- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Persze az hogy nem halnak éhen emberek nem jelenti azt hogy elfogadhate eletminöseguk van, csak nekem meg mindig szoknom kell azt hogy az "ennyibol nem lehet megelni" az sokkal közelebb all az "ennyibol nem lehet nyugati közepreteg szintjen elni"-hez mint az "ennyiböl ehenhalok"-hoz.
-
Hol volt ebben onellentmondas?
A ritka szallas, amikor van kihez menni ugy ertem, motelt barhol tudsz kivenni 10 perc alatt, ha nem a szaharaba mesz.
tildy Az a minimum, usa/australia 3-4-5 ezer dollar minimum. Lakni kell, enni kell, utazni stb stb, ugy fogy a penz mit a szuzmaria.
-
Ha van fix melo es szallas, akkor masok is lehetnek ezek az osszegek, lehet tobb is es kevesebb is. A legtobbnek max arra van penze, hogy a repjegyet megvegye. Na es miutan leszallt a geprol (ahova repulo kell termeszetesen), utana hova fog menni. Mivel megy be a varosba, mit fog enni, hol fog lakni, nyelv nelkul hogy keres munkat? Es mikor "kiosztod", elmondod, hogy a leirtak nelkul semmire sem fog menni, meg te vagy a fax.
Amugy az a fix melo es szallas igen keves esetben adatik meg, altalaban bele kell vagni a lecsoba es kimenni a vakvilagba.
-
Es hany olyan embert ismersz, akinek nem sikerult, vagy kint el, de ott is azon a szinten, amin itthon elt? Gondolom egyet se. Ez nem azert van, mert nincs ilyen, hanem mert egesz egyszeruen nem a valos helyzetet mondjak. Nagyon sok van, akinek sikerult es meg tobb akinek nem, csak ezek nincsenek nagy dobra verve.
Tildy peldaja pont annyira eletszeru, mintha azt mondanad, hogy kimentel az usaba mint olajmernok es egybol lett allasod. Ne ezt vedd alapnak, egy keresett szakma barhol eladhato, mint mar volt is korabban szo rola. Hanyan mennek ki angliaba szerencset probalni es honapok alatt se talalnak melot, amit meg igen, az is valami putri mocsok takaritos munka stb.
-
tildy
nagyúr
Es azota mar masodjara kellett allast keresnem. Szerncsere masfel ev alatt 1.5x-ese lett/lesz a fizum. Hetfon kezdek az uj helyen , most nem 3 nap, hanem ket het alatt lett uj munkam .
Esm pedig februarban szinten kezd valahol, remelhetoleg. Szoval most mar nem az alapfizut kapom meg, hanem a tudasomnak megfelelot kb.Az teny, hogy ket minberbol (netto £1680) abszolut kenyelmesen meg lehet elni, meg lakast berelve is ( persze a kulsobb keruletekben). Most egy olyan albink van, ami otthon kb 100E ft plusz rezsi, hat probalja az ember ezt fenntartani 150E Ftbol(2 minber) es meg egyen is....
Azt meg tudni kell, hogy bizonyos szempontbol ami a kijovetelhez kellett osszeg, az meg nem jott vissza , sajnos. ( Vagyis lehet visszajott, de egy resze el lett rakva otthon megtakaritasba, masik resze a csaladnak ment haza). De hatarozottan jobban elunk igy is, mint otthon.
-
Dany007
veterán
szerk.: ja és azért mindig Tildy-t hozom fel, mert ha azt mondom, hogy az én ismerőseimnek, rokonaimnak, munkatársaimnak (összesen több, mint 30-40 ember) is ugyan ez a tapasztalata és véleménye, akkor az ugye nem elég meggyőző.
Na ezért itt van Tildy. Mindenki ismeri, meglehet kérdezni -
Tudod az a helyzet, hogy a legtobb ember azt hiszi ebben az orszagban, hogy kulfoldon minden az olebe hullik, csak eleg kimenni egy 8 oras melora. Ezzel szemben ha magadnak akarod kikaparni a gesztenyet, akkor igen nehez ut all elotted, sok sirassal, almatlan ejszakaval es igen sokszor a vegkimerulesig hajtva magadat tudod csak elerni a celod. De elerheted, ha nagyon akarod. Kerdem en, hany ember probalja ezt meg itthon ilyen modon? Szerintem senki es nem is azt mondom, hogy tegye, de legalabb probaljuk meg realisan nezni a dolgokat, mert ez a kimegyek kulfoldre es egybol k@rva jo lesz nagyon nem igy van. Az elso 5-10 ev nagyon kemeny lesz, aki erre nincs felkeszulve bele se kezdjen.
-
Crystalheart
őstag
Ehhez nem kell külföldre menned, elég, ha kiköltözöl Vácra. Komolyan. Ne csak Pestből induljunk ki.
Persze a fizetések ott sem magasabbak, mégis mintha más ország lenne a kettő. (Ha van itt még valaki, aki jártas Vácott, alátámaszthatná.
) Szerintem neked a frusztrált nagyvárosi léttel van problémád, de nem hiszem, hogy máshol ez sokkal kisebb lenne.
-
-
Bunozes mindenhol van, minden nagyvarosban, el kell kerulni azokat a kornyekeket es kesz. Ez ugyanugy igaz budapestre ahogy new yorkra es parizsra is.
Az egeszsegugy annyira jo kulfoldon, hogy a multkor irta valaki svedorszagbol, hogy honapok ota var egy terdmutetre, de epp 2 napja olvastam kanadabol, hogy majd egy eve varnak ultrahangra, szoval nem kell elajulni a kulfoldi egeszsegugytol, mert ugyanaz a fos van mashol is, a maganorvosok/klinikak persze mas teszta, de ez itthon is pontosan igy van.
Az emberek segitokeszebbek, ez biztos.
Szegenyebbek mindenhol vannak, akarhova mesz a vilagban, az usaban is menj be egy walmartba, ott is sokan veszik az olcsobb eteleket, mert arra van love, tevedes, hogy mindenki lazacot meg rakot eszik reggel/delben/este. Lehet, hogy tele a kocsi, de nezd meg mivel. De ez megint ugyanigy van becsben is, csak jobban meg kene nezni.
-
Crystalheart
őstag
Ezen szempontok szerint akkor a mediterrán országokból sokkal tömegesebben kellene kivándorolniuk az embereknek. Úgy tűnik, téged leginkább a gépjárművekhez köthető dolgok frusztrálnak, ami engem egyáltalán nem érint és nem is fog, talán ezért nem érzem át.
(Mikor leírtad, hogy kultúra, már megijedtem, hogy a tényleges kultúrára gondolsz.
)
Miért él az a képzet az emberekben, hogy a nálunk jelentősen magasabb GDP/fő-vel rendelkező kb. 30 országban az emberek mind brit illemórákra jártak? Persze, hogy ha valahol nem 20, hanem 40 ezer a GDP, akkor kissé gondtalanabbak. Mindazonáltal furcsa, de valahogy sok fejlettebb országban élő őslakó is ezt képzeli, arról nem is szólva, hogy egész K-Európára jellemző hozzáállás. A szomszéd fűje, ugye.
-
Crystalheart
őstag
"Ezt úgy mondod, mintha a magyar filmezés olyan felkapott és népszerű dolog lenne mostanában itthon..." - Hát, nem, pont hogy nem azért írom... USA-ban egy minimálisan befutott filmrendező, sőt még a ZS-kat filmek rendezői is jobban élnek, mint itthon a politikai elit - de itthon lám, még a rendező is csóringer, nem túl nagy meglepetésre. Pedig ez egy nemzetközi szakma, egy szint után nem akadály, ha valaki X országban él, de Y országban vannak a színészei. És még így is.
"Erre szerintem több oldalnyi okot tudnék írni, ha lenne időm összeszedni a gondolataimat." - Nekem nem jut eszembe. Ha külföldön egy sima házat tudok venni, itthon viszont kúriát építek ugyanannyiból, parkkal, bejárónőt és házvezetőt tartok, akkor mi lehetne az, ami ezt ellensúlyozza? (Talán az, ha valaki egyáltalán nem akar saját házat.)
-
Kassadin
addikt
"Ha nem lenne család, gyerek, lakáshitel, már biztos nem lennék az országban én sem. De, még így is átfutott az agyamon az elmebeteg gondolat, hogy eladjuk a lakást, visszafizetjük a hitelt a maradékból (mert maradna) meg elhúznánk gyerekestől külföldre. Persze, tudom ez baromság de ilyen is átfutott már az agyamon."
Elég érdekes gondolat, mindent felégetni magad mögött.
"Szerintem a dolog vége akkor fog meglátszódni, amikor már zöldségcsomagolós munkát se lesz könnyű találni mondjuk Angliában. Vagy amikor majd elkezdik kiszórni a munkahelyekről a külföldieket, mert a helyieknek is kell a munkahely. Szépen fokozatosan bezárulnak a kapuk. De ha pár éven belül sikerül kijönni ebből a globális válságból, akkor talán ez a helyzet még messzebbre kerül."
A szociális háló az általad említett Angliában nagyon jól eltartja a bennszülött, dolgozni nem akaró, akár többgyerekes embereket is, attól én nem félnék, hogy ők fogják majd elvenni a bevándorlók elől a munkát. Én arra vagyok kíváncsi, vajon ez a fajta rendszer meddig fog működni.
berci: "Ez nem úgy van hogy Külföldiában kell 53247 ember, aztán ha az megvan akkor kiteszik a megtelt táblát. Egy müködö gazdaságban a bevándorlók kapnak munkát, ezáltal lesz pénzük, szükségük lesz szolgáltatásokra, egészségügyi ellátásra, stb, tehát kell még több munkaerö. Persze ez nem mehet a végtelenségig."
Jól hangzik, csak nem feltétlen kap mindenki munkát, szakma és nyelvtudás hiánya miatt például, akárcsak itthon(mondjuk nekünk nem tudom mikor volt utoljára működő gazdaságunk). Ha meg kap, akkor valami olyan munka, amivel nem lesz előrébb, főleg egy London szintű drága városban. Vagy csak hozzuk fel Svédországot, úgy tudom, hogy a svéd nyelv ismerete nélkül szóba se állnak veled. Te élsz Finnországban, csak tudsz valamit mondani erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- iPad topik
- Formula-1
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Sorozatok
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest