-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
DeFence #25216 üzenetére
Mármint, hogy valaki sorra hozza ki hitelre/részletre azt, amit amúgy nem tud fizetni provident nélkül?
Nem egyet ismerek. Mert kell a presztízs miatt az ájfón8plusz, hogy ő ezt is megteheti, este meg vacsorát nem tud letenni az asztalra. Mondom, ezt saját példámból láttam. Menekültem is innen..
Ismerős Telekomnál dolgozik. 10/8 csak bugdácsol a részletekkel. Persze, amint meglát egy valami hiperszuper csodát, azonnal kell újítani. Nem baj, ha még 30 ezer hitel jön a másik 70 mellé. Tankolni nem kell. Eszméletlen fogyasztói társadalom van.
Kp-ra meg nem veszem meg inkább 2 kiló fölött egyik telefont sem. Egyszerűen ennyit nem akarok kiadni érte.
Igen. Én 106" használom. Erre lett berendezve alapból a háló. Ágy fölött a projektor mennyezeti tartón, szemben gardrób, elé lejön a vászon(igaz ez csak egy kurblis, nem motoros - de ennyi mozgás kell
). Megvan a feeling minden.
Persze van egy szint, ami alá nem kell adni. De a TV-vel is így lettem volna, hogy nem egy szart veszek.Egyetlen hátránya, hogy sötétíteni kell a szobában.. De azt amúgy is megtettem, amíg TV-m volt vagy monitoron néztem.
Egy PS4Pro-s játék is eszméletlenül tud kinézni. (nyilván egy 65" OLED TV-n is, de az már megint más kategória. Itt kárpótol a kép nagysága)
Csak sajnos megrekedtek a 1080p felbontásnál azok, amikért még hajlandó vagyok ekkora összeget kifizetni. Amint becsúszik egy értelmes vétel 4K-s projektorból már váltok is. Bár igazából ráérek. Meló és suli mellett sajnos erre most nincs időm. Viszont, ha jut erre idő a hétköznapokon vagy hétvégén, akkor garantált az élmény. Persze itt is aranyszabály, hogy nem az olcsók között kell nézelődni.
Ha gondolod nézz be a projektor topikba. Van sok embernek, tanácsok is vannak.
Sokan ott rontják el, hogy TV-t vennének 300 ezerért is akár, de bejön a topikba és, ja hát projektorra szánnék 80 ezret.
Na az nem megy..Én is úgy vagyok vele, hogy amit akkor kp-ra kifizetek egyben, az az enyém. Nem amit 2 évig törlesztek, aztán neadjisten ellopják, összetöröm önhibámból, se garancia se biztosítás, és fizetem a semmire a törlesztőt még.
-
csorbajeno
veterán
válasz
DeFence #25179 üzenetére
Az S9 nem tud, az S10 család kapta meg a fordított vezeték nélküli töltés lehetőségét. Bár szerintem a gyakorlatban fölösleges feature, mivel a nagyobb akkuval az S9 szintjét hozzák. És azt sem tudom, hogy ez a tudás hardveres vagy csak szoftveres különbség. Utóbbi esetben ez a tudás még kiterjedhet az S9 párosra is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
DeFence #25167 üzenetére
Mi9SE-n is gondolkodtam. De abban meg nincs wireless charge
Illetve egyelőre a B20-as verziót sem jelentették be. Pedig nekem is arra fájna a fogam jobban. Illetve kijött a 20W vezetéknélküli autós töltő is a Mi9 mellé.
Mi9SE és Mi9 már AptX HD-t támogat. Szóval egy BT fülessel nem hiszem,hogy baj lenne a hangzással.
A collal még csak nem is lenne bajom, de maga ez a 7.5 cm szélesség valóban nem a legjobb egykezes használathoz.
Samsung S10e-t néztem még, most 193 ezer svájci MM-ben. De azt meg el kellett cseszniük a jobb felső sarokban levő ujjlenyomatolvasóval.
Bár már a közel 200k-s ár is súlyos szerintem egy telefonért. Szóval nem tudom igazából.
Próbálgatom a saját telóm, ami ugyanakkora, mint az S10e, és valóban hülyeség volt oda feltenni a gombot.
Hallottam olyat, hogy az autóstartók miatt. De ez milyen marhaság már. Ez kb. olyan mintha ezzel azt mondanák, hogy azok vannak többen akik autóban használják, ami egyenesen marhaság.
-
dkovizoli
addikt
válasz
DeFence #23610 üzenetére
Aha. Emlékeztem rá, hogy akkor valamikor már írtunk erről. Te még a német pite megjelenésekor raktad fel a tmobilos készülékre a 9.0-át. Majd megcsináltátok a fr-et sim kártyával. Amitől, az akkor a DBT pitétől először DBT/DBT/DBT/TMH lett, majd fr után átállt XEH/XEH/DBT/TMH-ra. Ebben az állapotban, mivel az első kódról frissít a telefon, neked az első XEH után kellene OTA frissítést kapnod. De nem kapsz, mert a magyar régió nem kapta meg ezt a build-ot. ( a build vége CRLI, a magyar pite, az XEH, viszont CRLO végű volt) . Ezért nem tud frissíteni. Te annyit tehetsz, mivel DBT- re innen már csak akkor fog visszaálni, ha német simet teszel be és csinálsz fr-t. De igazából ennek semmi értelme nem lesz. A legegyszerűbb és legésszerűbb, ha letöltöd a legutolsó XEH romot samfirm-el és felteszed Odinnal a HOME CSC-t betallózva a romot. Persze bl, ap és cp is. Nem töröl semmit és beáll teljesen magyarra a build is. Onnantól az XEH szerint kapsz frissítést. OTA-n.
-
dkovizoli
addikt
válasz
DeFence #23483 üzenetére
Kb másfél éve használom az s8+-t,májusban lesz két éves, ami eredetileg telenoros volt, DBT rommal és telenor kártyával. Minden hónapban legelőször jött az OTA frissítés. Közben átesett egy garanciális alaplapcserén, azóta független. Most végigjátszottam vele a béta pitézést. XEU kóddal és telenor kártyával. Minden OTA-n jött rendesen. Most ismét DBT a kódom. Közben volt egy s9+, eredetileg XEH, az is DBT-n volt, amíg nálam volt, kb 3 hónapig. Mind telenoros kártyával. A frissítések pedig mindre jöttek OTA. Lehet csak szerencsés vagyok.
-
-
kiskeni
aktív tag
-
kiskeni
aktív tag
válasz
DeFence #23029 üzenetére
Ahha, nyilván a Gcam Port Hub-on nem lett kirakva a Pie-ready-re javított verzió... Így már megtaláltam, ahogy a külön xda bejegyzést is. Lehettek volna olyan kedvesek, hogy odacsatolják a Port Hub-hoz ezt az IDan-bejegyzést is, mert én végig a nem fixált verzióval próbálkoztam
-
-
kiskeni
aktív tag
válasz
DeFence #22996 üzenetére
Őszintén? Én várom az S10 szériát, holnap lehet meg is nézem a bemutatásukat, de nem biztos, mert azért ezek eléggé unalmasak (számomra legalábbis)
Ha meggyőz a bemutató, egy S10-re váltanék simán, esetleg egy Mate 20 Pro-ra, mert az is tetszik, csak azon a képernyőbe ágyazott ujjlenyomatolvasó kissé fapados (és optikai), míg az S10-ekben úgy tudom ultraszonikus leolvasó lesz.
-
-
DeFence
tag
válasz
DeFence #22165 üzenetére
Hozzácsapva még, asszony p20at vett, így végülis tisztán látom miről maradtam le vagy éppen mit úsztam meg. Más a két felület, de teljesítményben semmit nem vettem észre. Kijelző is másabb, akksi szerintem a p20ban sem jobb. Kamera szoftver kifejezetten nem tetszik a p20ban, és mivel szeretek fotózni, ebben jobb is hogy S9 lett nem Honor.
Váltás droid9re, hát itt is jobbat hozott a samu, mint a huawei, szerintem.
Nyilván senkinek sem ugyanaz a véleménye.
Mi mindketten s7e tulajok voltunk, és mindketten úgy indultunk neki hogy elég volt a samuból, legyen valami "új", de végül én csak nem újítottam és nem bántam meg. -
kiskeni
aktív tag
válasz
DeFence #22028 üzenetére
Be lehet. A + jelre rákoppintva kezd el hozzáadni az eseményt. Az opcióknál a csengettyű jelzésnél ahol írja, hogy mennyivel előtte szeretne értesíteni, ott arra nyomj rá, az előugró lehetőségek közül meg a "Jelzés ideje" bekezdés alatt jelöld ki a "Nincs" lehetőséget.
-
stickrs
senior tag
válasz
DeFence #21887 üzenetére
Ennél az UV ragasztós üvegnél szerintem szerencse is v nemtudom, mert 2 ugyanolyat vettem, egy S9+-ra, ez 3 hónapja tökéletes, semmi felválás, másik S8-ra, az pedig még aznap egy 5mm-es csikban fent a hangszoro alatt belevegösödött szoval az cserélve lesz.. mind2t kb 45 percig világítottam, teljesen megtisztitottam kijelzöt elötte, ugyanugy teljesen szétterült a ragaszto, világitáskor semmi nem látszott, mégis egyik felvállt másik nem..
-
dákó83
csendes tag
válasz
DeFence #20292 üzenetére
Szerintem jó lesz neked is úgy, én TMH/TMH, TMH/TMH -ra raktam a DBT-t, sima CSC-vel, így ugye megvolt a factory reset. Erre raktam a XEH romot home CSC-vel, így átállt XEH/XEH,DBT/TMH-ra , átraktam a SIM kártyát a másik foglalatba, és így lett XEH/XEH,XEH/TMH..
Eddig nem találkoztam problémával.. -
TODI1111
veterán
válasz
DeFence #20261 üzenetére
A kikapcsolt kijelzőnek és a wifi "alvásnak" nem tudom mi köze lehet egymáshoz.Amikor hazaérek és nem használom a készüléket akkor a kijelző nálam is ki van kapcsolva. Éjszaka pedig ha alszom akkor szintén, de ettől függetlenül a készülék továbbra is szinkronizál (pl. email, viber stb.) ha elérhető az adott wifi hálózat amihez kapcsolódik. Amennyiben nem akkor meg a mobil hálózatot használja.Nem használsz éjszakára esetleg valamilyen energiatakarékos módot ami kikapcsolja a wifit?
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
DeFence #20196 üzenetére
Fotózáshoz elérhető a professzionális mód. Videóhoz már nem.
Ha elhúzom a csúszkát Professzionális üzemmódra, akkor fotózni tudok, de videózni nem. Ha elhúzom a csúszkát a Videó üzemmódra, akkor mozgóképet tudok felvenni, de nem tudok olyan beállításokat eszközölni, mint a Professzionális/Fotó üzemmódban tudok.
-
csorbajeno
veterán
válasz
DeFence #20160 üzenetére
De a PH app pont olyan, mint az asztali nézet, így ott is tudsz feltenni képet, illetve a fototrend.hu oldal is asztali nézetes mobil verzióban. Ergo mobilos a nézete, de rendelkezel az asztali verziós opciókkal. Ha képet akarok betenni, akkor onnan írok, sima szöveget meg a mobilarena mobilos nézetéből.
-
csorbajeno
veterán
válasz
DeFence #19983 üzenetére
Ha sima CSC-vel felteszed és utána mindkét SIM slotba beteszel egy magyar kártyát, akkor XEH/XEH,XEH/VALAMI lesz, attól függően, hogy honnan származik. Az enyém Telekomos, így eredetileg TMH/TMH,TMH/TMH volt, ami a DBT felrakása után módodult DBT/XEH,DBT/TMH-ra, majd az XEH telepítése után az egy SIM-kártyámat mindkét slottban elindítva lett XEH/XEH,XEH/TMH. FR-t csak az XEH rom telepítése után volt. Talán most már maradni is fog ez a rom, nem teszem vissza a gyári TMH romot. Remélem ez segített.
TMH/TMH,TMH/TMH->DBT/XEH,DBT/TMH->XEH/XEH,XEH/TMH
Az OTA frissítéshez az a lényeg, hogy a szoftver adatainál, amikor megnézed ezt a kódot, akkor az első kód egyezzen meg a felette lévő sorban az "OXM_"után álló kóddal. Ha a kettő egyezik, akkor lesz OTA.
-
Shoo
senior tag
válasz
DeFence #19614 üzenetére
Én a Domeglasst használom már egy ideje, S9plusson, Note 8akon és a mostani S9en. Az elsőn elkövettem a törlős hibát és levegős lett. Nagyon óvatosan kell megtörölni az elején, én csak a filccel szoktam picit felitatni.
Arra készülj fel hogy extrém könnyen törik.... párom Noteja kb 10 centiről esett az asztalra és végigrepedt az oldala, ugy hogy a repedés pontjára nem is esett rá.
Tapasztalatom alapján nem lehet épségben levenni, ripityára törik, de ragasztó nem marad a kijelzőn.
Törötten is tökéletesen működik egyébként. -
-
Fitzgerald
veterán
válasz
DeFence #18113 üzenetére
Igazán nincs mit. Nem is lassulás formájában jelentkezik a probléma (egyenlőre), hanem elsősorban az aksiidőt érinti dramatikusan.
@T_chris
A fentieken kívül gyakorlatilag annyit, hogy közel nem azt a processzoros teljesítményt kapjuk, ami be lett ígérve.
Az Exynos 9810 papíron az idei über processzor, csak a Kirin 980 közelíti meg számítási teljesítményben.
A gyakorlatban viszont a rossz ütemezés miatt a valós teljesítménye (egyenlőre) alig haladja meg az előző csúcs Exynos-ét, és alaposan elmarad a Snapdragon 845-től, aminél nem kicsivel kéne gyorsabbnak lennie. Ahogy feljebb is írtam, ez jelenleg leginkább az üzemidőt érinti érzékelhető formában (az mondjuk bőven elég), de az időtállóság szempontjából nagyon fontos, hogy ez javítva legyen. Remélem készít majd egy újabb tesztet az Anandtech-es arc Android 9-el, nagyon kíváncsi vagyok.Én azok közé tartoztam, akik többek között azért is vettek S9+-t (az elhanyagolható árkülönbözeten kívül) Note 8 helyett anno, mert ebben ez a SoC van, és szempont volt az időtállóság.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
DeFence #18111 üzenetére
Köszi, akkor maradok a gyári kamera appnál továbbra is.
A hotplugging probléma dióhéjban annyi, hogy a SoC processzorrésze rosszul van ütemezve szoftveresen, így egy-egy adott frekvenciát sokkal lassabban ér el, mint kéne. Ez teljesítménybeli, és energiatakarékossági (üzemidőbeli) problémákat is okoz. Konkrétan alig lesz így gyorsabb az Exynos 9810, mint a 8895 volt az S8-ban, de legalább még az aksiidő is jó szar lesz.
Amikor ez szóba kerül, általában akkor szokta valaki beírni, hogy "dehátmirenemelég az S9 teljesítménye?" - na ők azok, akik tökre nem akarják érteni ennek az egésznek a lényegét, jelentőségét. -
-
szabochris
aktív tag
válasz
DeFence #17966 üzenetére
sZIASZTOK!
Most akarom felrakni az S9 +-ra a Pitét.
Kérdésem az lenne,hogy a letöltött zipben 2 fajta CSC van, melyiket tallózzam be a CSC részbe, a simát, vagy a Home CSC-t? Mi a különbség?
Tessék itt egy link, ahonnan elég gyorsan jön, nem úgy mint a 300kB/s- os Samfirm-ről.
-
csorbajeno
veterán
válasz
DeFence #17696 üzenetére
Én is várom már a Pie-t, de én kicsit türelmesebb vagyok, kivárom a soromat
A kamera új funkciója érdekes, látok benne lehetőséget és fantáziát. Az A9-en láttam, de gondolom, hogy a sima S9 is megkapja ezt a témafelismerő algoritmust. Milyen érdekes, hogy a Samsung meg tudja ezt oldani AI nélkül is, csak simán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest