- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19143 üzenetére
Ez régebben úgy volt (az elmúlt ~1,5 évben nem tudom változott-e..), hogy ha nem az eredeti hátlap került vissza a készülékre (mert mondjuk, az, a szétszereléskor elment a "kétbetűsre"), akkor az "új" hátlapon nem volt már rajta a készülékre inicializált -tehát azzal azonos- sorozat & IMEI száma(i), amelyek az eredeti hátlap alsó részén, apróbetűvel szerepelnek.
-
törölt tag
válasz
#24536576 #19145 üzenetére
Az hogy hol javították, nagyon egyszerűen kiderül. Ki kell kérni a munkalapot, azon látszik. A miénken az szerepel, hogy a megrendelő a vidéki márkaszerviz és a lap tetején pedig ott TeleMax GSM szöveg.
A munkalapot kérésre kinyomtatják, én is kikértem, alapból nem adtak volna.Nekünk például a keret rá sincs írva a javítási listára, pedig cserélve lett, mert sérült volt, mikor leadtuk.
-
törölt tag
válasz
A család egyik S9-ese most járt szervizben, kijelzőcserén.
Vidéki márkaszervizben adtuk le, úgy volt, hogy ott is javítják, de a Samsung a javítási limit miatt elküldette a TMX-hez.
Pár nap után bementem érdeklődni és mondták, hogy pont most javítják, látják a képeket is. Vagyis a Samsung online rendszerében rögzítve van a javítás minden mozzanata. Szkeptikus vagyok, ha állandóan szar munkát végeznének, nem velük dolgoztatna a Samsung, vagy nem a presztízs munkákat bíznák rájuk.
A mi telefonunk elöl-hátul fóliázva, kifogástalanul jött vissza.
Ha karcosan/sérülten jön vissza a telefon a szervizről, akkor a Samsung ügyfélszolgálattal kell egyeztetni, ők bele tudnak nézni a javítási felvételekbe. -
törölt tag
válasz
Ha a garanciális javítás összege átlép egy - a Samsung által meghatározott - összeget, akkor bárhol adod le, a TMX-ben landol a telefon, mert oda kell küldeniük. Csak lehet, h nem tudsz róla.
A hátlap cserénél nem az a lényeg, h tudnak-e rá vigyázni, hanem hogy mit ír elő a szerviz protokoll. Ha az van előírva, hogy csere, akkor nem kell vigyázni a leszedésnél, mert amúgy is kukába megy.
Egyébként persze, h le lehet szedni a hátlapot sérülés nélkül, én is megtettem már 2x. -
törölt tag
válasz
#24536576 #19138 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a hátlapot minden megbontás esetében cserélik. De ez lehet, hogy csak a központi, TMX szervizre vonatkozik.
TMX-be meg lehet küldeni úgy is, hogy email-t küld nekik az ember, visszaküldenek egy (hibaleírással és adatokkal) kitöltendő e-mailt, majd futárt küldenek a telefonért és ugyanúgy futárral küldik vissza. Nekem 8 nap alatt jött-ment.
Lehet, hogy egy kisebb szervizben is kiírják cserére a hátlapot, csak nem használják fel, hanem megy a szervizes zsebébe, majd a jófogásra. -
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19049 üzenetére
Nem állítottál át valami mást is? A gyári billentyűzetnél, nekem jól működik a "Tollészlelés", amit ha kikapcsolok, akkor nem adja be automatikusan a kézírás ablakot, hanem a bill.zettel indít.
"Mikre rá nem jön az ember... Swiftnél is feljebb lehet hozni a billentyűt, így hátha nem zavar be a gesztus, + kényelmesebb ha kicsit magasabban van. Eddig nem is figyeltem."
- Azok a "fránya felhasználói szokások"... -
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #19034 üzenetére
Na, ezt jó olvasni.👍
Iris-scanner külön kis 'modul', de valszeg csináltak egy "rendes gyalu"-t is, és most frissen, az új mintákkal megint úgy van konfigurálva, hogy számodra is ismét jó az eredmény. Ezt, egyébként én is elégedetten használom, nekem is jól működik (mondjuk én minden biometr. mintát ~3-4 havonta megújítok...).. -
válasz
#24536576 #19020 üzenetére
Persze, papiron az enyem is atment a "nyomasproban", a gyakorlatban meg egy zivatar hazavagta...
Amugy amikor a Koki-be vittem vissza a beazott keszuleket, a srac fapofaval kozolte, hogy a franchise Samsung szervizek nem tudnak nyomasporobat vegezni, csak a kozponti TMX szerviz, szoval kuldjem oda. .
-
Somatom
veterán
válasz
#24536576 #18981 üzenetére
A "bármennyit" nyilván költői túlzás, de nagyjából stimmel a dolog. Otthon hozzájutottam korlátlanhoz, van is korlátlanom. Tulképp most is megszegem a "méltányos használat" szabályait, de csak azért, mert unfair módon lettek kitalálva. Viszont, a Telenor rendszere nem alkalmas automatikus szűrésre. A Vodanál lenne korlátlan, de a kollégáimat már sorra figyelmeztették a "méltánytalan" használat miatt.
-
tylerddd
veterán
válasz
#24536576 #18931 üzenetére
Remélem a 3 gombos rendszert nem veszik ki soha, egyáltalán nem áll kezemre ez a gesztusvezérléses dolog. Ugyanakkor kevéske iOS taperolás után X-től felfelé mintha jobban működne a dolog, úgy érzem ott tényleg azt csinálja, amit akarok (pl. home gomb helyett középen felfelé húzásnál a kezdőképernyőre jutáskor).
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #18920 üzenetére
Most, hogy Somatom ismét leírta a két "legfőbb hiányosságot", azokkal +2 "új" feature is van a 10 -esen:
Tehát az egyik, a hivatalos/éles verzióban soha nem létezett Linux on DeX nem futtatható a 10 -esen. Illetve, hogy nem lehet megnézni SiM -enként az adatfogyasztást. Bár ezek mindegyike is szubjektum, azért írjuk fel a többihez, hogy teljesebb lehessen a "pro⇔kontra". Ezeken kívül is, biztosan van még app/OS opció ⇒ami pedig 8.1 -en még működött, azt követően viszont egyiken sem.Volt még itt, a hívásrögzítés kérdése (ami nagyobb létszámú user -t érintett itt is) a 9 -estől, de az áthidalható israeli, Thai, E.Arab Emirségek, stb helyekről származó SiM kártya segítségével.
Biztosan kérdés lesz az üzemidő alakulása is (és, bár ez is visszakereshető), nálam pl az sem változott szignifikánsan (persze az akkum nekem is öregebb lett ~2 évvel, így 1-1 nap végére kevesebb marad benne..), szóval szubjektíve, én a 10 -essel is elégedett vagyok, ahogy az a 9 -essel is votlam.
De, talán mbalázs1981 is segít minket néhány konkrétummal, hogy neki mik (?) a legfőbb sarokpontok ...
-
Somatom
veterán
válasz
#24536576 #18918 üzenetére
Basszus! Más is kérdezte, én is kérdeztem, de nem jött válasz. Mik az új ficsőrök a 9 -hez képest?
mbalázs1981:
Ha a visszaállíthatóság szempont, akkor manuálisan (PC, Odin) kell frissíteni a kívánt verzióra, mert OTA -n a legújabbra frissülne, amiről nincs visszatérés. -
-
Somatom
veterán
válasz
#24536576 #18875 üzenetére
"hogy szigorú előírásokat betartva, letesztelve dobják piacra a termékeiket."
Ahha. Hány éves vagy, te herceg? -
Capella
senior tag
válasz
#24536576 #18849 üzenetére
A kérdező valóban fülesként említette elsőként, de a típusszám szerint fejhallgatóról van szó.
Fülhallgató, fejhallgató, nem vagyok egy nyelvész, de ha csak fülesként van említve a kategória, nekem beleférhet mindkettő. Úgyis a típusszám azonosította be, hogy pontosan miről beszél.Nos igen, mindkettőnek megvan az előnye, hátránya. Kinek melyik a fontosabb a döntésben.
Én speciel nemigen szeretem, ha a fülembe van dugva valami, és még kérdés, hogy milyen jól illeszkedik.
Vannak fülbedugósban is aktív zajcsökkentős típusok, még jó minőségben is, akár egy jó "fejesnél" is drágábban.
Mégis azt gondolom, hogy a kialakítása miatt olyan pici helyre olyan technikát nem lehet bezsúfolni, hogy akár hangban, akár zajcsökkentésben verjen egy jó fejhallgatót. Plusz említetted a kis akku problémáját is.
Az enyém még csak 18 órát bír, ha jól emlékszem, de nekem ez is rendben van használatilag. Nem olyan sűrűn kell tölteni. Az újabb Sonyk már 30 órát tudnak.
Valóban nyáron van hátránya az izzadás miatt. Ezt eddig el tudtam viselni akár egy 3 órás vonatozás alatt is a hasznáért, hogy jóval nagyobb csend van körülöttem. Télen viszont melegít.
Ilyen műanyag nyöszörgés ennél nekem még nem tűnt fel.
Utcán nagy szélben keletkezik némi szélzaj. Még az eső érdekes. Nyilván nagy esőben nem célszerű hordani, vagy van ernyő. Kisebb szemerkélésnél nincs gond, majd megszárad.
Viszont ha a széldzseki kapucniját már a fejemre kellett húzni, az elég érdekes zavaró körülmény, mert ahogy jobbra balra forgattam a fejem, a zenelejátszás random ki-be kapcsolgatott. A kapucni kicsit átnedvesedve időnként hozzáért a jobb oldali kapacitív vezérléshez, és beavatkozásnak érzékelte. Jó, ez ritkán adódik, inkább érdekességként írtam.#18847 lakotibi
LosBlancosrm már írta, hogy a fülesnek is tudni kell az LDAC-t. Nálam megmarad a beállítás. -
apaszka
veterán
válasz
#24536576 #18827 üzenetére
Igen jól emlékszel! Viszont nézegettem már Rom-okat. Dr Ketan ..... Csak nagy neveket és kik főzelékét régen is használtam. Ez elött minden telefonom*rongyosra rontottam* soha nem volt miatta gond. A ROOT elfedése is megy bizonyos banki dolgok miatt.
Viszont a knox karantén és a garancia ugrik.
Persze azért van sok sok előnye is a rootnak! Volt, hogy nem dizájnolt full romot hanem általam gyári rom lett kipucolva és csak azt integráltam bele ami nekem kellett! Hangtuning és hasonlók!Egyenlőre elvagyok root nélkül , de a vége az lesz tudom! Nagyobb szabadságot ad és jobban ki lehet aknázni a készülék tudását...
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
#24536576 #18812 üzenetére
Hát én vagy veszek egy új vagy használt Note 9-et S7Edge helyett vagy lemondok a fenébe mind a Samsungról és az S-pen ingeremről is és megyek valami jó márka felé. (Xiaomi esetleg, annyira nem vagyok naprakész)
Amit a 9 széria után művelnek az olyan, hogy sehová nem haladnak. Persze ebbe biztos sokan belekötnének. -
tylerddd
veterán
válasz
#24536576 #18812 üzenetére
Én a sima 20-on csodálkozom inkább, ami kapásból mint egy Lite verzió, 350-ért. Az is egy vicc, hogy hasra vannak saját maguktól esve a mystic bronze szín miatt
Még komolyabb a szakadék a két készülék között, még a Note 10-et sem éreztem ennyire gáznak a nagyhoz képest. Pedig azt hittem, hogy inkább közelebb kerülnek, az S20 széria talán kiegyensúlyozottabb ilyen szempontból.
-
-
gerner1
nagyúr
-
tylerddd
veterán
válasz
#24536576 #18522 üzenetére
De van helyette más. (Ha nem volt neki előd, akkor nem is tud hiányozni.) Ezért mondom, hogy felhasználófüggő. Mérlegelni kell, hogy mik a fontosabbak számára. A Note 9 és a Note 10 Lite majdnem ugyanaz, de mégsem. Vannak dolgok, amik a 9-ben vonzóbbak, vannak, amik a 10 Lite-ban. Ugyanakkor ha most kellene vennem 200-ért, nem biztos, hogy a 9 mellett döntenék.
@gjoco1 Nem a történetek van bekapcsolva és az csinálja?! A galéria beállításaiban.
-
-
tylerddd
veterán
válasz
#24536576 #18502 üzenetére
Nem mondtam, hogy azért igen. Nem nagyon van most olyan cucc a piacon, amiért hajlandó lennék tetemesebb összeget kiadni. Mindegyiknél valamiért érzem a kompromisszumot. A Note 9-et előrendeltem, 330-ért, de egy fillért nem bántam meg belőle. Ez még egy igazi flagship volt kompromisszumok nélkül. Amit akkor tudott a Samsung, azt mindent bele is pakolt. Viszont két évvel később már ... hááát, nem tudom, nem jó szájízzel adnám oda érte a 200-at se. Főleg, hogy a használt ára egy vicc. Én valahogy így érzem. Örülök, hogy nem ösztönöz semmi új teló vásárlására.
-
tylerddd
veterán
válasz
#24536576 #18492 üzenetére
Ha a négy közül rányomsz valamelyikre (kivéve az optimalizáltat), akkor ott lesznek a lehetőségek (fényerő, proci teljesítménye, felbontás stb.), amiket állíthatsz a módokon belül.
Bakker, de drága 200-ért, amit linkeltél. Szeretem ezt a telót, de nem adnék már érte ennyit.
-
Somatom
veterán
válasz
#24536576 #18332 üzenetére
Az Opera tudja ezeket. Az viszont érdekes, hogy cerkával tudok duplakkoppos nagyítást, de egérrel nem. Ezen a Samsung és a Kiwi is elhasal. Azt csak a Chrome és a Firefox tudja. Chrome -ban nem tudom, hogy van-e nagyításnál auto szövegáttördelés. Firefoxon nincs. Úgyhogy Androidon nincs tuti böngésző. Telón, tapiban Opera -t használok, monitoron Firefoxot (ott nem hiányzik annyira a szövegáttördelés).
-
TODI1111
veterán
-
gerner1
nagyúr
válasz
#24536576 #18084 üzenetére
Nem tudom nálad mi okozhatja, és találgatni sem szeretnék. Szerintem ha önmagában az update okozza, akkor az kivétel nélkül mindenkinél jelentkezik, ezért azt gondolom, hogy ha a következő hetek erre vonatkozó panasz cunamit termelnek, akkor esélyes, hogy az update hordoz bug -ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- iPhone 14 Product RED Független 128GB
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest