- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz
Mikulásbá #38650 üzenetére
Én is hasonlóképp képeztem a Note Edge-m árát (soknak tűnik, de sok a hozzáadott érték), sok plusz dolog van hozzá ,de eddig nem írt senki
Ahogy megfigyeltem mindig kell itt PH-n pár hét mire elmegy valami. Kivéve ha verhetetlen áron hirdetsz valamit.
Beújítottam egy LG V20-ast, és hát ég és föld a sebesség. Nem gondoltam volna, hogy így eltelt az elmúlt pár év, ekkora különbség adódhat. A kamera is sokkal jobb, normális ujjlenyomat olvasó, maradt az infra is, van FM rádió is, de nincs cerka, Amoled szebb, és gyenge az akku, de legalább cserélhető. Meglátjuk melyik marad, vagy harmadik megoldásnak veszek egy s8+-t a kettőből -
-
hardverlog
aktív tag
válasz
Mikulásbá #38598 üzenetére
Nem mindegy, hogy garis-e még és az sem mindegy, hogy melyik procis...
A legjobb kombináció egy garanciás (nyilván minél több, annál jobb), N910C procis, független, karcmentes, hibátlan és megvan minden tartozéka, beleértve a fülest pót bedugókkal, pótfejek csipesszell doboz, számla, garijegy stb. szóval minden. Egy ilyen példány olyan ritka, hogy én 3 hónapig keresgéltem utána mire lett, pedig naponta szinte mondhatni tesznek fel eladó Note 4et. Szerintem ennek megfelelően közel 100 Note 4 hirdetést láttam ezalatt a 3 hónap alatt....90% nem C verzió, de lehet még rosszabb az arány, rengeteg nem makulátlan gép van, garancia pedig a 100ból ha 5ön volt már csak, ha jól emlékszem. Persze volt olyan is, aki azt mondta garis, de nem volt meg a 3 kötelező dolog közül az egyik (számla, garanciajegy, hosszabbító lap). Csak C típust mertem venni, mert kezdenek előjönni az alaplap problémák, akkor meg nyilván lehet, hogy olcsóbban vettem volna, de minek, ha elromlik és nem garis már ugye.
Szóval az árak nagyon szórtak 35 ezer Ft-tól 75 ezer Ftig mindent láttam az elmúlt 3 hónapban, nyilván a fenti tulajdonságok függvényében. Az enyém nyilván állapota és jellemzői miatt a 70es sáv lett érthető okokból, de a számla, amit kaptam 160 ezer Ftos volt! és 2016 nyarán vette az illető (Media Markt), szóval ha azt veszem ez is elképesztően olcsó szerintem....mondom, nem is értem a legjobb használt példányok miért nem 90 ezer Ft körül mennek, mikor Note 6 és Note 7 nem volt, Note 8 horror ár, hasonló konkurencia is 100 körül. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Mikulásbá #36747 üzenetére
Igen, ezt értem, a Mobiltárca első körös tesztcsapatában anno benne voltam én is.
A "beépített" NFC Chip (ami elvileg a gyári aksiban van), az mire használható?
synar #36748
Gondolom a Samu alapú Custom ROM-ok alatt megy az S-Pen támogatás.
Szomorúan veszem tudomásul, hogy LinegeOS alatt (még) nem.Ezek után tudtok-e bevált Samu ROM alapú Custom ROM-o(ka)t ajánlani?
-
vferi90
tag
-
tuzpenge
őstag
válasz
Mikulásbá #36303 üzenetére
Ez nem egy hülye ötlet, bár józan paraszt ésszel bennem ez már a 2. héten megfogalmazódott (nyilván a kivitelezhetőségét nem tudtam hogy lehet e vagy sem). Én személy szerint kizártnak tartom (dolgoztam a samunál) hogy több száz ezer készüléket kidobjanak. A vizsgálati tények ismeretében miért is tennék? Ha lehet tegyenek bele kisebb akkut azt csókolom. Mehet is a piacra, max nem bírja 48 óráig csak 42-ig (Nyilván ezt sarkítva írom). Attól még ugyan olyan frankó kis eszköz lehet belőle.
-
apaszka
veterán
-
apaszka
veterán
válasz
Mikulásbá #32401 üzenetére
Jobban megnézve nekem tetszik, főleg a vízállósága! ( Kékbéka igazolni tud )
Az edge panel nem érdekel, szerintem tök felesleges ficsőr. Semmivel se gyorsabb elérés alkalmazásokhoz mint a sima ikon a kijelzőn, sőt! Plusz mozdulat!
Én a portolt ROM on is azonnal kikapcsolom!De elfogadnám, már csak 330ezer teljesen felesleges forint hiányzik hozzá! Mert a hely soha sem elég...
Na dobok egy lottót!Szerk.
#32411) Weeman1Talán fél a garancia elvesztésétől?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Mikulásbá #27132 üzenetére
már igy sem használok számítógépet, de sokszor jó lenne a picit nagyobb képernyő meg a fizikai billentyűzet. Mivel csak netre, kommunikációra kellene annak tökéletesen megfelel. Asusnak volt ilyen próbálkozása de ott a készülék nagyon borzalmas volt számomra. A Microsoft sem tudott olyat letenni az asztalra amire azt mondanám hogy kell. De ez a note6 féle megoldás ez tetszik, és ismerve a note szériát a telefon sem lesz gyenge, nem minőségi.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Mikulásbá #24982 üzenetére
Ilyen tokban minek még bármi is?
Mert az ilyen tok szépen legyilkolja a kijelző oleophobe rétegét és onnantól eléggé randa foltos lesz.
Nem egy embernek volt innen a fórumból is problémája ezzel, volt akinek sikerült garanciában megoldani, volt akinek nem.
--
Dealer95:
Igen, ott fóliát írtam, de személy szerint az üvegre esküszöm, mert a fóliával az S-Pent teljesen más érzés használni, nekem nagyon nem jön be úgy.
-
Fernet
senior tag
válasz
Mikulásbá #24982 üzenetére
Ezért gondoltam (a hsz. második fele):
Mondjuk előző (Lumia 925) telómat is fólia nélkül használtam, két év alatt mikrokarcok csak erős fényben fekete képernyő mellett látszottak rajta ha megfelelő szögből néztem, tehát abszolút nem befolyásolta a mindennapi használatot.
-
-
-
-
-
mrc4y
tag
-
Kleroo
veterán
válasz
Mikulásbá #16119 üzenetére
No de mi volt ki/bekapcsolva?Ez így totál felületes.
Pl S health háttérben számolt, miközben vagy 5app syncelgetett mobilneten, és pont több cellát is váltottál ezzel is nagyobb fogyit generálva. Repülőgép üzemmódban,szanaszét tiltva lehet csak 1-2% lenne.nomeg úgy egyébként sem igazán valós adatokon alapul a %....
-
válasz
Mikulásbá #15481 üzenetére
nekem a sim nem lenne okés, mert sok embernél több telefonszám, e-mail...stb.
a google van beállítva, de nem szinkronizálgat folyamatosan/automatikusan, csak ha manuálisan rányomok.Keksz03; ez csíkos, az s4 témában az volt a baj anno, hogy pöttyös, mindegyiket szitázzák valahogyan, ez van.
az s pen nem minden funkciója működik külsős launcher esetén. -
válasz
Mikulásbá #15297 üzenetére
százalékos arányban jónak tűnik, de azért írtam a teljes feltöltést, mert akkor biztos a dolog minden cella tekintetében.
találgatni nem nagyon lehet már, gyári visszaállítás, google és samsung szolgáltatások frissítése után a rendszer teljes bekonfigurálása - különös tekintettel a google alkalmazásokra és folyamatokra -, utána próba külsős alkalmazások visszatétele nélkül, ha úgy nincs gond, akkor utána egyesével telepíteni az alkalmazásokat és mindegyik után használni kicsit a telefont, úgy megmutatkozik majd, hogy mi okozza a problémát.hito; ugorhat, ha az újabb verzió alatt a bootloader verziója is újabb és arra kerül visszahúzásra a régi.
derrik; szia, igen, jobb, már amennyire lehet/tudod azonos módon és feltételek mellett használni; note 3 kontra note 4
hito; nem szoktam élni a zoom funkcióval, hiszen nincs optikai, ezért minimálisnál is törvényszerű a minőség romlása, de pont van itt egy note 4 (f-es, mint az enyém) re-partition módozatos frissítésre, ahogy próbálgatom, nem látok különösebb eltérést az enyémhez képest, amin már lollipop van.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Mikulásbá #15287 üzenetére
Csináljak megint egy FR-et vagy szedjek le minden külsős appot?Semmi ne maradjon?
Csak azt az egyet, ami a zűrt csinálja
Viccen kívül, kéne egy FR és apránként visszaraknod a használt alkalmazásokat, hogy kibukjon, hogy mi az, ami bekavar.Mint írtam, nálam elég sok minden fut a háttérben (azt nem is írtam, hogy folyamatos BT kapcsolat is van egy Gear Fit-tel) és mégsincs kiemelkedő merülés. Ez amit te írsz, az nem jellemző a Note 4-re, ott valami más probléma lehet (persze nincs kizárva, hogy kifogtál egy döglődő akkut).
-
válasz
Mikulásbá #15287 üzenetére
nem feltétlenül látható, legalábbis nem direktben, azért írtam korábban is, hogy sokszor a rendszer keretén keresztül dolgoznak bizonyos folyamatok/alkalmazások.
a gyári visszaállításokat ha rányomod, utána engedni kell mindent lefrissülni és csak aztán beállítani a google alkalmazásokat és folyamatokat, mert a frissítés során érkezik még néhány újítás és módosítás.
igaz, esetedben valamiért az az érzésem, hogy nem teljesen az alaprendszer vagy annak beállítása a hiba forrása, hanem ténykedhet a háttérben valami külsős folyamat - amikor a kijelzős használat hiány miatt nem indokolt a merülés.
az akkumulátoros statisztika kiértékelése is változott a kitkat óta, sok folyamat bontva/részletezve lett, vagy áthelyezve más főszálba, így még a korábbi főverzióhoz képest is nehéz viszonyítani, lollipop alatt kell némi időnek eltelni, mire minden folyamatot megjelenít a statisztikában. -
válasz
Mikulásbá #15284 üzenetére
vélhetően utána frissült le egy - vagy több - (google) alkalmazás/folyamat.
sokat változtatott (sajnos?) a google, szeretne mindent folyamatosan online tartani - aminek nem csak előnye, hanem hátránya is van -, összekapcsol mindent mindennel, illetve olyan opciókat is kikapcsolhatatlanná tett, amiknél korábban adott volt a kilépés/kikapcsolhatóság.
emellé jön még a facebook alkalmazás, messenger, meg a többi integrált alkalmazás, régen elég volt ezekbe nem belépni, ha valaki nem használta, most meg tiltani kell, különben belépés nélkül is ténykedik a háttérben.
egy ideje ott tartok, hogy minden új főverzió felhúzását követően átnézem az összes alkalmazást és minden beállítási lehetőséget - azokat is, amiket sosem fogok használni -, akár egy vagy két órát is rászánok a rendszer beállítására, de utána legalább nincs gond.
nem budapesti vagy - legalábbis az adatlap szerint -, ellenkező esetben azt mondanám, hogy fussunk össze valamikor 15 percre, hátha tudnék segíteni a beállítások kapcsán. -
Parallaxis
addikt
válasz
Mikulásbá #15284 üzenetére
Pedig valami szoftveres gubanc lesz nálad.
Én reggel 9-kor húztam le a töltőről és most járok 93%-nál.
G-Mail (3 account), Facebook, Twitter, Google+, Hangout, Messenger szinkron aktív és van AVG vírusirtó is aktiválva.
Reggel óta volt 20 perc beszélgetés és némi e-mail olvasásom.Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy talán a legkritikusabb vagyok a topicban a készülékkel kapcsolatban, de az aksival szemben nem tudnék rosszat mondani.
-
válasz
Mikulásbá #15282 üzenetére
visszateheted, ha úgy/azzal jobb lesz.
én ugyan a frissítés híve vagyok - ha nem is kapkodom már el annyira, meg nem ülök tűkön a frissítést várva, mint mondjuk anno az s vagy s2 idejében -, de nem vágnék eret magamon, ha valamiért vissza kellene térnem 4.4.4 alá, mondom ezt úgy, hogy nekem minden tekintetben jobb kicsit az 5.0.1, de annyi és olyan új funkciót nem hozott, ami teljesen ellehetetlenítené a visszalépést.
nekem az egyik fő vesszőparipám a jó akkumulátoros üzemidő, így ha a megfelelő beállítások mellett is gyengébb lenne az 5.0.1 esetén, mint volt 4.4.4 alatt, úgy én is a kitkat visszatételét gondolnám át először, csak aztán a telefon cseréjét, mert nem sok megfelelő alternatíva lenne számomra, konkrétan csak egy... -
válasz
Mikulásbá #15279 üzenetére
nem kell mindent kilőni, de van néhány alkalmazás/opció/folyamat, amik nagyon kompromisszumosak adott tekintetben.
lecserélheted a telefont, de tapasztalatból mondom, más gyártóknál, de még más oprendszer esetén is ez van, hogy több és több újabb funkció érkezik a frissítésekkel, amik bizonyos esetekben külön figyelmet igényelnek legalább egy gyors beállítás erejéig, ellenkező esetben adott lesz a hibalehetőség.
nem egyszerű persze a helyzet, mert mindenki másként állítja be a rendszert, illetve más és más külsős alkalmazást használ, így a felhasználók egy része nem találkozik problémákkal, de akiknél befigyel egy vagy több hibalehetőség akár csak egy olyan alkalmazás képében, amelyik ha nem is direktben mutatkozik meg, hanem beleakaszkodik a rendszer keretében és azon keresztül szinkronizál, helymeghatároz - nem is feltétlenül gps, elég csak a cellás és a wifi -, jelentget...stb., akkor máris problémás a rendszer...
iphone kapcsán is nem egyszer keresnek meg, hogy készítettek mentést - ott teljes értékű - a jól beállított és frankón működő rendszerről, restore útján feltették az új ios főverziót, utána visszaállították a mentést, de a korábbi állapothoz képest készenlétben több a használati idő, jobban merül az akkumulátor, többet megy a helymeghatározás...stb. ilyenkor mindig megmutatom, hogy milyen új opció került be az új főverzióba, ami a korábbiban még nem volt, így arra vonatkozóan még nem tartalmazhatott beállítást a korábbi rendszerről készült mentés, tehát azt utólag kell manuálisan eszközölni, de annak megtörténte után az új főverzió alatt is minden okés. -
-
válasz
Mikulásbá #15266 üzenetére
Nekem is a google szolgáltatások zabál a legtöbbet, néha van, hogy 12-13%-ot. Az miért felelős?
#Kali 15268: Nem változtak semmiben a felhasználási szokásaim. Nekem gyorsabban merül, volt FR, másnak is gyorsabban merül, függetlenül, hogy volt vagy nem volt FR. Lollinak beismerten van memória kezelési problémája, sok app renszeresen force close-ol Lolli alatt, nem tud deep sleep-be menni. Egyszóval: gyorsabban merül, gyakrabban indokolatlanul melegszik, appok beragadnak, gyakrabban (jelenleg minden töltés után) kell újra indítani.
-
válasz
Mikulásbá #15266 üzenetére
a részletek is kellenének, mert az látni, hogy a google-szolgáltatások és a samsung push service arányában sokat fut, de annak a részleteiben látható a teljes kapcsolati idő...stb. is, mivel nem kizárt, hogy egy rakat (felesleges) szinkronizációt nem kapcsoltál ki.
a kijelzős üzemidő mennyi volt eddig? -
-
válasz
Mikulásbá #15260 üzenetére
Akkor mondom mit tilts még:
Összes google cuccot ami nem kell, kezdve a Google+ -al,
S Voice
Samsung account
Samsung Push service
Facebook
Pages manager
Flipboard+ toll észlelés
Nekem egész jó lett a fogyasztás! Éjszakára érdemes vagy repülőbe tenni, ilyenkor max 1%-ot merül, vagy takarékos üzemmódba (3-4%), és nem fog annyit ficánkolni alvás közben.
-
válasz
Mikulásbá #15260 üzenetére
szia,
tennél be képet az akkumulátoros statisztikáról, lehetőleg a részletekről is - kijelzős üzemidő...stb. -, mert nem tudjuk, hogy miként volt használva a készülék és akár teljesen normális is lehet adott érték, de ha meg nem indokolt, akkor biztos van valami folyamat, ami okkal fut a háttérben.
-
hamikike
tag
válasz
Mikulásbá #12881 üzenetére
Amit belinkeltél azon ablak van elől, a képekből úgy látszik, mintha éppen nem takarná a kamerát, ha visszahajtod, vagy optikailag csalóka?
Egyébként ha már itt tartunk, nem tudom a képek alapján eldönteni, hogy azok a tokok, melyek hasonlóak de nem hátlapcserések, és látszik a képeken, hogy nem valamibe be kell pattintani, hanem mintha ragasztva lenne, hogyan történhet a rögzítés.
Te mikor vetted biztos utána néztél hasonlaknak, láttad ezt a megoldást?
Pl. ez, vagy ez, vagy ez, esetleg ez
Mindnél úgy látszik, ha hátrahajtom az éppen nem takarja a kamerát, de csak így eldönteni nem tudom. -
válasz
Mikulásbá #12158 üzenetére
soha nem írtam sehol egy szóval sem, hogy kötelező a gyári visszaállítás a frissítéskor, akinek nincs probléma a frissítés után, annak nem muszáj, használhatja úgy, de ha valakinek eleve problémás a rendszer és a frissítéstől várja a javulást ahelyett, hogy orvosolná a hibát akár egy gyári visszaállítással, annak vélhetően a frissítés után is gondjai lesznek.
nálam alap - pláne főverziós frissítéskor -, hogy tiszta alapra - gyári visszaállítással - megy fel az új rendszer - és ez nem csak android esetén igaz -, de meg is hálálja minden rendszer, sokkal kevesebb problémával szoktam találkozni, mint akik csak ráfrissítgetnek, utóbbiaknál sokkal több átlagában a hiba, de ez nem zárja ki azt, hogy valakinek csak a ráfrissítgetéssel is okés minden. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest