Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #322 üzenetére
Teljes sötétség nincs, a sarkkör még vagy 500km innen. A legrövidebb nappal kb 5 óra.
From timenddate.com:22 Dec 2011 09:44 14:47 5h 02m 51s 12:15 4.5° itt
22 Dec 2011 08:46 15:06 6h 20m 49s 11:56 8.3° Linköping (ez volt legközelebb)
22 Dec 2011 07:29 15:55 8h 26m 26s 11:42 19.1° BudapestA fokok azt mutatják hogy milyen magasan delel a Nap.
Tavaly Helsinkiben volt ilyen 40 centi egy éjszaka alatt, lehetett röhögni a hülye nagyvárosiakon hogy egy kis hó milyen kalamajkát okoz
Nem mintha itt nem okozna ha egyszerre leesik annyi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #321 üzenetére
felétek hány hétig van teljesen sötét? mi azt megússzuk, bár a téli legrövidebb időszakban pár napig gyakorlatilag késői pirkadat van csak, legrosszabb esetben is kb fél10 és fél3 között. hó tényleg sokat segít, meg helyiek telerakják kis égőkkel az ablakaikat, úgy sokkal elviselhetőbb. meg szerintem nem véletlenül akkor van a glögg szezonja
.
40 centi elég erős volt, bár a rekord 10-15 éve egy éjszaka alatt kb másfél méter volt. mesélik, hogy reggelre betemette a hó az autókat. erős szél+hó tényleg ritka, hála égnek. tavaly volt egy ilyen, 30 centi magas hóátfúvások voltak az úton (hókotrók kint voltak), hólapátunk meg nem volt a kocsiban... -20 fokban, este 11kor, na ott végig tartottam, hogy ha valahol fennakad a kocsi, akkor ottmaradunk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #319 üzenetére
ja, bár hóval az se vészes, meglepően világos van. nyáron viszont a pirkadat éjszaka helyett szerintem remek
.
jaja, a tél legyen tél. egyébként tegnap elkiabáltam: -16 fok, lapok meg hókáoszoznak. mondjuk 40 centi hónál többet egy délután alatt még nem láttam, az meg helyiek szerint is már erős volt.
-
Persze, van benne info, de altalanossagban eleg megbizhatatlan. Tehat ne nagyon tamaszkodj ra, mert olyan, mintha Magyarorszagon a Blikk cikkei alapjan akarnal kepben lenni a napi politikaval kapcsolatban. Lehetseges, de egy vegletekig leegyszerusitett kepet kapsz -- es sok esetben a felinformacio rosszabb, mint a semmi. Szerintem.
-
válasz
Kassadin #313 üzenetére
Metrot en is olvastam mar parszor, ahogy Evening Standardot is. Az ingyenes magazinok kozott itt a City AM mondhato viszonylag jonak egyebkent.
Sunt viszont nem vagyok hajlando a kezembe fogni, otthon sem olvastam se Borsot, se Blikket. (Es a Sun sokkal lejjebb van mindkettonel.)
-
válasz
Kassadin #311 üzenetére
Az. A wikipedia meglehetosen pontos leirasa szerint:
"The newspaper was designed to be read in 20 minutes. The features section contains a mix of articles on travel, homes, style, health and so on, as well as extensive arts coverage and entertainment listings."
Az utazas, haztartas, divat, egeszseg az jellemzoen bulvarkontent, tekintve hogy az egvilagon barmit le lehet irni (tipikusan: ki kivel jar a celebek kozul, milyen ruhat hord (divat), milyen dietat kovet epp (egeszseg), hol nyaralt (utazas) es milyen gadgetet (tech) vett a hazaba (haztartas)).
Egyszeruen nem tartalmaz hasznalhato informaciot, mas baj nincs vele.
(De nem alpari, mint pl. a Sun.).
-
Na nehogy abban ne ertsunk egyet, h az Evening Standard meg a Metro nem szar bulvarlap
.
Pont ugyanaz, mint otthon. Nagyreszt bulvarcikkek, meg egy par kozeleti, ami ugyanaz a szinvonal, mint otthon a negyedhasabos velemenycikk a Blikk meg a Metro (az uj neve nem jut eszembe) oldalain.Arra, hogy elusd vele az idot a metron, persze oke. De akkor mar vihetnel konyvet is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #300 üzenetére
ja, az már emberes.
egyrészt örülök, mert egész jó idő van, másrészt meg olyan jó téli pulóvereim vannak
egyébként szerintem nem olyan rossz ez, nyáron pont kellemes az idő.
egyébként így belegondolva épp az időjárásról beszélünk egy fórumon... azt hiszem kezdjük átvenni a helyiek szokásait
(svédek nagyon benne vannak a témában, bár mondjuk ezt valahol érthető is)
más, plusz 13 fok télen: és gondolom a nap se megy le fél5kor. hogy lehet ezt bírni?
-
-
baluka26
veterán
Ne érts félre légyszi, tapasztalataim szerint, hogy a jobbik a buta emberek pártja, akiknek fogalmuk nincs semmiről.
Kassadin: Gond az, hogy ezeknek az általánosításoknak van valóságalapjuk bőven.
Lauda: Tökéletesen értem. Azért is hoztam ezt a két példát, mert innen K-E-ből csak ezek lehetnek max indokok.
-
válasz
baluka26 #284 üzenetére
Nem ertitek sokan most sem ugy latom.
Ha Te odamesz es bemondod, hogy refugee, Veled is ugyanaz tortenik, mint ha odamegy a roma/hajlektalan/barki, csak ember legyen. A birosagi dontesig mindenki egyforman megkap mindent. Aztan ha rabolintanak, hivatalossa valsz es allando lakos leszel kanadaban. Ha nem, akkor hazadeportalnak es papiron ugyan nem (tehat ez sincs leirva), de soha nem teszed a labad tobbet kanadai foldre, se turistakent, se munkaskent, se mashogy. Olvasd el mik a kriteriumok, hogy valaki jogosan menekult lehessen. Nincs olyan kozte, hogy szegeny vagyok a sajat hazamban. Ugyan politikai menekult lehetsz, de unios orszagban az elvileg kizart, tehat meg lehet saccolni, hogy hany magyar kap jogosan menekult statuszt. Gyakorlatilag nulla, kivetel ha valoban uldoznek, ez lehet egy bunszervezet vagy akarmi mas, ami miatt veszelyben vagy a rezidens orszagban.
-
nem akarok veled vitatkozni, de a Jobbikról tájékozódva légyszíves kissé alternatívabb forrásokból is táplálkozni, ne csak az Index/Népszabi/MNO, stb vonalról (de ne is a kuruc és hasonló szennyekből), mert említettek hajlamosak baromira átszabni az elhangzottakat, mondatokat kiemelni a környezetükből, és kész is vérnáci párt, akitől félnek a zsidó kisnyuggerek.
ami viszont úgy baromság, ahogy van.de igen, a zászlóégetés tagadhatatlanul fasság volt
-
válasz
Kalandor #281 üzenetére
Persze hogy nincs ilyen, nem is lesz, ezert szetszedne a tobbi orszag kanadat. De olvasd el legyszi mirol beszeltunk. Fogadnak menekulteket, akik eletveszelyben vannak, politikai uldozotteket stb. Az elso kategoria barhonnan kikerulhet, a masodik elvileg nem lehet unios orszag polgara. De olvasd el az ezzel kapcsolatos kanadai cikkeket ha erdekel.
Eleg csak ezt ertelmezni: Magyarország, mint alkotmányos demokrácia és az Európai Unió tagja, feltehetően rákerül majd a listára, amit az is valószínűsít, hogy a bevándorlási miniszter épp a magyar menekülthullámot szokta negatív példaként emlegetni. Létrehozzák a "nyilvánvalóan megalapozatlan kérelmek" kategóriáját is: az elutasítás menete ilyenkor még egyszerűbb lenne.
Tehat nem rugja fel az egyezmenyeket, egesz egyszeruen fityiszt mutat a csaloknak, teljesen jogosan.
De azt is kanadaiak irtak, hogy a magyarokra foleg jellemzo az, hogy a nyitott ajto helyett be akarnak maszni az ablakon, mert ezt szoktak meg a sajat orszagukban, hogy legtobbszor a keruloutakat kell jarni, mert az egyenes ut igencsak gorongyos es nem is igazan szokott celt erni. Csak ott teljesen mas az eljaras, nem tudod lefizetni az embereket, a rendoroket, a munkaadot, a birot stb stb.
-
-
törölt tag
válasz
proci985 #273 üzenetére
a finnek inkább csak a márka visszajövetelét várják, csak aztán nehogy Soros György is jöjjön vele
kissé tele van a hócipöjük a meg kell segítenünk x (x eleme PIIGS) országot dumával.
egyébként minden kivándorolni kívánót szeretettel várok, ma reggelre 9 fokot tévedett az idöjaras elörejelzés, így nincs olyan hideg, csak -21
-
keIdor
titán
Nem kell attol tartani, hogy kilepunk az EU-bol, majd ha a zaszloegetos ''rosszabbik" hatalomra jut, majd akkor. (Isten ovja az orszagot azoktol...)
UK sem fog kilepni, kell neki a kozos piac. A kirakasra meg kisebb eselyt latok, olyat jelenleg nem is lehet tudtommal. Mindenesetre sajnalatos, hogy a XXI. szazadi Europa, vagyis egy resze meg mindig ott tart, hogy fuggetlenseg... Most is az mindenki, egy-ket dologba beleszolnak, nem nagy dolog. Ha belepsz egy klubba, ott is be kell tartani a szabalyokat. Mellesleg Albania vagyott nagy fuggetlensegre, ma Europa legszegenyebb orszaga. Ez kell nekunk is? Szelsojobb szerint igen... -
tildy
nagyúr
Is... Van meg 1-2 orszag, pl. Magyarorszag is, eleg csak kinezni a multkori "bekemenetre"...
Ezt talaltam meg:
UK Independence Party MEP Paul Nuttall - whose party campaigns for Britain to leave the European Union - accused Mr Cameron of "capitulating" in the face of EU demands. Forras:bbc
illetve : [link] -
dabadab
titán
"a britek kozt is eleg nagy az EU-szkepticizmus"
Is?... Az EK, kérlekszépenalássan, az EU-szkepticizmus fővárosa.
(#265) proci985: "megjelent a retorikában egy olyan elem, hogy az EU a hibás"
Nekem úgy tűnt, hogy az összes EU-tagállamban népszerű időtöltése a politikusoknak a "nemisénvoltam, az EU a hibás!".
-
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #264 üzenetére
Megkovetem magam, pontatlanul fogalmaztam, ugyanis nemcsak az az eset all fenn, ha Magyarorszag kerul ki az Eu-bol, hanem UK is....
Ugyanis nem csak Magyarorszag lephet ki, hanem a britek kozt is eleg nagy az EU-szkepticizmus. Akarmelyik is lesz, remelem nem 3 even belul
Sajnos elkepzelheto, hogy lesz szavazas arrol, hogy a Kiralysag kilep az EU-bol, tobb ujsag is irt arrol, hogy 40%-os a fuggetlenedes tamogatottsaga
Guardian cikk felig-meddig ezzel kilepesdivel kapcsolatban.
-
proci985
MODERÁTOR
azzal nagyon (előre) nem kell számolni. jogszabályszinten én úgy hallottam, hogy az állam tárgyal sokat, vár két évet, aztán utánna lehet kilépni. hosszú folyamat, bár pontosan nem ismert, mert még nem került rá sor.
mivel Magyarország jobban jön ki úgy, hogy bent van, ez a forgatókönyv nem esélyes.
berci: ezek szerint Te már nem olvasol magyar újságokat, pl origot/indexet sem. jól teszed, nekem is le kéne szoknom róluk
. megjelent a retorikában egy olyan elem, hogy az EU a hibás.
-
tildy
nagyúr
Egy esetben lennek hajlando menekultkerelemert folyamodni, ha MAgyarorszagot kiraknak/kilepne az EU-bol .De csak ebben az egy esetben.
Szohoz sem jutok.
ez a reakciom a linkelt irasra....
-
Nem tudjak sajnos, amelyik orszagrol szo van, ott azt hiszik ilyenek a magyarok. Nem akarnak dolgozni, budosek, fogatlanok stb. Nem veletlen rinyalnak a kint elo magyarok a sok menekult miatt, de ennek hamarosan vege.
Elnezest, nem fogalmaztam jol. A sok csalo miatt, aki menekultnek adja ki magat.
-
tildy
nagyúr
ket minbernyi bevetelrol irtam es nem ket, minimalberert dolgozo emberrol
Olvasd el megint
Lehet felreertheto volt, de nem ugy lett szanva.
Egyebkent valoszinuleg nyugdijas szulo, vagy baratno jonne ki, ha egyikunk se maradna otthon... Szoval pont az lenne , amit Kalandor is it. -
Nem rad gondoltam konkretan, hanem arra, amit lentebb, altalanossagban irtal arrol, hogy ket minimalberes kenyelmesen megelhet Londonban. Nalunk se lesz drama, ha a jobbik felem nem dolgozik, de ugye nem errol volt szo
. Azt akartam mondani, hogy havi 1800 font Londonban nem jelent kenyelmes megelhetest egy komplett csalad szamara.
-
tildy
nagyúr
Mar miert ne lenne? most is igy volt, egyikunk otthon , es igy volt ennyi bevetel. Vagy te mire gondoltal? Akara franc bolcsit, gyerek eseten 9 honapig en leszek otthon, utana Esm. Vagy tan kevesebbet kapnek ha van gyerekem, tars otthon vele, en meg fulltime melozom? Komolyan nem ertelek.... Itteni junior-mid-level IT fizum van. Legutoljara kb ket minbernek megfelelo osszegben.
-
-
dabadab
titán
válasz
Jhonny06 #248 üzenetére
Viszont ez nem valtoztat azon, hogy a ket darab minimalberes kereso + gyerek keplet nem nagyon adja ki a "kenyelmesen megelni" vegeredmenyt (es az, hogy ennyi penzert is van ra komoly kereslet, eleg sokat elmond az alternativak koltsegerol esvagy megvalosithatosagarol)
-
dabadab
titán
"Magyarország is rengeteg menekültet befogad, ha szétnézel a hétkerben."
Mo gyakorlatilag nem fogad be menekulteket, aminek sok oka van, ebbol az egyik lenyeges az, hogy senki se akar ide menekulni - hogy a hetedik kerulet hogy jon ide, azt meg baromira nem vagom.
A kivandorlas meg tenyleg termeszetes reakcio valsagok idejen (ahogy egyebkent a bunozes novekedese is). Ezt a szerencsetlent nem azert savazzak, mert kivandorol, hanem azert, ahogy.
-
baluka26
veterán
Ekkora kockázat?
Szerinted mennyi esélye van, hogy megveti a lábát?
Ha igaz, amit Lauda ír 90 nap múlva kidobják Kanadából, mint macskát szarni.
Hazugságra építeni egy új életet, hát, aki ezek után tükörbe tud nézni, az megérdemli...ez ugyanolyan mint otthon megvetni egy hajléktalant.
A "hajléktalan"-nak legalább 2 csoportja van: az egyik, aki tevékenyen részt vett abba, hogy azzá váljon, a másik része, akiknek nem volt szerencséjük, rosszkor voltak rossz helyen, családi katasztrófa/bármi más.
Aki önhibájából hajléktalan, azt megvetem.Nézd ezt egy kanadai szemszögéből. Jönnek a bevándorlók, nem tanult népség, és ahogy leírja a linkelt blog is, munka nélkül is el lehet lenni a segélyből, és ezt tanítják neten. Ha ezt az én adómból fizetnék nagy mértékben rohadtul fel lennék háborodva, és támogatnám az összes olyan ötletet, ami arra irányul, hogy minél kevesebb ilyen legyen.
Meg EU állampolgárként menekülni? Mi elől?
Ennek a fickónak is az a célja, hogy elevickéljen munka nélkül Kanadában, nyakamat rá. Ha dolgozni akarna elég lett volna egy országhatárt átugrani. Ja, de ott nincs menekültstátusz mindenféle földi jóval
-
Gergő_
őstag
válasz
baluka26 #238 üzenetére
Sajnos a fórum keretei nem engedik meg, hogy kifejtsem, szerintem miért közeledünk harmadik világbeli állapotok felé. Mindenki gondoljon oda azt amit akar.
Még egyszer leírom, szerintem se szép módja ahogyan disszidált, de teljesen megértem. Ha sikerül neki és talpra áll pár év múlva ezek a körülmények senkit nem fognak érdekelni, csak hozzáadnak egy kicsit a történethez. Akik nem mernek lépni, nem vállalnak ekkora kockázatot persze fanyaloghatnak hogy csaló ez az amaz. Szerintem rengeteg csaló van otthon is, először őket kellene felszámolni és virulna a gazdaság. Egyébként meg Magyarország is rengeteg menekültet befogad, ha szétnézel a hétkerben. A kivándorlás bármilyen okból céllal, az erős válságok közelében nagyon természetes dolog, szerintem még mindig főleg az mutatja hogy egyszerűen egy tűréshatáron túl nem képesek boldogulni az emberek, nem elégedettek az állapotukkal más módját nem látják a változtatásra, minthogy elmenekül akármilyen kitalált okkal. Komolyan nem értem azokat akik megvetnek egy ilyen embert, ez ugyanolyan mint otthon megvetni egy hajléktalant. Tetves retkes szállókon él. valószínűleg még éveken keresztül egy kiszolgáltatott helyzetben. A családját évekig nem látja hacsaknem nekik is sikerül kimenni, de ez általában nem mindig jön össze. -
Persze, hogy elhelyezkedik, a munkara szukseg van. A mindent elvallalok emberekre viszont sehol sincs. Azok az emberek eleve nem alljak meg a helyuket a kornyezetukben es ennek oka van.
De varjal csak, milyen sok menekultre gondoltal? Akiket befogadnak, azokat school-ba jaratjak, nyelvet tanulhatnak stb.
-
Gergő_
őstag
Ez mind igaz amit leírtál, de az is látszik hogy valahol elhelyezkedik ez a sok menekült, még ha alja melókra is szükség van rájuk. Kínaiak mindenhol vannak, ahogy szinte magyarok is.
Ha benézel egy kanadai egyetem mérnöki karára ott kínaikon és pakisztáni, indiai feltehetően második generációs a semmiből feltörő arcokon kívül nem sok echte kanadait látsz.(ez az információ első kézből egy nyugdíjazott oktatótól van aki távoli rokonom) Ez egy trend. Nem azt mondom hogy mindenki bevándorló, de egyre számottevőbb.
Szerintem lassan Magyarországot is nevezhetjük harmadik-világbelinek. -
Bzitosithatlak, hogy kanadanak nincs olyan emberekre szuksege, akik mindent elvallalnak, mert ra van szorulva az ilyenekre. Szakkepzett munkaerore van szuksege.
Szerinted milyen ember az, aki mindent elvallal? Az ilyen embernek se onbecsulese, se megfelelo szakmai hozzaertese nincs semmihez, csak a tulelesert kuzd. Ilyen embereket barhol talalni, emiatt nem fogja befogadni egyetlen orszag sem a foldon.
-
Hat nem tudom ez igaz-e vagy sem, de szerintem az ilyeneknek mostantol befellegzett. Nagyon bekemenyitettek most a menekultek rendszereben. De gusztustalan, hogy ezt meg lehet csinalni es az vegkepp, hogy ezt reklamozza es buszke is ra. Koltse gyogyszerre, amit a becsuletes kanadai adofizetoktol elvett.
Nem is csodalom, hogy ezt erzed, nem sokara szerintem ott is ez lesz, pont az ilyenek miatt.
[B]kraftxld Az a gond, hogy az ilyenek a rendesen, korrekt módon próbálkozó emberek dolgát nehezítik meg
Ezert hatalmas riszpekt, maximalisan egyetertek.
-
Gergő_
őstag
válasz
kraftxld #227 üzenetére
Szerintem a menekültek nagy része erősen hiányos nyelvtudással, és általában a semmivel indul útnak hiszen ezek olyan dolgok amelyek akár otthon is tarthatná őket. Nem tudjuk a történet kimenetelét, ahhoz túl friss. Szerintem pl. Kanadának nem csak kiváló, a hazájukban nem megbecsült mérnökökre, orvosokra van szüksége, hanem olyan emberekre is akik keményen dolgoznak bármit elvállalnak mert rá vannak szorulva.
Nyilván nem ez a legszebb út, de szerintem tipikus.
Én nem csak a core i7-es gépet láttam az adatlapján hanem hogy minden nap 5-6ig melózott. Ez nem sok nem kevés, de nem tudott belőle boldogulni, szerintem simán menekült, de ezt majd a befogadó ország dönti el. Reméljük összejön neki. -
tiv83us
veterán
Most egy kicsit gugliztam, hat nem semmi mik vannak
Utmutato, hogy telepedj le, csalassal, hazugsaggal, trukkozessel.
"(...) 1. Mellekelj hozza egy nagyon durva sztorit, ami arrol szol, hogy teged valakik meg akarnak olni! Talald ki a vilag leglehetetlenebb tortenetet hozza. En egy magnofelvetelt keszitettem, amin valaki kikerdezett arrol, hogy kik es miert akarnak engem megolni, majd ezt a felvetelt leforditotta a kanadai emigracios hivatal es azt allapitottak meg, hogy MIVEL A FELVETELEN ROLAM VAN SZO, EN BESZELEK RAJTA, A TORTENET ROLAM SZOL, EZERT ELFOGADJAK A KERELMEM!
Azzal mar nem is torodtek, hogy maga a tortenet, ami a felvetelen el van meselve igaz vagy sem."
---
"Amiota itt vagyok kapom a segelyt, mert az minden menekultnek jar. ESL angol nyelvu iskolaba jarok, ahol ingyen tanulhatom az angolt. Nagyon sok juttatast kapok a kanadai allamtol."
Pofam leszakad
Ilyenkor orulok, hogy milyen vasszigor van itt bevandorlas-ugyileg es nem kell ilyen semmirekelloket eltartanom az adombol. -
Az hogy ki szamit menekultnek ne firtassuk, en sem vagyok ebben kompetens, de az biztos, hogy unios tagallamokbol jogosan nem erkeznek menekultek. Nem uldoz itt senki senkit, ha nem tetszik el lehet menni, de nem uldoznek, ez a lenyeg.
Senki sem mondta, hogy ne menjen oda vagy mashova, de ne csalassal, teremtse meg az ujrakezdes alapjait es ugy vagjon bele.
-
kraftxld
félisten
Nem tudom mennyi kivándorlási tapasztalatod van, de számomra aki elvárja, hogy az ország alkalmazkodjon hozzá ne ő az új helyhez az teljes mértékben 0 a szememben. Az alap nekem, hogy ahová menni szeretnék, megpróbálok minden információt összeszedni róla, nem csak annyit, hogy "refugee" és utána kánaaán. A használható nyelvtudásról nem is beszélve amit egy kis szorgalommal belátható időn belől össze lehet szedni.
Én is szívesen segítek annak aki erre jár, megmondom, hogy mit hol érdemes venni, merre talál ezt-azt, de munkát NEM intézek, még a legjobb barátomnak sem, pénzt NEM adok senkinek. -
Beengedi igen, mert ilyenek a torvenyei. Viszont a sok menekult miatt, 90 nap alatt most meg kell hozni a dontest, hogy jogosult-e vagy sem. aki jogosult, az maradhat, aki nem, az mehet ahova akar rovid idon belul. A kanadai bevandorlasi miniszter is utalt arra, hogy magyarorszag unios tagallam, szabad valasztasokkal stb, szoval meg lehet saccolni hogy fogadnak-e innen menekulteket vagy sem.
-
Gergő_
őstag
Ha úgy vesszük azért mégis elmenekült otthonról, hiszen nem tudta biztosítani a családja megélhetését. Nem értem miért ekézitek, lehet hogy nagyon hasznos polgára lesz Kanadának, csak nem most hanem pl 3 vagy 6 hónap múlva. Lehet hogy nem, de legalább megpróbált fordítani az életén. Én nem sajnálom tőle sem a hajléktalanszálló, sem a koplalást sem pedig a teljes kilátástalanságot. Sajnos ilyen xar világot élünk.
Ez viszont tipikus magyar vonás, pl. lengyelek..., de akármilyen más náció sokkal jobban összetart egy diaszpórában. Vajon miért van ez így? -
kraftxld
félisten
-
Itt a fo problema abbol adodik, hogy a kanadaba kiutazo es ott refugee-t benyogo illeto semmit sem tett ezen kivul a jovojeert, de a befogado orszagtol elvarja, hogy neki mindent a keze ala tegyen. Nem tudom neha felfogni mit kepzelnek emberek. Azt szoktak mondani, miert nem mesz be a nyitott ajton, miert kell az ablakon bemaszni? Nagyon egyet tudok ezzel erteni. Kanada fogadja a bevandorlokat, fogadja a menekulteket is. A csalokat viszont rovid uton deportalja, orokre.
-
Tokos dolog, csak butasag. azt meg kell erteni, hogy ott senkit se erdekel a pistike meg a sanyika. Amik itthon az elenyodre/hatranyodra valtak, azok a kulfoldi orszagban megszunnek letezni. Ami szamit, nyeltudas, penzed mennyi van, mihez ertesz, mennyire vagy elszant es ezek kotyvaleka. Ezekbol bar melyik, vagy akar tobb sincs meg, akkor neked reszeltek.
Annyival kiegeszitenem, hogy a nyelvtudas es maga a szemely a legfontosabb, mert ha tudsz beszelni a nyelvukon, akkor megnyilt a vilag felejuk, ha nem, lehetsz akarki, sosem tudjak meg.
-
válasz
Motion_Blur #130 üzenetére
F*szsag, a normalis magyarok itt is normalisak, otthon is van egy csomo hulye. Olyan tarsasagod van, amit talalsz/valasztasz magadnak.
-
-
Ez szerintem mehetne aranykopesbe is:
Ma vasárnap talán már neki tudok álni az angol tanulásnak, szala aki ennek nekiugrik a sok elszántsággal, lelkierővel, felkészültséggel rendelkezzen, mert ha itt nincs ismeretség, akkor csak kitartással lehet valamit elérni, helyi segítség meg 0, úgy tunik ha valaki felvette a kanadai állampolgárságot, aláirt egy papírt, hogy soha senkinek sem segít és bunkó is lesz mellette,
Erdekes egy felfogas. O odarepul 10000 km-rol es legyen egybol terulj terulj asztalkam, az ott elo 30 millio kanadai mind az o kegyeit lesse, nem tudom felfogni neha hol elnek emberek.
D1Rect de addig ingyen kaja+szallas, megeri.
-
Jelen helyzetben egyiket sem, magyarorszag unios tagallam. Ez egy dolog, csak mivel az utobbi idoben tomegesen erkeztek a menekult statuszt kerok, ami eleve fail, mert senki sem uldoz senkit magyarorszagon, de nagy reszuk meg csak roma sem volt, ezert a kanadai bevandorlasi miniszter bekemenyitett es hoztak egy olyan torvenyt, amivel az evekig tarto procedurakat lecsokkentettek legfeljebb 90 napra. Tehat az ilyen sumakok max 90 napig elvezhetik kanada vendegszeretetet es utana sze la vi orokre.
-
tiv83us
veterán
válasz
Jhonny06 #201 üzenetére
"Jegyvásárláshoz már kell az útlevél, s még azt is megkérdezik, hogy kihez megy az ember…
Jogállam nem? Nekem fura volt hogy egy utazási irodának ehhez mi köze van, de mind1 bediktáltam egy valós címet."Pont ezert, hogy ne tudjanak csalni. Ha majd lesz meghallgatasa a bevandorlason es kiderul, hogy milyen cimet adott meg es milyen szandekkal ment ki, majd lesz pislogas.
-
-
válasz
baluka26 #206 üzenetére
Most nem reszletezem, de pl a politikai menekultek, vagy mikor hitler uldozte a zsidokat, na azok ha eljutottak egy masik orszagba, azok menekultek. Az usa pl. most is fogadja az izraelbol erkezo embereket menekultkent ha jol tudom. De majd kijavitanak ha nem.
Iscariah nincs mit! Epp az ilyenek miatt neznek ugy kanadaban a magyarokra, mint valami elitelendo rosszra, a hataron szetszedik a csomagjaikat, kikerdezik oket stb stb.
De annyi esze lehetett volna, hogy utana nez, az egesz media ezzel van tele, hogy a rengeteg menekult miatt beszigorit kanada.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Kalandor #203 üzenetére
Szerdán már nem volt pénze szállásra, azaz 2*110 dollár (szállás) + két pizza ára, meg közlekedés. Kvázi ~300 dollárral vágott neki az útnak?! Ehhez én se tudok jobbat hozzászólni.
baluka26: Gondolom kvázi egyenlő a hajléktalannal. Azt mondja az ember, hogy nincs pénze (visszaútra se), aztán valahogy elvan.
-
Jhonny06
veterán
Aktuális: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest