, ha belépsz a my xperia oldalra, rögtön rá is keres, amiről egy mailt is küld. Így aztán az "új tulajdonos" rögtön értesül arról, hogy figyelve van.
Én ezt ajánlom inkább. Bár ez sem megkerülhetetlen.
Valamelyik vírusírtónak volt ilyen szolgáltatása ami elég mélyen beágyazódott, és nem nagyon hagyta magát megkerülni, de azzal meg olyan problémám volt, hogy állandóan ment a páromnak az SMS, hogy a telefonom el lett lopva.
-
hunluigi
senior tag
válasz
Keil Walker #2328 üzenetére
szerintem az operára gondol...
-
-
hunluigi
senior tag
Hát ez meglepetés... bár egyenlőre a smart apps-on kívül nem nagyon látok változást. A Sony oldalán semmi infó nincs, pedig egy release note jó lenne. (telenor)
-
hunluigi
senior tag
válasz
desolator #2057 üzenetére
Soláról váltottam én is. Ég és föld a kettő. A kisebb ppi elsőre feltűnhet, de megszokod. A hibák felhasználónként változók. Olvass vissza mikre panaszkodnak.
A leggyakoribbak:
Recsegő hátlap
Random kikapcsolás
Nem éppen kifogástalan fotó és kamera képességek
Megmagyarázhatatlan akku merülés
Touchscreen problémák
Clas 10 kártyák felismerési problémája
A galériából eltűnő képekNagyjából erre szoktak panaszkodni. Nálam pl, a frissítés előtt ebből csak a kikapcsolás jelentkezett időnként.
-
hunluigi
senior tag
Úgy néz ki nekem mázlim lehetett...
Olyan hibákat írtok, hogy horror. Nekem a kikapcsolódás jelentkezett (mondjuk az is jó ha 2 hétben egyszer), de amióta fent van a friss stock rom azóta az is megszűnt. A legnagyobb tisztelettel kérdezem, nem lehet a háttérben valami user error? Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyi a hibás darab, ennyi fajta hibával. Mondjuk nyilván akinek rendben működik a készüléke, kevesebbet postol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 SM-A127F/DSN - 64GB, Dual SIM!
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest