- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
Aszpirin #15618 üzenetére
Abból amit beraktál pont nem derül ki, hogy csak részlegesen kapcsolható ki. Itt van elrejtve a sorok között: [link]
"Disable video stream transcoding
Disable transcoding of the video stream in transcoder operations. With this set, the transcoder may still transcode audio as well as remux video."Ha van Radarr, akkor a legegyszerűbb amúgy valami hasonló profilt használni custom formatokkal igénytől függően: [link] Ez például a kompatibilitás maximalizására törekszik.
-
-
szkutyi
addikt
válasz
Aszpirin #15541 üzenetére
De az előbb már le írtam...kliens én nagy nehezen megjelent S telefonom, és az adott filmnél írt egy kimenő 135Mbps sávszélt..és közvetlen lejatazast írt....
Ja megnézem feladatkezeloben majd.
De helyi hálózaton bírja 3 felé az osztast, akk sztem nem ott a gond
Mindjárt megosztom a netem, és megnézem kislányom ipadja hogy viselkedik -
szkutyi
addikt
válasz
Aszpirin #15506 üzenetére
Ki van kapcsolva a hang és a video transkódolás is..otthon egy LG c3 amin megy gond nélkül, xiaomi mi box amin megy gond nélkül, chromecast amin megy gond nélkül, ápolás iPad amin megy gond nélkül.....szóval eredeti minőségben elvileg csak át kellene küldje...otthon wifin működik gond nélkül még a legnagyobb bitrataval rendelkező film is..
Jól erzem hogy arra utazik a plex hogy fizessek elő?:@ -
Shanagyur
újonc
válasz
Aszpirin #15333 üzenetére
azért kétlem a szerverhibát, mert a logban hibát nem találtam, és hely is van azért még a HDD-n, szóval még erre se tudok tippelni
valamiért a korábban legenerált preview-kat nem látja / törli és kezdi elölről, ezért gondoltam, hogy esetleg valami bibi a beállításokban lenne -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aszpirin #15215 üzenetére
Ezt nem nagyon értem, hogy hogy "hazudja be", hogy le tudja azt a hangformátumot játszani (dekódolni), amit valójában (hardveresen) nem tud? Ha egyszer nem tudja, akkor nem tudja, szóval mi itt a trükk benne?
Amúgy én úgy tudom, hogy az ATV meg tudja az Atmos-t is hardveresen dekódolni, szóval ezt sem nagyon értem...
-
Imi1981
veterán
-
Stehe
aktív tag
válasz
Aszpirin #5007 üzenetére
Köszönöm a választ!
A DTS hangról akkor külső lejátszó hiányában le kell mondanom...
Viszont sajnos az akadás probléma fennáll az AC3 5.1 hangsáv esetén is, ha PLEX-ről indítom. Ha a natív lejátszót használom, a hálózati mappaszerkezet megjelenik, a filmek videofájlja is látszódik, viszont minden film 0 bájtosként, így el sem indul.
Ami nagyon furcsa, hogy tegnap leszedtem egy Samsunk Allshare nevű alkalmazást, ami szintén hálózati megosztást tesz lehetővé. Ennek a TV-hez nincs appja, viszont a laptopon tudom beállítani, hogy adott filmet tegyen ki a TV-re. Amin teljesen ledöbbentem, hogy így a gépen lévő filmek probléma nélkül mentek, végig tudtam nézni (AC3 hanggal). A TV-n úgy láttam, hogy a natív alap média lejátszón keresztül játssza le a filmeket. Ezen megoldás hátránya, hogy minden esetben a másik szobába kell menni a filmet kiválasztani és elindítani.
Nem igazán értem, hogy mi a különbség, mert a streamelés ugyanúgy hálózatról megy, de nem akadt. Ha be tudnám állítani ezen hálózati lejátszást úgy, hogy a tv-ről lehessen indítani, én elégedett lennék! :-)
-
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4985 üzenetére
Hát igen, ez volt a kérdés eddig is. Az biztos, hogy valami gond volt azzal ahogy elidult. Lehet csak a kapcsolattal volt valami, de valószínűbb, hogy elakadt valahol a boot.
Egyébként ezt látod pl. mikor indul a szerver, a UI-t már adja, de a szerver még nem elérhető, úgy láttam már ilyet, aztán pár másodperc és megjön a szerver is hozzá.
-
-
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4972 üzenetére
Valami ilyesmi van a háttérben, viszont a web-ui is a szerveren fut. Csak egyszerre lehet elindítani.
Esetleg a logokba kellene belenézni, lehet valamiért elhal mielőtt elindulna a backend.
laja80: Ne foglalkozz portokkal, azt hittem kívülről akarod elérni, de nem ez a helyzet.
-
calevara
csendes tag
válasz
Aszpirin #4947 üzenetére
Szia.
Tv klinesen nézem. Tehát csak a gép van összekötve géppel tv-vel upc connectbox-al megy lan-on a net.
LG tv-n fent van a plex program, a gépen meg akkor a media server.
Viszont ezt az égetés nem égetés dolgot baromira nem értem
Hol mit állítsak? Légyszives ha tudod írd már meg ha te is meg tudtad nézni.
Infuse kilőve mert nincs apple alkalmazásom, mert csak ios-sel működik.
-
Keksz
senior tag
válasz
Aszpirin #4943 üzenetére
"Ha audio kimenetnek az Infuse-ban passthrough-t állítok be, akkor az Atmos és bármely HD hangformátumú filmek vagy meg sem nyikkannak, vagy fülsértő kerregést produkálnak."
Nálam is ez van
MrMc-vel is, Infuse alatt is...Auto-n jó, az említett korlátozásokkal.
A Plugins (vagy régebben Channels) a kliensekben fog első körben eltünni.
Nem a servereknél.Sub-Zeroból érdemes mindig a legújabbat felrakni, azokkal most éppen fixen megy a feliratok.info és a hosszupuska is.
Régebbivel nem biztos.
Plusz érdemes átnézni a media score-t hogy filmet és sorozatot mennyitől fogadjon el, pl. nekem a sorozatnál 352 a pontszám (release group és formátum is egyezzen neki, akkor töltse le) -
válasz
Aszpirin #4943 üzenetére
Közben kiderült, hogy az, hogy utolsó verziónak egy jó régit tekintett, az egy bug, amit egy maces fórumban leírtak segítségével sikerült javítanom, így upgrade-elt is a szerver az 1.14.0.5470 verzióra.
Ebben viszont még látszik a Plugins menüpont, és van Install Plugins is... lehet, hogy még nem merték meglépni ezt a plugin-eltüntetést? -
-
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4914 üzenetére
Ez egy plug-in plex alá: [link]
Elméletileg Plex-ben a Bővítmények alatt lehet telepíteni, de most voltak változások ezzel kapcsolatban, lehet hogy csak a manuális telepítés fog működni.
Egyébként érdekességképpen a Windows filmlejátszója SMB-n keresztül se látja a többi feliratot.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4908 üzenetére
Ja értem, persze így mindenképpen csak az Atmos-nak van értelme, ha van hozzá rendesen kiépített hangszóró.
Akkor viszont egy nVidia Shield kell az Apple TV 4K mellé, és meg van oldva.
Talán érdemes megnézni hogy az S905 alapú médialejátszók mit tudnak HDR és Atmos terén.Az Oppo nem támogat valami normális szabványt? SMB esetleg?
-
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4898 üzenetére
Mehetne minden Plex-szel, csak a megfelelő klienst kell megtalálni. HDR+Atmos-ra esetleg nVidia Shield-ről volt szó múltkor talán.
[link] Ezeket a beállításokat esetleg megpróbálhatod a TV-n is.
szerk.: A H264-et disabledre állítja ami érdekes. (Közben egyébként hülyeséget magyaráz, arra ne figyelj.
)
-
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4889 üzenetére
Namost HDMI ARC-n maximum sima Dolby Digital vagy DTS mehet, Atmos nagyon nem.
Netflix alatt mit ír ki ilyenkor az erősítő?
szerk.: HDMI 2.1 és eARC-vel lenne lehetséges, de szerintem olyan még nem nagyon van. Vagy igen?
szerk.2: Nagyobb Denon erősítőnél írja a specifikáció az eARC-t, viszont a tiednél nem. A tévéhez nem látok egyértelmű infót.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Aszpirin #4886 üzenetére
Az, hogy mit tud az eszköz nem azt jelenti, hogy a PLEX kliens ezt jól adja vissza. Tehát amit pld. MasterMark írt azt nem úgy értsd, hogy a te eszközöd nem tudja hanem, hogy a szerver ezt kapja a klienstől.
Kb. nem kiolvassa, hogy mit tud 1-1 típus hanem van egy általános beállítás XY modell összes típusára és kész.
De nézd át a kliens beállításait mert, lehet csak 1 pipa kell és menni fog nálad... -
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4883 üzenetére
Kliens nem tudja lejátszani a feliratot, ezért égetnie kell a képre, emiatt transzkódol. És olyat pedig nem tud szerintem hogy HEVC->HEVC HDR->HDR maradjon. Ezért lesz belőle H264 és SDR.
Az only image formats a jó beállítás akkor csak akkor égeti a feliratot, ha képformátum a felirat.
Ha így is éget, azt jelenti a kliens egyáltalán nem tud mit kezdeni a feliratokkal.
TrueHD, DTS-HD, Atmos stb-nek a tévén úgy sok értelme nincs, mert se kiadni nem tudja, se lejátszani, szóval ezt nem értem miért probléma.
-
Keksz
senior tag
válasz
Aszpirin #4876 üzenetére
Apple ügyben:
Atmos works for me in Netflix and Vudu. It doesn’t work outside of online streaming apps.
Itt van rá topik hogy legalább az Infuse app-ban elérjék a támogatást, de eddig az Apple nem reagált, nem tette be a tvOS-be.
Szerintem is egyébként MrMc vagy Infuse
Amik talán a képet nem tolnák át másik formátumba, stbDe a hang egy nagy kérdőjel.
Nvidia Shield talán, mint opció
Most éppen akciós az nvidia.de -n :-D 149 EUR
És az amazon.de -n is meg lehet így venni.
BlackFriday akció -
sugarforce
addikt
válasz
Aszpirin #4873 üzenetére
A b7 asszem netflix certified tv, azoknal az gyarto penzert olyan hozzafereseket ad a tv eroforrasaihoz, amit mas fejlesztoknek, jelen esetben a plexnek nem adnak es ezert mem tudja pl a plex hasznalni azokat, mint a hdr es az atmos. Sajnos nem egyedi dolog, az elmult par evben ez a tendencia.
Az apple sem kulonb ezen a teren sajnos.
Igen a szerver kodolja, amikor a kliens mondja hogy "he en nem tudom igy lejatszani, de amugy igen, kuldd igy" -
MasterMark
titán
válasz
Aszpirin #4871 üzenetére
Az első kérdésből az utóbbi, de nem feltétlen a Plex hibája, maguk az eszközök korlátoltak ilyen szempontból.
AppleTV-n esetleg próbáld meg a MrMC-t, de nem tudom HDR-el hogy áll. Esetleg Infuse.
DLNA-n a kliensen kell kiválasztanod a feliratot. Vagy a beállításokban válaszd ki előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged