Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
addikt
válasz
laszlolczka
üzenetére
Köszi!
-
paolinho
addikt
Szinte biztos, hogy hülyeséget kérdezek, de hátha tévedek.
Nekem a hívásrögzítés kapcsán anno egy thai-kártyával lett élesítve a teló. Ha csinálok egy FR-et, akkor újra elő kell kotornom ezt a sim-et? -
paolinho
addikt
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Jövő év elején lesz 2 éves a teló, úgyhogy valószínűleg csere lesz, és mindenképpen 128 Gb-os (vagy nagyobb) lesz az utód, de ennél már az agyamra megy, hogy legfeljebb 1-2 Gb-ot tudok felszabadítani, mert valójában nincs honnan teret nyerni.
Ha FR-et csinálok, akkor mennyire kerül alapbeállításra a teló?
Ezt azért kérdezem, mert nekem a hívásrögzítés okán anno egy thai-kártyával lett élesítve a készülék, és nem szeretném bukni ezt a funkciót. Az meg erősen kérdéses számomra, hogy az a két évrs thai-sim még mindíg aktív. -
paolinho
addikt
Azon meditálok, hogy mi a vihartól tud megtelni a teló memóriája, amikor se zene, se film, se fotó nincs rajta jellemzően (összesen max. 1 g - nyi ez)? Elvileg az alkalmazásokra jelez nagy adattartalmat, de azokkal mit tudok tenni? Pl. a Viber-nél 6 Gb-ot ír.
Már az újratelepítés gondolata is megfordult a fejemben. Vagy nem ez a megoldás. Nem hittem volna, hogy a 64 Gb ilyen kevés tud lenni. Ja, S9+ a készülék. -
paolinho
addikt
válasz
üzenetére
Köszi Neked, és Csorbajeno-nek is, ránézek. Jól jönne a céges gépemnél, ahol a főnököm szeretik monitorozni a Nézed dolgainkat. Feltéve, ha ez nem igényli az asztali PC kapcsolatát is. Ergo, ha csak a telefon, és a monitor kontaktusában működik a monitorra tükrözés.
-
paolinho
addikt
válasz
üzenetére
Tudsz adni ehhez egy linket? De olyat, ami tuti megbízható, és PC nélkül kezeli a telefont? Köszi
Más. Ajánljatok már légyszi' valami megbízható hydrogel-féle kijelzővédőt, ami nem enged el a szélén. Feltettem most egyet, és egyrészt buborékos maradt helyenként, másrészt a felső két szélét is elengedte. Az üvegfóliától már frászt kapok. Nem elég, hogy annak is feljön a széle, szerintem nem sokat ér a funkcionalitását illetően. Nekem legalább is ami korábban volt fent az is engedett a széleken, és vagy három helyen meg
is pattant, aztán meg is untam. -
paolinho
addikt
Nem tudom, mi lehet Nálad a probléma, nálam hibátlanul fut az app a 10-esen, igaz nekem 9+ - om van, de ez szerintem lényegtelen. Amikor megnyitom az app-ot, akkor ujjlenyomat azonosítással enged be, de utána csak a Bankkártyáim menüpontba kell belépnem, ratapizni az NFC fizetés ikonra, és már lehet is érinteni. Semmilyen gondom nincs vele.
Esetleg töröld, és telepítsd újra, ez csodákra lehet képes. -
paolinho
addikt
Köszi, akkor -1 a 10-esnek, amiből lassan összejön annyi, hogy elgondolkodjon a felhasználó, hogy tényleg ez jobb-e, mint a Pie, és ha nem, érdemes-e vele kínlódni, neki több bizalmat szavazni!?
Én igazán türelmes vagyok, de most jutottam el oda, hogy feltegyem ezt a kérdést magamnak is. -
paolinho
addikt
Lehet, hogy tévedek, de amióta átálltam a 10-esre, a nemfogadott hívások kapcsán érkező, és az erre figyelmeztető SMS-ek elmaradtak. Ez rendszer (ill.beállítás) hiba, vagy a Vodánál kell reklamálnom ezen igényem kapcsán?
-
paolinho
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Igen, de az lényeges, hogy adott (fent felsorolt) rom telepítését követően a rendszer első indításakor annak az országnak a sim kártyájával a telefonban kell a rendszert indítani, amelyik rom fel lett téve. Ha ez megvolt, simkártya csere, és minden magyarra vált, de az előző sim komfortérzetéből fakadóan már lesz beszélgetés rögzítés
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
A teljesség igényével meg (még) az alábbiak:
BTC - Libya
ILO - Israel
LAO - Laos
MYM - Thailand
SLK - Sti Lanka
THL - Thailand
TMC - Algheria
TUN - Tunis
WTL - Algheria
XXV - Vietnam
-
paolinho
addikt
Létezik valahol olyan oldal, ami a Nice Lock modulok működését (előnyeit) részletezi lehetőleg magyarul?
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Végül megoldódni látszik a Reminder probléma is, csak a jelzés prioritását fel kellet emelni Közepes-ről Magas-ra.
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
A Térkép app navigációja hívás alatt egy fokkal jobb mint a Waze, vagy a Sygic.
Itt "kép a képben" formában elől marad legalább a navigáció is, ami, ha rábökök 2x, újra visszakapja a teljes képernyőt.
[kép]Ettől függetlenül nem bánnám, ha javítanák majd a 10-es alatt ezt a felesleges buta hibát (is).
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Igaz, nem volt FR, mert nincs kedvem újra "építeni" a telót, de lehet, hogy nem úszom meg ezt sem.
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Nekem sajnos egyik Reminder sem ad ki hangot leoltott képernyő mellett. Persze az ikonon van rá utalás, hogy valami történt. Ha ezután megnyitom, akkor már lesz hangja is. De így nem az igazi. Remélem, hogy resz megoldás erre egyszer.
Ami a WhatsApp-ot illeti, én jobban szeretem, mint a Viber-t, vagy a Messenger-t, de nyilván ez szubjektív, szóval itt is a rendszer kavarhat be, ugyanis a felugró ablak beállítási lehetősége inaktív, tehát itt kell valamit belenyúlni majd:Ami a navi-t illeti, ma kipróbáltam a Sygic-et, amit már régen megvettem (bár én jóformán csak a Waze-t használom), de sajnos azt is eltakarta a telefonálás képe. Holnap még kipróbálom a Google Térképet is, gondolom erre utaltál gyáriként, hátha azzal nem lesz gond.
-
-
paolinho
addikt
Nekem pár nap használatot követően 3 probléma vetődött fel az Android 10 (THL-rom) kapcsán.
Az első a már általam korábban említett Waze-Telefonálás (kihangosítóval) hiba, ami úgy jelentkezik, hogy miközben navigál a Waze, és én hívást kezdeményezek (ekkor ugye megjelenik a tárcsázás ablak), amikor kicseng a hívás, nem vált vissza a navigálásra a kép, csak manuálisan tudom visszarakni azt. Ez a Pie-on probléma nélkül működött.
A másik hiba nálam az, hogy WhatsApp használata során nincs felugró ablak (kiválaszthatóan sem) üzenet érkezésekor. Nekem ez nagyon hiányzik. Ennek hiányában alkalmanként nem, vagy csak késve veszem észre az üzeneteket.
A harmadik probléma az, hogy sem a "gyári" Samsung Reminder
app, sem az általam próbált Just Reminder app nem ad hangjelzést a beállított időpontban.
Nem tudom más mit tapasztalt ezek kapcsán, de ezek korábban a Pie alatt renben működtek nálam. -
paolinho
addikt
TH-re is Megjött a 10-es. Aki thaiföldi, vietnámi, vagy izraeli rommal használja a telefont annak megnyugtatásul közlöm, hogy megmaradt a beszélgetés rögzítési funkció. Eddig nagyon szépen fut a telefon ezzel a platformmal. Egyetlenegy negatívum amit tapasztaltam, a Waze használatakor telefonhívás alkalmával nem dobja vissza a térképet a beszélgetés alatt kihangosított állapotban.
-
paolinho
addikt
Használ itt valaki olyan vezeték nélküli autós töltőt, ami mágneses is? Nem pont erre, de valami ilyesmire gondolnék.
Van ilyen kapcsán tapasztalata valakinek?
Én ezt a nagyon vékony, és kellemes tapintású mágnestokot használom, és jó lenne, ha ezen keresztül is működne a töltés, talán van rá esély. Volt korábban egy 3 oldalról belecsúsztatós Baseus vezeték nélküli töltőm, de kényelmetlen volt belehelyezni, onnan kivenni a telót, meg egy bútorlap szállítása során sikerült is azt letörnöm. -
paolinho
addikt
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Én egyszer a laptopomra eresztettem rá valami progit meggondolatlanul, aminek ugyanez volt a következménye. Akkor végül is ráeresztettem mindenféle vírusírtót, mint pl Malwarebytes, AVG meg ilyenek, aztán valamelyik kinyírta.
-
paolinho
addikt
válasz
samu74
üzenetére
Én ahogy olvasom a hírportálokon, csak a Messages applikációt kell letölteni, és abból indítani az írott üzenetet, bár igazából nem látom ezek után sem a választás lehetőségét, hogy sima SMS vagy RCS chat-ként menjen el az üzi. Nekem korlátlan hívás, 5 Gb Net mellett minden SMS fizetős. Szóval jó lenne, ha ez így működne.
-
paolinho
addikt
Lehet, hogy nem ide való a kérdés, de hátha tudna segíteni valaki.
A kezdő képernyőre hogyan todnék kihelyezni egy gyorsindítású telefonszámot. Az asszony Redmi Note 7 - jén simán megtaláltam, ezen a készüléken azonban nem lelem ezt a lehetőséget.
Igazából a garázskapu nyitása okán volna rá szükségem, és jó lenne, ha nem a Kedvencek-ből kellene állandóan előhalászgatni. -
paolinho
addikt
válasz
alcapone386
üzenetére
Az Alkalmazásokon belül az aktuális app Tárhelyében a Gyorsítótár törlése nem segít ezen esetleg?
-
paolinho
addikt
válasz
alcapone386
üzenetére
Ezt lehet eBay-en is vásárolni, de én pl. a Face-en rákérdeztem anno az Utazók a nagyvilágban csoportban, hogy nincs-e valakinek, aki mostanában jött vissza Thaiföldről. Szerencsémre egy kedves csajszi segített rajtam,és adott egy élő simkarit.
-
paolinho
addikt
válasz
thedarkfox
üzenetére
Hát, Isten tudja! Nekem valahogy nem annyira jön be ez a Biztonságos mappa. Az AppLock viszont nagyon szimpi, úgyhogy ez marad.
-
paolinho
addikt
válasz
thedarkfox
üzenetére
Köszi kipróbálom!

-
paolinho
addikt
Létezik olyan beállítási lehetőség a gyári szoftverben, amellyel egy bizonyos applikációhoz való hozzáférést tudom védeni? Jelenleg ezt az AppLock-kal oldom meg, de ha van erre saját lehetőség is, akkor mellőzném.
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Értem köszi. Az az igazság hogy csak ideiglenesen használom ezt. Nekem jobban bejön a folyadékos. Viszont az amíg ideér a másik (az elődje megadta magát), addig valami átmeneti megoldásra szükségem volt, és volt egy ilyen tok még elfekvőben a fiókomban. Mindegy egyelőre ez is véd, bár nem túl praktikus így. Az a vicces, hogy az Ali-n még videón is bemutatták az ilyentén "okos" tudását.
-
paolinho
addikt
Rendeltem egy flip tokot Kínából, de rohadtul nem csinál semmit, se amikor kinyitom, se amikor becsukom, illetve becsukott állapotban nem tudom felvenni ha hívnak. Valamilyen különleges beállítás kérdése az, hogy aktív legyen?
-
paolinho
addikt
válasz
takcslajos1
üzenetére
Nem, nem így van, bár ez már itt ezerszer el lett mondva, de legyen ezeregyedszer is. Ha felrakod valahogy a THL romot (fontos, hogy thai kártyával, vagy vietnámival, esetleg izraelivel aktiváld) Odinnal, utána mehet bele a magyar kártya, és azon túl, hogy csutkára magyar lesz a készüléked, megkapod a frissítéseket is nagyjából alig valamivel a német rom után, és jóval előbb, mint a hazai XEH, meg az összes többi rom. Nem kell hozzá Odin, simán frissítesz a telóról. Ami miatt ez több, mint a hazai, vagy bármelyik EU rom, az az, hogy a tárcsázóban van beépített hangrögzítés. Ha ez nem érdekel, akkor hagyd az egészet a francba. Az ukrán kártya egyébként nem jó erre.
-
paolinho
addikt
Na basszus, még ez is. Jogos.

Ha már értesítési sáv. A frissítés kapcsán megint eltüntek fent az ikonok, csak az akku % maradt. A Quick-panel Star alól zömében vissza tudtam rakni, viszont a szolgáltató nevének kijelzését nem tudom visszaállítani. Van esetleg erre ötlet? -
paolinho
addikt
válasz
vihartigris
üzenetére
Akkor csak elkerülte a figyelmemet, köszi!
-
paolinho
addikt
Én a THL rommal használom a telefont (S9+) .
Az Android bizt. javítási szintje: 2019. június 1.
Én csak most vettem észre, hogy a Beállítások/Kijelző alatt van egy Éjszakai mód, mint egy kvázi sötét téma, ami sötét hátteret ad a telefon mindenféle beállítási és kezelési felületén (pl. Beállítások, Tárcsázó, Névjegyek). Ez az opció már régen rendelkezésre áll? Mert akkor elég balf.sz vagyok, hogy csak most találtam rá. -
paolinho
addikt
válasz
alcapone386
üzenetére
Ez megnyugtató, köszi! Biztonság okán berendeltem akkor még egy ilyet. Ez rohadt jól fed, patent az érintés, és az átlátszóság, plusz alig látszik valami, ha hozzáérek az ujjammal.
-
paolinho
addikt
válasz
alcapone386
üzenetére
Ezzel kapcsolatban hagy kérdezzem meg, hogy ha esetleg valami ok kapcsán cserére szorulna, a ragasztó eltávolítható? Ugyanis én is pont ma tettem fel egy ilyet, és noha nagyon klasszul illeszkedik, sőt a korábbi széleken ragadóhoz képest kifejezetten jobb az ujjlenyomat taszítása is, egy kis aggály van bennem, hogy mi lesz akkor, ha mondjuk mert elreped (mint a korábbi nekem), és cserélni kellene?! Szóval le lehet majd takarítani a fólia alatti ragasztó felületet?
-
paolinho
addikt
Hmm, nem értem.
Az a helyzet, hogy nem akarom azért törölni az ELM kulcsomat, hogy meggyőződjek a lehetőségekről, de szerintem jó helyen keresgélsz, ott lesz valahol a megoldás, ez tuti.
Az elején én is bénáztam, és ezért kellett az elsőre létrehozott ELM kulcsot törölni (vagy deaktiválni), és utána úja végigmenni a regisztrációs lépéseken.
Nem tudom, közelebb hoz-e a megoldáshoz, de esetleg próbáld meg ENNEK a linknek a segítségével! Hátha így jobban átlátható az egész. -
paolinho
addikt
Pedig csutkára úgy vannak a lépések, ahogy TODI1111 leírta/bemutatta. Nem tudom Nálad mi lehet a gond. Most végig lépkedtem én is újra, hogy ebben biztos legyek.
Ami nálam másként van, az egyrészt az, hogy angol a felület (nem lenne rossz, ha magyarra lehetne változtatni), másrészt, amikor a 4. ponthoz érve (4. kép) belépsz, akkor nálam újra belépést kért jelszóval a felületre, pont azt a képet bedobva, amelyet TODI1111 2. képe mutat. Ezt követően jön be nekem az alábbi felület, ahol választhatod a régi kulcsok megtekintését, vagy új kérését:Itt láthatóak azok a kísérletek pirossal karikázva, amelyek érvénytelenek, vagy töröltek, és zöldel karikázva, amely jelenleg is aktív:
Szóval próbáld meg még egyszer, mert valamit nem jól kezelsz!
-
paolinho
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
Magyarán, ha megjön az áprilisi PIE a THL-re, és azt OTA-n frissítem, akkor bezárul a visszaút lehetősége!? Hmm.. érdekes. Én magam ugyan nem nagyon mászkálok vissza a korábbi romokra, és most is csak azért használtam az Odin-t, hogy a megmaradhasson a PIE-on a hívásrögzítés lehetősége, de azért elég fura ez a hozzáállás a Samsung részéről.
-
paolinho
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
Ezt pontosítsuk már, légyszi!
Én Telekomos Oreo-t cseréltem THL-es PIE-re Odinnal, de én betallóztam a BL-t is. Jelenleg, ahogy írtad is, márc.1-i az Android biztonság javítási szintje.
Noha nem tervezem, mert elégedett vagyok a Pitével, de azt mondod, hogy innen nincs már visszaút Oreo-ra? -
paolinho
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem vagyok nagy fotóguru, ennyire mélyen nem érint a téma, szerintem kiváló képeket készít a telefon. A kérdésem is csak azért vetődött fel, mert egy lakás hirdetés kapcsán kellett néhány kép a kecóról, és az én telómmal készült képek nem tudták annyira széles képet készíteni, mint a sógorom G6-ja. Most jól jött volna, ha az S9+ is tudta volna a széles látószög funkciót, de úgy általában nem érzékelem a hiányát.
Egyébként köszi szépen mindenkinek a választ, aki segíteni próbált!
-
paolinho
addikt
Én egy kicsit más téma kapcsán szeretnék tanácsot kérni, mint akkufogyasztás.
Az a helyzet, hogy amikor kinéztem ezt a telefont (S9+) magamnak, az egyik lényeges szempont a kamera volt. Nagyon szép képeket készít, ez kétségtelen, de nem hiszem el, hogy sógorom G6-ja helyenként jobban muzsikál, mint ez a teló. Ilyen pl. az az opció, ami szélesebb látószöget fog be, mint a normál mód. Na ilyen beállítást én nem találtam az S9+ menüjében, pedig mintha valahol azt olvastam, hogy tud ilyet a telefon a két hátsó kamerája kapcsán.
Lehet, hogy én vagyok a béna, de tudna valaki segíteni, hogy hol keressem ennek lehetőségét?
Előre is köszi! -
paolinho
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Igen, félre érted a helyzetet. Itt arról van szó hogy a thai a vietnámi vagy az izraeli kártyák az adott ország romjának Odinnal történő felhelyezését követően az első bekapcsolásnál állítja arra a régióra a telefont, mint amit a rom és a kártya együttesen jelez neki. Ezután visszahelyezed a magyar SIM kártyát, és minden úgy működik tovább mint egy sima hazai rom alatt történne, Csak megmarad a tárcsázóban a rögzítés opció.
Megjegyzem, már az idegen kártya behelyezésekor is magyar nyelvre lehet állítani a telefont.Bocs, elkéstem.
-
paolinho
addikt
Igaz ez nem XEH-hír, de ha valaki THL szolgáltatói szoftvert használ, annak ma jött frissítés.

-
paolinho
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Igen, meglett minden, köszi! Béna voltam, hogy magamtól nem leltem rá.
-
paolinho
addikt
A selfie-nél meg lehet adni más exponálót is, mint a képeryőn lévő exponáló gomb?
Pl. Bixby-t, ujjlenyomat olvasót, vagy hang le- vagy fel gombot? Köszi -
-
paolinho
addikt
Bocs, de megpróbálkoznék újra a témával!
Próbálta már valaki (Magyarországon) a Google Pay szolgáltatás lehetőségét? Átnézve a fórumot, nem nagyon találtam ezzel kapcsolatos érdemi hozzászólást.
Magára az app-ra rákeresve azt dobja fel a Google Play, hogy az eszköz nem támogatja ezt az applikációt. Ennek mi az oka? -
paolinho
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Ne haragudj a kérdésért, de ezt tapasztalatból mondod? Azaz Neked már kellett leszedned ilyen fóliát, és ezáltal takarítottad már le utána a ragasztó felületet? Ezt csak azért kérdezem, mert nekem jelenleg ugyan ILYEN edzett üvegfólia van fent, azonban korábban berendeltem egy ilyen ragasztóval rögzítettet is, ami meg is érkezett. És tekintettel arra, hogy nekem egy kicsit csillogósabb a visszatükrözése a már felhelyezett első fóliának, gondolkodom, hogy lecseréljem a "ragasztósra", hátha az természetesebben veri vissza a fényt. Csak egyedül ez a ragasztóeltávolítás, ami visszatart.
-
paolinho
addikt
válasz
e-newsee
üzenetére
Őszintén szólva különösebb bajom nincs vele, ha csak az nem, hogy Ersté-sként nekem előre fel kell töltögetni, és figyelni a keretre. Persze az OTP-seknek ez nincs, mint probléma, hiszen ők társítják a kártyájukat, és valós időben vonja le róla fizetéskor a rendszer a költött pénzt.
-
paolinho
addikt
válasz
viewdetails
üzenetére
Rendben, köszi, nem piszkálom! Egyelőre downgrade-re sem hiszem, hogy szükségem lenne, hibátlan így a rendszer.

-
paolinho
addikt
válasz
dvarw.mtl
üzenetére
Azt hiszem, kezdek lassan megvilágosodni a témában.

Szóval, ha arra adom a fejem, hogy feltegyek egy új romot, a három másik fájlon kívül elég a sima CSC-t betallózni, és nincs Re-partion, mert ellenkező esetben FAIL!-lel leáll az ügylet, mondhatni el sem kezdődik a telepítés. Ha mindenképpen Re-partition-t szeretnék, akkor Winrar-ral ki kell tallózni a CSC-ből a pit fájlt az Odin megfelelő sorába. Így már okay. Már csak egy kérdésem van ezzel kapcsolatban, és utána lepattanok a témáról: miért kell a Re-partition-os telepítés, ha pl. a sima CSC-s is egy szűz romot tesz a telefonra? Legalább is én ezt tapasztaltam most, hogy feltettem ezt a THL romot.Más: Samsung Pay. Most akkor ezzel mi a helyzet? Van ennek valami értelme? Vagy lesz, a közeli jövőben ebben előre lépés? Esetleg van valami kiskapu, amivel ezt is munkára lehetne bírni, nem csak a Simple-t lehetne meglehetősen szűk keretek között használni?
-
paolinho
addikt
válasz
dvarw.mtl
üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy mely esetekben kell betallózni a pit fájlt? Ugyanis erről már olvastam itt, hogy miként, honnan kinyerve a fájlt, és hová kell betallózni, csak nem volt világos, hogy mikor igen, és mikor nem!?
Ja, és mellesleg megerősítem, hogy működik ez a thaiföldi kártyával és rommal való molyolás a hívásrögzítés vonatkozásában PIE alatt.
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy lesz-e hozzá frissítés is?! -
paolinho
addikt
Próbálkoznék Odinnal romot cserélni az ITT írtakra törekedvén, ugyanis sikerült hozzájutnom egy aktív AIS szolgáltatós thai kártyához.
Első lépésként letöltöttem egy a SIM-hez megfelelő THL-es romot.
Következő lépésben pedig szerettem volna Odinnal felrakni, azonban kb. 8-10 perc gondolkodás után FAIL!-t kiírva leáll az egész.Mit csinálok rosszul?
Jelenleg egy Telekomos TNH/TMH,TMH/TMH szolgáltatói szoftver fut a készüléken. -
paolinho
addikt
válasz
davtsik
üzenetére
Ahogy (#24811) csorbajeno írását én értelmezem (amiért szintén köszönet), abból az derül ki, hogy romot kell cserélni Odin-nal, amihez kell egy aktuálisan kapcsolódó kártya.
Kiválogatva ezek a romok az alábbiak:
BTC - Libya
ILO - Israel
LAO - Laos
MYM - Thailand
SLK - Sti Lanka
THL - Thailand
TMC - Algheria
TUN - Tunis
WTL - Algheria
XXV - VietnamEzek közül csak Thailand, és Vietnam Call és SPay is egyben.
Ezzel kapcsolatosan még egy kérdés: ha ezen romok valamelyike kerül a telefonra, a későbbiekben a készülék kap frissítést majd?
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Köszi. Ez megoldható a jelenlegi TMH/TMH TMH /TMH rommal, vagy romot kell cserélni ahhoz, hogy működjék a fentebb írt metódus?
-
paolinho
addikt
válasz
waldorff
üzenetére
Két éve voltam Thaiföldön, és még anno vettem egy helyi kártyát, ami valószínűleg már nem aktív. Mindenesetre délután kipróbálom, hogy tudom-e azért ezt a metódust lefuttatni vele. Hátha.
Bevallom, nem mindent értek a leírtakból, ezért inkább megkérdezem: ha az ország mögött szerepel a Call SPay, akkor azokkal a kártyákkal lehet a hívásrögzítést megoldani? Vagy csak elég a Call kifejezés ottléte?
Már csak ezeket azért kérdezném, mert ha nem sikerülne ezzel a SIM-mel megoldani, akkor nekem van egy cimbim, aki gyakran utazik Izraelbe, és vele tudnék hozatni izraeli kártyát, de ott nincs SPay a Call mögött.Illetve még azt honnan tudom kideríteni, hogy szerepel-e az OXM a multiromban?
Bocs, ha suta lennék a témában.
-
paolinho
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
A Notification Blocking menüpont alatt fent a + - ra nyomva a beugró panelon yes, aztán az értesítések közül kiválasztani a frissítésről szólót.
Utána a text-et választani, és kész.
Itt egy pár hozzászólással visszább screenshot-okkal be is lett mutatva a folyamat.
Nálam teljesen pöpecül működik.
-
paolinho
addikt
válasz
Reverting
üzenetére
Igazság szerint nincs vele semmi bajom, amióta (#23258) TODI1111 megoldotta az állandóan felbukkanó frissítési figyelmeztetővel kapcsolatos problémámat.
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Mindent Google-ra mentek, és semmilyen üzenetem nincs. Különös, de csak meglesz egyszer az oka.
-
paolinho
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
-
paolinho
addikt
válasz
Aryon87
üzenetére
ÉN előlre hátulra egyelőre EZT a fóliát tettem fel. 2 nap alatt megérkezett, és mindenféle mikrokarcoktól maximálisan védi a telót. Nyilván a tok, és az üvegfólia jobb, de átmenetinek szerintem hibátlan, és a gyári nejlonnál szerintem praktikusabb, na meg szebb is.
1-2 csepp mosogatószeres vízzel kell feltenni, kiszorítani a vizet, és halál komolyan mondom, mint a gyári, úgy illeszkedik mindenhol a telefonra. Ha megjön a tok, sem fogom a hátsót levenni. Nyilván elől nem lehet rátenni az üvegfóliát így az ugrik majd le. De aki nem szeret se tokot, se üvegfóliát, annak maximálisan ajánlott kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Poco F7 12/512
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest