-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
válasz
Diokhan #40406 üzenetére
Szerintem te nem látod jól, vagy nem ment át az üzenet
"Perszer léteznek szellemi jogok de ez már csak jogi csűrés csavarás lásd fbook, kína miket hogyan meg nem tesz az adatokkal, gyakorlatilag az a helyzet hogyha meg tudsz védeni egy adatot/alkalmazást akkor lehet csak a tied"
Azt, hogy mit lehet és mi a szabály/etika/törvény két különböző dolog. Ergo onnantól hogy kiadtad a wifi jelszavad a saját megvédhető eszközeiden kívűlre, az elveszett, holnap fél kína adatbázisaiban szerepelhet. Az elmélet és a gyakorlat két különböző dolog. Azok a védekezések amikkel pl. a telefonon letárolt wifi jelszavakat védik az áltag felhasználókat akadályozzák, és sajnos nagyrészt azokat akik jóhiszeműen szeretnének egy letárolt jelszóhoz hozzáférni. Mert aki hozzá akar férni az hozzá is fog... Magyarul semmi értelme, szánalmas az egész. -
freddirty
senior tag
Jaja velem is már többször előfordult, sőt olyan is volt hogy haver a saját wifijéhez elfeljtette a jelszavát és mivel még régen megadta így könnyen kiszedhető volt az én telefonomból. Buta dolog túlságosan levédeni ezt, persze érthető, hogy visszaélésre ad okot, de az én telefonom memórája/tárolója az enyém, azt teszek fele amit akarok olyan bitet olvasok írok módosítok amilyet akarok... Nyilván ha már egy másvalaki szerverén eltárolt adatról van szó az már az övé ahhoz semmi közöm. (Perszer léteznek szellemi jogok de ez már csak jogi csűrés csavarás lásd fbook, kína miket hogyan meg nem tesz az adatokkal, gyakorlatilag az a helyzet hogyha meg tudsz védeni egy adatot/alkalmazást akkor lehet csak a tied)
-
freddirty
senior tag
válasz
apaszka #40168 üzenetére
köszi, megvolt minden utána, csak már volt fenn előtte supersu, ezért újra kellett rakni a rendszert és arra már ráment a magisk. tényleg jó, el lehet tüntetni a rootot és még a magisk-ot magát is, így nem tudják felfedezni az a root és magisk keresésére okosítani próbált appok.
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
valaki tudna linkelni egy gyári romra rakható magisk zip-et? TWRP legfrissebb fenn van, SU annyira nem vált be kellene a hide funkció. Most megy a wipe data.
mod: hm asszem nincs device specific zip a főoldalról letöltöttem a 17.1-est. meglátjuk...
-
freddirty
senior tag
válasz
plj970 #40003 üzenetére
A note 4 nagyon jó volt a többi készülékhez viszonyítva a maga korában és akár két évvel a megjelenése után is.
Ez volt az utolsó cserélhető akksis note és ez sokat számít a hosszútávú használati értékébe.
Az enyém még megvan, utánam a lányom használta most kapott másikat helyette, végül dobozban pihen backup esetére.
Azóta viszont eltelt sok év, a samu konkurencia erősödött az előny elolvadt és egyetlen specialitásnak maradt a ceruza. Az ár viszont az égben van, messze nem valós. Nem csodálkoznék ha 1-2 következő note verzió után érdeklődés hiányában megszüntetnék a vonalat.
Szóval én nem terveznék sokáig illetve nem vennék már hisz töredékáron van jó telefon amit kétévente megújítok. Most az utolsó jó s szériás s7edge-et nyúzom, de jelenleg nem tudom mire cserélném jövőre ami home gombos nagy akksis amoled front ujjlenyomat olvasóval oldalsó hangerővel. S8 s9-re note 9-re biztos nem. Illetve ha már nem cserélhető az akksi akkor cserében vízállóság az elvárás. -
freddirty
senior tag
válasz
apaszka #39993 üzenetére
Nem is értem, Note 4-et megjelenés után fél évvel vettem szolgáltatónál vmi 150-160 körüli összegért magyar garival. Most ha megnézek egy 1 évvel a megjelenés után egy note 8-at az hasonló kondíciókkal 280-300?!
Kicsit elszaladt a ló kedves samsung. Azt majd csodálkoznak mint az s9-nél hogy nem fogy. Dupla áron? A note 4 is flagship volt a maga korában a note 9 is az... -
freddirty
senior tag
válasz
bakosarpi #27624 üzenetére
én egy öreg tplink 1043 v1-et kukáztam ki mert az sem vitte a 120-at pedig az gigabites. végül én is az ac66-nál kötöttem ki... vacakolhattam volna még egy újabb v2-es 1043-assal vagy rá másik firmwarekkel, de egyszerűen időben nem éri meg. az asus sok évig ki fogja még szolgálni a gyorsuló netelérést.
-
freddirty
senior tag
válasz
SeatZola #24899 üzenetére
"Rászántam magam, hogy frissítem a C-s független 4.4.4.-es Notámat 5.1-re. Melyiket érdemes rátenni szerintetek?"
tapasztalatom kb. 1.5 hét 5.1 full kyubi v6 használat után (előtte gyári rootolt kitkat volt):- nekem gyorsaságra, akkumulátorra nem volt panasz a 4.4 alatt sem de ugyanezt sikerül hozni 5.1 alatt is. Kb. ez az egy erős pozitívum ami nekem jelent valamit. De persze másoknak más számít, lehet az új design, témázás, applikációnkénti jogosultságok vkinek fontosabbak (én 1.x óta használok androidot, nekem kb. tökmindegy hogy néz ki :-).
Amik nem tetszenek és ami miatt nemsokára visszaállok:
- a lock screen megváltozott 5.x alatt. Ez nem samu hiba hanem google. Pl. nincs már többé full screen music player! link
- nincs lépésszámláló lockscreenen,
- valahogy az auto fényerő nem úgy működik mint 4.4 alatt, folyton állítgatnom kell. (lehet csak az én deviceom hibás vagy másképp használom?)Egyéb apró marhaságok:
- néha mintha beakadna a mobil adat és együtt megy a wifivel. Ez csak 2x volt idáig, restart segített.
- macerás a paste használata a gyári tárcsázóban, 4.4 alatt csak hosszan ráböktél és máris ott volt a tárcsázható szám, most ez nem megy, trükközni kell.Nincs már kedvem ezekkel az apróságokkal küzdeni/romolni a 4.4 nekem bevált. Majd a 6.1-nél (x.0 szoftver ugye nem használunk) újra megnézem hátha a lockscreen változik előnyére. Bár addigra lehet már a telefonom se lesz ugyanaz...
nna és most lehet kutyázni milyen maradi vagyok -
freddirty
senior tag
4.4 után rápróbáltam a kyubira. A lightly debloated verziót raktam fel. Hiányzik pár nélkülözhetetlen dolgom, vajon csak ebből a verzióból hiányzik, a kyubiból vagy az 5.1.1 már nem tartalmazza?
- Soundalive equalizer
- Kitkat-en, lock screen-en ha ment a zene akkor fullscreen borító, és pozicionáló bar volt - ez még van?
- fingerprint sensor nem működik, ez vszleg kyubi 5 hiba (hiába törlöm a db állományt akkor sem működik kéri az ujjlenyomatot egy szűz teljes wipe után...),
- nincs lépésszámláló lockscreen-en, nem is lehet kirakni az shealthből sem - ez 5.1.1-en még megvan?Egyenlőre ennyi de ez csak tegnap óta. A többi nagyjából normálnak mondható, nem tapasztalok semmi extrát (sebesség/akku).
-
freddirty
senior tag
válasz
apaszka #24620 üzenetére
kicsit azért utánaolvastam, annyira nem vonz az új rsz. nincs már gyorstöltés kikapcs, nincs lépésszámláló a lock képernyőn, a kyubi fórumon meg olyanokat írnak, hogy tökjó meg minden de néha csak úgy újraindul. ehh a gyári meg sose. asszem két évesen 4.4-el fogom eladni
-
freddirty
senior tag
sziasztok, rootolt 4.4-en futok, csak kíváncsi lennék érdemes-e váltani 5-ös verzióra. Az 5.0 hibáit sikerült már javítani? Stabilitás akkuidő ugyanott lesz mint kitkat-en? Nincs gondom a gyári kitkat rendszerrel, de mondjuk a kyubi note5 feature-eit megnézném.
Vissza tudok térni majd 4.4-re ha nem jön be?
és ha érdemes, akkor gondolom először gyári coj5-el kellene felülvágni utána custom nem? -
freddirty
senior tag
nem igazán a drop test hanem az üveg ami elriasztó (jó mondjuk ott a sd kártya hiánya is de most nem ez a téma). Mhelyemen a céges üveg szifon 4s-ek szépen törnek. Kolléga a harmadikat fogyasztja.
Minden telefont leejtenek élettartama során többször. Ha nem hordod tokban fólával/üveggel akkor jó eséllyel sérül is. Ha viszont üvegborítása van akkor biztosan. Igazából ez csak a gyártónak jó. A jónép meg bekajálja, hogy milyen szép fényes... -
freddirty
senior tag
válasz
menyus8705 #18067 üzenetére
Pontosan nálam is ez a helyzet T hálózaton. Ahpé LTE lefedettség van, ott minimális a térerő a kijelzés szerint. Viszont a net gyors. Egy hely kivételével, az infopark körül lte+ az összevont 1800+2600mhz mindig magas térerőt jelez.
3g-ről nem tudok nyilatkozni főként lte lefedettségű helyeken járok, ahol meg nincs ott meg max. edge van...jah és dobozból kivétel után frissítés letiltva, tehát 4.4.
-
freddirty
senior tag
válasz
szuper94 #17259 üzenetére
Asszonynak vettem S6-ot nekem n4 van. Szignifikánsan kisebb a képernyő, gyengébb az akku, nincs microsd, emiatt _nekem_ nem alternatíva.
Ami viszont sokkal jobb mint az n4-ben az a baromi gyors fotózás (pl. dupla homera azonnal ott a kamera app kikapcsolt állapotból is), illetve a szuper ujjlenyomat olvasó.
Pozitívum még az n4-hez, hogy még tudom a kitkat-el használni.
Ja és van knoxot nem ugrasztó root az s6-hoz! Ez egyeseknél döntő tényező lehet!Sebességben szerintem már érdektelen nézegetni, hogy most hányezer az ilyenolyan benchmark. Működik minden elegendő sebességgel mindkettőn. Az is csak felesleges nyervogás, hogy mennyi szabad ram van és mikor tölti újra az android az adott appokat...
-
freddirty
senior tag
válasz
octavio #16496 üzenetére
Nem tudom mik az ajánlott kártyák, de nekem már egyszer meghalt egy drágán vásárolt eredeti samsung 64GB. A Samsung boltban (ahol vettem) azt mondták, hogy nem garanciális nem cserélik/javítják. 25k ment a szemétbe. Azóta csak olyat veszek ami évekig garanciális. Mondjuk pont ilyen a sandisk. Egy félig halott kártyáról az adat még visszahozható utána mehet a kukába, és ha volt rá 5 év gari akkor meg majd kicserélik.
-
freddirty
senior tag
válasz
Parallaxis #16430 üzenetére
Nekem SM-910F-em van 4.4-el, itt permanens elérést nem kapsz reboot után elveszik a root. Végülis ez is több mint a semmi, fontosabb dolgokat meg tudsz csinálni (TiBi stb..).
-
freddirty
senior tag
válasz
apaszka #12877 üzenetére
Még a note2-nél megjártam a tiszteletkört a wireless charging-gal. Szerintem elég limitált a használati értéke. Egyrészt lassan tölt, a ráírt 1000mA hazugság (kici kínai mindent ráír csak vedd meg).
A töltőn egy kevés elmozdulás is megszakítja a töltést.
Nem minden tokkal megy.Talán annak jó akinek nem az éjjeliszekrényén töltődik hanem ahol éjjel nem tudja meglökni, illetve az olyan töltő lenne a jó ami nem vízszintes hanem kb. 45fokban döntött, ehhez persze az kell, hogy kifejezetten a telefon méretéhez legyen gyártva máskülönben máshova esne a receiver...
-
freddirty
senior tag
válasz
darkarthur #11184 üzenetére
Alapvetően azt nem szabad frissíteni amivel nincs probléma, főleg .0 verziójú szoftverekre igaz (és ezt értem bármilyen szoftverre nem csak androdira). Lehet elcsépeltnek hangzik de sajnos igaz
E mellett még úgy látom, hogy samsung top telefonoknál (tapasztalatból: s, s2, n2 és most n4) azzal az oprendszerrel érdemes használni a gépet amivel megvetted. /Mondjuk soha nem megjelenés után veszem meg, pár hónapra rá már kiforr a rendszer./
Utána majd jönnek a főverzióváltások amik sosem jók. Ez volt a játék legutóbb a 4.0-nál is. A 4.1-et meg kellett várni, addigra kialakultak a dolgok. De pl. az előző N2 a legjobb az alapban kijött 4.1-es verzióval volt, bármelyik utána jött frissítés után csak rosszabb lett. (meg ugye bejött a knox)
Szóval hajrá mindenki kapcsolja ki az automatikus szoftverfrissítést aki nyugodt életet kíván élni egy jól működő telefonnal
Persze aki kísérletező típus az úgyis frissítget, de ők hamar kikötnek vmi custom gyári vagy cm alapokon nyugvó romnál.
Én már a romolgatást meguntam vhol az s2 táján (ott egyébként a támogatási ciklus legvégén sikerült egy egész jó utolsó gyári verziót kiadni samuéknak), max rootolni fogom a telefont. -
freddirty
senior tag
Note 2 tulajként, megfogdostam még szombaton az alléban a 4est de nem fogott el az az érzés mint régen a kettesnél, hogy kell egy ilyen. Kívülről elég unalmas megjelenésű a hármastól első ránézésre nem is tudnám megkülönböztetni más kezében. Kijöhetnének már egy kicsit más megjelenéssel is...
Nyilván tudásban azért kellemesebb mint a kettes sajátom, de itt a szoftvert és az ilyenolyan szenzorokat nem hoznám fel előnyként mert ez elég értéktelen a felhasználók nagy részének, de az optikai képstabi, a 720ps nagyobb sebességű felvétel azért ütős érv. A rendelkezésre állás note 2-őn is két nap ez nem változott sokat, illetve lehet gyorsabb a processzor, de egy optimalizált rom a kettesen sem szaggat ugyanúgy, max. a 3d játékosok számára öröm a durvább teljesítményű gpu.
A képernyő felbontása szubjektív, részemről érdektelen a felbontáshajsza notebookok jelentős része sokkal alacsonyabb felbontással is gazdára lel. A lényeg hogy amoledes nulla fekete fényerővel
Szóval szép-szép, lehet jövőre ha ideje lesz nyugdíjazni a kettesem akkor megfontolom, de egy kérdésre nem találtam a tesztben a választ:
van é warranty void knox? Mert ha egy rootolás miatt ugrik a prémium garancia (ami jelentős részét képzi a vételárnak), akkor felőlem lehet 8000ppi is vagy hozhat akár hétszámjegyű antutu eredményeket akkor sem fogom megvenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest