Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt

120 Hz-es kijelzővel, bivalyerős hardverrel, nagyobb akkumulátorral és akár 64 megapixeles fotókkal csábít az új duó az előzőhöz képest - a kellemes csomag valószínűleg megtartja a széria évtizedes, betonbiztos helyét az androidos csúcsmobilok piacán.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Amennyire kevés pénzért lehet manapság normálisan használható okostelefont kapni, annyira magasan szállnak a csúcsmobil-árak szinte minden gyártónál - még akkor is, ha elvonatkoztatunk a hajlítható kijelzőjű, egyértelműen luxustermékként felfogható mobilokról. Hagyományos kialakítással is közel félmillió forintba kerül egy alapkivitelű, tehát 128 GB tárhellyel szerelt Galaxy S20 Ultra, de az iPhone 11 Pro-szériának is vannak 500 000 forint fölötti tagjai. Az ár/érték arányukról ismert gyártók aktuális csúcsmodelljei - mint a OnePlus 7T Pro vagy az Xiaomi Mi 10 Pro - is bőven 200 000 forint fölötti tartományokat találnak be, így aztán ebben az inerciarendszerben a sima Galaxy S20-ak 300 000 forint fölötti kezdőára szinte épeszűnek nevezhető.

Háttal az S20 Ultra
Háttal az S20 Ultra, szemből pedig tesztünk két alanya [+]

A dél-koreaiak immár 10 éve alapozták meg az androidos csúcsmobiljaikat, és bár az első Galaxy S bemutatójakor még korántsem volt ennyire egyértelmű, hogy az iOS-en kívül gyakorlatilag nem marad konkurenciája a Google rendszerének, azóta az aktuális Galaxy S-generáció folyamatos etalonnak számít, és most sincs ez másképp.

Még egy közös kép az Ultrával
Még egy közös kép az Ultrával [+]

Van egy kis csalás a névvel, ahogy a konkurencia ugrásszerűen bánik a számokkal, úgy a Samsung is megtörte a hagyományt, 10-ig egyesével lépkedtek, most viszont egyből 20-ra ugrottak, magyarázatuk szerint ezzel köszöntik el az új évtizedet. A legkomolyabb újításokat a múlt héten bemutatott Galaxy S20 Ultrával kapcsolatban kell keresni, a normál változatok egyszerű modellfrissítésnek érződnek a tavalyi páros után.

Bal oldalt a sima Galaxy S20, jobb oldalt pedig a Galaxy S20+ a kezembenBal oldalt a sima Galaxy S20, jobb oldalt pedig a Galaxy S20+ a kezemben Bal oldalt a sima Galaxy S20, jobb oldalt pedig a Galaxy S20+ a kezemben [+]

Összevont tesztünkben szokásosan egy mobilként kezeljük a párost, hiszen komoly különbség nincs köztük, ahol van eltérés, ott nyilván külön térünk ki a részletekre. Rögtön az elején itt van például a színválaszték: a két mobil a szürke, felhőkék, fehér és piros színválasztékon osztozik, a sima Galaxy S20 privilégiuma a mi képeinken is látható rózsaszín változat, ami jó eséllyel a hölgyek kedvence lesz majd, a Galaxy S20+ pedig egy kissé komorabb feketében is megvehető lesz. A Type-C-s töltőadapter 25W-os gyorstöltési maximummal bír, értelemszerűen tehát mindkét végén USB-C csatlakozóval szerelt kábel jár hozzá az AKG-fülhallgatón kívül. A fotóinkon látható tokokat külön lehet megvenni, a kisebb modellen lévő barna tok egy bőr külsejű, nagyon kellemes fogású darab, a szürke pedig egy egyszerűbb, szilikonos külső borítást kapott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés