- Fotók, videók mobillal
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
Root-tal kapcsolatban erre valaki?
Köszi.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
yodamester10 #6991 üzenetére
ne emailt, hanem google fiókot adj hozzá
-
törölt tag
válasz
Beállítások -> Fiókok -> + Fiók hozzáadása
Ezután Google és kész. -
csimpy131313
csendes tag
válasz
randras_83 #6975 üzenetére
Nem használok skype-t,az kihúzva.
Volt S4 minim 4.4.2vel,amin ugyanazok az appok voltak mint most az S5-ön.A mini nem produkálta ezt a hibajelenséget.
Bosszant,mert komázom az S5-t... -
ystuc
tag
válasz
Hát a Gmail-t nem itt kell beállítani. Itt szolgáltatói emailt lehet, mint pl Invitel, UPC, Digi, stb... A Google beállítás a Gmail egyben. Nyomd meg a Gmail ikont!
-
bendegruz
őstag
válasz
randras_83 #6967 üzenetére
ez a neutron jobb,mint a power amp?
-
tothl
addikt
Állítólaz az Android L -ben egy óriási hang rendszer átalakítás lesz, usb audioval és jobb mintavételezéssel.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
yodamester10 #6979 üzenetére
Beállítások / fiókok / fiók hozzáadása
-
-
zx6r
aktív tag
válasz
ntomi0730 #6980 üzenetére
Tegnap egèsz nap itthon voltam,ès telefonról intèztem mindent....kèső èjszaka 2% nàl tettem töltőre 7óra 40 perc kijelző idő volt a telóba.Szerintem ez màr igen jó
Bocs ntomi nem neked akartam írni.De ha màr itt tartunk Kaliról èn is csak pozítivan tudok nyilatkozni az s4 fórumból.
-
yodamester10
őstag
Hogy a búbánatba lehet + gmail fiókot hozzáadni?
akárhogy próbálom az e-mail-nél,pontosabban az E.mail beállítása menüben egyfolytában azt dobja:A hitelesítés sikertelen
-
davidfun
tag
A poweramp tényleg köröket ver a gyárira!
-
hdekakas
senior tag
Üdv!
Szerdán érkezik az S5-öm fekete színben prémium garival.
Az lenne a kérdésem, hogy a harmadik pontban leírt "III. ROOT-UNROOT BIZTONSÁGOSAN KNOX0x0" módszerrel root-olhatom-e akkor, hogy megmaradjon a garanciám is?!
Csak mert ott a leírásban később meg olyasmi van írva, hogy a root bármilyen formájában átírja a számlálót. -
törölt tag
válasz
csimpy131313 #6973 üzenetére
Jelenleg nincs bugfix ami orvosolni tudná.
-
randras_83
addikt
válasz
csimpy131313 #6970 üzenetére
Használsz esetleg skype ot? Mert ha igen akkor ott a probléma forrása.
@sys25: a party felvételekre valóban ráfér.
-
sys25
aktív tag
válasz
csimpy131313 #6973 üzenetére
Ahogy már többször is volt róla szó,ez az android hülyesége,így ezen majd a frissítés fog segíteni.
Mondjuk érdekesmódon nálam ez probléma eddig 1x jött elő,restart után jó lett,azóta se jelentkezett. -
törölt tag
válasz
csimpy131313 #6970 üzenetére
Már írtak róla... Kereső a barátod!
-
sys25
aktív tag
válasz
randras_83 #6967 üzenetére
Úgy értettem hogy ha valaki dübörgő mélyeket akar akkor ahhoz kell egy kis eq rásegítés is!
Mondjuk nekem nincs szükségem rá,sokkal jobb élményt ad számomra kiegyenlített hangzással mondjuk Armin ASOT 2014 albuma Flac-ben.Nem szaggatja a dobhártyámat disco mély,cserébe kárpótol a részletesebb hangzás.
Egyedül mp3as mixeknél szoktam piszkálni kicsit az eq-t,de partyfelvételeket nem talál az ember flacben,átlag 192kbps-ben vannak,azokra meg ráfér egy kis finomítás. -
csimpy131313
csendes tag
Sziasztok!
Laikos telefonhasználó vagyok,ezért is kérném a segítségeteket.S5-öm van és a probkémám ez:mm-qcamera-daemon
Ha nem veszem észre,1 óra alatt 25%-ot szippant le az aksiból.
Hard reset megvolt és ugyanazokat az appokat használom mint az előző S4 minimen...
Tudna valaki segíteni???? -
törölt tag
válasz
davidfun #6965 üzenetére
Olvasod is amit írsz?
Okostelefon. Ez a kulcsszó! Angolul gondolom azért még megvan, hogy smartphone. Nos, itt multimédiás extra dolgokról beszélünk csak. Nem pedig külön mindenféle hardwares megoldásról. Akkor mindjárt iPhone 6 Plus áron nyitna az S5. A zenelejátszó csak egy plusz dolog. De nem ezen a téren erős a készülék. Buta elvárás, hogy ilyen téren legyen jó. Amennyit le kell adni annyit tud a készülék. Minden más dolog az nem kell! Egyszerűen nem igényel senki komolyabb audio dolgokat telefonba. -
randras_83
addikt
-
sys25
aktív tag
válasz
davidfun #6965 üzenetére
Egy jó fülessel és egy jobb lejátszó eq-jának megpiszkálásával elég komolyan tud az S5 is szólni,elég súlyos mélyeket tud kipréselni magából.
Persze Sony hangzást ne várjon senki,audióban a Sony-k erősek,azért van némi tapasztalatuk a walkman szériákban!
Én azt vallom,hogy aki perfekt hangzásra vágyik,az ne egy telefonban keresse,arra sokkal jobbak céleszközök. -
Ceko
senior tag
Urak!
XEH ANG9-es 4file-os romot merre találok?
-
Intel q8200
senior tag
Jopar hét után újra vissza próbáltam térni a húzásos képernyő feloldáshoz. Rajottem, hogy ez a legjobb nekem. Viszont a zsebemben való önálló életre kelése még mindig meggatol, hogy a számomra legkemenyebb feloldasi stílust hasznaljam. Vajon megoldhatja ezt a gondot egy frissítés?
-
davidfun
tag
A telefon szoftveresen gyenge hogy normális basszust biztosítson a zenéhez vagy a füles gyenge hozzá vagy mi lehet a baj? A Sonym ez előtt olyan basszust adott anno hogy csoda de ez...
-
sys25
aktív tag
válasz
yodamester10 #6956 üzenetére
Persze tudja az MHL-t,csak ugye kell az adapter hozzá.
-
yodamester10
őstag
Kösz mindenkinek.Igazából arra gondoltam,hogy filmet nézni tévére kötve tudja-e mint ha hdmi csati lenne.
-
demeterf2
tag
válasz
yodamester10 #6952 üzenetére
Az egész usb3 portra gondolsz? Adat másolás úgy gyorsabb, de tölteni ugyan úgy tölt vele, mint usb2-es kábellel.
-
sys25
aktív tag
válasz
Gondolom azt kérdezed hogy teljes szélességében mire való a csatlakozó!
Micro usb 3.0
Gyorsabb adatátvitelt tud a megfelelő kábel segítségével. -
nfsu17
veterán
válasz
tölteni a teló akksiját
-
yodamester10
őstag
Bocs a béna kérdésért,de a töltő csati teljességében mire való?
-
sys25
aktív tag
Nekem bőven elég a Nova launcher behangolva,és nincs egy kicsi akadás se!
Szerintem sokkal gyorsabb és finomabb mint a gyári TW,pedig minden animáció be van kapcsolva.
Még az egyik keményvonalas iphone-os barátom is elismerte hogy piszkos gyors a teló,csodálkozott is,de azt mondta hogy van olyan reszponzív mint a szifonja. -
nfsu17
veterán
válasz
yodamester10 #6945 üzenetére
akkor rakja ki, ha épp használja valami, nem?
indítsd el a térképet, és mikor keres, ott kell lennielezu20
s4 alatt megcsináltam, tényleg érzésre gyorsabbnak tűnt, de nekem az s4 sosem volt lagmentes, meg igazán gyors.
itt nem érzem a kényszert ennek a kikapcsolására, bár hozna annyit mind s4-en, az biztos. -
yodamester10
őstag
A GPS jelet miért nem rakja ki a felső sorba ha be van kapcsolva?
-
lezu20
tag
https://www.youtube.com/watch?v=1RE8cNisslI
Én nem állítottam át ART-ra. De majd írj, hogy mi a véleményed róla sztem sokkal jobb. -
yodamester10
őstag
-
lezu20
tag
Hejjj! Én nem nagyon játszok játékokkal, max 1-2-vel. Nekem csak alap programok vannak fent mint pl: facebook massanger. Ezek azért jó lenne, ha akadás nélkül a jövőben is zökkenő mentesen futnának. Meg pár program van még a telón, de ez a képernyő annyira szép
Tökéletesen megvagyok vele elégedve, na jó az anyaghasználat lehetne jobb, de szerintem semmi baj nincs vele főleg aki tokban hordja akkor meg oly mindegy.. Kaptam tesómtól egy fain erős műanyag tokot és nagyon jó néz ki vele. Esetleg tudtok nekem valami nagyon jó zenelejátszót mondani illetve olyan lejátszót ami szépen viszi az mkv filmeket? Esetleg egy két hasznos APP-ot? Kapcsoljátok be rajta a beast módot és még mikró akadás sem lesz a telón.Jah meg még annyi, hogy már jó lenne a frissítés...
-
nfsu17
veterán
válasz
yodamester10 #6936 üzenetére
hogyne lehetne.
képernyőzár alatt kell keresni a beállításokban. -
nfsu17
veterán
válasz
yodamester10 #6933 üzenetére
gmailből úgy, hogy letörlöd a google accod.
legalábbis én azt csinálnám.
de a legjobb a teló szűziesítése, azaz gyári beállítások visszaállítása -
yodamester10
őstag
Srácok a gmail és email-ből hogy lépek ki a telón mert nem szeretném ha a köv, gazdája azt nézegetné.Ki vettem a simet de simán belép ha rányomok.
-
sys25
aktív tag
Szerintem nem is vette senki se szidalmazásnak!Éppen hogy az a téma hogy itt nem az megy most,de az iphone topikban ebből a kérdésedből olyan háború alakult volna ki,hogy hajaj!
Szerintem nem lesz gond,1 év múlva is rendesen fog ez a teló futtatni mindent,persze lesznek appok,leginkább játékok,amiket 805-re vagy majd 810-re írnak,de elég sok dologra bőven elég lesz az S5 is.
Legalábbis erősen bízom benne! -
lezu20
tag
Srácok! Első sorban tudom nagyon jól, hogy ez a topik az S5-nek van létrehozva. Én is S5 tulajdonos vagyok már lassan 2 hónapja. Csak kíváncsiságból kérdeztem meg a véleményeteket. Nem akartam egyik gyártót sem szidni. Munkatársamnak egy 5s-e van ami számomra nem annyira nagy szám. Azért is kérdeztem a ti véleményeteket. Tényleg mindkettő telefon ég és föld. Nekem egyedül az 5s azért nem tetszik, mert a kijelzője kicsi illetve nagyon kötött rajta bármit is csinálni, de szoftveresen stabilabb jobb. Előtte nekem S3-mam volt, de megérte váltani, mert ez a telefon már a szerelmem lett. 2 hónap alatt egyszer sem akadt meg minden szépen megy rajta. Az, hogy most lesznek vagy vannak újabbak hát ez egy ilyen sport. De remélem ez a telefon még min egy évig tökéletesen futtatni fog minden alkalmazást.
-
sys25
aktív tag
Én is így vagyok vele,csak ott elég durván nekiugranak az embernek az almafüggők, ha az általuk imádott készülékre valaki egy rossz szót is mer írni.
Bendegruz:
A személyes tapasztalatom,hogy ott kevesebb a értelmesebb ember!Szoktam azokba a topikokba is írni,de mindig elég hamar ott is hagyom őket,10-ből 7-8 ember elvakult.Főleg amikor megjelennek a véralmások a "kit érdekel a szutykod,takarodj innen" mentalitásukkal... -
válasz
Burt1793 #6926 üzenetére
az iphone 6 típusok megjelenésekor hivatalosan csökkent az 5s ára - ez mindig így megy az új típusok megjelenésekor -, a leghivatalosabb apple store útján, illetve a hazai hivatalos viszonteladók által most 185.990 ft az 5s 16gb.
a lumia 9xx széria akkumulátoros üzemideje - főként a kijelzős - gyenge, az s5 és 5s, de még a valamivel gyengébb s4 mellett is.sys25; nálam nem téma függvénye, az 5s témában is leírnám az 5s hátrányait is, ha adott olyan az épp összehasonlított készülékkel szemben, legyen az s5 vagy bármilyen más típus.
-
Burt1793
veterán
Nem tudom, én 209 ezer forintért kaptam i5s-re ajánlatot fél éve (4-5 hónapja) és 179 ezer forintért lett meg az s5 a menő kihajtható ablakos gyári tokkal együtt. De most már lehet, hogy más az ábra. Főleg, hogy kijött az i6 és még nincs se note, se s6. A one alatt meg természetesen az m8asra gondoltam, nem a tavalyi vagy mini kiadásokra.
Lumiából meg vannak jobbak 9xx-es névvel (remélem), nem tudom biztosan, nem ismerem annyira.
(#6925) sys25: Próbáljuk ki.
Írd ki oda ezt a kérdést.
-
válasz
Burt1793 #6922 üzenetére
árban nem nagyon látok különbséget az s5 és az 5s között, korrekt hazai gyártói jótállással és rendes áfás számlával mind a kettő bő 180 e ft környékén mozog, nem hazai hivatalos forgalmazó által, áfa nélküli számlával, kintről behozottan...stb meg mind a kettő arányosan olcsóbb.
részemről a one esetén esetleg az m8, de a kamerája még annak sem az igazi, lumia esetén meg csak a 1520, de az meg hatalmas telefon, viszont a többi lumia akkumulátoros üzemideje gyenge. -
sys25
aktív tag
válasz
Burt1793 #6922 üzenetére
Hát igen,a kijelző volt ami nálam leginkább eldöntötte a "Melyiket is vegyem" kérdést!Többnyire tartalom fogyasztásra használom,arra meg nekem a 4" már kicsi.
Viszont sokszor meg jobb lenne a kisebb kijelző,főleg ha egy kézzel kell használnom (pl kocsi,vagy néha meló közben),vagy ha olyan ruhát veszek fel amin kisebb zsebek vannak.
Mindegyik méretnek megvannak az előnyei és hátrányai. -
Burt1793
veterán
Szerencsére vannak olyan tényezők, amik rögtön eldönthetik a kérdést. Például a kijelzőméret, az ár (illetve, hogy sokkal olcsóbban kapsz nagyobb tárhelyet az s5höz), a vízállóság (noha nincs rá garancia, de azt garantálom, hogy jobban bírja a vizet, ha muszáj, mint az iphone, sőt, több netes teszt bizonyítja, hogy vizesen is használható), ott van még a külső (az iphone 10 emberből 9nek tuti jobban tetszik) és van akinél az amoled vs ips kijelző is eldönti a dolgot. Szerencsére minden alkalmazás megvan mindkét platformra, a támogatottsággal sincs gond egyik oldalon sem, szóval ezek miatt már nem kell aggódni.
Az biztos, hogy ezek alapján el lehet dönteni a dolgot, én a htc one-t és egy minőségi Lumiát se zárnám ki. Viszont sajnos az i5s nekem kicsi lenne a 4 colos kijelzőjével. -
válasz
Burt1793 #6919 üzenetére
nincs olyan gyors/gördülékeny az s5, mint az 5s, ezt szinte naponta megtapasztalom, de az nem jelenti azt, hogy az android lassú, csupán ha egyszerre használom, akkor azért feltűnik a különbség.
akár 20 - 30 dolgot is említhetnék, amikben az egyik vagy a másik jobb, tényleg csak úgy lehetne konkrétumot írni, ha ismert lenne a kérdező minden elvárása, használati szokása...stb.
az 5s esetén nekem például hiányzik az ac wifi - már az s4 is tudta, nem csak az s5 -, mert ha megyek valahová wifi eszközt beállítani, akkor jó, ha csak a mobiltelefont kell vinnem.
fordított helyzet is van, az 5s jó ujjlenyomat-olvasójának a használata után, nyűgösebb az s5 azonos funkciójának a használata.
kijelzős használatban nagyjából azonos az akkumulátoros üzemidő, de ha rengeteg telefonálás is képben van, akkor jobb az s5, az jobban bírja.
5s esetén hiányzik az infra - már az s4 is tudta, nem csak az s5, és szerintem jó/hasznos a távirányítási lehetőség a mobillal.
jobb, egyszerűbb és gyorsabb az 5s rendszerének a szoftverezése, a rendszer teljes visszaállítása mellett, illetve nulláról történő új/friss firmware felhúzásához nem kell több állományból álló firmware verzió után kutakodni, hanem néhány kattintás, és már megy is, mivel hivatalosan elérhető, ráadásul nincsenek külön független és szolgáltatós verziók, nincs eltérő product code...stb, illetve a szolgáltató bele sem nyúlhat a rendszerbe, ezért amikor megjelenik egy új ios verzió, akkor azonnal felhúzható bármilyen telefonra, legyen az független vagy származzon bármelyik szolgáltatótól.
s5 esetén jó a memóriakártyás bővíthetőség, az ip67 védelem - bár akkor lenne az igazi, ha a gyártó beázásra is adna garit -, aki használ nfc-t, annak az is előny, és még lehetne sorolni...
tényleg nagyon sok szempont figyelembe vehető a két típus összehasonlításakor, de igaz ez más gyártók esetén is, pláne ha még a rendszer is eltér. -
sys25
aktív tag
Én is gondolkodtam hogy S5 vagy 5S,hosszú gondolkodás után az S5 mellett döntöttem.
Minden tulajdonságukat pro és kontra összehasonlítottam és a nagyobb kijelző,jobb kamera,jobb akku és a fájlkezelés szemponjából nyitottabb andriod nyert.Használtam iphone-t,3 is volt,szerettem is őket,de nálam most a másik irányba billent a mérleg nyelve.
Bár azért gondolkodok egy 5s beújításán is az S5 mellé.
Én azt javaslom hogy pontozd mind2 telefonban a számodra fontos tulajdonságokat,és amelyik az összesítés után nyer,azt válaszd!Akár több telefont is befoghatsz az összehasonlításba.Ha nem vagy tisztában a telefonok erősségeivel és gyengeségeivel,akkor elötte több tesztet is olvass el,olvasgasd a fórumokban a felhasználói véleményeket
Márka hívőkre és haterekre viszont ne hallgass ("kicsit" elvakultak),magad értékeld mind a 2 telót,légy objektív,akkor késöbb nem fogod megbánni!Én mindig így választok,engem a hype,a márkafanatizmus soha nem befolyásol.
-
Burt1793
veterán
Szerintem most már nem "rosszabb" az android, azaz sebességben nem rosszabb az s5, ráadásul a játékokat jobban bírja. Ezen kívül meg mindenben jobb az s5. Egyedül a kinézettel és az anyaghasználattal lehetnek problémák, de ezt a vízállóság elfeledtetik. Nekem még a Galaxy alpha is bejön.
-
szia,
több tényező és viszonyítási alap kérdése, ebben a témában vélhetően nem az 5s mellett lesz több voks, az 5s témában meg fordítva, és ha átlagolsz majd, akkor nagyjából ott leszel, mintha nem is kérdezted volna meg.
a fontos kérdés, hogy android vagy ios - használtad már mind a kettőt? -, mert amíg ez nyitott kérdés, addig mind a két telefon esetén lehet írni a másik ellenében számtalan pozitívumot és negatívumot egyaránt. -
lezu20
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Samsung galaxy S5 vagy egy Iphone 5s a jobb telefon?
-
sacsabi69
csendes tag
Sokat beszélek az S5-ről kihangosítón, headset-en, és azt vettem észre, ha simán csak a telefonról beszélek, nem hall a másik fél. Ezután kihangosítom, és simán jó lesz, tehát valószínűleg nem a mikrofon hibája, de sajna nincs ötletem, miért van ez a jelenség.
Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tudna ebben segíteni, mert nem szeretném szervizbe vinni, ha megoldható lenne a probléma.
-
sys25
aktív tag
Olvasd el az összefoglalót (1. hozzászólás),ott le van írva a towelrootos módszer!
De azért leírom:
Katt a linkre: [link] ,
ott katt a Lambda jelre,towelroot apk letölt, telepít,elindít.
Kb ennyi a root,de a rendszergazdai jogokhoz le kell tölteni a Superuser alkalmazást is a telóra.
Működik én is azt használom, knox maradt 0x0.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest