- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #322 üzenetére
Teljes sötétség nincs, a sarkkör még vagy 500km innen. A legrövidebb nappal kb 5 óra.
From timenddate.com:22 Dec 2011 09:44 14:47 5h 02m 51s 12:15 4.5° itt
22 Dec 2011 08:46 15:06 6h 20m 49s 11:56 8.3° Linköping (ez volt legközelebb)
22 Dec 2011 07:29 15:55 8h 26m 26s 11:42 19.1° BudapestA fokok azt mutatják hogy milyen magasan delel a Nap.
Tavaly Helsinkiben volt ilyen 40 centi egy éjszaka alatt, lehetett röhögni a hülye nagyvárosiakon hogy egy kis hó milyen kalamajkát okoz
Nem mintha itt nem okozna ha egyszerre leesik annyi.
-
törölt tag
válasz
proci985 #273 üzenetére
a finnek inkább csak a márka visszajövetelét várják, csak aztán nehogy Soros György is jöjjön vele
kissé tele van a hócipöjük a meg kell segítenünk x (x eleme PIIGS) országot dumával.
egyébként minden kivándorolni kívánót szeretettel várok, ma reggelre 9 fokot tévedett az idöjaras elörejelzés, így nincs olyan hideg, csak -21
-
törölt tag
válasz
Crystalheart #196 üzenetére
Az irodalmi nyelv kifejezés félrevezetö lehet, szószerint "könyvnyelv"-nek hívják, nem tudom mi lenne a helyes magyar megfelelöje.
Informal beszédben vagy írásban itt teljesen rendben van olyasmi hogy "kapcsiban vok", és nem csak a tizenéves leánykák között
Visszatérve az eredeti témához: mindenkinek - beleértve azokat is akik "magyar vagyok, nem megyek sehova" - csak ajánlani tudom hogy töltsön el legalább fél évet, de inkább többet Külföldiában. Tegye ezt nyitott szemmel, nem csak azt meglátva hogy "buli az élet" az adott országban.
-
törölt tag
válasz
Crystalheart #193 üzenetére
Mint írtam konkrétan ezen a környéken nem akkora probléma, de mondjuk egy turkui, savoi vagy lappföldi beszédböl nem sokat fog megérteni eleinte az aki az irodalmi nyelvet tanulta.
-
törölt tag
válasz
proci985 #187 üzenetére
A mesebeli újonc - ha ugyanarra gondolunk - facebook-os szövegét kissé leegyszerüsítettem, bár próbáltam megtartani a lényeget. Igazából adott helyzetben teljesen érthetö ha bepánikoltak, és ugyan semmit nem segít rajtuk, de nehéz nem azzal reagálni hogy miért nem tájékozódtatok kiutazás elött?
Igen, ez a bombázás elég "normális", én legtöbbet itt a ph!-n kaptam (amíg nem töröltem a logout-os bejegyzéseimet
).
A helyi nyelvtudás hiányának árnyoldalaiba a környezetemben elég sokan belefutottak - velem együtt. Az egy dolog hogy el lehet evickélni angollal megfelelö szakmával, de azért ez nagyon beszükíti a lehetöségeket. Mondjuk annyiban pozitív hogy kimaradok a közvéleményt nagyon foglalkoztató, de egyébként teljesen lényegtelen dolgokból - big brother és egyéb hülyeségek
Nálunk a nyelvtudással kapcsolatban van egy olyan probléma is hogy tanfolyamokon irodalmi nyelvet tanítanak, amit a mindennapokban gyakorlatilag senki sem beszél. Ezem a környéken ez még eléggé rendben is van, mert itt nincs akkora különbség a beszélt nyelvhez képest, mint sok más országrészben.
Algieba: engem a végtelen nyugalom kezd kikészíteni
-
törölt tag
Persze az hogy nem halnak éhen emberek nem jelenti azt hogy elfogadhate eletminöseguk van, csak nekem meg mindig szoknom kell azt hogy az "ennyibol nem lehet megelni" az sokkal közelebb all az "ennyibol nem lehet nyugati közepreteg szintjen elni"-hez mint az "ennyiböl ehenhalok"-hoz.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #148 üzenetére
Arra példák hogy milyen elképzelésekkel vágnak neki egyes emberek a külföldi munkavállalásnak.
Jó a kép
(csak nagyon zárójelben: valahogy csak elöteremtik azt a 30k-t, legalábbis nem hallottam még hogy tömegesen halnak éhen az emberek)
Lauda: Mondjuk aki elö tud teremteni 1 milliót anelkul hogy mindent feleget maga utan (lakas elad, stb) az nem az elviselhetetlen életkörulmenyek elöl menekül.
-
törölt tag
válasz
baluka26 #144 üzenetére
A linkelt fórumon legalább heti rendszerességgel jönnek az emberek hogy ök tudnak kicsit angolul, és bármilyen munkát elvállalnának, jönnének Finnországba.
Aztán ha valaki azt ajánlja hogy olvasson vissza, vagy közli hogy ez így nehezen fog menni, akkor meg ö a köcsögEgyébként vannak siker(esebb)sztorik is, azok általában úgy kezdödnek hogy 200x-ben kijöttem x egyetemre tanulni és vagy informatikus vagyok vagy megtanultam jól finnül.
-
törölt tag
Ez sem egy nagy sikersztori eddig.
-
törölt tag
válasz
proci985 #137 üzenetére
ezt csak megerösiteni tudom, igencsak meglepö tud lenni amikor ismeretlenek magyarul beszélnek körülöttem
hogy ON is legyen valami:
tegnap irt egy par a facebookon, hogy ök megjöttek, nem segit nekik senki. a lány erasmussal jött ki tanulni, a fiu meg jött vele hogy ö majd itt dolgozik. most fogy a (z erasmusos) penzuk, minden draga, a munkaugyi hivatalban nem beszeltek rendesen angolul, de munka kellene. mindeközben szo szerint a semmi közepeben vannak, kisvarostol is kilometerekre - egy iskola az erdö közepen, szoval meg ha kapna is a srac takaritoi allast, azzal sem feltetlenul megy sokra. ugyanis az ilyen munkak reszmunkaidösek, ami azt jelenti hogy a megkeresett penz igen jelentös resze elmegy utazasra.
nem mondom hogy nem fog nekik összejönni amit akarnak, de a körulmenyek elegge ellenuk vannak. -
-
törölt tag
Van egy ukrán munkatársam, erre ö azt mondta küldjem el hozzájuk aki ilyet mond. Ha esetleg az nem lenne elég meggyözö, akkor lehet menni tovább dél-keleti irányba
Nem áll szándékomban bagatelizálni, hogy mennyire nehéz Magyarországon az élet, sokaknak valóban az, de nekem sokszor az a benyomásom, hogy a nyavalygók között olyanok is vannak akiknek bizony messze nem olyan vészes a helyzetük. -
törölt tag
Jól hangzik, ..... csak tudsz valamit mondani erről.
Nem látom ez mennyiben mond ellent annak amit írtam
Aki nem kap munkát (vagy nem tartja el valaki), az ha uniós állampolgár akkor hazamegy (egyes esetekben az útiköltséget is fizetik neki
), ha meg ilyen-olyan háborús régióból menekült akkor jó eséllyel segélyen fog vegetálni.
Finnül kell tudni többnyire. Informatikában meg némely exotikus állásoknál nem feltétlenül. Meg eper- ill. áfonyaszedéshez seTakarítói állásnál már neccessebb a dolog. Olyan munkáknál ahol kommunikálni kell a kuncsafttal bizony mindig kell a finn (és/vagy svéd).
-
törölt tag
Egyébként segíthetnétek, melyik országba menjek. Néhány kritérium (zárójelben a mihez képest ha van értelme):
- finom kaják
- szép lányok
- olcsó ingatlanok (2-3000euro/m2)
- olcsó használt autók
- olcsó autófenntartás (~600euro/ev ado+biztositas egy nem igazán extra autóra, 70-100 euro szerviz óradíj)
- olcsó élelmiszer (kenyér 3-5euro/kg)
- szép és változatos természet -
törölt tag
Ez nem úgy van hogy Külföldiában kell 53247 ember, aztán ha az megvan akkor kiteszik a megtelt táblát. Egy müködö gazdaságban a bevándorlók kapnak munkát, ezáltal lesz pénzük, szükségük lesz szolgáltatásokra, egészségügyi ellátásra, stb, tehát kell még több munkaerö. Persze ez nem mehet a végtelenségig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Automata kávégépek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest