Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
ajca
tag
Szevasztok!
Ma próbáltam hdmi kábelen keresztül filmet nézni,működik is rendesen csak a teló nem megy alvó képernyő helyzetbe,és igy igen zabálja az akksit,van valami megoldás amit nem vettem észre? -
darvinya
titán
válasz
Bandinátor #7694 üzenetére
-
Bandinátor
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Van egy Neo-m 4.0.4 re frissítve és mióta frissítettem nem találok rá Flash playert ugyanis a Marketen lévőre azt írja: "Az ön országában nem elérhető ez a verzió". Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm. -
darvinya
titán
DNLA a gépen csak akkor lesz kapcsolatban, ha van olyan ami képes így kezelni/érzékelni (progi, driver).
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #7691 üzenetére
Az MTP csak USB kapcsolódás esetén érdekes. Mivel írtad, hogy nincs WiFi, ebből arra következtetek, hogy Te USB kábelen keresztül használod. Úgy működik nálam is, de a DLNA-nak nem ez a lényege.
A problémám az, hogy bár szerintem a PCC-s párosítás megoldaná, de azt nem sikerül összehozni. Mert hiába választom a WiFi csatlakozást, utána kéri legalább egyszer az USB kábelt MTP módban. Rádugom, majd úgy csinál, mintha telepítene valamit, de a végén hibaüzenettel kidob.
Próbáltam már WiFi router-el is, meg a géphez csatlakoztatott külön WiFi antennával. Egyikkel se jutottam dűlőre.Végülis annyira nem fontos, csak reméltem, hogy meg tudom oldani valahogy. Viszont, mint írtam, külföldi fórumokon is küzködnek ezzel a problémával. Valószínű, hogy a SmartTV direktbe kapcsolódik. Bár ad-hoc hálózatként se jött össze PC-vel. Szóval fogalmam sincs.
Más DLNA képes készülékem meg sajnos nincs, így ki se tudom próbálni, hogy azzal menne-e.
-
darvinya
titán
Kapcsolódás típusa MTP mód legyen, mint a kábelen lenne csatlakozva.
Ekkor tudom a WinMediaPlayer-n lehívni a képeket, zenéket.
De a Total Commander média plugin-nel file másolásra.A WiFi-ről nem tudok nyilatkozni, mert nincs.
De munkatársamnak LwW-je van és ő a SmartTv-vel tudta ilyen módon használni. -
skul0
aktív tag
Win 7 esetén a Windows Media Player és a Windows Media Center és képes arra, hogy megjelenítse a megosztott tartalmat.
Ha megosztottad, media playerben bal oldalt a műsortárban megjelenik a telefon neve (MT15i), rákattintasz, kiválasztod hogy kép, zene vagy videó, telefonon engedélyezed a hozzáférést és kész is! -
Jarod1
veterán
Hali, a beállításoknál van 1 ilyen hogy csatlakoztatott eszközök, sd kártya tarlmának megosztása Wifi hálózaton, kipipálva, ezt hogy tudom elérni pl laptopon?
-
Agean
csendes tag
Üdv!
Egy kérdés: Ilyet még nem tapasztaltam a Neo-n, Ram tisztítás és SMS írás közben váratlanul megszólalt egy női hang, hogy "Az adatkapcsolat megszűnt". PCC-vel frissített 4.04 van a telefonon, ...ez az ICS új sajátossága lenne? -Kikapcsolható ez a hülyeség?Bocs, ha amatőr a kérdés!
-
Jarod1
veterán
ezt nem hiszem el! 56 Mega rendszermemória szabad és nem tudja frissíteni a face alkalmazást mert nincs elég hely!! mi a lószar ez?
-
skul0
aktív tag
Akkor az érdekes. Pontosan meg nem tudnám mondani mikor, de már rég frissült, nekem is független.
Ez a mostani frissítés meg azért lenne jó, mert sajnos van egy két bug az ICS-ben. Remélem javítva lesznek.Egyébként sajnos a kijelzőm befoltosodott. Olvastam egy cikket, hogy van valami réteg az érintőkijelzőben, ami a sok melegedés hatására befoltosodik. Nálam pont ez történt szvsz, álló helyzetben nem is látszik, mert pont a statusbarnál van, de képek nézésénél sajnos látható. És valóban pont ott szokott a legmelegebb lenni a telefon.
-
jimhun
senior tag
aha, fuggetlen.
Mindegy mar raraktam az ICS-t Flashtool-lal regen, csak furcsa hogy a Sony a kovetkezore frissitesre keszul holott meg az alap ICS sem jott ki mindenre.
De annyra nem zavar mert mar csak arra van, hogy mivel mas netem nincs, beleraktam egy SIM kartyat korlatlan nettel es Hotspot-kent kivaloan mukodik -
kaszaf
aktív tag
Lehet láma a kérdés: ha felteszem a frissítést akkor ugrik a root? 431-es 4.0.4 van most rootolva.
-
TaNbEaRo
tag
Igen, ez így működik. Nekem meg néha HDMI nélkül, sima használat közben is valamiért elfordul
Volt hogy a galériában képeket nézegettem, megnyomtam a home gombot, és elfordulva jött be a launcher, aztán forgattam, és szépen fordult is mindig ahogy kell
Legutóbb meg zseblámpának használtam a telefont, és amikor visszanyúltam hozzá, hogy lekapcsoljam a világítást, megint elfordult launcher fogadott. Párszor próbálkoztam játszadozni vele, de szándékosan még nem sikerült előidéznem a dolgot.
-
tomee77
csendes tag
Valaki frissített már a 4.1.B.0.587-es szoftra?
Nekem nem talál semmi frissítést se a sus, se a pcc. -
Apa+Fia
aktív tag
Sziasztok. Olyan problémám van a telefonnal hogy halk a mikrofon telefonálásnál, akkor a felvett videónál csak zúgás van és a néha ledobja a SIMkártyát a telefon
hogy és mi módon tudnám ezt ezközölni benne programmal vagy maga a szoft csinálja?
(rootolt teló)
Infó :
Típus : MT15i
Verzió : 4.0.4 ICS
kernel: 2.6.32.9-pref
dátum: 2012.03.12 -
Jarod1
veterán
na 1 érdekes dologra figyeltem fel, a sony gyári alkalmazását launcherét használom ami ugye alpból nem fordul el ha fordítom a telefon viszon amikor.HDMi vel csatlakozok a tvhez akkor meg elfordul...
-
spekimen
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja én is NEO tulaj lettem és azóta is nagyon örülök neki. Ez az első androidos telóm, úgyhogy még ismerkedek vele.
Lenne egy problémám.
Amikor alvó üzemmódba kapcsoltam a telefont vagyis lezártam a képernyőt, akkor vettem észre, hogy 10 percenként elkezd felvillanni a képernyője és a fizikai billentyűzet fénye is és kb. 2 percig különböző időközönként hol gyorsabban hol lassabban. Közben a képernyő lezárt állapotban marad.Kérdésem, hogy ezt most alapból a telefon programja csinálja -gondolok itt valami figyelmeztetésre, jelzésre-, amit nem valószínűsítek vagy valami más alkalmazás ami inkább lehet, mert valószínű, hogy azóta csinálja ezt mióta letöltöttem néhány alkalmazást, programot a marketről. Akkor is fut ez a valami ha éppen használom a telefont, ezt abból tudom, hogy felvillan a fizikai gombok fénye anélkül, hogy hozzá érnék.
Mi lehet ez? Engem nagyon zavar már csak azért is, mert gondolom hamarabb merül tőle az aksi is.
-
darvinya
titán
Kiteszem ide is, mert van ICS.
Google keresőbe a kereső részénél rákeres a kapcsolatokra, app-okra?
Mert nálam igen és hangalapon is.
De csak akkor, ha a billentyűzettel(hangalapon) keresek rá.
Ez így kellene működnie? -
Bozek
nagyúr
Fogadd el a beállításokat, majd állítsd át a telefonban, hogy azt használja.
Én a Vodafone-nál voltam így a kézi beállítások után, mivel a vitamax.snet.vodafone.net APN-t használtam, mert ugyebár az a tömörítés nélküli NET. Az Opera úgyis tömörít, minek duplán. Na, jött is az SMS, pedig a NET működött rendesen. Csak a rendszer szerint a vitamax.internet.vodafone.net a helyes. Elfogadtam, átváltottam arra és azóta nyugtom van.
-
Én egyszerűen felhívtam őket, és közöltem, hogy eme szolgáltatásra nem tartok igényt.
Próbálták megmagyarázni, hogy ez nekem milyen jó, mert ha véletlenül nem tudok kapcsolódni, akkor ezt hirtelen orvosolni tudják így, de aztán mondtam, hogy én akarom eldönteni, hogy mit akarok csinálni, és ezt tessék figyelembe venni, nem azt, ami szerintük jó. -
akyyy
senior tag
hetente kapok sms, ta telenortol hogy hibás csatlakozási kisérletet érzékeltek, és elkóldik a beállitásokat. van hogy éjjel közepén sipákol a telefon percenként ami elég zavaró tud lenni.
még az internet is ki van kapcsolva. mi ez és miért?
-
CM9-20120819-es kiadással kapcsolatban.
Szépen megy.
Egyentlen hibájának a led-ek fényerejét tartom.
Úgy világítanak, hogy majd' kiesnek a házból!
Szerintem nem csak a fogyasztásra van káros hatással, hanem a led-re is...
Úgyhogy vadászat indult ennek megfejtésére.
Az első vadat egy aláírt zip formájában ejtettem, ami elméletileg a recovery menüből befrissíthető.
Hát valóban rissíthető, a led-ek fényereje csökken, de nincs wifi sem. Pedig arra a magyar halandónak (is) szüksége van.A frissítendő fájl pedig a /system/etc/hw_config.sh
Vadászat tovább. Következőleg egy led-kioltási fájlt találtam. Ez viszont hasznos volt, megmondta, hogy miylen értéket kell levenni 1-es értékre, hogy ne világítson a led.
De csak a 3 nyomógombhoz tartozó dolgot oldotta meg.
Vadászat tovább, de már a telefonon. Milyen értékek vannak még a hw_conf-ban? Vadásztam a 255-ös értékeket.
A led-ekhez (piros, zöld, kék) megtaláltam ezeket. Átírtam 77-re. Telefon újraindít, töltőre ráköt, és láss csodát: a "norification led" fényereje nem üti ki a szememet!
huh... örül vala...echo 3,100,77,21,21,10,100 > $dev/red/als/curve # ALS curve RGB(red) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
echo 3,100,77,21,21,10,100 > $dev/green/als/curve # ALS curve RGB(green) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
echo 3,100,77,21,21,10,100 > $dev/blue/als/curve # ALS curve RGB(blue) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
echo 450 > $dev/button-backlight/max_current
echo 70 > $dev/button-backlight/max_brightnessEzzel redukálódott a fixálásra szánt rom/kernel párosítások száma. Persze szubjektív és r=1 felhasználói szemmel nézve:
kernel / ROM
CM9 / CM9-20120819
NightElf / JJ'S-Hybrid
NightElf / MIUI 2.8.17
NightElf / KA07-mod-by-hurricane
Galaxian / ExperienceV3 -
Jarod1
veterán
na megrendeltem a micro hdmit. speedshoptól
-
darvinya
titán
Ekkora kakát amit a Sony összelapátolt.
Mindegy egyes dologba bele xart, hogy még véletlenül sem tudj könnyedén javítani.Bocsánat a csúnya irományért, de a @#$^& teli van egy apróság miatt az egészet szét kell turnom.
-
Nos, a Neo-mra felkerült a Miui féle rom (is), mégpedig a Z25-2.8.17-es jelzésű 4.1.B.0.431.
A kernel, amivel használom, az a 2.6.32.9-v1night-efl kernel.Először is (majdnem) minden rendben elindul. Nincs semmi FC (force close). Nincs hálózati kód kérés, ami zavaró lehetne (pl. cm9)
Bluetooth, wifi, gps, satöbbi. (Sok rom ugyanezzel a kernellel nem kezeli a wifi-t, és ez a bajom velük. Tudom, utána kellene járni, hogy milyen modullal hajlandó megszólalni, de kicsit lusta vagyok ennek utánanézni, bevallom férfiasan.)
A majdnem kategória a billentyűzet... nem volt hajlandó az Xperia billentyűzet elindulni, ezért feltelepítettem a GB-ből lementett gyári billentyűzetet. Ez megy, és innentől használható.Viszont szereti megtömni a hasát ram-mal, hamar megeszi...
Egyéni észrevétel biztosan, de nekem olyan lassúcska, aztán végül is 1,2GHz-en már elviselhető (szemben mondjuk a cm9-cel, ami nekem gyorsabbnak tűnik 1GHz-en is)És a felület.
Na ez érdekesre sikeredett. Szerintem jó, ámbár nem a szívem vágya. Kicsit olyan BADA-s lett. Tisztelem az egyéni felfogásokat, még akkor is, ha nem feltétlenül tetszik.
(Persze rá lehet tenni mindenféle launcher-t, de akkor meg minek ezt a rom-ot használni, ugye...)
Az értesítési területnél zavar, hogy a bal oldalt teljesen elfoglalja a szolgáltató azonosítója. (Még nem találtam meg, hogy esetleg beállítással el lehet-e tüntetni) -
darvinya
titán
Logout-monról szed le valamelyik SystemUI-t, mellé a kapcsoló kezelőt(Quickpanelsettings).
Az biztosan jó.
Nem csak egy XML amit állítani kell.
Ha kicseréled az enyimben az ikonokat máris használható lesz a te kinézeteddel.kicserélni annyit jelent, hogy Total Commander-rel belemész a file-ba(nem kicsomagolt) és hdpi mappába bemásolod az ugyanazt az ikon nevüeket.
Bozek
Ez nem igaz ez a rossz SystemUI és rosszul kezelő rom-ra utal.
-
skul0
aktív tag
Újabb kérdésem lenne:
Van ez a SystemUI fájl, ami szép és jó, viszont az óra számomra rossz formátumban jelenik meg. Keresgéltem neten, hogy melyik xml-t kéne kicserélnem az eredetire ahhoz, hogy az óra "19:14" formátumban jelenjen meg a "du 7:15" helyett- anélkül hogy a kapcsolók elvesszenek- de nem jártam sikerrel.
Aki otthon van a témában és tudna segíteni, annak megköszönném! -
Bozek
nagyúr
válasz
Imi1981 #7622 üzenetére
Kérdés, hogy milyen szoftver van a telefonon.
Ha a beállításokban már megcsináltál mindent, akkor GB esetén egy szövegbeviteli mezőn kell hosszan nyomni. ICS-nél meg az állapotsorban tudsz váltani, de ott már biztos, hogy be lehet állítani alapértelmezettnek azt, amelyiket használni akarod. -
Imi1981
veterán
Sziasztok!
Hogy tudom a telefonon a gyári billrntyűzetet lecserélni?A barátnőmé a telefon és mondta hogy cseréjjem le de nem tudom úgy mint az enyémnél a galaxy ace-n,nincs beviteli mód kiválasztása lehetőség!A kezdőoldalon nem láttam erről témát. kösz előre is a választ -
chaval
tag
Üdv ismét
az sms mizeriámra esetleg valakinek megoldás? Illetve egy programra tipp kellene....haverom ace-ről szeretnék a telefonomra átrakni egy 400 megas filet... Bluetooth megszakad,számítógép nincs a közelben akkor,sem wifi és csak kis mobilbet csomagja van. Valami direct wifi szerű megoldás kellene....remélem tudtok segíteni
-
ajca
tag
Hali mindenki!Vettem egy használt neot az a gond vele ha bedugom a fülest nem némítja el a telo hangszóróját valamint két csengés után automatikusan felveszi a bejövő hívásokat ,orvosolhato ez egyszerűen vagy gyorsan adjam vissza?
-
skul0
aktív tag
Emberek, nálatok 4.0.4 alatt működik a Google Talk hang-és videóchat? Attól tartok kitöröltem valamit, ami miatt nálam erre most n nincs lehetőség.
-
akyyy
senior tag
sikerült szerencsétlen kézmodulatomból elrepíteni a telefont, és csempére esnie. látszólag nincs baja, remélem szoftveresen se lett semmi, de gyanus hogy a hátlapján a kamerájánál volt e valami üvegdarab, vagy nincs ott semmi?
megnénzé nekem valaki?
szóval a hátlapon, a lyuknál, van valami üveglap szerüség, vagy át lehet rajta nyúlni. nem emlékszem előtte milyen volt
-
Bozek
nagyúr
válasz
cappa72 #7600 üzenetére
A Titanium Backup-al vissza tudod állítani az alkalmazásaidat és azok adatait, akár még CWM-es mentésből is. A Play-ről letöltött cuccoknál még nagy százalékban okés is, azonban rendszeradatokat már nem ajánlott. Bár van benne olyan funkció, hogy kompatibilis legyen a más Android verzióval is.
Más: Este elvileg jön a KA22, amibe már az új firmware-re épül. Gondolom az Arc S-es változatára, de sok különbség szerintem nincs a 2 telefon szoftvere között.
(#7601) kovacszk: De a Titanium Backup ki tudja szedni belőle a cuccokat, úgyhogy még felhasználható a mentés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest