- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1999 üzenetére
Az tény, hogy ha a Ray árából akarsz nagy kijelzős, jó telefont, az nem egyszerű feladat. Viszont, ha nagy kijelző kell, akkor az iphone sem éppen hatalmas a 3,5"-os kijelzővel.
Ha mostanában nincs lehetőséged a cserére, akkor én is azt javaslom, hogy várd meg az ICS-t. Bár a kijelző nem lesz nagyobb tőle , de hátha bejönnek az ígéretek és jobban optimalizált lesz.[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Jó lenne megválni tőle, szerintetek mennyi a reàlis àra egy decemberi vodàs raynek? 50-55?
-
huk06
csendes tag
Sziasztok.
A teló rezgőjének az erejét nem lehet valahogy növelni?
Nekem nagyon gyenge,de már olvastam másoktól is,hogy elégedetlenek vele.A hangot hiába felveszem maxra,a melóhelyen olyan zaj van,hogy nem hallani.
Még egy kérdés,?Alapból 4gigás memóriakártyát adtak hozzá,ami nekem kicsi a filmek miatt.
16 gigás vásárlását fontolgatom.Milyen ajánlatos a telóba,hogy ne akadjon és fagyjon le?
class 6-os elég? -
NemMoby
csendes tag
Igen ez nem rossz tanács, de álmomban sem gondoltam, hogy ilyet okozhat egy háttér, de úgy tűnik az volt a ludas. Egyébként teljesen odavagyok a telefonért. Valaki jó régen írta, hogy a fő képernyő görgetésénél akad és én is tapasztaltam, de azért volt, mert az egyik képernyőn ki volt rakva a hívásnapló widget, miután leszedtem már nem akad egyáltalán. Nem bírok betelni a telefonnal, szinte mindig nyomkodnám
-
NemMoby
csendes tag
Olyat tapasztalt valaki, hogy magától felébred a telefon bejön a billzár feloldó képernyő és magától eltűnik és újra és újra.... Mozgó háttereket töltöttem le előtte és azokat próbálgattam, utána gyorsan le is kaptam őket és úgy tűnik ez megoldotta a problémát (kop,kop,kop) de nagyom beparáztam, mert annyira új a telefon, hogy holnapig még 3 napos cseregaranciás. Azért fura lenne, hogy egy mozgó háttér ilyet tudna produkálni
-
tomy86
addikt
válasz mammutí1 #1972 üzenetére
1. Erre nem tudom a választ. Nálam a mobo és a bsplayer (jelenleg ez van a telefonomon) is lejátszott mindent eddig.
2. Nem tudom ki mondta, hogy az app2sd csak rootolt telefonon működik, de finoman szólva nem volt képben. Én is használom és nem rootolt a telefon. Egyébként a telefon menüjében alapból van lehetőség erre az "alkalmazások kezelése" menüpont alatt.
Egy tipp: ha megvan a régi sd-d, akkor tedd vissza és nézd meg, hogy így működnek-e a dolgok!(#1971) Greentea: közben olvastam, hogy megadta magát a telefonod . Én is azt javaslom, amit a másik topikban írtak. Ha megteheted kérd vissza a pénzed és vegyél egy gyári garisat inkább.
[ Szerkesztve ]
-
OliMac
csendes tag
Furcsa módon egyik pillanatról másikra megjavult az automatikus képernyőforgatás, egész hétvégén nyaggattam, teljesen rendben volt. Ehhez képest ma reggel újra előjött a probléma, vagy nem forgat, vagy nagyon nehézkesen... Az bosszant, hogy nem tudom, mivel függhet össze...
SEUS honnan elérhető? -
zazenke
őstag
válasz mammutí1 #1972 üzenetére
én a filmeket csak simán feltettem egy mappába a mem karira . Semmit nem használtam csak simán mint egy pendrive-re felmásoltam . a filmekhez nem nyúltam nem konvertáltam és a mobo player lejátsza .A telo gyári szoftvere nem de ezen nem is lepődöm meg a moboplayernek van egy magyar változata ami már tartalmaz talán codec-eket is én azt használom és egyből vitt mindent viszont hogy honnan szedtem le azt most nem találom talán ez volt :[link]
[ Szerkesztve ]
-
mammutí1
csendes tag
Hello!
Segítség kellene. Vissza-vissza olvastam a forumban, nem találtam választ a kérdéseimre, lehet nem voltam elég alapos. Már pár hónapja Ray tulajdonos vagyok, nagyon tetszik a telefon, most újítottam be új sd kártyára gondoltam fel is pakolok néhány filmet, sorozatot, hely már van. Telefon nincs rootolva, minden gyári, 4.0.2.A.0.42
1. Mi lenne a pontos menete ennek? (avi filmek) Felraktam Media Go segítségével, simán felmásoltam az sd kártyára külön mappába, konvertálva is felmásoltam külön mappába...
Letöltöttem mx video-t, mobo-t, bsplayert, vlc-t, diceplayert, seaman playert, semmi sem tudja lejátszani a filmeket.(no itt már sejtettem hogy valamit nem jól csinálok)
2. Szeretnék sd kártyára pakolni még a játékokat. Leszedtem az app2sd-t, át is raktam pl a játékokat, de utána az ikonja elsötétült, nem nyitotta/találta meg. Olvastam olyat, hogy csak rootolt telefonon megy az app2sd, illetve az sd-n partíciókatt kell csinálni...
Hilfe
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Greentea
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egyet és a régiót akarom beazonositani mert nem jött rá még (telefonon nézve) új frissítés mert olvastam a forumon hogy van valami 60 as
kártyafüggetlenül újonnan vettem.
FA,AR,EN én nekem egy oldalon FA=Falkland-szigetek,AR=argentína EN=Észtország
Kicsit furcsálom ezt hogy 2 délamerkába van a másik meg kelet európába.
de a jelek felett valaki oda irta hogy EU.
Szóval fogalmam nincs hogy ez igaz lehet-e.GT
-
supertrezi
aktív tag
Hmm, a maszatokból, amiket az ujjad hagy, kb. akkor látszik valami, ha oldalról esik a fény a megvilágítatlan kijelzőre. Én tán egyszer se töröltem még le semmivel, mert megvilágított, szemből nézett kijelzőnél, ezekből úgyse látsz semmit - meg úgyis fél másodperc múlva megint a kijelzőt érintgeted.
Amúgy meg olyan cikkre nem bízok semmit, ahol olyat írnak, hogy "Kár, hogy a fekete nem látszik elég feketének rajta."... Ha valaki erről filózik egy nagyközönségnek szánt cikkben, annak komoly baj van a fejével. Én legalábbis életemben nem gondolkoztam még ilyen hülyeségeken. Kb., mint mikor a plazmatévék topikjában azt tárgyalják, hogy ennek a feketéje feketébb, mint a másik tévéjé, meg hogy ezen így néz ki az 1080p, a 720p meg így, hajolj hozzá 3 centi közel, és meglátod... Szerintem a felhasználók 99,9%-át ezek abszult nem érdeklik, mert szemmel baromira észrevehetetlen különbségek.
Egyet mondhatok a kijelzőről: eszméletlen szép. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Bőségesen elég az átlagfelhasználónak.
Az én csomagom is ennyit tartalmaz, de még egy hónapban sem sikerült túllépnem.
Mindezt úgy, hogy a telefonom folyamatos az adatkapcsolat és HSPA hálózaton lóg, melóba menet, jövet (kb 1-1 óra) végig netezek...
Mostanában a navigációt is sokat használom (nem offline-t) és még így is majdnem a fele megmarad hó végére. Akkor aztán pár HQ Youtube video...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
tomy86
addikt
válasz NemMoby #1963 üzenetére
Task Killer témához. Nagyjából azért ne használd, mert manapság semmi értelme. Kb ezért. Akkor lehet jó, ha beragad valamelyik app, de azt le lehet lőni máshogy. A megváltozott képernyőzár animációt szerintem nem lehet visszaállítani a régire. Legalábbis nem olvastam még használható megoldást, de attól még lehet, hogy megoldotta valaki. Memóriakártyán alapból tényleg kb. 1GB foglalt.
(#1966) lean: szerintem 500 mega átlagos netezéshez + market elég. Nekem is annyi az ingyenes keret és eddig még nem léptem túl, folyamatos 3G mellett.
[ Szerkesztve ]
-
lean
aktív tag
Úgy néz ki hétfőn végre megkapom a telefont. Közben sikerült élőben megnéznem a debreceni MM-ban. Megnyugodtam (egyenlőre) jól választottam, szép kinézet, gördülékeny szoftver. Ami egy kicsit aggaszt eléggé maszatos volt a kijelzője, és olvasom egy tesztben, hogy eléggé gyakran kell tisztítani?Azt nem tudtam megállapítani, hogy milyen fólia volt rajta, vagy hogy volt e egyáltalán?Nálatok ez mennyire jellemző?Illetve mivel lehet "kijelzőbarátin" tisztítani?
no cross no crown
-
NemMoby
csendes tag
Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem a telefonnak. Lenne pár kérdésem. Miért felejtsem el a task killert? Az x10 minin jó szolgálatot tett. Az hogy lehet, hogy kihoztam a boltból a telefont és a 4 gigás mem karinak kb a fele eleve foglalt volt? A 42-es végűre frissült a telefonom és megváltozott a képernyőzár animáció, pedig nagyon tetszett az eredeti, nem lehet ezt visszahozni? Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj a telefonnal. Egyenlőre ennyi.
-
Petii88
tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy azt be lehet e állítani hogy a facebookról leszedett képek, amikor hív az az ember, ne olyan tök picik legyenek hanem akár teljes képernyősök legyenek, vagy ha az nem is, akkor legalább normális méretű legyen ?
S7 Edge
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1955 üzenetére
Class6-osnál nagyobb kártyát akkor érdemes venni, ha sok nagyméretű fájlt használsz (videó, lossless audio). Kisebb fájloknál a class10 lassabb, mint a 6-os és a progik jellemzően kis fájlokat használnak. A jelenleg telefonban lévő class2-est mindenképp érdemes lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1952 üzenetére
Kártyacsere után kapcsolatok szinkronizálása gmailen vagy csere előtt elmented a kapcsolatokat az sd kártyára. Kapcsolatok biztonsági mentése sd kártyára (a System/PIM mappában ment), majd ezt a régi sd kártya tartalmával együtt átmásolod számítógépre. Kártyacsere után mindez visszafelé.
Azt nem tudom háklis-e valamelyik márkára a Ray, de Class6-ost vegyél. -
Fehércápa
aktív tag
Sajnos lassan betelik a 4gigás kártyám, a kérdésem az lenne,hogy mindegy milyen 16 gigásat veszek vagy esetleg van olyan tipus, márka, amit nem csíp a Ray? A telefonszámokat hogy mentem át az új kártyára?
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a bootloader nyitásakor minden telepített programom eltűnik a telefonról és ha zárom a bootloadert akkor is eltűnik minden, vagy akkor megmarad?
Köszönöm előre is! -
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1947 üzenetére
Próbáltad a különböző beállításokat? Azzal sem lehet javítani valamit? Sokszor ajánlották az lgcamera progit (nem pont Ray kapcsán, de megy rajta), állítólag jobb képeket lehet kihozni vele ugyanazzal a telefonnal. Csak egy ötlet, nem próbáltam, mert mint többször említettem, nem fotózok.
(#1942) mrlujoak: Az ICS-t csak példaként említettem (tudom, hogy megkapja a Ray), mert az nem egy sima hibajavítás lesz.
-
Fehércápa
aktív tag
-
mrlujoak
veterán
válasz Fehércápa #1943 üzenetére
Ezek szerint nem sikerült magadévá tenni a neten fellelhető összehasonlító képeket, amik azonos témáról azonos fényviszonyok között készültek. Poén, hogy alapjaiban kérdőjelezitek meg a BSI technológiát...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
rezme
tag
válasz Fehércápa #1943 üzenetére
jah azt tegnap néztem én is, nekem ami eddig a legszebb képeket csinálta sötétben telefon, az a nokia 6220c volt
Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
-
Fehércápa
aktív tag
Behalok, hogy kifejezetten azzal reklámozzák a Ray-t, hogy szürkületben milyen jó képeket készít
-
mrlujoak
veterán
Ilyen aspektusból nézve is más-más a helyzet. Mint ahogy az árak között is van eltérés - szolgáltatók között - úgy a frisítési metódusok között is. Ez persze változó, pláne, ha valamelyik operátor eltérő(bb) extrát kér/igényel... Az ICS-el kapcsolatban se bocsátkozzunk találgatásokba, jönni fog amz szépen a szolgáltatói modellekre is. :-)
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
rezme
tag
válasz szabogabor10 #1937 üzenetére
én is írtam az ügyfélszolgálatnak és engem csak szimplán átirányítottak a SE facebook oldalára, gondoltam folytatom a levelezést de úgy érzem fölösleges.
Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
-
tomy86
addikt
válasz mrlujoak #1939 üzenetére
Szerintem ezt a legtöbben tudják. Inkább az a "gond", hogy ha jól emlékszem a vodások már kb. 3 hete megkapták a frissítést. És ez jelenleg csak egy kisebb build változás. Az ICS ez alapján 2-3 hónappal fog később jönni (na jó, ez remélem túlzás)? Pedig a T sem egy 20 főt foglalkoztató garázscég.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz szabogabor10 #1937 üzenetére
Srácok, srácok!
Tök feleslegesen stresszelitek magatok, vagy épp a fórumot.
A szolgáltatói verziók esetében mindig is többkörös engedélyeztetés, és beállítás folyik.
Mindig később érkezik egy-egy frissítés, mint a gyári függetlenekre.
Sajnos azzal, hogy jobb fizetési feltétellel szerzel mobilt - akár pre, akár post paid csomagban - egy ilyen kompromisszum is jár...Ami meg a "hivatalos" infókat illeti, sokszor nem tudnak, vagy nem mondhatnak pontos infót. Ez az épp aktuális frissítés milyenségétől, stádiumától is függ...
-
acsati
aktív tag
Az ellen tudok valamit tenni, hogy egy játék (Traffic Panic 3D) alatt a telefon néha annyira megfagy, hogy csak úgy tudok vele kezdeni valamit ha kiveszem az akksit meg vissza. Ezt csak ennél a játéknál tapasztaltam, gondolom akkor nagyon megoldás nincs rá. Jól gondolom szerintetek?
-
veterán
válasz rObika8802 #1936 üzenetére
Nekem is T-s Ray-em van. Rájuk írtam, hogy mikor jön a frissítés (még a verziószámát is leírtam nekik), erre azt írták, hogy tesztelés alatt van és keressem meg a gyártót. Össze-vissza beszélnek. És nem csak ennél a telefonnál ülnek a frissítésen, sokan panaszkodnak, hogy nem jön az új szoftver a telefonjukhoz. Kezd mostmár nagyon elegem lenni a T-ből. Legszívesebben kiszedném az operátorkódot a telefonból, de akkor ugrik a gari.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
rObika8802
aktív tag
egy ideje már nézegetem énis ,hogy felajánlja-e a frissítést a telóra ,de nem nagyon. PCC se meg a telón se.azt írja ,hogy naprakész :/ (T-s vagyok szintén)
[ Szerkesztve ]
.-.-.-.-.-.-.
-
tomy86
addikt
-
OliMac
csendes tag
Friss tulajdonosként rögtön 2 problémával is találkoztam:
1. Az automatikus képernyő forgatás vagy nem működik vagy sokat kell várni, míg megtörténik.
2. Nem fogadott hívást a félkör LED esetlegesen jelzi, hol igen, hol nem, de inkább nem.Megköszönök minden ötletet, amik orvosolják a fentieket..
-
Gaberking
senior tag
válasz Grande Ale #1930 üzenetére
Meg!
-
Grande Ale
őstag
Gondolkodom ezen a telón, tetszik. Vodánál most 45.000-ért el lehetne hozni. Megéri?
-
rezme
tag
ezt én is alátámaszthatom, ha nincs napfény akkor semmiben nem különbözik sima lencsés társaitól
-
-
-
Mucsi14
tag
Igazatok van megpróbáltam megint feldugtam pcre és most nekem is azt írja hogy a legfrissebb a szoftver pedig higgyétek el felajánlotta még írtam is http://mobilarena.hu/tema/re_sony_ericsson_xperia_ray_nagy_arc_helyett/hsz_1439-1439.html
és azóta semmit nem változtattam a telón bocs most már én sem értem -
rezme
tag
válasz legenda007 #1923 üzenetére
hát ez az, akkor it már szart sem értek
Mucsi14: Pontosan mit hackeltél a telón? véletlenül nem debrand-elted?
[ Szerkesztve ]
-
rezme
tag
válasz Mucsi14 #1920 üzenetére
neked most akkor t-s ray-ed van és felajánlotta a 62-es frissítést? A pc c?
-
Petii88
tag
Sziasztok, ma én is megkaptam ezt a jó kis telót, csak a balga agyammal, az elején elfelejtettem regisztrálni a sim kártyát, és úgye a menüben elvileg be lehet kapcsolni hogy tudjak hívni meg engem is tudjanak hívni, csak oda meg kell egy kód, amit nem tok mi az, esetleg ti tudjátok ? Mert a pin kód nem jó oda :S Vagy hogy lehet utólag regisztrálni egy simet? Be vigyem a T-hez?
S7 Edge
-
-
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1906 üzenetére
Ami nálam alapból nem jön be, hogy erős túlzással ugyan, de az iTunes használata nélkül egy mappát sem tudsz létrehozni. Pár dolog még: nincs flash támogatás (mondjuk youtube videókat lehet nézni, de flash oldalt nem), bluetoothon korlátozott fájlküldés, nincs FM rádió (amcsi piac nem igényli, így tesznek rá), nem bővíthető SD kártyával (tehát, ha pl, meggondolatlanul 8GB-os almát vettél, akkor így jártál), térerő problémák (úgy tudom hardveres gond). Biztos van más is, de nem az iPonet akarom leszólni, csak rávilágítani, hogy azért az sem tökéletes. Ezek az iPhone4-re vonatkoznak és lehet, hogy javították a 4S-ben, de a zárt rendszer miatt nálam alapból kiesett, így nem követtem a változásokat. Idetévedő Apple fanoknak üzenem, hogy nem fikázni akarom az almát, mert szerintem is jó telefon. Csak nem nekem készült.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Nézd, az àràn kivül szerintem mindenbenjobb az iphone. Azért irtam igy mert ha összehasonlitunk egy trabit meg egy mercit akkor szerintem irhatjuk,hogy a merci mindenbenjjobb, mêg akkor is, ha a trabantnak van pàr jó tulajdonsàga, amit ha előtérbe helyezünk, akkor beleköthetünk ebbe a megállapitasba, de szerintem ez csak szőrszállhasogatás.
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #1899 üzenetére
Ezt te sem gondolod komolyan. Szerintem elég merész dolog kijelenteni, hogy egyik vagy másik OS mindenben jobb. Legfeljebb az adott felhasználó igényeinek jobban megfelel az egyik, mint a másik. Nyilván az IOS előnye, hogy egy adott hardveren kell jól futnia és nem több száz különböző hardverrel rendelkező telón. Viszont meg is kérik az árát (ami a legnagyobb hátránya szerintem).
-
Land
veterán
Hát én is kicsit beleuntam. Sokat mókoltam, mert mindig volt valami hibája az adott ROM-nak és vagy 1000x kellett újraraknom a programjaimat.. Vagy csak simán elszállt a ROM.. Wp7 ilyen szempontból jó... Aztán meguntam azt is, mert hiányzott a vacakolás
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
rezme
tag
válasz Fehércápa #1899 üzenetére
azt nem mondtam, mindegyik rendszernek megvan a maga előnye és hátránya sztem
Land: Igazábol pont abból van elegem, a mókolásból Pedig a rayt direkt azért vettem mert fasza az alap szoftja és nem mókolom, de már azon jár az agyam, A ZTE Blademen hetente váltogattam a romokat a semmiért, ez egyfajta függőség lesz, igazából erről kéne leszokni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó