- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
válasz
Multibit #18741 üzenetére
Igen, azon a bizonyos pc-n van a plex. Szerver vagy sem, nem tudom. Az óra mellől inditom, és ott vannak a filmek, sorozatok.
Délután megnézem a linket, köszi!enginev3.0, igen, elinditom az óra mellől, ott van a villáskulcs, de nincs szerver beállítási lehetőség! Valamiért nem elérhető azt írja. Azok a menüpontok vannak, amiket írtam feljebb. Köszi
Mikor újra rakták a win10-et, Windows deffender van csak viruskeresonek. Sosem használtam. Nem is értem. Valószínűleg annak a beállításai kavarnak be mindenben... Pl a biztonsági kamerákat se tudom azóta a pc-n elérni, csak telón... Mindennel szenvedek, kinlodok... :-(
-
herrká
senior tag
válasz
Multibit #18739 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek! A pc-nek egy 55"-os LG tv a monitor. Erre is telepítve van a plex. A nappaliban pedig egy Samsung tv-n fut a plex. Töltök le valamit. A következő pc inditasnal sem jelenik meg egyik tv-n sem a plexben. A plex manuális konyvtarbeolvasasa után a "monitor" tv plexben már ott van. Viszont a nappaliban lévő tv-t ki/be kell kapcsolni, hogy ott is megjelenjen. Mielőtt újra rakták a gépet minden működött. Ugye a plex telepitesevel is sokat kinlodtam pár hete. Itt sírtam folyamatosan... Azóta működik ugyan, csak ez az automata frissítés nem. Multibit, nekem ilyen menü nem is jelenik meg sajnos. Szerintem ott írja azt a nem lehet biztonságosan csatlakoznit... Aztán ott csak a próbáld újra - hiába, és a szerver eltávolítása van. Nyilván valami beállítási probléma, de tök hülye vagyok a pc-hez... Én csak használom, de, hogy mitől megy??? :-)
-
válasz
Multibit #18354 üzenetére
Cserélnem kell
2 éve hozzám került egy laptop nagyon olcsón, ekkor cseréltem le a pi 4-em erre. Jelenleg bent van a hálóban a TV mellett ez a laptop 2 vinyóval, ezzel 2 gond van: a laptop ventije hangos ha felpörög, a hdd-knek is van hangjuk, és általában éjszaka töltök le, tehát nem hagy aludni. Másik gond, hogy ethernetem is csak a nappaliban van, tehát wifin töltök le. Most jött el az idő, hogy a férjem megkért hogy költöztessek ki mindent a nappaliba, egy kandalló tetején kéne elférjen minden (magát a kandallót nem használjuk), ott a laptop nem fog elférni. Mivel kb a laptop árából kijön egy N150-es mini pc, ezért gondoltam hogy erre váltok, hátha kicsit erősebb is lesz, de a lényeg, hogy kisebb lesz mint a laptop.
Itthon 2db TV-n szoktunk plexezni, sd-4k filmeket-sorozatokat nézünk, ezen kívül 2 rokonommal van még megosztva a fiók, illetve néha én is szoktam útközbe nézni róla valamit. Maximum 2 felhasználó használja egyszerre. Eddig elég volt az erő, de mondjuk ha már 2-en néztünk volna 4k-t, azt már nem bírta. Ezt jó lenne ha tudná az új, de alapvetően nem az erő miatt cserélnék. Persze rosszabbat nem szeretnék, mint a jelenlegi. -
need
addikt
válasz
Multibit #18180 üzenetére
Köszi szépen...
nekem ez már a második Synology az első olyan régi volt hogy el porladt benne a proci..
kb. 1 hónapja eszi az életemet a frissítéssel meg azonnal szedjem le meg a f*sz tudja miket üzengetett..rá szántam magamat és azt kell hogy mondjam pofásabb a plexGyerek tévéjére is felakarom rakni a Plexet csak hát jó lenne korlátozni a tartalmat..
(nem akarok még a méhecske meg bibe meg virág dolgot magyarázni)
Van lehetőség tartalom korlátozásra a kijelölt eszközön az Ő tévéjén..?Idő rövidsége miatt mivel nem volt sok időm ezzel foglalkozni..
pl. a tévén keresztül lehet tartalmat törölni..amin a Plex fut?
Mert ha igen akkor a gyereknek nem rakom fel azt hogy elkezdjen törölgetni.. -
markyskus
csendes tag
válasz
Multibit #17630 üzenetére
a lakáshoz nem adnak cipőt, viszont a pms-hez jár a kliens, ha fizetek érte ha nem, én fizetek a Plex-ért mert bizonyos funkciók csak így érhetők el, teljesen érthető elvárás h ha fizetek vmiért akkor a hozzá egy hozzá kapcsolódó dologért ne kelljen újra fizetnem
offtopic, nem offtopic, de mégis mindig ajánlja vki itt az infuset, tehát mégiscsak releváns
ha bérelsz egy lakást mert fázol, akkor nem bérelsz a szomszéd lépcsőházban egy másikat mert fázol....
-
markyskus
csendes tag
válasz
Multibit #17624 üzenetére
ettől még hiányzik belőle a multi user opció....
de fizettem vmiért h tudjam használni bizonyos funkcióit és én azt szeretném használni nem venni egy másik alkalmazást
ha infuse akkor lehetne jellyfin is a szerver ami teljesen ingyenes, vagy full natívan a nas
De újra mondom, a legnagyobb baj az infuse-al a multi user hiánya!! és ahogy olvasom nem is várható mostanában -
markyskus
csendes tag
válasz
Multibit #17619 üzenetére
azért gyanakodtam h plex probléma (vagy legalábbis plex app) mert másnál nem jött eddig ez elő, se embynél se infuse-nál, előbbinél a héten bukkantam rá h azért mert az app nagyon el van hanyagolva és mégcsak hdr-t sem tud kezelni, az infuse meg nem lenne rossz de fentebb írtam h mi vele a bajom, azon túl h az egyszer kifizetett plex után még kéne vennem egy másik app-ot h használni tudjam (de megjegyzem ez a kisebbik baj, a nagyobbik h infuseban nincs felhasználó kezelés így gyakorlatilag használhatatlan számunkra)
-
kutga
félisten
-
boborján2
senior tag
válasz
Multibit #17144 üzenetére
Inkább azt kell átgondolni hogy, filmezésre kell e ssd vagy sem. Szerintem teljesen értelmetlen.
Persze akkor nem ha már üzletszerűen űzöd az ipart. De feltételezem a kolléga pár havert és a családtagjait szolgálja ki 720p anyaggal,ugyanis egy komolyabb kiszolgaláshoz a 16tb az meg lepkefing.
-
stickermajom
addikt
válasz
Multibit #17133 üzenetére
Én meg annak örülök hogy egy fullos *arr stack végzi ezt az egészet helyettem. Torrent kliensben kézzel mókolni és átnevezgezni, ide-oda másolgatni dolgokat? Blöehh
Nem is volt soha gond a Plexben, csak a kliensek változtak az évek alatt, amíg meg nem állapodtam az Apple TV + Infuse párosnál.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Multibit #17133 üzenetére
Ezek felhasználó által generált "gondok".
Sokan váltogatnak médiaszervereket, mert hogy nem úgy működik, ahogy gondolják, amíg a számukra leghibatűrőbbet megtalálják és onnantól az A médiaszerver.
Közben csak el kéne olvasni a bevezetőt, hogy hogyan rendezd a könyvtárakat és hogy ne keverd a sorozatot a filmekkel!
Utóbbi piros blokkban, felkiáltójellel, vastag betűvel, azonnal a bevezető után elhelyezve! -
-
ACE-
addikt
válasz
Multibit #16927 üzenetére
"client:
LG OLED55C22LB""A TV és a miniPC-is LAN-on kapcsolódik a helyi (Gbit-es) hálózathoz."
-
petir
senior tag
válasz
Multibit #16820 üzenetére
Se WAN se LAN felől nem érem el... illetve részben érem el.
Gyakorlatilag a távoli host is működik illetve LAN felől a beirt IP címen bejön a Plex webes felülete tehát a NAS-on a Plex fut ez látszik is.
Valami kapcsolati hiba van vagy nem tudom de semmi nem lett állítva. A fenti képeken látottakat írja ki.
Az utolsó update is felkerült.
-
markyskus
csendes tag
válasz
Multibit #16750 üzenetére
én azért fizetem a pp-t h lejétszani tudjak úgy ahogy szeretnék, tudtommal kell a pp a credit meg az intro ugráshoz, nem értem mi ebben az összemosás, fizetem továbbra is a pp-t h nem apple platformokon is tudjak lejátszani úgy ahogy szeretnék +fizetem az infuse-t h apple cuccokon is menjen?
fizetem mondjuk az apple musicot a lossless miatt, meg mellé előfizetek a spotify-ra is mert ott van egy szám ami nicns AM-en? nem értem mi az összemosás
az adatbázisos részt is értem, de ez 2 külön dolog -
TomPack
őstag
válasz
Multibit #16476 üzenetére
Xiaomin és Samsungon nekem sincs probléma a lejátszással! Mint írtam; ott aktív a Plex beállításainál az AC3 és az EAC3! Viszont a Synology gyári alkalmazása sem viszi rendesen, mert ugyan elindítja, de nincs hangja. Ezért gondolom hogy igazából nem is Plex-appal van a probléma, hanem a telefon "kodekcsomagjával" de most biztosan hülyeséget írtam! A kérdésem csak az lett volna, hogy találkozott-e már valaki ilyen problémával, és a telefoncserén kívűl van-e más megoldás.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Multibit #16329 üzenetére
2021verzió.
Ha rákeresel a neten, ismert probléma, a VC1 nem hardveresen van dekódolva. Nézed a filmet és azt veszed észre, hogy a kép elkezd diavetítésre hasonlítani a hang viszont jó.
Ha ugratsz 10 mp akkor utána jó. -
-
justice84
aktív tag
válasz
Multibit #15936 üzenetére
Szerintem ez attól függ mit néz az ember és milyen igényei vannak, én max 720p-1080p szedek le. Az Lg 43UM7600PCA nálam erre a célra megfelel a másik tv az LG 32LJ610V az már kicsit lassabb ő kapott egy Xiaomi TV Box S-t (1nd Gen). Lanon ez is szépen elfut nálam LG plex appal de persze kinek mi az igénye
-
vektornfl
tag
válasz
Multibit #15698 üzenetére
Jogos, mert nincs
Csak filmezésre használom, nincs rajta semmi ami fájna és annyit szenvedtem, hogy működjön rendesen a rendszer nem akartam, hogy a tűzfal bármibe bezavarjon.
Stickermajom: köszi le is lőttem
Morfondőr: köszi a linket, így már világos nem is gondoltam volna -
zsolt501
nagyúr
válasz
Multibit #15587 üzenetére
Bocs hogy most válaszolok és blakey
Tervben van a finomhangolás, gyanús hogy a szálak akasztják ki, mert a sebesség kevesebb szállal nem szokott probléma lenni, amúgy régebbi synology DSM esetén ez sem okozott gondot, a hiba a 7-es DSM óta jött elő legalábbis nálam.
Amúgy tervben van egy alapokról kezdés is de más gondom nem nagyon van jelenleg a DSM-el és a Plexel. -
stickermajom
addikt
válasz
Multibit #15587 üzenetére
Amúgy a finomhangolás tényleg jó megoldás. Azért fut az a NAS amúgy is 7/24, hogy szinte ne számítson a letöltési sebesség. Arra azért kíváncsi lennék a DSM mennyit adhat hozzá az erőforrásigényhez.
Nekem J4105 van jó pár éve, nagyon szeretem. Minimális a fogyasztása, a quicksync szuper, saját felhasználásra épp elég erős. Pont most vettem bele egy 16GB-os RAM-ot, mert olyan 80-85% körül volt a 8GB kihasználtsága mostanában és az kívül esik a komfortzónámon már. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #14854 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a gond, egy csomó általam kitalált elnevezésű mappa is van benne, amiket kilistáz. De most a keresőjét átraktam Plex Movie-ról Personal Media-ra és már beolvasta őket. Amúgy ezek a bizonyos mappák és a benne lévő file-ok teljesen konvenciónális elnevezésűek, ahogy kell.
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
Multibit #14432 üzenetére
"Azért, mert a lejátszó (hw+sw) nem boldogul az adott filmmel."
De pont, hogy lejátssza.Ez nem error log, hanem sima log. Ahogy írja is 200-as státusz választ kapott, tehát rendben megtörtént a kérés/fogadás.
Akkor mégis elbír 4K transzkódolással? Vagy próbálja a TV és a NAS is, vagy összejön vagy nem alapon?
Ez a teljesen homály nekem.. ha valami nem képes rá, akkor ne legyen egyáltalán.
Vagy akkor tudjam már meg, hogy két ugyan olyan hangsáv/bitrate anyagnál egyik miért, másik miért nem játszódik le..Mivel a NAS minden másra is jó, ezért azt választanám, ha 3x annyiba is kerül.
De mivel egyik sem létfontosságú, csak backup/adattárolás a fő szempont, ritkán Plex-en keresztül filmezés ezért egyik sem jöhet most szóba.
Még +20-30-at rádobnék a mostanit eladva egy korszerűbb NAS-ra, ha megoldaná a gondot. De így ez sem lesz úgy néz ki. -
Gardaai
senior tag
válasz
Multibit #14426 üzenetére
Ha direkt play-en játssza, akkor miért van, hogy néha megakad? Már ha krumpriról is elmegy?
Miért van a log-ban transcode-ra utaló sor? [link]Kábelen van a NAS és a TV is (meg minden más), CAT6 kábellel, gigabites portokon.
Ez az egész egy káosz számomra. Van olyan film is amit régen tuti lejátszott, most meg akadozik vagy el sem indul CPU limitre hivatkozva.
Beállítás, eszközök, DSM, TV, Plex verziók ugyan azok.
(Nem frissítem. Ami működik, nem nyúlok hozzá alapon.)Lejátszót pedig több okból se szeretnék. Nálam valahogy nem fér bele, olyan terméket vegyek NAS árban ami egy dologra jó. Nyilván túlzás, de Netflix meg minden más a TV-n is megy hibátlanul és 10/8 4K-s film is. Azért a kettő filmért nem fogok plusz egy eszközt NAS áron "bekötni". Részemről túltárgyaltuk ezt a részét.
Egyébként egy 10 éves 4GB memória W7 Intel dual-core laptopról üzemeltem évekig a Plex szervert, sose volt akadás. Ahogy a NAS be lett szerezve, volt már FHD film is ami addig ment, most meg már nem. Annyival erősebbnek számított az a laptop
-
umek
tag
válasz
Multibit #13710 üzenetére
Hát, eddig ezerből egy esetben fordult elő ilyen, pechemre pont egy olyan tartalomnál, ami nem létezik máshogy, csak SD-ben, a gyerekeknek pedig baromi fontos volt, szóval ezt nem érzem problémának. Ezért médialejátszót venni óriási butaság lett volna.
Persze ha rendszeres, folyamatos jelenség lenne, mert a tv-m nem kezeli normálisan a tartalmakat, akkor az más helyzet lenne, de ilyen egyedi esetnél nem feltétlenül kell a boltba rohanni. -
haxiboy
veterán
válasz
Multibit #13326 üzenetére
Bocsi már hulla voltam amikor írtam.
Szóval az összes mkv konténeres filmemet mp4 konténerbe mert a legtöbb TV-m a dolby visiont csak mp4 konténerből tudja. Erre értettem hogy jobb minőség, dovi mkv-ből csak a HDR sávokat kapomfravik: Próbáltam, de az Ombi-ban a Webhookok még mindig coming soon állapotban vannak, az overseerr-ben pedig ott van és működik így fel sem merült más.
Kereshetőség terén is jobbnak tűnt. Noha nincs hozzá dedikált app, native-web appként működik. iOS-en Safariból csak kirakom a főképernyőre, és ha onnan nyitom meg akkor még böngészősáv sincs, nem tudod megmondani hogy egy weboldalt nézel. -
Csiszib
újonc
válasz
Multibit #13194 üzenetére
Üdv! Igen synology nas , azon a plex szerver. Legalább egy évig tökéletesen ment most pár hete elérhetetlen mindenhonnan. A külső elérés viszont nekem fontos lenne . A tűzfal ahogy nézem nem aktív. Most vettem észre hogy a transmission sem kapcsolódik . A file-okat viszont elérem.
-
válasz
Multibit #12544 üzenetére
Pedig nem bonyolult szerintem megérteni..
Leírtam mi a fő felhasználási terület ,ahova szánom. 4 K -HDR- Dolby vision - Dolby Atmos stream. Ennek függvényében ezekre az opciókra vonatkozik a kérdésem, hogy van e korlátozás az ingyenes és a fizetős között. Most is használom az ingyenest, de nem erre, hanem 1080P streamre.
Mivel a 2017 es Nvidia Shield, nem tudja a Dolby Visiont és vettem egy új tv-t, ezért ennek az előfizetésén vagy annak a fejlesztésén vacillálok az új 2019 es modellre.Elemental: igen, ezzel én is így vagyok ,ezért is próbáltam meg most a havit. Mindenképpen adok neki egy esélyt mert tetszetős, reklám mentes.
Ha megfelelő multimédiás platform az új szabványokhoz, akkor nem kérdés, hogy fizetek nekik, de ha a fenti dolgokat nem tudja, akkor lehet elengedem, mert sajnos a Tv szolgáltatás nálunk nem él úgy ahogy kint, és a KODI-t meg nagyon megszoktam és megszerettem az évek alatt, akkor ahhoz fejlesztek hardvert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest