- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodnartibi
csendes tag
válasz bodnartibi #7698 üzenetére
Leszedtem és felraktam a legutolsó XEH firmware-t, viszont továbbra is ATO
-
Teal'C
veterán
válasz bodnartibi #7696 üzenetére
Igen, de mindig is a sima csc volt jó!
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Teal'C
veterán
válasz bodnartibi #7694 üzenetére
Nem ugrik.
-
bodnartibi
csendes tag
válasz bodnartibi #7563 üzenetére
Szerintem megleltem a választ. Nem a home CSC, hanem a sima CSC fájlt kell választani az odinban és ez meg fogja csinálni a régió váltást, ugye? A Knox 0×0 ezzel ugrik?
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
válasz csorbajeno #7690 üzenetére
-
|AP|
veterán
válasz csorbajeno #7686 üzenetére
nekem ugyan még nincs S9, de ha lesz, akkor ezt a tokot néztem ki rá.
Vékony, minőségi, tényleg, mintha nem is lenne tok a telón (nekem csak karcok és ujjlenyomatok ellen kell, hogy védjen, leesés ellen valóban izmosabb tok kell)
Ha pedig elegendó csak fólia hátra, abból nekem ez jött be a legjobban:
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Fóliázhatod de abból a pénből amit az outfittersben elköltenél inkább rendelj hátsó fóliát meg ringke első fóliát ezzel már elöl hátul és a két oldalán véded tökéletesen és ha ez nem elég akkor az ebay- on megtalálod a Ringke Store nevű üzletet ott mindíg van akciós készlet fólia, tok és ha akarsz vezetéknélküli töltő is van benne.
A Ringke tokok nagyon minőségiek és van tényleg extra vékony tok nem csak a fénykép torzított.[ Szerkesztve ]
-
Hachiko95
aktív tag
Nekem ebay-es sandstone szilikon tok van rajta, szépen illeszkedik a telefonra, kivágások tökéletesek, körbe mindenhol védi a keretet, gombokat könnyen be lehet nyomni. A felülete jobban tapad, ahogy elkezdett "bekopni" a használattól.
Vékony benne a telefon, csak minimálisan vastagabb, mint tok nélkül.
Két hét alatt érkezett meg.
[link] -
Tiger.
nagyúr
Én azt mondom, ha olyan tokot szeretnél ami szinte nem látszik, az kb semmit nem fog érni, szóval el kell döntened mi a fontosabb. Engem nem zavar ha vastagítja a telefont, stabilabb a fogása, és nagyobb a védelme.
Nekem van gyári samsung meg ringke onyx, és a samsung után a ringke elég vékony, szóval fura.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
-
Teal'C
veterán
válasz csorbajeno #7681 üzenetére
Szerintem ez az outfiters túl van lihegve ugyan úhy mint a Dome glass! Rettentő sokba kerül és nem olyan minőségi mint azt elsőre hisszük/monják.
Persze az ember ne sajnálja a biztonságra ha már 250-300e ért vett telefont. de ha picit élelmes és türelmes ,vagy előrelátó akkor rendel Ebay ról mindent.
Pitaka tokot és egyébkén semilyen merev tokot nem ajánlok mert ha véletlen bemegy egy homokszem vagy bármi alá levételkor azonnal megkarcolja a keretet vagy a hátlapot, sajnos én a kerettel jártam így a Note8-al az 1-ik kolega meg a hátlapot cseszte össze így. másrészt a Pitaka megint csak rohadt drága és sokan panaszkodtak ,hogy annyira passzos hogy attol félnek eltörik a telót mikor mégis le szeretné venni.
-
Tiger.
nagyúr
válasz csorbajeno #7681 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb egy pitaka tok?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
csorbajeno
veterán
-
aldork
csendes tag
válasz csorbajeno #7676 üzenetére
Igen, tudom, félreírtam!
-
Tiger.
nagyúr
válasz csorbajeno #7675 üzenetére
Egyenlőre jó. De mostmár repülőbe raktam, 15%-on van.
-
Teal'C
veterán
válasz csorbajeno #7676 üzenetére
A fólia hátra is jól jön sőt még jobban kell mert ha por szorul a tok alá az már nem jön ki és teszi a dolgát rendesen.
-
aldork
csendes tag
válasz csorbajeno #7671 üzenetére
Bocsi, fóliát akartam írni...
-
Tiger.
nagyúr
válasz csorbajeno #7670 üzenetére
Nem tudlak követni.
A videók itt is jok. Az a friendly Facebooknal nem volt jó.
Nálam csak állandóan osszeomlik.
-
törölt tag
Fóliával én nem vergődnék, hacsak nem valami borzalmas poros, szennyezett munkakörülmények közt dolgozol, pl. építőipar, stb.
Tok ügyben meg elötted az egész net
A magam részéről a gyári szilikon tokot ajánlom, annak fügvényében, hogy nem extrém körülmények közt használod. -
Tiger.
nagyúr
válasz csorbajeno #7663 üzenetére
Megtortent.
-
nuri
aktív tag
válasz csorbajeno #7652 üzenetére
Ha ugyanzzal a google accounttal lépsz be akkor rá fog kérdezni visszaállítsa-e régi adatokat. De ha már nem megy régi telo akkor 30 nap elteltével google törli régi mentéseket.
-
aldork
csendes tag
Sziasztok!
Az imént rendeltem meg remélhetőleg az utóbbi idők legjobb döntését , egy S9 plust.
Olyan kérdésem van, hogy honnan érdemes fóliát, tokot venni?
Nagyon alapot akarok, a gyűjtemény többi részét alin fogom beszerezni -
Tiger.
nagyúr
Pont azért nyúltam bele most, hogy javítsak a helyzeten. Ki vettem az optimalizálásbol, így mintha jobb lenne.
-
Teal'C
veterán
Ezért nem kell piszkálni Petesejt erről beszél. De nyugodtan állítgasd el mindenütt aztán szarozd le.
A fejlesztői beállítások nem véletlenül rejtett ha nem vágod ne nyúlj hozzá ennyi.
Úgy egész jó volt hetek óta halgatju a Facebook siránkozást!!!
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Azért nem semmi, hogy a Facebooknak nem tetszik az ablak animacio allitgstasa, 0,5 0,5 2 volt állandóan leállt. Ahogy vissza raktam jó maradt. Pedig úgy egész jó volt😥
[ Szerkesztve ]
-
csorbajeno
veterán
válasz danesz79 #7651 üzenetére
Ha meglesz az S9+, akkor azon, ha ugyanazzal az email címmel lépsz be a telefonba, akkor lehet valamit kezdeni, de legközelebb ne a Google Drive-ra, hanem magába a Google-be (GMail) ments, így minden telefon, amibe azt az e-mail címet beírod, egyből ott lesz neked minden. Névjegyek, fotók és ha kell, akkor még a beállítások is (én csak az első kettőt szoktam kérni).
[ Szerkesztve ]
-
danesz79
csendes tag
-
Tiger.
nagyúr
válasz petesejt #7647 üzenetére
Akkor ki van kapcsolva. Olyankor persze hogy jó, jelzi a nem fogadott hívásokat. A Facebookot nem hiszem, megnéztem egy másikon, akad ott is, főleg ha ertesitesre megyek rá.
-
Tiger.
nagyúr
válasz petesejt #7643 üzenetére
Be van kapcsolva a spam szűrő?
Azt nem hiszem el, hogy a Facebook akadas mentes. Az akad a legdurvabban.
[ Szerkesztve ]
-
petesejt
aktív tag
+1 (majdnem)
Én is ugyanígy csinálom, annyi különbséggel, hogy (1) nem resetelek (minek, most vettem ki a dobozból) (2) csak a Google névjegyeket állítom vissza, a maradék 15 appot meg felteszem újra.
Gyors is a telefonom, és még egyszer sem volt szükség resetre azóta, hogy az elsők között megvettem. Se nem fogadott hívásértesítés, se Facebook, se SMS hiba, gyakorlatilag minden elkerül, amire mások panaszkodnak.
Igaz, 25 éves IT múlttal, Windows-on szocializálódva ahhoz ragaszkodom, hogy a lehető legkevésbé távolodjunk el a gyári rendszertől. Eddig bejött.
"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH
-
csorbajeno
veterán
válasz danesz79 #7627 üzenetére
Az Exynos-ban fizikailag nincs fm modul, így nem megoldható a hagyományos értelemben vett rádiózás, míg a Snapdragonban van fm modul, csak szoftveresen volt tiltva, amit elvileg frissítéssel feloldanak.
A biztonsági mentést illetően nincs ötletem. A Google-fiókodba nem volt szinkronizálva minden?
-
válasz gyuri81 #7632 üzenetére
Sehogy nem tanítottam, bekapcsoltam és kész, onnantól működött.
Nálam a wifi advanced részénél ezek vannak bekacsolva:
Switch to mobile data
Turn on Wifi automatically
Wifi power saving mode (de ez utóbbi nem kell hozzá)Ja igen, ha a Download booster be van kapcsolva, akkor lehet, hogy nem kapcsolja ki a wifit, amikor visszavált mobiladatra.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz gyuri81 #7625 üzenetére
Nekem magától kapcsol be és ki, amikor kell.
(#7627) danesz79: nincs FM rádió az Exynosos verzióban. És az internet korszakában miért nincs felhőben mentésed a kontaktokról (vagy google, vagy samsung cloud)?
(#7629) pythonhun: és hogyan, hova kapsz értesítéseket? Mert ha a lakásod postaládájába, akkor a postást kell eltenni láb alól.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
csorbajeno
veterán
válasz jupp008 #7616 üzenetére
Ha közvetlenül a kártyára akarod menteni a videót, akkor igen, szükseg lesz az új kartyára, de ha a telefon tárhelyére mentesz és azt helyezed át, akkor megfelelő lesz a régi kártya is, igaz így kicsit macerásabb a videózás. De nekem egyszer egy órás családi videóm szált el az S3-nál, mert kártyára mentettem közvetlenül, azóta csak belső tárhelyre mentek és onnan másolom át kártyára.
-
pythonhun
csendes tag
Sziasztok!Valaki tudna nekem segíteni? Mindig kapok értesítéseket az én.softtronic.de oldalról. Valahogy lehet törölni vagy blokkolni?
-
danesz79
csendes tag
Sziasztok!
S9+ szeretnék venni, de nem tiszta számomra, hogy FM rádiót szoftverfrissítéssel (G965U1UES2ARF4 firmware) csak USA-ban aktiválták vagy a Magyarországon is? Valaki tud erről valami információt mondani.
Egy másik dolog: Mostani telefonom alaplap hibás lett (SIM-en nicsen biz.mentés) és csak számítógépen van lbf. formátumba biztonsági mentésem. Hogyan tudom ezt a formátumot átalakítani S9+ számára? -
Tomix24
addikt
válasz balazs0102 #7582 üzenetére
A developer modban ki lehet kapcsolni az átfedési lapozási effeteket....
El kell mondjam nektek hogy gyorsab a teló.
Próbáljátok ki... Mondjuk nekem túl gyors lett. Nem kényelmes. Egy one 6 - meg nem ellenfél. Max árban jobb.[ Szerkesztve ]
-
jupp008
senior tag
Jövő héten megjön az S9 nekem is. Egy A5 (2016) vált le.
Kérdésem az lenne elég a most is használt 32GB Class 10 UHS-1 memkártya, vagy a videókhoz kelleni fog egy EVO PLus -os ? -
Teal'C
veterán
válasz adamfriday #7608 üzenetére
Szerintem csinálj egy resetet mert néha van hogy csak ennyi a baja. Én minden telóm így üzemelem be.
Dobozból kivesz. Bekapcs, semmit nem állítok be nem töltök le reset, nincs is semmi baja soha a telóimnak. De persze lehet csak én vagyok mázlista.
Ja és ha megvolt a reset akkor wifi google fiók ( nem állít vissza semmit) samsung fiók (mindent vissza állít) Kész.
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
válasz adamfriday #7594 üzenetére
Ebben igazad van csak számunkra ez irreleváns hogy más telefonban hogy működik.
-
LoGeN90
aktív tag
válasz adamfriday #7608 üzenetére
Távol álljon tőlem a fanboy státusz. Tisztában vagyok vele, hogy fluiditás szempontjából van jobb a Galaxynál (iPhone, Pixel és akkor ezek szerint az OP6 is). Én is vettem észre az S8-on mikolagokat/röccenéseket, de alapvetően a felhasználói élményt nem vágja agyon.Volt már iPhonem és lehet, hogy lesz is még.
Béke!
-
LoGeN90
aktív tag
válasz csorbajeno #7606 üzenetére
+Samsung Pay...
-
válasz LoGeN90 #7604 üzenetére
+ hangminőség (az S9 veri az OP-t kihangosítva és fülessel is, az OP-t nekem mindig rootolnom kellett, hogy jó hangminőségben tudjak fülessel zenét hallgatni)
+ energia takarékossági beállítások
+ smart wifi/adat kapcsoló
+ nagyon profi AoD
+ game launcher (csak pár hasznos funkció: játékok alatti energiatakarékosság és képernyőfelvétel)
+ Smarthings (BT és Wifi távirányítás)
+ Secure Folder
+ Samsung Pass (írtó kényelmes írisz vagy ujjlenyomat scannerrel belépni a weboldalakba és appokba (ahol kér jelszót))
+ Smart SwitchÉs szerintem még sokáig sorolhatnám. Az OP olyan, mint egy fapados sportautó, az S9 meg mint egy fullextrás luxusautó.
Az ár/érték arányról is lehet vitatkozni, de a Samsungban annyival több fejlesztés és érték van, hogy egyáltalán nem drága az OP-hez képest. Csak a kijelző többszörösébe kerül, aztán ott van a vízállóság, ami megint erősen megdobja a költségeket, és még rengeteg minden, amit felsoroltunk.
[ Szerkesztve ]
-
adamfriday
senior tag
válasz LoGeN90 #7604 üzenetére
Na erről beszélek, hogy különbözünk. A kamera nekem is pozitív és a vízállóságnak is örülök, de a többi (dex, ai, intelligent scan) számomra csak vakítás és sajna lerontja az élményt a döcögés, mert nem ezt szoktam meg. Na de ennyi, nem akarok egy Samu fanboy lelkébe sem belegázolni, csak meglepődtem a sebességen. Majd csak megbarátkozom vele.
-
DudeHUN
senior tag
Én iPhone-ról váltottam S9+-ra, és mellettem asszony egy iPhone 8 Plus-t nyomkod... nem értem a kommenteket a lassuságot illetően. Az üzemidőben is simán hozza a régi iPhone-om szintjét (sőt!). Igaz kellett neki 1-2 hét mire beállt. Az újlenyomat olvasóm brutál gyors (majdnem, mint haver Huawei telóján).
Tényleg nem értem a lassuság kommenteket. Hasonlítgatom asszony iPhone-jával és semmi lag, semmi döcögés. Ezért is lepődtem.meg, amikor megvettem, hogy mennyire iPhone-os az élmény.Gamer for Life
-
LoGeN90
aktív tag
válasz adamfriday #7603 üzenetére
Miben előrelépés?
design
kijelző
kamera
dex
intelligent scan
vízállóság
AI (bixby)
stereo speaker
wireless (fast) charging
AR emoji (igen ha az applenel fel lehet hozni, mint elony, akkor itt is)[ Szerkesztve ]
-
adamfriday
senior tag
Mi pontosan az a "minden másban előrelépés"? Nyilván különbözőek vagyunk, mások a preferenciáink, de számomra csak a kamera az, a felhasználói élmény összességében rosszabb. Az S9+ esetében pedig még rosszabb az ár/érték arány, ha ugyanígy laggol a rendszer (bár az üzemidő valóban ott már jobb lehet). Hiába veszel egy luxusautót, ha kényelmetlen vezetni. Persze, ha csak a márka számít, az más kérdés.
@LoGeN90: én elhiszem, hogy a proci mindenféle benchmarkokban jól teljesít, de itt a Samsung rendszerével vannak gondok, döcögősebb, mint egy 1,5 éves konkurens gyártóé. Aki Samsungot használt előtte, annak elhiszem, hogy előrelépés.
[ Szerkesztve ]
-
LoGeN90
aktív tag
válasz adamfriday #7591 üzenetére
Ollie kollega már leírta a lényeget. Nem mindegy, hogy milyen kijelzőt hajt a processzor.
Egyébként pont tegnap néztem egy speedtestet a Oneplus 6 és az S9 között. Szinte hajszálra u.azt a sebességet hozták, u.azzal a procival, viszont ugye a kijelzominőségben azért az S9 kifújja az Op6-t.
Az idén, illetve tavaly elért teljesítményt nagyon nehéz évről évre javítani. A Galaxy S7e simán megállja a helyét gyorsaságban az 'A28 bájonik' csippel felszerelt iX-szel szemben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest