- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Csavarjam még tovább a szavakat? Elérted a szervert fizetés nélkül is, csak az egy percen felüli kontentért kellett fizetned.
Lehet lovagolni a szavakon, annyi a lényeg hogy nincs többé egy termék, más van helyette. A plexpass is lehet több tierre fog egyszer bomlani, akkor majd az is egy új termék lesz. Simán lehet, hogy lesz egy pass premium az új dolgoknak. -
stickermajom
addikt
“Disney+ szopat azzal hogy random kidobálja a tévéket, stick-et, mert 'nem a saját háztartás része' és hozzáadni se lehet (ha meg igen, akkor másik tévét vág ki), csak a 'távol vagyok' választható, a Netflix meg 'ki az extra tag?' kérdéssel zaklat és három havonta 'démonűzést' meg 'kanosszajárást' kell végeznem hogy tovább működjön”
Ehhez képest meg ott a Plex, ami simán csak működik. De hát kinek mi, ugye.. -
Troy66
kezdő
Biztos is lesz aki emelés után is megveszi. Ha kell neki, mert néhány év után már többet fizetne éves díjért is. Valamint az emelkedhet is, jövőben is lehet igény a life time-ra.
"szemben pl. egy Netflix, Disney+, Spotify, stb-vel)"
Ezeknél is kifogásolható pár dolog, mert ami érdekelne sokszor az pont nincs felrakva, vagy leveszik. vagy csak a raktárukban porosodik. A reklám meg egyre több. Leginkább a nagy stúdiókra igaz ez. Árakat meg folyamatosan emelnek, nyilván van költsége az üzemeltetésnek is.plexnél ingyen is megoszthatod, legfeljebb távolról nézni nem tudja senki, beleérte magadat is.
110€ árral nem az lehetett a baj, hogy kevesen vették, hanem inkább, hogy "sokan". Jobban megérte, mint havidíjat fizetni, ami változhat is. Ezen az arányon változtattak. Fontos dolog az is, hogy működjön a cég stabilan, mert ha olcsó, de tönkre megy, azzal sem járunk jól.
Az összes streaming oldal, szigorít. Nem csak havidíjak, reklámok, de stream számában vagy akár hányan használhatják. Netflix jó példa erre. Ha lenne ott ilyen előfizetés, a többség azt vette volna, inkább, havidíjas helyett.
-
burgatshow
veterán
Akkor a te eseted ebből a szempontból nem változott, hiszen local hálón használod, egyedül és nem kell transcode.
Egyébként itt az összehasonlító táblázat, hogy melyik csomagban mi van.
-
Troy66
kezdő
Nem fogja meghatni őket, mert sokan inkább rászánták, a változás előtt, aki olvasta a fórumot véletlenül, sokáig téma volt. Én is emiatt vettem, jobban megéri, mint emelés után a legtöbb opció.
Remote Watch Pass egyébként csak 20 dollár évente, ha pedig csak alkalmanként kell akkor pár euró/hó.
Embynél még a régi árak vannak, jellfin meg ingyenes. ki kell probálni azokat isburgatshow, pontosan a plex egy szoftvert ad, semmi mást. önmagában a dolgokat meg lehetne enélkül is nézni. De hasonló szolgáltatás volt a synology-nak is, csak már kivezették.
-
stickermajom
addikt
Tetszik, nem tetszik ez nem egy garázsprojekt, hanem egy cég, aki fejlesztőket fizet és még hasznot is akar látni az egészből. Túl nagyvonalú volt a free tier, hát húztak egy határt.
Lehet menni alternatívák felé, csak eddig egyik sem közelíti meg a Plex szintjét. Ráadásul Emby ugyanúgy fizetős, ha kellenek a funkciók, Jellyfin pedig egy bughalmaz. -
burgatshow
veterán
A saját tartalmaid eléréséhez egyáltalán nincs szükség Plex-re. Teljes egészében megteheted pl. DLNA/SMB vagy bármilyen lokális protokoll használatával vagy akár távolról, mondjuk VPN-nel. Amiért fizetsz, az a Plex szolgáltatás és szoftvermegoldás egyben. Tetszik vagy sem. Hogy így könnyebb? Igen. Meg tetszik az automata katalogizálás? Persze, király. De ne gondoljuk már, hogy ezt bárki ingyen, saját kedvéből csinálja. Főleg ekkora méretekben és felhasználó bázissal.
Az pedig, hogy a Plex mit katalogizál az meg a felhasználó saját döntése, ehhez semmi köze a Plexnek mint szoftvernek és/vagy cégnek.
Szóval szerintem nem helytálló, hogy nehogy már fizessek a saját cuccaidért kijelentés - hiszen ahogy mondtam, nem kötelező Plex-et használnod. Ez kb. ugyanaz az a párhuzam, mint hogy nehogy már fizess a bankodnak számlavezetési vagy akármilyen díjat, mert a saját pénzed akarod használni. Hiszen az sem kötelező, tarthatod otthon a párnába varrva is...
-
enginev3.0
félisten
-
Biga123
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
Developer.
Pár kedves szóval (angolul) leírod, hogy pl.: I would like to use the Kometa plugin for my Plex Media Server. To do this, the API is required.
Én valós adatokat adtam meg, de pl. az utcának csak a nevét.
Ha jól emlékszem a beküldés után 3 perccel már volt is TMDB token, amit emailben is elküldtek.
A Plex token komplikáltabb.
A Plex médiaszerere bejelentkezel, rákattintasz egy tetszőleges filmre, ott a borítóképtől jobbra legszélen van 3 pont. Rákattintasz, és kiválasztod az "információ lekérése" sort. Megnyílik egy ablak, és a bal alján lesz egy XML megtekintése link. Na erre is ráklikkelve kapsz egy oldalt tele krixkraxokkal. Ha a böngészőnek a címsoránál a szöveg legvégére mész, akkor kapsz egy karakterhalmazt, itt van egy része:https://192-168-xxx-xxx.7baxxxxxxx.plex.direct:32400/library/metadata/15141?checkFiles=...&includeStations=1&X-Plex-Token=Wxxxxxxxxxxxxxxi
Ez tehát a Plex token, ami nekünk kell, és nem az, amit a Plex a menüjében felkínál.
A Tautullihoz (már ha van) az alkalmazásból lekérhető a token.
Találtam képes segítséget: [link]
-
blakey
titán
Régóta van tmdb felhasználóm és van hozzá API, nem emlékszem, hogy kértem volna, de ha igen, akkor egyszerű volt. Az adataim alatt található. Nem tudom, hogy miért kéne kamu adatokat megadnod. A tmdb-n, tvdb-n néha szoktam fordítani, módosítani, hogy a tartalmak normálisan jelenjenek meg. Szerintem jó, ha van egy normális felhasználód az adott oldalon.
-
Biga123
addikt
Nekem NAS on fut.
Qnap konténer felrakás ment simán. Ahhoz van step by step leírás is amit persze nem követtem, hiszen ott van alapból a qnap docker repoban a kometa.
Csak a confignak kellett becsatolni egy könyvtárat, és utána mehetett a config mókolás.
Ami számomra érthetetlen volt először, hogy hiába fut a container mégsem történik semmi, mert valami 15 óránkénti ütemezése van alapból, (arra még nem jöttem rá hogyan lehetne a futását átütemezni) vagy elindítod kézzel.
De ahogy kis.zsolt írja a TMDB és PLEX api key az kell mindenképp. -
markyskus
csendes tag
ha ezt lefuttatod a proxmox shell-jében akkor az lxc-knek ad egy tag-et az ip-vel
https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts?id=add-lxc-iptag
-
Nekem inkább egy vm-en belül vannak a konténerek, az lxc-kre még annyira nem éreztem rá, erőforrás pazarlóbbnak tartom, mint egy docker szervert.
Leginkább vpn, *arr konténerek, plex, proxy manager, ombi,, qbit, nextcloud, ipam fut.
A nagyobb dolgokat, pl home assistant, openmediavault (itt futbak a konténerek), pihole, pbs, unifi, wazuh külön vm-ben fut.
A konténer erőforrás igényesebb mint egy vm, de mégis szeparált a rendszertől, könnyebb karbantartani, nem kell a függőségekkel foglalkozni, mert egyben van minden ami az alkalmazás futtatásához kell. -
markyskus
csendes tag
proxmoxnál az lxc (linux container) olyasmi mint a dockernél, csak itt 1 konténer teljesen szeparált a másikkal, ez azért jobb mert ha amelyikkel bibi van akkor csak azt az egyet kell újra húzni, vagy pl jogosultságok miatt, ha docker akkor ugye ugyanaz az ip-mac stb így ha az egyik docker konténernek adsz jogosultságot akkor az összegek adsz
biztos van egyéb indok, én emiatt szeretem az lxc-ket, nagyon alacsony erőforrásigénye van -
blakey
titán
Jó az, csak vannak olyanok, amik képesek a feliratot optimalizálni. Pl. ritkán használom a TV-t, mint lejátszót, többek között ezért is, rendkívül erős a felirat fényereje. Játszani kell a feliratok beállításaival, van, ami SDR-ben jó, de HDR-ben már nem, az átlátszóságon is lehet állítani, stb. Elég sok paraméter állítható, viszont az a legjobb, amikor egy beállított feliratot megfelelő fényerővel jelenít meg.
-
-
stickermajom
addikt
Plexnél sajnos pont nem választható a hozzájárulás mértéke, megértem ha valaki nem akar kiadni rá ennyit. Szerencsére elég bőkezű funkciók terén az ingyenes verzió is.
Nekem bőven megérte a pass, bár amikor vettem akkor nem volt ilyen szuper a forint. Letöltéseket, skip introt, webhookokat használom is ezerrel belőle. -
haze81
csendes tag
Ismerem, nem nem vagyok hajlandó csak azt mondom hogy van jobb, de ha a tv-den nincs kodi mert vmi lg vagy samsung rendszeren akarod a 2 gigabájtos filmjeidet nézni magyar felirattal akkor ok. Nem gondolom hogy overkill, az overkill inkább a plex 42 meg x ezer forintért, de hát az ilyen felhasználókra épít az üzleti stratégiájuk. Legalább te nem fizettél érte, nem úgy mint az apósom. Most még ez meg az free de aztán előbb utóbb az ember beleszalad ilyen olyan korlátozásba ahogy ő is és akkor lehet előfizetni. Van egyébként supportjuk, ott nem segítenek? Gondolom ha egy kliens nem játsza le a korrekt feliratot akkor ott kéne körülnézni a settingsben ha ugyanarról a szerverről az összes többi meg a magyart játsza le és csak az egyik az angolt. De csak egy ötlet. De képzeld megnéztem itthon a plexet a tv-men amivel az apósom vakernyázik mikor itt ül a kanapémon és azon kesereg hogy hányszor kellett a plex szervert újra basztatnia a pc-jén és hogy ő is akar egy ilyen nast ami nekem van és akkor megszűnik ez meg az a problémája de ő sem hallgat rám hogy egyszer be kell csak lőni rendesen a freeware kodit és elfelejthetné ezt az egész baszkodást meg plexelést. Na azért mondom sok szerencsét. Igazad van plex topik. Olvasgatok jobbra balra nem figyelek néha oda hol mit szólok hozzá, és hogy hol keresem az infót de már húzok is innen a lúzer fc-ből, sok sikert na.
-
boborján2
senior tag
A HDR10 valóban nem akkora durranás , de egy jó DolbyVision már az ,ha van hozzá oled kijelző vagy egy nem alsópolcos miniled komolyabb fényerővel.
Abban egyetértek hogy túlzás az ára (a lifetime most épp 42k ft), főleg ha azt nézem ,hogy androidos eszközök és androidos tv mellett 1000 lehetőség van kiváltani a plexet full ingyen vagy töredék áron.
A hw transcode meg olyan hogy van , de ha nem lenne sem hiányozna , amikor minden eszköz natív hw gyorsítással lejátszik minden értelmes tartalmat.
-
stickermajom
addikt
"A plex pass-ért én sem vagyok hajlandó fizetni ennyit egy értelmes funkcióért (hw decode), mert a legtöbbet (pl. át lehet lépni a stáblistát) felesleges hülyeségnek tartom."
Amúgy nem feltétlenül csak az extra funkcióért fizetsz, hanem a fejlesztőt és a szoftver jövőjét támogatod vele.
Ha az ember virágbolti tartalmat fogyaszt, akkor érdemes összeszámolni mennyit "spórolt" neki a Plex/Kodi vagy bármelyik felhasznált szoftver. Na ahhoz képest nevetségesen kicsi összeg az az egyszeri 30k HUF a plexpassért. -
haze81
csendes tag
Hdr contentot nem játsza le free version csak ha plex passod van plusz eleve accountot kell nyitni ahhoz hogy használhasd otthoni szerver futtatást. Nagyon felejtős részemről, kodin mindezt full freeware-ként kapod több mint 20 éve, ráadásul sokkal szebb kivitelben.
és ha jól emlékszem audio passthrough sem megy az ingyenesen? -
haze81
csendes tag
Kodi, felirat letöltés az mkv felirat meg kikapcs. Ha nem talál jót az addon akkor manuális letöltéssel ugyanaz a fájl név mint az mkv csak srt kiterjesztéssel és a feliratok menüben kiválasztani a jót. Plexet nem ismerem nem tudom hogy tudha-e ugyanezt. Plex Fizetős ezért nem vagyok hajlandó használni.
-
justice84
aktív tag
Ez a [Tautulli] program, van androidos appja is plex statisztika, top play , ki mit mikor nézet
érdemes felrakni igy az is kiderűl melyik usere/saját eszközök transzkódólnak.
-
enginev3.0
félisten
Pedig tök felesleges ennyire szétbontani
A legtöbb magyar cuccon van angol hang és felirat is, így nyugodtan lehet váltogatni lejátszás előtt hogy ki milyen formában akarja nézni
Amin meg nincs magyar hang oda régen raktam egy !FELIRATOS! előtagot a nevébe, de rájöttem hogy felesleges, így már nem teszem, megnyitják és látják a nyelvet, aztán eldöntik hogy akarják e vagy sem, az ilyen amúgy is ritka, inkább csak kérésre rakok fel ilyetEgyébként nekem semmi nincs szétbonta, szimplán nincs raid, így könnyebb hdd-ket cserélni ha szükséges
Illetve nekem se 1080p se 4k tartalmam nincs, a 4k túl erőforrásigényes, a mezei tv csatornákhoz képest meg el vannak ájulva a 720p-től is, főleg hogy csomóan még ezt is kódoltatják, mert nem tudják beállítani a tv-t, meg nem is foglalkoztatja őket, csak kiválasztani akarják, elindítani egy gombnyomással és nézni, na én az utóbbiért szeretem a plexet, egyszerű. nekik meg pont ez kell, kedves barátok és családtagok, "ilyen egyszerűek"
-
stickermajom
addikt
-
enginev3.0
félisten
-
Patice
nagyúr
Akkor a TV-s Plex kliens jelenti rosszul a szervernek a TV lejátszási képességeit.
Sajnos sokszor ez van a TV-s kliensekkel.
Régebbi TV-imhez vettem külső eszközt, amin prímán megy a Plex is, meg a Streamingek.
Google Chromecast with Google TV.
Sima TV-n sorozatot fogyasztósnak megteszi. -
masvilagx3
tag
https://www.synology.com/de-de/products/DS420+
Ezen gondolkodom.a leírás alapján SW és HW transcoding is van -1080p-ig.Igazából 2x2.0 ghz (amit lehet 2.9-ig huzható) es alap 2gb ram(ami bővíthető 6gb-ra).
igazából az a kérdés hogy egyszerre ki tud-e szolgálni 4-5 főt.
Köszönöm a segítségeket -
blakey
titán
10 éve megfelelően használom az elnevezéseket, amikor valamelyik program nem talál valamit, akkor tüzetesen utánajárok, a következő dolgok lehetségesek, nem megfelelő a beállítás, tehát a szkennelés rosszul van beállítva, és/vagy nem a megfelelő lett kiválasztva, vagy az elnevezésnél van valami. Több különböző programot használok/használtam, Plex, Kodi, Infuse, MrMC, Emby, Video station (Synology) gyakorlatilag mindegyik 100%-os pontossággal megtalálja a dolgokat, egyedül a Video Station esetében van gond, de az sem a megnevezés miatt, ott a TMDB-ről szedi le az infókat sorozatok esetében is, és pl. a Columbo rosszul lett felvezetve, ha a forrásoldalon javításra kerül, akkor az is rendben lesz, egyébként mindent úgy talál meg, ahogy az oldalon fent van.
-
Patice
nagyúr
A fájlok az ajánlások alapján vannak elnevezve?
Könyvtárszerkezet is rendben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest