- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iOS alkalmazások
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kassadin #313 üzenetére
Metrot en is olvastam mar parszor, ahogy Evening Standardot is. Az ingyenes magazinok kozott itt a City AM mondhato viszonylag jonak egyebkent.
Sunt viszont nem vagyok hajlando a kezembe fogni, otthon sem olvastam se Borsot, se Blikket. (Es a Sun sokkal lejjebb van mindkettonel.)
-
válasz
Kassadin #311 üzenetére
Az. A wikipedia meglehetosen pontos leirasa szerint:
"The newspaper was designed to be read in 20 minutes. The features section contains a mix of articles on travel, homes, style, health and so on, as well as extensive arts coverage and entertainment listings."
Az utazas, haztartas, divat, egeszseg az jellemzoen bulvarkontent, tekintve hogy az egvilagon barmit le lehet irni (tipikusan: ki kivel jar a celebek kozul, milyen ruhat hord (divat), milyen dietat kovet epp (egeszseg), hol nyaralt (utazas) es milyen gadgetet (tech) vett a hazaba (haztartas)).
Egyszeruen nem tartalmaz hasznalhato informaciot, mas baj nincs vele.
(De nem alpari, mint pl. a Sun.).
-
törölt tag
Jól hangzik, ..... csak tudsz valamit mondani erről.
Nem látom ez mennyiben mond ellent annak amit írtam
Aki nem kap munkát (vagy nem tartja el valaki), az ha uniós állampolgár akkor hazamegy (egyes esetekben az útiköltséget is fizetik neki
), ha meg ilyen-olyan háborús régióból menekült akkor jó eséllyel segélyen fog vegetálni.
Finnül kell tudni többnyire. Informatikában meg némely exotikus állásoknál nem feltétlenül. Meg eper- ill. áfonyaszedéshez seTakarítói állásnál már neccessebb a dolog. Olyan munkáknál ahol kommunikálni kell a kuncsafttal bizony mindig kell a finn (és/vagy svéd).
-
törölt tag
Ez nem úgy van hogy Külföldiában kell 53247 ember, aztán ha az megvan akkor kiteszik a megtelt táblát. Egy müködö gazdaságban a bevándorlók kapnak munkát, ezáltal lesz pénzük, szükségük lesz szolgáltatásokra, egészségügyi ellátásra, stb, tehát kell még több munkaerö. Persze ez nem mehet a végtelenségig.
-
Dany007
veterán
Fogalmam sincs. Valószínűleg a többi.
Ha nem lenne család, gyerek, lakáshitel, már biztos nem lennék az országban én sem. De, még így is átfutott az agyamon az elmebeteg gondolat, hogy eladjuk a lakást, visszafizetjük a hitelt a maradékból (mert maradna) meg elhúznánk gyerekestől külföldre. Persze, tudom ez baromság de ilyen is átfutott már az agyamon.Az marad itthon aki nem tud kimenni, illetve akinek nagyon jól megy itthon is. Csak az a gond, hogy az itthon maradt kis emberek fogják megszívni a tisztelt politikusok miatt. Mert ugye egy fogyasztói társadalomban az a gazdaságélénkítés legjobb megoldása a válság közepén, ha leamortizáljuk a potenciális vásárlókat, fogyasztókat. Aztán meg csodálkozunk ha mindenki menekül ebből az országból...
Felvevőpiac amúgy van bőven. Nem kell 10 milliós magyarsággal számolni. Annak a harmada úgyis nyugdíjas (bár erre is van ellenpéldám(!)) aki nem megy sehova, vagy épp gyerek aki még nem dolgozik.
Tehát mondjuk marad a lakosság egyharmada esetleg több, akiknek egy szűk köre jól megél itthon és maradék na az az akik kimennek. Kimennének. Egy-két millió emberről beszélhetünk szerintem.
A potenciális országok sora pedig igen széles. A teljesség igénye nélkül: Anglia, Írország, Skócia, Spanyolország, Németország, Ausztria, Hollandia, Belgium, Svédország, Egyesült államok, Kanada, Ausztrália stb... Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezen országok többsége több tízmilliós lélekszámú, sőt az USA ugye több százmilliós. Mindegyik igen vagy egyre inkább kedvelt a bevándorló és letelepedni kívánó magyarok körében. A legtöbben közülük van is ismerősöm / rokonom / haverom / barátom, akik már ott élnek és dolgoznak.
Tehát szerintem azért van még felvevőpiac bőven. Ráadásul akiknek sikerül megmaradni, letelepedni egy ilyen országban azok többsége magasabb életszínvonalon él, mint korábban, így tehát ha csak egy kicsit is, de növeli az adott ország vásárlóerejét, fogyasztását. Ami szintén pozitív.Szerintem a dolog vége akkor fog meglátszódni, amikor már zöldségcsomagolós munkát se lesz könnyű találni mondjuk Angliában. Vagy amikor majd elkezdik kiszórni a munkahelyekről a külföldieket, mert a helyieknek is kell a munkahely. Szépen fokozatosan bezárulnak a kapuk. De ha pár éven belül sikerül kijönni ebből a globális válságból, akkor talán ez a helyzet még messzebbre kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest