Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
skul0
aktív tag
Üdv!
Használja valaki a Smart Keyboard Pro appot ICS-n? Érdekelne hogy másnál is jelentkezik-e olyan probléma, hogy elég sűrűn "kifagy" a billentyűzet, nem érzékel semmilyen érintést, csak újraindítás után. Másnál hasonló? -
Bozek
nagyúr
PCC - PC Companion
SUS - Sony Update ServiceNem tudom, hogy melyiket ismered, ezért írtam mind a kettőt. De az egyiket biztos használtad, mivel ezzel kell frissíteni a telefont. Amikor kiírja, hogy a legfrissebb szoftver van a telefonon, ott kell lennie a javításnak valahol.
-
Bozek
nagyúr
És mi a build száma a jelenleginek? Mert ha 4.1.B.0.587, akkor ICS-re frissítettél GB-ről, ami egy "hibrid" rendszert eredményezett. Érdemes újra lefuttatni a PCC-t (vagy a SUS-t) és ott a javításra nyomni. Igaz, ilyenkor elvileg elveszik minden telefonon lévő adat (kivéve ami a microSD-n van), de legalább teljes ICS lesz a telefonon, ami gyorsabb lesz.
-
kacsip
tag
Hali
Miért van az, hogy frissítettem a telómon az androidot az újra, és lassabb lett a teló:S -
mgaben
senior tag
válasz
shifty! #8885 üzenetére
Szia!
Elküldtem PM-ben is, de ide is beteszem hátha mást is érdekel.
Infok itt. Sajna amíg a hűség tart nem érdemes az biztos. Egyéb esetben pedig ennyi:
"A Telenornál 7650 forint a hálózati korlátozás feloldása, a tavaly augusztus 30. után kötött szerződéseknél tízezer forint. Ennél a szolgáltatónál is csak személyesen lehet elintézni a függetlenítést."
Nekem sajna még van egy évem. De jó tudni, hogy van legális lehetőség.
Üdv,
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Telenoros Neo V-n lehet valahogy bootloadert nyitni biztonságosan? Telenoros szerviz nem csinálja meg térítés ellenében?
-
G.Peter
aktív tag
Van egy módosított CM10, Super Jelly Bean 2.5 néven fut. Én most azt használom és nagyon elégedett vagyok vele. Gyors és stabil, azok a játékok se akadnak rajta, amik különben igen. Én a Fusion 4.4 kernelt ajánlom hozzá, azzal tényleg hibátlan. A Fusion 5 most jött ki pár napja, de nekem azzal már előfordult 1-2 FC, bár nem zavaró mennyiségben.
-
ronin79
addikt
válasz
cyber86 #8875 üzenetére
A gyáritól csak minden jobb lehet
(#8878) adokveszekBP
Nightlyval mi a gond? Xda-ról végigpróbáltam a stock moddokat, talán még a Zelly Cream volt a leghasználhatóbb, habár kellett rá egy magyarítás mert a beállítások menüben lévő angol szöveg nekem zavaró, de végül maradtam a cm10-nél. Benchmarkban kb. 1000-1500-al nagyobb értéket mutat és legalább teljesen használahtó a teló. Annyi ha cm 9 vagy 10-nél maradsz kell hozzá egy jó kernel, ugyan az eredetivel is elmegy de azért még lehet rajta javítani teljesítményileg, meg a hardware konfigot át kell szabni, mert a gombok háttérvilágítása enyhén zavaró.
-
mgaben
senior tag
Szia!
Szerintem ha lehet bootloadert nyitni rajta egyértelműen CM vagy Paranoid.
Ha nem akkor én legutóbb a Zelly Cream-ot tettem fel, nekem tetszett. A Pureness utolsó kiadása valamiért nem települt rendesen, mindig újraindult.
Jelenleg a MIUIv4 utolsó kiadása van fent, nem a leggyorsabb, de nekem a moddingolási lehetőségei miatt kell, sajna ez a gyengém. -
havast
aktív tag
Sziasztok!
Átfutottam az első hsz-t...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg melyik a legjobb/stabilabb/leggyorsabb rom szerintetek (pre rooted előny)?
Illeve egy szépen összegyűjtött how-to, aminek segítségével cserélhetem a romot?Nem idegen az android számomra, csak XDA-n nem szeretnék 1000k hsz-t elolvasni, hogy mit tegyek fel rá.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
cyber86
őstag
Helló. Érdemes 1 neot romolni? Jobb mint a gyári?
-
ronin79
addikt
Autorun Managert nem próbáltad? Főként az ilyen vackokra jó, hogy ne fussanak fölöslegesen a háttérben.
-
ajca
tag
Szevasztok!
Neon ha aktiválom a Vibert napi +20-30%-al csökken az akku töltöttség,amit a gsam battery kimutat,hogy az a hibás,semmit nem csinálok vele csak fut magától a háttérben önkényesen,hiába frissitem a legújabb verzió van fenn rajta most is és nem változik folyamatosan zabálja az akkut,az idegesit az egészben,hogy van a családban xperia u,mini,és motorola defy is és egyiknél sincs ez a probléma,másnál is van ilyen vagy csak nekem jutott ki ez? -
Bozek
nagyúr
640x480-ban tudsz felvenni hosszabb videót is, de a 720p mérete túl nagy lenne ennél hosszabb felvétel esetén. Tény, hogy a FAT32 által limitként szabott 4 GB-ot nem érné el, de valamiért mégis ezt a korlátot kapták a telefonok.
Elvileg alternatív kamera program esetén be lehet állítani, hogy darabolja a videót bizonyos méret elérése után, de most nem emlékszek rá, hogy melyik is tudja ezt. Majd megkeresem.
-
akyyy
senior tag
miért lehet csak 44 perc 24 másodpercet videózni? ha nem figyelek, lemarad egy csom ominden a vgén :S
-
kacsip
tag
Hali
Az lenne a kérdésem, hogy most tettem fel az új androidot a telómra, és a képernyőzáron eddig olyan volt jobb oldalt, hogy a hangot vette le, most kamera van :S Hogy lehet azt visszaállítani? -
kovacszk
senior tag
Az első boot mindig kicsit hosszabb, akár 5-6perc is lehet (ennyi ritka), Azért írják hogy első boot után ne háborgasd 30 percet, hogy a telefon fel tudja építeni nyugodtan a cache-t dalcik cache-t, én úgy tudtam hogy ezeket boot közben csinálja, de ha a több fejlesztő is írja hogy így van akkor szerintem érdemes betartani. Több romnál az is ott van, hogy első bekapcsolás után anélkül hogy hozzáérsz csinálj egy azonnali rebootot, csak kikapcs-bekapcs.
-
fatorzs
tag
Egyik custom rom sem maradt fenn a telefonomon 1-2 napnál tovább
A legtöbben úgyis találtam valamit, ami nem tetszett, és bele akartam volna turkálni.
Ezért maradt a gyári, elég sok mindent kiszedtem/cseréltem benne, így szép, jó, viszonylag gyors és nagyon stabil a telefon. A gsm fix volt a pont az i-n, ezzel gyakorlatilag teljesen bugmentes lett. -
shifty!
senior tag
Na elolvastam megpróbáltam sdd2 leírásával is, eljutok a testpoint levételéhez, de amikor unlocklnia kéne, ilyen hibaüzit kapok pirossal:
PROCESSING ...
REMOVE TESTPOINT NOW, THEN PRESS "READY"qcReceivePacket: can't get packet start.
Elapsed:210 secs.Szerintem meg lesz ebből nyitás.
-
ronin79
addikt
válasz
solyomferi #8848 üzenetére
Pedig nekem is ez van alapnak, erre ment fel a jelly bean meg az amarullz is és lőn 600 mega belső tárhely
El kell olvasni a leírást is, minden főzött romnál szerepel, hogy ez kell alapnak
-
fatorzs
tag
Nekem pl a play store-on lévő x-parts programból
Root kell hozzá. Kétféleképpen léphetsz be, egyrészt van benne olyan opció, hogy reboot to recovery, vagy újraindításkor, a sony logónál nyomogatod a kijelzőt.
Illetve ha nyitott a bootloadered, akkor felrakhatsz olyan kernelt, ami eleve tartalmazza. De nekem ilyesmivel nincs tapasztalatom. -
kovacszk
senior tag
válasz
solyomferi #8848 üzenetére
Ez csak egy alap, hogy meglegyen a 420MB-os data partició, erre recoveryből kell felrakni valamilyen mt15i romot.
-
fatorzs
tag
Xda-sok csináltak gsm bug fix-et.
Link
Cwm-ből 587-es szoftverre. Neo V-n kipróbáltam, működik. Utána a led fix-et újra kell rakni. -
mrlujoak
veterán
válasz
solyomferi #8845 üzenetére
Tulajdonképpen akkor nem is tudsz olyan nagyobb gyártót mondani, ami ne lenne rohadt szemét...
Hmm, csúnya egy világban élünk.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
solyomferi #8845 üzenetére
Ez mondjuk várható volt. A Sony legalább az ICS-t kiadta. A többi gyártó a hasonló hardverrel szerelt 2011-és telefonjaira azt se adta ki.
-
solyomferi
tag
Megkapja a Sony Xperia J a 4.1.2-es Jelly Beannet, Csak mert 2012-es telefon.
NEO többet tud, mint a J.
NEO csak azért nem mert 2011-es teló. rohadt szemét SONY.
http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/megerkezett-a-sony-xperia-j-jelly-bean-adagja-is.html -
kovacszk
senior tag
válasz
shifty! #8842 üzenetére
Szerintem ugorj neki az olvasgatásnak mégegyszer, bootloader nyitáshoz nem kell fasboot, pont az a lényege hogy utána lesz. Ezt nézd át, kicsit kevés az infó hogy ez alapján megcsináld, de ad némi támpontot.
Én anno omnius-al csináltam, mert a függő telókat először függetleníteni kell, ez egyben megcsinálta mindkettőt. -
ronin79
addikt
-
shifty!
senior tag
válasz
darvinya #8837 üzenetére
Ahhoz hogy nyitni tudjam a bootloadert kéne a fastboot mivel az Unlocking bootloaderre a service menüben NO-t ír, így a hivatalos úton nem tudok nyitni, s1tool-hoz meg kéne a fastboot a tesztpontolásnál, de hiába nyomom a gombot...
Most kikapcsoltam, és a menü gombot lenyomva tartottam bekapcs közben, elindult a sony felirat, aztán meg töltés ikont mutat. -
Bozek
nagyúr
Részlet egy Origo-s cikkből:
"a próbák során kiderült, hogy ha nagyjából tíz-húsz másodpercen át ránagyítunk a térkép egy részletére, és ujjunkkal mozgatjuk a letölthető térképrészlet pozícióját, előbb-utóbb a kezelőfelület piros kerete türkiz színűre vált, és engedélyezi annak letöltését. Mindhárom telefonon sikerült letölteni a főváros térképét, és azokat a mobilt repülőgépes üzemmódba kapcsolva is tovább tudtuk böngészni." -
akyyy
senior tag
help. ma külföldre mentünk (szloákia) ahol már drága az internet, viszont szerettem "volna" használni a google nvigációt. net hiján nem lehetett, és hiába van a google térképen offline mód, mindig hibát ír ki. kiért? miért???
-
ronin79
addikt
Ha moddolt cuccot akarsz feltenni minek vackolsz a roottal? Ha sima neo akkor felteszed flashtoollal a módosított system partíciós firmwaret (MT15i_4.1.B.0.587_420MB_ROM_steveboss.ftf vagy MT11i_4.1.B.0.587_Customized_NCB_Nordic.ftf, kicsit feljebb kovacszk itt linkelte is menetét ) utána az ajánlott kernelt és irány recovery ahonnan telepíted.
-
drlovi
aktív tag
Üdv.
http://logout.hu/bejegyzes/darvinya/ics_4_0_4_root-olas_kernel_cserevel_neo_v_flashtoo/friss.html
Ez alapján nekiálltam rootolni a telót.
Eljutottam a 11.es pontig. Ott kell egy gyári FW ? azt honnét szedem le?Azután meg szeretnék egy vm Modosított FW-t felrakni amivel GB hez hasonlóan gyors a telefon.
-
ronin79
addikt
Múltidőben? Most mást használsz vagy lecserélted a telót?
(#8817) kovacszk
A JB-t most hanyagolom, maradtam a Zelly Cream 2.0-nál, belaktam, személyreszabtam úgyhogy egyelőre megfelel. Mondjuk ami fura volt, de nem csak ennél a romnál, az angol szöveg a beállításokban a magyar nyelv kiválasztása után is, de már ezen is túl vagyok egy gyors magyarítással eltűnt ez is.
Egyedüli bosszantó dolog a Lupus kernel lecseréte a recoveryt is 6.0.2.7-re ami tökély lenne, de egy romtelepítésnél az aroma telepítő csak fél képernyőn jelenik meg. Ez egyedi hiba lesz nálam vagy egy recoverycsere megoldja? -
G.Peter
aktív tag
válasz
ronin79 #8810 üzenetére
Ha nagyon benne vagy a próbálgatásban, akkor szerintem nézd meg a Super Jelly Beant is. Van belőle AOSP-re és FXP-re épülő is, nekem a leírás és a hozzászólások alapján tetszik. Ha lesz hozzá hangulatom, akkor én is kipróbálom
-
kovacszk
senior tag
válasz
ronin79 #8810 üzenetére
Mostanában már sok rom igényli a system és data partíció növelését. Ezt a neoV romjával tudod megycsinálni, ITT a leírás. Nekem ezze most 420 lett a data particióm.
Ha ezt egyszer megcsinálod, már csak recoveryben kell rom felrakás előtt csinálni egy format data/system-et.
-
ronin79
addikt
Kösz az infot
, nekem sima neo van. Tegnap még fura volt samsung után, bootlader nyitás meg recovery telepítés, flashtool meg stb. de mára már nyagyjából képbe kerültem és így már pofonegyszerű
Kb. az lesz ennél a telónál is mint a korábbiaknál, hogy xda-n sorra próbálgatok mindent aztán gyúrok belőle valami használható verziót
Még egy olyan kérdés, sok helyen láttam moddolt verzióknál alapkövetelmény 4.1.B.0.587, na most ha ez megvan és erre felteszek egy moddolt verziót utána egy másikra akarom cserélni akkor elég recoveryben wipe-olni és mehet az új vagy ezt a 4.0.4-et is mindig újra kell flashelni?
Tegnap a Zelly Cream 2.0-at próbáltam és Viper Xperia V4.0-et még letöltöttem, de ezt az Ultimate HD-t mindenesetre meglesem, lehet ez lesz a nyerő -
kovacszk
senior tag
válasz
ronin79 #8806 üzenetére
Hát mikor utoljára próbáltam nem voltam elájulva a cm10-től. Laggolt, merült.
Csatlakozom Bozek-hez én is az ultimate hd-t használom. Én már felraktam a 3.0.2-t, nagyon stabil, gyors. Jól bírja az aksi is, ha nagyon sokat használom akkor is kibír 1,5-2 napot (mobilnet/wifi álandóan, 3 emil szinkronizálás). EZ lenne az. -
G.Peter
aktív tag
válasz
ronin79 #8806 üzenetére
Én 4.1.2 AOSP-t használok péntek óta, PAC-man kernellel. Nagyon gyors, csak a HDMI és a panoráma felvétel nem megy (ezek tudtommal semelyik JB-n nem működnek, a HDMI jó eséllyel nem is fog)
Ez csak neo V-n megy, sima neon nem, nem tudom, hogy neked melyik van.A CM10-et is dicsérik XDA-n, szóval egy próbát megérhet az is.
-
ronin79
addikt
Hali, mi a szitu cm10 téren ennél a készüléknél gyorsaság, napi használat terén? Lehet buta kérdés, de 4.0.4es Ics-t megéri lecserélni valamelyik nightlyra? Esetleg tipp xda-n találhatóak közül egy szupergyors hibátlan romra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Apple MacBook
- Ford topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest