- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
markyskus
csendes tag
válasz
haze81 #17746 üzenetére
ember, ez egy plex topic
és azért erős túlzás azt mondani h a kodi jobb, nem jobb, más
van sok előnye de van hátránya is, ahogy a plexnek is van sok előnye és sok hátránya, ugyanez igaz az emby-re jellyfin-re (ez utóbbi egyébként teljesen ingyenes)
egyébként igen, sok a 40ezer a plex lifetime pass ha így nézed, viszont ha úgy nézed h csak a netflix legnagyobb csomagja kb ugyanennyibe van 1 év alatt....
és igen, nekem is aggályos az h kell hozzá egy fiók (embyhez jellyfinhez nem kell) de ha vki nem csak 1 eszközön nézi akkor a plex a legjobb, legtöbb platformon elérhető
drága a plex lifetime pass-ért a 40ezer, de simán vegyek egy plusz eszközt a baromi drága tv-mhez h tudjak kodit használni
btw b.szhatom a kodit ha olyan eszközöm van amire nincs, és nettó baromság ezért beruházni egy másik eszközre.... -
zseko
veterán
válasz
haze81 #17746 üzenetére
Úgy tűnik mintha már kezdődne a durci
Rendszert cserélni csupán egy film végett, az bizony overkill, és hülyeség. Adott rendszer rendes ismerete, használata nélkül okoskodni csak azért mert 'már láttam mást azt használni' hogy az milyen, az meg a másik. Nyilván ott kezdtem komment előtt, hogy a beállításokat átnéztem. Nyilván nem szántam rá sok időt, mivel elsősorban a filmet akartam nézni nem ezt megoldani és volt rá nem egy alternatív választási lehetőség, mivel bár idegesítő, de kb. 'leszarom' probléma volt, de nyilván ránéztem a többi eszközre is (~5perc) mielőtt ideírtam, ne teljesen user error legyen.
Több évig használtam a kodit, jó volt, az alapját az egésznek is azzal építettem fel. Több éve használok plexet is (bár úgy emlékeztem hogy régebb óta, de most utánanéztem és csak kettő), azért lett mert tesóm beteg lett és ezzel volt a legegyszerűbb megosztani hogy nézhessen valamit, mivel ehhez minden adott volt - egy hét betegség miatt eszközt venni pedig, csak hogy videózzon, szvsz fasság.
Apósod nem tudom mit szerencsétlenkedik, egyszer kellett rendesen beállítanom - persze az eleje tanulás volt, a legtöbb hiba, ahogy utólag legtöbbször kiderült, általában user error volt - és az ajánlottak szerint elneveznem mindent, és azóta csak szimplán működik. És ez rossz hír apósodnak, mert a nas nem fogja neki megoldani azt ha szarul van bekonfigolva, sem a plexnél, sem másnál.
Nálam ha esetleg bekerül új tartalom, mire átnevezem és átkapcsolok az appra, már meg is jelent a kliensekben, és semmiben nem korlátoz hogy plexpass nélkül használom.A '2 gigabájtos film're nem is tudok reagálni semmit azon kívül hogy csak kiröhöglek. Nyilván ezt lehet a legeslegyszerűbben megcáfolni, épp ezért nem fogom.
-
stickermajom
addikt
válasz
haze81 #17746 üzenetére
"az apósom vakernyázik mikor itt ül a kanapémon és azon kesereg hogy hányszor kellett a plex szervert újra basztatnia a pc-jén és hogy ő is akar egy ilyen nast ami nekem van és akkor megszűnik ez meg az a problémája"
xy@yx:~$ docker inspect -f '{{ .State.StartedAt }}' plex
2024-11-15T18:53:09.569137788ZHogy egy klasszikust idézzek: ha már ezzel problémák vannak akkor sok sikert a kodihoz.
-
zseko
veterán
válasz
haze81 #17742 üzenetére
Plexről kérdezek > nem ismered, nem vagy hajlandó használni, használjak inkább én kodit = segítő szándék?
A plex topikjában?
Értékelem hogy válaszoltál, de ha egyszer a tévéken plex van, kodi pedig eleve nem is létezik rájuk, mégis, mire megyek a kodival? Nem gondolod, hogy kicsit overkill egy film miatt telepíteni, konfigolni, ésatöbbi, mikor elég volt a stick helyett a tv appját indítani?
de ha már ezzel problémák vannak
Hagyjuk már mórickát... nincs vele probléma. Beleuntam. Nem rajongok a plexért, de könnyebb kezelni, minden téren. A kodi jobb - de a plex jobban elérhető, és könnyebben kezelhető. A feltett kérdések meg nem értése inkább probléma. -
zseko
veterán
válasz
haze81 #17728 üzenetére
Nem ezt nem értettem. Hanem kérdezek a plexről - nincs plexed, nem használsz, nem is vagy hajlandó, viszont tanácsot kapok arra hogy használjak kodit és abban hogy töltsek le feliratot, holott a felirat adott (csak lusta voltam újraidőzíteni), és a kérdésem egyébként is arra irányult, nyolc eszközből egynél honnan a bánatból tölt be angol szöveget, mikor magyar a feliratfájl, azt is tölti be, és a többi hét eszköz magyar szöveget ad?
Félreértés ne essék, imádom a kodit - bár elegem lett a szopásból, hogy random nem hajlandó felismerni a helyi hálót és elérni a mappákat - de mivel a tévémen, tesómék tévéjén, és a nappaliban lévőn is plex van nem pedig kodi, így teljesen mindegy mit tud, ha nincs és nem is lehet rajtuk. Emellett még szempont volt a távoli elérés is.
Lejátssza a hdr-t mint írták, bár érdekes mód néha beleköt, egyébként engem abszolút hidegen hagy hogy valami hdr vagy sem, ahogy az 5.1 is, nekem sose volt akkora besza-behu élmény hogy erre plusszban költsek feleslegesen itthonra. Persze most, hogy lett projektor, lehet idővel másként fogom gondolni, de ahhoz kéne tartalom is, az MCU-t meg pl. nem tartom annak.
A plex pass-ért én sem vagyok hajlandó fizetni ennyit egy értelmes funkcióért (hw decode), mert a legtöbbet (pl. át lehet lépni a stáblistát) felesleges hülyeségnek tartom. -
kenand
veterán
válasz
haze81 #17734 üzenetére
Az biztos, kinek mi kell, tökéletes hanghoz nincs jobb a CoreElecnél.
Sorozatkra felesleges...Netflix stb meg kínlódás CoreElecenNálam is van házimozi 3 helyen is (2 helyen projektor is bevethető), de nem ilyen profi, leginkább levetett alkatrészek és max true-HD.
Tény ha filmet nézünk és a hang a fontos mi is a Corelec-et vetjük be.De nálunk is fontos, hogy otthon jó legyen
-
kenand
veterán
válasz
haze81 #17728 üzenetére
Jól el lehet leni az ingyenes Plexel.
Hosszú évekig én is Libre/CoreElecet használtam letöltött tartalmakra, de pont a felület és a távoli elérhetőség miatt áttértem Plexre. LG TV-n i sokkal jobb Plexet futtatni, akkor nem kel külön box. (lusta is vagyok azóta elindítanI a CoreEleces boxot)
Tény régen 95% letöltött tartalom volt, most kb 5%...
Plex szervert+ Qbittorrentet futtató kis gép, rögzít 6db. Ip kamerát VM-ben Home assistantot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged