- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri.sza
tag
Most be tudtam már végre lépni, de ha vmi alkalmazást(pl. kamera) elindítok, vagy netezek.. sokszor ehhez hasonló hibaüzenettel kilép: A kamera alkalmazás com.sonyericsson.android.camera folyamat nem várt módon leállt.:S
vagy pl. most is neteztem aztán egyszer csak kikapcsolt...[ Szerkesztve ]
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Letöröltem minden létező dolgot ami letöltöttem a telefonra, de most be sem tudom már kapcsolni...most már nagyon irritál a dolog.
Köszi a válaszokat
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Pont tegnap vettem meg az xperia ray-emet, de problémáim vannak vele. Pl. tegnap wifin marketről töltöttem le játékokat, és ezután random kikapcsolt majd újraindult, de ezt nem egyszer tette meg hanem leglaább 10szer, nagyon megijedtem...ma pedig már egy jó ideje nem tudok belépni a kamerába, mert azt írja ki, hogy "A kamera alkalmazás com.sonyericsson.android.camera folyamat nem várt módon leállt. Próbálkozzon újból." Az az igazság, hogy már vagy 1 órája próbálkozom, de semmi.Esetleg van ötletetek, hogy most mit tegyek? Vagy, hogy mitől lehet ez?
Előre is köszi a válaszokat
-
addikt
válasz supertrezi #889 üzenetére
Mindenesetre nem tudom, mi abban az akció, hogy 80-ért megkapod azt, amit máshol 78-ért.
Két év gyártói garancia?
Jó szerencsét!
-
supertrezi
aktív tag
Hát nem tudom. Sony-garanciával több helyen láttam 75-78-ért a vadiúj, dobozos gépet...
De bizonyára igazad van, én csak felületesen értek hozzá. Mindenesetre nem tudom, mi abban az akció, hogy 80-ért megkapod azt, amit máshol 78-ért.
Mármint ha náluk eddig 90-be került, akkor értem, mindenesetre ez akkor se volt a világ legnagyobb üzlete szerintem.De nem akarom elvenni a kedves tulaj örömét, úgyhogy be is fogom a lepcsest.
[ Szerkesztve ]
-
PoLizei
aktív tag
válasz supertrezi #885 üzenetére
Szerintem a MediaMarkt nem alkalmaz különbözeti adózást, arra a használtcikkeket forgalmazók jogosultak, mivel ott a besz. ár nem tartalmaz ÁFÁt (magánszemélytől való vásárlásnál), viszont eladásnál elvár az állam vmilyen forgalmi adót. A különbözeti adót csak a kereskedői árrésre kell alkalmazni, ami pár ezer Ft lehet egy telónál (papíron még kevesebb, gondolom )
[ Szerkesztve ]
P*L****
-
supertrezi
aktív tag
Pedig csak arról van szó szerintem, hogy használják ezt a különbözeti adózás dolgot, és 0% ÁFA-tartalommal értékesítik a mobilokat, azaz kevesebbet pengetsz, de nem is igényelhetsz vissza semmit. Mindenhol 75-78-ba kerül most így a Ray, ÁFÁ-val meg 100 körül. Szóval nem volt itt semmilyen akciójuk... Ha lett volna, nem 80-ért adják el neked, hanem 70-ért.
-
Fehércápa
aktív tag
válasz Batyinkó #881 üzenetére
Én szilikon tokba tettem,de annyira nem csípem, sokkal szebb nélküle.
Fóliát én is tetettem rá, egyszerűen azért,mert ami gyárilag rajta van (nem a füles,hanem ami az alatt van, a füles nekem leesett első nap) azt nem biztos,hogy olyan könnyen le lehet szedni, ergo nem tölti be nálam a védőfólia szerepét.
Egyébként valamiért ezen a fólián, amit vettem,sokkal jobban látszódnak az ujjlenyomatok, állandóan törölgethetem,ami egy érintőképernyősnél szuper dolog
Az aksival nekem is problémám van, reggel fullra feltöltve leveszem, este 8-ra totál lemerül.
Keveset telefonálok ,viszont Angry Birds-el sokat játszom, azigaz...
Navigáció hangerejéhez nem tudok hozzászólni alapból lehalkítom mindig, bármilyen gps-t is használok.[ Szerkesztve ]
-
Batyinkó
csendes tag
Helló,
A füles fóliát én is leszedtem az nem is kérdés, de tényleg van rajta egy másik is csak olyan szépen van rárakva hogy szinte nem is látszik, én a T-nél vettem nem tudom más szolgáltatónál is van rajta fólia? Más, a navigáció hangereje szerintem kicsit kevés pedig jól jönne még egy kicsi. -
-
Batyinkó
csendes tag
Helló Mindenki!
Tudtok javasolni valami tokot ami nem csúfítja el ezt a szépséget?
Egyébként mi ez a fólia a telón, most akkor fólia nélkül karcolódna vagy csak + figyelmesség és örüljek neki?
Kicsit gyorsan merül, de hátha jobb lesz még és nem vagyok elájulva a térerőtől sem, amúgy teszi a dolgát a skype és a viber jól működik és ami a lényeg eddig még szeretem. -
gaucho
tag
[link]
Gondoltam értesítem az Xperia tulajdonosokat,remélem nem haragszotok! -
sir fg
aktív tag
Na, ma én is megvettem a rayt :-) Este birtokba veszem :-) A sam. g3 sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.
először mammut/saturn-ban néztem, ott 109e-ért volt. Westend MM-ban csak lestem: 80e Ft. Azt mondták, akciós :-)
Sg3 eladóEricsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
Fehércápa
aktív tag
-
Sztif
aktív tag
válasz Fehércápa #874 üzenetére
a navigáláshoz csak annyi a dolgod hogy a "Skyvi"-nál ráböksz a "navigate to"-ra és úgy is mondod a címet, pl: navigate to Budapest és egyből behozza a navigációt az útvonaltervvel együtt attól a ponttól ahol éppen tartózkodsz. Vicces megjegyeznem hogy angolul a Budapest (ejtsd: Bjúdapeszt) nem értette, de ha magyarosan mondtam nem adódott vele problémája...
De nem csak navigáláshoz jó, szinte bármire! Persze egy pontos cím megadásánál jobban járnánk a magyar nyelvű rendszerrel, mert egypár órába beletelne míg megfelelően kidobja.- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
tomy86
addikt
Közben nekem is akadt egy ki gondom. A hívásátirányítás csak részlegesen működik. Be van állítva átirányítás hangpostára, ha nem elérhető, ha foglalt és ha nem válaszol. Ennek ellenére csak abban az esetben irányítja át a hívást, ha nem veszem fel a telefont. Ha ki van kapcsolva vagy foglalt akkor átirányítás helyett foglalt jelzést hall a hívó fél és ennyi. Valaki találkozott már a problémával?
-
tomy86
addikt
Nem vagyok annyira otthon a témában, de úgy tudom, hogy wifi ready készülékeknél szükség van egy routerre, amivel megosztod a hálózatot. Vagy ilyesmire pl. Samsung Wis09abgnx, vagy LG Media Wireless Kit (nem írtad milyen TV).
[ Szerkesztve ]
-
Sztif
aktív tag
Várjunk csak. A DLNA-hoz kell wifi? Mert a "nemszmárttévémen" van DLNA avagy allshare funkció és csak wifi-ready. Vagy ezt úgy érti hogy ha wifi adapter van a tévéhez csatlakoztatva akkor működik a dolog?
Amúgy igen. Készüléken keresztüli képnézegetésre gondoltam. Kicsit problémás hogy fel a szg-re, majd a vincsire és úgy a tévére...
Köszi a segítséged!- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
Sztif
aktív tag
válasz Fehércápa #868 üzenetére
A papercamera nekem is felkeltette az érdeklődésemet, de mivel fizetős így nem szedtem le, de az a 23Ft kibírható! - viszont erről az android akcióról még nem hallottam...
Hogy érted azt hogy Magyarországon keressen? ha megadod a címet akkor nem sikerül?!
Amit hasznosnak találtam a marketen az a Névnapp! ajánlott- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
szebev
senior tag
Szia!
Reggelre letoltodott az app...Ki erti ezt?Be voltam lepve tegnap a Marketre. A telo wifin keresztul volt osszekotve szg-vel, de mint irtam korabban mindig mukodott, ma meg nem probaltam.Titanfall ,Bf3,Xbox 360,LG G2 32 gb D80220B-HKG-XX + Wave 1.2 JL2/JL1,Sandisk 16gb 4class.
-
Fehércápa
aktív tag
Siri androidon= Skyvi?
Vicces,kéne magyar változat
Navigálásnál hogy állítod be,hogy Magyarországon keressen?
Sajnos a többiben nemtok segíteni,én sem régen vettem és ezekre nekem nem volt szükségem.
(quick settings, viber, nimbuzz, recent call log, skype, glow hockey, bubble , astro, smart keyboard, timerific, documents to go és waze és egy igo került fel rá
A 3d-s fotózás nekem sem sikerült,ugyan így jártam.
Paper camerára fáj még a fogam lehet beruházok , lemaradtam a 10napos market akcióról, pedig kétszer is 23ft volt[ Szerkesztve ]
-
Sztif
aktív tag
Hello
A beállítások - alkalmazások menüben lehet az appokat a telefonra, vagy a memóriakártyára tenni. Esetlen nem volt összeköttetésben a szg-vel a készülék amikor nem találtad az alkalmazásokat? ilyenkor a memóriakártyát nem látja a készülék...
A marketre gondolom bejelentkeztél - mindenesetre érdekes...- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
szebev
senior tag
Bocsi nem volt idom szerkeszteni! Van wifim es 3g-m is, de nem megy a Market. Nektek megy? Ha bemegyek a Marketba es rabokok az alkalmazasokra, akkor kiirja, hogy "Nincs kapcsolat". Internetezni siman tudok.
Titanfall ,Bf3,Xbox 360,LG G2 32 gb D80220B-HKG-XX + Wave 1.2 JL2/JL1,Sandisk 16gb 4class.
-
szebev
senior tag
Szia !
Szamitogeprol elmeletileg letoltottem ezt:world weather clock . Viszont a telon nem talalom meg
Meg tudnad mondani, hogy hova tunt?
Pontositok! Akarmit letoltok nem jon at telora, pedig fel oraval ezelott meg ment... ! Csak annyit csinaltam kozben, hogy kivettem a memkarit megnezni, hogy milyen markaju ![ Szerkesztve ]
Titanfall ,Bf3,Xbox 360,LG G2 32 gb D80220B-HKG-XX + Wave 1.2 JL2/JL1,Sandisk 16gb 4class.
-
szebev
senior tag
válasz mrlujoak #839 üzenetére
Eloszor is koszi , hogy foglalkozol a hsz.-el !
Most nem fogom leirni milyen appokat telepitettem, mert sok van , szam szerint 25 ! Majdnem mindet egy napon telepitettem. A sim kartya 6.5 eves . A memkari gyarilag volt benne, nem tom milyen markaju, 4gb cl2-es .
-
Sztif
aktív tag
válasz Fehércápa #862 üzenetére
te próbáltad az android féle Siri-t (voice search)? elég vicces, de használható! navigálásnál pillanatok alatt megtalálja a jelet, gyorsabban mint fater galaxy w-je...
a 3D panoráma fotózást még nem sikerült sikeresen abszolválni, ugyanis kimentem a kertbe délután és ahogy forgattam a felénél kiírta hogy túl sötét hely, vagy mifene és abbahagyta, amit a kép elkészítésében egy szürke színnel viszonozta
Jah amit kérdeznék még, DLNA-t keresek a készülékben. merre találom? ugyanis a tévével akarom összehozni, meg a készülékről távirányítózni...- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
Sztif
aktív tag
sikerült a képernyőkép készítésre rájönnöm, még a segítő válasz elött - youtube-on skubiztam egykét videót mire megtudtam...
Frissítettem az fb szinkronizációt de semmi változás, csak azoknak mutatja a fényképet a telefonkönyvben, akik "csillagosok" - kedvencek...- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
Samez22
csendes tag
válasz Fehércápa #855 üzenetére
Már bocs, de hiba volt fb logint beírni :] Factory reset
Engem a Gtalk is megviccelt..
Időjárás nem rossz a gyári, de hiányoltam róla a szelet..
Ezért tettem alá egy közepes world weather clock widget -et
Ez is frissül, pontosnak tűnik, nyomásra több napi infót ad.
Páratartalom, Eső %
G.
-
Fehércápa
aktív tag
Nem tudjátok véletlen,hogy a gyárilag rajta lévő időjárást mutató kis alkalmazást hol tudom állítgatni?
Beállítottam,hogy 12 óránként frissítsen,most már jobb lenne , ha sűrűbben tenné!
Azonkívül van egy problémám,amivel nem tudok megbirkózni.
Facebookon állandóan azt jelzi,hogy ott vagyok és ha írnak chaten, megkapom,mintha üzenet jönne.
Így kaptam már éjjel 3kor üzenetet,hogy "jaj,te sem tudsz aludni?"
Na, tudnék én,ha nem ébrednék fel ezekre az üzenetekre
Szinkronizálásnál mindent kikapcsoltam,az összes pipát kivettem, írja is,hogy nincs szinkronizálva!
Sőt, már esténként a wifi kapcsolatot is kikapcsolom, erre ma reggel richtig facebook chat üzenetre ébredek.
Az egész telefont ki kell kapcsoljam? Vagy még úgy is meg fogom kapni, ha írnak facebookon?Sztif Ne is mondd, én alig bírtam kikapcsolni ezt a funkciót!
Ahogy írták Beállítás- fiókok és szinkronizálás, facebook és ott Albumok a galériában szinkronizálása. -
-
Sztif
aktív tag
van egykét kérdésem. képernyőképet hogy tudok készíteni, ha nincs kameragomb? a másik hogy hogy nem teszi be a telefonkönyvbe a facebookos képeket az ismerősökről? van erre plusz beállítás?! ezt anno kérdés nélkül megcsinálta az x10 mini pro-m...
Nagyon meglepődtem hogy 2.3.4-es droiddal kaptam- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
tomy86
addikt
válasz urbanjozsi #851 üzenetére
A Sony Ericsson Sync szolgáltatás úgy néz ki, hogy megszűnik az idén. Idézet az se-blog-ról: "Tegnap jött a hivatalos bejelentés, hogy 2011.12.29-én bezárja kapuit a Sony Ericsson Sync, a gyártó szinkronizálásért felelős megoldása. A megoldás egyértelmű létjogosultsága a zárt rendszerű készülékek idején volt, azonban a Google rendszerének a terjedésével szépen lassan átvette a helyét a Google Sync."
Bocs, ezt (#850) Batyinkó-nak akartam címezni.
[ Szerkesztve ]
-
urbanjozsi
senior tag
-
Batyinkó
csendes tag
Helló Mindenki!
Új a telefon és nagyon tetszik csak baromi buta vagyok hozzá. Nokiáról váltottam és egyenlőre nagyon furcsa. A névjegyeimet már sikerült rátenni és Skype és Víber már van rajta és itt tartok most. Szívesen vennék valami alap programok listát amit javasoltok tapasztalataitok alapján. És lenne egy konkrét kérdésem is: érdemes-e és mit is jelent a sonyval a szinkronizálás? Lesznek még kérdéseim biztosan és remélem hogy egyre jobban felpörög ez a fórum hiszen ez egy nagyon jó telefon és ajánlom mindenkinek mert csúcs ez az érzés :-))
Köszi. -
bwoay
nagyúr
android esetében pont az az alapkoncepció, hogy az app drawerbe minél kevesebbet kelljen belépned, mondjuk kb csak akkor, amikor belakod a készüléket, illetve mikor egy frissen telepített app ikonját keresed meg. persze ha kevés homescreen áll rendelkezésedre és/vagy nagy widgeteket használsz, akkor valóban elfogyhat a használható hely. ez esetben én is csak valamelyik alternatív launchert tudom javasolni, meg persze a foldereket. illetve az is igaz, hogy az app drawerben különféle rendezési elvek közül választhatsz, különösen igaz ez az alternatív launcherekre.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
lmno
őstag
Foldereket is tudsz kirakni a homescreen-re.
Egyébként igen, a másik megoldás hogy felraksz egy launcher-t, általában sokkal több funkcióval rendelkeznek. Nekem pl. a Go Launcher EX vált be régebben, meg a Zeam Launcher.Egyébként az általad belinkelt cikkben ez egy jó nagy baromság "A Go Launcher EX funkcionalitásában szinte semmiben sem tér el a gyári kezelőfelülettől, egyedüliként annak megjelenését módosítja."
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
A homescreen menüre nem fér ki mind mert ezt nekem nagy widgetek foglalják el melyek nagyon szépen mutatnak ( főleg ha animált háttér van mögötte) . Viszont az ikonoknál is az 5. lapom telik be és ráadásul több ugyanolyan rendeltetésű mint a gyári csak sokkal szebb és funkció gazdagabb program , mint pl a számológép stb. Egyszerűen nem akartam látni a gyári hülyeségeket és azonos program ikonokat .Így kevesebb ikon menü lap is alakulna ki .
Most találtam egy magyar oldalt ahol homescreen átalakító launchereket elemeznek itt lehet hogy kibírom kísérletezni hogy mindössze egy homescreen lap felhasználással az összes ikonomat elérjem és ha ez sikerül be se kell mennem a menübe többet . Érdekesek ezek az átalakító programok és többségük ingyenes is bár a jó programért fizetni is szoktam .
[link][ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Nekem is ez az első androidos.
Úgy vettem észre androidoséknál mindenre az a válasz,hogy tölts le hozzá egy alkalmazást
Egyébként okos dolog ez.
Androidos topikban tudnak majd segíteni,hogy milyet kell letölteni hozzá és a jövőben bármit nem tud a teló a válasz: Tölts le hozzá egy alkalmazást!
(engem pl a hívásnapló lassú elérése zavart, azt a Recent Call Log oldotta meg) -
furmint
csendes tag
Sziasztok, én is beléptem a rayt használók közé, egyben első androidos telefonom.
Az üzeneteknél (sms) csak együtt látom ömlesztve a bejövő/kimenőket. Hol lehet látni mondjunk csak az küldötteket? -
zazenke
őstag
azt már megtudtam hogy rootolással és uninstaller programmal megszabadulhatok a gyári felesleges programoktól ikonoktól . Mit lehet tenni olyankor ha nem akarok belenyúlni ennyire a telóba hanem csak elszeretném rejteni a számomra felesleges ikonokat hogy csak azokat lássam amiket használok és ne kelljen lapozgatni ide oda az ikonok között ?
-
mrlujoak
veterán
Ez kb olyan kérdés volt így, hogy miért lesz beteg egy gyermek...
Először is milyen appokat telepítettél?
Mennyit és milyen időközönként telepítettél?
Sim-kártyád mennyire régi?
Gyári, vagy egyéb memóriakártyát használsz?Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
szebev
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnatok mondani miert kapcsol ki es vissza magatol a Ray ?
-
Sztif
aktív tag
Csütörtöktől én is ray-t használok, bár most veszek hozzá kártyát.
Első benyomások: ijesztően minőségi a készülék, nem beszélve a kijelzőt és a kamerát...
kissé sötét szobában a led fény nagyon jól teljesít közeli képeknél. Gyors böngésző, jó wifi.
A "swipe" funkció nagyon jó ötlet, de a magyar nyelvnél kissé nehézkes- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
Mucsi14
tag
válasz Fehércápa #834 üzenetére
Nekem már írta hogy kevés a memória(nem az sd-n),de nem vettem észre lassulást vagy hogy újra fel kellett volna tennem valamit,mert nem működik.Nem szoktam kikapcsolni a telót csak most kapcsoltam ki a kijelző villogás miatt(828),de azt szerintem bugos program csinálta.Amúgy a gyári programokból a facebukkos vackokat kiirtottam, egyébként szinte mindent használok és tökéletes a működés.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Fenntartva a lehetőséget,hogy butaságot kérdezek,felmerült bennem,hogy a sok alkalmazás telepítés,törlés stb. után lesz itt is olyan,mint Pc-n,hogy egyszercsak "újra kell tennem" , resetelnem kell a telefonom,mert belassult,megbolondult stb.?
-
tomy86
addikt
válasz csibicsabi81 #832 üzenetére
Ilyesmire gondoltál? Colornote. Itt találsz pár hasznos tippet programokról (aggleány fórumtársnő hasznos írása kezdőknek).
[ Szerkesztve ]
-
csibicsabi81
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem ray-t, tanulom a dolgokat,olvasgatom a fórumokat, kezdő dolgokat de nem tudom hogy lehet jegyzetet kitenni képernyőre...nem szeretnék mappát, stb.-t csak egykülön oldalra szöveget kitűzni. Megoldható ez? Köszönöm a segítséget! -
Mucsi14
tag
Hátha valakinek volt ilyen:
Készenléti állapotban kerek 10 percenként felvillan az egész kijelző olyan rövid időre,hogy alig észrevehető és csak sötétben látni kb 1/10mp.Bt wifi 3g ki van kapcsolva
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
Na, neked akkor tökéletesen működik, az tényleg kb. 16 %-nak felelhet meg.
Az, hogy neki a battery monitor 40%-ot jelzett (ha most a programra gondolsz), az azért nem meglepő, mert ő is azt a %-os állapotot írja ki, amit a rendszerből ki lehet olvasni. Amit felül kiír a telefon. Ami rossz.
Amúgy tényleg nem egy egyszerű leképezés van a feszültség --> % között, hanem olyan logika, ami nem engedi, hogy pl. a % érték felfelé változzon, mert az a felhasználó szempontjából hülyeségnek tűnne, miközben a feszültség tényleg tud ideiglenesen leesni, és azután újból megemelkedni is.
Amúgy program ebbe nem nagyon tud bekavarni, hacsak nem rootol telefon, és nagyon aljas programról van szó... viszont a FR helyreállíthatja a helyzetet, ha csak a kernel kalibrálódott el a kijelzésben... Ha rootolt telefon lenne, azt mondanám, hogy elég megpróbálni a batterystats.bin fájl törlését, akkor is elfelejti a telefon a korábban számolt kalibrációs értékeket. Amennyire jól tudom...Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
gregre
csendes tag
Szóval Factory Reset után sem javult meg. Majd feltöltöttem 100% -ra, még egyszer próbáltam a Factory Reset - et. Kikapcsoltam, kivettem az akksit egy pár percre, visszatettem és az addigi 100% -os akksi 60% os töltöttséget mutatott.
Fogalmam nincs mi volt ez, de egyelőre megoldódott. Azért majd figyelek rá. Mindenesetre úgy tűnik, hogy valami szoftver gond volt és az akksi kivétele megoldotta.
Nem tudom, hogy miért nem gondoltam erre hamarabb...
-
bwoay
nagyúr
értelek, igazat is adok, meg nem is állítottam az ellenkezőjét - kizárólag a battery saver mode-ról beszéltem, hogy az szerintem csak a százalékértéket figyeli, vagyis a töltöttségkijelzésre hagyatkozik, ami meg a feszültségre, meg még mittoménmire.
-
tomy86
addikt
Kiegészíteném az adatokat még annyival, hogy 16%-on is 3668mV a feszültség.
Mindenesetre érdekes, hogy a Battery Monitor is 40% körüli töltöttséget jelzett nálad 3,3V alatt. Egyébként nálam szinkronban volt a BM által jelzett akkuszint a telefon gyári kejelzésével
Én azt javaslom, hogy ha factory reset után sem jön rendbe, akkor szerviz. Ha a fr megoldja, akkor esetleg valamelyik utólag telepített program kavart be (azt meg könnyű lesz kideríteni).(#821) bwoay: Ahogy az adatokat elnézem az akku feltöltöttségénél nem csak a feszültséget veszi figyelembe, hanem mást (Ami végülis rendben van, ellenkező esetben le föl ugrálna a töltöttségjelző, mert ugyanakkora feszültség van több különböző töltöttségi szintnél is, mivel ha elindítasz egy progit, ami megnöveli az áramfelvételt, akkor a feszültség egy időre leeshet.). De ehhez tudni kéne, hogy mi honnan veszi az adatokat és azok mennyire megbízhatóak, meg hogy mi járt a fejében a programozónak .
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
igen, az lenne bolondbiztos, ha az energiatakarékos mód a feszültségadatok alapján aktiválódna, de ha egy olyan készüléket veszünk alapul, ami mentes bármiféle működésbeli anomáliától, akkor bőven elég lenne az alkalmazásnak a százalékértéket figyelnie. épp ezért gondolom azt, hogy így is működik: a gyártó szvsz nem feltételezi, hogy adódhat majd olyan eset, amikor a kijelzett százalékérték és az akkufeszültség nincsenek szinkronban.
-
urbanjozsi
senior tag
Akku ügyben:
Teljes feltöltés után, normál használat mellett, folyamatosan bekapcsolt wifi-nél, 3 napot bírt.
Ekkor 19%-on volt az akksi, és bekapcsolt az energiatakarékos mód.
Egyre jobban bejön ez a telefon Nekem.
Cégesnek még meghagytam egy Nokia E52-t, de ki tudja................... -
tomy86
addikt
Nem veszem kötekedésnek, nem gondolom magam tévedhetetlennek. Én arra alapozom a véleményem, hogy nem tartom valószínűnek, hogy az energiatakarékos mód bekapcsolásához ne ugyanarról az érzékelőről venné az adatokat ahonnan pl a Battery Monitor és ebben az esetben csak részletkérdés, hogy a BM kiírja a mV értéket a telefon saját alkalmazása viszont nem (ez tényleg nem érdekli a felhasználók többségét). Mivel az energiatakarékos mód aktiválása is a feszültségadatok alapján kell(ene), hogy működjön.
Nem cáfoltam meg magam szerintem, mert nem azt írtam, hogy nem a kijelzés rossz, hanem hogy "Tehát, ha csak a gyári kijelzés lenne hibás..". Ezt úgy értettem, hogy nem csak a gyári kijelzés rossz, hanem más hiba is lehet. Az biztos, hogy nem jó a kijelzés se, ezt támasztja alá, amit a nálam mért értékekről írtam: "Nálam 77%-on 3948mV, a 3744 kb. 48% töltöttségnél van."
Bocs mindenkitől a hosszú eszmefuttatástól.(#815) Fehércápa: én a MortPlayert használom (free). De a legtöbben a Poweramp-ot ajánlják.
[ Szerkesztve ]
-
Fehércápa
aktív tag
Melyik programot használod?
Agybajt kapok,hogy képes belerakni a gps hangjait a zenék közé.
Ekkora ökörséget,te jó ég... Totál átláthatatlan számomra egyelőre,pedig tényleg annyi kéne csak,hogy legyen egy rhadt oldal ahová csak azokat a számokat teszi,amiket én akarok.
Ha lehet max 2 gombnyomásra elérhető legyen.
Powerampot letöltöttem.
Baromi idegesítő,hogy a zenékre kattintva kapásból le akar játszani valamit,majd automatikusan a vissza gombra kattintva kilép a programból.
Ekkor beugrik,hogy jaj,elrontottam, visszelépek, jobb klikk, kiválasztomaz albumot,ott valamelyik szám nincs, kezdem keresgetni a saját albumot,áááá
Szörnyű,hogy mindent agyon bonyolítottak,bár lehet csak elsőre szokatlan...
Megadom neki a lehetőséget(akkus ügyben szerintem igazad van,jeleznie kéne programtól függetlenül.
Ráadásul mibe telne leszedni azt az alkalmazást és kipróbálni? )[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
Szerintem nem jól gondolod, hanem amit gregre-től idéztél, az helytálló. De ez csak vélemény.
Annyi kiegészítés, hogy a kijelzett érték nem "csak egy progi", hanem kernel szolgáltatás. A kijelzett % értéket sok program figyelembe veszi, és - habár nincs Ray telefonom - szinte biztos, hogy az energiatakarékos mód bekapcsolása is azon múlik. Ez így is logikus - miért foglalkozna a felhasználó mV-okkal? Nem mindenki műszerész/villamosmérnök. Ráadásul megcáfolod magad: ha a feszültség alapján működne az energiatakarékos mód, akkor, ahogy írod is, gregre-nél már pl. 50%-nál bekapcsolna. De nem kapcsol be neki. Tehát nem az alapján megy. Függetlenül attól, hogy mi a hiba, az tény, hogy az akkufeszültség nagyon leesik neki, a %-os kijelzés pedig nem a valóságot tükrözi.
Bocs, ha kötekedőnek tűnökEricsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
tomy86
addikt
válasz Fehércápa #811 üzenetére
Én sem találtam megfelelő beállítást. A gyári lejátszóval szerintem csak úgy tudod elkerülni, ha különböző lejátszási listákat hozol létre, különben betallóz minden audio fájlt, amit talál. Én feladtam, inkább letöltöttem egy lejátszót, ahol meg lehet adni, hogy melyik mappában keresse a zenéket. Az SD kártyán meg létrehoztam egy új mappát és abba pakoltam pár albumot. Gyári lejátszót meg hanyagolom.
-
tomy86
addikt
"Szerintem az energiatakarékos mód is a töltöttség függvényében kapcsol be, azt hiszem alapbeállítása 30% . Mivel nem érem el a 30% -ot ezért nem kapcsol be. És mivel a valódi töltöttség 40% = 0 % ezért kikapcsol."
Ez azért hibás következtetés szerintem, mert az energiatakarékos mód bekapcsolása nem a kijelzett érték függvényében kapcsol be (az csak egy progi, ami vagy jól vagy rosszul működik), hanem az alacsony akkufesz miatt, függetlenül attól, hogy a telefon kijelzője milyen értéket mutat. Ezt az értéket viszont az akkumulátor érzékelőjétől kapja, ahonnan pl. a Battery Monitor program is (legalábbis csak ezt tudom elképzelni). Tehát, ha csak a gyári kijelzés lenne hibás, akkor azt kéne tapasztalnod, hogy hiába van pl. 30%-ra állítva az energiatakarékos mód riasztása, a kijelzés szerint nem 30%-on, hanem mondjuk már 50% jelzett szintnél bekapcsolna. Remélem nem voltam túl bonyolult. -
Fehércápa
aktív tag
Csak számomra tök totál kiismerhetetlen a zenelejátszó része?
Odakerültek egy gps program hangjai is, össze vissza lépkedek,semmitse találok -
lovas93
tag
Köszönöm a segítségeket! Megkérdeztem és tényleg 4 gigás kártya jár hozzá. A garanciát elfelejtettem megkérdezni, de gondolom, hogy egy ilyen nagy áruház jótállása is megfelelő lesz, nem csak a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó