- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #322 üzenetére
Teljes sötétség nincs, a sarkkör még vagy 500km innen. A legrövidebb nappal kb 5 óra.
From timenddate.com:22 Dec 2011 09:44 14:47 5h 02m 51s 12:15 4.5° itt
22 Dec 2011 08:46 15:06 6h 20m 49s 11:56 8.3° Linköping (ez volt legközelebb)
22 Dec 2011 07:29 15:55 8h 26m 26s 11:42 19.1° BudapestA fokok azt mutatják hogy milyen magasan delel a Nap.
Tavaly Helsinkiben volt ilyen 40 centi egy éjszaka alatt, lehetett röhögni a hülye nagyvárosiakon hogy egy kis hó milyen kalamajkát okoz
Nem mintha itt nem okozna ha egyszerre leesik annyi.
-
törölt tag
válasz
proci985 #273 üzenetére
a finnek inkább csak a márka visszajövetelét várják, csak aztán nehogy Soros György is jöjjön vele
kissé tele van a hócipöjük a meg kell segítenünk x (x eleme PIIGS) országot dumával.
egyébként minden kivándorolni kívánót szeretettel várok, ma reggelre 9 fokot tévedett az idöjaras elörejelzés, így nincs olyan hideg, csak -21
-
törölt tag
válasz
proci985 #187 üzenetére
A mesebeli újonc - ha ugyanarra gondolunk - facebook-os szövegét kissé leegyszerüsítettem, bár próbáltam megtartani a lényeget. Igazából adott helyzetben teljesen érthetö ha bepánikoltak, és ugyan semmit nem segít rajtuk, de nehéz nem azzal reagálni hogy miért nem tájékozódtatok kiutazás elött?
Igen, ez a bombázás elég "normális", én legtöbbet itt a ph!-n kaptam (amíg nem töröltem a logout-os bejegyzéseimet
).
A helyi nyelvtudás hiányának árnyoldalaiba a környezetemben elég sokan belefutottak - velem együtt. Az egy dolog hogy el lehet evickélni angollal megfelelö szakmával, de azért ez nagyon beszükíti a lehetöségeket. Mondjuk annyiban pozitív hogy kimaradok a közvéleményt nagyon foglalkoztató, de egyébként teljesen lényegtelen dolgokból - big brother és egyéb hülyeségek
Nálunk a nyelvtudással kapcsolatban van egy olyan probléma is hogy tanfolyamokon irodalmi nyelvet tanítanak, amit a mindennapokban gyakorlatilag senki sem beszél. Ezem a környéken ez még eléggé rendben is van, mert itt nincs akkora különbség a beszélt nyelvhez képest, mint sok más országrészben.
Algieba: engem a végtelen nyugalom kezd kikészíteni
-
válasz
proci985 #189 üzenetére
Ugyes vagy! Hat az tenyleg rohadt faraszto, mert ugye az ember allandoan le van terhelve azzal, hogy hogy kell kifejezni azt a gondolatot, emellett persze azon is porog az agya, hogy mit is szeretne kifejezni.
Ebben teljesen igazad van, szerintem az is fontos tenyezo, hogy hova keszul az ember, attol fuggoen kell egy adott szintre tornaznia magat. Mert mondjuk londonba igen jo lesz valszeg az oxfordi angol, de aki az usaba/ausztraliaba szeretne menni, az jo reszet biztosan kukazni fogja.Utobbi esetben egyszerubb egy alapot bevagni es kint eljarni nyelvorakra, igencsak dallamos ahogy nyomjak az amik a cuccot, ossze se lehet hasonlitani az itteni beszelt angollal.
-
-
törölt tag
válasz
proci985 #137 üzenetére
ezt csak megerösiteni tudom, igencsak meglepö tud lenni amikor ismeretlenek magyarul beszélnek körülöttem
hogy ON is legyen valami:
tegnap irt egy par a facebookon, hogy ök megjöttek, nem segit nekik senki. a lány erasmussal jött ki tanulni, a fiu meg jött vele hogy ö majd itt dolgozik. most fogy a (z erasmusos) penzuk, minden draga, a munkaugyi hivatalban nem beszeltek rendesen angolul, de munka kellene. mindeközben szo szerint a semmi közepeben vannak, kisvarostol is kilometerekre - egy iskola az erdö közepen, szoval meg ha kapna is a srac takaritoi allast, azzal sem feltetlenul megy sokra. ugyanis az ilyen munkak reszmunkaidösek, ami azt jelenti hogy a megkeresett penz igen jelentös resze elmegy utazasra.
nem mondom hogy nem fog nekik összejönni amit akarnak, de a körulmenyek elegge ellenuk vannak. -
Crystalheart
őstag
válasz
proci985 #137 üzenetére
Ah értem.
Mondjuk én szinte soha nem beszélek senkivel a családomon kívül, nekem ilyen nem hiszem, hogy feltűnne. Külföldön sem hallanék sokkal kevesebb magyart. (Asszem angolt és japánt jóval többet hallok a filmeken és animéken.) De ez érdekes tapasztalat, és hasznos is, kösz, hogy leírtátok, még föl fogom használni.
-
tiv83us
veterán
válasz
proci985 #139 üzenetére
En tavaly ot ev utan latogattam vissza par hetre Magyarorszagra, az elso fel oraban fura volt, hogy magyarul beszel mindenki es csak egyszer egettem be magam egy pincer elott, dehat belefer.
- Kersz meg egy sort?
- Nem kosz, jol vagyok.(Mer ugye, "no thanks, I'm fine", faszaul le tukorforditottam angolrol
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- VR topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest