Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-12 17:25:41

Mobilarena

Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#701) xemmex válasza sanyijedi (#700) üzenetére


xemmex
(újonc)

A mostani hiba is hasonló.

(#702) seger válasza xemmex (#699) üzenetére


seger
(őstag)

Szerintem az ívelt üveg miatt minimális tükröződés lesz mindegyiken. Ez csak nagyon sötétben látható. Ami a cikkben van, az durva. Nézzétek meg sötétben. Szerintem mindenki lát minimálisan...

(#703) HaliGab23 válasza seger (#702) üzenetére


HaliGab23
(fanatikus tag)

Valóban, nekem is látszik, főleg jobb oldalon, alulról egészen a bekapcs gombig!

Engem nem izgat.

Szóval ez nem hiba, hanem gyári fícsör :D

[ Szerkesztve ]

Kezdetek... 1996... Nokia 1610...

(#704) seger válasza HaliGab23 (#703) üzenetére


seger
(őstag)

Most neztem az s7e-emet. Ott is ott a tükröződés! Ez mind ilyen. Kivéve amit a cikkben mutatnak. Az hiba...

(#705) Troyci válasza seger (#702) üzenetére


Troyci
(lelkes újonc)

Igen, ez a másik verzió, hogy az ívelt üveg széle tükröződik, nem pedig illesztési hiba. Viszont felmerül, hogy akkor miért nem minden darabot érint a dolog. Vagy csak nem vallja be mindenki? :DDD Én a Note8-at nem keveset úsztattam, nem volt gondom soha a vízállósággal, pedig ott is volt light bleed, durvább mint a Note9-nél. Egy kört valószínűleg futok, 14 napon belül cserét kérhetek, talán hajlandóak a papírmunka előtt kibontani egy másikat, és megnézni, hogy az is olyan-e, ha nem, akkor marad.

(#706) seger válasza Troyci (#705) üzenetére


seger
(őstag)

Megpróbálhatod. De a tükröződéssel semmit nem tudsz csinálni. Az összes hajlított ilyen...
Ami a cikkben van, nem erről szól!
Ezérr is írtam, hogy a minimálisan lászódik mindegyiken.. főleg appok ikonjainál látható jól. Tegyél egyik oldalra csak két sorba ikon, a másikon minden sorba. És lassan lapozz...
Ezt bármelyik hajlítottnál látni fogod. Ha a cikkben látszót látod, akkor vidd vissza!

(#707) kerubin


kerubin
(újonc)

Sziasztok!
Ha kikapcsolt képernyőre írok akkor sárga az Spen színe (a Note 8 -on még fehér volt). Eddig jó!!! A sárga jobban látszik a feketén kontrasztosabb. Igen ám! Ha elmentem akkor is sárga marad és ez a fehér háttéren (hmmm) nem a legjobb. (Régen az elmentett jegyzetet feketén adta vissza.)
Nem találtam állítási lehetőséget.
Van valakinek ötlete?

[ Szerkesztve ]

(#708) ollie válasza kerubin (#707) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

S Pen beállítások -> Screen off memo -> kikapcsolod a Use S Pen signature color opciót, és olyan lesz, mint a régi.

Alapból olyan színűvel írsz, mint amilyen színű az S Pen.

***

(#709) Plazmacucci


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

Mi volt az az alkalmazás amivel a hangokat külön lehet állítani? Felnyomom az összes csúszkát és nem hallom ha rám ír valaki messengeren...

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#710) LosBlancosrm válasza ollie (#708) üzenetére


LosBlancosrm
(őstag)

Hátteret nem lehet valahogy megváltoztatni? A probléma inkább az, hogy zárt képernyőn esetemben a sárga jobban néz ki, viszont fehér háttérrel menti, amin a sárga alig látszik... Tehát nem a toll színét szeretnénk megváltoztatni, hanem az elmentett jegyzet hátterét. :D Egyébként a fekete toll is feketén jegyzetel? :DDD

(#711) LosBlancosrm válasza Plazmacucci (#709) üzenetére


LosBlancosrm
(őstag)

Sound assistant.

(#712) Plazmacucci válasza LosBlancosrm (#711) üzenetére


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

köszi megnézem

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#713) LosBlancosrm


LosBlancosrm
(őstag)

Valaki tesztelgette már az arcalapú feloldást? Beregisztráltam magam napszemüvegben. 70% szemüveg, 30% nélküle. Feloldani felold, de nem tudom, hogy mennyire lehet biztonságos. 😎

[ Szerkesztve ]

(#714) Anulu79


Anulu79
(PH! addikt)

Aki a telekomtól vásárolta a készüléket annak rajta van indításkor a "telekomos fanfár" meg a telekomos cuccok? Így, hogy függetlenül árulják érdekelne a dolog.

(#715) kerubin válasza ollie (#708) üzenetére


kerubin
(újonc)

Köszönöm.:)

(#716) Ati007 válasza Anulu79 (#714) üzenetére


Ati007
(őstag)

nincs fanfár és megkérdezi az elején mely telekomos alkalmazásokat akarod telepíteni .

[ Szerkesztve ]

(#717) Anulu79 válasza Ati007 (#716) üzenetére


Anulu79
(PH! addikt)

Szuper! Így egyre közelebb kerülök a megrendeléshez. :)

(#718) kerubin válasza Anulu79 (#714) üzenetére


kerubin
(újonc)

Telekomos fanfár nincs. Telekomos cuccok igen, de törölhetőek. Nem látok lényeges különbséget a korábbi (note8) független készülhet képest.

(#719) tylerddd válasza kerubin (#718) üzenetére


tylerddd
(PH! addikt)

Bekapcsoláskor kérdezte meg, hogy milyen Telekomos cuccot (7-8 app) töltsön le és csak a Telekom app kellett, ezen kívül én nem találtam semmi T-s cuccot.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#720) Plazmacucci


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

Nálunk rossz a térerő, és durván húzza az akksit, hogy állandóan adótornyot keres.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#721) gyuri81


gyuri81
(PH! addikt)

Picit off, de mégsem!

Valószínűsítem, hogy a Note 9 is hasonló SAR értékkel bír mint a Note 8.

https://bitport.hu/frissult-a-sugarzo-telefonok-listaja

[ Szerkesztve ]

Note 8+ Gear S3 Frontier

(#722) Titana válasza Troyci (#692) üzenetére


Titana
(tag)

Basszus nekem is ilyen ráadásul szinte a teljes kijelző körül kiszűrődik a fény, főleg, ha egy kicsit nagyobb fényerővel van használva. :(((
Szinte hihetetlen, hogy ezeket még mindig nem tudták kiküszöbölni, már Note 4-nél és volt ilyen a Note 8-nál is. Felső kategóriás készüléknél szerintem már nem kéne, hogy ilyen legyen. Gondolom gyorsan kidobták az első példányokat, azt így sikerült. Amúgy eddig észre se vettem mert,tokban volt, de most, hogy írtátok gondoltam megnézem levettem a tokot éééés, na -ná, hogy az enyém is ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#723) atike


atike
(PH! nagyúr)

Nem semmi teljesítmény. Mondjuk Note8-ról nem tudom ki váltana át erre... Várom az S10-et - hátha jön vele ismét egy újabb DeX.... Tetszik az az irány.

(#724) Titana


Titana
(tag)

Felhívtam a boltot mondtam mi a problémám azt mondták nem kell annyira sietni, utána járnak, mondtam nem mert még most vagyok a három napon belüli vásárlásba és cserét kérnék rögtön mielőtt lejár. Gondolkozom -azon,hogy mi van ha mind ilyen amit megnézünk ott helyben, biztos szét b.....sz az ideg akkor.

(#725) Troyci válasza Titana (#722) üzenetére


Troyci
(lelkes újonc)

Hát, én most őszintén kezdek kételkedni benne, hogy ez valóban összeszerelési hiba lenne :U
Külföldi fórumokon is felkapták a dolgot, a felhasználok többségénél megfigyelhető a jelenség. A Phonearena ide vonatkozó cikke alatt olvastam egy érdekes kommentet, idézem:

"No, it's fake news because oled displays don't have a backlight to leak out, so light bleed is impossible. This story comes out every year, it's distortion/reflection from the curved edge. It is not, and cannot be, light bleed."

Utánaolvastam, és ha jól értelmezem, akkor tényleg lehetetlen, hogy a kijelző mellől fény szivárogjon ki. Mivel az Amoled kijelzőknek nincs háttérvilágításuk (az LCD-vel ellentétben) hanem maguk a pixelek világítanak, ezért fizikai képtelenség, hogy a kijelző mellől akár összeszerelési hiba következtében is fény szivárogjon, mivel a kijelző panel nem ér el addig. Ha ez helytálló, akkor tényleg a hajlított üveg széléről visszaverődő fényt lehet látni, ami pedig az üveg kivitelezéséből adódóan teljesen normális. Ahol nem folytonos ez a tükröződés, ott gondolom ragasztó került az üveg szélére is.

(#726) Titana válasza Troyci (#725) üzenetére


Titana
(tag)

Okés, de akkor, hogy van az, hogy van akinek nem látszik semmi. Nekem vannak részek ahol kB.1cm-nél még erősebben látszik, meg ez nem csak ennél a szériánál probléma volt már ezelőtt más készülékeknél is.

[ Szerkesztve ]

(#727) Titana válasza Troyci (#725) üzenetére


Titana
(tag)

Vannak olyanok akiknek semilyen fény nem szűrődik ki, akkor az, hogy is van? Hiba vagy nem hiba a készüléknél, mert ha nem lenne hiba akkor egyformán szűrődne ki mindenhol nem úgy, hogy vannak részek ahol jobban.

(#728) Troyci válasza Titana (#726) üzenetére


Troyci
(lelkes újonc)

Szerintem csak annál nem látszik semmi, aki nem tekeri fel 100% fényerőre teljesen fehér háttérrel, és nem nézi meg korom sötétben, több szögből is. Ha mégis megteszi, és nem látszik semmi, arra azt mondom picture or it didn't happen ;]
El tudom képzelni, hogy olyan is van, aki egyszerűen nem látja. Biztos van olyan is, akinél van, de nem érdekli. De van olyan is, akinél látszik, de nem vallja be még magának se (nemhogy fórumon), mert így nyugodtabban alszik :)

Ahol erősebben látszik, azon a részen valószínűleg nem ér ki teljesen az üveg széléig a kijelző alatti ragacs, vagy ott valamivel vastagabb az üveg ergo erőteljesebb a tükröződés :F Erre tudok gondolni. Nekem pl. bal oldalon, a telefon aljától kb. 2cm-re van egy valamelyest erőteljesebb rész.

(#729) LoGeN90 válasza Troyci (#728) üzenetére


LoGeN90
(tag)

Nekem is látszik az S8+-on, sőt előtte S8 volt és azon is látszódott. Szerintem kb. mindenkinek látszódik, ezért fura lenne, ha összeszerelési hiba lenne, ha igen, akkor az elég ciki. Engem nem kifejezetten az zavar, hogy sötétben látszódik-e vagy sem, hanem az, hogy így nem merem vízbe tenni...

Sosem voltam jó fizikából, de nem értem hogyan lehetne már tükröződés? A kijelző legszélén fekete keret van, utána meg már csak a fémkeret. Talán ezzel a fekete kerettel spóroltak és ezért látszik. Én szkeptikus vagyok és továbbra sem viszem vízbe... :(

[ Szerkesztve ]

(#730) Troyci válasza LoGeN90 (#729) üzenetére


Troyci
(lelkes újonc)

Nekem Note8-nál is ez volt, most a 9-nél is ez van. A 8-at nem kíméltem, az úszott nem keveset, soha nem volt gondom vele. Most a 9-et is beraktam kb. 20 percre víz alá, egyelőre tökéletesen működik. Számomra elfogadható az a magyarázat, miszerint a hajlított üveg széle tükröződik. Bár én sem vagyok fizikából nagy koponya, de ez kb. ugyan az a jelenség szerintem, mint az üvegszálas díszlámpáknál, ahol az üvegszál tövében van a fényforrás és mégis a végén látni a fényt. A kijelző széle fekete, de a kerethez legközelebb lévő részen szerintem nincs semmi, az a pucér üveg.

Félreértés ne essék, nem akarom védeni a Samsungot, nem vagyok beépített ember vagy márkafanatikus. A gyártás részére van némi rálátásom, én fémmegmunkálással foglalkozom, tudom, hogy fémeknél lehet akár 0.001 milliméter pontossággal dolgozni nagy szériák esetén is, itt viszont üvegről van szó. Két fémdarab összecsavarozva teljesen más kapcsolat, mint üveget és fémet, ráadásul itt ragasztás a technológia. Ha nem is tized-milliméteres, de pár század-milliméteres szórás garantáltan van, ami elkerülhetetlen. Ennél fogva két Note9 között is biztosan lesz különbség. Ugyanakkor az Amoled kijelzők működési elve kizárja, hogy a kijelző mögül fény érkezhessen, fizikai képtelenség. Ezért tartom hihetőnek a tükröződős magyarázatot, logikusan végiggondolva megemészthető a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#731) Pioneer válasza LoGeN90 (#729) üzenetére


Pioneer
(tag)

Valójában nem "tükröződik" a fény a kijelző szélein (ez inkább fényszivárgás), hanem egyszerűen arról van szó, hogy az üveg vezeti a fényt. Hajlított üvegnél is ugyan úgy látni a széleknél (mert fizika órán ha figyeltél volna, akkor tudnád, hogy nem csak egyenes irányba halad a fény). Optikai kábel is így működik. Nyilván, azoknál a készülékeknél ahol a kétoldalú fekete ragasztó nem ér ki század miliméter pontosan teljesen a keret és az üveglap széléig, ott van egy minimális fényszivárgás. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a vízállóságot, hiszen a kétoldalú ragasztó több milliméter széles és kellőképpen tömít, ezt a saját telómon (Note 8) többször le is teszteltem.

PROFESSZIONÁLIS Delid / Re-lid LGA 1155, 1150, 1151 / v.2, 2066 Procikhoz. Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

(#732) Pioneer válasza Troyci (#730) üzenetére


Pioneer
(tag)

Mikorra leírtam a lényeget, akkorra beelőztél... :DD

PROFESSZIONÁLIS Delid / Re-lid LGA 1155, 1150, 1151 / v.2, 2066 Procikhoz. Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

(#733) LoGeN90 válasza Pioneer (#731) üzenetére


LoGeN90
(tag)

Szerencsére voltak olyan jó arcok akik figyeltek fizika órán. A kioktatós stílus ellenére is köszi a leírtakat.

Tehát összegezve, ahol látjuk a fénycsíkot, ott nem "hézag" van, hanem üveg, és valóban csak 1 par mm-el kellett volna meghosszabbítani a fekete részt és nincs ez a csúnya vizuális élmény.

Troyci: Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

(#734) Pioneer válasza LoGeN90 (#733) üzenetére


Pioneer
(tag)

Nem a kioktatás volt a célom, csak reflektáltam arra, amit írtál. :D

És megint nem figyeltél, arra amit írtam, dehogy kellett volna pár milliméterrel meg hosszabbítani (hiszen az egész csak pár milliméter), hanem század milliméterrel csak ( a milliméter száz egyenlő részre osztva). :))
Ez sorozatgyártásnál, futószalagon elég nehéz mindig tökéletesen kivitelezni...

[ Szerkesztve ]

PROFESSZIONÁLIS Delid / Re-lid LGA 1155, 1150, 1151 / v.2, 2066 Procikhoz. Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

(#735) save válasza Pioneer (#731) üzenetére


save
(tag)

Egész pontosan, egyenes irányban halad a fény.
Üvegszálban, vízsugárban is, csak folyamatosan visszaverődik a határfelületről miközben szöget vált.

(#736) ollie válasza LosBlancosrm (#710) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Hátteret nem ment, a fehér az app színe. A fekete toll fehéren ír (vagy világosszürkén.

***

(#737) ollie válasza LoGeN90 (#729) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Gondolom láttál már üvegszálat. Az úgy vezeti a fényt, hogy az üveg széléről visszaverődik a fény. Itt is erről van szó. A kijelző hajított széle körbe, levezet valamennyi fényt.

Mod: látom, közben már többen írták ugyanezt.

[ Szerkesztve ]

***

(#738) ForRedGlory


ForRedGlory
(PH! nagyúr)

Senki nem panaszkodott még nektek, hogy nem hallanak vagy szaggatottan hall a másik fél?

Nekem már többször mondták és kétlem, hogy a 13. kerben lefedettségi gond lenne, mert egyik korábbi telefonommal sem volt ilyen gond... Lehet szar a telefonom. :(

*** powered by OnePlus 6T

(#739) LosBlancosrm válasza ForRedGlory (#738) üzenetére


LosBlancosrm
(őstag)

Annak idején leesett az állam a Mate9 hangján... A Note még arra is ráver. Persze ha elérnek... Nem a legjobb a térereje.

(#740) newman8929


newman8929
(tag)

Írtam a Samsungnak a kijelző és káva közti fényszivárgás miatt, amire ezt a választ kaptam: "Köszönjük visszajelzését.

Engedje meg, hogy tájékoztassuk, hogy a beküldött képet ellenőriztük és technikusainkkal egyeztetve javasoljuk, hogy jelezze az esetet a kereskedő felé.

A boltnak 72 órán belüli (online vásárlás esetén 14 nap) bejelentések esetén van lehetősége cserélni a készüléket, így kérjük, hogy jelezze mihamarabb az igényét és bízunk benne, hogy sikerül rövid időn belül cserélni a telefont.

Továbbra is készséggel állunk szíves rendelkezésére Samsung termékekkel kapcsolatos kérdései esetén. A gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtás érdekében javasoljuk, hogy hivatkozzon a..." Idő közben jeleztem a Telekomnak, most ők is a Samsung válaszát várják, hogy cserélhetik-e.

[ Szerkesztve ]

(#741) LoGeN90 válasza newman8929 (#740) üzenetére


LoGeN90
(tag)

Úgy látszik a Samsung technikusai is kihagyták a fizika órákat...?!

(#742) doooo válasza newman8929 (#740) üzenetére


doooo
(őstag)

Ha három napon belül vagy, és ők is látják a problémát a Telekomban, akkor biztosan sikerülni fog. Nekem is volt problémám a Samsung Tabommal, és a kicsit unalmas papírmunkán túl nem volt probléma a cserénél, amikor a vétel utáni másnapon visszavittem (az egyik hangszóró recsegett).

(#743) Titana válasza newman8929 (#740) üzenetére


Titana
(tag)

Bent voltam személyesen a SES-nél tudtak a problémáról sőt ott helyben volt szervizes azonnal felvették a kapcsolatot a Budaörsi szervizzel akik mondták, hogy hát ők nem tudnak semmiről úgyhogy az üzlet intézze.
Nagyon rendesek voltak kibontottak két telefont azoknál is volt fényszivárgás, de nagyon minimális az enyémhez képest, mondtam, hogy szerintem ez így nem lesz jó, lehet vissza kérem a pénzem, de annyira szuper ez a telefon, hogy nem nagyon szerettem volna mást, kértem, hogy még egyett nézzünk meg, ha az se jó akkor tényleg kérem a visszatérítést. A harmadiknálnál már nagyon minimális volt a fénycsík így aztán azt választottam. Este azért még letesztelem a telefont sötétben ;]
Az a baj, hogy én nagyon maximalista vagyok és szeretem, ha az amiért ennyi pénzt kiadok az tökéletes legyen. Sajnos ahogy öregszem egyre háklisabb vagyok az ilyenekre. Szoktam is mondani, hogy már vén hülye vagyok :))

(#744) HaliGab23 válasza LoGeN90 (#741) üzenetére


HaliGab23
(fanatikus tag)

Rés van ott. (Vagy kevés fekete cucc az üvegen.) Ez hiba.
Nekem egyik oldalon vagy 5cm-en látszik, a másik oldalon meg vagy 10cm.
Ne világítson már oldalt a teló.. az S8-amnál még jobban hajlított a kijelző, de ott nincs ilyen "tükröződés".

Mondjuk engem nem izgat, de ez nem normális jelenség az tuti.

[ Szerkesztve ]

Kezdetek... 1996... Nokia 1610...

(#745) ForRedGlory válasza LosBlancosrm (#739) üzenetére


ForRedGlory
(PH! nagyúr)

Az a durva, hogy ma kétszer meg is szakadt... beszélek aztán hallom, hogy csörög a telefon :D

Mondja ismerősöm, hogy szaggatott a vonal, elhalkultam és megszakadt. Eszem a kefét, hogy 3 munkanapon kívül vagyok... Éppen csak... pár órával kicsúsztam, de lehet felhívom az MM-et. Elállni meg nem akarok, mert nincs másik telefonom -.-

Érdemes volt rátenni 15k-ért üveg fóliát. :))

[ Szerkesztve ]

*** powered by OnePlus 6T

(#746) seger válasza newman8929 (#740) üzenetére


seger
(őstag)

Ebből a beküldött fotóbol raksz be ide?

(#747) tylerddd


tylerddd
(PH! addikt)

Nálam vagy nincs ilyen fényszivárgás vagy nem látom. Utóbbi esetben ha nem tudok róla, akkor nem is fáj :DDD

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#748) xemmex


xemmex
(újonc)

Igen a fótokat többen meg köszönnék

(#749) LosBlancosrm válasza tylerddd (#747) üzenetére


LosBlancosrm
(őstag)

Én is így vagyok vele. Nem tűnt fel, nem is akarom megnézni, de lehet, hogy nem bírom ki. :D Ráadásul ha mindegyik ilyen, akkor mit kezdjek vele....

[ Szerkesztve ]

(#750) SAABPEPE válasza LosBlancosrm (#749) üzenetére


SAABPEPE
(tag)

Én is megnéztem de vagy nem tűnt fel vagy nincs ilyen jelenség :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.