Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz
tomasz79
üzenetére
Két dolog lehet,
1. az ujjlenyomat olvasod a rossz
2. az ujjad
tekintve hogy az S7-tel is gondod volt en hajlok a masodik megoldasra.Nekem a felesegem ujja olyan, hogy hiaba van ujjlenyomat olvaso a telefonjan (iPhone SE) nem tudja használni. 100-bol 5-szor (talan) feloldja neki.
mSchumi87:
EP-NG930-at használok. Nem hiszek abban, hogy káros lenne. Több telefonnal többfélét is használtam. Most éppen ezt. -
tomasz79
tag
Üdv.
Tök nehezen tudom megnyitni a telefont ujjlenyomattal. Kb 10ből egyszer ha sikerül. Béna vagyok vagy ez ilyen sz*r?
S7 nél is nehezen ment -
Forrest Gump
tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Van az 19K-ért is [link]
-
|AP|
veterán
ma megjött a Peel Super Thin tok. Jó cucc, jobb minőségű, mint az általam korábban linkelt és szintén nagyon vékony Devia Vogue, de nem biztos, hogy 4-szer jobb (amennyivel drágább)
-
törölt tag
Aki Samsung böngészőt használ... nálam néhány oldalon ahol bejelentkezési vagy regisztrációs doboz van az email/felhasznalonév résznél ha írok lassan írja be amit írok, akadozik. Találkozott már valaki ezzel?
-
Silenzio
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az nem igaz, hogy 4k-nál nincs stabilizálás. Optikai van. Digitális rásegítés nincs. De az meg úgyis még jobban croppol (szerintem).
-
bodnara123_
csendes tag
Lenne két kérdésem. Az egyik a töltéssel kapcsolatos. Előfordul, hogy amikor tölteni kezdem, akkor nem írja ki az értesítéseknél, hogy mennyi idő alatt tölt fel. Van, olyan is kiírja, aztán eltűnik, és csak annyi van kiírva: gyorstöltés. Ez miért van. A másik, alkamazásváltásnál hogy lehet kikapcsolni lent a sarokban azt a kis "kitűző" ikont. Köszönöm, ha válaszol valaki.
-
Fitzgerald
veterán
Ha már gimbal, ilyet használ valaki S9-hez? Legolcsóbb gimbal amit itthon kapni. 4K videónál nincs ugye stabilizálás, úgyhogy jó lenne valami budget megoldás. Néhány webshopban 22k-ért van ugyanez.
-
törölt tag
Próbáljátok ki hogy a dose listáról minden bluetooth folyamatot levesztek. Illetve az akkukímélő listáról is (ha van).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
csorbajeno
üzenetére
Képet tudnál lőni róla?

-
Silenzio
addikt
Sziasztok ismét,
Van egy, lehet, hogy nagy problémám az S9+-szal. Egy Awei A920BL bluetooth fülessel is, és egy JBL FLIP 4-gyel is jelentkezik, hogy beszaggat a hang. Elég gyakran. A FLIP 4 már olyan 3-4 méterről sem barátkozik vele, a füles még úgyis necces, hogy a telefon az oldalzsebemben. Most középső energiatakarékos módban van, de alapbeállításokkal is csinálta. Van valami bluetooth feature, amit ki kéne kapcsolnom? Vagy vigyem szervizbe?
A DJI Osmo Mobile 2 is furán működik. Megvettem hozzá a Filmic Prót, és nem tudnak párosodni. A joystick is, és a tárgykövetés is működik, szóval valójában együttműködnek, de az extra feature-ök, mint a fókuszváltás a zoom billentyűvel, már nem. Erre van vajon megoldás, ha már 4000 volt az a szar szoftver?
-
TOZ
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Amiben jól néz ki az szeritnem a Rhinoshield Bumper. Még majdnem meztelen. De van rá esély, hogy túlél egy dobást.
A gyári szilikon nekem egyébként ugyan úgy sárgult, mint minden áttetsző szilikon tok.
-
Teal'C
veterán
válasz
csorbajeno
üzenetére
Én Június elején vettem rá egy gyári szilikon tokot, még mindíg tökéletes feszes nem lötyög nem szineződött el! Múlthéten leejtettem a fürdőben kb100-120cm-ről semmi sérülés. Persze ez nagyban a szerencse műve is.
-
csorbajeno
veterán
Valaki kérdezte tőlem korábban, hogy hogy bírja a gyári szilikon tok, mert az S8-án meglazult, lötyögött rajta néhány levétel után. Nos, ezt lassan egy hónap után is úgy kell róla leműteni és mikor visszateszem akkor szinte visszacuppan a helyére.
Ja és olyan jól illeszkedik, hogy a toknak nem megy alá a por, igaz nem az építőiparban dolgozok
-
Teal'C
veterán
válasz
csorbajeno
üzenetére
Hát igen pont ugyan azzal a beállítással.
wifin 12:11 perc 1%-ig
UPC(vodafone) H+ 5:00 perc 5%-igAzért nincs megszakítás mert elaludtam és közben ment nem csináltam semmit. A múltkor jöttek riasztások, kaját készítettem,wc,stb... olyankor meg lett állítva és hát akkor nem merül nagyon, szinte kiegyenesedik a vonal.
Délelőtt kipróbáltam amit a múltkor felvetett valaki hogy biztosan alacsony mA számmal töltöttem közben pc ről. Hát mit ne mondjak Stream közben tölteni pc-ről normál usb-n nem a legszerencsésebb úgy felmelegedett a teló mint a fene pedig klimatizált helységben vagyok és még merült is nem hogy töltött volna, így ezt a megoldást senkinek nem ajánlom ha nincs rendes töltő akkor inkább ne töltse senki vagy legalább ne használja közben, könnyen haza lehet vágni az aksit vele.
-
Teal'C
veterán
válasz
csorbajeno
üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
válasz
csorbajeno
üzenetére
Mobilnet az jobban eszi.
-
csorbajeno
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Mire gondolsz?
-
Németh91
tag
[link]
Szerintetek ez milyen lehet üveggel együtt?? -
anita67
tag
Átlátszó tokok közül melyiket ajanljátok? Spigenre gondoltam, de abból is van többféle...
-
törölt tag
válasz
blackmorph
üzenetére
👍
-
blackmorph
tag
a gyári app színhűbb, semlegesebb, homogénebb képeket csinál a gcam pedig kontrasztosabb, szaturáltabb képeket.
innentől kinek mi tetszik
. -
Tomix24
addikt
Azt ugye tudjátok hogy kb mindahány fórumozó van, annyi féle kijelzőn nézitek, és vitatkoztok a színeken?!

Én sima (Uhd)LcD LED TV-n nézem, de az sem mindegy hogy mely módban, photo, cinema, pc, game, vagy contrastos-ba rakom. Minden tök más színeke látok mint amiket írtok

Amúgy a Gcam a Google programja, én örülök sima S9 tulajként hogy fut, és bár túlmelegíti a telefont, meg kifagy, stb... de pár jó képet lehetett lőni vele a balcsin. Szóval kár vitatkozni, melyik a jobb, ilyet gyári kamerával még nem tudtam lőni.
-
törölt tag
válasz
csorbajeno
üzenetére
Így van a gyári áll közelebb a valósághoz. Csináltam a magamról is portré móddal amit nem osztok meg de ott jobb lett gcam színei mint itt spongya figura de a gyárival az is valósabb lett.
-
csorbajeno
veterán
válasz
üzenetére
A gyári app határozottan részletesebb.
Ezen a két képen jobban látszik talán, amit délelőtt vitattunk, hogy a gyári appnak kissé melegebb a színösszeállítása, bár nekem inkább a Gcam-os a hideg. Nem láttam a valóságban egyiket sem, de a gyári nekem életszerűbbnek hat. -
törölt tag
válasz
szabochris
üzenetére
És tudja és tudja..!

-
TOZ
addikt
válasz
csorbajeno
üzenetére
Nekem a pina. 🤣😛:-D
-
csorbajeno
veterán
Én látok hangyafaszányi eltéréset, de nem rózsaszínesedésnek mondanám, csak más, de élőben nem láttam, így ne mtudom, hogy melyik áll közelebb a valósághoz, illetve nekem mindkettő jónak tűnik, külön-külön is gond nélkül elfogadnám. És ahogy mondtad is nincs két ember, aki mindent ugyanúgy érzékelne. Kinek mi jön be jobban...
-
csorbajeno
veterán
"Nyilván az utóbbi nem optikai, hanem úgynevezett hybrid zoom, magyarán a két, nagyobb felbontású szenzor információit kombinálják a zoom lencsére jutó adatokkal és állítanak elő egy ilyen nagyítást"
n ezt úgy értelmezem, hogy a 40MP-s képet levetítik a 8MP-re, így a zoom-mal nem veszítesz részletet, vagyis csak keveset. -
Tiger.
nagyúr
válasz
csorbajeno
üzenetére
Mi az a 5*hibrid zoom?
-
vodrosjozsi
addikt
Na, valami anomália előjött nálam.. rezeg a telefon mintha értesítés lenne de közbe nincs semmi értesítés. Volt már ilyen valakinél?
-
Fitzgerald
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
A második kép csak számodra tökéletes szerintem. Alaposan túl van tolva a kontraszt.
Az elsőn természetesebbek a színek. Ettől még persze nem szép. De most én is tudok neked olyan képet tolni ide, amit az S9+-al lőttem, és tökre nem "rózsaszínes". A kis sárgás/barnás tint amiről korábban írtam itt is tetten érhető, de nem vészes.
És ez még azelőtt készült, hogy töröltem a cache-t (ami nálam javított a kamera teljesítményén és a képek/videók minőségén).Itt meg az látható, hogy mit csinál a Gcam low light képekkel: Zajosít, túltolja a kontrasztot:
Gcam:
Samu kamera app automata módban:
-
blackmorph
tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Szerintem egyszerű, akinek nem tetszik a gyári az mást használ akinek pedig igen az azt használja.
Kár egymást győzködni, mert szerintem fotós szemmel nevetséges így is amit itt csinálunk, akármelyik fényképezővel mint átlag emberek. Lényeg, hogy mindenki örüljön a sajátjának.
-
törölt tag
Az a lencsetagok kialakitása miatt van, ahogy a látószög is.
Ezért jók a zoom lencsék, egyrészt közelebb hozzák a témát, másrészt ezek viszonylag szűk látószöggel rendelkeznek, ezért közeli tèmát fotózva kevésbé torzul a fotózott dolog ( pl. emberi arc vagy egy sörös doboz, stb... ).
Erről jut eszembe, P20 Prón a 3x zoom lencse 80mm gyújtótávolságnak felelt meg. S9+ esetén a zoom lencse mekkora gyújtótávolságú? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Melyik reszere gondolsz, ami termeszetes az egyikban es a masikban giccs?
En leirtam peldakent, hogy hol borzasztoan gagyi a gyari app altal keszitett kep.
Szoval a toyotanak a szine ugy jo, ha az rozsaszines-kek?
A kep bal oldalan van par fatorzs. Azon is ott van egy rozsaszin hartya.
A parkban levo mulcs szerinted ilyen szinu?
Ezt meg telefonon is latnod kellene...Lehet vannak itt tobben rajtam kivul, akik tudjak, hogy az s9 es az s9 plus NEM a vilag legjobb fenykepeit keszito telefonjai.
-
törölt tag
6 Gcam verziót próbáltam ki napokig az összes beállítással több mint 100 fotót lőttem. Semmi köze a gcamnak a valós színekhez! Gcam csak az 1,5 rekesszel tud lőni a 2,4essel nem. Volt talán max 5-10 olyan kép amikor hasonlóak voltak, ekkor mindkét app az 1,5el lőtt. Gyári app amikor 2,4 rekesszel lő részletesebb és mint mondtam a színek is a gyári appal a valósak. Gcam sötétes, zöldes, árnyékokat is sokkal feketébre veszi.
-
S e t h
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Telefon kijelzőjén csak azt látom, hogy az első a szemnek természetes, a második meg eyecandy, túlhúzott, szaturált giccs amilyet a szemünk sosem lát, de a hdr elénk pakolja, mi meg letérdelünk előtte a gyönyörtől.
Pont az amiért a samut évekig szidták.Aztán kinek mi tetszik, nem vagyunk egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak nem katonai szabványos.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](https://www1.wi.to/HC879c.md.jpg)
![[link] [link]](https://www1.wi.to/HC8rOy.md.jpg)

![[link] [link]](https://www1.wi.to/Hbxcjm.md.jpg)
![[link] [link]](https://www1.wi.to/HbxgES.md.jpg)