- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Mobil flották
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
baluka26 #284 üzenetére
Nem ertitek sokan most sem ugy latom.
Ha Te odamesz es bemondod, hogy refugee, Veled is ugyanaz tortenik, mint ha odamegy a roma/hajlektalan/barki, csak ember legyen. A birosagi dontesig mindenki egyforman megkap mindent. Aztan ha rabolintanak, hivatalossa valsz es allando lakos leszel kanadaban. Ha nem, akkor hazadeportalnak es papiron ugyan nem (tehat ez sincs leirva), de soha nem teszed a labad tobbet kanadai foldre, se turistakent, se munkaskent, se mashogy. Olvasd el mik a kriteriumok, hogy valaki jogosan menekult lehessen. Nincs olyan kozte, hogy szegeny vagyok a sajat hazamban. Ugyan politikai menekult lehetsz, de unios orszagban az elvileg kizart, tehat meg lehet saccolni, hogy hany magyar kap jogosan menekult statuszt. Gyakorlatilag nulla, kivetel ha valoban uldoznek, ez lehet egy bunszervezet vagy akarmi mas, ami miatt veszelyben vagy a rezidens orszagban.
-
-
Gergő_
őstag
válasz
baluka26 #238 üzenetére
Sajnos a fórum keretei nem engedik meg, hogy kifejtsem, szerintem miért közeledünk harmadik világbeli állapotok felé. Mindenki gondoljon oda azt amit akar.
Még egyszer leírom, szerintem se szép módja ahogyan disszidált, de teljesen megértem. Ha sikerül neki és talpra áll pár év múlva ezek a körülmények senkit nem fognak érdekelni, csak hozzáadnak egy kicsit a történethez. Akik nem mernek lépni, nem vállalnak ekkora kockázatot persze fanyaloghatnak hogy csaló ez az amaz. Szerintem rengeteg csaló van otthon is, először őket kellene felszámolni és virulna a gazdaság. Egyébként meg Magyarország is rengeteg menekültet befogad, ha szétnézel a hétkerben. A kivándorlás bármilyen okból céllal, az erős válságok közelében nagyon természetes dolog, szerintem még mindig főleg az mutatja hogy egyszerűen egy tűréshatáron túl nem képesek boldogulni az emberek, nem elégedettek az állapotukkal más módját nem látják a változtatásra, minthogy elmenekül akármilyen kitalált okkal. Komolyan nem értem azokat akik megvetnek egy ilyen embert, ez ugyanolyan mint otthon megvetni egy hajléktalant. Tetves retkes szállókon él. valószínűleg még éveken keresztül egy kiszolgáltatott helyzetben. A családját évekig nem látja hacsaknem nekik is sikerül kimenni, de ez általában nem mindig jön össze. -
válasz
baluka26 #206 üzenetére
Most nem reszletezem, de pl a politikai menekultek, vagy mikor hitler uldozte a zsidokat, na azok ha eljutottak egy masik orszagba, azok menekultek. Az usa pl. most is fogadja az izraelbol erkezo embereket menekultkent ha jol tudom. De majd kijavitanak ha nem.
Iscariah nincs mit! Epp az ilyenek miatt neznek ugy kanadaban a magyarokra, mint valami elitelendo rosszra, a hataron szetszedik a csomagjaikat, kikerdezik oket stb stb.
De annyi esze lehetett volna, hogy utana nez, az egesz media ezzel van tele, hogy a rengeteg menekult miatt beszigorit kanada.
-
tildy
nagyúr
válasz
baluka26 #147 üzenetére
Vannak azert ellenpeldak.
Angol alapfok irasbeli 65%, szobeli 82%. A folyekonytol igen messzi volt, ismeros meg nem volt
Ha nem is teljesen sikersztori, mert rengeteg buktato volt kozben , azert egyelore meg itt vagyunk
Szinten eros alapfok, Starbucksban van. Masik csaj alapfokkal takarit, de elvan.Lauda: igy van: Fejenkent MINIMUM 500E ft kell indulashoz Europan belul. Meg kell erteni, hogy legalabb 2-3 honapra elegnek kell legyen a penze, mert eleinte, mikor szobat kell berelni, sok el fog menni .
-
dabadab
titán
válasz
baluka26 #147 üzenetére
"tök alap, hogy ha külföldre akar menni az ember akkor folyékonyan beszéljen angolul, és konyítson valamit az ottani anyanyelvhez."
Ez inkabb munkakortol fugg: az Ausztriaban vendeglatozo magyaroknal pl. az kell, hogy folyekonyan beszeljen nemetul meg konyitson valamit az angolhoz. (Az osztrak sihuttek meg a benzinkutak szemelyzetenek meglepoen nagy resze magyar.)
"Hacsak nincs kint ismerős..."
Szerintem az ismeros nem varazseszkoz, alapveto valtozasokat nem igazan tud eszkozolni.
-
törölt tag
válasz
baluka26 #144 üzenetére
A linkelt fórumon legalább heti rendszerességgel jönnek az emberek hogy ök tudnak kicsit angolul, és bármilyen munkát elvállalnának, jönnének Finnországba.
Aztán ha valaki azt ajánlja hogy olvasson vissza, vagy közli hogy ez így nehezen fog menni, akkor meg ö a köcsögEgyébként vannak siker(esebb)sztorik is, azok általában úgy kezdödnek hogy 200x-ben kijöttem x egyetemre tanulni és vagy informatikus vagyok vagy megtanultam jól finnül.
-
Dany007
veterán
Ja, mikor már lassan Románia is megelőz(ött?) minket gazdaságilag...
Tehát tény, hogy a volt Szovjet államok, Afrika és még pár elmaradott vidékhez képest jól élünk. Nem panaszkodhatunk. De amikor külföldi munkáról és életről van szó, senki nem fog Ukránokban vagy Kelet-Afrikában gondolkodni.
Leginkább Nyugat EU, Észak-Amerika... De az ember azt hinné, hogy ez - főleg az n+200.000. topic után - már mindenkinek egyértelmű. Hát nem teljesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged