- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hat nem tudom ez igaz-e vagy sem, de szerintem az ilyeneknek mostantol befellegzett. Nagyon bekemenyitettek most a menekultek rendszereben. De gusztustalan, hogy ezt meg lehet csinalni es az vegkepp, hogy ezt reklamozza es buszke is ra. Koltse gyogyszerre, amit a becsuletes kanadai adofizetoktol elvett.
Nem is csodalom, hogy ezt erzed, nem sokara szerintem ott is ez lesz, pont az ilyenek miatt.
[B]kraftxld Az a gond, hogy az ilyenek a rendesen, korrekt módon próbálkozó emberek dolgát nehezítik meg
Ezert hatalmas riszpekt, maximalisan egyetertek.
-
Beengedi igen, mert ilyenek a torvenyei. Viszont a sok menekult miatt, 90 nap alatt most meg kell hozni a dontest, hogy jogosult-e vagy sem. aki jogosult, az maradhat, aki nem, az mehet ahova akar rovid idon belul. A kanadai bevandorlasi miniszter is utalt arra, hogy magyarorszag unios tagallam, szabad valasztasokkal stb, szoval meg lehet saccolni hogy fogadnak-e innen menekulteket vagy sem.
-
Itt a fo problema abbol adodik, hogy a kanadaba kiutazo es ott refugee-t benyogo illeto semmit sem tett ezen kivul a jovojeert, de a befogado orszagtol elvarja, hogy neki mindent a keze ala tegyen. Nem tudom neha felfogni mit kepzelnek emberek. Azt szoktak mondani, miert nem mesz be a nyitott ajton, miert kell az ablakon bemaszni? Nagyon egyet tudok ezzel erteni. Kanada fogadja a bevandorlokat, fogadja a menekulteket is. A csalokat viszont rovid uton deportalja, orokre.
-
proci985
MODERÁTOR
ezen hangosan felröhögtem
nálunk csak a
- akkor bemegyünk a városba, vagy?
fordult elő. svédben a szó végére rakott vagy a vagy te mit gondolsz erről, hasonló a német ,oder? használatához. magyarban valószínűleg eléggé stílusidegen. mondjuk amikor német felsőre készültem és folyamatosan passzív körmondatokban beszéltem magyarul is, az durvább volt.Crystalheart: napokon át animét nézni nem ugyanaz a szituáció. külföldön pedig gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy az ember ne túlnyomórészt az ottani nyelvet hallja. az anyanyelvi beszélők mintája pedig minimális lesz.
berci: ok, akkor úgy néz ki, tényleg eléggé normális. egy időben egyébként minket iwiwen/fbn bombáztak (néha itt ph!n), hogy "segícsetek!1!négy" (najó, a mesei újonchoz képest azért cizelláltabban), aztán vagy nem jelentkezett többet, vagy nem örült
.
tildy: százalék nem érdekes. német felső írás másodikra határon lett meg még 2002/2003ban, amikor a rigó még nehéz volt (értsd, senkinek nem lett Cje elsőre, valamin mindenki bukott). irreális volt, csomó elavult szerkezettel
svédeknél felsőoktatáshoz svéd és angol felső is kell (bár utóbbi kurzusként egyszerűbb, nyelvtanilag nem olyan veszélyes, cserébe Charlotte Brontét lehet olvasni
).
dabadab: bulldogtermészet kell. az van annyira fontos, mint a nyelvtudás.
nyelvvizsga, nyelvtudás: közép még nem stabil. kivétel: angol, hatalmas szókinccsel kiegészítve, főleg ha a beszélőnek van tapasztalata mesterséges nyelvekkel. pl német vagy izlandi a kivételek miatt sokkal hibásabb lesz adott szinten, angol meglepően minimális nyelvtani ismeretekkel (pl egy germán vagy egy újlatin nyelvcsaládban tartozó nyelvhez képest) is remekül működik.
-
Errol van szo. O is igy tanult meg, kint elt evekig egy amerikai csaladnal, meg kicsit melledolgozott filmekkel miegyebbel. Ugy fosta a szot a szomszedokkal hogy ihaj, le se lehetett loni oket sokszor. De mikor megkerdezte, hogy hogy is van ez a have meg has mert nem tudja mikor melyik, mondom dikk ma mirol beszelsz ember?
-
tildy
nagyúr
Felfokozott lelkiallapot, sokszor nem is tudatos. Ne keritsetek kulonosebb jelentoseget neki.
Egyebkent nem tudom miert zavarja, ha valaki nem megy oda koszongetni neki, en sem iroma fejem fole, hogy magyar vagyok, persze hallok neha magyar szot.
Ami erdekes volt, igy ket ev utan hazautazva, hogy amikor felultem az egyik bkv-s buszra, valahogy nem ertettem, milyen nyelven beszelnek, mert mintha magyar lett volna, de mintha megsem. Lehet egy ido utan az ember fule atall az itteni magyar beszedre, mert ha haveri tarsasag latogat meg Londonban, semmi ilyen nincs, de otthon erdekes volt a tobbieket figyelni es hallgatni, mintha mas nyelven beszeltek volna.
Nem egyszer volt, hogy "jolszitualt" honfitarsak karomkodtak az utcan, vagy csak hoztak azt a mentalitast, amit illet volna otthon hagyniuk. A lenyeg, meg lehet itt is talalnia megfelelo embereket, mi szerencsere kulturaltabbakkal vagyunk korulveve
-
Crystalheart
őstag
"Erre majd terjunk vissza akkor, ha tenyleg szaraz kenyeren elsz" - Hát látod, én maradtam.
(Száraz kenyér ledarálva, gombóccá gyúrva, csalánnal és borsikafűvel, kifőzve-kisütve, egész jó kaja.
)
Egyébként még én is tervezek hosszabb-rövidebb külföldön élést. Egyrészt nyelvtanulás szempontjából, másrészt itthon még a filmrendező is éhen hal. De azt nem tervezem, hogy felégetek magam mögött mindent, és hogy az ország nem fog profitálni ebből.
Nagyon egyszerű a dolog: ha valaki külföldön megszedi magát, akkor miért ne venne abból a pénzből itthon palotát, amiből kint kb. városi lakást tudna?
-
Kassadin
addikt
Az a baj, hogy azok a magyarok is, akik valami maradandót alkottak, külföldön tudták elérni a sikert. Volt rá példa nem olyan régen is, egy fiatal srác feltalált itthon egy különleges beton fajtát(ilyen légbuborékok voltak benne, spéci nevét nem tudom sajnos), itthon senki sem támogatta, kivitte Németországba és hatalmas sikert ért el vele. Egyszerre elgondolkodtató és szégyen is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- DELL T40 EMC Szerver
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged