Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
válasz
legenda007
üzenetére
Értem, köszi.
Érdekes, hogy nem elérhető a mi régiónkban még az ICS, de a PC Companion már javítja...
Újabb kérdés: mitől lehet, hogy nem tudok alkalmazást telepíteni .apk fájl megnyitásával? A nem Marketről származó alkalmazások telepítését engedélyeztem!
A hibajelenség: A képen látható állapotban a Telepítés gomb érintésére nem reagál. Egyáltalán nem. A Mégse megy, meg amúgy az érintőpanel is jó azon a részen is
.
Más .apk-t is próbáltam, ugyanez.
-
legenda007
aktív tag
-
sir fg
aktív tag
válasz
legenda007
üzenetére
De akkor mire jó ez a javítás?
-
csoe
tag
Az enyém nem volt rootolt, most sem az, de megoldható:
http://www.xperiablog.net/2012/04/16/root-for-android-4-0-ics-xperia-update-now-available-guide/ -
sir fg
aktív tag
A fellelhető leírás(ok) említik utolsó, opcionális lépésként (az ICS felrakásakor), hogy a SUS-ban/ PC-Companionban hajtsuk végre a szoftver javítása műveletet, ez "újratelepíti az eredeti ICS szoftvert" a telefonon. Mire jó ez a nem kötelező lépés, mit változtat a szoftveren? Régiókódot átírja, de marad az ICS?
Valaki nem próbálja ki?
ronda: Nem olvastam el alaposan, de ez alapján rootolható az ICS.
-
ronda
aktív tag
root megmaradt ics-re frissítés után?
-
sir fg
aktív tag
Eddig nem foglalkoztam Xperia telefonok ROM-olásával, de azért a fórumot nyomon követem..
Erősítsetek meg, jól gondolom-e:
- Ha esetleg felrakom az itt is linkelt észak-európai ICS-t, akkor majd később, ha megjelenik itt Magyarországon is, megtehetem-e azt, hogy felflashelem ezt a 2.3.4-et (.42-es build), majd aztán PC Companionnal frissítek az ICS Central Europe változatára? (Csak hogy újból teljesen "jogszerű" legyen a telefon szoftverileg).
- Illetve megtehetem azt is, hogy a visszaflashelt .42-t OTA-n frissítem .62-re, ha valami miatt annál maradnék? (Erre nem látok reális esélyt
) -
Sztif
aktív tag
És van már automata vaku?
-
-
rezme
tag
Sztem a sebesség perfekt lett, és ami a legidegesítőbb volt, az a launcher újra betöltése mikor valahonnan kiléptem abszolút megszűnt, valamint az egész rendszer gördülékenyebb lett, akksi sztem ugyan olyan kb. Ami nekem személy szerint tetszik az az, hogy a Gmail alkalmazásnál most már akkor is jelez ha almappába jön levél(eddig nem találtam ilyen opciót). Jah meg annyi hogy a net és mms beállítást első alkalommal automatán letöltötte, gyorsan behozza a kamerát, valamint a galéria is zseniális(ha először betölt mindent utána villámgyors.
egyenlőre kb ennyiSztem mégse szerzek be helyette wp7-es telót:

-
csoe
tag
Amennyiben nem vagytok elégedettek a 4.0.3-mal, úgy az alábbi linken megtaláljátok a 2.3.4-es közép-európai ROM-ot:
ST18i_4.0.2.A.0.42_(Central-Europe).ftfMásfél óráig keresgéltem, hogy végre találjak egy még nem halott linket - becsüljétek meg!

Mielőtt felmerülne a kérdés: NEM downgrade-eltem, csak szerettem volna meghagyni a lehetőséget.
-
legenda007
aktív tag
Én reggel óta nyúzom az ICS-t, de még olyan akadást mint ami az előzőn volt, eddig még nem tapasztaltam, nekem jobban is tetszik.
-
rw-ultra
tag
Na feltoltam az éjjel én is, nem bírtam ki

A frissítésnél nem mentettem le a telszámokat
Ja és mivel T-s vagyok, ez meg ugye nem T-s frissítés, így nem volt mobilnet és mms, de a T elküldte e-mailben. -
-
tomy86
addikt
válasz
ragazzo68
üzenetére
Mi a gond vele? Nem látja a telefon, lassú? Általában a class6-os kártyákat szokták javasolni (én is). Nagyobb fájlok kezelése esetén (videók) class10, de az lassabb a kisebb fájloknál. Probléma főleg a hamisított kártyákkal szokott lenni. Én Kingmax Class6, 16GB-os kártyát használok. Elvileg az általad próbált kártya is jó, legfeljebb valamivel lassabb.
-
ragazzo68
csendes tag
Sziasztok.Vettem egy xperia ray telót milyen és mekkora micro sd kártyát javasoltok hozzá mert tettem bele egy kingston 32gb 4 class és szinte semmi nem megy vele.
-
csoe
tag
Igen, távol-keletre szánt példány, de nem sufniboltból való - vagy legalábbis a boltok közül az egyik legkevésbé sufni...

Napok-hetek kérdése szerintem, de amikor olvastam, hogy semmi variálás nem kell a ROM használatához, nagyon ráindultam - és eddig nem bántam meg.
Segítség a letöltéshez:
A http://www.multiupload.nl/0IPWE7LCEO oldalon a "depositfiles" felirat mellett kettővel a szürke "download file" gombra kell kattintani, ott a "FREE downloading" -ot választani a bal oldali óra alatt, várni 60 másodpercet, beírni a captcha-szavakat, majd letölteni a fájlt. Kipróbáltam, él a link, működnie kell.
Teljesen működőképes, hivatalos, gyári 4.0.3. ROM, mindenkinek ajánlom - persze csak saját felelősségre!
-
ronda
aktív tag
ICS csak dróton megy fel?
-
bylow
senior tag
Köszönöm a memória tippeket, próbálkozom
-
tomy86
addikt
Ennyitől nem lenne szabad elfogynia a memóriának. Nézd meg milyen programok vannak a telefon memóriájába telepítve és abból nem lehet-e átrakni még valamit sd-re! Nálam 61MB szabad RAM van és mint korábban írtam kb. 60 utólag telepített program.
(#2951) rezme és (#2949) csoe :pár nap múlva leírnátok a tapasztalataitokat?
-
bylow
senior tag
Hali!
Most ki írta hogy hamarosan megtelik a memória, pedig szerintem nincs is sok minden fel telepítve. Amik vannak azok is a mem.kártyára, de attól függetlenül minden progi foglal1 kicsit a telefon belső memóriájából is?
Most 3 játék, meg 1-2 apróság van telepítve, meg a gyári cuccok. Lehet 2 játéknál többet nem szabad felrakni ? -
rezme
tag
Sztem ha nagyon érdekel felrakhatod most is, tényleg annyi az egész amit a kolléga az elöbbiekben leírt, semmi root meg bootloader nyitogatás
És valóban használhatobb mint az előző, néha vannak aprobb akadások de az idegesítő sokat kell várni erre arra dolog megszünt!!! -
sir fg
aktív tag
Szuper!
Amúgy neked szerintem nem Magyarországra szánt telefonod volt (sufniGSM bolt?), ha eddig a független telefonodon nem lehetett a kamerahangot kikapcsolni. Nekem is független, és ki lehet. Szóval ezért is megérheti valakinek ezt a régiósat feltenni.
Én szerintem megvárom, míg ide is megérkezik.. Kíváncsi vagyok, mennyi idő. Napok? Hetek? Nyilván hétvégén nem dolgoznak
De jövő héten jöhetne. -
csoe
tag
Eddigi tapasztalataim:
- van benne teljes magyar nyelv, bátran feltehető
- gördülékeny működés
- megújult ikonok a kezdőképernyőn, a menüben és az állapotsávon
- gyors hálózatfelismerés, szinkronizáció
- megújult gmail alkalmazás és task lista (oldalra húzva bezáródik az app, előnézeti képe is van!)
- még market van play helyett - első indításkor frissül
- gyárilag nem a legfrissebb alkalmazások - maps, streetview, gmail, facebook, officereader,
- kamera hang kikapcsolható (nálam eddig nem volt - független készülék)
- gyári mail kliensben mappakezelés működik, rendben szinkronizál továbbra isEzek az első benyomások, a többiről később!
-
csoe
tag
Jelentem, boldog gyári ICS használó vagyok.
Program letölt, driverek felrak, ROM kiválaszt, csatlakoztatás nyomva tartott lefelé hangerő mellett, flash, 10 perc és kész.
NAGYON JÓ!!!
-
csoe
tag
Azoknak, akik hozzám hasonlóan nem bírnak tovább várni, az alábbi sorok következnek.

Hivatalos 4.0.3. Nordic ROM
FlashtoolMég nem végleges a döntésem, de szerintem felteszem. Kicsit félek azért.

-
tomy86
addikt
Semmit. Megválogatom a telepített programokat. Ami akad, cserélem. Pl. gyári tárcsázót cseréltem exDialerre, azóta nem akad. Bár inkább azért cseréltem, mert a gyári nem tudta vezetéknév szerint rendezni a névjegyeket. Jelenleg 19 widget van az öt főképernyőn és kb. 60 utólag telepített progim van és nincs több másodperces akadás. Kisebb előfordul, de az meg nem zavar. Az android ezen problémájával tisztában voltam akkor is, amikor a telefont vettem. Mint korábban már kifejtettem, szerintem nincs tökéletes telefon és OS. Mivel nálad (meg még többeknél itt) az akadásmentes futás a legfontosabb szempont, így szerintem csak a váltás marad WP7 vagy alma irányba. Az ICS ezt nem fogja javítani. De ezt már kitárgyaltuk párszor.
-
rezme
tag
válasz
mrlujoak
üzenetére
Próbáltam már úgy is hogy csak az óra maradt kint, semmi más nem, és akkor is ezt nyomja, sztem maga a launcher nagy erőforrás igényű, de amúgy meg tökre tetszik, launcher proval persze jobb a helyzet de az se oldja meg a többi akadást, telefonkönyv, üzenetek, tárcsázó). nem tom mit kéne tenni
-
-
Na pont ő az a user, aki túl sokat vár egy-egy nagyobb frissítéstől, aztán csalódik, és már hisztizik is...
Ráadásul idei modellt hoz fel ellenpéldának (HTC OneV) ami ugye nagyon friss. Az Xperia S - amit szintén említ - meg már idén januárban bemutatkozott, és már szolgáltatónál is kapható...
Szóval. Az ilyen kis elváromhogymostazonnalmindenittlegyendetegnapelőttreazasztalomon féle mitugrászoktól óvjon minket az Isten, mert pont az ilyenek miatt indulnak a kétségbeesést gerjesztő pletykák.
Mégis mit várt? Nézze már meg a modellje árát, korát, és kategóriáját!
Neki még az sem elég, hogy tavalyi, nem csúcsmodelljére a gyártó elérhetővé tette az ICS-t. Más gyártó felhasználói csak reménykedhetnek, hogy az ő drága, csúcsközeli modellje megkapja, az alsós, közepes modellel rendelkezők meg csak nem is álmodnak ilyenről...Adja el azt a neo V-t, aztán soha többé ne is szagoljon a Sony felé! DE, mellette vegyen egy tavalyi, árban és kategóriában a neo V-hez hasonló modellt, aztán legyen boldog a rajta csak 2.3.x-et futtató oprendszerrel, mert hogy nem fog arra kapni ICS-t az is biztos...

-
tomy86
addikt
Ha igaz, amit itt ír iamjozef89 az utolsó hozzászólásban, akkor nem lesz nagy durranás. De majd meglátjuk.
-
csoe
tag
-
rezme
tag
Wota clientet elindítom, tolja az update-et, aztán tolja az update-et, aztán tolja az update-et, aztán tolja az update-et és így tovább. mi a f@sz van vele?
-
rezme
tag
Tehát akkor nincs rá semmilyen mód hogy hamarabb legyen ICS a telefonomon mint ahogy a T kiadja majd 2024 nyarán?

Vagy Wotannal ez valahogy megoldható? -
-
rezme
tag
Van rá mód hogy kinyissam a bootloadert, ha a szervízmenüben az unlock bootloader mellet no van?

-
rezme
tag
Ha valaki tudna egy kis tapasztalatot mondani az ICS használatával kapcsolatosan, megköszönném. Olyanokra gondolok persze akik már hozzányúltak a bootloaderhez, rootoltak, mert gondolom jelenleg még csak ők tudják felrakni.
-
tomy86
addikt
Sajnos nem tudom (szerintem nem, de attól még lehet jó). Korábban rObika8802 találta. Keresd meg priviben, hátha ő rendelt belőle!
-
tomy86
addikt
Én nem akarok önkéntes rendőrködni, de szerintem a Nokia windows telefonokról folyó társalgást nem ártana OFF-ba rakni, ha már a Ray topikban vagyunk. Akinek nem inge.....
Ha benéz valaki infóért, nehogy azt gondolja, hogy eltévedt. -
ronda
aktív tag
nekem van két cimborám akiknek 800-as és 710-es van. egyszerre fogtam a kezemben mindkettőt. a 800-as kijelzője sokkal faszább. nem azt mondom, hogy klasszisokkal, de határozottan jobb. Mikor a tesztekben mondják/írják, hogy a feketéje nem elég fekete, akkor csak legyintek. de tényleg számít. a többi szín kicsit erőteljesebb attól, hogy a fekete tényleg fekete. én is gondolkodtam 710-esen, de így, hogy egymás mellett néztem a két telefont, én biztos a 800-ast venném.
-
kk831228
addikt
üdv! Érdeklődnék Xperia ray-re milyen fóliát ajánlotok?+ még esetleg valamilyen szilikon tok se ártana. Köszönöm! Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de nem vagyok biztos benne!nekem se igazán tetszik a szilikon tok de valahogy meg kellene óvni a hátulját

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)