- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
Nekem a Bixby gombra be van állítva hogy ha egyszer megnyomom akkor megnyílik a böngésző. Nagyon szeretem ezt a funkciót.
Mióta fent van az új (szeptemberi) frissítés azóta kb 2mp kell a gomb megnyomását követően hogy elinduljon a böngészö.
Itt valamit elcsesztek, mert ez eddig nem ilyen voltiPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Taci
addikt
S10+-nál lenne pár kérdésem a kamerá(ka)t illetően:
- Élő fókusznál lehet kamerát váltani? (Normál, széles, zoom)
- Professzionális módban lehet a széles látószögű kamerát választani?Köszi!
-
Mcsutka
junior tag
-
kkroland81
csendes tag
na csütörtökön hozzák az s10+
-
kkroland81
csendes tag
köszi
-
Mcsutka
junior tag
válasz kkroland81 #14181 üzenetére
35- ért adtam el.( Mivel ajándék, gari nincs rá. By Samsung...)
[ Szerkesztve ]
Asus Zenfone 5
-
bigsee
addikt
válasz kkroland81 #14181 üzenetére
Nem, csak húszat ér, én megveszem!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
kkroland81
csendes tag
sziasztok. agusztus végén úgy volt hogy s10+ tulaj leszek de közbe jött pár dolog. de mindegy telenor most galaxy watch aktive okosórát add mellé. az órát nem hiszem hogy használnám. szerintetek 60ezerért el lehet adni? köszi a választ
-
-
dkovizoli
addikt
válasz Markizmark #14148 üzenetére
Ja, igen. csak itt a szolgáltatói az XEH.
-
-
petya220
senior tag
válasz bigsee #14170 üzenetére
Első körben köszönöm!
Másod... Találtam valami olyat, hogy nem kell hozzá nulláznj a telefont! Valami home_csc, pontosan nem emlékszem, hajnalban olvastamAzon meditálok, hogy ha root-olom a telefont és neki kezdek custom kernel-t készíteni, mennyire fogom megölni a telefont
Moto G6-on csak bootloadert kellett nyitni, aztán ment fel a twrp de itt amit olvastam XDA-n pöppet undorítóan túl bonyolult leírás van hozzá[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
sgeza
veterán
-
lcdtv
tag
Szerintetek ez ugyan az lehet. kp 10 perc volt a letöltés
-
bigsee
addikt
válasz petya220 #14169 üzenetére
Letelt idő...
Itt van a XEH FW.
Ahhoz, hogy az ODIN lássa a telefont, ahhoz Download módba kell tenni a telót: lakapcsolni, majd Bixby+VolDown és ekkor kell USB-n a gépre dugni. Ekkor figyelmeztet a telefon és kell egy VolUp.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
válasz petya220 #14169 üzenetére
[link] Ezt bogarászom most. 5 giga a XEH FW, 5 órát írt ki rá...
Letöltöd Odint és Samu USB drivert (ha volt korábban már Samsung Switch a gépen, akkor nem kell!):
[link]A k.nagy FW fájlból kicsomagolod a CP-AP-BL fileokat és az ODIN-ba belinkelgeted (betallózod). Ha CSC-t is betallózod, akkor vissza lesz állítva a teló nullára.
Nah, most itt tartok
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Válaszolt a Samsung az azt firtató kérdésemre, hogy a munkámhoz (is) használt, flottás S10 telefon még mindig júniusban leend és hogy ez nem igazán egészséges az adataimra és úgy globál, milyen dolog ez.
Javasoltak egy biztonsági mentést követő visszaállítást és ha az sem segít, akkor szervíz... Ez is valami, a T-s válaszokhoz képest főleg.
Azért felraktam lapira az Odint is
-
-
Taci
addikt
válasz Timyyy #14161 üzenetére
Én azt nem szeretem a gyári Samsung tokokban, hogy nyitott az aljuk (kivéve a Protective - plusz lehet van más is, ami most nem jut eszembe, de nagy általánosságban véve a legtöbb nyitott alul). Szerintem nagy butaság. Legalábbis én azért rakom tokba, hogy ne érje külső hatás, ha táskába/zsebbe rakom. Így viszont, hogy az alja nyitott, így az a része folyamatosan sérül(het). Nem is értem, miért hagyták nyitva...
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
Van valakinek tapasztalata arról, hogy ez a gyári bőr tok a fehér színe miatt mennyire gyorsan kopik / sárgul? Illetve mennyire sérülékeny?
Alapvetően vigyázok a telefonra, szóval túl sok behatást nem kell kibírnia, csak a táska/zseb "súrlódást".Átnéztem az összes (kb 300 féle) tokot ami itt a fórumban felmerült, valamint pár ezret egyéb kínai meg mindenféle oldalakon is, de valahogy nem találtam meg az instantbuy igazit. Szóval egyelőre ez a fent linkelt áll talán legközelebb az ízlésemhez. (nehéz szép esztétikus nőies tokot találni )
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
sgeza
veterán
Feltolod az egeret, megvárod az alkalmazás fejlécének megjelenését, és nyomsz egy visszagombot. Akkor megkérdezi a Linux on Dex alkalmazás, hogy lezárja-e a gépet. Egyébként betehető egy poweroff menüpont a menü beállítások (Main Menu) segítségével, viszont az nem csinál az ég világon semmit.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
guriga1234
addikt
válasz #75655680 #14147 üzenetére
"a számítogépes igényem kimerül a dokumentumok, ppt-k összeállítasában" - nálam pont nem. Az ms cuccok eleve tiltva vannak a telefonomon, a pc-n sem használom azokat.
Mivel a dexet támogató appok között meg többnyire ilyesmik vannak, ezért nem is kell. Miért szenvednék dex-szel, ha a pc előtt ülök, és azon bármit meg tudok csinálni? -
Vhiktor
veterán
Ismertek olyan appot ami egy megadott időintervallumban összesíti egy megadott számra a hívások idejét?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Taci
addikt
Használ közületek valaki ilyen üvegfóliát?
Prémium üvegfólia Optishield Lux Samsung Galaxy S10 Plus készülékekhez és UV lámpa
[link]A leírásban nincs szó róla, hogy működne-e az ujjlenyomatolvasó a fóliával is, viszont a képeken egyértelműen ez szerepel.
Van esetleg tapasztalatotok vele?
Köszi!
-
törölt tag
válasz Valkűr #14028 üzenetére
Én szeretem a Dex-et. Azért (is) váltottam iphone-ról Samsung-ra, mert tönkrement a számítógépem és nem volt kedvem telefont és gépet is venni, ezt óriási dolognak tartom. Nekem tökéletesen megfelel mindkét célra.
Hozzateszem, a számítogépes igényem kimerül a dokumentumok, ppt-k összeállítasában, netezésben stb.
Mondjuk 1-2 apróbb hiba van benne, de összeségében ha nincsenek speckó igényei az embernek bőven kivált egy pc-t. Es egy helyen van minden. -
tombike
aktív tag
Uj softtal, cache resettel, tel aplikaciok hatterfajlainak torlesevel megjavult a kozelsegerzekelom:)
-
Mcsutka
junior tag
Volt S9+ telóm. Lehet, h a szemem rossz, de annak a kijelzője élénkebb volt. Itt az S10+nál a termeszétes mód nálam nem nyerő. Az élénk az lehetne, de a fehér egyensúlyt nem változtatják a csúszkák. Jól látom, h alapban jóval kevésbé szaturált a kijelző? Szívesen veszek segítséget.( Még az előlapi fóliát is leszedtem. ) Én a túl szaturáltságot kedvelem.
Asus Zenfone 5
-
dkovizoli
addikt
válasz Gara68 #14139 üzenetére
Honnan veszed, hogy szolgáltatói szoftveres? Ez pont nem az. Ez egy szolgáltatófüggetlen szoftverrel ellátott készülék. Ha nem az lenne, akkor TMH lenne. Az a szolg. szoftver. A többi magyar szolgáltató csak XEH-t árul. Szerencséd volt. tehát nem attól lesz szolg szoftveres, hogy a szolgáltatótól veszed. Illetve t moboinál kifoghatsz olyat is. De csak náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Gara68
tag
Na akkor én most itt vesztettem el a fonalat.
Mint fentebb is írtam, szeptember 17-én előfizetés hosszabbítással az alábbi szolgáltatói szoftveres S10+-t a Telekomtól.
Itt csak XEH-t mutat.Evolucio: symbian -> android -> maemo -> wp -> BlackBerry Z10 ->BlackBerry Z30 -> BlackBerry Passport (BlackBestia)-> Huawei P9 Plus -> Huawei Mate10 Pro -> Huawei Mate20 Pro -> Samsung Galaxy S10+ -> Huawei P30 Pro -> iPhone 11 Pro
-
LoGeN90
aktív tag
S10 vs iPhone 11 vs OnePlus 7T kamera teszt
-
sgeza
veterán
válasz telefonmágus #14133 üzenetére
Igen. Ahogy mindegyik telekomos rom ugyanaz, úgy mindegyik független rom is ugyanaz. Tehát mindegy, melyik kóddal töltjük le. Annyi eltérés lehet csak, hogy az egyikkel már hamarabb tölthető a legújabb változat, míg a másikkal mondjuk néhány nappal később. Illetve ahogy fentebb írtam, az engedélyezett szolgáltatásokban lehet eltérés a különböző csc-régiók esetén. Maga a rom ugyanaz, de az egyik régióban lehet, hogy tiltva vagy engedélyezve van valami a másikhoz képest.
Tehát ha már eleve független, mondjuk magyar XEH kódos a készülék, akkor ILO-ra (izraeli független) régióra váltáshoz nem kell új romot feltenni. Vagyis nemhogy nem kell, de nem is fog történni semmi. Hiába töltjük le ILO kóddal, az ugyanaz a független, amit XEH kóddal töltenénk. CSC kód váltáshoz az adott régió SIM kártyájára van szükség, annak behelyezése és a készülék elindítása után SIM resetet fog kérni. Ennek engedélyezésével a SIM kártya szerinti régióra áll be a CSC (első) kód, nem engedélyezése esetén marad az előző.
Remélem így már mindenkinek világos.Ja, dkovizoli kolléga írása alapján még annyi, hogy azonos típuson belül maradva Odines frissítés esetén elég a home csc fájl, így megmarad minden adat, míg váltáskor (pl. szolgáltató verzióról függetlenre váltással) sima CSC fájl használata célszerű, ami gyári alaphelyzettel jár együtt, akárcsak a SIM resettel történő CSC váltás, ami szintén gyári alaphelyzettel jár.
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz telefonmágus #14133 üzenetére
Igen. De ahhoz, hogy az első kód változzon, fr-t fog csinálni a készülék. Az említett esetben nincs értelme, hiszen így is tmobilos rom marad rajta. Esetleg annyi értelme van, ha a német tmobil adott már ki frissítést, akkor azt letölthető rá OTA. De egyszerűbb akkor azt a romot, olOdinnal felrakni, home csc-vel, mindenféle törlés nélkül. Fr nélkül csak kártya cserével TMH/DTM,DTM/TMH lesz csak, ha két német kártyát raksz bele.
Nekem most pl DBT/XEH,XEH/XEH. De volt már DBT/DBT,DBT/XEH és DBT/XEH,BTU/XEH is.[ Szerkesztve ]
-
telefonmágus
senior tag
Még annyi,hogy csoportok vannak,amik több csc kódot tartalmaznak
Tehát ha valakinek pl. ODX TMH (TMH TMH TMH TMH) ,de bele tesz
másik ODX csoportos kártyákat,pl német tmobileosat,akkor lehet belőle ODX DTM(DTM DTM DTM TMH)Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP
-
SeatZola
őstag
válasz Simivok #14129 üzenetére
Én is fehér S10+-t vettem. Most is azt venném. Gyönyörű. Pedig 49 éves férfi vagyok.
Más: most milyen UV ragasztós üveget érdemes venni és honnan, ami jó is és nem tizenezer forint. Ja meg Pitaka tokra is ajánlhatnátok helyet. Nem baj, ha külföld.
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
Mcsutka
junior tag
Üdvözlök mindenkit! Csatlakozom az S10+ klubhoz. Ma este vettem át a Ferenciek terei SES- ben. Ajándék clear wiew tokot kaptam ajándékba, és szintén ajándékba watch active órát. ( Akciós áron vettem, 233 ért. Egy Kedves Fórumtárs velem jött, és megvette az órát. Így 199 ezer volt a telefon. Még Sim- et nem tettem bele. 4db XEH -es. Bravophone KFT.
Asus Zenfone 5
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Jövőhéten tervezek venni egy S10-et. Az előző telefonjaim mind feketék voltak, és már unom, szóval szerintetek a prizma fehér nem nőies? Mert ugye az nem tisztán fehér, hanem más árnyalatok is vannak benne...
Galaxy S23 256GB Cream
-
sgeza
veterán
Ebből nem következik, hogy független a teló az nem ezen múlik. Valamint az sem mindegy, hogy melyik pozícióban látod. Eltekintve a dual sim-től, nézzünk egy példát:
BTU/XEH/TMH
BTU: aktuális CSC régió, e szerint fog frissíteni, illetve az adott régióhoz kapcsolódó szolgáltatásokat tartalmazza csak (például az EU-n belül nem engedélyezett a hívás rögzítés, ezért váltanak néhányan izraeli CSC kódra, amihez kell egy izraeli kártya). Jelen esetben ez angol független.
XEH: éppen egy magyar SIM van benne. Szolgáltatói rom esetén ez talán a szolgáltató kódját fogja mutatni, például TMH.
TMH: a származása, vagyis a példában eredetileg egy telekomos készülék.
Remélem jól írtam, ha nem, javítsatok ki!
XEH/XEH/XEH esetén minden tekintetben magyar független.
Dual simes esetén négy pozíció van, a középső kettő mutatja a két kártyát.
Amit változtatni lehet, az az az első kód, ez dönti el, hogy mikor jön a frissítés.
Tehát egy minden tekintetben magyar telekomos, vagyis TMH/TMH/TMH-ból lehet XEH/XEH/TMH annyi kiegészítéssel, hogy valamiért magyar kártya használatának ellenére majdnem minden esetben az első kód valamiért BTU-ra, vagyis az angol függetlenre áll be.[ Szerkesztve ]
-
tombike
aktív tag
DEX macen nem döcög
-
vg
addikt
válasz guriga1234 #14122 üzenetére
Ok, köszi, azt hittem a xeh a szolgáltatófüggetlen jele.
-
Timyyy
őstag
válasz kengyel #14116 üzenetére
Pontosan mi a teendő? A linket megtaláltam de most tanulgatom újra az androidot 6 év kihagyás után. (és amúgy ez az egyik dolog ami az ios-ben jobb volt, hogy azonnal, de tényleg minden értesítés üzenet stb azonnal megjött... mókolás nélkül)
vg: csak azért írtam be az én verzióm mert vannak akik itt statisztikát vezetnek. De pontosítanék rajta: S10+ , kb 2 hete vettem, vodafonnál, XEH van rajta, és 588 mb volt a mai frissítés, amit wifin nem tudtam megkerestetni vele csak mobilneten. Remélem nem hagytam ki semmit.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
vg
addikt
válasz guriga1234 #14113 üzenetére
Ezt most nem értem, a s10+ az mindig XEH?
-
Laki
tag
Hol találom a dex módot?Álitólag benne volt ebbe a frissitésbe
-
lcdtv
tag
Van visszajelzése akár rezgéssel az ujjlenyomat olvasónak?
-
törölt tag
Az lehet hogy a legújabb frissítés óta sokkal gyorsabb lett az ujjlenyomat olvasó, es mintha a rendszer is még fürgébb lenne?
-
bombibmw
veterán
válasz icemad #14105 üzenetére
XEH-re nem nagyon, én úgy tudom.
Csak azért kérdeztem, mert így a T-nek elég lenne a gyári rommal foglalkozni és nem állandóan ködösíteni.
Nem is értem a szolgáltatói romot még mindig.
Én is váltottam, de ha tudnám, hogy raknak rá független romot, bemennék én is.
Na majd rákérdezek.[ Szerkesztve ]
-
-
Taci
addikt
válasz Timyyy #14102 üzenetére
Én még azt csináltam (és azóta is így van), hogy a Samsung Email-hez is beállítottam azt a fiókot. Így legtöbbször duplán kapom meg az értesítést az üzenetről, de legrosszabb esetben is megérkezik valamelyikre egyből.
Plusz azóta mintha a Gmail app is érezné a konkurenciát, és megemberelte magát. -
Timyyy
őstag
Olvastam itt feljebb hogy másnak is van gondja a gmail app-pal. Nos, hát nekem is, mert nem kapom az értesítéseket. Csakis akkor látom, hogy jött mail-em, ha feloldom a telefont, és ez nekem rohadtul nem jó!!! A megoldásként ajánlott akku kímélő beállítást kikapcsoltam nála, de továbbra sem működik.
Mit csináljak még, hogy AZONNAL visítson, ha üzenetem van?Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
veterán
Aki használja a sima Dex-et...
Hogyan lehet FHD felbontásnál fentebb vinni a beállításokat? Valamiért szürke nálam a WQHD, csak kijelző tükrözésnél lesz 4k a felbontás.Csak egészség legyen, meg térerő!
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!