- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Capella
senior tag
válasz
gyuri81 #15696 üzenetére
Inkább csak hasonlít.
Nálam a Note8 tollon Vietnam van China helyett.
A 4 db szám függőlegesen stimmel, de nem ez a fehéren kiemelt, hanem olyan bemarásos, mint apaszka linkelt a Note9-éhez a jóval több számjeggyel.
Inkább valami Note9 utángyártott, klón tollnak tűnik az eredetileg belinkelt képen ezért. -
válasz
gyuri81 #15661 üzenetére
Igen,azóta tudom,mert a feleségem 8-asnán már 9-es android (3.1-es notes verzióval) van és azzal is nagyon jó a Notes jegyzetelés nyomtatott-ba konvertálás. Az én Note 9-esemen pedig a 8-as android alatt a Notes jegyzetelő csak a 2.3-as verzióig megy sajnos,ez még a butább.
-
válasz
gyuri81 #15603 üzenetére
Mert semmi különbséget nem látok napi használatban a magasabb felbontásokhoz képest, ellenben azért kevesebb számolást kell végeznie a készüléknek.
És úgy érzem, hogy az, hogy eddig sok tucatnyi emberkéből, akiknek jelentős része igencsak geek, eddig SENKI sem szúrta ki, hogy negyedannyi pixelt lát, erősen megkérdőjelezi a nagy felbontások létjogosultságát.
Jó néhány emberkét ráadásul kifejezetten teszteltem azzal, hogy váltogattam a UHD-HD felbontást, de így sem szúrták ki a különbséget, csak ájuldoztak, hogy mennyire király.
MaCS
-
válasz
gyuri81 #15196 üzenetére
Tegyünk különbséget azon fogalmak között, amiket a cikk is kever.
VPN-szolgáltatást nem használok. Ez az, amikor VPN-t használva csatlakozom egy szolgáltatóhoz, aki a tunnel végén valahol kidob a netre.
VPN-programot viszont használok, OpenVPN-t. Ezzel csatlakozom az itthoni hálózathoz.
Elég ciki, hogy egy HVG-szintű cikk is ilyen felületes, pongyola.
MaCS
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #15196 üzenetére
Én PC-n Bitdefender Total Security-t használok vírusprogramként. Ebben van napi 200MB ingyenes VPN, de csak próbaképp használtam eddig. 10k lenne éves szinten, de ha ennyit adnék érte és használni akarnám, akkor szerintem utánaolvasnék, hogy melyik a legjobb és arra fizetnék elő.
-
Capella
senior tag
válasz
gyuri81 #15196 üzenetére
Fut nálam VPN, de nem úgy és azért, amit a cikk ír.
Egyébként van telepítve ProtonVPN, ha ne adj isten valahol, valamikor nyílt wifihez kellene csatlakoznom a telóval. De még sosem kellett.Így a Proton se fut.
Azután volna a Cloudflare 1.1.1.1, de azt se használom.
Ami korábban futott, az különböző helyi VPN megoldás a reklámszűrésre. (BlockThis, SABS, notSABS, Adhell3)
A megfelelő Samsung Knox kulcs megszűnt a földi halandók részére, így az utolsó 3 progi már kiesett, BlockThis is csak a céges Huaweien és a tabletemen fut.
A Note8-on, mivel maradt Oreo, kénytelen vagyok a szintén helyi VPN-ként futó DNSChangert futtatni, hogy az Adguard DNS szerverét beállíthassam reklámszűrésre.
Ezen kívül próbaképpen kipróbáltam NAS és router VPN szerveréhez csatlakozni a telóval, de azt sem használom. -
Gábor-KJ
őstag
válasz
gyuri81 #14780 üzenetére
Maradok a gyári megoldásnál nem próbálkozom tovább...
Az első dex szerintem átgondolatlan volt - tokkal egyáltalán nem ment - tok nélkül meg ha nem agysebészként csináltad akkor rommá karcoltad a csatlakozó körül.
A pad sem hozta el a nagy megfejtést - tokkal így se nagyon - noha elődjénél egy fokkal jobbra sikeredett.Ez lesz végül, mert nem akarom tokból ki-be stb.
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #14715 üzenetére
A Neo Hybriddel nincs tapasztalatom, de Thin Fittem volt. Na, azért azzal sem karcsú a készülék + nekem el is repedt a széleknél, mint ahogyan minden kemény felpattintós tok (Spigen, Nillkin, Xpro) elpattant valahol (szél, csatlakozót körülölelő részeknél stb.) a Note 9 esetében. Én nem is próbálkozom ezekkel.
-
bacus
őstag
válasz
gyuri81 #14347 üzenetére
kapcsolgatom vele a bluetooth-t, wifit, nfc -re reagál, kapcsolgatom vele a hangerő profilokat. Pittyeg, ha 95% töltöttség van, hogy lehúzhatom a töltőről.
pl motorozom, elfelejtem bekapcsolni a bt-t, kesztyűbe nem megy, de tasker be tudja kapcsolni, ha billegtetem a telefont.
még a note4-n beolvasta az intercomba a whatsapp üzeneteket.
ha összekapcsolódott az intercommal, akkor gps loggerben indítja a logolást.
naptár bejegyzést csinál, mikor bemegyek az irodába, illetve mikor eljövök onnan, ilyesmi..
Samsung Routines az a bixbys? vagy ez más app?
-
tylerddd
veterán
válasz
gyuri81 #14310 üzenetére
Én amazonon néztem, ott 8k lenne kb. a 6in1 verzió, amin usb-c is van a töltéshez. Ugyanez az Ali-n 5,5k, de onnan 1 hónap legalább, mire megjön. Angliából itt van 1 hét alatt. Kinek, mi éri meg jobban. Régóta akarom venni, de nekem nem lételem, szerintem Ali lesz belőle.
-
Mercel
senior tag
válasz
gyuri81 #13747 üzenetére
Nem tudom hol nézted de a Vodánál 210 Volt az utolsó ára ami 260-ról lett csökkentve. Az utolsó fél évben kb. Egy százassal mászott lejebb az ára. Nekem hosszabitasnal alku után 135 lett az egyéni ár. Más kérdés, hogy szerintem már nem elérhető a készülék én is utolsó pillanatban csaptam le rá.
-
-
-
-
-
apaszka
veterán
válasz
gyuri81 #12246 üzenetére
+1
Én is így gondolom, nekem is hiányzik sokszor az infra és a hőmérséklet szenzor is!
A Note 3 van még minden volt!
A feleségem nem hajlandó lecserélni. Most vettem megint új aksit bele.
Amúg vigyáz rá, úgy néz ki mint egy zsír új amíg nem kapcsolja be mert be van már égve.... -
válasz
gyuri81 #11514 üzenetére
Néha jól jönne, bár nekem legtöbbször elég így, hogy a címsor eltűnik.
LosBlancosrm: Látszódik az, ha lejjebb görgetek, de szerencsére arányában kevesebb százalékkal, mint a korábbi verziók.
Szeretem a Chrome-ot, minden eszközömön azt használom leginkább, de mindig elmondtam korábban, hogy takarékosságban nem jár az élen, most viszont javulni látszik a dolog. -
mrThomi
addikt
válasz
gyuri81 #11348 üzenetére
Köszi kali, nézek pár tesztet aztán najd döntök bevállalom e a kockázatot. Viszont a snapi-s verzió még talán jobban bírja akkaival is. Érdekea, mert az új s10 tesztnél is jobb a snapis verzió,mind gyorsaságban mint akku időben.
Használtam már skint, nekem annyira nem adja, de akkor csak a fekete szín jöhet szóba, ahhoz jobban lehet skint is találni
-
válasz
gyuri81 #11045 üzenetére
Nem hiszem, mert az kb ugyanazt tudta, mint újkorában. itt inkább a Pie jobb energiagazdálkodása miatt lehet. Vagy a franc tudja pontosan miért, az biztos, hogy vagy 2x annyi appot használtam a Note9-en, mielőtt leadtam a szervizbe. Az is lehet, hogy az új akku gyárilag kicsit nagyobb kapacitású. Az eredeti 3800 mAh körül volt az Accubattery szerint, erre meg most majdnem 3900-at ír, és valszeg nőni fog, mert tapasztalatom szerint kell vagy 1 hónap, mire megállapítja a valós kapacitást (kezdetben mindig alulbecsüli a kapacitást, és töltésről-töltésre növeli a becslést).
-
m1lan
őstag
válasz
gyuri81 #11009 üzenetére
Részletre vettem, egyben 289 lett volna a 128 gigás, 299 az 512 gigás, viszont utóbbiból van egy olyan konstrukció a weboldalon (Telekom), hogy kapsz hozzá ajándékba egy 512 gigás Samsung memóriakártyát, én így vettem 299-ért.
A Media Martkban mondjuk pont egy százassal lett volna drágább memóriakártya nélkül, úgyhogy valószínűleg mindenki annyiért adja, amennyiért nem szégyelli...
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
gyuri81 #10976 üzenetére
Igen, de ha már elmegyünk akkor legyen arról is egy kis "emlék".
Úgy is az asszonykával meg a gyerekekkel megyünk, nem is gondoltam felvenni az egész koncertet.
Csak a N2-nél csináltam egy pár kis videót egy utcai bulin, és hát élvezhetetlen volt a dolog a hangminőség miatt.
Azért is kérdeztem. -
thedarkfox
senior tag
válasz
gyuri81 #10939 üzenetére
Á, mókázásnak jó de a rajzolást meghagyom már inkább a lányaimnak.
Nekem inkáb a jegyzetek amire hiánytalanul megteszi, sőt azt még a biztonságos mappába se kell betegyem, rajtam kívül senki nem tudja úgysem elolvasni.
Szerk.: most nézem előző hsznek lemaradt a vége, a lényeg azóta megkopott a rajztudásom meghát minden gépesítve van, meg digitalizálva, nem kell kézzel rajzolgatni, acad meg társai, ez a jövő. Jézusom kezdek még szenilis is lenni -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
gyuri81 #10932 üzenetére
Én az asszonynak szoktam rajzolni, hogy néha feldobjam a napját. De messze nem ilyen.. Sőőt.
Nekem másra kell a toll, nem rajzolásra.Mellesleg ügyes a srác. Nézegettem miket szoktak rajzolni, van rengeteg ügyes kezű akik tudnak szépen rajzolni.
Én még mindig leragadtam a pálcika embernél -
-
-
törölt tag
válasz
gyuri81 #10611 üzenetére
Hát igen. Mérlegelni kell, hogy melyik a fontosabb, az, hogy az újdonság legyen meg, vagy a kiforrott, javított verzió. Gyanítom, hogy az S11 ugyan ezzel a designal jön, de pl az ujjlenyomat-olvasó már tuti lesz, a kivágás kisebb, a kávák is kisebbek.
Én mondjuk kipróbálnék egy Snapdragonos Note-ot, az is produkálja e a random merülést?
-
válasz
gyuri81 #10604 üzenetére
Ja, hát a samsung és az akkumulátor az mindig ilyen volt mióta emlékszem... Bármelyik samsungom képes volt szabad szemmel látható akku esésre minden ok nélkül (aztán 3 hétig minden ok). Csak nem látok jobbat és jó dolog a cerka.
Ha csinálnak egy 6-6,4 közötti lapos képernyőset 4000 feletti akksival és minél kisebb vagy semmi kivágással akkor az nekem FHD felbontással is megfelel. S10e nagyon szimpatikus csak nem note
-
Reggie0
félisten
válasz
gyuri81 #10528 üzenetére
Nekem egy karcom van a kijelzon, amit a tolto usb csatija okozott: mikozben be akartam es elkezdtem vegighuzni a kezem a tolto felol ostorcsapassal megutotte.
Meg a hatlapon van egy kis karc amit az NFC pozicionalas kozben okoztam, a masik eszkoz ha'za karcolta.
Szerencsere mind olyan enyhe, hogy nekem is percekig tart mig ujra megtalalom.
-
petymeg
addikt
válasz
gyuri81 #10528 üzenetére
Ez így van. A legutóbbi Galaxy S7 telefonomat csupaszon hordtam - az előtte lévő tucatot tokban, fóliával stb- merthogy gorilla glass, meg strapabíró, én se tettem mellé a zsebbe semmit, de csupa kis karc lett pár hónap után, amik csak kikapcsolva meg szögben megdöntve látszódó mikrokarcok voltak, de ott voltak. Aztán persze összetörtem véletlenül, ugyhogy végül is mindegy volt.
-
válasz
gyuri81 #10528 üzenetére
Amúgy sajnos nekem gyári flip tokban is megkarcolódott a kijelző, valszeg por ragadt a belső felére, aztán mély karcokat szántott a kijelzőre. "Szerencsére" a gyári tok leszedte az oleofob réteget is, így gariban ki tudom cseréltetni. Mindenestre mostmár le fogom tojni a tokokat, megy a hátuljára egy DBrand fólia, elől még nem lesz semmi, mert nem szeretem a fóliákat a Note kijelzőjén.
-
válasz
gyuri81 #10528 üzenetére
Volt olyan korábban, hogy direkt beleírtam egy általam 8 - 9 hónapja bármilyen fix védelem nélkül használt, majd eladásra ítéltetett telefon hirdetésébe, hogy kifogástalan állapotú, azon nagyítóval sem találni sérülést, na ha azzal nem is nézte meg a vásárló, de megfelelő fényviszonyok mellett alaposan ellenőrizte és azonnal megvette, mert valóban teljesen sértetlen volt.
Aktív fórumozó azóta is, le is írta, de mással is voltam már így, hogy annyira jó állapotúan adtam el a telefont közel egy év használat után, ami miatt már akkor bejelentkezett látatlanban az akkor vásárolt új készülékre is, hogy mielőtt meghirdetem majd, szóljak neki, megveszi azt is.
Megőrizhető karcok nélkül a készülék hosszabb távon is, ha adott a kellő odafigyelés és nem adódik saját vagy külsős hiba, de elég persze egy szerencsétlen mozdulat, ami származzon tőlem vagy mástól, aztán máris kész a baj... (Utóbbira volt sajnos példa, okoztak már sérülést a telefonomon, az előző Note9-emnél így volt, ez van, azóta még jobban figyelek, nem bízok senkiben és semmiben.) -
válasz
gyuri81 #10528 üzenetére
Tudtam, hogy ezt valaki beírja
Tisztában vagyok vele, hogy a por az, ami karcol, viszont a hajszálkarcok szerintem nem zavaróak, inkább azok, amik "felszántják" a kijelzőt. Igaz, eddig minden telefonomon volt fólia/üveg, egyedül egy iPhone X-en nem, azon is lettek hajszálkarcok, bekapcsolt kijelzőnél nem zavart.
Ha megjönnek az alis fóliák, végigpróbálgatom, aztán meglátjuk, mi lesz. Azt már itt beszéltük, hogy a nem uv-s üvegeknek nem sok értelme van - legalábbis szerintem - mert nem szívják rá magukat a telefonra, csak körben ragasztósak.
-
-
Capella
senior tag
válasz
gyuri81 #10077 üzenetére
Már a régi kulcs teljesen lejárt? Ha így van, akkor mindenképpen össze kellene hozni egy működő Adhell állapotot, különben a letiltott programokat nem tudod engedélyezni.
Ha ez nem baj, akkor nyugodtan működhetnek tovább letiltott állapotban. Ha azonban valamelyiket is engedélyezni akarod valamikor, az csak FR után lesz már aktív.
Vagy mégis kell egy működő Adhell3. Ha oda a kulcsod, akkor ebből a szempontból már nyugodtan próbálkozhatsz bármivel, azzal is, amit TODI1111 linkelt, hogy ismét át kell nevezni a csomagot.
Vagy régebbi verziójú Adhell telepítése, hátha annak nem kell még az ELM kulcs, hanem jó lesz a KLM-es KPE.
Egyébként kérdezted az apk feltöltést is. Feltöltve vagy anélkül készült az ELM kulcsod? Csináld feltöltéssel, próbáld többször.
Ha pedig jó lesz, muszáj lesz átállni a letiltásokhoz a Package Disablerre, mert ez a Knox játék nem megnyugtató.
Mielőtt FR-t csinálsz, vagy sikerülne aktiválni az Adhellt, csinálj egy XML mentést a Package Disablerrel a letiltott alkalmazásokról. Az látja, hogy mi van letiltva, de visszaállítani nem tudja. Viszont a fájl jó lesz a jövőre nézve a tiltáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest