Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
qpidomx
üzenetére
Ugyan azt tudom én is mondani mint Zoli133 kolléga!
A legjobban úgy jársz jól, ha, meg veszed az egészet külföldről behozva!
(Gondolok itt a külföldi adok-veszek oldalakra, nem akarok egyiknek se reklámot ezért nem írok.)Elmondom miért:
Ha bontottat veszel, gányolt lesz, mert azt is valamiről leszedték, vagy..
Veszel egy rossz telót ami drága még ha rossz is. Mert a többi dolgok is benne lesznek.A legjobb döntések:
Veszel egy bontott kijelzőt kompletten Magyarországról, ami ~8-10ezer körül mozog. (ritka)
Vagy rendelsz egyet ami ~6ezer + 2ezer a szállítási költség. össz.: 8-10ezer.(ajánlatos)Ennyi, tehát ezen nem sok minden vacillálást tudsz csinálni mert nincs választás.
Ez nem egy N8 vagy más "régebbi" mobil. Ezt egybe építették azért kicsi, meg hát ugye SE.
Ez ilyen..
Sok sikert akár melyiket is választod.

Dió -
Zoli133
addikt
válasz
qpidomx
üzenetére
Az ebay vásárlás a legkevesebb szerintem, láttam több lelkes fórutagot akik az ilyet elintézik helyetted (persze ilyenkor nem tudom a nevüket). Am az előző Mini Pro-mnak is ez volt a baja, megrepedt a plexi, de nem látszódott csak ha kerestem ezért én azt nem is cseréltettem. (Később beázott szegény
, most kezdtem el a 2. hsaználatát.) -
-
válasz
qpidomx
üzenetére
Nem.
Hiába hitetlenkedsz, de a garancia nem vonatkozik a külső mechanikai behatás (ilyen a leejtés is) következtében keletkező károk ingyenes javítására!Mivel ezt Te okozod, innentől kezdve a pénztárcád terhére kérheted a javíttatást!
2 lehetőséged van.
1) eleve ütésálló modellt veszel, ahol egyes gyártók a törésre is vállalnak garanciát
2) szolgáltatónál veszel bármilyen mobiltelefont, és hozzá biztosítást kötsz, ami önrész ellenében törés esetén is biztosít relatíve olcsó cserét... -
-
Skynet258
veterán
válasz
qpidomx
üzenetére
Nem tudom milyet kaptál, én 3 rétegűt szoktam használni. A trükk egyébként annyi, hogy felteszed egy kis részét, és miközben fogod a fóliahordozó anyagot, bankkártyát használva rásimítod a maradék részt. Ha így is marad 1-2, akkor bátran a bankkártyával ki kell simítani a kijelző széle felé a bubikat. Már sokat feltettem, mindig így, és abszolút sima, bubimentes a végeredmény.

bogil99: A jobb felső sarokban piros cucc az inkább csak amolyan védőfólia, ami minden telefonon van újkorában - mondjuk aránylag jó minőségű, de azt nem normál használatra szánják.

-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
qpidomx
üzenetére
ok. köszi és bocs
amúgy végén megtaláltam a válaszokat a kérdéseimre(legtöbbjére). utolsó kérdésem lenne hogy ezeket a Wipe cache and Dalvik cache és data wipe-factory reset ezeket a zip installálása elött kell mindet megcsinálni ? illetve a real ics 4.1-hez ki kell root-olni a telót? -
Brutális eb
addikt
-
Watt25
veterán
válasz
qpidomx
üzenetére
A Task-ok kilövésével kapcsolatban egy kis infó.
Androidon nem csak attól futhat egy program (task), mert elindítod. A programok az installálás pillanatában feliratkozhatnak bizonyos eseményekre, amelyek, ha bekövetkeznek, akkor az oprendszer indít számukra egy process-t és elkezdi futtatni annak a programnak az eseményfeldolgozóját. Ezért simán elképzelhető, hogy boldogan kilősz egy process-t, de 3 másodperccel azután, hogy bezártad a Manager képenyőjét már, újra fut az a program.
Ez két okból lehet gond:
1. Azt hitted, hogy milyen ügyes vagy, pedig nem.
2. A kilőtt program újraindítása több energiát igényel, mint a már memóriában lévő (ami nem jelenti azt, hogy fut) felélesztése.
+1. Hacsak a programnak nincsen valóban rá szüksége (vagyis nem olyan, aminek valóban kéne valamit a háttérben csinálnia) és nincsen elszúrva a program, akkor abban az esetben, ha nem látod a képernyőjét, akkor nem fut. Bent van a memóriába (ami önmagában semmilyen szempontból sem igényel teljesítményt, nem merül tőle jobban az aksi), látod a Task Manager-ben, de attól még semmit sem csinál.
Nem azt mondom, hogy minden esetben hülyeség kilődözni a Task-okat, de azért ésszel... -
Pistakiss
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Háát!
Nálam állandóan be van kapcsolva a 3g és a wifi, állandóan szinkronizál és így elmegy két napig. Mondjuk keveset telefonálok, inkább mások hívnak, nem játszok vele egész nap, néha zenét hallgatok és ha olyan helyen vagyok netezgetek.
Igaz, azt elfelejtettem írni, hogy én Motorola Defy tulaj vagyok, a leányomnak van mini proja, ezért vagyok itt -
Pistakiss
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Háát!
mivel az ember látásképe közel téglalap alakú, ezért ez a normális formátum. A négyzetesnek egy előnye van, ha valaki mindent bele szeretne zsúfolni egy képbe, nem kell eldöntenie, hogy a tájkép, vagy portré állásban vágja a képét. Ahhoz igen jól komponáltnak kell egy képnek lennie, hogy négyzetesben jól nézzen ki, mivel a sok felesleges területre is értékelhető részletek kellenek.
A 4/3 is téglalap! Az 1/1 a négyzet! -
Pistakiss
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Háát!
Szerintem a képekkel nincs semmi baj, sokkal zavarobb lenne, ha a zajszűrés erősebb.
Négyzetes képet vágással tudsz készíteni, utólagos fotószerkesztő programmal, az általános, "normál", formátum a téglalap, 4/3 vagy 2/3 aránnyal. Az általad "normál", azaz négyzetes formátum a filmes világban a "középformátum" privilégiuma volt (6*6 cm). A Nokiánál a kezdeti 162*162 pixeles kijelzőkből maradt ez a formátum. -
-
fatal`
titán
válasz
qpidomx
üzenetére
Mit vársz egy mobiltelefontól sötétben? Vegyél fényképezőgépet / kamerát.
Mindegyik zajosodik sötétben.
(#10071) qpidomx: Google Talk tud videohívást ICS alatt.
Szerk.: Ja normál videóhívás, hát azt passzolom én nem fizetek azért az tuti

(#10074) Brutális eb: Ezek a gyári felületek, a Sony felülete meg másmilyen. Bár a launcher cserélhető

-
fatal`
titán
válasz
qpidomx
üzenetére
Értelmetlen defragolni, nincs mozgó alkatrész a telefonban.
(#10031) bogil99: Rosszak a tudomásaid.
Semmi köze a töredezettségnek az oprendszerhez, inkább a fájlrendszerhez. De az ext2 is töredezik, de csak hddnél van jelentősége, mert, ha nagyon töredezett a partíció, akkor sokat kell ugrálnia a fejnek. Telefonnál nyílvánvalóan nincs ilyen. És a Windows maga sem szemetel, csak a szarul megírt alkalmazások és telepítők. Pont ugyanúgy, ahogy androidon is jópár app szemetel az sdre.(#10038) Xaels: OTAn nincs és nem is lesz frissítés, sem telenoroson sem függetlenen.
-
bogil99
aktív tag
válasz
qpidomx
üzenetére
Szia, ez érdekes, de én egy vasat sem adnék érte.
Legjobb tudomásom szerint a linux nem szemetel, nem tördel, az egy másik oprendszer, úgy hívják: "ablakok". Azt nem tudom, az android ebből a szempontból "mennyire linux." De a PC-s linux biztosan nem. Bővebben az általam az egyik legjobbnak tartott fórumot javaslom:
http://ubuntu.hu/tracker
-
Zoja™
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Elvileg az SD kártya DCIM mappájában találod a képeket.
Viszont ha állandóan 3G-n lógsz, nem szabad csodálkozni az akksi üzemidején, nálam anno. a desire 2000mA-s pótakksiját is sikerült megfektetni nem egészen egy nap alatt. 14-16 órát ment kb.
(#10022) stratova:
Ok, bocsi, én néztem be...

-
Zoja™
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Az Advanced Task Killer-t is használhatod nyugodtan, de ROM-tól függően még arra sem nagyon van szükség. Ha ICS van a telefonodon akkor értelmetlen, mert van saját task manager-e, ha GB, akkor az op. rendszer egy idő után lelövi magától a nem használt alkalmazásokat. Beragadt alkalmazásoknál viszont jól jöhet a taskmanager.
Viszont ha spórolni akarsz az akksival, akkor állítsd át a hálózatot csak 2G-re, sokkal kevesebbet fog fogyasztani. Bitang sokat eszik csak az, mikor csak magának keresi a leggyorsabb hálózatot, még akkor is ha nem használod a telefont, sőt, cellahatároknál mikor képletesen értve dobálja a hálózatot, akkor is a leggyorsabb hálózatra akar csatlakozni. Ráadásul a 2G hálózatnak még mindig jobb a lefedettsége, mert pl. ha 3G-n vagy és eléred a cellahatárt, olyan is előfordul hogy 1 percig nem vagy elérhető, olyankor kaphatod is az sms-t az esetleges nem fogadott hívásokról.
-
Zoja™
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Ezeket a mappákat részben a telepített programok, részben pedig az op. rendszer hozta létre. Az android mappa ne zavarjon meg, oda csak az alkalmazáshoz szükséges adatokat tölti le. Példának okárt, az NFS Shift-et telepíted, akkor a játék futásához szükséges adatokat tölti le, ne a telefon memóriát rakja tele. Ha nincs olyan program a telefonodon, amihez külön adatokat töltött le az sd kártyára, akkor nyugodtan törölheted a mappákat, ellenkező esetben ha elindítod mondjuk a Shift-et, akkor újra letölti az adatokat.Ha törölted a mappákat, következő indításnál úgy is újra létrehozza magának ezeket + a telepített programok úgyszintén...
-
Pistakiss
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Háát!
Ha a szgépedre áthelyezés elött készítesz egy megfelelő mappát, pl dátum, vagy téma szerint, akkor oda helyezve a képeket nem lesznek gondjaid. Valamint, ha a telefon fényképkezelő programjában dátum és idő szerint nevezteted el a képeket, akkor nem fogja mindíg 0001-el kezdeni a számolást -
tubix
csendes tag
válasz
qpidomx
üzenetére
igazából nem a telefonon szeretném rendszerezni mert ott teljesen jó az alap progi. csak amikor ráhúzom sz gépre a képeket akor ne keljen millió mappát csinálnom hetente ha ugyan olyan néven futnak a képek. valami olyasmi progi kellene hogy rádugom és felmásolja automatikusan egy mappába és nem írja felül az ugyanolyan nevűeket, vagy eleve a kamera program ne kezdje előröl a számlálást
kicsit nyakatekerten fogalmaztam remélem azért érthető
-
kmarkk22
aktív tag
válasz
qpidomx
üzenetére
ne aggodj, nalam is ugyanigy van amikor hevesebben nyomom meg az also erintogombokat. meg letoltottem a hatteret, es jobb oldalt nekem is van egy fekete csik, ha kitolom a qwerty-t akkor meg a fekete csik egyik fele el kezd keken vibralni, ha visszatolom akkor ott vibral a tehen is

ez 100% hogy a hatterkep hibaja, a telonknak semmi baja
(amugy ez eleg gagyi hatter
)szerk.: amugy ics-re csak geprol lehet frissiteni
-
Brutális eb
addikt
-
dobobazsy
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
nem lesz vele gond
én egyedül a szalagkábel miatt aggódom.. mert néha beteges módon sokat csúsztatgatom.. kiszúsztatom, beírok 3 szavat, vissza.. aztán eszembejut hogy még írni akarnék, megint szétcsúsztatom..
enyém 12w16-os.. amúgy én töltés közben is szoktam nyomkodni, nem hinném, hogy ettől valami baja lehetne. de ha te ki akarod várni, az sem árt
szerk.: most nézem mi még a beteges nálam. a ...-al végződő mondatok száma

-
dobobazsy
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
úgytudom ezeknél nem szükséges már bíbelődni, szóval annyi, hogy feltöltődik fullra, aztán használhatod. értemes letölteni egy widgetet, ami kijelzi, ha tele van az akksi. én a BatteryLife-ot használom erre a célra.
megelőztek

-
-
dobobazsy
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
fel tudod őket tenni a telefonodra, nemkell ehhez semmi mást tenned, csak be kell kapcsolnod a beállításokban az ismeretlen forrásokból való telepítést. gingerbread rendszeren: beállítások->alkalmazások->ismeretlen források pipa be. ice cream sandwichen pedig beállítások ->biztonság -> ismeretlen források pipa be. ezután nyugodtan telepíthetsz élő hátteret a telefonodra, semmi problémád nemlesz belőle

szerk.: szerintem ne nagyon reklámozz weboldalakat

-
Zoja™
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Jobban jarsz a szolgaltatoval. Ha garis problema lesz a telefonnal, ott nem tudjak elsumakolni. Ha független készüléket szeretnél, akkor extreme digital. De látom Te is debreceni vagy, ha az edigitalnal akarod venni, először erdeklodj, mert elég sokszor vissza dobtak a rendeleseim mert nem tudták beszerezni az adott terméket. Persze nem azonnal derült ki a keszlethiany, hanem egy hét után.
-
Brutális eb
addikt
válasz
qpidomx
üzenetére
Nem jobb mint a milstone 2 hanem más.
Ja de support ügyileg 100x jobb a sanyi(erikszán).Mind hivatalos mind custom nézetből.
És egyébként teljesen vállalható képeket lő.(#9398) Mister X
Kapcsold ki a képstabilizátort.
Reméljük érkezik rá update... -
Zoja™
őstag
válasz
qpidomx
üzenetére
Hardver szempontból nem jobb, de legalább van supportja. Amúgy nem csinál olyan ramaty képeket, de sosem értettem, ezt a mániát, aki profi és szép képeket akár készíteni, az vegyen fényképezőgépet. Egy 15-20 ezres kodak, vagy fuji csodával ez is fel veszi a versenyt.
BRIKLY: elvileg igen, mert ha kivalasztod a costum opciót az aroma installerben, akkor felajánlja a zárt bootloaderes opciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Búvárkodás
- További aktív témák...
- Poco F7 12/512
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, most kezdtem el a 2. hsaználatát.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- a fene tudja.