Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz
mulli86 #9478 üzenetére
Bocsi, hogy csak most írok, de hát az idő...
Nem, nem jó hozzá, csak a Neo-é. Vagy mondjuk az ICS-es Nightelf-ből (Aliance) egy féle van neo és neo v-re, de ennyi. Másik telóé nem jó hozzá.Nálam a flashtool fastboot módban csak annyit ír, hogy Device connected fastboot mode..., nagyjából.
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9491 üzenetére
Oké, szerintem szopat a telefon. Vagy a gép. Vagy nem tudom. Sikerült az eszközkezelők között megtalálni azt a bizonyos usb csatlakozót. El is távolítottam és kb 15ször próbáltam neki beállítani azt a bizonyos android ini file-t. De sajnos semmi reakció. Annyit írt ki hogy nem tudja telepíteni ezt az illesztőprogramot. Na most ilyenkor mi van? Elkezdtem már tényleg nulláról ezt a vackot. De egyszerűen semmit nem tudok csinálni. Senkivel nem szórakozott ennyit ez a nyomorult telefon? Szükségem van a segítségetekre!
-
mulli86
tag
Sziasztok!
Eskü felveszem már a noob becenevet, mert komolyan mondom csak norris.
Rádugtam a telót közben nyomtam a vissza gombot (így elvileg fastboot módban van) aztán illesztőprogival kellett volna telepítenem egy android_winusb.inf fájlt, de valhova rossz helyre kattinthattam, mert ez a nyomorult feltelepítette az SEMC usb drivert. Azóta nem tudok fastboot módba belépni és nem tudom unlockolni azt a rohadt BL-t. Valaki járt már így? Vagy tudja mit lehetne csinálni? -
-
mulli86
tag
Jajj értem. Szóval, ha még életemben nem nyitottam ki a BL-t akkor ne csodálkozzak, hogy semmit nem lehet csinálni vele. Ok, így már érthető. Én fogom rootolni 2 okból. Ha már ennyit utána olvastam, akkor tudjak már rendesen hegeszteni rajta. A másik ok, meg hogy szeretnék még a custom romból is kiszedni jó pár programot, amit a mobilnet hiánya miatt biztos hogy nem fogok használni. Azt meg csak rootolás utána lehet pucolni ha jól tudom. De cáfoljatok meg ha nem így van.
-
kaszaf
aktív tag
válasz
mulli86 #9484 üzenetére
Ha sikerül bootloadert nyitni akkor valóban a fastboot a kézenfekvő megoldás kernel cseréhez.
Ha letöltöd a legújabb flashtoolt innen [link] akkor telepítés után a flashtool mappán belül lesz egy drivers mappa. Az ott található exe-t kell futtatni és feltelepíteni a szükséges drivereket. Win 8 64 bit alatt mókolni kell a telepítéssel win 8.1 64 bitre pedig fel sem megy erre ügyelj. Win 7 alatt nincs probléma. Fontos, hogy amikor rádugod a telefont akkor alul a jobb oldali menü gombot kell nyomva tartani. Sok helyen mást írnak de sima neo-nál ez a nyerő és gondolom a neo v-nél is.
Bootloader nyitásig a fenti módszer tudtommal nem működik, csak gyári kernelt lehet felrakni.
-
akyyy
senior tag
reggelre 100%-ig fel volt töltve a telefonon. kihuztam, elmentem, nem nagyon nyúltam hozzá, max az időt nézni. fél órával később elintéztem két, egyenként 1 perces telefonhivst, majd bekapcsoltam a térképet, és a navigációt, hogy visszataláljak. elindultam az autóval, és azt látom hogy a telefon épp ujraindul. megáltam megnézni és megvárni hogy betöltösn és kiirta hogy 1% van hátra. mi történt vele?
CC
a kisütés mire való?
-
mulli86
tag
Szia!
Köszi a linket! Ha hazamegyek melóból megcsinálom. Viszont azt nem értem, hogy hogy lehet custom kernelt felrakni.Úgy tudom, hogy a Fast boot-al kell ilyet csinálni, de az meg megint csak nem indul el. Ha nem lehetne nyitni a BL-t, ami egyébként nekem nyitható, akkor hogy telepíthetném a kernelt?
-
mulli86
tag
Most mondjátok meg. Több órányi kutatás és netezés után, csak találtam GB és ICS stock romot is. És már örültem mint majom a farkának. Mondom elvileg unlockolható a teló de mivel még szűz ezért rootolom. Hát a flashtool csezik rootolni is és a kernelt se hagyja fastbootolni. Fastbootot am semmit nem csinál. a rootolásnál legalább elkezd valamit, de ezt írja
01/003/2013 23:03:32 - ERROR - Error flashing. Aborted
01/003/2013 23:03:33 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
01/003/2013 23:03:33 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
BTW már telepítettem a drivert amit akart, kiválasztottam a neot, meg alul a fastbootot meg a flashmodot is. De semmi, ugyanezt írja. Mi a kínja? Valaki találkozott már ezzel? Neten se írtak semmi okosat róla.
Egyébként, ha ez rendbe jön, akkor utána flashelhetem a stock GB-t majd fastmode-ba a night elf kernelt és elvileg utána jöhet a cutom rom, ugye? -
mulli86
tag
-
G.Peter
aktív tag
Van kimondottan a 8.0-hoz való: SuperFusionNeoKK
-
-
mulli86
tag
Találtam egy vidit, ami megmutatja hogy hogy kell downgradelni a ICS-t GB-re. Simán flashtoolal kell azt is csinálni. Annyi a gebesz csak, hogy egyik k***ott FTF file-t se tudom letölteni. Én is megtaláltam azt amit most linkeltél. A fele megauploados... A másik fele, meg kínai szarok amiket még a letöltő progi letöltése után SE tudok letölteni. Szóval már szétvet az ideg. Itt örjöngök már mióta próbálom leszedni az FTF filet.
-
mgaben
senior tag
válasz
mulli86 #9467 üzenetére
elvileg akkor főzött kernelt is tudsz rátenni, tudtommal akkor még root-olni sem kell. az ics-es nightelf-ben benne van a 720p, szerintem a gb-ben is és akkor már egyből van cwm-ed is kernel szinten. így ha valami ge..sz van akkor nem kell megint flashelgetni, rootolni, cwm-et feltenni..., stb.
ezzel a módszerrel ennyi lenne:
1 flashtool fastboot mód > flash nightelf kernel
2 go to cwm > full wipe > install atomic romde ha hülyeséget írok akkor majd cáfolnak,,,
-
Pribi
senior tag
válasz
mulli86 #9468 üzenetére
Az én linkemben ott vannak a gyári romok linkjei is. De itt vannak. GB-t soha nem rootoltam, így abban nem tudok segíteni. Nem a flashtoollal kell rootolni, csak azzal kellett felrakni egy kernelt, amivel müködött a root. ICS-n volt egy bat file amit le kellett futtatni, és az rootolta meg a telót. Ha rootoltál utána mehet a cwm.
Pribi
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9467 üzenetére
Bazd, most írom másodszorra az üzenetemet, mert a szerkesztés ideje lejárt
Szóva, még mindig ez az Atomic ROM tetszik a legjobban. (Ezt már linkeltem párszor)
Szóval, elvileg a telepítés menetet:
1 - Flash tool-al telepítek egy gyári GB-t (ilyen linket még nem találtam[vagy a flashtool segítségével stock romot tudok anélkül telepíteni, hogy le kéne töltenem?]).2 - Root-olok a flash tool-al (ha minden igaz a flash tool-nak ez az alapja) aztán telepítem a CWM-et
2/a- Csinálok egy backup-ot a CWM-el
3 - Törlöm a Cache and Davilk Cache-t.4 - az előzetesen felmásolt ROM-ot telepítem a CWM-el.
Nem tudom hogy hagytam-e ki valamit, vagy esetleg el vagyok e tévedve valahol. Sok helyen ezeket olvastam, esetleg elkezdtem összekeverni a dolgokat egymással. Szóval?
-
mulli86
tag
Jaja, gyári független Nyitott BL-el, azt már sikerült lecsekkolnom. Talán angliából hozhatták be és valamelyik GSM honlapról rendeltem neten. Még nem rootoltam, azért linkeltem az előzőekben, hogy mit találtam. Mondjuk régi a poszt, nem tudom, hogy kell-e annyi minden hozzá vagy megoldható-e egyszerűbben is, ha van hozzá valami frissebb leírás (mármint a neo rootolásához), akkor azt is belinkelhetné valaki
-
Pribi
senior tag
válasz
mulli86 #9464 üzenetére
Szia!
Ebben a [link]-ben megtalálod a gyári gb-s romokat is, meg főzött gb-seket is. Meg elég sok ics-t, és jb-t is. Válassz, aztán megpróbálunk segíteni. Mellesleg a flashtool használata se bonyolult, én is féltem tőle, de egyszerű. Ha jól olvastam, akkor teljesen gyári a szoftod most? Rootolva van?
Pribi
-
mgaben
senior tag
válasz
mulli86 #9464 üzenetére
Egyébként a 720p videók RAM spórolás végett nincs engedve, de 1-2 kernel létezik JB-re is ami tudja a 720p-t.
Saját tapasztalatom a Neo V-vel, hogy mindig szaggatott a 720p felvétellel, akárhogy állítottam be... De ez tényleg szubjektív vélemény...
...és JB romokról még érdemes tudni, hogy általában 2 dolog ami tuti nem megy az a HDMI és az FM radio. -
mulli86
tag
válasz
G.Peter #9462 üzenetére
Köszi a választ! Megnézem majd, hogy még mit írnak a többiek a GB-ről, de végülis csak a sebesség és a sok felesleges szirszar miatt lenne jó ha tudnám rootolni a telót. Mert akkor ki tudnám szedegetni a feleslegeseket. JB nem is akartam felrakni, csak láttam ezeket a CM, PA, PAC, MIUI, AOKP vagy AOSP release romokat és jókat is írtak róluk. Aztán valaki írta, hogy sajnos a nem hivatalos romokon, az ilyen releaserek álltal kiadottakon, nem mennek a 720p videok. A GB-hez meg csak esetlegesen akkor ragaszkodom, ha azt mondják hogy gyorsabb és jobb mint a ICS. Bár ez :[link] Elég jónak látszik. Na majd megnézem a véleményeket
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9461 üzenetére
Megtaláltam az X-edik blogot, még mindig sok mindent nem értek, de már legalább sikerült valaminek összeállnia a fejemben.
[link]
[link]
[link]Viszont ha jól sejtem nekem valahonnan szereznem kéne GB flasht, mivel Én olyan ROM ot akarok felrakni. De XDA-n nem találtam GB flasht. Mondjuk mondtak már olyat hogy flashtollal vissza kéne raknom a GB-et de számomra ez akkor kínai volt.
Utána elvileg csak CWM-el vagy Rom managgerrel elvileg meg tudom csinálni az előzőben linkelt rom felrakaását ugye?
Az valóban igaz hogy csak eredeti OS-es custom rommal tudom használni a neo 720p fevételét? -
G.Peter
aktív tag
válasz
mulli86 #9461 üzenetére
Szia!
A gyári ICS valóban lelassul az idő előrehaladtával, ezt teljesen nem lehet elkerülni, bár az általad is említett fölösleges alkalmazások törlése valamennyit segít. Egy jó főzött rommal jobban jársz.
A 720p videó-felvétel csak a JB romokon nem megy, az ICS alapú romokon megy. Sajnos jó GB alapút nem tudok ajánlani, én már ICS-sel vettem a telefont és nem sokkal később JB alapú főzöttre váltottam, sajnos neked ezek nem játszanak a 720p miatt. Pedig sebesség és stabilitás szempontjából van köztük nagyon jó.
Ha esetleg kipróbálnál egy ICS-t, akkor tudom ajánlani az Xperia Ultimate HD-t. Állítólag ez nem rossz, személyes tapasztalatom nincs. De itt a Mobilarénás fórumtársak és az XDA-sok is dícsérték. Itt van is telepítési útmutató, annál pontosabban nem tudom leírni. (Illetve ha 1-1 lépéssel van problémád, akkor szólj és arra adok valami magyarázatot.) Ha mindenképp GB-t szeretnél akkor abban talán más tud segíteni. -
mulli86
tag
Sziasztok!
Total kezdő kategóriába sorolnám magam, mivel hiába olvastam át az XDA fórumtól kezdve a magyar telefonos forumokat, egyszerűen, nem tudok elmenni ezen a Custom rom telepítésen. Nem tudom mi vonatkozik rám és miért. Tudom hogy valamikor kell kernelt cserélni valamikor nem, rootolni is általában kell, de olvastam már azt is, hogy bizonyos esetekben az sem szükséges. Na pont ezek miatt nem tudom hogy mi legyen. Eddig azt hittem, hogy ez egy relatíve egyszerű lesz. Az androidpolice.com-ot is elolvastam, de ott is csak egy 3. féle megoldást találtam. Lehet mindegyik ugyanaz, és csak én vagyok túl aprólékos, de nagyon nem tiszta még ez nekem.
Ami miatt az egésze elkezdtem, hogy a Gyári ICS (4.0.4) OS. és 2.6.32.9 kernel verzióval ellátott MT15i-m rohadt lassú és nagyon sok szemét van rajta, mint a facebook, meg e-mail, meg ilyen vackok, amiket sose használok. Mivel mobilinternetem sincs.
Emiatt úgy döntöttem, hogy valahogy friss rendszert rakok rá. De ez számomra nagyon összekeveredett a sok utánaolvasás miatt. Vagy lehet hogy pont keveset olvastam utána?
Az elmondások szerint nekem egy eredetileg átalakított GB OS-re lenne szükségem, mert állítólag nem megy a CM és egyéb releaserek által csinált OS-ek alatt a videó kamera 720p felvétele. Ezt amúgy meg tudjátok cáfolni vagy erősíteni?
Szóval emiatt kéne nekem eredeti OS. Plusz azért lenne jó a GB alapú, mert ez az MT15i nem igazán erős és a GB alatt jobban mennének a dolgok, több memória lenne, stb.
Én erre gondoltam: [link]
És hát ehhez kérnék valakitől egy lépésről lépésre telepítési útmutatót. Itt legalább mindenkinek NEO-ja van és tudnak konkrétan segíteni. Mert azzal, hogy megint elzavarnak az XDA-ra, azzal kb semmire nem megyek.
Ha valaki priviben vagy itt üzenetben segítene, annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm a segítséget! -
fezsoo
aktív tag
Sziasztok
4.0.4-es android van a telefonomon. Neo V!
Újabban egy jó fél éve már kb 2 havonta újra kell indítani teljesen. Mert fagy belassul. Menüből vissza lépve másodpercek múlva térnek vissza az ikonok stb..Van másnak is ilyen problémája?
Mit lehet tenni ellene? Van rá valamilyen gyógyír? -
Bozek
nagyúr
válasz
solyomferi #9454 üzenetére
Sony partnernek kell lenni. De akkor is csak egyet adnak. Próbáltam magamnak is szerezni, de irigyek.
-
G.Peter
aktív tag
A superfusion v2 kernelt használom. A kamerát én csak dokumentumok fényképezésére szoktam használni, arra jó. Egyebekre lehet, hogy használhatatlan. A wifi és a gps nekem működik. Annyi a probléma, hogy a gugli maps-ben valamiért nem tudja, hogy merre van az előre és összevissza forog a nyíl. De igo-val működik. Az üzemidővel sincs gondom, a szokásos 3-3,5 óra kijelzőidőt bírja. Illetve most az elmúlt 3 napban szinte nem használtam, így van most 50%-on.
-
G.Peter
aktív tag
Szia!
Igen, csatlakoztatod a telefont fastboot módban, a flashtoolban Flash (villám ikon) -> Fastboot mode -> itt van egy olyan, hogy Select kernel to Flash, ott értelemszerűen kiválasztod a boot.img-t. Aztán mehet fel a rom, ennek a módja már az xda topicban részletesen le van írva. De ugyanúgy kell, mint a CM10-et, szóval biztos nem okoz majd gondot. -
G.Peter
aktív tag
4.1-ből továbbra is a Super Jelly Beant ajánlom. Február óta a 2.5-ös verzióját használtam egészen tegnapig, azzal elégedett voltam. Tegnap cseréltem a 7.1-re. Eddig hibátlan, bár még nem laktam be teljesen.
-
akyyy
senior tag
ezeknél a jobbnál jobb romoknál a google play frissítéseit lehet használni?
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Most a CM10-et használom a telefonomon, de azért ez se tökéletes. Valaki nem használ 4.2, esetleg 4.3 alapú romot ami jól használható? Ha igen melyik az a rengetegből?
Köszi: Pribi
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #9429 üzenetére
Ha CWM-es kernel-t raksz fel, akkor nem kell se root, se másik CWM feltelepítése. Az mehet az .587-es ROM felrakása után egyből. Nyitott bootloader esetében inkább a CWM-es kernel szokás használni. Főleg, hogy azzal a root is egyszerűbb, csak fel kell rakni a Superuser vagy a SuperSU ZIP-et.
Amúgy én a LuPuS kernel-t ajánlom, mindig stabil volt és a fogyasztása is jobb lett a telefonnak, amikor használtam.(#9431) mgaben: Az Alliance kernel-el nekem a legnagyobb bajom az, hogy ott meg is rekedt az 1.5-nél.
-
A rohadt cwm szívatott meg, azt hittem folyamatosan kell nyomni. Sőt az első cwm úgy is jött be!!! Utána a többi már csak tapicskolással volt hajlandó. 8 órát szívta a vérem.
(#9431) mgaben
Super Jelly Bean lett belőle, mert az felment elsőre gond nélkül és kevesebb macera volt az install howtoban.Gyors, stabilnak tűnik, a többi nem számít, nem én fogom használni.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
mgaben
senior tag
válasz
Alliance kernel Én ezt ajánlom, Neo/Neo V. Szerintem a legjobb ICS kernel. A v1.5 Full-t ajánlom. El sem lehet rontani, mert mindkét telóhoz ugyan az a kernel jó.
Ja, és ahogy kaszaf írja ne is próbáld elindítani a gyári romot ezzel, valószínű azért nem indul.
-
kaszaf
aktív tag
válasz
Szia!
A linkelt kernel ICS-hez jó. Ultimate HD pl. ilyen.
Javasolt telepítési metódus:
1. Rakd fel a linkelt kernelt.
2. CWM elindítása és full rendszer törlés (data, system cache, dalvik cache);
CWM = VOLUME DOWN!!!!Tehát bekapcsolás után a hangerő le gombot kell őrült módon nyomogatni amíg be nem jön a cwm!
3. Új rom telepítése sd-kártyáról. Érdemes sd-ről is mindent törölni telepítés előtt csak a rom zip-file legyen rajta.
A módszer hátránya: teljesen üres teló lesz minden adat bukik.
-
Oké, de a rom ami rajta van az nem JB hanem ICS nem?
Nem értem ezt a terminológiát a Sonynál. Most akkor a kernel egyben bootloadert is cserél?
Tehát a kernellel megy fel a CWM is, vagy hol igen hol nem?Most a 4.1.B.0.587 global van rajta. Ez 4.0.4, tehát ICS. Most erre feltolom az általad linkelt kernelt, majd be fogok tudni lépni a CWM-be hogy telepítsem a ROM-ot? Eddig az volt a baj, hogy nem. Tehát kernel feltöltés után CWM pápá. Kezdtem elölről:
1. Flashtool, flash mode 587 feltol rá
2. 15 perc míg bebootol és minden szar kérdésen túlvagyok, E-root 2 perc, cwm telepítő netről töltése (mert egy rohadt fájl kezelő sincs ebben a romban) 3 perc, restart to CWM 2 perc.
3. Flashtool/fastboot módban feltolom rá a kernelt
4. mennék be CWM-be de azt már nem érem el, a sony logó után szimpla bootloopba esik a teló.Mit rontok el?
Ezt az 587-et mindenképp cserélném valamelyik általatok javasoltra (Super vagy Ultimate HD), mert igen foscsinak találtam.
-
-
kaszaf
aktív tag
válasz
Williamgrant #9425 üzenetére
-
gtamate2
veterán
válasz
Williamgrant #9425 üzenetére
Én egy s3-at csinálok épp, az is elszállt, reménykedek hogy a gyári rom visszatétele segít rajta, csak még töltődik. Sok szerencsét!
-
válasz
Williamgrant #9424 üzenetére
Feladtam, semmilyen kernelt nem tudok rátölteni amivel menne...
Vagy nem csinálok valamit jól. Szóval a bootloadere a telónak unlocked, én csináltam meg még az előző XPERIA FREE romnál. Az 587-es globálra kell minden alkalommal visszatérnem, ami kínkeserves, mert még egy rohadt file manager sincs rajta, a gapps meg hibával elszáll. Nagy nehezen felküzdöm rá a cwm-et root után. Flashtoollal kiválasztok egy kernelt (akár azt amit az adott romhoz ajánlanak, vagy a stockot hagyom) majd restartnál megdöglik. Ami érdekes, hogy a Super HD rom aroma telepítőjében lévő teló infó nem Xperia Neo-t mutat, hanem ArcS-t. WTF.Mielőtt bármit kezdtem volna a működő rendszert lementettem (nandroid) CWM-ben. Arra sem tudok visszatérni, mert RESTORE után bootloopol a sony logónál...
Valakinek ötlete mi a frászt kezdjek vele? Ígérem ha most végre elindul, visszaadom a gazdájának és a büdös életben többet nem nyúlok hozzá!!!
-
válasz
Williamgrant #9423 üzenetére
Már mind1, bootloopol a teló.
Kernelt nem tudtam cserélni a CM-alatt mert a CWM img-t nem telepített, az Ultimate HD gond nélkül végigment az AROMA telepítővel, de restart után a FREE XPERIA logo fogadott újra, majd a kép tetején egy csík abból megmaradt és a középső részen fekete kocka, villan majd pihen a képernyő. Szóval valamibe megdöglött. -
Sziasztok!
Ismerős telefonját hegesztem. Most egy CM10 van rajta, rengeteg lassulással, random újraindulással.
Már csorog le az Ultimate HD, az a kérdésem, hogy milyen kernelt ajánlotok hozzá. A linkelt oldalt átnéztem, de nem mondanak semmit, csak annyit tudok hogy ICS alapút kéne töltenem. No de melyiket?Javaslatok?
Köszi: WG
-
gtamate2
veterán
Na a hétvégén rászántam magam és lecseréltem a stock gyári rendszert az Xperia Ultimate HD-ra. Ég és föld a különbség még így is hogy nem cseréltem kernelt. A telefon sokkal gyorsabb, nem fagy.
Idáig ha játszottam, vagy neteztem és közben hívtak akkor fagyott az egész és nem tudtam felvenni a telefont, mert mire átváltott volna a telefonra addigra az illető lerakta. (Pedig a rendszert már nem egyszer telepítettem akkor sem újra).
Most idáig nagyon fain, viszont az Xperia Z lockscreenen a képet hogy lehet lecserélni? Valahogy az Xperia galériába kellene képet rakni ,csak az ugye ki van gyomlálva.
Alulról én spec. töröltem a virtuális gombokat, ugyanis teljes képernyős alkalmazásokkor zavartak. A launchert is cseréltem Nexusra, röccenésmentes -
-
akyyy
senior tag
hogya tudnénk youtubról letöltött mp4-et beállítani csengőhangnak? vagy hogyan tudnénk valamilyen youtube zenét csengőhangnak beállitani (a "videó" igazából zene)
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Shrike7973 #9414 üzenetére
Az Xperia Ultimate HD (ICS alapú) is megérhet egy próbát, azt nagyon sokan dicsérik.
-
Shrike7973
senior tag
A legfrissebb Gingerbread-et tettem vissza. Érdekes, hogy a régi már-már "retro" Market nem frissül Google Play-re. Más viszont minden pöpec, a rendszer sebessége összehasonlíthatatlan - újra tele van pakolva a telefon alkalmazásokkal/játékokkal. A PvZ2 is egész tűrhetően megy rajta.
Idővel talán megpróbálkozom a korábban említett Super Jelly Bean, vagy valami hasonló ROM-al, de egyelőre ez is jó. -
Jarod1
veterán
-
Jarod1
veterán
Hali! tudtok valami stabil romot?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Shrike7973 #9405 üzenetére
Igen, a 2. pont kell Neked. Szerintem felesleges visszatérni GB-re, az ICS is jó, csak idővel újra kell rakni, mert szemetel. Sokáig használtam azzal a neo-t, csak aztán eladtam. A legnagyobb probléma a hellyel egyébként az, hogy a rendszerprogramok frissítései nem kerülnek be a system partícióra, így a rendelkezésre álló tárhelyből foglalnak.
Amúgy az újrarakással minden adat elveszik a telefonból, a telefonkönyvet viszont le tudod menteni memóriakártyára, szóval azzal nem lesz gond. Ha esetleg a programok is kellenek és root-olt a telefonod, akkor ott a Titanium Backup (ami viszont fizetős, ha minden funkcióját ki akarod használni). Bár ott én a programot le szoktam szedni Play-ből és csak az adatokat állítom vissza.
A Titanium Backup-al különben le is tudod irtani a felesleges programokat a system-ből és át is tudsz rakni oda dolgokat, valamint a programok frissítéseit is be tudod illeszteni a ROM-ba. Szóval megéri az árát.Ha kérdésed van még, csak szólj nyugodtan.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Shrike7973 #9403 üzenetére
Gondolom csak simán ráfrissítettél anno az ICS-re. Rakd újra Flashtool-al és jó lesz.
-
Shrike7973
senior tag
Üdv,
Adott egy pár éves Neo V telefon. Még Gingerbread-el érkezett, akkor nagyon szeretve volt. Volt elég tárhely, memória, ment minden játék... Majd teltek "az évek", megjelent az ICS, és egy csomó szolgáltatás úgy elhízott, hogy a telefon már csak alap szolgáltatásokat tud nyújtani - sokszor így is belassul. Már gyakorlatilag egyetlen játék sem fér/fut el rajta... Persze lehetne gondolkozni új telefon vásárlásán, de egyelőre azon gondolkozom, hogy szoftveresen esetleg meg lehetne oldani a problémát.
Q1: Érdemes egyáltalán belefogni, vagy el kell fogadni, hogy eljárt a telefon felett az idő?
Q2: Vannak de-facto szoftverkombinációk, amit sokan használnak, és nagyon stabil összképet adnak? A stabilitáson nagy hangsúly lenne, plusz igazából egyszer szeretném megcsinálni, nem hetente ROM-olgatni. Esetleg érdemes visszatérni Gingerbread alapokra? -
gambler
tag
válasz
kelekyle #9400 üzenetére
BKV
Duolingo
Easy voice recorder
Facebook messenger
Firefox
Foursquare
Google sky map
K-9 Mail
LoL Memento
Shazam
Shopping list
Szókereső
Titanium backup
Viber
Meg a gyáriak: facebook, gmail. youtube stb.
Ez soknak számít?
Egyébként egy újraindítás picit javított a helyzeten... Én kb havonta egyszer indítom újra, nem tudom, hogy ez frankó-e? :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Apple MacBook
- Ford topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest