Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CM9-20120819-es kiadással kapcsolatban.

Szépen megy.
    Egyentlen hibájának a led-ek fényerejét tartom.
    Úgy világítanak, hogy majd' kiesnek a házból!
    Szerintem nem csak a fogyasztásra van káros hatással, hanem a led-re is...
    Úgyhogy vadászat indult ennek megfejtésére.
    Az első vadat egy aláírt zip formájában ejtettem, ami elméletileg a recovery menüből befrissíthető.
    Hát valóban rissíthető, a led-ek fényereje csökken, de nincs wifi sem. Pedig arra a magyar halandónak (is) szüksége van.

A frissítendő fájl pedig a /system/etc/hw_config.sh

Vadászat tovább. Következőleg egy led-kioltási fájlt találtam. Ez viszont hasznos volt, megmondta, hogy miylen értéket kell levenni 1-es értékre, hogy ne világítson a led.
    De csak a 3 nyomógombhoz tartozó dolgot oldotta meg.
    Vadászat tovább, de már a telefonon. Milyen értékek vannak még a hw_conf-ban? Vadásztam a 255-ös értékeket.
    A led-ekhez (piros, zöld, kék) megtaláltam ezeket. Átírtam 77-re. Telefon újraindít, töltőre ráköt, és láss csodát: a "norification led" fényereje nem üti ki a szememet!
    huh... örül vala...

echo 3,100,77,21,21,10,100 > $dev/red/als/curve # ALS curve RGB(red) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,100,77,21,21,10,100 > $dev/green/als/curve # ALS curve RGB(green) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,100,77,21,21,10,100 > $dev/blue/als/curve # ALS curve RGB(blue) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]

echo 450 > $dev/button-backlight/max_current
    echo 70 > $dev/button-backlight/max_brightness

Ezzel redukálódott a fixálásra szánt rom/kernel párosítások száma. Persze szubjektív és r=1 felhasználói szemmel nézve:

kernel / ROM
    CM9 / CM9-20120819
    NightElf / JJ'S-Hybrid
    NightElf / MIUI 2.8.17
    NightElf / KA07-mod-by-hurricane
    Galaxian / ExperienceV3

Új hozzászólás Aktív témák