2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Ericsson Xperia mini pro - így kell folytatni

Az X10 mini pro utódja pont azokon a helyeken változott, ahol a leginkább kellett. Aktualizált, de még mindig kicsinyke okostelefon – a kor igényeihez igazítva.

Hirdetés

Bevezető

Mindig hasznos, ha egy újdonság rögtön két forrásból is bezuhan a szerkesztőségbe. Az Xperia mini pro esetében pont ez történt, ugyanazon a napon jelezte a gyártó hazai ügynöksége és a GsmLine.hu is, hogy befutott a telefon, úgyhogy mindkettőt elkértük, legalább megnézhetjük az esetleges eltéréseket. Illetve ha már így alakult, akkor egy fekete és egy fehér verziót szereztünk be, Jacko halálának második évfordulójára a magunk módján így emlékezünk (ha kicsit megkésve is).

Sony Ericsson Xperia mini pro
[+]

Nem lehet kihagyni a bevezetőből, hogy az X10 mini pro utódjának létrehozásakor a gyártónak nagyon oda kellett figyelnie, hogy megőrizze a méltán sikeres elődmodell szellemiségét. Az X10 mini pro ugyanis azért lett olyan baromi sikeres, mert elképesztően apró méretben tudta hozni egy QWERTY billentyűzetes okostelefon minden funkcióját. Persze ennek voltak korlátai bőven, a QVGA kijelző már a megjelenéskor sem volt túl acélos, és mára már a sebességgel sem lehetnénk megelégedve, de a megjelenésekor az X10 mini pro kisebbfajta forradalomnak számított – a gyártó háza táján biztosan.

Sony Ericsson Xperia mini pro
[+]

Ennek megfelelően a Sony Ericsson – felelőssége teljes tudatában – igencsak nekidurálta magát. Az X10 „brand“ elhagyásával kiötlött új név Xperia mini pro lett (ami egyébként nem biztos, hogy szerencsés, bár logikus), s megalkottak megint egy olyan készüléket, amelynek kezdőára most még ugyan magas, de az elődmodell is ilyen magasságban indult. Ugyanakkor épp annyit növeltek a telefon méretén, hogy még mindig kicsinek számítson, de már megvan a 3 inches kijelző, több gombot kapott a billentyűzet, jelentősen erősebb a processzor, nőtt a memória mérete, fejlődött a kamera, s persze alapból a legfrissebb Android rendszerrel érkezik az újdonság. A recept tehát maradt az, ami volt, csak aktualizálták a tudást, s mivel a mai napig nincs méretben ellenfele a készüléknek, ezért nem nagyon kell aggódniuk a sikeresség kapcsán sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.