- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rinocerosz
őstag
válasz paolinho #40354 üzenetére
Régen azt gondoltam, hogy 64gb mobilban mindenre is elég..., de most a 128gb-ból már 50 foglalt.
Szerintem mindenképp érdemes egy FR-t csinálnod. Utána pedig figyelj, hogy ne mentsen le se a Messenger se más automatikusan képeket/videókat. Nekem 1x ez volt a baj.
+
Egy Sd kártyát érdemes lenne beszerezni nem olyan drága szerencsére. Nekem 64gb van SanDisc azt hiszem A2-es legyen. Tudomásom szerint ezek a leggyorsabbak. -
-
samu74
addikt
válasz paolinho #37254 üzenetére
Ez legalább annyira a szolgáltató hibája is mint a samsungé. Volt olyan nem fogadott hívásom ami délután lett volna(2!) amiről éjszaka 0:30-kor kaptam sms-t. De valóban mintha 9 alatt kevesebb ilyen probléma lett volna... Na majd a következő update hátha javítja. Ja ,szintén vodafone.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
-
e-newsee
addikt
válasz paolinho #36369 üzenetére
Az első problémádra:
Nincs véletlenül bekapcsolva a "Hívások előugró ablakban tartása" opció? Tudom, ez elvileg a bejövő hívásokra vonatkozik, de hátha köze van hozzá.
Amúgy honnan indítasz hívást, a fejegységről? És milyen típus? Otthon esetleg kipróbálhatom, nálam hogy működik, én is a Waze-t használom, amikor navigálok."Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
e-newsee
addikt
válasz paolinho #35021 üzenetére
Samsungon az üzenetek beállításainál van egy ilyen. Itt lehet kiválasztani, és a rendszer eldönti a saját és a címzett(ek) beállításai alapján, hogy SMS/MMS, vagy RCS üzenet lesz.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
samu74
addikt
válasz paolinho #35010 üzenetére
Nálam a vodánál annyi a feltétel hogy addig nem számolja az sms-t míg van adat. Amúgyis korlátlan az sms a csomagomban(hálózaton belül), szóval te lehet nagyobb hasznát veszed ennek. Még annyi hogy akinek küldöd annak is kell legyen mobiladat/wifi elérés mert simán eltűnhet a kibertérben ha éppen nincs neki. Jártam már így. Gyorsan ki is kapcsoltam, mert néha kellemetlen tud lenni egy elküldött de meg nem kapott sms...
[ Szerkesztve ]
-----------
-
-
csorbajeno
veterán
válasz paolinho #31930 üzenetére
A Hiya hívásazonosító próbálja azonosítani a Névjegyzékben nem szereplő számokat és meg is találja, ha valahol a neten meg van adva. Azt pedig, hogy mást ír ki neked, mint aki hív azt egyszerűen a Névjegymegosztással tudja elérni. Pl. ha a Névjegyzékben kitöltöd az adatlapodat és ezt megosztod, akkor mindenkinek az ott megadott név fog megjelenni, amikor hívod.
-
csorbajeno
veterán
válasz paolinho #30888 üzenetére
Az soha sem lesz aktív. A telefon csak a saját gyári tokjaival kommunikál, csak azok tudják ezeket a featue-öket kihasználni. Amikor kommunikál a tokkal, akkor a Beállítások menüben megjelenik egy plussz beállítási lehetőség. Szoval, ha ilyet akarsz pl. hogy bi/bekapcsolja a kijelzőt nyitáskor/csukáskor, akkor csak a gyári tokokban gondolkodj. Hívásfogadásra szintén..
-
TODI1111
veterán
-
kelly416
veterán
válasz paolinho #26685 üzenetére
Volt LG G4-em, az is jobb képeket lőtt, legalábbis a tudása bizonyos szempontból felülmúlta a jelenlegi S9-em tudását. Pl. lehetett hosszú záridős felvételeket csinálni, akár több 10mp is rákerült egyetlen képre. Állványról éjjel a zűzzsonglőrök például nagyon szépen mutatnak, ezt az S9-el nem tudnám megcsinálni (azaz max. 10mp). Unokabátyám, aki eléggé magas szinten űzi az "amatőr fotózást", csodálkozott, hogy milyen jó képeket csinál egy telefon. Jó, nem értem nyomába sem az ő képeinek, de akkor is elismerés volt számomra meg a telefon számára. Igaz, hogy a G4-el ásta el magát az LG a szememben bootloop miatt, de az másik kérdés. Viszont nemrég született cikk hosszú záridős éjszakai csillagfotózásról, na azt pl. az S9 sehogy sem tudná megugrani bizonyos képeknél. Pl. extrém hosszú záridős fotó. Ez ilyen, el kell fogadni. Időben utána kell olvasni (a példádból látszik, hogy több helyen is), és ha valami nem felel meg, másik telót kell választani.
-
bounty123
őstag
válasz paolinho #26685 üzenetére
A Samsung is téved ezek szerint
Vagy csak megítélés kérdése, hogy honnan számít széles látószögűnek. -
PedroPascal
senior tag
válasz paolinho #25879 üzenetére
Be lehet állítani azt hogy bárhol érinted meg a kijelzőt, pulzus mérő érintése és ha integetsz akkor elindítja az időzítőt ami pár másodperc ha jól emlékszem. Elég sok módja van a selfi készítésnek.
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
esbii22
őstag
válasz paolinho #25879 üzenetére
Azt hiszem van olyan opció hogy bárhova tapicskolsz az ujjaddal a kijelzőn akkor fotóz. Utánanézek, de a szelfi beállításainál kell lennie.
Szerk.: szelfi beállítások, fényképezési módszerek, és képernyő megérintés.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
adomok
tag
válasz paolinho #25838 üzenetére
Tudomásom szerint, sem a google sem az apple fizetési megoldása nem elérhető nálunk. De nem is kell. Sok nagy bank ma már a saját applikációban nyújt nfc fizetési lehetőséget. Én csak ezt használom, Budapest Bank kártyával. De ott van a simple app is Otp kártyával, vagy más kártyával, de az nem annyira komfortos.
-
kelly416
veterán
válasz paolinho #25710 üzenetére
Igen, vettem már le egyet, mert vastagabb kicsit, mint gondoltam és általában tok nélkül használom a telefont, így nagyon érződött. Aztán rájöttem, hogy egész nyáron kertben tevékenykedek, garázst építek, úgyhogy kell az az üveg, inkább elviselem a tokot is.
Szóval a lényeg, kicsit jobban ragaszkodik a telóhoz, mint a régebbi külön ragasztó nélküli üvegek, de úgy jön le, hogy a védőüvegen marad a ragacs. Úgyhogy én azt mondom, cseréld bátran, csak vigyázz, ne legyen a hangszórórács ragasztós, és ne tokban hagyva tedd rá az üveget, ne ragadjon be sehová a ragasztó, ahová nem való. -
e-newsee
addikt
válasz paolinho #25026 üzenetére
Ja, az igaz. Más bankkal valóban kicsit macerásabb. Akkor megértem.
Mondanám a Google Pay-t, mint opciót, de annál is azt olvasni, hogy az Erstét nem szereti.(Tesómnak is ott van számlája, és hát nem egy kapkodó idegbeteg bank, ha az új technológiák bevezetéséről van szó. Plusz, amit a netbankos belépésével művelnek... Hónapok óta nem tudják bejelentkeztetni, mindegy mivel igazolja magát, meg akármilyen tokent is kap, nem fogadja el a rendszer. Vagy valami ilyesmi, én nem ismerem az ő rendszerüket. Már párszor volt bent a bankfiókban is személyesen, de semmi eredmény. Én a helyében már mentem volna más bankhoz. Pláne, hogy kb csak a fizetése érkezik rá, másra szökőévente egyszer használja talán.)
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
-
csorbajeno
veterán
válasz paolinho #24807 üzenetére
Ha visszakeresed a beszélgetés kezdetét ezzel kapcsolatban, akkor egy hosszú listát fogsz találni a romokról és ez irányú engedélyeikről. Az ottani felsorolás szerint TMH rom alatt egyik sem érhető el, tehát mindenképpen romcsere kell. Azt hiszem, hogy thai romokról emlegettek a srácok itt, de ahhoz kell egy thai SIM is.
-
Reverting
őstag
válasz paolinho #23593 üzenetére
Ez a "fuggetlen" utolso Oreo, elmentettem hatha jol jon... Valamilyen szintem megegyezik (ebbol lett a szolgaltotos) az utolso T-oreoval, de szerintem nem erdemes valtani ha oreon maradsz amugy is...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Oldman2
veterán
válasz paolinho #23054 üzenetére
Ok, további tippem:
A Beállítások/Alkalmazások alatt válaszd ki az Összes alkalmazás-t, a 3 pöttyös menüben a Rendszeralkalmazások megjelenítését, majd ugyanitt válaszd ki hogy Rendezés méret szerint.
Mivel az Odinnal telepíthető frissítés mérete kb. 4GB, annak az appnak is hasonló helyfoglalása lehet, ami "tárolja" a már letöltött frissítést.
Ha megvan, töröld annak az alkalmazásnak az adatait (Tárhely/Adatok törlése).
-
Silenzio
addikt
válasz paolinho #22909 üzenetére
Oreo alatt is törölhető az összes Telekom app. Pie-nál semmilyen T-s appot nem tesz fel automatikusan! Csak a telepítés legvégén felajánlja, mint plusz opciót. Amúgy a kifejezés helyesen írva en bloc. Franciául van.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Oldman2
veterán
válasz paolinho #23016 üzenetére
A Frissítésekkel kapcsolatos üzenetekhez kapcsolódóan, az XDA-n azt olvasom, hogy:
1. Kapcsold ki a Frissítésekkel kapcsolatos értesítést,
2. Reboot to Recovery
3. Wipe cache partition
4. RebootHa most indítasz egy frissítést (ekkor látszólag még letöltött az Update), hibaüzenetet kapsz,
de továbbiakban az értesítések megszűnnek.A fentiekért felelősséget nem vállalok...
Ha a fentiek működnek, akkor a frissítés a Cache partícióra töltődik le.
-
Manka76
senior tag
-
csorbajeno
veterán
válasz paolinho #22903 üzenetére
Első indításkor/Gyári visszaállítás utáni első alkalommal, amikor belakod a telefont, akkor megkérdezi tőled, hogy mely appokat szeretnéd tőlük telepíteni, boot logo pedig nincs. Szóval csak a frissítéssel vagy hátrább a független romhoz képest.
Pie alatt nincs módód a hívó fél hangjának a rögzítésére, csak a tiédre. Talán úgy maradt ennek értelme, ha a fontos részleteket visszaismétled és akkor jó minőségben lesz elmentve.
-
dvarw.mtl
tag
válasz paolinho #22909 üzenetére
package disabler-el meg tudsz szabadulni a felesleges dolgoktól.
𝕯𝖛𝖆𝖗𝖜
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest