- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, van benne info, de altalanossagban eleg megbizhatatlan. Tehat ne nagyon tamaszkodj ra, mert olyan, mintha Magyarorszagon a Blikk cikkei alapjan akarnal kepben lenni a napi politikaval kapcsolatban. Lehetseges, de egy vegletekig leegyszerusitett kepet kapsz -- es sok esetben a felinformacio rosszabb, mint a semmi. Szerintem.
-
Na nehogy abban ne ertsunk egyet, h az Evening Standard meg a Metro nem szar bulvarlap
.
Pont ugyanaz, mint otthon. Nagyreszt bulvarcikkek, meg egy par kozeleti, ami ugyanaz a szinvonal, mint otthon a negyedhasabos velemenycikk a Blikk meg a Metro (az uj neve nem jut eszembe) oldalain.Arra, hogy elusd vele az idot a metron, persze oke. De akkor mar vihetnel konyvet is.
-
-
dabadab
titán
"a britek kozt is eleg nagy az EU-szkepticizmus"
Is?... Az EK, kérlekszépenalássan, az EU-szkepticizmus fővárosa.
(#265) proci985: "megjelent a retorikában egy olyan elem, hogy az EU a hibás"
Nekem úgy tűnt, hogy az összes EU-tagállamban népszerű időtöltése a politikusoknak a "nemisénvoltam, az EU a hibás!".
-
proci985
MODERÁTOR
azzal nagyon (előre) nem kell számolni. jogszabályszinten én úgy hallottam, hogy az állam tárgyal sokat, vár két évet, aztán utánna lehet kilépni. hosszú folyamat, bár pontosan nem ismert, mert még nem került rá sor.
mivel Magyarország jobban jön ki úgy, hogy bent van, ez a forgatókönyv nem esélyes.
berci: ezek szerint Te már nem olvasol magyar újságokat, pl origot/indexet sem. jól teszed, nekem is le kéne szoknom róluk
. megjelent a retorikában egy olyan elem, hogy az EU a hibás.
-
Nem rad gondoltam konkretan, hanem arra, amit lentebb, altalanossagban irtal arrol, hogy ket minimalberes kenyelmesen megelhet Londonban. Nalunk se lesz drama, ha a jobbik felem nem dolgozik, de ugye nem errol volt szo
. Azt akartam mondani, hogy havi 1800 font Londonban nem jelent kenyelmes megelhetest egy komplett csalad szamara.
-
Jhonny06
veterán
Én úgy vagyok vele, hogy a nyelvvizsga semmilyen szinten sem mérvadó a tudásodat illetően. Egy középfokút tényleg csak az nem tud megcsinálni, aki nem akar. Már akkor megvolt 80+%-ra, amikor még semmit nem tudtam, kb. 2 évvel ezelőtt, pedig nehéz helyen vizsgáztam. A felsőfokúnál már lehet azt mondani, hogy oké, itt elindult valami. De az, hogy kimész és megérteted magad, az egy egészen más dimenzió ezekhez a vizsgákhoz képest. Itt betanulod a tételeket és kész.
-
baluka26
veterán
Egyáltalán nem szerintem.
Kb 1 év angol tanulás után a mindennapi problémákat megoldottam volna könnyedén.
A középfoknál jelentősen bővül a szókincs (mindenféle hülye téma), felsőfokon meg már tényleg olyan dolgokról kellett beszélnem, amiről még magyarul sem szoktam (modern kalózok, a média veszélyei, satöbbi), ilyesmi munkakereséshez nem kell.
Meg a bonyolult nyelvtan sem kell meg 12 igeidő. -
baluka26
veterán
Erdekes, jopar ismeros is alap angollal jott ki, es meg mindig itt vannak :-)
Ez kb azzal ekvivalens, hogy barna hajuk van, és még mindig itt vannak.
Tűrőképesség, ambíció, itthoni körülmények, családi háttér stb. simán közrejátszik abban, hogy kint maradnak-e, vagy sem.
Egyébként az alap angol pont annyival több, mint a semmi, hogy meg tudod értetni magad nagyjából -
proci985
MODERÁTOR
nekünk is eléggé fura volt hugommal. aztán mivel pár napig mindkettőnknek megvolt ez az élménye egymástól függetlenül, így gondolkodtunk rajta egy sort, hogy miért lehet. ellenben valamennyire örülök, hogy leírtad, tehát nem csak nekünk volt meg ez a tapasztalat
.
igen, rövid automatizmus megesett velünk is, hasonló okok miatt
.
-
Crystalheart
őstag
Ami azt illeti, én itthon élőként is úgy találom néha, hogy valami félmagyart beszélnek sokan. Nem artikulálnak, elharapják a szó végét, bénán hangsúlyoznak - külföldi legyen a talpán, aki magyar tanulmányok ellenére megérti ezt. Mondjuk szerintem a világon mindenütt így van ez, a pórnép már csak ilyen flegmán nyomja.
-
A Te peldad arra nagyon jo, hogy aki tesz a jovojeert, annak meg is lesz az eredmenye, ahogy meg is lett es lesz majd a jovoben is meginkabb. De most nem konkretan ennek a peldazasa volt a cel, hanem hogy a nagy atlag mennyire tud boldugulni idegen orszagban. Es a nagy atlag nem rendelkezik olyan szakmaval es amogott szakmai gyakorlattal, mint Te. Neked nyilvan konnyebb volt igy allashoz jutnod, mint aki kimegy egy erettsegivel meg alap nyelvtudassal. Nagyon nehez, a nem unios tagorszagokban meg sokkal nehezebb meg ennel is.
-
Dany007
veterán
Köszönöm!
Ott a pont. 3 nap alatt lett, 2 hét alatt lett munkád. Ja és gondolom ugyan azon városban. Nem kellett 3-400km-rel odébb költöznötök.
Itthon már csak ez ritkaság. Még akkoris ha jó szakemberről van szó. Főleg mivel te ott külföldi is vagy.A kezdeti költségek persze magasak ez világos. Én valamikor 2003-2004 környékén - akkor voltam nagy kiutazási lázban =) - számoltam 300-400 ezer hufra.
Tehát ez persze benne van. De azért azóta van Macbookotok, meg talán tablet is(?) nem tudom. Szóval tényleg kényelmesen éltek. Mindezt alig pár évvel a kiköltözés után.Az utolsó bekezdés meg talán a legfontosabb minden szempontból!
Azóta is veled példálozok b.nőmnélImmár lassan 4 éve. Mostmár ő is kezdi belátni, hogy "ja". Ez pedig mindent elmond.
-
Crystalheart
őstag
Hiszen egyes városokban nem lehet érzékelni ezt a közeget. Vácot komolyan írtam. Átengednek az úton az autósok, a dunaparti sétány a világ egyik legnyugodtabb helye, a kis üzletekben mindenki segítőkész - ha vásárolni elmegy az ember, szinte több órás tracspartira is készülhet -, a belvárost folyamatosan újítják föl, rengeteg a fiatal és diák, sok az esemény, stb. És még az állattartást is tolerálják, a belvárosi barokk polgári házacskák udvarán néhol még lovakat tartanak. Ehhez képest Pest valóban csak egy zsúfolt, rosszkedvű tömeglak. A falum, Őrbottyán pedig egy alvó semmi. Szóval vannak még itt az országban jobb helyek, és biztosan külföldön is vannak rosszabbak. Jó, a politika mindenütt ugyanolyan az egész országban, de ez még változhat.
-
Dany007
veterán
Egyébként teljességgel hülyeség az ilyesfajta összehasonlítás
Leginkább azért, mert mondjuk itthon egy vezető beosztású meg egy gyári munkás fizetéséből ezek az arányok teljesen másképp jönnek ki.Ha már mindenképp összehasonlítani akarunk - ami szerintem igen érdekes lehet - akkor érdemes lenne valamilyen általános mindkét, mindhárom országban megtalálható egységet alapul venni. Ez lehetne mondjuk az adott országban lévő minimálbér, vagy a hivatalos országos átlagfizetés. Meg persze az sem mindegy, hogy milyen lakást, lakásokat hasonlítunk össze. Hiszen te is jól tudod, hogy albérletet itthon is lehet kapni 30k-ért havonta meg 130k-ért is. Csak a lakás nem ugyanaz.
Mert nálad pl a lakbér rezsivel kerül 52%-ba, nálam meg csak a hitel kerül 50-55-be. (és tudod, hogy nálam pont nagyságrendileg annyiba fáj a hitel, mint hasonló lakásban a lakbér)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest