- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergő_
őstag
Ez mind igaz amit leírtál, de az is látszik hogy valahol elhelyezkedik ez a sok menekült, még ha alja melókra is szükség van rájuk. Kínaiak mindenhol vannak, ahogy szinte magyarok is.
Ha benézel egy kanadai egyetem mérnöki karára ott kínaikon és pakisztáni, indiai feltehetően második generációs a semmiből feltörő arcokon kívül nem sok echte kanadait látsz.(ez az információ első kézből egy nyugdíjazott oktatótól van aki távoli rokonom) Ez egy trend. Nem azt mondom hogy mindenki bevándorló, de egyre számottevőbb.
Szerintem lassan Magyarországot is nevezhetjük harmadik-világbelinek. -
tiv83us
veterán
Most egy kicsit gugliztam, hat nem semmi mik vannak
Utmutato, hogy telepedj le, csalassal, hazugsaggal, trukkozessel.
"(...) 1. Mellekelj hozza egy nagyon durva sztorit, ami arrol szol, hogy teged valakik meg akarnak olni! Talald ki a vilag leglehetetlenebb tortenetet hozza. En egy magnofelvetelt keszitettem, amin valaki kikerdezett arrol, hogy kik es miert akarnak engem megolni, majd ezt a felvetelt leforditotta a kanadai emigracios hivatal es azt allapitottak meg, hogy MIVEL A FELVETELEN ROLAM VAN SZO, EN BESZELEK RAJTA, A TORTENET ROLAM SZOL, EZERT ELFOGADJAK A KERELMEM!
Azzal mar nem is torodtek, hogy maga a tortenet, ami a felvetelen el van meselve igaz vagy sem."
---
"Amiota itt vagyok kapom a segelyt, mert az minden menekultnek jar. ESL angol nyelvu iskolaba jarok, ahol ingyen tanulhatom az angolt. Nagyon sok juttatast kapok a kanadai allamtol."
Pofam leszakad
Ilyenkor orulok, hogy milyen vasszigor van itt bevandorlas-ugyileg es nem kell ilyen semmirekelloket eltartanom az adombol. -
Gergő_
őstag
Ha úgy vesszük azért mégis elmenekült otthonról, hiszen nem tudta biztosítani a családja megélhetését. Nem értem miért ekézitek, lehet hogy nagyon hasznos polgára lesz Kanadának, csak nem most hanem pl 3 vagy 6 hónap múlva. Lehet hogy nem, de legalább megpróbált fordítani az életén. Én nem sajnálom tőle sem a hajléktalanszálló, sem a koplalást sem pedig a teljes kilátástalanságot. Sajnos ilyen xar világot élünk.
Ez viszont tipikus magyar vonás, pl. lengyelek..., de akármilyen más náció sokkal jobban összetart egy diaszpórában. Vajon miért van ez így? -
-
proci985
MODERÁTOR
köszi
. jaja, eléggé megterhelő és a válaszidők szempontjából se jó: avagy hallott dolog dekódolása, mondat összerakása magyarul, mondat kódolása idegen nyelvre és outputra küldés. gyakorlatilag nyelvhasználat eléggé hasonlít egy valós idejű rendszerhez abban, hogy bizonyos időn belül válaszolni kell.
nyelv alakul, ha az ember kimegy. mondjuk én kukázás helyett inkább úgy mondanám, átmegy passzív használatba. nyelvtanításon is sok múlik, itt svédeknél a tanár úgy kezdte, hogy nincs one shall és nincs túlzott udvariaskodás.
-
proci985
MODERÁTOR
persze, el lehet lenni. szópakolás meg jó dolog, nekem úgy lett automatizmusok nélkül svéd alapfokom a kilencedik hétre
. azért automatizmusokkal sokkal gyorsabban beszél az ember, kognitív terhelés szempontjából is sokkal jobb (kevésbé fárasztó, szópakolással én 2-4 óra után elfáradtam). szókincs eszméletlenül fontos, de nyelvnél alapvetően az összes jellemzőt kell fejleszteni egy jó egységes képért, kb mint egy bolognai rendszerű vizsgánál.
viszont hosszú távon nem szabad elfelejteni, hogy "nyelvében él az ember", tehát a jól beszélt nyelv ugyanúgy minősíti az embert, mint a rosszul. innentől szerintem ha az ember hosszú távra akar berendezkedni, akkor mindenképpen érdemes a nyelvet a lehetőségekhez képest a legjobb szintre fejleszteni. sokan úgy gondolják, hogy el lehet lenni hoszzú távon is minimális nyelvtudással, de a szociometriai hatások miatt szerintem ez nagyon rossz taktika.
-
tiv83us
veterán
Ez annak a kerdese, hogy hol es hogyan tanulod az angolt. En nemetet tanultam 10 evig, angolul itt tanultam meg rajzfilmekbol, meg sorozatokbol /meg persze a maganeletbol
/ es abszolut biztos vagyok benne, hogy nem tudnek angolt tanitani senkinek, mert nem tudnek elmagyarazni par alap szabalynal tobbet es hogy mire milyen szabaly vonatkozik...nalam eletben az csak ugy "jon"
-
tildy
nagyúr
Szerintem pedig igenis jo a peldam. Evekig 'sz.ptam" voltam penztaros odahaza, helpdeskes, es hiaba diplomaztam 24 evesen , ha 27-28 eves koromban kaptam eloszor traineekent, gyakornokkent fejlesztoi munkat. Rengeteg munka van benne, hogy elertem, es meg mindig csinalhattam volna jobban is.
Tehat az, hogy itt felvettek 2 eve, 2010-ben, amogott kb 2-2.5 eves otthoni valodi szakmai tapasztalat van. Ami szerintem nem sok, nagyon-nagyon nem.Egyebkent kornyezetemben MINDENKI hamarabb kapott munkat, mint en. Nekunk sikerult kb a leglassabban, harom honap alatt. Mondjuk ebben talan az is benne van, alapfoku angollal jottem ki, lehet a tobbieknek jobb volt..
-
Dany007
veterán
Öööö most elgondolkodtam
Szerintem valaki volt... De most nem ugrik be.
Amúgy igen, nyilván ezt senki nem reklámozza.Még anno 2004 környékén amúgy sokan csinálták azt, hogy kimentek aljamunkára minimálért, csak azért, hogy megtanulják a nyelvet. Eltakarítgattak, elcsomagolgattak fél 1 éven át. Majd ha már ismerték a nyelvet annyira, akkor kerestek szakmai munkát.
Én se azt mondtam, hogy takarítói végzettséggel kell kimenniNyilván nem.
De pl egyik legrégebbi haverom 8 általánossal ment ki. Illetve cégen keresztül ment ki, aztán ottmaradt. Mostmár középvezetői szinten van ~ 3-4x-esét keresi a minimálnak. Persze ehhez mocskosul kemény munka és sok év kellett neki. De a lényeg, hogy ilyen szituban itthon esélye se lett volna.Mindig azt próbálom hangsúlyozni, hogy a középutat kell megtalálni, mint szinte mindennél. Nem szabad azt hinni, hogy kolbászból van a kerítés. De azt sem, hogyha nincs két diplomád meg felsőfokú angolod akkor elfelejtheted a külföldet... Mert nyilván ez sem igaz.
Húh most kezd derengeni valami
Asszem öreganyám egyik albérlője csinálta azt, hogy összeszedett 300k forintot és deka angoltudás nélkül kiment Angliába. Na ő volt az, aki asszem 2 hónapon belül vissza is jött
Na jó, de hát az ilyen meg is érdemli.@Kassadin:
Régebben a pénzgyűjtés volt a cél. Azokon a fórumokon ahol én is próbáltam tájékozódni, ismerkedni sokan mentek ki zöldséget csomagolni, éjszakai takarításra stb-re minimálbérért. Lakókocsiban laktak meg hasonló nomád körülmények. És ilyen helyeken minimális nyelvtudásra is alig alig volt szükség. Olyan havi 3-400 forintnyit kerestek össze. A nomád életkörülmények miatt ennek több, mint a felét félre is tudták rakni. Ezt csinálták pár hónapig, aztán hazajöttek elkölteni a pénzt. Persze ez még 2003-ban volt. Asszem talán 50-60 körül volt az itthoni minimálbér. Tehát az a havi 150-200k félretéve tisztán jó pénz volt.
Ma már viszont egyre inkább élni mennek ki az emberek, mintsem pénzt gyűjteni. Annak nem is láttam sok értelmét sohasem. Így viszont már nyilván valamire való szakma nélkül nemérdemes kimenni. Meg persze nyelvtudás is kell, ha nem akarja az ember takarítóként kezdeni. -
Dany007
veterán
De most nem is arról beszéltünk, hogy könnyű-e vagy sem. Sose mondtam, nem is gondoltam, hogy könnyű. Egyik ismerős vagy rokon se mondta, hogy ment mint a karikacsapás.
Viszont igen, én ismerek több embert is, akik itthon küzdenek amennyire a lehetőségeik engedik és ugyanott vannak, mint 10 éve, csak kevesebbet ér a pénzük.Korábban mondtam pl apámék cégétől most ősszel egy hatvan akárhány éves nyugdíjas asztalos ment ki Ausztriába szintén asztalosnak. És köszöni szépen vígan dolgozik olyan fizetésért és olyan életszínvonal mellett, amiről itthon tényleg csak álmodott. Pedig aztán az öregből tényleg nem néztem volna ki, hogy megállja a helyét külföldön.
Biztos nincs sok ilyen eset, de a lényeg, hogy van valamennyi.Vagy nézd meg Tildyt. Kiment, küszködött pár hónapon át, majd talált egy rendes melót! Egy olyan melót, amire sokak szerint (szakmán belül) igencsak alap fizetést kap. És? Megélnek egy fizetésből ketten(!) már talán 2-3 éve...
Itthon hogy életek meg egy alap fizetésből ketten? Sehogy. Ráadásul London az egyik legdrágább város a "környéken". -
kraftxld
félisten
Kint suliba járni és elfogadható végzettséget kapni minimum két év, mellette max 20 órát lehet melózni, az max vegetálásra jó, de már bezárták a divatos szakács/fodrász/angol sulikat AU-ban amik bujtatott vízumintézmények voltak, tehát szűkülnek a lehetőségek.
Persze jó szakmával, nyelvtudással, némi tőkével tied a világ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Villanyszerelés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest