Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Peter
aktív tag
A óvodás szintű eszmecserét PÜ-ben intézzétek, szerintem senki nem kíváncsi rá ebben a topicban.
-
Foose
addikt
Szerintem meg annyira egyszerű a dolog,pucolj a topicból a win phone-dal,ez android!!
-
Jannn
aktív tag
Én múlt hét szombaton fogtam neki és darvinya leírása alapján elsőre sikerült. Aztán az egyik rom telepítésénél kihagytam egy lépést és egy jó fél óráig úgy voltam h na ennek a telefonnak annyi (bootloop). De nem rinyáltam hanem utánaolvastam a dolgoknak. Ha az xp-re SP3 kell és amiatt nem tudod telepíteni hogy lopod a Windowst akkor sajnos csak gratulálni tudok (és hogy ezt világgá is kürtölöd ezért esélyes számodra a heti Darwin díj)
-
Foose
addikt
Töltöm a SEUS-t,2.12.11.22 amit találok legfrissebbet. Ezzel próbáljam meg? Az nem fog menni. Nem az enyém a gép,és ha a SP3-al valami nem úgy működik mint a SP2-vel,akkor anyám szívbajt kap,hogy miért nyúltam a gépéhez. És sajnos nem legális a win,szerintem így nem jönne le a SP3
"Ez a telepítőcsomag informatikusoknak és fejlesztőknek szól, akik több hálózati számítógépre kívánják telepíteni a letöltött szervizcsomagot. Ha csak egy számítógépet frissít, látogasson el a Windows Update webhelyre." az update webhelyről meg nem engedi... Vagy próbáljam innen? Vagy nézzem a SEUS-t? -
darvinya
titán
Ájáj… rakd fel az SP3-at, mert kell neki.
Töltsd le a win oldalról és telepítsd.
Utána hagyd, hogy a PCC frissítse magát megint.Még nekem sincs még .587-esem, mert még nem tart ott a fw frissítés.
De a nordic fw-t fel lehet tenni Flashtool-lal.Megpróbálhatod a SUS-t, de mint utaltam a fentekre az sem fog menni.
-
Foose
addikt
válasz
darvinya #7885 üzenetére
Egy gyenge kis sz@r,amit anyám javarészt skype-ra meg netre használ. Win xp SP2 van rajta,de 1GB RAM van benne. Hiába próbálom kissebbre venni az ablakát a PCC-nek,amikor megnyitná a háttérben futó ablakot,lefagy a gép
Lehet meg kellene próbálnom SEUS-al? Hátha az nem cseszekedik? Azt honnan tudom leszedni a legfrissebbet? Sony oldala?
Érdekes mindenesetre,legfrissebb sw-nek ezt találom a sonymobile oldalon Latest available software: 4.1.B.0.587
Release date: 2012-08-16
Nekem az ettől eggyel korábbi van. Lehet hogy valamiért erre a telóra itt nálunk nem ez a legfrissebb? -
Foose
addikt
Nem hiszem el,hogy ilyen szerencsétlen vagyok,szétb@sz az ideg,megint lefagyott a gép. Túllépett azon ahol az előbb megállt,de amikor megnyitna a háttérből egy ablakot,lefagy a gépem. Vagyis nem az enyém,még a végén kiderül hogy meg sem tudom csinálni??
Elég gyenge gép,de anyámnak jó. Én meg szívok emiatt,nem tudom mit csináljak. Normál digi netem van,de úgy látszik a vidi kari fogja hazavágni ezt a műveletet
-
Foose
addikt
Meg van. De nem értem,most telóról mit telepít,amikor én már felraktam a PCC... Óóó,azt írja,PCC javítása. Lehet régi volt amit leszedtem? F....ba Már késő,pcc telepítéssel csatlakoztattam a telót,javította a gépen a PCC-t. Most újra látom a gépen a PCC-t,kezdem előröl. Előlapi usb-t használok,mert ami a gépen hátul van,nem ér el a kábel miatt. Mindegy,majd mindjárt kiderül mi lesz.
-
darvinya
titán
Nem kell az.
Vedd ki a pipát, mert az akkor működik ha van net a telon és azon keresztül teszed fel a PCC-t.
De te már feltetted nem kell még egyszer feltenni.Újra indítottad a gépet.
Kötsd rá a telot(ne legyen bepiálva a pcc telepítés).
Kérd a javítást.(Ne az előlapi USB használd)
És kész.PCC/SUS automatikusan frissíti magát onnét nem is megy tovább ameddig nem lesz meg a frissítés.
Csak net kell hozzá.
Ezt meg kell várni…Előlapi USB az nagyon függ az alaplapból.
Nálam megy az előlapi USB, mert olyan az alaplap, kivéve ha USB net van.
Mert akkor csak a hátsók. mennek. -
Foose
addikt
válasz
darvinya #7879 üzenetére
Namost,a telóban nem volt kipipálva az,hogy telepítse a PCC-t. Kipipáltam,csatlakoztattam a telót,és most egy másabb színű PCC telepítő azt írja: "alkalmazás keresése" meg hogy ne húzza ki a telefont. De nem történik semmi. Megöl az ideg,hogy minden telefonnal ennyit szarakodok.. Mint írtam,csak restarttal tudtam életet lehelni a pcbe.
-
darvinya
titán
Utána.
PC lefagyás annyira nem vészes, mert ez a SemcFlash driver biztonsági kulcs/magasszintű driver és nem mindegyik gép tudja megemészteni egyből.
De figyelmesen olvastad a Logout-m root részt, akkor ott figyelmeztetek, hogy ilyen driver után legyen re-start a gépnek.
A zöld LED a flash-mód ami arra utal, hogy a gép fel tudja tolni az fw-t.Nyugi nincs semmi baj.
-
Foose
addikt
válasz
darvinya #7877 üzenetére
Nem kell nekem semmi a kártyáról,akkor formázom. Csak nem tudom mikor?? fw javítás előtt,vagy után? Bár,nagy gond van,mert amikor letöltötte a cuccost a PCC,ellenőrizte a telót,majd hirtelen világítani kezdett a teló ledje zölddel,valami új hardvernek látta a gép a telót,és lefagyott a pcm. Hiába vártam,nem történt semmi,nem reagált semmire. Lehúztam a telót,gép restart. Mi a rossebet csináljak???
Hiába választottam a javítást,a frissítést kezdte el a PCC,de gondoltam jó ez így,majd nem frissíteni fogja,(mivel nincs újabb sw)hanem javítani. De most gí nem tudom mi van,a teló ugyanolyan mint volt,tehát gondolom nincs megcsinálva. De miért fagyott le a gépem? Semmi nem fut a háttérben...
-
Foose
addikt
Na,frissebb sw egyenlőre nincs,úgyhogy javítás lesz. De ha ezt megcsinálom,és pucol mindent,a memkarihoz nem nyúl? Bár gondolom ha nem is nyúl a memkarihoz,érdemes formázni a karit,nem?
-
Foose
addikt
válasz
darvinya #7874 üzenetére
Rendicsek. Azt nem lehet megoldani,hogy amikor szinkronizálja a teló a google fiókot,akkor ne szinkronizálja a Picasa webalbumot? Nincs szükségem azokra a képekre a telómon,amik a picasa-n vannak. Hisz akkor minek töltöttem fel oda,ha a telón is rajta "kell" hogy legyen?!
Hű,ez a root most sem egyszerűbb mint régen...
(logout oldalad nézem)
-
Foose
addikt
válasz
darvinya #7871 üzenetére
Ok,már leszedtem a PCC-t,állok is neki. Szerencsére a SE portálon minden le van írva...
Ha esetleg sikerül,és működik ami tegnap nem,akkor lehet utána nézek még a root-nak,de annyira nem érdekel. (anno a telenor one touch telómat napokig próbáltam rootolni,mire sikerült) Jah tegnap megtaláltam a facebookra utaló nevű progikat,amik tiltva voltak,(meg az ANT is) de hiába engedélyeztem mindent,restart után is ugyanaz a jelenség.
-
Foose
addikt
válasz
cappa72 #7869 üzenetére
De mit jelent a nyitott bootloader? Hááát,szeretném ha nem lenne gond,pont emiatt cseréltem telót,elegem lett a 8 napig tartó szenvedésből. Most már elgondolkodtam,mit csináljak. Ma sem tudtam arra használni a telóm,amire akartam,és akkor te meg ilyeneket mondasz,hogy ha mégse sikerül. Sajnos nincs saját gépem,délután már nem tudok géphez ülni csak elvétve,addig kell ügyködnöm...
-
Ez igaz.
Ha esetleg mégse' sikerülne, akkor lehet letölteni gyári rom-okat. (...és akkor jöhet képbe a build.prop.)Ne legyél biztos, hogy gsm-bolt tulaj nem piszkálta...
Amúgy szerintem ha egy készülék igazából működőképes, akkor olyan mindegy, hogy root-olt, vagy nyitott a bootloader, jól fog működni. -
Foose
addikt
Most olvasom más fórumon,hogy a PCC nem zárja vissza a bootloadert. Ez nekem jó? Gyári cucc van a telómon,szeretném ha így is maradna,ezért nem akarok egyenlőre rootolni sem. És az mi,hogy a kernelt visszacseréli a gyárira? Ez azokat érint,akik főzött romot használnak?
(#7867) cappa72 Akitől vettem,használt gsm boltja van,nem hiszem hogy piszkálta volna a rendszert. (és nem utolsó,hogy mielőtt hozzá került a teló,bemutató készülék volt) Ezért nincs rajta root sem,mert nem kellett neki. -
Szerintem ne aggódj.
A próbálkozások során volt nekem is olyan, hogy be se' kapcsolt a telefon, de egy jó kis flash megoldotta.Viszont, ha esetleg az eladó kinyitotta a bootloadert, akkor a S(E)US nem fogja felismerni (persze ez csak olyan varjúkárogás, pesszimista felfogás).
-
Foose
addikt
válasz
cappa72 #7865 üzenetére
Majd megnézem. De az mire jó nekem? Mármint a build.prop (régen volt már androidon,ismerősen hangzik a "név"... Nagyon remélem hogy segíteni fog a bajomon holnap a PCC,mert 7 napig küzdötte ROM-ok pakolgatásával Htc-n,sokszor teljes napig be sem tudtam kapcsolni,most meg jön ez a gyökér facebook integráció,csak nem értem,hogy a twitter miért nem megy...?! Valami com.sonyericsson.valamilyen stream-re írja hogy leáll,amikor a twitter fiókot akarom hozzáadni. Egyenlőre nekem nem jött be a timescape
-
A build.prop-ot le tudod menteni root nélkül is a /system könyvtárból.
Vagy root explorerrel, vagy ES file managerrel el tudod érni a gyökér könyvtárat, még akkor is, ha nincs root a telefonon, és át tudod tenni az sd kártyára.(Akkor a flashtool-os részt hagy figyelmen kívül, bár érdemes megtanulni)
Cappa.
-
Foose
addikt
Értem. De building.prop hogy, nincs rootolva?! És egyenlőre nem is terveztem. Ja, és nem ismerem a flashtool-t...
-
A SUS megmondja, hogy frissítés elérhető-e vagy sem.
Ha nem elérhető, mert a legfrissebb van fent, akkor a javítást kell választani, a többit intézi...
Ha esetleg ismered a flashtoolt, akkor azt is megcsinálhatod, hogy a S(E)US által letöltöt fájlokat átkonvertálod flashtool segítségével ftf fájlba. Ezt bármilyen hiba esetén vissza tudod tenni a telefonodra.
Előtte mindenképpen mentsd, amit lehet:
- saját adatokat
- a build.prop file-t.Merthogy a flashel-és (amit tulajdonképpen a S(E)US is csinál, töröl mindent a telefonból (nem az SD kártyáról)).
Szerk: darvinya kolléga megelőzött a válasszal.
-
darvinya
titán
Biztosan menni fog.
Írni fogja mit és hogyan tegyél.
PCC-vel a legkönnyebb, mert ott csak a telot rákötöd a gépre MTP(média átvitel, Xperia menü/kapcsolatok) módban.
Ekkor felismeri ezt kiírja és alatta az fw frissítést, ekkor kat rá és feldobja a javítást/frissítést, leokézod (törölni fog mindent) és megcsinálja magától. -
bazsi0322
tag
Hali!
Vki tudna nekem adni egy leírás ami szerint könnyen rootolhatom a telót? (ICS) -
darvinya
titán
-
Foose
addikt
válasz
darvinya #7851 üzenetére
Bocsi, de nincs mivel screenshotot lőni, szinte üres a teló. De amikor hozzáadni akarok fiókot, a mittomén milyen nevű program leáll, és kidob. A fiókoknál már hozzáadtam mindkettőt. A gyári facebook app belépéskor tölt, majd kidob. A twitter saját appja telepítve van. Facebook integráció kipipál, utána OK, villan, majd kidob.
-
Foose
addikt
Értem. De most kell ez nekem? Mert a Win gyökérkönyvtárban mászkálva tudok másolni a telóra. Igaz,szoftvert frissíteni már nem. Szóval akkor amiatt már lehet hogy kellesz. De azt nem tudja valaki,hogy a timescape miért nem akar nálam működni? Semmilyen módon nem enged hozzáadni fiókot. Se twittert,se facebookot. A gyárilag telepített facebook léptetne be,de mielőtt beengedne,kidob. A twitter meg azt írja hogy nem kapok api engedélyt. Ilyenkor mi van?? Tegnap még Htc Desire-vel működött mindkettő... (külső progikkal akarom elérni mind a két közösséget,de a telepített timescape sem megy,hibaüzenettel leáll)
-
taxy88
aktív tag
Az usb kábel csatlakozáskor a Sony PC companion-t ajánlja fel telepíteni.Ami fájlátvitelre,szinkronizálásra, szoftverfrissítésre és szoftver újratelepítésre jó.
A SEUS pedig csak szoftverfrissítés és újratelepítésre jó.
A beállítások->xperia->kapcsolódás->usb kapcsolódási mód menüpontnál pedig, ha adattárolási módot választod akkor lemezhajtóként felismeri a total commander. -
Foose
addikt
Ezt a telefon regisztrálást ami a varázslóban van, ezt meg kell csinálni? A beépített timescape miért lép ki, mert leáll? Volt formázva a teló... Továbbá nem kap api engedélyt a tweetcaster sem... ??
-
Foose
addikt
Jah,mi ez a progi,amit ajánlott nekem a teló,amikor rádugtam a gépre usb-n? Kellesz ez nekem? (azt már látom,hogy alapból Total Commander nem látja a karimat) Kellesz valamilyen progi a pc-re,hogy rendesen tudjam használni a telcsim? SEUS-ról már hallottam,de igazán csak annyit tudok,hogy buherálásra való. (vagy másra is?) Én viszont ugye egy darabig nem akarok babrálni semmivel...
-
Foose
addikt
Sziasztok! Most értem haza,épp az ímént vettem egy korábban bemutatódarabot a haver gsm boltjában. Gyári 4.0.4 van rajta,se root,se semmi.... Ha gondom van,jöhetek kérdezni?
(nemrég egy htc-m volt,ott próbálkoztam rom-okkal,de most hogy gyárilag 380MB készülékmemóriám van,nem akarok ilyesmivel foglalkozni.) A srác aki használta,(egyben ő a gsm bolt tulaja is)azt mondta,hogy egy zsák progit rakott rá,soha nem volt szüksége root-ra. Létezik? Vagy legalább a root-ot muszáj leszek megcsinálni? Természetesen gari már nincs,nem zsír új a készülék. Nagyrészt csak alap dolgokra akrom használni,túlságosan egyenlőre nem akarok belemerülni a dolgokba.
(#7844) kovacszk Persze,idővel lehet nem fogom bírni root nélkül,de egyenlőre ha nem muszáj,nem akarok vele foglalkozni. Itt ugye inkább arra gondolok,hogy mennyire nagyon fogok majd olyasmit telepíteni,amit át kellene helyeznem a karira. És ha lesz ilyen,(főleg ha nagy cucc)akkor jöhet a root. Valamit még akartam,és elfelejtettem -
Jannn
aktív tag
válasz
darvinya #7839 üzenetére
Utánaolvastam és nem 32*32 hanem 96*96 bár tökéletesen mindegy,mert mindkettő fos. Viszont ami érdekes h JB rommal az egyetlen olyan kontaktom aki google+ t használ, annak a képét marha jó felbontásban szinkronizálta le. Tehát ezért lehetett h JB alatt volt nagyfelbontasu kontakt
-
darvinya
titán
Ha nem jött le akkor híváskor is teljes képernyős, azaz alulról felfelé haladva elutasító SMS sáv, hívás csuszka. átmenet ez kb. 50pixel utána 485x485-ös hívófél kép, StatusBar.
És sajnos nem így van, a Google csak 32x32-es képet tárol.
Több nagy képet próbáltam már, de mindig ez a pici köszön vissza. -
-
Jannn
aktív tag
válasz
darvinya #7832 üzenetére
Ízlések és pofonok
Pl a gyári tárcsázó azon kívül hogy alapból tetű lassú, még ocsmány is. Az emberek képét 1X1 cm-ben jeleníti meg híváskor és az egész rendszer elég komor. Ezzel szemben pl a CM romok az alap ICS / JB romon alapulnak. Kinézetre a gyári android rendszer, ami marha jól finomhangolható.
De szerencsére nem vagyunk egyformák, milyen gáz lenne ha mindenkinek a suzuki swift tetszene és csak az lenne az utcán
Aki unja az alap Sonyt az nyugodtan romolgasson, ha nem tetszik az egyik, akkor jöhet a másik. XDA-n van vagy 10 féle csoporttól különféle rom verzió -
muzic25
csendes tag
Sziasztok gyenge mikrofonra tudtok valami szofverres megoldást vagy mod-ot?
-
chaval
tag
Egyre erőteljesebben filózok stabil főzött romon...mit ajánlotok és miért?
-
tsabee265
csendes tag
-
-
G.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Az 587-es fw-t fel lehet tenni flashtoollal úgy, hogy a telefonból ne vesszenek el az adatok?A 431-essel időnként nekem is nehéz felvenni a telefont...
-
chaval
tag
Szerintetek érdemes stabil cm-et felrakni? vagy inkább hagyjam a gyári ics-t? Tapasztalat, vélemény?
-
Jannn
aktív tag
Wifi hibáról tud valaki valamit?
Észrevettem ebben a romban egy hibát: azt írja:
KERÜLT ROSSZMINŐSÉGŰ INTERNETKAPCSOLAT és nem is csatlakozik.
Pedig nem rossz, itt a router 1 méterre
Még utánaolvasok XDA-n de valószínűleg ez a "Stock_ICS_404_Modules" lesz a megoldás, csak még át kell olvasni, hogyan kell felvarázsolni -
tsabee265
csendes tag
Sziasztok. Arra tud valaki megoldást hogy mióta frissítettem az ics-et azóta nem akar működni az internet megosztás. Valakinek valami tipp?
-
chaval
tag
Sziasztok....igazából alkalmazást keresek
Olyan alkalmazásra lenne szükségem, amiben az alkalmazások hangerejét lehet külön szabályozni. Pl viber ne adjon hangot, vagy ne legyen ugyanolyan hangos mint a telefoncsörgés, stb.Nem tudom létezik e....de jó lenne h tudtok ilyenről.
Előre is köszönöm:
Tamás -
kaszaf
aktív tag
Szia!
Telepítéskor cseréltél Baseband-et? Ha nem megnéznéd mi az utolsó 2 számjegy? Én nem cseréltem 77-es a vége és a PIN kód után kér valami SIM hálózati függetlenítő PIN kódot. 9.1.0 hallon a verzióm. 72-est javasolt azt hittem a nagyobb nem lehet rossz de lehet mégis az.
-
van egy ilyen eladóm.
-
darvinya
titán
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Az én telefonom SI numbere 1254-2586, erre csak a 562-es romot írja a Sony oldal. Én Darvinya kolléga leírása alapján rootoltam a telót, és rátettem a 431-es szoftvert. A kérdésem az lenne, hogyan lehetne ráhegeszteni a 587-es szoftvert, úgy hogy lehetőleg a root se tűnjön el? Azért kellene, mert sokszor nem írja ki a nevet, ahogy az előzőekben is leírta a kolléga, valamint sokszor az alap csengőhang szól akkor is, ha az emberhez külön hang van beállítva. Olyan is van, hogy híváskor próbálom fogadni végighúzva az ujjamat a kijelzőn, de egyszerűen nem történik semmi, közben meg ordít a telefon.
Köszi: Pribi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest