Hirdetés

Sony Ericsson Xperia neo - új korszak

Hirdetés

Bevezető

Még emlékszünk azokra az időkre (és bizonyára néhány törzsolvasónk is így van ezzel), amikor a Sony Ericsson által bejelentett készülékekre néha évekig is kellett várni, mire a boltok polcain találkozhattunk velük. Nagyot fordult azóta a világ a japán-svéd gyártónál, hiszen idén februárban jelentették be a telefont (Barcelona, MWC), s máris itt pihen a szerkesztőségi tesztasztalon az Xperia neo egy végleges példánya, amely tud magyarul, hibátlan a szoftver, s a doboz is már pont olyan, mint amilyet napokon belül az a vásárló fog kapni, aki kiad a telefonért 100 lepedő körüli összeget.

Sony Ericsson Xperia neo
[+]

Az Xperia neo a gyártó új okostelefon palettáján nem számít csúcsmodellnek. Erre a feladatra az arc-ot szánja a Sony Ericsson, pedig a neo szinte ugyanazt a tudást hozza, csak konszolidáltabb a formája, némiképp kisebb a kijelzője, s nem volt cél a világ egyik legvékonyabb Android rendszerű telefonjának létrehozása. Az Xperia neo éppen ezért első pillantásra egy átlagos, modern okostelefonnak tűnik, s ennek az elvárásnak maradéktalanul meg is felel.

Sony Ericsson Xperia neo
[+]

Mostani tesztalanyunk mellesleg a legolcsóbb darab az új portfolióban, az Xperia pro a kihúzható gombsor miatt biztosan drágább lesz, az arc szerepéről már esett szó, a kvartett negyedik tagja pedig a Playstation telefonként emlegetett Xperia PLAY, amely még nem is kapható, de a spéci kialakítás, illetve az előre rátöltött játékok miatt szintén nem a filléres bóvli kategóriájába sorolható. A Sony Ericsson szándéka szerint a neo egyszerre váltja a korábbi Vivaz és X10 telefonokat, s valóban számos ponton találkozhatunk az említett két készülék sajátosságaival.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés