Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
danielgalaxy
aktív tag
Üdv!
A telefonnal én is nagyon meg vagyok elégedve, wake up bug szerencsére elkerült eddig, akkuja nagyon perfekt, jól bírja.
Egyetlen eddig felmerült dolog a kamerával kapcsolatos. Néha mikor elindítom a fehér beálítási ikonok megjelennek, de képet nem ad, csak fekete az egész, néha ki is írja hogy kamera hiba. Ezen csak újraindítás segít. És a 4.4.2-es mm-camera-daemon felé akkuszívás is megvan amit elméletileg egy rendszerfríssítés majd orvosol. Már várom, mert ha előfordul, azért ott van az elsők közt ami meríti az akkut. -
Giorgio1313
aktív tag
válasz
Rascally81 #6697 üzenetére
Köszi szépen! Ma már nincs hozzá erőm, holnap felkeltem ezzel kezdek
-
sys25
aktív tag
válasz
Rascally81 #6697 üzenetére
Na erről eddig nem is hallottam!Én is tanulok néha újat!Köszi!
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Giorgio1313 #6695 üzenetére
Már nem kell ROOT az App+Adat lementéshez ezzel a módszerrel! Én ezt használom!
-
sys25
aktív tag
válasz
#09819904 #6693 üzenetére
Ezt tudom,de olvastam már pár helyen hogy volt már rá példa,hogy egy sima rootolástól ugrott egyet a számláló.
Giorgio1313:
Huuu ez jó kérdés,én eddig csak egy módszert használtam,de az csak cwm recovery alól ment,az teljes mértékben lementette a rendszer minden részét.Ha programokat és azoknak a beállításait akarod menteni és visszaállítani akkor ahhoz Titanium Backup kell,de ahhoz kell root is! -
sys25
aktív tag
válasz
Giorgio1313 #6685 üzenetére
Az Android néha havibajos pics@...
Az előző telefonjaimnál ilyen esetben szokott jönni a wipe cache és a wipe dalvik cache,de ennél a telónál még nem cseréltem recoveryt,a gyáriban meg nincsenek ilyen opciók sajnos. -
törölt tag
válasz
Giorgio1313 #6685 üzenetére
-
Giorgio1313
aktív tag
Valami oknál fogva pár napja random egy csomó app csak úgy befagy és kiirja hogy sorry de most bezárja magát. Valaki tapasztalt ilyet? Nyomjak egy restoret?
-
zx6r
aktív tag
Nekem nap 1alkalom kb ugyhogy annyira nem zavar.
-
zx6r
aktív tag
Olyan problèmàm van sràcok ,hogy van mikor nem működik a mobilnetem...a kis ikonnàl a nyilak mozognak le fel de semmi..repülőgèp üzemmód ki-be ès fasza minden megint.Valaki esetleg tudja a problèma okàt/megoldàsàt?Elnézèst ha volt màr tèma.
-
leslien
nagyúr
kellemesen csalódtam második nap után is ezt mondhatom . opo után aksitól féltem nem kellet volna mert itt sincs Titanic szindróma .. teszi a dolgát elég ügyesen. kamera az nekem most megváltás
gondolkodtam h Lg G3 v Samsung s5 legyen opo utód ,de asszem jól döntöttem .( nem botlottam bele úton útszélen egy zokogó sgs5 tulajba sem úgyhogy itt vagyok és maradok egy darabig mert tetszik) -
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Milyen programmal lehet megnézni, hogy kikapcsolt kejelzőnél melyik program ébresztgeti fel a telefont? Nekem jelenleg, 2-3 óra kijelzőidőnél többet nem bír. Az akkumulátor menü alatt az ébrenlétnél tele vagyok kék csíkokkal még akkor is, ha a kijelző ki van kapcsolva.
-
Misi61
tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy a progik közül hogy tudom a feladatkezelőben kiválasztottat alapértelmezetté tenni?
-
TuTa86
tag
Akkor csak en nyultam bele. Vissza akartam vinni de az asszonyt nem zavarja, mivel csak az ove van nala, en meg nem rugoztam rajta tovabb.
Meg egy tapasztalat, bar ugy emlekszem mar irta valaki. Ha viz alatt hasznaljatok utana eleg gaz egy darabig a hangszoroja de szaradas utan ujra normalisan szol. Tobbszori tapasztalat.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok,
Tudtok olyan alkalmazást ajánlani amivel a névjegyzéket úgy tudom lementi, hogy a hívócsoportokat is megtartja?
köszönöm
-
sys25
aktív tag
Az akkor durva hogy ilyen mértékű minőségbeli szórás van a kijelző gyártásban Samsungéknál...
Én eddig 6 S5-el találkoztam,de azoknál nem láttam különbséget.Hobbbyt:
30-40% fényerőn nálam 6 óra körül mozog a kijelzőidő.3óra 15 percnél most 27%-on van az akkum,de ebből cirka 2óra automatán maxra húzott kijelzővel volt,az a fényerő meg keményen bele tud harapni az akkuba. -
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Nektek átlagban mennyi kijelző idő szokott összejönni 1 töltéssel?
-
sys25
aktív tag
-
sys25
aktív tag
válasz
#09819904 #6647 üzenetére
Na ilyet se láttam még,nem is rossz!Bár ezzel ugyanaz a bajom mint a Qi-s hátlappal!A hátlaptokoknak búcsút lehet inteni...
Ha választanom kéne a védelem vagy a plusz energy között,én az elöbbit választanám.TuTa86:
A kijelző mind a 2 telón ugyanarra van állítva a kijelző mód a beállításokban? -
TuTa86
tag
Sziasztok! Nekem ez az első androidos telefonom, előtte iPhone-om volt. Teljesen megvagyok elégedve a rendszerrel és a készülékkel, pedig sokan rinyalnak a váltás miatt. Viszont wake up bug-om nekem is van, sajnos. A durva az, hogy a barátnőmét ugyan akkor és ugyan ott vettem, az övé nem produkalja a hibát.A vásárlás utáni összehasonlítgatáskor feltűnt, hogy a két készülék kijelzője között durva különbség van( teljesen mások a színek és nem is olyan kontrasztos). Illetve a bekapcsológomb nyomáspontja is különbözik. Ezek nekem elég furcsa dolgok ebben a kategóriában. Lenne néhány kérdésem is:
1. Szeretnék vásárolni bele egy microsSD kartyat. Miket tudok majd rámásolni?
2. Van-e lehetőség arra, hogy bejövő híváskor egyből teljes hangerőn szólaljon meg a telefon, ne pedig először halkan, aztán az általam beállított hangerőn. -
tothl
addikt
Ezzel én is így vagyok, pedig már az S4 sem volt rossz, de ennek nagyon baráti az akkuja.
Az iphoneos haverok csak lesnek...
Tegnap is nem töltöttem egész nap, este nem aludtam itthon, nem volt töltő, mégis még vagy 48 % -on volt reggel, és kibírta a mai napot végig, pedig gps-t és mobilnetet valamint powerampot és bluetoothot is használtam. Nagyon jó kis teló ez. -
sys25
aktív tag
válasz
Burt1793 #6643 üzenetére
Hát ilyet tőlem ne kérdezz ,heavy user vagyok,ma már a 2. töltésből is csak 57% van 3,5 óra használat után!
De volt már olyan hogy nem értem rá nyomkodni,akkor 6,5 óra kijelzővel hétfő reggel fél 5től kedd este 8ig elment és akkor még volt benne 9%.
Amúgy most az android rendszer 9%-ot ír,ébren maradásra 3,5 percet ír. -
Burt1793
veterán
Az akkuhasználatnál az android rendszer illetve az android operációs rendszer mekkora százalékban meríti le neked egy nap alatt? És mennyi ilyenkor a kijelzőidő?
Nálam simán ír 1 óra ébrenlétet az android rendszer javára, ami a teljes merítés 10-30%-át is eredményezheti (vagy akár még többet is, kijelzőidőtől függ).
A fb itt fent van, de más nagy zabálóprogi nincs. Majd nekiugrok egy gsam battery-vel és megnézem, hogy konkrétan mi meríti. Több, mint egy hónapos a mobil, szóval már be van járatva... -
kengyel
nagyúr
válasz
Burt1793 #6640 üzenetére
De nálam is ezek a dolgok értendőek, amiket röviden leírtál. Ha nem kell navigációt használnom, akkor csak telefon, sms, állandó gmail szinkron, néha időjárás frissítés , és tényleg kicsi internet. Viszont éjszakára a netet ki szoktam kapcsolni, feleslegesnek tartom.
Mindezek mellett elég sok program nálam tiltva van. -
sys25
aktív tag
válasz
Burt1793 #6640 üzenetére
Valami túl sokszor ébreszti fel a telódat.Nálam készenlétben nagyon ritkán ébred fel,az alvóidőszakban néha töri csak meg a nagy feketeséget egy-egy vékony kék csík (akku statisztikában),szinte nem is eszik olyankor a telóm!
Mondjuk én lepucoltam az olyan híresen akku zabáló appokat mint pl a Fb,Viber stb... -
Burt1793
veterán
válasz
kengyel #6637 üzenetére
Kijelzőhasználat közben illetve telefonálás alatt tényleg jó az aksiidő, de a készenlét már nem annyira. Legalább is én ezt tapasztaltam. Sokat van ébren a teló akkor is, ha nincs fent a neten, pedig egész sok alkalmazás (samsungos bloatware) le lett tiltva. Tehát készenlétben szélsőséges esetben kb 10%-ot is merül egy nap úgy, hogy nem volt nyomkodva.
Nálad nem?(#6639) sys25: Ha 0-nál felengeded a kuplugot, természetesen ránt egyet az autó, ha nem fullad le. Ez a rántás 20tól végtelen lóerőig lelöki a telefont a műszerfalról.
-
törölt tag
-
kengyel
nagyúr
Sajnos nekem is leesett az S4 pofára, de szerencsére nem lett gondja.
Most az autóba egy masszívabb tartót vettem, remélem egy darabig nem lesz vele gondom. De muszáj használnom a navigáció miattItthon meg ügyelek rá amennyire csak tudok .
Más : Most már 1-hónap használat után kijelenthetem , az aksiidőben kellemesen csalódtam. Amire én használom sokszor kiröhög a telefon , hogy nehogy már tölteni akarj
Nagyon jó aksiidőt lehet vele produkálni ! -
tothl
addikt
válasz
kengyel #6635 üzenetére
Még az s4em esett le egy cuppanós (úgy értem maga a tartó része egy zselés izé volt) tartóból, de nem lett baja.
A kocsiban piruett nem veszélyes mert puhára esik.Amúgy nem emiatt vittem garba, hogy le volt ejtve, hanem az eleve újkora óta meglevő hibák miatt, meg a kereten sem az idegesít, ha ott van karc, ahol leejtem esetleg, hanem ha a sima puha zsebben hordva is jön le a burkolat.
Egyébként ebből a szempontból az S5 sokkal ellenállóbb, mint az S4... -
tothl
addikt
Enyém kétszer esett, egyszer törülközőbe volt csavarva, és amikor tudatlan párocskám fölemelte, kiesett, egy nyugágyra majd a földre. Nem lett baja, csak 2 helyen megkarcolódott a keret.
Másodszor bicajozás közben egy pihenőnél ki akartam húzni a fülest de jött vele a teló is, leesett, megpattant a pedálon majd pofával előre a salakba. Abszolút karcmentes maradt, ugyan ekkor már rajta volt a spigen tok.
Jut eszembe volt egy harmadik is, céges bulin épp fejmagasságban mutogattam vele valamit, amikor oldalról bevetődött egy kicsit jókedvű kollégám, véletlenül kiverte a kezemből, pofával előre landolt a linóleumon.
A tok rajta volt, semmi nyoma nem maradt.Mondjuk ez mind még a régivel volt, az új alaplappal egyelőre intakt...
-
kengyel
nagyúr
válasz
N.otorious #6604 üzenetére
Ezt a képet jól elkaptad
(#6616) Criton
Én még nem néztem meg a tesztet, de szép kis pontszámot alakított.
-
sys25
aktív tag
Eddig egyszer képzelte magát flipper golyónak a kocsiban.A műszerfal tetejéről egy komolyabb gyorsításnál pattogott végig a váltóboxon a hátsó ülésig,onnan pattant vissza az első üléssín hátuljanak,természetesen kijelzővel,de sértetlenül megúszta,pedig esett nem kicsit.Egy hajszárkarc annyise lett rajta.
-
Criton
veterán
Rajtam kívül egyébként hányan ejtették már le a telefont? Külsőleg nem látok semmit sem, belül keletkezhet-e bármilyen kár? vagy egy darab mozgó alkatrész nincs? a sim meg az sd kártyán kivűl?
-
sys25
aktív tag
válasz
N.otorious #6628 üzenetére
Csak tudod,az ördög sosem alszik,én meg szándékosan nem hergelem!
Murphy törvénye: Ami elromolhat,az el is romlik. -
N.otorious
senior tag
Szintén nem rakom vízbe, csak ahogy leírtad, viszont vettem egy Gopro-t a vizes dolgokhoz...először még azt is fostam a vízbe rakni, mert olyan könnyen becsatolható a hátulja, és újjal ha megnyomod még mozog is egy picit.....valójában minél mélyebben van annál jobban tömít a víz nyomás miatt.....lehet ezen az elven van az usb kupak is......
-
sys25
aktív tag
válasz
Tybike81 #6621 üzenetére
Ezen az usb fedél dolgon én is gondolkodtam,főleg azért mert a ma 2 hetes telómon elég könnyen kinyílik már...
Az biztos hogy sose fogom vízbe vinni,nekem a vízállóság csak arra kell hogy esőben is tudjak telefonálni,vagy zuhany alól vízesen kilépve is minden szívbaj nélkül fel tudjam venni a telót.Ezt meg bírni fogja lazább usb fedéllel is. -
csutizs
tag
Sziasztok!
A telefon fülhallgató "jack" dugó csatlakozójába, ha ki-be dugom a fülhallgatót, akkor nagyon könnyen jár ki-be. (Vételkor nem ilyen volt)
Azt gondolom, a használattól megkophatott benne valami, mert kezdetben nehezen lehetett csak ki-be dugni.Már nincs szinte a budugáskori utolsó 2mm-nél az az erős kattanás érzés...
Aki gyakran használ fülhallgatót, megnézné nekem? Nem tudom gariztassam-e emiatt.
Köszönöm....
-
Tybike81
őstag
Ha már vízbe viszem akkor szilikon tokban/ S-line TPU/ vagy szilikon tok nélkül érdemes vagy tök mindegy, mert ha beázik akkor úgy is beázik a toknak úgy se sok köze lesz hozzá? Az Usb fedélnek a tömítése vajon meddig fogja bírni kellően a szigetelést a sok nyitogatás miatt?
-
Criton
veterán
válasz
#09819904 #6617 üzenetére
Telekom (100/100) és UPC (240/20) hálózatban sem tudom letölteni, se Firefox, se Chrome, se IE alatt....
Kernel szerintem nekem maradt a gyári Samu kernel, szóval nem CM.Rajtam kívül egyébként hányan ejtették már le a telefont? Külsőleg nem látok semmit sem, belül keletkezhet-e bármilyen kár? vagy egy darab mozgó alkatrész nincs? a sim meg az sd kártyán kivűl?
CM11:
eddig egy bug jött elő egyszer, telefonálás közben a google naptár megnyílt magától, de miért, azt nem tudom...
a gyári fényképező nagyon gyors, gyorsabb mint a gyári romon lévő. -
Criton
veterán
válasz
#09819904 #6615 üzenetére
Mobilon keresztül szetted le? Hát én erre most a mobilnetem lehet nem fogom használni
CM alatt, hogyan lehet a második homescreent eltüntetni, valamintképernyőmentést csinálni?AnTuTu:
(#6613) Tybike81: nekem ma esett le harmadszor a telefon, igaz most szőnyegre. Én mindig csap alatt mosom meg, és eddig semmi baja nem lett, a hátlap alatt sem találtam folyadékot.
-
Tybike81
őstag
Mennyire érdemes vízbe vinni az S5-öt? Kibírna egy pár víz alatti videót vagy fényképet? Anno a z1em bírta csak a mocskos magyar szerviz háttér miatt lecseréltem inkább S5re. Ami miatt aggályom van az nem is inkább a hátlap vagy az usb fedő zárása miatt van, hanem inkább az előlap és a kijelző közötti hézagok miatt. Van olyan rész a telón ahol egy papírlapot lazán végig húzok az keret és a kijelző között. Itt mennyire van szigetelve? Vagy inkább hagyjam a pi---ba és ne vigyem vízbe, de direkt emiatt vettem ilyen telót. Amúgy az IP58 /z1/ vagy au IP67 /s5/ a nagyobb besorolás védettség szempontból?
-
Criton
veterán
válasz
vigyori78 #6611 üzenetére
Engedni engedi, de 2 óra után dobja a letöltést, és vagy 150Mb még hátra lenne...Nem csak otthonról, de máshonnan sem lehet a teljes filet letölteni.Amerikai/Német/Spanyol stb... userek is panaszkodnak emiatt.
Sajnos még így sem megy, de mint írtam nem csak nekem, nézd meg, xdan panaszkodnak a link miatt.
-
vigyori78
őstag
Nekem engedi letölteni azt amit belinkeltél / xda Albinoman887 feltöltése / : LINK
HGa bemásolod így biztos elindul:
http://fs1.d-h.st/download/00141/niU/cm-11-20140919-UNOFFICIAL-klte.zip
Filename: cm-11-20140919-UNOFFICIAL-klte.zip
Size: 226.23 MB (237214173 bytes)
Uploaded By: Albinoman887
Uploaded On: 2014-09-19 04:01:48
Downloaded: 695
MD5 Sum: abdd4249ff1b94ebea4217c7dfbfb3c9 -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
A felugró értesítéseket hol lehet be-ki kapcsolni? (sms és hívásoknál felugró ablakra gondolok)
-
Criton
veterán
válasz
vigyori78 #6606 üzenetére
van már cm-11-20140923-UNOFFICIAL-klte is, de xda oldalon a 19.-i van fent, én csak abban bízok.
(#6605) pszichiáter: jaja, tegnap rájöttem, de köszi az infót
épp most sikerült nagy örömömben a telefont leejteni, a zsebembe akartam csúsztatni,és hát későn vettem észre, hogy még nincs a zsebem felett
szerencsére szőnyegre esett, hangja sem volt nagyon.
-
törölt tag
Az AnTuTu CM alatt mindig jobb pontot ad!
Főleg úgy tudod kihozni a max pontot, ha Clean Masterrel memóriát pucoltatsz, majd üríted a taskot és utána egyből lenyomsz egy AnTuTu-t.A CM romot én Nightly csatornára lőttem be, mivel nekem fontosabb volt a mindennapos frissítés. Letöltöd a zip-et és recoveryből flasheled aztán utána már a frissítési menüben bővebb opciók lesznek.
Üzemidőben pedig a Nexus 5-nél tapasztaltam, hogy sokkal jobb lett! Az egy napot vitte az előtte lévő fél nap helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÜGGETLEN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green / Zöld
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest