- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #321 üzenetére
felétek hány hétig van teljesen sötét? mi azt megússzuk, bár a téli legrövidebb időszakban pár napig gyakorlatilag késői pirkadat van csak, legrosszabb esetben is kb fél10 és fél3 között. hó tényleg sokat segít, meg helyiek telerakják kis égőkkel az ablakaikat, úgy sokkal elviselhetőbb. meg szerintem nem véletlenül akkor van a glögg szezonja
.
40 centi elég erős volt, bár a rekord 10-15 éve egy éjszaka alatt kb másfél méter volt. mesélik, hogy reggelre betemette a hó az autókat. erős szél+hó tényleg ritka, hála égnek. tavaly volt egy ilyen, 30 centi magas hóátfúvások voltak az úton (hókotrók kint voltak), hólapátunk meg nem volt a kocsiban... -20 fokban, este 11kor, na ott végig tartottam, hogy ha valahol fennakad a kocsi, akkor ottmaradunk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #319 üzenetére
ja, bár hóval az se vészes, meglepően világos van. nyáron viszont a pirkadat éjszaka helyett szerintem remek
.
jaja, a tél legyen tél. egyébként tegnap elkiabáltam: -16 fok, lapok meg hókáoszoznak. mondjuk 40 centi hónál többet egy délután alatt még nem láttam, az meg helyiek szerint is már erős volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #300 üzenetére
ja, az már emberes.
egyrészt örülök, mert egész jó idő van, másrészt meg olyan jó téli pulóvereim vannak
egyébként szerintem nem olyan rossz ez, nyáron pont kellemes az idő.
egyébként így belegondolva épp az időjárásról beszélünk egy fórumon... azt hiszem kezdjük átvenni a helyiek szokásait
(svédek nagyon benne vannak a témában, bár mondjuk ezt valahol érthető is)
más, plusz 13 fok télen: és gondolom a nap se megy le fél5kor. hogy lehet ezt bírni?
-
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #264 üzenetére
Megkovetem magam, pontatlanul fogalmaztam, ugyanis nemcsak az az eset all fenn, ha Magyarorszag kerul ki az Eu-bol, hanem UK is....
Ugyanis nem csak Magyarorszag lephet ki, hanem a britek kozt is eleg nagy az EU-szkepticizmus. Akarmelyik is lesz, remelem nem 3 even belul
Sajnos elkepzelheto, hogy lesz szavazas arrol, hogy a Kiralysag kilep az EU-bol, tobb ujsag is irt arrol, hogy 40%-os a fuggetlenedes tamogatottsaga
Guardian cikk felig-meddig ezzel kilepesdivel kapcsolatban.
-
kraftxld
félisten
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #192 üzenetére
persze
. hm, lehet én is azért nem kapok már mostanában, mert a svéd nyelvtanulós topik gyakorlatilag kihalt. új ember nincs (kb két éve), régiek közül meg már mindenki régen elhagyta azt a pontot, amikor az ember még nyelvtankönyvet kell, hogy használjon.
szóval akkor ezért törölted a logoutosaidat...
.
big brother
. akikkel érintkezek, azok általában nem néznek tvt. ez egyébként jó dolog, már Magyarországon se értettem, hogy ez miért jó bárkinek is.
beszélt nyelvben ekkora a különbség? svédeknél is vannak eltérések (akár két egymástól 20kmre lévő város között is), de azért jól artikulálva mindenkit meg lehet érteni. svédtanáraim között hat ember ötféle kiejtésse volt
. egyébként egy idő után szerintem ez nem akkora baj, nagyon függ emberektől is, hogy mennyire beszél szélesen, mennyire tér el az irodalmitól.
-
Crystalheart
őstag
-
cskamacska
addikt
válasz
#53246592 #153 üzenetére
Nyilván a kép túloz a poén kedvéért, de a helyzet az, hogy nincs messze a valóságtól.
Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy középvezetői szinttől lefelé gyakorlatilag mindenkinek egyre rosszabbul megy a sorsa(igen még a fuxos-merdzsós sztereotip vállalkozónak is, épp nemrég zárt be a közelben egy "ilyennek" a vendéglője a forgalom elmaradása miatt), a valóságos bérek(nem a KSH statisztikák) egyre csökkennek, miközben a kiadások egyre nőnek.
A mai hivatalos magyar átlagbér(140 ezer forint) a havi rezsi+kaja költséget fedezi, az esetleges tartós fogyasztási cikk vétel / lakásbérlet / lakáshitel / személyautó fenntartás / stb plusz költség egyszerűen már nem futja belőle, és ez még a jobbik eset, mert a legtöbben ennél kevesebbet keresnek..(illetve valamilyen kötelékben élnek más keresőkkel
, de a lényeg, hogy egy közepes fizetés nem elég sok mindenre, ha betegség/állásvesztés/terhesség miatt ebből kell többeknek kijönni, az egyenlő a totális csőddel
)
Mindegy nem siránkozni akartam, megteszik ezt mások, csak próbálom kifejezésre juttatni, hogy a mai Magyarországon egyre nagyobb az elkeseredés, és különösebben nem tudok azon csodálkozni, ha nyelvtudás és keresett szakma nélkül is nekiindulnak a népek a nagyvilágnak, mert itthon még egy közepes munkahely mellet is csak vegetálni lehet, előbbre jutni nem.
-
-
Dany007
veterán
válasz
#53246592 #153 üzenetére
"valahogy csak elöteremtik azt a 30k-t, legalábbis nem hallottam még hogy tömegesen halnak éhen az emberek)"
Nem, arról még én se hallottam
Sőt az a 60k sem aktuális ma már. Viszont a 70k igen. És elég sokan dolgoznak ennyiért - nem csak bejelentve -.
Vagy családdal szülőkkel lakik még az ilyen, így kijön belőle valahogy. De ha egyedülálló akkor kifizeti mondjuk ennek a 70%-át lakbérre meg rezsire. Aztán a többiből meg valahogy eszik is mellé valamit.
További lehetőség, hogy ilyen helyzetben kezdenek el az emberek a bűnözés különböző útjai felé terelődni. Elkezd maszekolni, esetleg seftelni valamivel. Aztán ez embertől / lehetőségtől függően mehet egyre durvább irányokba is.Szóval nyilván nem éhhalál, de azt te se tagadhatod, hogy különállóként havi 70-ből megélni nem egy egyszerű feladat. Különben meg Bear Grylls-nek sem sikerült!
@Lauda:
"Amugy az a fix melo es szallas igen keves esetben adatik meg, altalaban bele kell vagni a lecsoba es kimenni a vakvilagba."E most így csúnyán önellentmondás
De érzem az iróniát na. Pedig mondom na, nekem ez egyértelmű volt. Legalább a szállás, és ha nincs munka akkor annyi kp, hogy pár hónapig kilehessen bírni, ahogy Tildyék is csinálták. Én még azt is megnéztem anno, hogy a Lutoni reptérről milyen transzferrel lehet eljutni a belvárosba. Hogy az mennyibe kerül és mikor, hogyan jár stb... De én ezt alapnak érzem. Lehet vannak akik nem, de szerintem nem az az általános.
-
válasz
#53246592 #146 üzenetére
Minden forumon ez van. O menni akar es barmit elvallal. Amikor leirod neki, hogy kell hozza egy alap de biztos nyelvtudas, legalabb 1-1.5 millio forint (ez attol fugg hova indulsz, szoval nem az osszeg nagysaga a lenyeg) stb stb, akkor 10-bol kilenc azt mondja, hogy te hulye vagy, meg szemet magyarok, meg honnan a faxombol szedjek 1 milliot es ehhez hasonlok. Ritka aki azt mondja, hogy rendben, ezek nelkul nem indulok el.
-
cskamacska
addikt
válasz
#53246592 #143 üzenetére
De ez most mire is példa? Nyelvtudás és piacképes szakma nélkül Oroszországban, Tanzániában, sőt Magyarországon könnyebben kapna állást?
Viszont ha a szakmájában a magyar beosztásának megfelelő finn helyet kapna, akkor a fizetéséből vélhetően jobban meg tudna élni, és az előbbre jutás sem lenne lehetetlen. Nna, ez a nem mindegy.
-
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #119 üzenetére
1.5 evvel kijovetelem elott meg azalatt kerestem , leven evekig helpdeskeztem, kb 27-28 voltam , mire visszakerulhettem abba, amit szeretek, traineekent ...
Az utolso hely ahonnet ide kijottem, az volt kb haromszoros minberes hely .
Itt kicsit maskepp vannak az aranyok amugy, kb. realisan a 3 szoros minbert kapnam meg. ( meg egy kicsit itt hianyzik hozza most) .
Megmondom en, most mennyire lenne otthon eselyem: 200-270 nettora, max. Bezzeg ha Java vagy C++ programozo lennek
-
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #117 üzenetére
Khm...
Itt kb 2 (UK) minimalbernyi volt a legutobbi keresetem, ezt hasonlitottam az otthoni 2 minberhez...Ezt altalaban mindig le szoktam irni, szoval te vagy az elso, aki maskepp (felre?) erti.
Ezert hasonlitottam ossze a kettot. ( Holott otthon meg minberhez viszonyitott fizetes tekinteteben meg jobban is alltam).
-
Kassadin
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kompakt vízhűtés
- Hardcore café
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- LEGO klub
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest