- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zx6r
aktív tag
Hali srácok.Csak egy kérdés ...nem az van a tesztekben,hogy elöl hatul üveg a telefon?Nekem a hátulja nagyon műanyagnak érzik😇
-
espista
senior tag
A biztonsági szintem viszont "felugrott" május 1-ről június 1-re.
-
espista
senior tag
Na, valamit elb@xtam, mert VDH/VDH,VDH/EUX/VDH lett.
-
Jigli
csendes tag
Sziasztok.
Március 20 óta nyüstölöm a vodás S20-amat. Le Max 2-ről váltottam úgy hogy ha fele ilyen erős hardver lenne még akkor is bőven megérte számomra a váltás (133 e ft-ért pláne). Egyenlőre még májusi updtade-el fut a rendszer.
Aksi idő:
Átlag usernek számítok felhasználás tekintetében. Napi 1 óra játék fixen illetve kb 20 perc beszélgetés és 1-2 óra böngészés weben és appokban. FHD+, 120 Hz, állandó Bt és mobilnet kapcsolat mellett 2 sim-el még nem volt olyan hogy ne bírt volna ki egy napot. Reggel 9-kor húzom le a töltőröl és este 9-kor teszem vissza.
Szabadnapom ha rá kattanok valami mobil játékra akkor persze merül és melegszik. Forza Street alatt (most már 30 fps helyett 90 a max a jelenlegi verzióban) 20 perc után be áll 43 fokon a gyári monitoring szerint. Ez nem zavar mivel üveg hátlaos tokkal használom ami hatékonyan osztja el a hőt. Real racing 3 alatt nem melegszik 38 fok fölé de az nem is terheli annyira. Ilyenkor felpattintom a 15 wattos töltő padra.Napi felhasználás tapasztalatok:
A rendszer fluid és stabil. Még nem fogyott egyszer sem. 84 app van pluszban rá telepítve. Rá hagyom hogy managelje csak az értesítés beállitasokat babráltam. A memória management is rendben van. Vodás és telenoros kártyával használom. Térerő szempontjából hozza azt amit a mai csúcs készülékek. GPS is rendben. Itt annyit megemlítenék hogy heti egyszer jelzi, hogy szükséges az újra kalibrálás. Ezt leszámítva rendben teszi a dolgát.A 120 hz-es kijelzö nagyon impozáns. A kamera zseniális. Főleg az éjszakai képek leptek meg.
Hátrányként ezt ezt a csoda exynos procit hoznám fel. Amint 38 fok fölé melegszik a kicsike játékok alatt szépen egyenletesen csökkenti a teljesítményt és ez bizony idegesít mivel a snapdragonos verziónál ez szinte nincs vagy csak minimális a teljesítmény csökenéssel jár. Forza street esetén pl 87 fps-el fut a game majd be áll 47-re úgy 30 perc után. Antutu-val ugyan ez a helyzet. Elsőre 540 000 pont aztán szépen, lassan csökken. Harmadik alkalommal már csak 380 000-et hozott.
-
TODI1111
veterán
-
espista
senior tag
Sziasztok! Van rá mód, hogy a Vodafone-os rom-ról (VDH/VDH,VDH/EUX/VDH) átálljak a "független" rom-ra? "Kicsit" zavar a frissítések elmaradása.
-
Thom!
veterán
Tré mobil
S20 májusi update -
dobolson
senior tag
Béna kérdés lehet, de van itt dedikált portré mód?
Nem találok semmi ilyesmit.
-
polonic
félisten
-
Levente07
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy sima S20-at. S10-ről jövök, semmi gondom nem volt azzal sem, de hát az ember kíváncsi. Sok időm még nem volt foglalkozni vele, de a 120hz-et az én szemem is egyből kiszúrja...
-
Kasya
nagyúr
Erdekesseg Anandtech kamera osszehasonlito tesztjebol:
There’s still too big a divergence in processing between the S20 Ultra and S20+ and the Snapdragon and Exynos variants. It feels to me that even to this date the Exynos just has the much better processing, both in daylight and low-light.
The S20+ in my opinion has a very smart camera hardware setup that is quite unique with its two wide-angle modules. -
polonic
félisten
válasz
crane75 #3070 üzenetére
YT vanced?
Egyébként van android app topik. -
crane75
senior tag
Sziasztok, elnézést ha túl off... Eddig az ogyoutube appot használtam youtube háttérben való hallgatására, de nagyon instabil lett. Tudtok valamilyen alternatívát ajánlani, hogy a háttérben is fusson pl a zenehallgatás a You Tube - on? Előre is köszönöm a segítséget.
-
HUNgabus
senior tag
Egy kis infó, hátha segít valakinek :
Nekem úgy mint lejjebb is többször írtam a GPS lassúsága és pontatlansága volt? a legnagyobb problémám.
( az hogy FHD-ra és 60Hz van visszavéve a kijelző hogy kibírja egy napig, melegedés, már nem is érdekel )Nekem vodás a teló, így a ROM is az volt rajta. Hétvégén gondoltam egy merészet és leszedtem a legfrissebb XEH ROM-ot a samfirm oldaláról, és felpakoltam rá Odinnal. Előtte / utána teljes wipe cache / data törlés.
Azóta mintha "megjavult volna a GPS ! Eddig átlag 5/3 volt szar. Most azóta egyszer se volt szar !
Direkt mindenhová azzal megyek ( még a sarki boltba is), és müxik. Gyorsan talál pozíciót, tartja is, leköveti a haladást és nem "ugrál" az utcák / fordulok közt. Waze is jó !
( érdekes hogy hiába a XEH ROM van fent a PhoneInfo app szerint maradt VDH, de ez legyen a legnagyobb probléma
)
Lehet hogy "gyárilag" ragadt be vmi, és elég lehet egy wipe cache / data törlés, de lehet hogy a vodás ROM volt a ludas, és kellett a másik ROM, lényeg most müxik. ( 2 nap vidéki túra jön, ha ott se lesz semmi gebasz akkor kijelenthetem hogy "megoldottam" azt amit a szerviznek kellett volna.
-
Des1gnR
őstag
Tudjátok esetleg, hogy mi van akkor ha vezeték nélküli töltőn töltöm és közben rádugom USB-re? Csak az adatkapcsolat miatt, viszont az nyilván tölti.
-
válasz
silvergod #3064 üzenetére
GPS nekem nem szokott hülye lenni, napi szinten használom android autonál, akkor eléggé melegszik is mikor lehúzom a kábelről. Ezt leszámítva nem tudok kirívó példát mondani, amikor érezhető és zavaró lett volna a melegedése. Az ujjlenyomatolvasó hektikus működése jobban zavar, baromi érzékeny az ujjad tisztaságára. Illetve az is számít, hogy tök sötét kijelzőn akarod feloldani, vagy már a záróképernyőn vagy, mert onnan baromi gyors és pontos, viszont lezárt kijelzőnél AoD mellett nekem gyakran pontatlan, olyankor az arcalapú feloldás jobb.
-
silvergod
őstag
Ez a melegedés mennyire erős? Mennyire hamar jelentkezik terheléskor? Milyen fokú használat után? Egy félórás face + böngésző használatánál mar jelentős? Olvastam a GPS pár embernél nem jó ,ez gondolom nem általános, amúgy talál jelet hamar és tartja is pontosan? Gondolom a melegedés GPS közben megugrik nagyon?
-
Des1gnR
őstag
válasz
silvergod #3056 üzenetére
Mind a két kérdés elég szubjektív, de nekem baromira bejön, hogy ilyen keskeny ez a telefon. Olyan mint minden telefon pár évvel ezelőtt, csak azóta hozzászoktunk, hogy mindenkinél valami böszme nagy dög van amihez két kéz kell.
Nekem még nem volt vele térerő gondom vodánál, sőt a digis kártyám most olyan helyeken is fog térerőt, amivel az Mi 8 nem tudott. -
silvergod
őstag
válasz
slászló65 #3060 üzenetére
Semmi gond a térerővel....látom minden fórumon megtalálható vagy
nem úgy volt hogy ezt is elfelejted mind a note 10 et? Nem jó neked a samsung be kell látnod
forrónak nem olvastam ,de lehet nem figyeltem eléggé...
a #3056 ra várnék választ, olyan embertől akinek van is ilyen vagy volt note 10-e...köszi -
Chamoro
tag
Ha a gyári töltővel töltöm szupergyors töltéssel és ha közbe nyomogatom, olyan lassan tölt, hogy az valami hihetetlen. Másnál is ilyen?
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valaki aki note 10+ ról váltott S20 ra? milyen a telefon a note-hoz képest? a nagyság miatt váltanék kisesebbre,nem tudom megszokni...
olvastam a gyenge üzemidőt,és a melegedést ez javult valamit? a térerő milyen a telefonnal? mert a notenál gyakran van a 4-ből ,kettő esetleg 3-as jel -
Thom!
veterán
válasz
PedroPascal #3053 üzenetére
szégyen
-
Thom!
veterán
Tré mobilnál semmi?
-
Thom!
veterán
June patch jött már valakinek?
-
polonic
félisten
válasz
kisdobos0111 #3044 üzenetére
Gyors töltés be van kapcsolva?
-
kisdobos0111
aktív tag
Az autós töltőm ami az S9 plust kiválóan töltötte és gyorsan az S20 Plus piszkos lassan tölti. Más töltő kell hozzá?
-
Stick002
újonc
Azt is megpróbáltam már mindent
de semmi ...
-
Stick002
újonc
Semmi... igazábol ugyan ez a problémám csak nem nagyon értem mit is kéne csinálni...
https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S20/Brightness-problem-on-S20/td-p/1220756 -
Stick002
újonc
Telekom! Ma hozta ki a futár és most nyomogatom :(
-
Stick002
újonc
Sziasztok! Ma vettem egy S20+ telót és valamikor nagyon gyenge a fényerő úgy, hogy maxon van. Valamikor meg teljesen jó. Mitől lehet? Koszonom
-
polonic
félisten
-
Des1gnR
őstag
válasz
kisdobos0111 #3024 üzenetére
Vagy ilyen adaptert veszel, vagy egy dex dokkolót.
A dokkoló itt a legolcsóbb (20k) és szerintem ez sokkal inkább megéri, hisz így tudsz a legegyszerűbben billentyűzetet és egeret használni hozzá.Az akku időn pörgőknek: Veszel egy vezeték nélküli töltőt és amikor az asztalra raknád, akkor helyette arra rakod. Nem kell túlagyalni.
-
NY_A
őstag
válasz
ADAM1337 #3022 üzenetére
Nálam most az S20+ végig csinálta úgy a hétvégét, hogy péntek kora este vettem le a töltőről 94%-al. Még aznap este nyomkodtam kb. 1 órát. Aztán mivel a hétvégém viszonylag eseménydús volt bírta egészen Vasárnap 18-ig. Akkor 14%-al tettem fel. Igaz, a két nap összesen nem volt 4 óra kijelzőidőm, de a pénteket is belevéve az majd 5 óra, és húzta kb. 48 órát. Bár én csak 1 simmel használom, és este altatom, de 120hz-en. Én ezzel így elégedett vagyok. Mielőtt megvettem olvasgattam a fórumot és úgy voltam vele, hogy akku terén hozok némi áldozatot mert a Huawei idejét meg sem fogja közelíteni, de én ettől rosszabbat vártam. A sima S20-al lehet nagyobb lenne a szakadék ami biztosan nekem sem nagyon tetszene. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én nem lógok egész nap a telefonomon. A munkámhoz nem szükséges, így csak alap kommunikációhoz és a szórakoztatásomhoz használom. Digitális Jólét szerint a napi átlagom 2 óra 34 perc. Így én biztosan ezért nem veszem észre azokat az akku gondokat amiket mások sérelmeznek, mivel ha én magamhoz képest extrémen használom a mobilt akkor is nevetve kibír egy napot.
Nálam ami rengeteget dob a felhasználói élményen az a 120hz. Mielőtt nem volt meg a telefon nem is érdekelt ez a tulajdonsága. Előtte nem használtam és nem is próbáltam mást 60hz felett. Amikor beüzemeltem azonnal feltűnt a változás, sokkal simább minden. De akkor a legdurvább a különbség amikor kézbeveszem más 60hz-es telefonját így, hogy már ehhez szoktam. Ezek után nem szívesen lépnék vissza.
Azóta nyomkodtam 90hz-est is, az is jó, de a 120hz után már más az élmény.
-
kisdobos0111
aktív tag
Adnátok egy linket olyan kabelről ami dex módhoz?
-
slászló65
tag
Edigital, Media Markt akció: S20: 264.900 S20÷: 299.990 Óccsó lett. Forró ajánlat
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
glacious #3007 üzenetére
Nálam az a maximum volt az s20-al a 3óra 30percnél 1-2% maradt benne, napközbe mindig rákellett töltenem.
Navi + 2 sim + 120hz lezabálta, de 60hz-en se hozott sokkal többet, de aki átvette tőlem, és 1 sim-el használta se tudott többet kicsikarni belőle.
Most meg ennyit tol amire váltottam p40 pro(átlagosan a 6óra stabilan meg van vele): 6óra 40perc kijelző idő -
kisdobos0111
aktív tag
Szerintetek ez milyen lehet?
https://a.aliexpress.com/_dTaoGcq
-
dns86
tag
Sziasztok.
Új telefon vásárlásán gondolkodom. A kiszemeltek amiken gondolkodom erőteljesen:
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Samsung Galaxy S20 Plus 5G illetve
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Jelen pillanatban egy iPhone 11 Pro Max készüléket használok. Napközben a készülék többségében készenléti módban van, háttérben minden szinkronizáció engedélyezve, semmi nincs korlátozva és nem használva semmilyen energiatakarékos módot. Sajnos a munkahelyemen a normál GSM használat ritka gyenge, így a WiFi hívás elengedhetetlen (nem tudom hogy van -e akármilyen akkura gyakorolt hatása).
Ebédszünetben 1h tartalomfogyasztás (Netflix, böngészés, social media).
Amit keresek és amire használnám: a fent említett dolgok illetve hogy ne kelljen aggódnom az akksimerülés miatt (egy napot bírjon ki akkor is, ha valami miatt többet kell használnom a telefont). A kameraminőség sem elhanyagolható szempont számomra.
Tudnátok tanácsot adni, illetve ha van olyan személy aki előtte szintúgy iPhone-t használt (legalább 11 Pro vagy 11 Pro Max készüléket) szívesen meghallgatnám a véleményét.
Elnézést a hosszúra nyúlt bejegyzés miatt. -
NavySeal
senior tag
válasz
kisdobos0111 #3016 üzenetére
Nekem is.
-
polonic
félisten
válasz
Nekem is karcolódik.
-
mg1992mg
őstag
válasz
Én amióta megvan a telefon (március 10), egy apró karcot vettem észre rajta.
-
kisdobos0111
aktív tag
Nektek is karcolódik (mattul) a gyári fólia? Honnan lehet jó minőségű fóliát vagy üveget rendelni rá?
-
HUNgabus
senior tag
válasz
kengyel #3013 üzenetére
a melegedés meg az aksi már nem érdekel, levettem 60Hz és FHD a kijelzőt így kibírja egy napig,
a GPS az a bajom hogy ha navigálok nehezen talál pozíciót ( ez még tűrhető ), de az hogy nem frissíti a pozíciómat az már gáz, leginkább akkor amikor le van zárva a kijelző,
csináltam visszaállítást, vittem szervizbe, ennyi...
-
Des1gnR
őstag
válasz
Ferdzsoo #3004 üzenetére
Szia, simán tud, valamint a céges laptopomra csatlakozok távoli asztallal. Onnantól pedig minden van 🙂
Az otthoni laptopom el is adtam, bár ezzel alapból így számoltam amikor megvettem. Az volt a cél, hogy olyan telefonom legyen ami azt teljesen ki tudja váltani és így nem fáj az ár. -
Emirabdul
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne hogy vitte e valaki samsung szervizbe túlzott melegedés miatt az S20-at. Amennyiben igen, mit cseréltek és mennyi időt vett igénybe? Holnap viszem be az Árkád Samsungba és kiváncsi vagyok mire számítsak. Köszi -
sonice
tag
Esetleg éjszakai uzemmodban keszult képeket tenne majd fel valaki? Koszi
-
glacious
addikt
Valami szörnyű az akkuidő, 2 óra SoT és 40 perc BT zenehallgatás után csak 68%-on van.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest