- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy66
kezdő
válasz
tobias40 #18765 üzenetére
Tökéletes, ha: Lehet, hogy nincs szüksége a Plex Pass teljes funkcionalitására, és költséghatékony megoldást keres médiatartalmainak – vagy olyan barátainak és családtagjainak könyvtárainak – streamelésére, akiknek nincs Plex Pass-szal rendelkezők – bárhonnan, bármilyen eszközön.
Plex Pass
Tökéletes, ha: Készen állsz arra, hogy médiaszervered beállítását a következő szintre emeld. Prémium funkciókat tartalmaz, mint például a távoli streamelés minden felhasználó számára, hardveres átkódolás, letöltések, bevezető és stáblista kihagyása és egyebek.*
Plex médiaszerver (ingyenes)
Tökéletes, ha: Legyen egy becses médiagyűjteményed, amelyet szeretnél rendszerezni és élvezni. A beállítás egyszerű, és a helyi hálózaton keresztüli streamelés benne van az árban. Nézd meg tartalmaidat minden eszközödön az ingyenes Plex alkalmazással.* A letöltés pl nem adható tovább olyannak, akinek nincs plex passa. De a távoli megtekintés pl igen.
-
enginev3.0
félisten
válasz
tobias40 #18643 üzenetére
Nekem nem volt bepipalva hogy helyi alkotások használata
Az opció leírása alapján ez lenne a borító, csak kicsit hülyén van megfogalmazva a neve
Most bepipaltam
Bár nekem aztán mindegy milyen nyelvű a borító, csak a cím és a leírás legyen magyar, ha meg nem az, akkor átírom kézzel -
Csorbi
addikt
válasz
tobias40 #18491 üzenetére
Free licenccel csak otthonról lehet hozzáférni, ergo távoli ismerősök szintén free licenccel nem érik el többé a szervered.
DE!
Ha van Plex Pass-od, akkor a saját szervered elérhető marad távolról bárkinek, free licenccel rendelkezőknek is.
Ha van Plex Pass-od, akkor eléred távolról a free licenccel rendelkező távoli más, veled megosztott szervereket is. -
burgatshow
veterán
válasz
tobias40 #18491 üzenetére
Az accountod rendelkezik Plex Pass előfizetéssel. A fiókoddal akárhány Plex Server-t birtokolhatsz (nekem is 2 van). Azokon a szervereken így elérhetővé válik a távoli hozzáférés. A kezelt fiókoknak is működni fog a hozzáférés.
"Akárhány" user nézheti a Plex Serveren kiajánlott tartalmakat, már ameddig a hardver kapacitás és a sávszélesség képes kiszolgálni.
A TV műsorokat nem tudom, nem használom.
Felirat meg azokhoz a tartalmakhoz lesz, amikhez odateszed. TV esetén ezt valószínűtlennek tartom.
-
Multibit
nagyúr
válasz
tobias40 #18190 üzenetére
Ebben a topikban ez itt nagyon OFF!
Korábban is kértél ilyet már, akkor is azt mondtam, hogy az IT nyelve az angol. Ha nem akarsz angolul tanulni, bajban leszel, bajban vagyArról nem is beszélve, hogy gépiesen bemásolni parancsokat a Putty-ba értelmetlen. Érteni kell, amit csinálsz
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #18132 üzenetére
Azt hol tudom beállítani hogy ne legyen felirat alapértelmezetten ha indítom a filmet de ha van forced felirat az automatikusan elinduljon?
- Plex/Beállítások/Nyelvek.
Egyébként elsősorban magán a filmen kell ellenőrizni, hogy megfelelőek a jelölések, pl. mkvtoolnix-szal. -
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40 #17821 üzenetére
Ha ez benne van a compose.yaml-ben, és az ott van a kometa mappában, és végig csinálod amit írtam, akkor mennie kell. Kb 5 perc...
A config.yml-re példa: [link]Átírtam teszteléshez:
version: "3.8"
services:
kometa:
image: kometateam/kometa
container_name: kometa
volumes:
- /volume1/docker/kometa/config:/config:rw
environment:
# - PUID=1026
# - PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- KOMETA_CONFIG=/config/config.yml # Specify a custom config file to use.
- KOMETA_TIME=03:00 # Comma-separated list of times to update each day, HH:MM
- KOMETA_RUN=True # Set to True to run without the scheduler.
- KOMETA_TEST=True # Set to True to run in debug mode with only collections that have test true.
- KOMETA_NO_MISSING=False # Set to True to run without any of the missing movie/show functions.
restart: unless-stopped
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40 #17819 üzenetére
1. Létrehozod ezt a fájlkezelővel: /docker/kometa/config
2. Kimásolod, amit alább írtam, és elmented compose.yaml néven
3. A compose.yaml-t bemásolod a /docker/kometa/ helyre.
4. Elindítod a Container Managert
5. Projekt --> Létrehozás: Projekt neve kis betűkkel: kometa
6. Elérési út: betallózod a /docker/kometa/ útvonalt.
7. Megtalálja a compose fájlt, és jelzi, hogy tudná futtatni.
8. Engedd neki és várj
9. Ha a terminál ablakban a nulla megjelenik, akkor készen vagy.
10. A Container Managerben zöld pötty lesz a kometa előtt.
11. Állítsd be a kométát. Ne feledd, ezekkel a beállításokkal hajnali 3-kor fog dolgozni.
12. Érdemes figyelni a \\nas\docker\kometa\config\logs\ mappát. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40 #17817 üzenetére
Hátha ez segít, de előtte a saját volume-t írd be. PUID és PGID elhagyható.Ja és a dcker megoosztás aatt legyen egy kometa mappa, amiben van config mappa. Valahogy így: /docker/kometa/config
version: "3.8"
services:
kometa:
image: kometateam/kometa
container_name: kometa
volumes:
- /volume3/docker/kometa/config:/config:rw
environment:
- PUID=1026
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- KOMETA_CONFIG=/config/config.yml # Specify a custom config file to use.
- KOMETA_TIME=03:00 # Comma-separated list of times to update each day, HH:MM
- KOMETA_RUN=False #True # Set to True to run without the scheduler.
- KOMETA_TEST=False #True # Set to True to run in debug mode with only collections that have test true.
- KOMETA_NO_MISSING=False # Set to True to run without any of the missing movie/show functions.
restart: unless-stopped -
zseko
veterán
válasz
tobias40 #17815 üzenetére
Hát, az a kérdés, proxmox-ot használsz-e mint én, én abba raktam fel lxc-be a dockert, onnantól lényegében csak a parancsokat kellett bemásolgatni a weboldalról, utána már csak a végével volt kisebb szívás, hogy egyszerre jelenjen meg a felbontás és az IMDb osztályzat.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40 #17790 üzenetére
GitHub: [link]
Regelni kell a TMDB-re, és API kulcsot kell kérni, anélkül nem megy.
A Plex API-t is tudni kell. Ja, és ha van Tautulli-d, azt sem árt bele emelni.
Egyszerű példa egy jól beállított config.yml-re: [link]
Látszik, hogy elsőre komplikáltnak tűnik, de sok minden személyre szabható, és el is hagyható.
De itt lehetetlen pár sorban leírni... odafigyelős, sokszor elolvasós. -
zseko
veterán
válasz
tobias40 #17790 üzenetére
Ezt írja az oldala, bár még nem teljesen értem.
-
stickermajom
addikt
válasz
tobias40 #17721 üzenetére
Igen, Kodihoz például van hivatalos Trakt alkalmazás, azt csak felrakod a repoból. Én PlexTraktSync-et futtatok 6 óránként, mert nem csak Infuse-on nézem a dolgokat.
-
ugyes
senior tag
válasz
tobias40 #17714 üzenetére
Ha mégis kell a mobilon a lejátszás, akkor az 1 perc az nem Plex hiba, hanem normál működés.
Egyébként ha csak ennyire kell, akkor a kicsit fapadosabb Jellyfin is jó lehet: mobil app is van, és a hardveres gyorsítás is ingyenes. Hátránya, hogy csak a TVDB-ben rögzített műsorokat ismeri fel. -
ugyes
senior tag
válasz
tobias40 #17709 üzenetére
Csak mobil eszköz esetén számít.Vagy megveszed a Plex Pass-t vagy mobil eszközönként 1500-1800Ft-ért a mobil lejátszási licenszet.
Az enginev3.0 által linkelt program béta tesztje az új Plex felületnek. Ha véglegesítik, akkor lehet ezt visszavonják és a végleges lesz helyette korlátozással. -
blakey
titán
válasz
tobias40 #17685 üzenetére
A zöld pipa oké, de a feltöltési sebességet (annak a maximális "határát" és a felbontást is lehet korlátozni, beállítani. A klienseken általában semmi szükség a beállításra. A távoli hozzáférés menüpontban van a "zöld pipa alatt". Ha nincs, akkor valószínűleg Plex Pass-al érhető el.
-
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #17678 üzenetére
Hopp, sztornó, mert egy hete cseréltem le a tévémet, plusz most vettem elő a médialejátszót ismét, és a kodiban használom a tmdb apit, ment itt pár napon keresztül a mókolás, és már kavarom. A felület és a végeredmény is annyira hasonló, hogy úgy rémlett, ide is bepakoltam. De nem..
-
-
Biga123
addikt
válasz
tobias40 #17667 üzenetére
"mi ez a plugin,nem emlékszel rá?"
PKC - Plex Kodi Connect , talán. -
enginev3.0
félisten
válasz
tobias40 #17664 üzenetére
Ehhez semmilyen beállítás nem kell, ezt magától megcsinálja a plex ha megvan az egyezés név alapján
Filmeknek Filmek mappát kell létrehozni plexben
Sorozatoknak pedig TV műsortnem szabad őket keverni a meghajtón se, külön kell őket szedni
Innentől maximum a fájl vagy mappa nevek elnevezései miatt lehet gond, de azt meg kézzel tudod javítani, ha beolvasta a plex az új tartalmat és csak szürke minden, akkor "találatok pontosítása" vagy "egyeztetés" menüben megteheted
-
sugarforce
addikt
válasz
tobias40 #8030 üzenetére
azért, mert plex szerverrel menedzselik a médiát, ahhoz meg kell vagy kodi alá a PKC, vagy a plex plugin. Azt meg hogy miért használják a plex media szervert, ezer oka lehet.
Én pl azért mert több helyről nézem sok féle eszközzel, távolról elérhető és minden progressem szinkronban van. Emellett baromi felhasználó barát a felülete, a hozzá nem értőbbek is simán elnavigálnak rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest